Zeker geen dubbel pech!

Zelf zat\zit ik intussen al 2 dagen lang te wachten op een pakketje van FM World Nederland, waarvan ikzelf ook trouwe distributeur was en ben. Op een vrij laat ‘tijdstip’ had ikzelf bij hen vermoedelijk mijn ‘laatste’ bestelling gepleegd.

 

Zelf stond en sta ik vierkant achter hen productlijnen, de geurlijn was\is erg goedkoop omdat deze een nummer bevatten i.p.v. een naam. Zelf was en ben ikzelf behoorlijk gek op nummer 52 en nummer 56.

 

Nummer 52 komt overeen met Boss – Hugo Boss,

Nummer  56 komt overeen met Fahrenheit Christian Dior.

 

Voor laatst genoemde betaal je al heel snel in de winkel zo’n 50a 80 euro per flesje, wij hadden en hebben het alleen maar over nummers, de inkoop prijs zal dan ongeveer 10 euro zijn per stuk, de maximale verkoop prijs zo’n 15 euro (ergens een mooi verdien systeem dus).

 

In de loop der jaren had en heeft FM zijn\haar producten fors uitgebreid, met name het spul wat je voor de huishouding nodig was en bent, was en ben ik laaiend enthousiast over!

 

Iets als afwaszeep, wasmiddel, toiletreiniger zal iets duurder zijn dan dat je soort gelijk producten daarvan in de winkel aantreft. Wel gaat een fles van iets in deze ook vele malen langer mee, met maar een heel klein druppeltje wasmiddel zou ik mijn was toch heel goed schoon kunnen gaan krijgen (uiteindelijk bespaar je dus wel).

 

Die stomme postbode van de DHL kwam en komt maar niet opdagen, met name de WC reiniger was\ben ikzelf nu snoei hard nodig. Vandaag had ik zelf ook mijn weekend boodschappen gedaan bij de Coop, had\heb daarbij 1 flesje gloor\wc reiniger bij besteld zodat mijn huishoudster die aanstaande maandag wel zou kunnen gaan gebruiken.

 

De nota daarvoor overweeg ik ook gewoon bij DHL neer te gaan leggen.

 

Bij de Coop de Grote Beer te Hoogeveen voerde ikzelf gewoon mijn vaste boodschappenlijst in voor wat ik dit weekend nodig zou zijn, plus de rest van komende week aan etenswaren dat ik net tot aanstaande woensdag, heel misschien aanstaande donderdag uit zou kunnen gaan komen.

 

Daarbij ging er toch iets mis, de Coop die het dichtst bij mij in de buurt zit was\is de Wielewaal, deze kennen wel een reserveer moment maar geen thuis bezorg service.

De Grote beer lag en licht nog steeds in omgeving Krakeel, vanuit de Webshop van de Coop kreeg ik ook telkens in het rood re waarschuwing:”U shopt niet in uw buurt\kies andere winkel, u kunt aanstaande zaterdag gaan komen afhalen.”

 

Had dus zelf tegen 17:00 even gebeld naar het adres van de Coop te gelegen aan de Grote Beer, kreeg meteen mijn vaste bezorger aan de lijn. Deze controleerde even samen met mij of ik mijn adres gegevens wel goed ingevoerd zou hebben. O.a bij postcodes gaan invoeren zou misschien wel eens mis gegaan kunnen zijn (was het nou 7906PC of 7906 PC als voorbeeld).

 

Wij kwamen er maar niet uit, hij was ook niet op de hoogte van nieuw beleid, kon gewoon in een rustig tempo mijn boodschappenlijst gaan opratelen + de bonus artikelen die ik er zelf gratis bij zou krijgen.

 

Uiteraard laten weten dat ik lege flessen zou gaan inleveren, indien iets niet voorradig zou zijn, er gekeken zou mogen gaan worden naar vergelijkbare producten.

 

Gewoon het actief mee schrijven vond\vind ikzelf toch wel een stukje nette klantenservice 😉

‘Gemakzuchtige’ vraag?

Zoals bij velen bekend is heb ik morgen een volle agenda:
Tussen 9:00- en 12:00, ontvang ik mijn thuishulp.
Vanaf 14:15 een medewerker van gemeente Hoogeveen die met mij wil kijken welke woning aanpassingen en\of overige subsidies ik nodig zou zijn.

Is verhuizen een optie of een blijvende woningaanpassing gaan realiseren (toilet), wat te doen met de hoge zorgkosten die ik momenteel maak? De thuishulp kost mij 40,– per 4 weken, dat geld heb ik helaas amper.

Het eigen risico verlies ik ieder jaar in de maand januari al in 1x, heb dan dus geen 385,– klaar liggen en moet het wel gespreid gaan betalen.

Unive biedt die mogelijkheid gelukkig, tevens een reden voor mijzelf om Linda Voortman en Christiaan Kwint hoog op de kandidatenlijst van GroenLinks zien te krijgen.

Zorg zou anders en veel beter kunnen, ondanks dat ik mijn vrijwillige activiteiten aan het halveren ben, draag ik op deze wijze toch mijn steentje bij toch?

Om 16:00 neem ik een soort van ‘afscheid’ van CNV de Realisten, hier was ik al geruime tijd mee gestopt wegens mijn medische onbetrouwbaarheid. Men wil toch nog even een blijk van waardering aan mij geven, komt daarom bij mij langs met een leuk presentje om na te bespreken hoe het nu met mij gaat.

Wij houden overigens gewoon contact met elkaar, ook als niet actief personage blijf ik bereikbaar voor thema’s en omgekeerd.

Wat zou het meest handig zijn wat ik met de man van gemeente Hoogeveen bespreken ga, deze zelf heeft al door dat ik in een spagaat zit, zoiets als een driewieler is niet te stallen binnen ons portiek wegens de trap naar beneden.

Mijn toilet staat te laag en er moet een verhoogd toilet gaan komen met aangepaste rand, nu druk ik veelal staande maar sinds er tumoren in mij darmen zitten richt dat behoorlijk lastig (extreem dunne ontlasting wat er uit spuit).

Mijn ergotherapeut is gemakkelijk met het voorschrijven van hulpmiddelen, tevens vind zij dat ik hier verkeerd woon. Zij laat ook duidelijk aan mij weten dat mijn gezondheid mijzelf steeds meer begint te pesten en knalt er voor nu als dan vragen bij.

Zelf ben ik geneigd om te zeggen dat ik de driewieler niet hoef te hebben, voor de flat zou er een schuurtje bij gebouwd moeten gaan worden voor mij, wil ik dat wel?

Mochten huidige zorgkosten echt te duur voor mijzelf gaan worden, kan ik de thuishulp voor 40,– per 4 weken nog stop gaan zetten, bij het aanvragen van een schuurtje voor de flat kan dat niet meer en blijf ik vast zitten aan de 40,– per 4 weken.

Een verhuizing klinkt leuk, de aankleding wordt ook wel netjes geregeld. Maar wat te doen met dubbele huur en het vervoer van huidige kasten (die overleven niet nog een verhuizing).

Mijn wasmachine staat op sterven, via een witgoed regeling zou ik misschien een nieuwe kunnen gaan aanschaffen, vermoedelijk verdien ik daarvoor te veel omdat ik een oudere WAJONGER ben.

Voor mijn huidige bruikleenbede + aangepast matras wordt er nu ook een extra hulpmiddel aangevraagd, is dat echt nodig?

Wat zouden slimme vragen zijn in deze is eigenlijk mijn vraag?

Netjes,

Vanmiddag zat mijn brievenbus behoorlijk gevuld met post vanuit het UWV, CAK etc; tevens ontving ik 2 brieven vanuit het Martini ziekenhuis..

Zelf hoopte ik niet dat het een afspraak zou zijn met mijn neuroloog en Neurochirurg, laatst genoemde lag wel in de planning en eerst genoemde kan ik voorlopig even niets mee.

Op 28 oktober moet ik om 9:55 even door een MRI scanner gehaald gaan worden, daarna om 11:00 krijg ik een gesprek met mijn Neurochirurg.

Heel fijn dat men beide afspraken zo kort op elkaar ingeplant hebben, dat scheelt mijzelf reiskosten en reistijd. Betreffende Neurochirurg wil met name een tumor in mijn longen nogmaals bekijken, de rest waar ik momenteel hinder van hebt krijgt deze vast ook te zien.

Zelf heb ik geen last van mijn longen, betreffende controle bleek wel nodig te zijn. Netjes dat het in 1 dag kan, ook lekker kort op elkaar. Zelf zal ik door gaan vragen naar mijn rug 😉

‘Sponsoren gezocht’!

Huidige zorgkosten beginnen op mijn adres onbetaalbaar te worden, zelf ontvang ik ondersteuning via een diëtist om op gewicht te blijven (kamp veel met ondergewicht), dok dus voor haar en de bijvoeding.

Mijn aangepaste bed met matras ligt heerlijk, deze huur ik wel voor 60,– per week, halfjaarlijks dien ik mij daarvoor te verantwoorden (nieuwwaarde is maar 3000,– en mijn ziektebeeld was en is progressief).

Momenteel ontvang ik ook 2x per week 2:20 maakt 4:40 aan thuishulp, mijn eigen beidrage hieraan is 40,00 per 4 weken. Betreffende thuishulp, vreet ook mijn energie op, 2 dagdelen per week houd ik vrij voor haar en daarbij komt meteen het wrange..

Haar hulp, was en ben ik nodig voor handelingen die ik zelf niet kan, om de uren vol te maken doet zij ook gewoon de afwas voor mijzelf en verricht overige taken.

Veelal heb ik weinig afwas als single zijnde, zij stelt het dus ook ‘niet op prijs’ dat ik haar help met de ene pan en bordje voor de afwas.

Misschien zou ik voor de verandering wel helemaal niets mogen doen als zij hier is, mailings door nemen, gamen op internet etc;

Momenteel moeten er al teveel uren vol gemaakt worden, had liever gezien dat ik gewoon een PGB regeling toegekend zou gaan krijgen.

Binnenkort (september\november) volgt er een evaluatie gesprek, daarin overweeg ik de 2 uur en 20 minuten aan thuis hulp weg te gooien. Op mijn adres kom ik alleen maar niet uit met beddengoed.

Dankzij mijn domme bruikleen matras, zit er ook een rubberen anti plas hoes omheen, dat wordt dus zweten in bed met te dunne hoeslakens.

Op het gunstigste moment van de maand sta ik zelf 270,– in de plus, per 1 november aanstaande moet ik mijn zorg verzekeraar even gaan benaderen voor het gespreid betalen (eigen risico vermoedelijk).

Met wat puzzel en speurwerk kan ik nog 400,– + 25,– van de gemeente ontvangen, laatst genoemde vraag ik gewoon begin volgend jaar aan om print kosten te voorkomen.

Wordt van boven genoemde wel een beetje moe, waarom wordt de zorg zo duur gemaakt?

Soms komen er taken op mijn pad te liggen die ik extra veel naar mijzelf toe wil trekken

Gisteren kwamen er op mijn adres o.a. vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen en GroenLinks Hoogeveen meerdere mailing binnen met vragen en opmerkingen over het openbaar vervoer binnen en rondom Hoogeveen.

Vanaf een bepaald tijdstip in de avond ‘duizelde’ het even voor mijn ogen en vroeg mijzelf een paar maal af:”wat is de nieuwswaarde hiervan?”, wist bij mijzelf die gedachtegang meteen te corrigeren en te vervangen in:”Waar haalde en haal ik welke informatie ook alweer vandaan?”

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen had ik mijzelf meteen al aangemeld bij o.a. de werkgroep vervoer toen ik in het verleden ons platform betrad. Op 19 mei jl. stond er de Tweede grote bijeenkomst Nieuw Hoogeveens Vervoer op de agenda waarvoor onze werkgroep van het Gehandicaptenplatform ook uitgenodigd was, deze data is intussen verplaatst naar 17 juni aanstaande maar had van daaruit dus al veel stukken in kunnen zien.

Omgekeerd kwam en komt het ook wel eens voor dat ik vanuit fractie overleggen en raadsvergaderingen iets actueler ben dan ons Gehandicaptenplatform.

Ben nu intussen zo diep in deze materie gedoken dat ik voor 15 juni aanstaande geneigd ben om een eigen visie wens te gaan inbrengen omtrent een beter OV.

Zie voor de grap eens http://www.ovbureau.nl/actueel/@115304/busdienstregeling/ hoe de Busdienstregeling 2016 er uit zal moeten gaan zien, in het tweede kopje wordt er gesproken over Onrendabel stadsvervoer diverse plaatsen.

Nu ik momenteel verplicht de fiets aan de kant laat staan, begin ik ook helderder voor ogen te krijgen waarom het OV hier zo onrendabel is geworden. Mis periodiek goede aansluitingen wanneer ik van A naar C wens te reizen, van C naar A reizen wordt soms nog ingewikkelder gemaakt. Zou het dan vreemd zijn dat er op bepaalde trajecten zo weinig in en uitstappers zijn?

Zelf wil ik niet in totaliteit uren moet vrij plannen voor het wachten op de bus inclusief de rit erbij wanneer ik hier ergens vrij ‘dicht’ in de buurt een afspraak heb staan die maximaal 30 minuten in beslag zal gaan nemen.

Omtrent het WMO vervoer spelen er ook diverse vreemde ideeën, iets in de vorm van combiritten gaan uitbesteden aan de vrijwilliger (hen een wagen met benzine aanbieden en kom er verder zelf maar uit).

Vanuit mijn vorige werk hield ik in het verleden ook wel eens de vervoersroosters bij, waarschuwde daarbij de chauffeur dat je niet altijd cliënt a naast b mocht laten zitten met daarnaast een aantal overige details waarop men letten moest.

Komende week is een collega van mij vanuit het Gehandicaptenplatform te gast bij Radio Hoogeveen, uiteraard stuur ik de meest actuele details die ik weet omtrent het vervoer wel aan deze door.

Hoef mij voorlopig niet te vervelen iig,

Heldere update volgt 😉

Voor de 3e maal aaneensluitend een zware tocht behaald!

Afgelopen donderdag was het zo ver, ik zou deel gaan nemen aan de Nacht van de Vluchteling 2015. Vooraf had ik het wel vrij druk met van alles en nog wat o.a. mijn gezondheid was en is hier een onderdeel van.

Kamp zelf met veel fysieke pijnklachten die op mijn adres met name het zitten en liggen niet aangenaam maken, de oorzaak is intussen bekend en ik hoop ook dat ik zo snel mogelijk geopereerd zal gaan worden. Er zullen 1 of misschien nog een paar tumoren uit mijn rug verwijderd gaan worden, aangezien het een lokaal probleem is kan het dus nog wel even duren voordat ik geholpen kan gaan worden.

Wist en weet van mijzelf ook heel goed dat ik mijzelf tijdens de vorst periodes of bij temperaturen vlak boven 0 graden zwakker voel dan wanneer het op het koudste moment van de dag bijvoorbeeld +10 graden is.

Een aantal mensen hadden het mijzelf afgeraden om wel deel te gaan nemen aan de sponsor loop, “zou veel beter de gemaakte reiskosten aan het goede doel kunnen spenderen” aldus zeggen. Gelukkig was ik lekker eigenwijs en nam ik net als voorgaande 2 jaar gewoon wel weer deel aan de ‘zware’ tocht.

De avond voor de tocht moest ik helaas nog even mijn laatste was draaien wat gemakkelijk zou kunnen qua droogtijd, mijn meest lekker zittende spijkerbroek zat daar ook tussen.

De volgende ochtend was mijn meest lekker zittende ondergoed en overige kledingstukken wel droog, alleen mijn favoriete spijkerbroek niet. De maat van die spijkerbroek is hetzelfde als overige spijkerbroeken met het verschil dat deze iets strakker om de heup zat en zit.

In betreffende broek zit een soort van elastiek waardoor deze eigenlijk altijd prima past.

Aan het begin van de avond had ik even extra goed gegeten, het papierwerk en overige spulletjes bij elkaar gepakt en zonder er bij na te denken liep ik in een stevig loop tempo richting het trein station (2,6 kilometer vanaf mijn woon adres). Nadat ik nog maar 5 minuten aan de wandel was merkte ik op dat ik mijn meest lekker zittende broek nog niet aan had die toen zeker wel goed droog zou zijn, Piep, niets van aantrekken want je wilt niet te laat aankomen in Rotterdam.

Binnen 20 minuten kwam ik aan op station Hoogeveen en pakte daar de trein richting Zwolle, vanaf Zwolle klopte de reisdetails niet meer en sprak een conducteur aan wat de snelste weg was richting Rotterdam.

Er waren daar wat storingen dus alles verliep daar een beetje anders dan bedoeld, diende een behoorlijk stuk spoor te gaan oversteken en die man floot mijzelf meteen weer terug (gelukkig maar). Ik kon ook een spoorlijn pakken waar ik vlak in de buurt stond, betreffende conducteur wenste mijzelf veel succes en zelf had ik het geluk dat ik in een trein belande met de blauwe stoelen (per zitting nemen deze een beetje de vorm van een gemiddelde rug aan).

Vanaf aankomst in Rotterdam centraal las ik zelf even snel na hoe ik zou moeten gaan lopen richting de start locatie. Mijn vertrek punt had ik goed ingeschat maar bleef telkens wel heen en weer gestuurd worden tussen een aantal straten richting station en weer van het station af.

Bij sommige mensen had ik het idee, de richting die u aangeeft klopt vast niet en liep ff door tot de volgende passant. Vanaf een bepaald moment trof ik een groep jong volwassenen van ‘nigeriaanse’ afkomst, deze wisten exact waar ik wezen moest.. Onderling namen zij afscheid van elkaar en 1 van die jongeren liet aan mij weten dat ik wel even bij hem achter op de scooter zou kunnen stappen omdat hij toch langs de straat moest vanaf waar ik de weg wel wist naar de start locatie.

Bij het afstappen deed deze vriendelijke man nog 1x navraag bij mijzelf of ik vanaf het punt waar deze mijzelf liet afstappen wel de weg wist, anders zou hij bereid zijn geweest om een stukje om te gaan rijden. Bedankte hem uiteraard vriendelijk en vertelde er meteen bij dat Regiohoogeveen.eu mijn domeinnaam was, hij wenste mijzelf veel succes met de wandeling.

Nadat ik op onze start locatie was aangekomen ‘baalde’ ik best wel, nadat ik mijn kaartnummer in ontvangst nam had ik tijd zat om de warming up vooraf ook nog te gaan aanschouwen. Leuk optreden maar besteedde mijn energie er uiteraard niet aan, intussen trof ik ook steeds meer GroenLinks teamgenoten en wij gingen uiteraard ff snel bij praten..

Voor de grap nog even een grappige selfie gemaakt met 2 teamgenoten, als eerste greep ik zelf naar een bril die totaal niet bij mijzelf zou passen gevolgd door een baseball cap die ik eerst achterste voren droeg… Corrigeerde mijzelf daarin omdat dat te gewoon was voor mijzelf en deed dus even de klep naar voren.

selfie

Vanaf het moment dat echt iedereen van ons team compleet was, konden de mensen die GroenLinks jassen ‘besteld’ hadden deze in ontvangst nemen.. Bleek de gehele tocht in een vrouwen jas gewandeld te hebben 😉

jas

Het eerste stuk van de tocht was voor mijzelf een beetje ‘afzien’, mega gezellig publiek uiteraard maar je moest echt stapvoets gaan lopen met kleine pasjes wil je niet de loper\loopster voor je op de hakken gaan raken (gelukkig niet gebeurd hier).

Vanaf een bepaald vlak voorbij de start trof ik wel een vervelende hindernis, er was een soort van verhoging waar je op moest stappen. Sprak gewoon een teamgenoot aan en vroeg aan deze of hij mij een stevige arm kon bieden vanwege mijn evenwicht, die stevige arm werd meteen gewoon ff mijzelf omhoog trekken..

Na stempelpost 1 bereikt te hebben werd het lopen wel steeds gemakkelijker (er waren er 4 gevolgd door de finish). Er ontstond steeds meer loop ruimte waardoor je ook beter op je manier van lopen kon gaan wandelen.

Nadat wij de eerste 20 kilometer hadden afgelegd voelde ik de vermoeidheid wel heel even, lichaamssignalen negeerde ik uiteraard omdat dat ook de omgeving van 3:00 zou kunnen zijn (mijn structurele slaap grens).

Vanaf het moment dat wij de 28 kilometer bereikt hadden gevolgd door de lunch, plas en EHBO pauze trof ik weer 3 team genoten. Onderling werd er een beetje over gegrapt omdat ik zelf met 3 vrouwen op stap mocht, was zelf dus in de minderheid 😉

Tussen de 28 kilometer en 33 kilometer ontstond er een afstand, 2 team genoten wilden het even rustiger aan doen en ik zelf met een mede team teamgenote wilden liever stevig door lopen. Op zich wel heel gezellig omdat wij met zijn 2en bijna hetzelfde loop tempo hadden, soms moest ik een klein beetje extra tempo maken om haar tempo bij te houden maar wij bleven onderweg niet telkens even stil staan wat dus de wandeling wel gemakkelijker maakte.

(diende de gehele wandeling met minimaal 1 hand mijn broek op te hijsen, dat liep dus wel beroerd wanneer ik onderweg een flesje frisrank wilde nuttigen) 😉

Nadat wij de 33 kilometer bereikt hadden, verloren wij elkaar een beetje uit het oog.. Trof zelf enkele mede wandelaars waarvan er 1 de tocht niet heeft kunnen voltooien, uiteraard even snel wat bijgepraat en ik kreeg wat handig snoepgoed mee voor onderweg.

Trof ook een teamgenote die aan mij vroeg hoe het ging en wederzijds stelde ik dezelfde vraag, snel onderling overleg uiteraard waarbij ikzelf aangaf dat ik graag door zou willen gaan lopen..

Telkens het stil staan en weer lopen begon voor een deel best wel vermoeiend te worden op mijn adres, wilde dus ook ‘hard’ door lopen.

In goed overleg kon dat dus ook gewoon 😉

De laatste kilometers waren echt aftellen op mijn adres, vanaf het moment dat ik zag dat ik nog maar 5 kilometer hoefde te lopen rekende ik voor mijzelf uit dat dat een ruime 30 minuten zou zijn in mijn normale wandel tempo wanneer ik gehaast ben.

Ergens voorbij de nog 2,5 kilometer te gaan stond een soort van speeltuin, op de stoep stond een soort van aantekening:”Ga hier even lekker sporten”… WTF, moest er wel om lachen en bleef de pas er in houden.

Ergens in de buurt van nog 1 kilometer te gaan werd er verzocht om een sprintje te trekken, dat deel van de wandeling kwam mijzelf bekend voor en was zelf ook vrij blij dat ik bijna bij de finish was.. De laatste halve kilometer moest ik gewoon even gaan hardlopen met onderbrekingen naar een stevig wandel tempo.

Bij de finish werd ik als eerst ff geknuffeld door een knuffelbeer die wederom mijn schouderbladen correct wist te ‘masseren’ en trof vervolgens een bekende GroenLinks collega van mijzelf die ook een presentje in de aanbieding had.

Zelf koos ik er voor om om 8:45 de laatste stempel te laten zetten, mediale in ontvangst te gaan nemen en stapte meteen weer af op het GroenLinks welkoms comité.

welkom

FF een cadeau gekregen plopje op straat genuttigd 😉

Naar mate de tijd verstreek begon ik mijzelf wel steeds vermoeider te gaan voelen, nadat ik de meeste teamgenoten van mijzelf getroffen had waarvan ik wist dat deze de wandeling zouden gaan voltooien bleef ik ff hangen.

Op een later moment wandelde ik nog even mee met een collega van Dwars richting het station Den Haag, hij moest de metro hebben en ik de trein… De trein rit richting Zwolle verliep eenvoudig, verbinding Zwolle Hoogeveen was zoals gewoonlijk Piep.

Reis nu stukken minder met de trein, dus de oude trucjes ken ik zelf ook minder goed… De trein Zwolle – Meppel – Hoogeveen – Assen – Beilen – Groningen geeft in de trein heel wat anders aan..

o.a. Meppel en Hoogeveen worden niet meer vermeld, zeker wanneer je moe bent ga je je eigen afvragen of je dan wel in de juiste trein zit. Op het perron te zwolle vroeg ik advies aan een conducteur welke trein ik het best zou kunnen pakken richting Hoogeveen..

Vlak voor vertrek trof ik dezelfde conducteur in de trein, deed voor alle zekerheid navraag omdat op het bordje binnen de trein toch echt Assen, Beilen, Groningen stond… Nee hoor, je zit in de goede trein en wij stoppen ook in Hoogeveen..

Aangekomen in Hoogeveen was ik eigenlijk best wel moe, zonder er bij na te denken stapte ik op een bus chauffeur af en vroeg aan hem met welke bus ik zou moeten gaan nemen om zo dicht mogelijk bij de Leliestraat te komen, deze gaf aan:”stap maar bij mij in”,”dan moet je bij de Arend uit stappen”..

Dacht bij mijzelf oeps, vooruit dan maar… We reden heel Krakeel door, voorbij de stoplichten vanaf winkel centrum de Wielewaal ging ik even beter opletten en drukte op de stop knop na deze gepasseerd te hebben. De bus stopte echter niet en reed gewoon op dezelfde weg door…

Omgeving Bethelkerk\Ericalaan drukte ik nogmaals op de stop knop, toen stopte de chauffeur wel en ‘grapte’ tegen mij:”sorry”,”ik was je helemaal vergeten..” Zelf wist ik niet of hij een grapje maakte of het serieus meende en koppelde terug:”Prima zo”,”had bij deze nog 1 halte later uit kunnen stappen”,”de Leliestraat zijn de flats achter de Muurbloemstraat et cetera”, de chauffeur koppelde volgens mij met een vette knipoog terug:”ow dat wist ik niet”, wenste mij een fijne dag toe en omgekeerd liet ik aan hem weten om Regiohoogeveen.eu in de gaten te blijven houden.

Bij thuiskomst (14:00) knalde ik als eerst mijn PC aan om te laten weten dat ik weer thuis was, wilde ook wel weten hoe het met de rest van ons team was uiteraard.

Na een uurtje achter internet gehangen te hebben klapten mijn ogen wel dicht, uit ‘gemakzucht\verstandigheid’ ging ik even 2 uurtjes bijslapen om de avond net zo laat als anders naar bed te kunnen gaan (heb een behoorlijk vast slaap patroon qua dag en nacht ritme en die wens ik liever niet teveel te verstoren).

De wandeling met mijn team genoten was echt super gaaf, ook onderweg troffen wij en ik zelf diverse leuke mensen. Met name afgelopen zondag moest ik wel even bijkomen, toen voelde ik de normale vermoeidheid pas.

Bij deze wil ik ook al mijn team genoten bedanken voor de onderlinge support, de giften van de sponsoren en ook de mensen onderweg die ik overal trof vanaf mijn thuis adres tot aan thuiskomst en dus ook de wandel route die er tussen lag.

Voor komend jaar heb ik weer behoorlijk veel bijgeleerd, als team zijnde hebben wij ons streef bedrag behaald maar tot aan 20 mei aanstaande zijn extra donaties uiteraard van harte welkom.

Mijn belangrijkste persoonlijke motivatie was en is toch wel:”Zij moeten en ik mag”, nu mijn gezondheid mijzelf sinds een jaar steeds meer begint te pesten komt de zin:”Zij moeten en ik mag” ook steeds krachtiger naar boven bij mijzelf.

Durf dus daarbij ook de vraag te stellen:”Wat nou als ik zelf een vluchteling was met mijn huidige kunnen en gebreken

Vanuit stichting Vluchtelingenwerk weet ik zeker dat de gelden goed besteed zullen gaan worden, daarom nog een maal mijn persoonlijke sponsor link:

http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge

We blijven positief!

Al geruime tijd kampte en kamp ik veel met diverse heftige pijnklachten en enkele andere medische kwalen die mijzelf behoorlijk beperken in mijn doen en laten. Met name het zitten en liggen waren en zijn geen pretje voor mijzelf.

De provinciale verkiezingsuitslagen had ikzelf dus ook volledig gevolgd, eerst via de tv en daarna radio 1. In het begin was ik blij dat wij op 5 zetels uitkwamen en vervolgens baalde ik ervan dat wij vervolgens alleen maar weg zakten nadat de uitslagen landelijk per plaats bekend werden.

Een mede Twitteraar en ikzelf bleven hoopvol en deze hoopte uiteindelijk wel de 7 zetels te behalen, zelf bleef ik mijzelf concentreren op 5 of meer om teleurstellingen te voorkomen.

Hoe later\vroeger het werd klommen wij gelukkig wel weer terug naar de 5 zetels, balen voor mijzelf omdat deze nog net niet behaald zijn!

De vraag blijft: Hebben wij nu een reden om te treuren of mogen wij een gematigd feestje gaan vieren?

Bij voorkeur kies ikzelf voor het laatste, de huidig behaalde uitslagen vergelijk ikzelf graag met de kansen op van afgelopen 3 jaar.

Probeer nog goed in kaart te krijgen wat er binnen alle plaatsen van Drenthe plaats vond en de provincie Groningen voor een groot deel. Binnen Hoogeveen blijken wij als voorbeeld best wel een grote PVV aanhang te hebben, deze staat op nummer 3 binnen Drenthe!

Hoe kan dat?

Binnen Hoogeveen waren er voor de provinciale verkiezingen minder mensen naar de stembus gegaan dan de vorige keer, uit mijn hoofd gerekend 47,1% of minder ten opzichte van 55,5% de vorige keer (pin mij hierin niet vast aan percentages).

Met name binnen Meppel, Hoogeveen en Assen denk ik huidige stemuitslagen wel een beetje te begrijpen, het zelfde geld voor de stad Groningen (wil ik nog beter gaan uitzoeken).

De 1e kamer lag en licht wel vrij weg van vele kiezers die totaal niet in politiek geïnteresseerd waren en zijn, zelfde geldt voor het provinciale gebeuren in mildere vorm.

De stemgerechtigden die vierkant achter hen partij stonden en staan kwamen opdagen + de mensen die ergens absoluut voor of tegen zijn misschien (deels protest stemmers misschien?)

Hoe te denken over de standaard stemmers:”Klaas”,”je bent opgevoed met de C”,”Waarom stem je niet gewoon op het CDA (of de CU)?”

Voor mijzelf wens ik eerst liever het totaal plaatje in beeld te gaan krijgen voordat ik diep bedroefd of extreem vrolijk wordt.

Omtrent mijn gezondheid: zelf verknalde en verknal ik al geruime tijd van de fysieke pijnen (we zitten intussen bijna een jaar verder), op 17 maart jl. was ik voor een 2e keer doorverwezen naar mijn familie neuroloog en deze had meteen door welke tumor mijzelf het meest in de weg zou zitten die die pijnklachten zou veroorzaken.

Een dag daarop zou deze overleg hebben met een (neuro)chirurg en een dag later laten weten omtrent het hoe en wat. Tot op de dag van vandaag helaas nog niets gehoord van hem, aanstaande maandag of dinsdag uiterlijk ga ik wel navraag aan deze doen.

Tijdens betreffende afspraak onderzocht deze mijzelf ook op overige spelende problemen die speelden, wees de laatst gemaakte scan van mijn rug aan die hij in zijn bezit had met de opmerkingen erbij welke tumoren wat voor soort klachten zouden kunnen gaan veroorzaken.

Nieuwe MRI\EEG scan zou weer niet kunnen omdat ik iets magnetisch in mij had, beide genoemde scans waren recentelijk al gemaakt en daarbij zou de Revealmonitor in de weg kunnen liggen.

Tot aan maart 2016 mocht en mag ik de Reveal monitor in mijn borstkas laten zitten, aan mijn hard mankeert niets en blijk toch aan een milde vorm van Epilepsie te ‘lijden’. Liet en laat genoemde kreng alleen maar in mijn lichaam zitten omdat die klote tumor in mijn rug voorgang verdiend!

De Reveal monitor was geplaatst in Hoogeveen Januari dit jaar, extra body scans waren dit jaar later uitgevoerd (MR\EEG begin de tel kwijt te raken).

Wens zelf niet de pech te hebben dat op het moment dat ik de Reveal monitor zou kunnen laten verwijderen (halve dag opname Hoogeveen onder plaatselijke verdoving) iets aan die piep tumor te Groningen zou kunnen gaan laten doen en of beter te gaan onderzoeken vooraf.

Denk dat ik vanaf aanstaande dinsdag pas navraag zal gaan doen bij mijn Neuroloog te Groningen aangezien er op de maandagen geen post meer wordt bezorgt.

Op 10 april aanstaande lag hier vanuit de verhuurder een badkamer renovatie in de planning, deze wordt wat uitgebreider dan vooraf aangekondigd was….. Naast de badkamer dient hier ook de keuken, slaapkamer die er aan grenst en het toilet leeg te zijn aan al die wanden.

De kamer tegenover douche, keuken, toilet deel ook en de kelder zou deels ook toegankelijk moeten blijven. Men wil nu meteen op 2 april 7:30 bij mij aan de slag gaan.

Vooraf had ik heel veel hulp ingeschakeld tot aan 9 april, zodat men hier op 10 april netjes aan de slag zou kunnen gaan. Afgelopen woensdag stond er een man aan mijn deur die er toch liever 2 april van zou willen maken i.v.m. ruilen met een andere afspraak elders.

Zij zijn nu in bezit van mijn huis en kelder sleutels, knappen nu alles wel voor mij op waarvoor ik eerst de hulp van anderen al geregeld had t.z.t.

Dien voor mezelf alleen na te gaan hoe ik het wil gaan aanpakken met mijn koel vries combinatie, voor en na verplaatsing dient deze vooraf en nadien 1 dag van het stroom te blijven voor de langste levensduur.

Het balkon zou ik een ruime 10a 11 dagen wel kunnen gaan gebruiken als koelkast, wat te doen met het kleine vriesvak (het vriest nu niet meer buiten).

Het verbouw team zal alle klussen waar veelal de huurder zelf voor verantwoordelijk voor was\is ook voor mij klaren, behalve de afwas voor mij gaan doen zullen deze netjes mijn kasten leeg halen en nadien de boel weer netjes terug plaatsen (probeer dat zoveel mogelijk te voorkomen uiteraard, maar weet dat ik nu mag).

Wel schappelijk van het klusteam, extra wensen mag ik gewoon vast nieten aan bestaande afspraken. Koelkast, magnetron, wasmachine die tapijt kunnen beschadigen gaan naar de woonkamer. De rest van overige spullen verhuizen naar het kamertje met het mooiste tapijt, wanneer ik dit vooraf geweten had had ik betreffende renovatie gewoon overgeslagen. Men moet klussen in alle vertrekken van mijn woning exclusief woonkamer en logeer kamer.

Heel stiekem hoop ik erop dat ik in die periode gewoon al geopereerd zal gaan worden, aldus de neuroloog zou de tumor die mijzelf het meest in de weg zat en zit 2 vormen kunnen hebben (in beide gevallen wel verwijderbaar).

1e vorm plaatselijk verdoven en gewoon weg snijden in de omgeving 6e kolom van boven naar beneden geteld.
2e vorm vermoedelijk ook plaatselijke verdoving, zelfs dan zou een operatie mogelijk zijn zonder blijvende nadelige gevolgen alleen dat zou nog beter onderzocht moeten worden.

uitlegwervel6

Verhoudingsgewijs klopt mijn schets uiteraard niet volledig:

1. Het deeltje Lendenwervels match’t redelijk met de laatste scan die zij hebben
2. Onderdeeltje borstwervels met het gele balkje geeft aan waar mijn neuroloog toch een beetje bang voor was en is.
3. De Reveal monitor zou ik bij dit plaatje iets te hoog getekend kunnen hebben, op bestaande scans die wel in Hoogeveen gemaakt zijn kan deze dus niet zien wat er achter ligt.

Een directe nieuwe scan gaan maken zou niet lukken, de Reveal monitor zou als een magneet door mijn lichaam heen en weer kunnen vliegen, later bedacht ik mijzelf dat ik binnen Hoogeveen al een keer gescand was met Reveal monitor, hoefde hiervoor alleen maar vlak vooraf een extra afspraak te gaan maken met afdeling 56 om voor alle zekerheid de ‘usb-stick’ uit te lezen.

Waarom weet men dat niet van elkaar, dit soort grappen zullen de zorg vast ook duurder gaan maken. Voor een deel begrijp ik het, stel dat Hoogeveen een foutieve scan geleverd heeft, laat mijzelf behandelen ergens in Groningen. Dan snap ik in die zin wel dat Groningen alles opnieuw wil zien.

Begon en begin intussen wel heel moe van dit heen en weer ge- stuur te worden, op mijn eigen risico mocht en mag men snijden zelfs wanneer het toch wel nadelige gevolgen voor mijzelf zal hebben.

Alleen de gevallen in de omgeving van de Lendenwervers kan en mag niemand aankomen, hoop nu dus ook eens heel snel een keertje een berichtje te krijgen in de vorm van:

1. Klaas op data x willen wij jou voor een laatste maal volledig onderzoeken, kan ik vooraf met gemak het Reveal geval laten verwijderen.
2. Nog beter, Klaas.. Wij hebben alle actuele gegevens wel goed van je binnen gekregen en kunnen gaan snijden zonder aanvullende informatie. Het engste voorbeeld zag ik zelf niet op betreffende foto, indien dat wel zou spelen was een operatie nog steeds wel mogelijk en ondanks enkele nadelige effecten ervan zou ik er wel op vooruit gaan (duurt wat langer).

Heb er zelf het volste vertrouwen in dat mijn familie neuroloog zijn best aan het doen was en is, was nog maar sinds kort met hem in contact gekomen en kon meteen ook al heel snel diverse vragen over spelende problemen beantwoorden (wist ook dingen te benoemen die ik voor mezelf hield).

Het heen en weer ge doorverwijs, niet mijn pakkie aan zal vast niet gratis zijn, zal voor ‘mezelf’ dat eens voor de grap gaan uitrekenen (leer moment voor ‘mezelf’) .

Omtrent de bouwlieden, zij knappen zelf alle klussen voor mij op waar de verhuurder niet voor verantwoordelijk is. Bewijze van mag ik de kast met bestek en overig glaswerk laten staan, zij halen deze op 2 april leeg voor mij en zetten alles ook weer keurig netjes terug.

Zo ver zal ik het niet laten komen, maar mag het wel gaan besluiten!

Vond en vind dat met name erg mooi om te weten, hoef dan niet bij vrienden en of familie te gaan lopen bedelen om hulp. Alle genoemden hadden en hebben zo hen eigen bezigheden, mijn middelste broer was en is aan het revalideren te Haren ook dankzij hetzelfde ziektebeeld die mijzelf steeds meer begon en begint te plagen.

Super netjes dus!

Het zomerreces is nu echt ‘voorbij’ hier! ;-)

Van mijzelf weet ik dat ik lastig nee kan zeggen, zeker wanneer de taken en onderwerpen iets te maken hebben met thema’s die ik zelf heel belangrijk vind.

Had mijzelf vanuit de Zonnebloem Hoogeveen, het Gehandicapten platform Hoogeveen en het CNV(j) de Realisten team even wat rustiger aan te doen voor 1a 2 maanden.

Lekker even de tijd voor mezelf, mijn eigen alleen maar gaan richten op kleine digitale klussen van bijvoorbeeld het WordPress account van het Gehandicaptenplatform Hoogeveen, wat declaraties en financiën van diverse groepen bijwerken en verder even ‘niets’.

Binnenkort wordt hier mijn badkamer gerenoveerd, vooraf moet ik daarvoor wel een paar kleine klusjes gaan regelen (niet echt veel werk maar het moet toch gebeuren).

De badkamer dient vooraf terug gebracht worden naar originele staat, boven de wasmachine hangen 2 planken die ik zelf ideaal vind om een paar kleine spulletjes op te leggen en zeker 1 handdoek en onderbroek voordat ik mijzelf ga douchen.

De douche ligt naast de keuken, ga dus niet naakt door een deel van mijn woning lopen om achteraf op zoek te gaan naar wat ondergoed (ik zal maar in mijn nakie gezien worden door de buren achter mij die inkijk hebben in de keuken en 2 slaapkamers waar mijn kleding veelal hangt).

Ben ook wel eens lui, schoon maar nat beddengoed en handdoeken laat ik ook wel eens op de wasmachine liggen, daar leg ik uiteraard mijn schone droge ondergoed niet op.

De plankjes haal ik t.z.t. zelf wel even weg, maar wat nou met de wasmachine in de badkamer en koelkast in de keuken? Beiden zouden in de weg staan en zij kunnen/mogen beide genoemde niet verplaatsen.

Zelf hoef ik daar ook niet aan te beginnen qua gezondheid, laat staan mijn directe familieleden, gelukkig heb ik intussen al wat helpende handen kunnen organiseren.

Zodra de renovatie echt van start gaat sloop ik nog snel even de doucheslang en –kop van de kraan af, beiden zijn van mijzelf en een goede slang op reserve hebben kan nooit geen kwaad (heb er sinds ik hier woon al 2 versleten). De douchekop is hier ‘heilig’, ben in bezit van 2 massage douchekoppen waarvan er 1 diverse standen kent (die plaats ik na de renovatie zeker weer terug).

Momenteel loopt er een petitie online (Vanuit de Vereniging Zuivere Energie) tegen de plannen van de RWE om bij ingebruikname giftig kwik in de Waddenzee te lozen. We roepen iedereen op hiertegen te protesteren.

Grote uitstoot van giftig kwik bedreigt de Waddenzee;
Stop de kolencentrale van RWE!

Er was ook een artikel naar de krant verstuurd maar werd helaas niet geplaatst, nam uiteraard meteen even contact op met de secretaris die tevens een fijne GroenLinks collega is om o.a. ideeën uit te wisselen hoe dit thema beter onder de aandacht te kunnen gaan krijgen.

Digitaal ben ik een handige jongen, soms verschenen er tweets en korte columns van mijzelf in de Metro en/of Spits zonder dat ik mijzelf er bewust van was, 1 blog automatisch delen met Facebook, NuJij, PlaneetGroenLinks, Twitter et cetera gaat mijzelf erg gemakkelijk af en begin er nu nog steeds telkens een beetje handiger in te worden.

Ook op radio 1 werden en worden sinds een klein jaartje regelmatig mijn ingezonden mailings en/of tweets voorgelezen, de laatste tijd praat ik ook wel eens live mee in een uitzending om ‘mijn’ standpunten toe te lichten.

Zelf weet ik heel goed dat vieze kolencentrales ver over datum zijn, hoe er echt bezwaar tegen te gaan maken in blog vorm wordt uiteraard lastiger voor mijzelf, wens te gaan schrijven vanuit mezelf op Burger Initiatief van Saubere Luft Ostfriesland en Vereniging Zuivere Energie.

Dan dien ik uiteraard alle feiten vooraf wel goed te kennen, gelukkig was ik gisteren een beetje bijgepraat en probeer zo snel mogelijk een duidelijke tekst op te stellen die hopelijk veel gelezen en gedeeld zal gaan worden, met een beetje geluk de media er ook mee gaan bereiken uiteraard.

Daarbij dient het thema actueel te zijn, lekker leesbaar en feiten en meningen moeten dan wel duidelijk van elkaar onderscheiden gaan worden voor zover ik gemerkt heb.

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen hadden wij ook een aantal wethouders uitgenodigd om even voor een kort poosje in de rolstoel een kort toertje Hoogeveen te nemen. Helaas hebben wij intussen 1 afmelding binnen gekregen, hoop uiteraard dat de 2e toezegging gewoon door kan gaan.

Indien niet moeten wij als platform zijnde iets nieuws gaan verzinnen, als platform kunnen en mogen wij de wethouders en gemeenteraadsleden informeren.

Het kan dan soms erg handig zijn om alle verbeterde punten binnen Hoogeveen maar ook de obstakels inzichtelijk te maken. Laten ervaren kan in deze dus ook leerzamer zijn dan vertellen over.

Probeer uiteraard wel alvast een noodplan in elkaar te schroeven.

Alles in overleg met mijn collega’s uiteraard, zelf ben ik er een groot voorstander van om beleidsmakers dingen zelf te laten ervaren, met behulp van enige praktijkervaring zou dat de theorie toch alleen maar kunnen gaan verbeteren?

Soms loop echt alles van een leien dakje,

Vanochtend nam ik vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen deel aan de tweede visiebijeenkomst rondom vervoer in Zuid West Drenthe.

Samen met andere platformen, organisaties en ‘vervoerders’ hebben wij interessante dingen in kaart weten te brengen waar o.a. Stamm weer een stukje verder mee zou kunnen.

v.a. 12:15 meteen een handig moment om even langs het Werkplein te gaan om de formulieren voor het activiteitenfonds af te halen (deze staat vlak ‘naast’ het gemeentehuis waar ik vandaan kwam en ik was uiteraard te voet).

Vanuit het Werkplein lopend naar huis gegaan via de Hoofdstraat, onderweg nog even inktpatronen voor mijn printer gekocht die ik nodig ben om mijn reiskosten te kunnen declareren.

Gaf aan dat ik alleen zwart/wit wilde, na een discussie over de kosten van kleuren patronen en welk type patroon qua grote het voordeligst zou zijn in mijn situatie kon ik per toeval een dubbel pack kopen.

Daarin zit een zwart/wit patroon en kleuren patroon die maar 1a 2 Euro duurder is dan het zwart/wit model die ik wilde gaan kopen (was de laatste).

Vervolgde mijn weg aan de hoofdstraat en hield uit automatisme o.a. de blindengeleidestrook een beetje in de gaten, mijn fototoestel zat nog in mijn tas, dus dat werd meteen ‘leuke’ plaatjes schieten.

Vanavond vind eigenlijk de eerste nieuwe gemeenteraadsavond weer plaats waarbij de nieuwe raadsleden geïnstalleerd zullen gaan worden, deze zal ik ondanks dat ik niet in de raad zit uiteraard niet over gaan slaan.

Zwartrijden uit nood mag toch wel?

Afgelopen zaterdag zou het 33e GroenLinks congres gaan plaatsvinden waarbij (zoals gewoonlijk) ik zeker bij aanwezig wilde zijn.

De avond ervoor had ik uiteraard uitgezocht hoe ik op de goedkoopste wijze tussen 9:00 en uiterlijk 10:00 aanwezig zou kunnen zijn, zal ik gaan lopen of pak ik toch de bus?

Om 7:15 had ik een trein kunnen pakken die 1 halte verder ging dan Utrecht centraal maar dan zou ik wel erg vroeg op het treinstation en uiteindelijk locatie aanwezig zijn, zelfs wanneer ik de bus zou pakken vanaf Utrecht centraal (omgeving 9:30 was mijn doel).

De trein van 7:44 vanaf Hoogeveen naar Utrecht centraal pakken was verleidelijker, zou dan om 9:11 op Utrecht Centraal aanwezig zonder over te stappen, daarbij creëerde ik wat ruimte in voor mezelf om wat geld te pinnen om o.a. bus kosten te kunnen betalen, iets lekkers aan te schaffen et cetera (heb nooit geld op zak).

U ‘raad’ het misschien al, helaas belande in de trein die ik even als optie 3 zag, vertrektijd: 8:03, aankomst Utrecht centraal: 9:41. Met de bus ben je vanaf Utrecht centraal wel ongeveer binnen 10 minuten aanwezig vlak voor het congres gebouw, vanaf het perron Utrecht centraal dien je wel eerst door te lopen naar de juiste uitgang et cetera.

De trein van 7:44 had ik zelf op 3 minuten exact gemist, moest dus de trein van 8:03 pakken. Vanaf Hoogeveen – Zwolle verliep alles perfect, vanaf Zwolle naar Utrecht centraal zaten de 2e klas coupes stamp vol en had voor mezelf besloten om maar in een 1e klas coupe te gaan zitten.

Mijn voorkeur ging uit naar een plaatsje zo dicht mogelijk mij de klapdeuren tussen de coupes zodat ik bij de eerst volgende stop zou kunnen gaan switchen van 1e klas naar 2e klas bij eerstvolgende stop.

‘pech’ voor mezelf zat in betreffend treinstel ook nog een verschil in tussen 1e klas en 1e klas, bij het betreden van 1 van de 1e klas coupes had je een smal gang pad met 8 of 12 zitplaatsen aan mijn rechterzijde wanneer je van voor naar achter loopt richting bestemming.

Deze werden per 4 zitplaatsen afgeschermd door een glazen wand, was dus ook niet van plan om daar te gaan zitten met een 2e klas kaartje.

Een paar passen verderop trof ik een ‘normaal’ 1e klas coupe, ging daar ook zitten en aan een aantal twijfelende mede passagiers vermelde ik ook gewoon dat men in dit geval wel 1e klas zou mogen reizen (ik kende hen niet maar zij zouden zeker niet kunnen blijven staan tijdens dat een trein aan het reiden is).

Ikzelf kwam helaas wel een beetje te laat in Utrecht centraal terecht (omgeving 8:41 of ‘later’), probeerde dus ook zo snel mogelijk om geld te pinnen en door te lopen na de juiste uitgang v.a. Utrecht centraal.

Vanaf 9:45 arriveerde op de juiste locatie om ergens een bus te kunnen vinden, het merendeel was vertrokken of buiten gebruik. Kon niet anders dan naar de taxi strook kijken en stapte op een chauffeur af die op zijn wagen al presenteerde goedkoop te zijn.

Vooraf deed ik uiteraard navraag over de prijs, had immers ‘maar 20,– ‘ op zak, vanaf het moment dat wij werkelijk vertrokken vertelde de chauffeur aan mij dat de kilometers gecombineerd met tijd bij mij in rekening gebracht zouden gaan worden.

Onderling namen wij in vogelvlucht door waarom ik het GroenLinks congres zou bezoeken en kregen dus ook een ‘goede’ discussie met elkaar. Op de plaats voor de stoplichten waar meneer rechts af had moeten reed meneer recht door, ik onderbrak de discussie en vroeg meteen:”moesten wij niet rechts afslaan?”

Per direct werd de teller stop gezet en hoefde dus ook alleen maar te betalen v.a. het station naar het stoplicht afslag Vredenburg Leidsche Rijn.

Voor 10:00 trof ik wederom een oud collega waar ik sinds kort weer contact mee heb, binnen GroenLinks willen wij en in ieder geval ik zelf het thema zorg er weer bij gaan pakken.

Landelijk en regionaal zouden veel zorgstukken anders en goedkoper uitgewerkt kunnen worden, dit vanaf de zijlijn gaan lopen schreeuwen is niet echt mijn stijl en o.a. binnen GroenLinks zal ik er mijzelf dus ook meer mee bezig gaan houden.

Vroeger was ik actief lid van het netwerk/de werkgroep Chronisch zieken en gehandicapten en wij hadden veel contact met GroenLinks Plus, zover ik denk te weten bestaat het netwerk Chronisch zieken en gehandicapten niet meer en deze een nieuw leven proberen te gaan inblazen is wel heel verleidelijk voor mezelf (hier moet ik nog over nadenken).

Onder het thema Zorg zou ik in een keer wel in 1x met een ‘grotere’ doelgroep in aanraking komen, denk hierbij aan jeugd, chronisch zieken en gehandicapten, ouderen, verslaving misschien?

Het enigste wat ik er dan niet bij pak zijn kansen op de arbeidsmarkt als Wajongere en daar zou ik eigenlijk ook wel meer mee willen gaan doen, gisteren vanuit het CNV(j) de Realisten waar ik zelf actief lid van ben een thema bijeenkomst over bijgewoond.

Hoe zal de nieuwe participatiewet er uit gaan zien, wat voor gevolgen heeft dat voor onze presentaties, de werkgevers en de Wajonger?

Voor aanvang of waarschijnlijk tijdens de pauze raakte ik ook nog even een poosje in gesprek met Marije Cornelissen over waarom ik haar zelf graag op plek 2 zou gaan zien maar ook met name haar drijfveer.

Tussen Marrije Cornelissen en mijzelf zag en zie ik best wel veel overeenkomsten op diverse terreinen hoe dingen te willen verbeteren en ook waarom, vind het dus ook jammer dat zij plaats 2 niet gehaald heeft en haar eigen terug getrokken heeft voor komende verkiezingen.

Voor, tijdens en na het congres met diverse mensen gesproken, vond zelf ook dat Bas Eickhout het goed deed, zowel regionaal als in de Eerste (en Tweede kamer) later verwacht ik weer een groei binnen GroenLinks.

Hoop uiteraard tijdens de regionale verkiezingen hier alvast iets te gaan merken 😉

Tijdens de afsluiting van het congres had ik nog even wat bijgepraat met mensen van GroenLinks Groningen, oud deelnemers van het Team GroenLinks Nacht van de Vluchteling waar ikzelf iig komend jaar weer aan zal gaan deelnemen ‘oud’ ZiGLaars.

Durf hier mijn mening niet over te geven *grijns*, het is top om te zien dat zoveel mensen van ons ZiGL 10 team op de verkiezingslijsten staan, intussen een functie bekleden binnen GroenLinks et cetera.

Het ZiGL 10 team waren eigenlijk de ‘besten’ tot nu toe XD

Na afsluiting van het congres en het na borrelen wilde ik weer vertrekken naar huis, op mijn OV chip staat en stond onvoldoende geld maar had wel voldoende geld op zak om de busrit van bushalte Vredenburg naar Utrecht Centraal te kunnen bekostigen.

De enigste instapplek was midden in de bus, alle zitplaatsen waren ook al bezet en mocht gaan staan. De chauffeur zat mij veel te ver weg en daarnaast kon je ook niet naar hem/haar toe lopen omdat de bus best vol zat met passagiers.

Tijdens de rit raakte ik wel in gesprek met een mede passagier die bij mijn weten al in de bus stond, heerlijk bij gekletst over Kleurrijk en Werkeenheid in de ruimste zin van het woord.

Vanaf Utrecht Centraal naar Zwolle verliep goed, vanaf Zwolle naar Hoogeveen mocht ik +/-wederom even 30 minuten gaan wachten, na het ‘lange’ wachten zat ik wel weer helemaal in mijn element.

Vanaf het moment dat de trein Zwolle – Hoogeveen aankwam ging ik zitten op een 4 persoons-zitplaats, er schoof iemand aan die graag praatte en uiteraard gaf ik blijk van herkenning aan en tussendoor schoof ik de gedachtegangen van GroenLinks naar voren (‘vreemd’) dat dat op dat moment zo gemakkelijk ging XD

Bij thuiskomst, zal waarschijnlijk 0:30 zijn geweest controleerde ik nog even snel mijn mail, voerde wat geheugensteuntjes in voor deze blog en keek uiteraard even hoe het er voor stond en staat met Team GroenLinks ten behoeve van de Nacht van de Vluchteling.

Het Team GroenLinks Groeit lekker, Sake en ikzelf zijn even gewisseld van positie maar wij wensen uiteraard veel sponsoren en lopers zien te bereiken.

Had en heb het vermoeden dat dat helemaal goed zal gaan komen 😉

http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge_1