Hoe een ‘dom’ rekenfoutje nog steeds tot leuke resultaten kan leiden!

Mijn gezondheid, daarbij mijn eigen zelfstandigheid, begon en begint mijzelf der mate in de steek te gaan laten, dat ik zelf echt niet meer verder wilde en zou willen. Voor zover ik zelf vooruit kon en zou kunnen gaan rekenen, zou ik maximaal nog 3 jaartjes door moeten gaan knokken, wil ik alles netjes kunnen gaan afronden.

Helaas stopt mijn familie neuroloog met zijn werkzaamheden,  of is inmiddels al gestopt…. Dat was\is gewoon een top neuroloog, zelfs zonder doorverwijzing kon je wel bij hem terecht, daarnaast wist hij telkens maar al te goed, wie deze voor zich had.

Zelf vrees ik er voor, dat ik nog een jaartje of 3 zal moeten gaan herhalen omtrent het hoe, wat en waarom ik zelf niet verder meer zou willen. Waarom moet ik dat maar blijven uitleggen?

Voor deze maand heb ik perongeluk tot 2x toe extra zwachtels, pleisters, zoete olie en plakband besteld. Een andere medewerkster vond het nodig, liet weten aan mij dat diverse zwachtels versleten waren en gewoon weg gegooid zouden kunnen gaan worden.

Hen bestelling zou afgelopen donderdag pas geleverd gaan worden, dat werd pas afgelopen zaterdag… Had op tijd gelukkig tijdig dezelfde bestelling afgelopen donderdag nogmaals herhaalt (was niet mijn bedoeling maar toch).  

De hoofdzuster besteld veelal op het laatste moment, vandaag na 20:30 zie ik dat je te weinig in huis hebt, zorg er maar voor dat je morgen en of overmorgen thuis bent voor de nieuwe lading!

Mede dankzij mijn bestellingen tijdens de feestdagen, die iets trager verliepen dan afgesproken en verwacht, doe ik mijn eigen daar toch alleen maar voordeel mee?

Zelf zou ik bij deze direct al in januari voor de eerste week daarvan, o.a. geen nieuwe verbandjes, pleisters en zwachtels meer aan te schaffen toch?

Zeker de 1e 2 weken van januari zal ik minder thuis zijn, kan dan dus geen pakketjes in ontvangt kunnen gaan nemen die men op het aller laatste moment toch wel nodig blijkt te gaan hebben.

Zelf keek en kijk ik ook graag een stukje vooruit, mijn inkomsten liggen zo goed als al mijn vaste lasten gelijk aan elkaar, waarbij ik iets meer dan 100,– p.m. van over houd om boodschappen van te kunnen gaan doen.

Mijn bruikleen bed + Matras die ik nog steeds wel blijf huren, komt bij het WMO loket vandaan, blijf beide genoemde gevallen nog steeds wel huren per maand…

Soms kan ik ook wel eens heel onhandig bezig zijn!

Deze week zou ik het liefst willen gaan wissen uit mijn geheugen, er waren en zijn al meerdere misverstanden ontstaan omtrent wanneer wij wel en geen fractie overleggen zouden hebben, dien morgen meteen Hoogeveen Vervoert op te gaan bellen om door te gaan geven dat ik aanstaande donderdag geen taxi nodig ben.

Het leuke van dit gebeuren was en is dat ik mijzelf niet zo strikt behoef te gaan houden omtrent het vooraf gaan doorgeven van taxi ritten. Morgenochtend tussen 9:00 en 12:00 verwacht ik iemand van de Coop hier, had\heb uiteindelijk maar boodschappen gedaan voor 38,81 en werd ff wat onrustig in de vorm van bezorgen zij dan wel?

Wist en weet niet beter dan dat je voorbij de 40,– dient te komen voor thuisbezorging en dat gebeuren vanaf de 70,– gratis zou kunnen gaan laten gebeuren.

Zo gratis als dat juist was en is, is dat helemaal niet omdat ik de laatste tijd best wel vaak voeding weg gooi. Bij de Aldi leek\lijkt het erop dat men mijn favoriete biermerk wel weer terug heeft (18 halve liters voor net geen 10 Euro, terwijl een kratje Hertogjan exclusief statie geld al snel iets van 15a 16 Euro kost).

De diverse kip soorten van de Coop vond\vind ik wel heel lekker, deze waren\zijn goed gemarineerd wat ik helaas nog niet na kon en kan gaan doen terwijl ik alle kruiden om te gaan marineren wel in huis heb. Je dient toch gewoon 6 uur vooraf al de kip te gaan besprenkelen met stevige kruiden en daarna in een pan te snikkeren aldus braad advies?

Wanneer ik dat truckje toepas werd\wordt de kip wel goed gaar, de kruiden vallen er al vanaf bij het omdraaien in het vet. Hoe zou ik dat anders kunnen gaan aanpakken?

Nog een kook tip gedraagt,  hoe zou je Macaroni en Spaghetti het best voor een tweede keer kunnen gaan opwarmen? Bij mij werd en word dat veelal dan een kleffe bedoeling. Heeft iemand goede opwarm tips voor mij?

O.a. bij de Aldi had\heb je kant en klare gehaktballen in de verkoop staan, wanneer je deze opwarmt aldus instructie werd\wordt de korst snoei hard. Wanneer je alleen maar een ‘glas’ water tijdens de 3 minuten bereiding plaatst had\heb je veel minder last van uitdrogingsverschijnselen, wanneer je geen magnetron bestendig glaswerk in huis hebt zou je de boel vooraf ook met water kunnen gaan besprenkelen aldus advies 😉

Het weer zit even niet mee…

Voor mijzelf had\heb ik besloten dit jaar nog mijn leven te willen gaan beëindigen, dit dien ik morgen nogmaals te gaan herhalen. Was\ben zo ‘slim’ geweest om een goede vriend van mijzelf hierin te gaan betrekken.

Zelf was en ben ik vanaf halverwege 2017 al volledig klaar met het leven, had\heb mijzelf bewust verkiesbaar gesteld als lijstduwer i.p.v. kandidaat (Had op plek 1, 2a 3 kunnen gaan uitkomen, waarbij de 2e plek een mooie positie voor mijzelf een mooie plaats zou zijn geweest..

Mijn gezondheid zat en zit mijzelf dermate tegen dat ik daar niet verder door wenste en wens te gaan knokken. o.a. voor mijn incontinentie problematiek van mijn eigen was\is het noodzakelijk om gebruik te gaan maken van een stoma.

Omtrent het urine verlies was\is men wat onduidelijker in mijn richting.

Zelf was en ben ik intussen echt klaar met dit KUT GEKLOOT, wenste\wens te gaan stoppen met leven wetende dat ik alles ook nog eens een keertje netjes zou kunnen gaan afronden.

Mijn crematie zal er uit gaan zien als een soort van metal\rap feestje, tijdens de crematie zou ik zelf 2a 3 muziek stukken kunnen gaan aanleveren, had\heb meerdere nummers in mijn gedachte. De belangrijkste hiervan zullen teveel tijd in beslag gaan nemen, dus had\heb het voor elkaar gekregen om maar 2 nummers ten gehore te laten brengen tijdens dat ik de vlammen zee in zal gaan.

Hoe glas helder was\ben ik in deze, hoe wils bekwaam zou ik wel of niet zijn?

Direct na de crematie kon\kan je ook je wensen gaan uitspreken en de muziek keuze gaan beïnvloeden. Zal zelf met een aantal rap teksten aankomen gaan zetten met daarbij een aantal metal songs… Voor de rest zal ik pogen om alles neutraal te gaan houden (muzikale ondersteuning zonder inhoud)..

In tegenstelling hoe alles binnen mijn familie kring werkte en werkt, zal er een pilsje gezopen mogen gaan worden. Zelf had\heb ik bewust voor een crematie gekozen met daarbij de voorwaarde dat mijn as verstrooit zal gaan worden waar mogelijk.

Hoe diep had\heb ik wel of niet nagedacht, aldus mijzelf zeer netjes, was ben ik wils bekwaam in deze? (ga terug naar start om terug te lezen hoe goed ik overal na gedacht had\heb.

Zelf vond en vind ik het jammer dat dit gekloot zo lang moest en moet gaan duren, wist\weet heel goed dat mijn familie leden mijn woning niet zullen kunnen gaan ontruimen, wel wenste en wens ik mijn hulptroepen tijdig te kunnen gaan informeren.

Hoe diep zal ik wel niet over dit domme gekloot nagedacht hebben, begon\begin er steeds meer begrip te krijgen voor mensen die van een dak af  of voor een trein gaan springen (iets wat ik zelf nimmer zal gaan doen!)

Toch nog fijn even 4,99 weten te besparen!

Gelukkig was en is het nu heel mooi weer voor mijzelf (behalve dan voor de natuur), wens niet meer terug te gaan vechten tegen alle gezondheidsproblemen waarmee ik te maken had en heb, heel stiekem zou ik er op gaan hopen dat ik zelf een soort van PGB regeling naar binnen zou kunnen gaan slaan voor een soort van boodschappen hulpje (zal wel onmogelijk zijn).

Met behulp van een boodschappen hulpje zou ikzelf gewoon de meeste boodschappen van mijzelf die ik graag en vaak in sla, gewoon weer bij de Aldi kunnen gaan doen wat mijzelf behoorlijk in prijs zal gaan schelen.

Momenteel doe ik de meeste boodschappen bij de Coop en zelden tot bijna nooit meer bij de Albert Heijn. Beide winkels verkochten en verkopen mijn favoriete pasta’s, Spaghetti en Macaroni gerechten + wat vleeswaar wat de Aldi gewoon niet heeft.

o.a. bij het bereiden van Macaroni of Spaghetti voeg ik er zelf heel graag wat blokjes van Smack aan toe (koop je in blik en moet je zelf even gaan snijden). Het grappige van dat spul was\is, wanneer je tijdens\bijna vooraf vanaf het moment dat het al wel in de pan licht met Maggi besprenkelt en of verschillende soorten van Ketjap die smaken ook werkelijk in het vlees zullen gaan intrekken.

Poog momenteel telkens voorbij de 70,– te komen om gratis thuisbezorging voor elkaar te krijgen, momenteel doet de Coop dat al v.a. de 40,– maar dat was\is ook het minimum bedrag dat je zou moeten besteden bij hen aan boodschappen exclusief drank, tabakswaren en voorgeschoten bedragen aan statie gelden.

Mijn vriezer begon eerst telkens wat voller te gaan geraken, nu intussen gelukkig gezien even wat leger en poog daar wel wat rekening mee te gaan houden dat dat maar tijdelijk is (de Coop bezorgd momenteel direct al gratis v.a. het moment dat je boodschappen zal gaan inslaan wanneer je voorbij de 40,– komt exclusief Rookwaar, Drank en het statiegeld gebeuren).

Wanneer ik zelf echt teveel aan boodschappen in sloeg en sla (via de normale situatie), kwam het zelden voor dat ik wel eens wat aan afgeprijsde artikelen i.v.m. een actie gewoon weg kon\kan gaan mieteren wegens houdbaarheidsdata (komt gelukkig steeds minder tot bijna niet meer voor).

Omtrent mijn Euthanasie verzoek, zelf vrees ik dat dit geklier nog wel eens heeel lang zou kunnen gaan duren, terwijl ik zelf met mijn volle verstand had\heb uitgerekend hoe ik directe naasten schade vrij zou kunnen gaan houden zonder hen aan te bevelen mijn nalatenschappen te gaan weigeren.

Al vanaf dat het eerste kwartaal van vorig jaar verstreken was, hoefde het voor mijzelf niet meer, mede daarom hoop ik de gelegenheid te gaan krijgen om via via Kamervragen te gaan indienen. Zelf was\ben ik een GroenLinkser in hard en nieren, was\ben er niet vies van om er ook overige Kamerleden bij te gaan betrekken.

Zelf was\ben ik al te afhankelijk van de zorg geworden, wist en weet intussen nog een beetje meer. Zal nog afhankelijker gaan worden van de zorg dan dat ik momenteel al ben (ver voorbij mijn grenzen om huidige situatie leef situatie ‘mens’ waardig te gaan noemen).

Hoop ook echt dat ik zelf met behulp van mijn politieke inbreng het voor elkaar zou kunnen gaan krijgen dat er goede Euthanasie wetgeving zal gaan komen.

Mijzelf red ik er niet mee, een ander misschien wel!

 

(Note: dit was\is een life opgestelde blog, tekstueel gezien zal ik deze niet gaan wijzigen tenzij ik mijzelf op spelfouten betrap exclusief op het woordje heeel met 3 e’s i.p.v. 2, het zou kunnen zijn dat ik deze tekst wens te gaan aanvullen met enkele afbeeldingen en URL adressen waar nodig en vink v.a. dat moment de goede Categorieën voor zoekmachines ook aan waarop deze tekst gevonden zal mogen gaan worden).

Goedemorgen, een mooie meevaller voor mijzelf meteen al op dit tijdstip. ;-)

Moet mijn agenda’s wel beter leren begrijpen vrees ik. 😉

Binnen de portiek woning waar ik momenteel woon zal ik altijd verantwoordelijk blijven voor de 1e 2 trappen die naar beneden lopen (was in het verleden ook mijn eigen voorstel richting verhuurder).

De kelder was\is al ruim vanaf vorige week een enorme bende geworden, net tijdens mijn schoonmaak beurt waarvan ik zelf in het verleden een verplicht schoonmaak rooster had voorgelegd aan mijn verhuurder om de kelder schoon te kunnen gaan houden.

Veelal veegde ik deze in mijn uppie schoon, wanneer het niet schoon genoeg was, werden schoonmaakkosten gewoon bij de huur van alle bewoners opgeteld. Daar ging ik uiteraard niet volledig mee akkoord, wanneer ik zelf troep zou maken zou ik het zelf ook zo snel als mogelijk gaan opruimen…

Was een vrij lange periode bezig geweest om troep van anderen op te gaan ruimen om ‘gedeelde boetes’ te voorkomen. Was\ben gekke Henkie niet, voor medebewoners ff aan de slag gaan omdat ik zelf geen behoefte had aan boetes, stel maar een schoonmaak rooster op!

Momenteel is het weer zo ver, er word echt veel gerookt in het gemeenschappelijke deel van de kelder, ook afval zakken en los afval worden daar veel gedumpt. Dat spul liet\laat ik zelf ook mooi liggen, zou bijna gaan adviseren om eens een zak open te gaan scheuren (misschien zijn er dan adres gegevens te vinden en weet mijn verhuurder meteen bij wie men een nota in moet gaan indienen voor de extra schoonmaak kosten!).

Het is nu de 30e, huishoudelijke hulp komt vandaag langs en het is nog steeds mijn schoonmaakbeurt, huidige vervuiling mocht\mag ik nu wel gelukkig gezien mooi laten liggen (twijfelde even aan mijn eigen aantekening).

De euthanasie wetgeving beter in kaart willen zien te gaan krijgen!

Mijn eigen gezondheid had\heeft mijn eigen intussen zo hard in steek gelaten dat mijn gevecht echt over was en is, mijn gevecht begon en begint intussen een beetje te lang te gaan duren aangezien ik voor mijn eigen wel perse ‘netjes’ wens op te gaan lossen (nabestaanden uit de schulden te houden et cetera of te gaan belasten met dubbele huur).

Vanochtend tegen 10:00 zal ik een soort van telefonisch interview met Corinne Ellemeet gaan houden die in eerste instantie maar uit 8a 9 vragen\opmerkingen zal gaan bestaan, de kans dan al groot genoeg zal zijn dat er van af dat aantal al gezien meer dan 18a 19 vragen en opmerkingen zullen gaan komen zonder met dubbelingen aan te komen zetten.

Beetje jammer voor mijn eigen dat wij nu intussen in het zomer reces zitten, wens in deze niet alleen maar voor mijn eigen te vechten maar ook voor alle mensen die in een ‘soort gelijk’ situatie zitten.

Fysiek gezien was\ben ik momenteel dankzij de zomer op mijn allersterkst, zelf vond\vind ik ook dat geen menswaardig bestaan, was\ben nog steeds te zorg afhankelijk.

Het zou fijn zijn dat het Euthanasie binnen GroenLinks nog wat extra aandacht zal gaan krijgen, het zou nog mooier zijn dat Corinne en ikzelf misschien op het idee zouden kunnen gaan komen om een aantal goede Kamervragen in elkaar te kunnen gaan zetten.

Artikel 293 van het Wetboek van strafrecht hield\houd Euthanasie nog steeds wel gewoon strafbaar, zelf had\heb ik wel ervaring opgedaan met zoveel artsen wat misschien een beetje in mijn voordeel zou kunnen gaan werken…

Op mijn eigen adres was\ben ik zelf nog wel doods benauwd voor de SCEN arts die ook op het allerlaatste moment nog even aan zou kunnen gaan kloppen…

Was\ben juridisch gezien altijd al extra uitgebreid verzekerd geweest, maar betwijfel het of ik deze ook zou kunnen gaan inzetten tegen het advies van een SCEN arts in?

Tot nog toe blijft de Levenseinde kliniek gelukkig wel aan mij door te blijven schemeren dat bij mijzelf alles wel goed lijkt te zitten, had al wat te lang in de wacht gestaan zelfs. Wat ik zelf wel leuk om te weten vond\vind is dat ik zelf wel gewoon 4a 5 weken kan blijven houden vanaf het ja woord i.p.v. maar 3 weken.

Al mijn minder waardevolle inboedel is al weg, zelfde geldt voor misschien aangerichte schade aan mijn woning, deze kon de mutatieopzichter niet aan mijn woning geconstateerd worden en tegen de tijd dat ik hier vertrek zal mijn woning tevens aan de binnenkant fors gesloopt gaan worden.

De wand tussen mijn woon en slaapkamer wenst mijn verhuurder nu toch liever in 1x te gaan laten verwijderen waardoor het leefruimte oppervlak groter zal gaan worden, bijna alle of al mijn vensterbanken bevatten asbest en zal er dus ook uit gesloopt gaan werken na mijn vertrek.

o.a. mijn keukendeur had ook vervangen moeten worden na keukenrenovatie uitgevoerd door mijn verhuurder, mede daardoor wist\weet de mutatie opzichter ook goed aan mij uit te leggen dat ik 0,0 bij hoef te zou gaan leggen vanaf mijn vertrek.

Had\heb 1 kastplankje gesloopt door overbelasting, dat valt gewoon onder de noemer slijtage levensduur van betreffende kast en zal ook niet bij mijzelf\nabestaanden in rekening gebracht gaan worden.

Op korte termijn zal ik de mutatieopzichter nog een keer langs gaan laten komen, dan druk ik by accident ook gewoon ff mijn zorgrapportages omtrent mijn benen onder zijn neus XD.

Tijdens zijn vorige inspectie had hij zelf al door dat ik op was, zodra hij door heeft dat de boel steeds leger begint te raken en enkele kleine puntjes intussen gewoon netjes hersteld zijn, zal deze vast niet heel moeilijk gaan doen daarover! 😉

 

 

 

Blog pauze?

Heel erg handig, op mijn adres had en heb ik divers schrijfvoer klaar liggen waarover ik wens te schrijven maar krijg momenteel geen letter op papier.

Dit weekend heb ik het even lekker relaxed, vandaag heb ik helemaal vrij voor mezelf (geen feestjes, dokter bezoeken, klussers over de vloer et cetera) 

Wel een mooi moment om even goed bij te tanken, gistermiddag had ik een poosje genoten van de zon en dankzij de natuurlijke ‘warmte’ ondervond ikzelf veel minder hinder van spelende pijnklachten.

Ook mijn dikke enkels vermoedelijk door medicatie gebruik verdwenen als sneeuw voor de zon, van mij mag de zomer snel van start gaan.

Prettig weekend allen 🙂

Gaaf, positief nieuws!

Mijn huisarts had mijzelf ‘zojuist’ telefonisch benaderd, deze is van mening dat ik aanstaande woensdag even contact moet opnemen met afdeling Cardiologie om de Reveal monitor te laten gaan verwijderen.

Niet morgen meteen al omdat dan de kans bestaat dat ik een zeurpiet wordt, hij gaf aan mij aan dat ik goed over alles nagedacht had en heb.

Gaf deels het compliment aan mij mee dat ik doordacht heel goed wist en weet wat ik wel en niet zou willen. Wanneer ik niets hoor vanuit afdeling cardiologie dien ik hen aanstaande woensdagmiddag omgeving 13:00 even op te gaan bellen.

Maakt mijzelf geen dramkont, grootste kans op een beetje ‘voorrang’.

Mijn huisarts wees mij er dit maal op dat ik over alles wel heel goed nagedacht zou hebben, dat waardeerde hij ook behoorlijk van mij.

Bij afsluiting van het gesprek grapten wij zelfs even met elkaar hoe het systeem momenteel werkt..

Welke winst haal ik hier zelf uit?

Tijd! Hoe dan ook moet die ene lastige tumor verwijderd gaan worden, het zou dus nog wel maanden kunnen gaan duren voordat dat werkelijk gebeurd.

Terwijl ik op de wachtlijst sta heb ik vooraf ruimte zat om toekomstige ‘problemen’ te voorkomen.

Vervelend dat het zo werkt maar het is niet anders

Soms kun je beter even vakantie houden!

Aanstaande zondag wordt ik weer een jaartje ouder, ben echter niet voornemend om dan mijn verjaardag te gaan vieren aangezien ik een aantal andere zaken net even iets belangrijker vind.

– Middelste broer die recentelijk geopereerd was d.m.v. een succesvolle operatie, men was vrij lang bezig met hem en wij hopen erop dat ook alles weer goed komt met zijn linker arm.

Mijn huidige fysieke pijnklachten zijn ook een sta in de weg voor mijzelf, met name het liggen, zitten en fietsen waren en zijn geen pretje meer voor mijzelf…

Gister ochtend had ik dubbel pech, was voorzichtig aan al mijn woning aan het her inrichten voor aankomende badkamer renovatie.. Dacht vrij veel op orde te hebben, zeker in de woonkamer, keuken en douche…

Vroeg in de ochtend was men al van start gegaan sinds een poosje boven mij, gisterochtend was het toch anders… Het begon te ‘regenen’ tussen de grens woon en slaapkamer.

Alle elektronica netjes kunnen beschermen, gordijntjes slaapkamer zijn ‘gemold’, kan weer terug gaan naar start. Totaalschade valt gelukkig mee, maar hier heb ik echt ff geen tijd voor.

Straks ff een bureaucratisch probleempje oplossen 😉