Een gezonde uitdaging

Dit jaar heeft ons team (GroenLinks) 12.120,48 opgehaald waarvan ik zelf 272,01 ten gunste van de vluchteling, voor het eerst in 4 jaar tijd was ik volledig spier pijn vrij gebleven terwijl ik wel zo’n 55 kilometer achter de rug had.

Eerder dit jaar had ik ongetraind voor het eerst deel genomen aan de CascadeRun te Hoogeveen, een hardloop evenement van 8 mijl zweten.

Voor een vrij laag tarief kan ik nu al aan bedrukte kleding komen met eigen logo etc.;, de CascadeRun valt altijd voor de Nacht van de Vluchteling dus ik zou kunnen gaan rennen met verwijzing naar mijn website of sponsor link https://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge

Mede door wat medische problemen maar ook praktische vragen, liet en laat ik de fiets steeds vaker in de kelder staan (waar kun je nog veilig je fiets parkeren zonder dat deze gestolen wordt?), snap dus deels waarom ik spierpijn vrij ben gebleven.

Op straat werd ik wel eens herkent als niet de snelste renner van de CascadeRun, ik schijn een apart hupje te hebben tijdens het rennen en mensen onthouden dat.

Ondanks wat medische onhandigheden die hier spelen, zou ik dat ook kunnen gaan ‘uitbuiten’, ter ontspanning overweeg ik om te gaan leren hardlopen 😉

Nog 9 nachten te gaan

Het is bijna zo ver en dan zal ik deel gaan nemen aan de Nacht van de Vluchteling 2016, zelf heb ik er veel zin, zal met mijn teamgenoten weer leuke gesprekken gaan krijgen en daarnaast ook mooie momenten ervaren mede mogelijk gemaakt door de toeschouwers die ons op welke wijze dan ook goed aanmoedigen!

Voor mij wordt het voor de 4e keer op rij dat ik deel neem aan deze tocht, onderweg praten over politiek en maatschappij werkt op mijn adres echt heel goed, iets als vermoeidheid en zere beenspieren\voeten zoveel mogelijk mijden.

Door eindeloos in gesprek met elkaar te gaan over zware stof, nieuws en actualiteiten met een grap en grol tussendoor, vergeet je al sneller dat je al ruim voorbij de helft zit vanaf bijvoorbeeld stempelpost 3 (28 km in het verleden).

Zelf hoop ik nog enkele winkeliers te kunnen gaan overtuigen om mij of iemand van ons team te gaan sponsoren, er komen ‘helaas’ nog steeds nieuwe ideeën bij waar ik niet allemaal meer de tijd voor heb.

In de laatste week voor de Nacht van de Vluchteling concentreer ik mijzelf goed op mijn voeding, zal wel mijn spieren goed blijven trainen, vermeid dan wel overige spanningen en stres factoren!

Medisch gezien is nu alles vanaf mijn thuis adres ook goed geregeld, tot aan 19 juni blijft mijn huidige pijn medicatie gebruik gelijk staan, worden er geen gekke dingen uitgeprobeerd.

Na 19 juni hoop ik zelf wel om te kunnen gaan aansturen naar een operatie, het prutsen met andere medicatie dan momenteel, overige dingetjes uitproberen die niets aan de oorzaak doen.

Wil daar t.z.t. wel aan gaan mee werken, nu iig even niet.

https://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge

Tegenslagen maakten en maakt mijzelf alleen maar sterker ;-)

Halverwege vorig jaar werd er achteraf gezien eindelijk (na 2 jaar wat aan modderen medisch gezien), een goedaardige tumor die bij mijn ziektebeeld hoort uit mijn rug verwijderd.

Vanaf dag 1 na betreffende operatie voelde ik mij destijds ook zo’n 10 jaar jonger, eindelijk volledig pijn vrij! Enkele weken na de operatie kwamen oude fysieke klachten waar ik vroeger zelden last van had, hen zelf zich wel veel vaker aankondigen zoals problemen met voeding\stoelgang en vochtophoping in mijn enkels.

Met behulp van medicatie wist en weet ik mijn stoelgang gelukkig vrij goed onder controle te houden, de kans was en is het grootst dat ik wat goedaardige tumoren in mijn darmen had en heb zitten en mede daardoor op vaste tijden Loperamide dien te slikken (4x daags) en daarna kan gaan eten (tussendoor kan ik zo vaak extra eten als ik zou wensen maar toch).

Al vanaf eind januari begon ik zelf wel steeds vaker en meer last te krijgen van de oude fysieke pijnklachten die op mijn adres speelden. Sinds een paar maand zit er weer aanwijsbaar een ‘leuke’ tumor in de groei in\op dezelfde omgeving waar de vorige verwijderd was.

Vanaf 4 april mag ik dagelijks weer de iets wat zwaardere pijnmedicatie gaan slikken om mijn nachtrust wel te kunnen gaan pakken, recentelijk had ik een telefonisch consult gehad met mijn neuroloog, mede aan de hand van de vraagstellingen en antwoorden die ik zelf gegeven had, mag ik aanstaande vrijdag weer ff naar Groningen gaan om een MRI scan te gaan laten maken (kort daarop volgt ook een gesprek met mijn neuroloog).

Met name het zitten, liggen, tillen, maar ook bukken werden en worden momenteel nog een slagje lastiger voor mijzelf gemaakt (balen maar geen ramp).

Uit praktijk ervaring, begon en begin ikzelf intussen al een goede deskundige te worden op o.a. het zorg vlak en daar maak ik ook dankbaar gebruik van.

De Cascaderun van aanstaande zondag zal ik gewoon aan gaan deel nemen, weet dat ik de 5 mijl hardlopen\heel stevig door lopen ook veilig aan zal gaan kunnen.

Beetje gemeen van mijzelf, ik zou op tijd kunnen gaan rennen wat mijzelf wel vrij aantrekkelijk lijkt, ik zou ook net op tijd als 1 van de laatste binnen gaan mogen komen om perrongelijk een beetje te gaan flirten met de pers 😉

Zou dan heel snel gaan doorverwijzen naar misschien mijn vorige deelnames aan de Nacht van de Vluchteling, zeker naar de actuele van dit jaar.

Zowel de zit als lig houding waren en zijn niet prettig meer voor mijzelf, grote afstanden lopen ging en gaat mijzelf prima af (wel jammer dat ik dat soms te uitgebreid moet gaan uitleggen).

Aanstaande zondag hou ik gewoon vrij voor de Cascade run, aan de Nacht van de Vluchteling 2016 zal\kan ik ook gewoon veilig aan gaan deel nemen met mijn ludieke plannen… 😉

Uiteraard wens ik het GroenLinks congres ook niet over te gaan slaan, hoop dus niet dat mensen zich gaan vergissen in mijn werkelijke niet kunnen en wel kunnen!

Zodra er werkelijk bekent is waar momenteel mijn meest vervelendste tumor zit, wens ik met mijn neuroloog opnieuw de beste verwijdermethoden door gaan nemen.

Zodra dat gebeurd is, als dat al mogelijk zou zijn heb ik ook al een leuk dealtje met het UWV binnen… Heel misschien, maar dan moet ik fysiek gezien wel sterk genoeg zijn, zou ik wel weer aan de studie kunnen op kosten van het UWV (2 jaar studie 1 jaar stage lopen?).

Op het laatste onderdeel wens ik mijzelf niet rijk te gaan rekenen, met mijn kritieken die ik in het verleden wel eens gegeven had tijdens herkeuringen, begon en begint men gelukkig wel steeds meer te gaan doen zonder dat ik daarmee mijzelf in de vingers aan het snijden ben 😉

Een goede voorbereiding is het halve werk

o.a. via Facebook kreeg ik wel eens berichten dat ik ergens getagged was, in de meeste gevallen was dat door collega’s en teamgenoten van GroenLinks. Fysiek gezien had ik dit jaar een beroerd jaar achter de rug, maar sinds een vervelende tumor uit mijn rug verwijderd is voel ik mij nu nog steeds 2,5 jaar jonger.

Wanneer je aan mij in het verleden zou vragen:”Hoe voel je je?”, dan zou ik antwoorden in de vorm van:”Goed of een beetje minder”.. Bij door vragen over pijnklachten, zou ik aangeven:”wat is dat?”,”wanneer ik er stil bij ga staan voel ik altijd wel ergens wat pijn (niet dat het wat voorstelt maar toch).”

Dat kleine pijntje is tot nog toe ook niet meer terug gekomen zolang ik buk en til werk maar uit mijn hoofd liet. Was en ben blij met deze medische vooruitgang uiteraard, komend jaar zal ik wederom mee gaan wandelen aan de Nacht van de Vluchteling.

Financieel gezien kon en kan ik echt niet ieder goed doel in de mate kunnen gaan ondersteunen dan dat ik zelf zou wensen, mijnerzijds kon en kan ik daarbij zelf wel extra goed stil gaan staan.

Je zal maar een ‘Klaas Woltinge’ zijn met enkele fysieke beperkingen, ondanks dat toch gewoon voor je leven moeten vluchten. Aan hen wordt echt niet gevraagd:”kun je dat fysiek wel aan”,”waarom doneer je je reiskosten niet aan een goed doel?”

Voor komend jaar neem ik serieus in overweging om nog een stukje door te gaan wandelen, de eerste 40 kilometer met teamgenoten en het laatste stuk zo ver mogelijk richting mijn woon adres.

Ben hiervoor nu al een eenvoudige website aan het opzetten, digitaal gezien stelt het nog weinig voor maar qua layout krijg ik al de grappigste dingen te zien die ik goed zou kunnen gaan gebruiken als pr middel.

Onderdak

De website komt op Regiohoogeveen.eu te staan waar ik in de toekomst meer mee wilde en nog steeds wens te gaan doen. Eigenlijk zou het een vereenvoudigde gemeentepagina moeten gaan worden die alleen maar informerend is in Jip en Janneke taal, binnen 1 klik alles vinden et cetera.

Dreig er thema’s die GroenLinks vind, de CG raad et Cetera er wel iets teveel door te drukken. Betreffend domein had ik in het verleden ook meteen geclaimd omdat ik die nog wel eens nodig zou kunnen gaan krijgen.

Heb daarin wel een totaal plaatje voor ogen, nu de uitvoering nog 😉

Omtrent de Nacht van de Vluchteling 2016 herhaal ik betreffende stap in het klein, dat zal mij ook zeker wel gaan lukken binnen kortere termijn. Zal daarbij verslag gaan leggen hoe wij en ik zelf met name de eerste 3 jaar ervaren hadden (vanaf het moment dat ik mee wandelde dus).

Het hoe, wat en waarom zal telkens wel een beetje veranderen heel kort door de bocht uitgedrukt, iets als Top Link Partners zou ikzelf veel aan kunnen hebben als werver voor sponsoren.

Ons team, de sportschool die ikzelf periodiek bezoek en misschien ‘straks’ een sportzaak zijn mijn vrienden om het plaatje compleet te maken 😉

Mijn agenda begint weer lekker voller te geraken.

Op mijn thuis adres ben ik nog steeds lekker aan het klussen en wens het op een aantal terreinen mijzelf heel gemakkelijk te gaan maken.

Wens o.a. mijn Lynux systeem weg te werken in een kast, het plan begint intussen een beetje uitgebreider te worden en overweeg serieus een krachtige server in die kast te gaan bouwen die wat taken van mij over zal gaan nemen.

IMG_1078

Als vriendendienst fix ik wel eens PC’s van vrienden en bekenden, soms tover ik ook verloren data terug van een gewiste harde schijf.

Afhankelijk van de grote van de schijf die gered moet worden + het type bestanden kan dat soms best lang duren, systeem savonds aan doen en de volgende ochtend een keer uit gaan zetten is ergens een beetje zonde en neemt ook nog eens teveel persoonlijke tijd in beslag (telkens na gaan wanneer je de boel eens uit mag zetten).

Dat stukje is vast wel automatisch in te plannen, met een beetje speurwerk vermoed ik ook nog wel een klein programmaatje in elkaar te flansen die veel werkt met het And ore Iff comando.

In simpel Nederlands meld je gewoon aan de PC:”mocht opdracht 1 mislukken”,”ga dan verder met stap 2”,”Mocht stap 2 correct behaald zijn mag het systeem automatisch afgesloten gaan worden”

Komend jaar zal ik wederom ook weer mee gaan wandelen met Team GroenLinks aan de nacht van de Vluchteling 2016. Eind september krijg ik een overleg met iemand vanuit de organisatie van de organisatoren van Stichting Vluchtelingenwerk om een leuke pr stunt te gaan lanceren.

Speel nu al met meerdere ludieke acties, dien uiteraard wel te gaan overleggen tot hoe ver ik zou kunnen en mogen gaan. Het zou dus ook best kunnen zijn dat wij elkaar even op de meest correcte manier zullen gaan aanvullen.

Met name de eerste 2 jaar had ik door een onhandig ongelukje een stukje verder gelopen, zou daar komend jaar bewust iets mee kunnen gaan doen. Het laatste half jaar was ik fysiek gezien vrij zwak, vaak ziek et cetera maar wandelde wel gewoon mee aan de Nacht van de Vluchteling 2015.

Zij moeten en ik mag, nu het fysiek gezien zoveel beter met mij gaat en mijzelf nog steeds ruim 2 jaar jonger voel vermoed ik daarmee wel iets geks mee te kunnen gaan doen en\of hou meer tijd over om nieuwe sponsoren te gaan benadern.

Binnen de sportschool ziet men mij weer minimaal 1x per week veelal iedere vrijdag, wens het weer terug te gaan brengen naar 3x per week. Wanneer de wond op mijn rug echt volledig genezen is, pak ik het Cardio sercuit ook weer volledig op.

Die training is maar een beetje gunstig om de beenspieren voldoende te trainen voor de zware nacht, het is wel het meest ideale campagne momentje. Tijdens de groepslessen spreken de trainers hardop met ieder individu.

Veelal in de vorm:”Goed zo klaas” of:”Kom op Klaas”,”dit kan beter!”,”vertel nog eens een keer waarom je dit doet?” of iets in de vorm van:”ik had vorig jaar in de krant gelezen…..”,”wat ga je komend en\of dit jaar weer allemaal doen?”

Kan vrij goed overweg met de sport instructeurs, wij weten onderling van elkaar wanneer wij even wat wederzijdse reclame voor elkaar dienen te maken (het zou dus ook over verkiezingen kunnen gaan).

Zonder dat ik al mijn vrijwilligerswerk al op gepakt heb, zit mijn agenda voor komende weken al wel goed gevuld met ‘eenmalige’ netwerk bijeenkomsten en studie dagen om lekker actueel te blijven.

Lekker dus 😉

Tweet omgeving 9:00 ;-)

Mijn eerste tweet van ruim 4 uur geleden was: ai, had mij voor genomen om wel te proberen om tot 12:00 uit te gaan slapen, vanavond ga ik van start aan de #NvdV15 http://www.regiohoogeveen.eu/KlaasWoltinge/?p=777 …

Dezelfde tekst wenste ik ook te gaan delen binnen Facebook alleen dan iets uitgebreider, het schrijven ging wel zo lekker dat het een goede blog zou kunnen gaan worden (schreef dus door in Word en helaas klapte mijn systeem vlak voordat ik op opslaan kon drukken weg wegens een update op de achtergrond).

Gelukkig ken ik de tekst nog wel in grote lijnen, voor mijzelf is dit het 3e jaar dat ik deel neem aan de Nacht van de Vluchteling. Het eerste jaar droeg ik iets teveel bagage bij mij, dingen als blaar vorming en overige pijntjes verschenen pas een dag later (dat duurde in totaliteit een korte week).

Het 2e jaar vanaf deelname aan de Nacht van de Vluchteling wenste ik alles voor mijzelf wel een stukje zwaarder te gaan maken, moest de wandeling kunnen voltooien met hulpmiddelen die in mijn jas en broekzakken zouden passen.

Best wel grappig eigenlijk, vorig jaar vertrok ik vrij laat vanaf Hoogeveen naar de start locatie te Rotterdam en was genoodzaakt een lift te nemen met de taxi. Betreffende chauffeur liet mij veel plaatsen in Rotterdam zien, maar ons start punt zou ‘niet’ bestaan.

Stapte destijds dus ook gewoon uit en wist zelf wel heel goed de weg te vinden mede dankzij diverse voorbijgangers die ik in Rotterdam tegen kwam. In totaliteit had ik vorig jaar zo’n 5 kilometer extra gelopen, buiten de normale vermoeidheid om had ik nadien wel minder last van blaarvorming als het voorgaande jaar.

Mijn gezondheid was en is mijzelf wel steeds meer aan het pesten sinds een jaartje, met name het zitten, liggen en fietsen was en is geen pretje meer voor mijzelf.

Een stukje gaan fietsen begon en begin ik zelf niet meer aan, qua lichamelijke mogelijkheden lukt het mijzelf nog wel maar weet ook dat ik nadien een halve dag weg gooi door bijvoorbeeld maar 1 km te gaan fietsen.

Enkele mensen geven op mijn adres aan:”Klaas”,”waarom doneer je te moeten gaan reiskosten niet over aan een goed doel?”

Auw, als Wajonger zijnde had en heb ik inderdaad geen geld in overvloed maar mijn persoonlijke teller staat nu wel op 144,50 (al meer dan een trein en bus ritje heen en weer).

Zelf wandel ik mee met diverse collega’s die ik in meer of mindere mate persoonlijk ken, onderweg zal er dus ook voldoende discussie stof ontstaan waardoor wij onze ‘zere’ benen ff vergeten.

Voor mijzelf wandel ik zelf voor de 3e maal aaneengesloten mee, leuk om te weten en het zal mij zeker extra motiveren om de wandeling ook goed te kunnen gaan voltooien!

Alle mensen die mij persoonlijk gesponsord hebben of iemand binnen ons team wil ik nu alvast enorm bedanken voor hen bijdrage, hetzelfde geldt voor de succes wensen vanuit diverse hoeken die hier binnen kwamen en komen 😉

Zij hebben het slechter dan mijzelf, mede daarom voel ik mijzelf verplicht om deze tocht wel aan te gaan.

http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge

Nog 10 nachten! Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld?

Gelukkig heb ik het op mijn adres de komende 2 weken stukken rustiger, aanstaande donderdag woon ik een fractie overleg bij en voor de rest houd ik gewoon volledig vrij voor mezelf.

Vandaag trof ik weer enkele nieuwe sponsormeldingen in mijn inbox, liep tussen gisteren en vandaag even de lijstjes met namen door die ik allemaal al benaderd had en tevens schieten er weer een hele hoop namen en adressen door mijn hoofd heen waarvan ik misschien ook nog wel enkele donaties van zou kunnen gaan verwachten.

Zowel binnen als buiten GroenLinks had en heb ik eigenlijk een groter netwerk dan ik vooraf zou kunnen indenken, op mijn vorige woonadres had ik jaren geleden bemiddeld tussen verhuurder en huurders om het woongenot daar aangenamer te krijgen, deze mensen kennen mij allemaal nog wel en er kunnen enkelen tussen zitten die mij wel willen gaan sponsoren. Nee heb je en ja kun je krijgen immers.

Ook mede doordat ik ‘gehandicapt’ was en ben had en heb ik geen werk, vandaar zat en zit ik ook aangesloten bij diverse netwerken en platformen.

Ken tussen Groningen en Drenthe dus nog vrij veel mensen die ik aan zou kunnen gaan schrijven omdat wij in het verleden samen wel eens actie gevoerd hebben met een bepaald doel, periodiek een paar maal per jaar elkaar treffen et cetera.

Ook vanuit het FNV en CNV heb ik een groter netwerk dan ik tot noch benaderd heb, hierbij doe ik uiteraard alleen nog maar de mensen die mij persoonlijk kennen omdat wij in dezelfde werkgroepen zaten en\of zitten.

Zelf neem ik in overweging nog snel even een poster te gaan ontwerpen, regelmatig passeren diverse mensen mijn woning en ik zou op mijn domein RegioHoogeveen.eu een korte url kunnen gaan plaatsen die doorverwijst naar mijn persoonlijke motivatie waarom ik wel aan de wandeling zal gaan deelnemen.

Heel misschien zou ik mijn youtube kanaal ook nog wel in kunnen gaan zetten, mede dankzij mijn maatschappelijke betrokkenheid in de ruimste zin van het woord en eigen ervaringen binnen de zorg kan iemand met een vorm van dyslexie een van mijn advertenties gaan treffen.

Voor o.a. hen zou het fijn zijn dat ik een gesproken videoboodschap online zal gaan plaatsen, vraag is wel of ik dat op een leuke methode zou kunnen gaan doen.

In het verleden had ik wel eens gepoogd om mijzelf te gaan interviewen, naar mijn idee waren dat allemaal minder goede video’s.. Hoop dat ik dus een goede vriend, collega, kennis zo ver krijg dat deze mij wil gaan interviewen en mijn reacties daarbij vast legt op video.

Wat mijzelf wel ‘handig’ uit komt, mede dankzij huidige pijnklachten wegens mijn handicap bezoek ik momenteel stukken minder de sportschool. Met mijn huidige conditie kon en kan ik zelfs niet eens meer fietsen wegens enorme pijn klachten in mijn rug, binnen Hoogeveen maak ik nooit gebruik van het OV en schooien om een lift doe ik ook niet snel wanneer ik elders in Hoogeveen moet zijn.

Al ruim een half, misschien zelfs al 3\4e jaar doe ik alles te voet binnen Hoogeveen, ‘onbewust’ ben ik dus toch wel een beetje beter voorbereid op de tocht dan dat je vooraf zou verwachten.

Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel.

Al mijn sponsoren was en ben ik enorm dankbaar voor hen bijdrage en persoonlijke boodschappen, diverse berichten die ik bij de donaties ontvang werken alleen maar extra stimulerend voor mijzelf om betreffende wandeling volledig te kunnen gaan voltooien.

Uiteraard wens ik hen allemaal ook goed op de hoogte te houden hoe het er voor staat qua voorbereidingen via o.a. dit blog adres, Facebook, Twitter en overige social media.

Dit jaar zal ik voor mijn eigen veiligheid wat extra pijn medicatie mee gaan nemen die ik zeer waarschijnlijk niet zal gaan aanspreken, mijn mobiel gaat ook mee en misschien nog een camera met 1 flesje water.

Het flesje water twijfel ik zelfs een beetje over, onderweg troffen voorgaande 2 jaar voldoende mensen die ons onderweg of bij de rust punten een versnapering aanboden.

Voor mijzelf poog ik betreffende nacht ook wel zoveel mogelijk stil te gaan staan bij de Syrische vluchteling, luxe artikelen wens ik dan dus ook liever niet mee te nemen.

Zij moeten huis en haard verlaten zonder iets op zak te hebben, zij konden en kunnen onderweg ook niet afhaken tijdens hen zware wandeling. Zelf heb ik die luxe wel, mocht ik echt niet meer kunnen na 30 km gewandeld te hebben kan ik stoppen en kom ook wel weer gewoon veilig thuis en herstel ik vlot.

Het eerste jaar had ik 40 kilometer gewandeld, pas een dag na de tocht kampte ik met vrij veel blaar vorming aan mijn voeten wat gelukkig snel herstelde.

Het tweede jaar had ikzelf per ongeluk 45 kilometer bijna aaneengesloten gewandeld.

Straks wandel ik aaneengesloten voor de derde maal mee, zal er niet over liegen maar vind dat ook wel leuk staan aan mijn trofeeën wand.

Heel stiekem hoop ik nog diverse media te kunnen gaan bereiken, via o.a. diverse radio presentatoren en presentaties was en ben ik bij o.a. radio 1 geen onbekende. Het thema waar wij dit maal voor lopen zou ik zelf passend kunnen maken voor komende radio uitzendingen toch?

Het zelfde geldt voor de Metro en Spits, in het verleden verschenen er van mijzelf wel eens columns in beide genoemde bladen zonder dat ik zelf wist hoe ik dat voor elkaar gekregen had, weet nu intussen wel beter en zal die media bron dus ook pogen te gaan inzetten om zoveel mogelijk sponsoren binnen te gaan halen.

Naast het binnen halen van zoveel mogelijk sponsoren vond en vind ik verslaglegging van alles ook vrij belangrijk, omtrent de training voor komende dagen zal ik vast niet meer veel te delen hebben maar houd u wel op de hoogte uiteraard.

En ja, hoe verliep de wandeling voor ons allen, hoe kwam ik thuis?

Voorgaande 2 jaar hield ik de wandeling vol mede dankzij alle donateurs, mijn GroenLinks collega’s, de gezeligheid onderweg verzorgd door diverse vrijwilligers maar ook de interessante discussies die ik aan ging met mede wandelaars.

Zelf praatte en praat ik graag over politieke thema’s die qua regelgeving een beetje vreemd in elkaar staken en steken, voor ‘je’ het door had en hebt was en ben je wel 30a 60 minuten verder waardoor je steeds dichter in de buurt kwam van de finish 😉

Mijn eigen lichaam werkte en werkt zeker dit jaar niet optimaal meer, het ‘mooie’ daaraan was en is dat ik mijzelf nog beter denk in te kunnen leven met de vluchteling.

Echt een voorstelling gaan maken van gang van zaken zal mijzelf nooit gaan lukken, maar je zal maar een ‘Klaas Woltinge’ zijn die niet anders kan dan op de vlucht slaan…

Die gedachtegang hield en houd ik graag vast.

Voor mijzelf ook meteen de belangrijkste motivatie om deel te gaan nemen aan deze tocht.

Op http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge staat mijn directe sponsor link, op o.a. http://www.regiohoogeveen.eu/KlaasWoltinge/ zal ik u zoveel mogelijk op de hoogte pogen te houden omtrent hoe alles er nu voor staat vanuit mijn adres.

Ben nu wel erg moe

Vrijdag 1 mei 2015 19:00

Vanochtend omstreeks 10:00 vertrok ik met een goede kennis van mij naar het Martini ziekenhuis te Groningen, voordat ik om 11:15 het ‘moeilijke’ gesprek aanging met de neurochirurg volgde er een aantal standaard onderzoeken.

Wij hebben besloten om de meest vervelendste tumor uit mijn rug te gaan laten verwijderen, mocht hier bedenktijd voor nemen maar dat vond ik zelf niet nodig.

Op dit moment verknal ik echt van de pijn omdat ik te lang verkeerd gezeten heb (kwam net thuis om 16:15). De operatie wordt gelukkig minder riskant dan vooraf ingeschat was, wel moet ik er rekening mee houden dat ik last zou kunnen gaan krijgen van fantoompijnen.

Naast dat de vervelendste tumor uit mijn rug verwijderd wordt wenst de neurochirurg ook betreffende zenuwbaan volledig door te snijden\weg te halen.

In het positiefste geval dien ik na de operatie 2a 3 dagen in het ziekenhuis te verblijven, bij een tegenslag iets langer en dan moet je rekening houden met 5 dagen tot aan een ruime week.

Voor mijzelf hou ik rekening met het ergste, dan kan het eind resultaat nooit tegen vallen immers. De assistente van de neurochirurg zag dat ik ‘helemaal’ uit Hoogeveen kwam, met een paar vriendelijke knipogen over en weer konden alle noodzakelijke vervolgafspraken voor de operatie ook gewoon vandaag afgehandeld worden vanaf 14:00.

Per afdeling waren en zijn er altijd wel patiënten die niet op komen dagen wegens reden X of gewoon een beetje voorrang verdienen, aldus mijn optiek verdiende ik geen voorrang maar maakte wel dankbaar gebruik van betreffende mogelijkheid.

Was en ben ook enorm blij dat ik samen met een goede kennis naar het ziekenhuis gegaan was, deze ook de tijd had om eigenlijk een volledige dag vrij voor mij te houden.

Deze goede kennis van mij vulde mijn eigen alleen maar aan op momenten dat ik vergat om vragen te stellen die ik zelf relevant zou vinden en was ook in staat om met mij vooruit te kijken.

Omstreeks 14:30 kreeg ik een beetje sjans met een vrouw die al mijn actuele gegevens moest weten alvorens ik geopereerd zal gaan worden, zij moest ook met mij mee denken hoe ik weer thuis zou komen na de operatie.

Lief ‘schatje’ dus, zij had en heeft veel kennis over de actuele thuis hulp mogelijkheden en zal er zorg voor dragen dat ik vanaf het moment dat ik opgenomen wordt er een vergelijkbaar bed en matras tot mijn beschikking is als mijn huidige thuis situatie.

Zelf hoef ik nu nog maar 2x het Martini ziekenhuis te Groningen gaan bezoeken, vlak voor de operatie om te controleren of huidige situatie nog ‘hetzelfde’ is. De tweede keer voor het snij werk 😉

Vooraf dien ik nog wel wat papier werk op orde te brengen, voor mijzelf een lichte klus. Men mag snijden van mijzelf en zelfs met de meest nadelige tijdelijke effecten na de operatie had en heb ik alles prima ingecalculeerd.

In het aller ergste geval zou ik iets van 8 dagen in het Martini ziekenhuis moeten verblijven, kan en mag na de operatie geen boodschappen meer doen wegens een tijdelijk til verbod.

Momenteel kampte en kamp ik wel met zoveel pijn klachten dat zowel vrienden als kennissen boodschappen voor mij gingen en nog steeds willen gaan halen.

Had en heb dus alles vrij netjes ingecalculeerd, behoorlijke meevaller dus 😉

Wat ik zelf jammer vind is dat ik niet weet wanneer ik geopereerd zal gaan worden, zal dit 5a 6 dagen voor de operatie te horen krijgen (zeer waarschijnlijk telefonisch). Vlak voor de toekomstige operatie hoef ik nog maar 1x een bezoekje af te leggen aan het Martini ziekenhuis.

Dat onderdeel blijft voor mijzelf dus vaag, huidige operatie verzoek stond en staat in de wachterij… De lelijkste tumor in mijn rug werd en wordt omschreven als lokaal probleem en mede daardoor gaan andere patiënten voor.

Ergens heel logisch, zover ik na kan gaan zal ik vermoedelijk over een maand of 2 5 dagen voor de operatie te horen gaan krijgen:”u bent aan de beurt!”

In de omgeving van de lelijkste tumor in mijn rug waren en zijn er een aantal nieuwelingen in de groei, de nieuwelingen zal men niets aan gaan doen maar het vervelendste piep geval wel.

Vlak voor de operatie wordt o.a. mijn rug voor de laatste maal gecontroleerd, vervolgens zal ik werkelijk opgenomen gaan worden binnen het Martini ziekenhuis te Groningen.

Aangezien het een lokaal probleem was en is, vermoed ik zelf dat ik nog wel een paar maantjes wachten mag alvorens ik werkelijk geopereerd zal gaan worden.

Het blijft dus even spannend voor mijzelf, het liefst wordt ik zo snel mogelijk geopereerd omdat ik huidige pijnklachten echt niet lang meer vol zal gaan houden.

Anderzijds, en daarover ontving en ontvang ikzelf periodiek de negatieve feedback in de vorm van:”Je bent ziek”,”toch loop je mee met de Nacht van de Vluchteling (in afkeurende vorm)?”

Dat kun je toch niet als je ziek bent?

Zij moeten lopen en ik mag, stel dat ik zelf weg klap na 5 kilometer gewandeld te hebben, hoe dan ook zal ik zelf veilig thuis komen zelfs in het extreemste geval van onwel worden.

Fysiek gezien begon en begin ik in ‘korte’ tijd steeds meer op een ‘old wrak’ te lijken op zijn Drents uitgedrukt. Wel had en heb ik het lef om de rollen eens om te gaan draaien, je zal maar een Klaas Woltinge zijn uit Syrië.

Dat is voor mij de voornaamste reden om toch mee te wandelen aan de zware tocht

Nu zou ikzelf ergens het liefst in bezit zijn van rijbewijs met auto.

Deels afhankelijk van het weer werden en worden de huidig spelende medische klachten er niet echt aangenamer op, wel was ik er blij om hoe goed contact ikzelf had en heb met een aantal neurologen aan het Martini ziekenhuis te Groningen.

Tevens dacht ik heel snel terecht te kunnen bij een neurochirurg aan het Martini ziekenhuis te Groningen, zover nu bekend durft hij mij te opereren zonder er blijvende schade aan over te houden. In de minst aangename situatie bestaat er een kans dat ik wel tijdelijk opnieuw moeten gaan revalideren.

Wat ik een beetje jammer vind is dat gemaakte afspraken telkens worden uitgesteld met deze, eerst had ik een afspraak staan op 24 april om 10:00, later werd deze uitgesteld naar 24 april om 11:00 en nu staat deze op 1 mei om 11:00. Zover ik de CV van betreffende neurochirurg heb kunnen inzien was en is het wel een top man, omtrent vervoer was en ben ik afhankelijk van anderen en een aantal mensen hadden een paar maal bijna voor niets vrij voor mij gevraagd.

Nu heb ik een afspraak op 1 mei staan wat mijzelf zeer ongunstig uitkomt, zou dan ook een overleg hebben met het FNV over een soort van Wajong trainings lab of een soort gelijk thema.

Zal deze afspraak echt op het allerlaatste moment annuleren, men wist al dat mijn aanwezigheid niet gegarandeerd was omdat ik wel van dag tot dag leef. Zou het zonde vinden dat ik de afspraak nu annuleren ga en op 28 april te horen zal gaan krijgen dat de afspraak van 1 mei aan het Martini ziekenhuis wederom een week uitgesteld zal gaan worden.

De neurochirurg verdiend wel al mijn voorrang, zal bestaande afspraak dus niet zelfstandig gaan uitstellen. Wel vond en vind ik het continu geregel omtrent vervoer voor mijzelf steeds minder geloofwaardig over komen.

Op 1 mei reizen 1a 2 kennissen met mij mee met de auto, deze kennen mijzelf redelijk goed en grijpen alleen maar in wanneer ik iets dreig vergeet te vragen of vermelden.

Een ander onderwerp was en is de Nacht van de Vluchteling die plaats zal gaan vinden tussen 14 en 15 mei, zal hier voor de 3e keer op rij aan gaan deelnemen ongeacht hoe ik mij voel mits het mijnerzijds maar wel reëel en verantwoordelijk blijft.

Heb als voordeel dat ik er aan gewent ben geraakt vrij weinig te slapen, uit voorzorg neem ik de maximale hoeveelheid aan pijnmedicatie mee voor 2 dagen voor het geval ik op weg naar huis een trein mis et cetera.

Alle besluiten die ik t.z.t. zal gaan nemen had en heb ik dus wel extra goed over nagedacht. In het ergste geval (ga er niet vanuit) mag ik onderweg afhaken en kom ik wel weer veilig thuis. Een zieke vluchteling had en heeft deze luxe niet, deze moet doorlopen of het ‘gevecht’ opgeven wat veelal einde verhaal betekend voor deze.

Financieel gezien kon en kan ik niet ieder doel die ik goed vind netjes ondersteunen, collectanten krijgen op mijn adres eigenlijk altijd wel wat mits ik thuis ben, digitaal gezien veelal maar 2 organisaties die ‘maandelijks’ het laagste bedrag krijgen wat je periodiek over maken kunt.

Mede dankzij de wandeling denk ik beter bij het verhaal van de vluchteling stil te kunnen gaan staan, uiteraard wandel ik mee met leuke partij en team genoten dus is er voor onderweg voldoende humor en discussievoer aanwezig.

Zelf zie ik er op mijn adres ook nog steeds wel mondjesmaat nieuwe sponsoren bij komen of mensen die mij nu alvast een blijk van waardering geven en succes toe wensen. Al die mensen wens ik bij deze uiteraard enorm bedanken voor hen ondersteuning in welke vorm dan ook.

Fantastic sports Hoogeveen ondersteunde en ondersteund mij goed op basis van alle voorbereidingen op de ‘zware’ tocht, daarnaast vertellen zij ook aan hen leden waarom ik van plan ben mee te gaan wandelen aan de tocht door mij wel eens te gaan retweeten of tijdens het sporten in groepsverband met opzet een sturende vraag aan mij te stellen waarbij ik wel iets over de Nacht van de vluchteling zou moeten gaan vertellen 😉

Voorbereidingen Nacht van de Vluchteling 2015

Fysiek gezien gaat het hier al geruime tijd een beetje minder goed met mij, wel steeds meer vrienden, bekenden en ook GroenLinks collega’s stellen aan mijzelf hoever het er voor staat met de voorbereidingen op de grote ‘zware’ wandeling Nacht van de Vluchteling 2015!

Wegens o.a. diverse fysieke pijnklachten die op mijn adres spelen bezoek ikzelf intussen de sportschool op maandbasis stukken minder helaas, qua training vooraf zou ik dus minder goed voorbereid kunnen zijn omtrent deze ‘zware’ tocht.

Dankzij mijn fysieke pijnklachten werden en worden met name het zitten, liggen maar ook fietsen steeds ingewikkelder gemaakt voor mezelf.. Loopafstand vanaf mijn thuisadres naar het station was en is bijna 2,7 kilometer lopen en daarvoor pak ik de fiets dus niet. Mijn huisartsenpraktijk lag en licht 2,6 kilometer af vanaf mijn woon adres en bezoek deze dus de laatste tijd gewoon te voet.

Afspraken duren veelal maar een kleine 10 minuten en omdat ik mijzelf veelal om 9:00 in plan was en ben ik ook als eerste aan de beurt en hoef dus niet lang te wachten in de wachtkamer..

Dus toch in korte tijd 5,2 kilometer gewoon afgelegd bij een praktijk bezoek, aangezien ik niet in het bezit ben van een rijbewijs, het OV steeds minder aan het worden is binnen Hoogeveen leerde en leer ik mijzelf nu al aan steeds meer te voet te gaan doen.

Afgelopen 2 jaar bezocht ik de sportschool vrij veel ter voorbereiding op de Nacht van de Vluchteling, momenteel stukken minder helaas maar indirect werd en wordt ikzelf toch nog beter getraind?

Zelf verknal ik al geruime tijd van de fysieke pijnklachten, enkele oorzaken daarvan waren en zijn gewoon aantoonbaar, wat doe je met die kennis en hoe ga je daarmee om?

Zelf leer ik er tot noch toe alleen maar van toch?

Alle nadelen kunnen ook voordelen hebben gelukkig 😉