Aan de slag met duurzame energie!

Beste mensen,

De gemeente wil aan de slag met duurzame energie en vraagt aan de burgers wat ze willen. Wij vragen je om van je te laten horen. Dat kan op woensdag 5 oktober en op dinsdag 11 oktober, aanvang 19.00 uur in het gemeentehuis.

Bijgesloten meer informatie over de bijeenkomsten die overigens beide avonden dezelfde agenda hebben en een lijst met voorstellen mbt duurzaamheid die we als GroenLinks Hoogeveen onlangs bij het college hebben ingediend. Voorstellen die direct of indirect te maken hebben met energie. De lijst is zeker niet compleet, nieuwe ideeën zijn welkom.

fullsizerender

a28

Een goede opkomst en inbreng is gezien de urgentie van de problematiek van groot belang. We willen graag dat duurzame politiek in onze gemeente meer prioriteit krijgt.

http://www.hoogeveen.nl/energievisie

Werken aan een goede basis ;-)

Ai, door een dom foutje van mijzelf mag ik nu diverse persoonlijke doelen 1 dagje gaan uitstellen, in plaats van vandaag hoeden wij morgen de GroenLinks BBQ (voor die tijd zal ik zeker dus ook geen conditie test gaan doen).

Wens eigenlijk wel 2a 3x per week de sportschool te gaan bezoeken, een heerlijke uitlaatklep voor mijzelf en het is nog gezond ook (bij voorkeur pak ik telkens de maandag, woensdag en zeker de vrijdag).

Ik verwachte vandaag tevens een leuk post pakketje dus moest wederom verplicht thuis blijven tot ongeveer 15:00…. Ging dus maar weer divers papierwerk archiveren of in de papierversnipperaar steken.

Trof een oude agenda van mijzelf van omgeving 2002, zo vol wil ik mijn agenda wederom zien te krijgen maar dat komt later wel (was destijds werkzaam bij de Noorderbrug maar zat daarbij ook nog eens in extra werkgroepjes intern).

Vanuit GroenLinks Hoogeveen kwam ik ook nog wat heel oud campagne materiaal tegen, een paar flyertjes archiveer ik en bij de rest kan ik er een nietje door drukken omdat dat stapeltje papier nog prima als kladblokje te gebruiken is.

Mijn plannen met bijvoorbeeld Tweetdeck pakken ook gunstig uit voor mijzelf, het oogt dat ik 90 berichten vooraf kan inplannen per account. Ik zal daar eenmalig even heel goed voor moeten gaan zitten maar nadien levert juist dat alleen maar tijdswinst op (bouwen aan een goede basis en daarna pas de rest erbij pakken was het toch?).

Het pakketje wat ergens tussen 14:00 en 15:00 arriveerde bleek helaas niet helemaal compleet te zijn, kan er nu dus nog even niets mee grrrr!

Had intussen wel diverse dozen van dat dikke scherpe karton leeg weten te krijgen, maakte er dus maar een sport van om de tape er van af te trekken en het liefst met een stevige trap per doos op de juiste hoek alle randen te laten scheuren.

De meeste dozen waren te zwak om als oud papier doos te gaan gebruiken, dan deze maar met zo min mogelijk werk snel een stukje kleiner zien te krijgen 😉

IMG_1056

Wanneer ik Arrow Classic Rock Radio heb opstaan en de betere stevige nummers komen voorbij waren en zijn mijn benen behoorlijk krachtig…

Straks mag u 2x stemmen!

Dit maal mag ik op 18 maart aanstaande twee maal stemmen, de verkiezingen voor de nieuwe leden van de Provinciale Staten vind dan plaats en de Waterschapsverkiezingen 2015 krijg ik er ‘cadeau’ bij.

Omtrent de Provinciale Staten verkiezingen was het voor mezelf al bekent dat mijn stem uit zal gaan naar iemand van GroenLinks, vanuit huidige top 10 overweeg ik voor mijzelf een eigen top 10 te gaan maken en\of een uitgebreide top 5.

De mensen die in mijn uitgebreide top 5 terecht zullen gaan komen wens ik vooraf uiteraard extra veel over te weten te komen, de ene GroenLinkser is immers de ander niet. Zelf verdiepte en verdiep ik mijzelf veel in o.a. Kleurrijk, Klimaat, kansen om de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking en vul verder maar aan.

Van de huidige top 10 ken ik meerdere kandidaten in meer of mindere mate, tijdens een OV rit van Hoogeveen naar Emmen of gewoon een fuifje ergens wil ik reclame kunnen maken voor een bepaald personage.

Familie, vrienden en bekenden weten wel van mij dat ik een actieve GroenLinkser ben, wanneer ik diverse vergaderingen binnen Hoogeveen bezoek weet men veelal ook direct wel van mijzelf dat ik een GroenLinkser ben omdat mijn laptop\kladblok etc; in mijn GroenLinks tas zitten.

Omtrent bijeenkomsten en bezoekjes buiten Hoogeveen gaat die tas eigenlijk altijd wel mee, met een wildvreemde in de bus\trein overige locatie knoop ik zelden gesprekjes aan over politiek maar laat gewoon gesprekken naar boven komen die op dat moment spelen.

Naarmate wij wat verder in gesprek zijn geraakt heb ik veelal wel helder voor ogen met wat voor type personage ik in gesprek ben en wat hem\haar wel en niet zal aanspreken.

Fictief voorbeeld: We zijn al een poosje in gesprek met elkaar over thema x, heb door dat hij\zij er veel over weten wil\vertellen kan breek ik gewoon even in in de vorm van:”ja, een collega van mij binnen GroenLinks naam + nummer houd haar\zich daar ook veel mee bezig”, “vorige week\vorig jaar hadden wij het nog over et cetera”

Omtrent de politiek staat het provinciale gebeuren het meest ver van mij af, per ongeluk een kandidaat op deze wijze naar voren schuiven zal mij niet\moeilijk gaan lukken… Moet dus nog even goed nadenken op wie ik stemmen wil.

Blog volgt waarschijnlijk

Waterschapsverkiezingen 2015 komen er ook aan, zover ik denk te weten heb ik hierin 3 keuzes maar moet nog heel goed nalezen hoe mijn top 3 er uit zal gaan zien in deze.

Groen en duurzaamheid weegt bij mij het zwaarst maar verder weet ik er nog niets van,
wij kennen:

Noorderzijlvest
Hunze en Aa’s
Reest & Wieden

Tijd en energie nuttig besteden

Fysiek gezien verloopt hier alles nog niet even lekker, met name het zitten en liggen zijn met dit weer geen hobby van mijzelf. Ongeacht hoe ik mij voel, aanstaande zaterdag wil ik sowieso het GroenLinks congres gaan bezoeken en zal er voor zorgen dat ik mij daar vooraf ook voldoende fit voor voel.

Uiteraard verdiep ik mijzelf extra goed in de thema’s waar ikzelf ook veel mee te maken heb zoals de Wajong regeling en het basisinkomen, thuiszorg en PGB mogelijkheden, hulpmiddelen en de vrije artsen keuze maar ook duurzame energiewinning.

Grappige en\of vervelende is nu wel dat ik de laatste dagen wel heel vaak gebeld wordt, soms wegens een telefonische enquête vaker geïnteresseerden die willen weten hoe het met mij is en of mensen die met mij een feestje willen bouwen.

Zelf kon en kan ik heel moeilijk nee zeggen, uiteraard lukt het mijzelf heel goed om aan te geven dat ik tot zaterdag een vol geplande agenda heb.. Weet ook heel goed van mijzelf dat wanneer men door blijft vragen van gedachte zou kunnen gaan veranderen en dat indirect mijn planning van aanstaande zaterdag in de war zal schoppen.

Heb nu dus ook bewust vrij vaak de telefoon uit staan, nadeel daarvan is dat ik wel te horen krijg hoeveel oproepen ik gemist heb maar moeilijk of niet kom te weten van wie.

Via het voicemail menu kan ik de beller wel terug bellen, daar begin ik uiteraard niet aan zolang ik niet weet wie hij\zij is. Een vriend\vriendin spreek je weer op andere wijze aan dan een familielid en\of collega.

Sowieso is het fijner om vooraf te weten wie je terug gaat bellen, dan kun je ook velen malen beter gaan inschatten tussen welke tijden je dat het best zou kunnen gaan doen en waar het gesprek misschien over zou kunnen gaan.

Politiek, Platformwerkzaamheden overig vrijwilligerswerk, feestje bouwen of familiaar.

Vanaf volgende week hoop ik weer wat extra vrijwilligerswerk te gaan oppakken naast de fractie overleggen van GroenLinks Hoogeveen, het gemeentehuis was\is lekker dicht bij huis en ben van plan om alle vergaderingen en werkgroepjes binnen het Gehandicaptenplatform Hoogeveen ook weer gewoon te gaan oppakken.

Het zomerreces is nu echt ‘voorbij’ hier! ;-)

Van mijzelf weet ik dat ik lastig nee kan zeggen, zeker wanneer de taken en onderwerpen iets te maken hebben met thema’s die ik zelf heel belangrijk vind.

Had mijzelf vanuit de Zonnebloem Hoogeveen, het Gehandicapten platform Hoogeveen en het CNV(j) de Realisten team even wat rustiger aan te doen voor 1a 2 maanden.

Lekker even de tijd voor mezelf, mijn eigen alleen maar gaan richten op kleine digitale klussen van bijvoorbeeld het WordPress account van het Gehandicaptenplatform Hoogeveen, wat declaraties en financiën van diverse groepen bijwerken en verder even ‘niets’.

Binnenkort wordt hier mijn badkamer gerenoveerd, vooraf moet ik daarvoor wel een paar kleine klusjes gaan regelen (niet echt veel werk maar het moet toch gebeuren).

De badkamer dient vooraf terug gebracht worden naar originele staat, boven de wasmachine hangen 2 planken die ik zelf ideaal vind om een paar kleine spulletjes op te leggen en zeker 1 handdoek en onderbroek voordat ik mijzelf ga douchen.

De douche ligt naast de keuken, ga dus niet naakt door een deel van mijn woning lopen om achteraf op zoek te gaan naar wat ondergoed (ik zal maar in mijn nakie gezien worden door de buren achter mij die inkijk hebben in de keuken en 2 slaapkamers waar mijn kleding veelal hangt).

Ben ook wel eens lui, schoon maar nat beddengoed en handdoeken laat ik ook wel eens op de wasmachine liggen, daar leg ik uiteraard mijn schone droge ondergoed niet op.

De plankjes haal ik t.z.t. zelf wel even weg, maar wat nou met de wasmachine in de badkamer en koelkast in de keuken? Beiden zouden in de weg staan en zij kunnen/mogen beide genoemde niet verplaatsen.

Zelf hoef ik daar ook niet aan te beginnen qua gezondheid, laat staan mijn directe familieleden, gelukkig heb ik intussen al wat helpende handen kunnen organiseren.

Zodra de renovatie echt van start gaat sloop ik nog snel even de doucheslang en –kop van de kraan af, beiden zijn van mijzelf en een goede slang op reserve hebben kan nooit geen kwaad (heb er sinds ik hier woon al 2 versleten). De douchekop is hier ‘heilig’, ben in bezit van 2 massage douchekoppen waarvan er 1 diverse standen kent (die plaats ik na de renovatie zeker weer terug).

Momenteel loopt er een petitie online (Vanuit de Vereniging Zuivere Energie) tegen de plannen van de RWE om bij ingebruikname giftig kwik in de Waddenzee te lozen. We roepen iedereen op hiertegen te protesteren.

Grote uitstoot van giftig kwik bedreigt de Waddenzee;
Stop de kolencentrale van RWE!

Er was ook een artikel naar de krant verstuurd maar werd helaas niet geplaatst, nam uiteraard meteen even contact op met de secretaris die tevens een fijne GroenLinks collega is om o.a. ideeën uit te wisselen hoe dit thema beter onder de aandacht te kunnen gaan krijgen.

Digitaal ben ik een handige jongen, soms verschenen er tweets en korte columns van mijzelf in de Metro en/of Spits zonder dat ik mijzelf er bewust van was, 1 blog automatisch delen met Facebook, NuJij, PlaneetGroenLinks, Twitter et cetera gaat mijzelf erg gemakkelijk af en begin er nu nog steeds telkens een beetje handiger in te worden.

Ook op radio 1 werden en worden sinds een klein jaartje regelmatig mijn ingezonden mailings en/of tweets voorgelezen, de laatste tijd praat ik ook wel eens live mee in een uitzending om ‘mijn’ standpunten toe te lichten.

Zelf weet ik heel goed dat vieze kolencentrales ver over datum zijn, hoe er echt bezwaar tegen te gaan maken in blog vorm wordt uiteraard lastiger voor mijzelf, wens te gaan schrijven vanuit mezelf op Burger Initiatief van Saubere Luft Ostfriesland en Vereniging Zuivere Energie.

Dan dien ik uiteraard alle feiten vooraf wel goed te kennen, gelukkig was ik gisteren een beetje bijgepraat en probeer zo snel mogelijk een duidelijke tekst op te stellen die hopelijk veel gelezen en gedeeld zal gaan worden, met een beetje geluk de media er ook mee gaan bereiken uiteraard.

Daarbij dient het thema actueel te zijn, lekker leesbaar en feiten en meningen moeten dan wel duidelijk van elkaar onderscheiden gaan worden voor zover ik gemerkt heb.

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen hadden wij ook een aantal wethouders uitgenodigd om even voor een kort poosje in de rolstoel een kort toertje Hoogeveen te nemen. Helaas hebben wij intussen 1 afmelding binnen gekregen, hoop uiteraard dat de 2e toezegging gewoon door kan gaan.

Indien niet moeten wij als platform zijnde iets nieuws gaan verzinnen, als platform kunnen en mogen wij de wethouders en gemeenteraadsleden informeren.

Het kan dan soms erg handig zijn om alle verbeterde punten binnen Hoogeveen maar ook de obstakels inzichtelijk te maken. Laten ervaren kan in deze dus ook leerzamer zijn dan vertellen over.

Probeer uiteraard wel alvast een noodplan in elkaar te schroeven.

Alles in overleg met mijn collega’s uiteraard, zelf ben ik er een groot voorstander van om beleidsmakers dingen zelf te laten ervaren, met behulp van enige praktijkervaring zou dat de theorie toch alleen maar kunnen gaan verbeteren?

Global Day of Solidarity

Afgelopen woensdag ontving ik een mailing vanuit Greenpeace, met daarin teksten van een Greenpeace-medewerker die nu vast zit in Rusland. Zij sprak niet alleen uit haar eigen maar ook namens 29 medegevangenen hen onzekerheid uit omtrent het vast zitten daar.

Woorden Faiza 12 september dag voor gesprek:

Gevolgen 29 september rechtbank:

Twee maanden in voorarrest: dat is de realiteit voor 28 actievoerders en 2 journalisten die de aandacht vestigden op olieboringen in het Russische deel van het Noordpoolgebied.

Zij protesteerden voor hen en (indirect) ook ons recht, Faiza, de 27 mede actievoerders beseften vooraf dat er enkele risico’s aan zouden kunnen gaan kleven…

Maar dit, dit had toch ‘niemand’ verwacht?
Om nog maar te zwijgen over de 2 journalisten die er ook in onzekerheid vast zitten, deze behoren ons toch het nieuws te brengen?

Gazprom staat bekend om zijn onveilige veiligheidsreputatie,
Shell heeft er vorig jaar een zooitje van gemaakt in Alaska en de Noordpool, en nu deze twee bedrijven gaan samenwerken is het zeker wachten op een ramp!

Was vandaag zelf graag naar den Haag gegaan om mijn steun betuig te gaan geven vanaf afstand, mijn agenda stond en staat bom vol met afspraken waarvan ik er 1 vandaag niet annuleren kon helaas…

Wel vraag ik mezelf af waarom de 28 actievoerders van Greenpeace en 2 zo journalisten zo in onzekerheid moeten zitten, vanuit Greenpeace gaven eigenlijk alle actievoerders aan netjes te gaan protesteren wat men ook werkelijk deed.

Ben zelf soms een ‘beetje gek’ misschien, zou nu direct de 28 actievoerders en 2 journalisten vrijlaten, met hen in gesprek gaan wat anders en beter zou kunnen + er een schadevergoeding aanvast plakken in hen richting.

Actievoerders van Greenpeace wereldwijd beschikken over toekomstvisie, die mensen moet je niet in de boeien slaan maar juist daarmee ga je in gesprek!

Eigen schuld dikke bult, eerst moeten er veelal dingen mis gaan met de natuur voordat men gaat nadenken hoe had dit (onze ramp/probleem) ooit kunnen gebeuren, had nooit zo gemogen!

Kan mij daar echt kwaad om maken, “wat doen wij met ons kernafval?”,”Ja het is ooit eens gemaakt en we leefden er lekker op toch..”,”dom dat het gecreëerd was maar jammer dan”

Stukje kortzichtigheid, gaswinning binnen Groningen hetzelfde verhaal,………

Eerst denken dan doen gaat er bij sommigen moeizaam in, hoop dat hiermee eens wat zal gaan gebeuren.

Investeringen in de toekomst zijn toch beter?

Twee derde kiezers ziet liever investeringen http://www.nu.nl/economie/3562411/twee-derde-kiezers-ziet-liever-investeringen.html … via @NUnl

Mijn reactie daarop was:

@jostavdvaart @HGroen @NUnl Ben zelf een Wajonger van 1978, wanneer het UWV mij wederom naar school stuurt kom ik vast wel weer aan de bak!

Zelf kon en kan ik bovenstaande tweets maar niet voldoende gaan herhalen,
ondanks mijn eigen fysieke beperkingen kan ik ook heel veel wel..
Voor de toekomstig werkgevers is mijn studie niet actueel meer en mankeer iets ‘engs’,
we zullen het nog even negatiever doortrekken XD

Ben ook niet de jongste meer dus duur voor werkgevers..

Zelf snap ik die houding niet qua beleid omdat er juist nu wel extra bezuinigd zal moeten gaan worden.
d.m.v. correct investeren in de toekomst bezuinig je toch stukken beter?

Mijn aangepaste bed en matras wordt gehuurd voor mij voor 60,– per week via de zorgverzekeraar,
waarom niet kopen voor mij omdat mijn ziektebeeld progressief is??

Winkelwaarde 3000,– Netto
60 x 52 = 3120,–

Als Wajonger hou ik mijn hand nu op voor een ruime 900,– per maand,
vang tevens zorgtoeslag en huursubsidie en wanneer ik het niet vergeet kan ik jaarlijks een vorm van bijzondere bijstand vangen via de gemeente.

Sportvergoeding van 50,– per jaar
overige vergoedingen waarmee je aan de 250,– per jaar komt via de gemeente.

Buiten mijn eigen genoemde situatie om, zal het korte termijn denken en daarna handelen toch alleen maar verliesgevend zijn?

Qua energie te kort en afval verwerking’s problemen constateerde en constateer ik het zelfde probleem,
nu zo goedkoop mogelijk dingen gaan aanpakken zonder na te denken over de toekomstige gevolgen.

Was niet van plan om zoveel te gaan schrijven als ik nu intussen doe,
besef mijn eigen wederom wel weer waarom ik GroenLinks een warm hard toedraag en er meer mee zal gaan doen.

Ik heb zin om te leren

Nu mijn woning een beetje gerenoveerd is, de vakantie er zo goed als op zit binnen diverse werkgroepen, netwerken en platformen begint mijn mailbox weer een beetje vol te stromen vanuit genoemde groepen.

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen zou ik misschien deel kunnen nemen aan een cursus Autisme verklaren, had er vroeger veel over geleerd door praktijkervaring en thuis studie maar de kennis even bij schroeven kan nooit geen kwaad.

Afgelopen vrijdag kreeg ik voor mezelf nog een leuker aanbod, een ruime tijd geleden werd ik door GreenPeace benaderd om mijn maandelijkse contributie een beetje op te voeren wat ik ook voor 1 maand gedaan had, maar daarna weer terug zou willen gaan naar mijn oude contributie.

Wel gaf ik duidelijk aan meer voor Greenpeace te willen betekenen omtrent acties en kennis delen, intussen heb ik een Greenwire account gekregen.

Dit brengt mij in contact met andere mensen die zich bezig houden met het klimaat, kan deel nemen aan diverse acties, vergaderingen en trainingsdagen overal in het land en o.a. de hiervoor gemaakte reiskosten worden veelal gewoon vergoed.

Mede doordat ik mij telefonisch aangemeld had voor Greenwire via Greenpeace kreeg ik te horen dat ik ook best een beetje mijn politieke voorkeuren naar voren zou mogen schuiven maar zij wel A-politiek zijn.

Zelf ben ik niet van plan om telkens GroenLinks maar naar voren te schuiven in ieder artikel of forum reactie wat ik binnen daar zal gaan plaatsen, zo nu en dan zal ik het natuurlijk zeker wel doen mits het onderwerp relevant is.

Het zou tevens een beetje dom zijn om mij van mijn kant uit binnen daar mijzelf alleen maar op GroenLinks idealen te gaan richten, Partij van de dieren-, SP-, D66-, PvdA,- en overige partij stemmers met een groen hard zouden mijn stukken dan over kunnen gaan slaan.

Zoals het er nu naar uit ziet zal ik mijzelf als eerst gaan richten op de Noordpool campagne, dat was en is al een bestaand iets waardoor ik ervaren kan hoe alles exact werkt binnen Greenwire.

Wanneer ik dat beter in de peiling heb, kan en kon ik al ook eigen acties starten. Het gebeuren rondom de Eemshaven zou ik als voorbeeld ook beter naar voren kunnen gaan schuiven bewijze van.

Op digitaal vlak ben ik zelf vrij handig, weet in een paar minuten tijd grote groepen te bereiken, het zou dan wel erg handig zijn dat ik exact weet waarover ik het heb.

Vanuit Greenwire krijg ik die kans in de ruimste zin van het woord, pak deze dus ook met beide handen aan.

de Duitse Bondsdagleden en wij protesteerden tegen de bouw van de RWE kolen centrale

Protest tegen de bouw van de RWE kolen centrale

Gisteren was ik aanwezig bij de demonstratie tegen de bouw van de kolencentrale van RWE/Essent. De aanvang voor de start was wel grappig, twee treinreizigers en ikzelf werden met de auto opgepikt vanaf station Roodeschool en vanaf het moment dat wij op het terrein van de Eemshaven reden werden wij meteen door de beveiliging gevolgd.

Nadat we een kleine ronde op het terrein van de Eemshaven hadden gereden parkeerden wij de wagen op een stukje ‘niemandsland’ en wachtten rustig op onze mede demonstranten.

Tijdens het wachtten op onze mede demonstranten praatten wij nog even een beetje na over hoe alles tijdens vorige demonstraties verliep, verkende voor mijzelf de omgeving een beetje en het viel mij en ons tevens ook op dat op het parkeer terrein best veel wagens stonden met een Duits kenteken (eigenlijk alleen maar).

Nadat iedereen aanwezig was, ongeveer 20 personen waaronder twee Duitse Bondsdagleden, Hans-Josef Fell (Energie) en Thilo Hoppe, zij zetten vanuit hen kant gezien uiteen waarom er vanuit Duitsland zoveel kritiek is op deze kolencentrale.

Momenteel zijn er plannen om de vaargeul naar de Eemshaven te verdiepen voor de aanvoer van kolen naar deze centrale, De Eems is echter al veel te ver verdiept en daardoor zeer troebel geworden wat zeker niet gezond is voor de grond.

Vanuit Duitsland zijn er zorgen over de emissies: die zullen met de overheersende zuidwestelijke wind op de Duitse Waddeneilanden en het Duitse vasteland terecht komen, ook is de hoge centrale vanuit Duitsland goed zichtbaar.

Aldus mijn eigen opinie kan de centrale veel beter gesloten worden, deze was en is al niet rendabel, is behoorlijk vervuilend terwijl Duitsland in hen eigen land veel schoner bezig wenst te gaan en er zijn vele schonere en betere alternatieven te verzinnen.

Tijdens mijn treinrit zag tussen halte Groningen en halte Roodeschool diverse boerderijen staan met mooie zonnepanelen op hen dak, het schijnt dat het steeds makkelijker en rendabeler wordt om tot die stap over te gaan. Wat dan bijzonder om te constateren is, o.a. binnen de provincie Groningen werd en wordt er heel lastig gedaan over het bijbouwen van windmolen of het aanvragen van een vergunning om er een of meerdere te mogen bouwen.

Natuurlijk zijn hier goede regels voor nodig, maar waarom gelden hiervoor in Drenthe toch soepelere regels dan in de provincie Groningen? Wil je in Groningen iets met windmolens gaan beginnen zou je het best op zoek kunnen gaan naar boeren die een windmolen op hen erf hebben staan maar er verder niets meer mee willen doen. (dat stelt je in staat de molen over te nemen).

Na afsluiting van de demonstratie werden wij nog even getrakteerd door de twee Duitse Bondsdagleden op een bak koffie en/of iets anders te drinken en konden wij onderling nog even wat napraten.

Een interessante opmerking/vraag vond ik wel de opmerking/vraagstelling, waarom moet/moeten in de vakantie periode juist dit type vergunningen aangevraagd worden?

Waarom leren sommige mensen nou nooit van gemaakte fouten en proberen ze het elders nog eens weer?

Eerder dit jaar riep ik de Amerikaanse president Obama op de boorvergunning voor Shell in te trekken en de Noordpool te beschermen. Het gevaar voor dit kwetsbare natuurgebied en ons klimaat is groter dan ooit. Naast Shell staan nu verschillende oliemaatschappijen te trappelen om hun boor in de Arctische bodem te zetten.

Is deze waanzin nog te stoppen? Geenpeace en o.a. ik zelf geloven van wel: door van de Noordpool een natuurreservaat te maken.

Vanuit Greenpeace ontving ik gisteravond een mail met de strekking dat het van belang zou kunnen zijn dat ik o.a. ook andere mensen ‘moet’ gaan verleiden om de petitie te gaan ondertekenen, hiervoor zou ik een gratis actiepakket kunnen aanvragen om ook zelf diverse handtekeningen te gaan verzamelen.

De eerste 2 seconde twijfelde ik heel even, aan iedere boom hangt een blad en gratis actie kaarten die misschien geen handtekeningen opleveren zou ook jammer zijn.

Anderzijds, digitaal heb ik zelf best wel een groot bereik en kreeg meteen een houding in de vorm van kom maar op met het gratis actie pakket!

Voor diverse mensen zou de Amerikaanse president Obama en de Noordpool zelf een ver van hen bedroom story zijn, misschien ontvang je er nog de opmerking bij dat hier veel meer en andere problemen spelen die even voorgang verdienen.

Bingo, een onderdeeltje waar ik mijzelf periodiek kwaad over kon en kan maken per thema!

Zover ik denk te weten kampte en kamt de provincie Groningen zeker de laatste paar jaar steeds vaker met lichte aardbevingen veroorzaakt door gas en ook olie winning, van de bevingen vanaf afgelopen 12 maand denk ik het zeker te weten en ook aan te kunnen tonen.

Waarom daar iets gaan uitproberen wat hier niet werkt, de grondstructuur en het klimaat zijn inderdaad anders op de Noordpool. Wanneer je de gas en olie winning op de voet volgt binnen Europa komen er aantoonbaar vanaf 1990 de meeste beving voor in de buurt van een gaswinningsveld.

De Noordpool moeten wij naar mijn idee ook gewoon volledig met rust laten, zon en wind zit naar mijn idee veel meer energie in, goede woningisolatie natuurlijk ook.

Door middel van goede woningisolatie hoef je ook minder energiebronnen aan te spreken om het warm/koel te houden, zowel gas als olie bellen kwamen en komen niet zo maar uit de lucht vallen en de aarde heeft wel de tijd nodig om deze weer te kunnen gaan aanvullen.

Voor meer informatie vind ik http://www.greenpeace.nl/noordpool/ echt een aanrader!

Hoop uiteraard dat deze tekst veel gedeeld zal gaan worden! 😉