Soms raak je nooit uitgeleerd!

Hi allen, al sinds een poosje was\ben ik gestart met een grote ‘schoonmaak’, wat zou de beste methode kunnen gaan zijn om o.a. diverse studieboeken te kunnen gaan verkopen via Marktplaats?

Diverse mensen verkondigen aan mijzelf dat ik best interessant en duur studie materiaal in huis zou hebben, het verkoopt echter voor geen meter…

Zou mijn vraagprijs te hoog liggen per ‘studie boek’?

Binnen Marktplaats had\heb ik diverse artikelen in de verkoop staan, had\heb bij enkele artikelen aangegeven bied maar!

Via Marktplaats had\heb ik 1 stereotoren weten te verkopen, daarnaast 1 studieboek onder de vraagprijs. Parapsychologie deel 3 was\is er een voorbeeld van.

Hoeveel geld zou je voor oude studieboeken kunnen gaan vragen?

Zelf poog ik telkens 5,– onder de prijs te gaan zitten dan dat overige verkopers wensen voor hen product. Met name bij de ‘studie’ boeken wenste en wenst men wel eens onder de minimale vraagprijs te gaan liggen.

Had\heb daarbij al een keer wat dom geklier gehad, zou Parapsychologie deel 3 per post gaan verzenden, vraagprijs lag in de omgeving van 20,– a 25,–. Er werd mijzelf iets voor 14,– geboden, accepteerde dat wel, liet weten dat verzending 1 dag langer zou gaan duren…

On-aangetekend de boel verstuurd, vooraf laten wegen bij Tabak shop Koopman, toffe gozer mede wegens dat zodra ik bij de balie sta, mijzelf meteen begroet met:”Dag Klaas”,”hoe is het\hoe gaat het?”

In vogelvlucht beantwoord ik die vraag wel in een paar woorden, kwam\kom er maar echter 1a 2x per jaar en met name daarom had\heb ik veel respect voor hem (hij kent zijn klanten vrij goed).

Zou het een optie zijn om o.a. studieboeken aangetekend te gaan laten versturen, hoe breng ik dat in rekening bij de mensen die met gemak een bod doen van 7,– minus vraagprijs?

Voor alles wat ik momenteel in de verkoop had\heb staan, zullen er zeker nog 6 studie boeken aan toegevoegd gaan worden in de richting van de activiteiten begeleiding.

Zou zelf bij voorkeur alles in 1 zetje willen gaan verkopen met wat korting (kan met Parapsychologie deel 1 t\m 3 nu niet meer).

Wat\hoe zou de handigste methode zijn om iets op Marktplaats te willen gaan plaatsen?

Onhandig en ‘grappig’.

Was\ben via Marktplaats bezig om oude ’zooi’ van mijzelf te willen gaan verkopen, toen ik er mee startte maakte ik zelf een beginners foutje d.m.v. een bedrag te gaan noemen die ik ‘zelf’ in mij achterhoofd zou hebben zitten (afgaand wat anderen voor het zelfde product zouden gaan vragen en daar net een paar Euro maar er onder te gaan zitten).

Kort erop ging ik zelf bewust onder de vraagprijs zitten, liet niet weten hoe hoog dat bedrag per product zou moeten zijn, hoe zou ik snel kunnen nagaan wat deze bedragen geweest zouden kunnen zijn?

Strakjes zal ik pogen om minimaal 11 studieboeken op Marktplaats te gaan plaatsen ruim onder de gemiddelde vraagprijs die ik zelf op Marktplaats tegen kwam\kom (men mag\moet dus gaan bieden). Daar komt mijn vraag gelijk even bij om de hoek kijken, hoe zou ik zelf na kunnen gaan wat ik gevraagd heb voor producten waarop geboden zou kunnen gaan worden?

Voor mijn eigen zal ik de prijzen gewoon gaan halveren in verhouding met bedragen die Marktplaats aanbieders graag gebruiken.

Wat zou wijs en slim zijn in deze?

Tips zijn welkom!