Nu nog even wat energie bij elkaar zien te gaan verzamelen!

Gisteravond begon ik mijzelf lichtjes te irriteren aan de hoeveelheid aan spulletjes op de woonkamer tafel achter mij  aanwezig waren\zijn, automatisch keek ik zelf ook even om naar links en daar staat een stereo toren-\tv meubel gevuld met een Cd-speler, meerdere studieboeken en een sub woofer die officieel gezien bij een Philips dvd speler behoord (ook van betreffende dvd speler ben ik nog wel in bezit).

Om de lieve vrede te bewaren had\heb ik de sub woofer hier in dit portiek nooit gebruikt, waarom zou ik deze met de Philips DVD speler gewoon niet op marktplaats gaan zetten? Zelf heb ik 0,0 verstand van verouderde tv\audio apparatuur te gaan prijzen, wel kon ik voor een deel op model en jaartal zoeken (veel bladerwerk ook). De prijzen liggen voor mijzelf intussen hoog genoeg om deze op marktplaats te gaan plaatsen. Zelfde gold meteen ook voor de Cd-speler en alle JVC audio en video apparatuur naast mij.

Wederom keek ik even om naar links en zag daar een reeks studie boeken staan die er nog zo goed als nieuw uit zien in de richting van Para Psychologie (omgeving 2000) deel 1 t\m 3, Praktische Psychologie (omgeving 2002) deel 1 t\m 3.

V.a. omgeving 2005 zag ik in betreffende kast nog 8 studieboeken staan die je nodig zou kunnen gaan zijn om je door te gaan laten ontwikkelen tot activiteitenbegeleider:

o.a. het naslagwerk Methodische vaardigheden WZ 301 Bieden en\of 15,–

Methodische Vaardigheden II VZ 401 (2006) wordt toch telkens bedragen voor gevraagd tussen de 13 en net geen 27,– (leuke thema’s als KernKwadrant etc;).

ActiviteitenBegeleiding VZ 409 VZ 409 (2002)

sociale vaardigheden WZ 302 15,– (misschien zou ik daar wat meer voor kunnen gaan vragen qua formaat?).

Voor het drukwerk van WODC valt mij nu pas op, worden er vaak bedragen voor gevraagd tussen de 29 en nog net geen 40,– per stuk (daar sta ik zelf wel ff van te kijken).

Nu nog even een goed moment zien te gaan vinden om alles aangenaam te prijzen, qua afprijzen per boek wens ik zeker niet te hoog gaan zitten maar om daarvoor alles maar voor 10,– per boek op Marktplaats te gaan plaatsen vind ik wel het andere uiterste.

Aankomend weekend hoop ik een leuke start te kunnen gaan maken.

De euthanasie wetgeving beter in kaart willen zien te gaan krijgen!

Mijn eigen gezondheid had\heeft mijn eigen intussen zo hard in steek gelaten dat mijn gevecht echt over was en is, mijn gevecht begon en begint intussen een beetje te lang te gaan duren aangezien ik voor mijn eigen wel perse ‘netjes’ wens op te gaan lossen (nabestaanden uit de schulden te houden et cetera of te gaan belasten met dubbele huur).

Vanochtend tegen 10:00 zal ik een soort van telefonisch interview met Corinne Ellemeet gaan houden die in eerste instantie maar uit 8a 9 vragen\opmerkingen zal gaan bestaan, de kans dan al groot genoeg zal zijn dat er van af dat aantal al gezien meer dan 18a 19 vragen en opmerkingen zullen gaan komen zonder met dubbelingen aan te komen zetten.

Beetje jammer voor mijn eigen dat wij nu intussen in het zomer reces zitten, wens in deze niet alleen maar voor mijn eigen te vechten maar ook voor alle mensen die in een ‘soort gelijk’ situatie zitten.

Fysiek gezien was\ben ik momenteel dankzij de zomer op mijn allersterkst, zelf vond\vind ik ook dat geen menswaardig bestaan, was\ben nog steeds te zorg afhankelijk.

Het zou fijn zijn dat het Euthanasie binnen GroenLinks nog wat extra aandacht zal gaan krijgen, het zou nog mooier zijn dat Corinne en ikzelf misschien op het idee zouden kunnen gaan komen om een aantal goede Kamervragen in elkaar te kunnen gaan zetten.

Artikel 293 van het Wetboek van strafrecht hield\houd Euthanasie nog steeds wel gewoon strafbaar, zelf had\heb ik wel ervaring opgedaan met zoveel artsen wat misschien een beetje in mijn voordeel zou kunnen gaan werken…

Op mijn eigen adres was\ben ik zelf nog wel doods benauwd voor de SCEN arts die ook op het allerlaatste moment nog even aan zou kunnen gaan kloppen…

Was\ben juridisch gezien altijd al extra uitgebreid verzekerd geweest, maar betwijfel het of ik deze ook zou kunnen gaan inzetten tegen het advies van een SCEN arts in?

Tot nog toe blijft de Levenseinde kliniek gelukkig wel aan mij door te blijven schemeren dat bij mijzelf alles wel goed lijkt te zitten, had al wat te lang in de wacht gestaan zelfs. Wat ik zelf wel leuk om te weten vond\vind is dat ik zelf wel gewoon 4a 5 weken kan blijven houden vanaf het ja woord i.p.v. maar 3 weken.

Al mijn minder waardevolle inboedel is al weg, zelfde geldt voor misschien aangerichte schade aan mijn woning, deze kon de mutatieopzichter niet aan mijn woning geconstateerd worden en tegen de tijd dat ik hier vertrek zal mijn woning tevens aan de binnenkant fors gesloopt gaan worden.

De wand tussen mijn woon en slaapkamer wenst mijn verhuurder nu toch liever in 1x te gaan laten verwijderen waardoor het leefruimte oppervlak groter zal gaan worden, bijna alle of al mijn vensterbanken bevatten asbest en zal er dus ook uit gesloopt gaan werken na mijn vertrek.

o.a. mijn keukendeur had ook vervangen moeten worden na keukenrenovatie uitgevoerd door mijn verhuurder, mede daardoor wist\weet de mutatie opzichter ook goed aan mij uit te leggen dat ik 0,0 bij hoef te zou gaan leggen vanaf mijn vertrek.

Had\heb 1 kastplankje gesloopt door overbelasting, dat valt gewoon onder de noemer slijtage levensduur van betreffende kast en zal ook niet bij mijzelf\nabestaanden in rekening gebracht gaan worden.

Op korte termijn zal ik de mutatieopzichter nog een keer langs gaan laten komen, dan druk ik by accident ook gewoon ff mijn zorgrapportages omtrent mijn benen onder zijn neus XD.

Tijdens zijn vorige inspectie had hij zelf al door dat ik op was, zodra hij door heeft dat de boel steeds leger begint te raken en enkele kleine puntjes intussen gewoon netjes hersteld zijn, zal deze vast niet heel moeilijk gaan doen daarover! 😉

 

 

 

Aan de slag met duurzame energie!

Beste mensen,

De gemeente wil aan de slag met duurzame energie en vraagt aan de burgers wat ze willen. Wij vragen je om van je te laten horen. Dat kan op woensdag 5 oktober en op dinsdag 11 oktober, aanvang 19.00 uur in het gemeentehuis.

Bijgesloten meer informatie over de bijeenkomsten die overigens beide avonden dezelfde agenda hebben en een lijst met voorstellen mbt duurzaamheid die we als GroenLinks Hoogeveen onlangs bij het college hebben ingediend. Voorstellen die direct of indirect te maken hebben met energie. De lijst is zeker niet compleet, nieuwe ideeën zijn welkom.

fullsizerender

a28

Een goede opkomst en inbreng is gezien de urgentie van de problematiek van groot belang. We willen graag dat duurzame politiek in onze gemeente meer prioriteit krijgt.

http://www.hoogeveen.nl/energievisie

Werken aan een goede basis ;-)

Ai, door een dom foutje van mijzelf mag ik nu diverse persoonlijke doelen 1 dagje gaan uitstellen, in plaats van vandaag hoeden wij morgen de GroenLinks BBQ (voor die tijd zal ik zeker dus ook geen conditie test gaan doen).

Wens eigenlijk wel 2a 3x per week de sportschool te gaan bezoeken, een heerlijke uitlaatklep voor mijzelf en het is nog gezond ook (bij voorkeur pak ik telkens de maandag, woensdag en zeker de vrijdag).

Ik verwachte vandaag tevens een leuk post pakketje dus moest wederom verplicht thuis blijven tot ongeveer 15:00…. Ging dus maar weer divers papierwerk archiveren of in de papierversnipperaar steken.

Trof een oude agenda van mijzelf van omgeving 2002, zo vol wil ik mijn agenda wederom zien te krijgen maar dat komt later wel (was destijds werkzaam bij de Noorderbrug maar zat daarbij ook nog eens in extra werkgroepjes intern).

Vanuit GroenLinks Hoogeveen kwam ik ook nog wat heel oud campagne materiaal tegen, een paar flyertjes archiveer ik en bij de rest kan ik er een nietje door drukken omdat dat stapeltje papier nog prima als kladblokje te gebruiken is.

Mijn plannen met bijvoorbeeld Tweetdeck pakken ook gunstig uit voor mijzelf, het oogt dat ik 90 berichten vooraf kan inplannen per account. Ik zal daar eenmalig even heel goed voor moeten gaan zitten maar nadien levert juist dat alleen maar tijdswinst op (bouwen aan een goede basis en daarna pas de rest erbij pakken was het toch?).

Het pakketje wat ergens tussen 14:00 en 15:00 arriveerde bleek helaas niet helemaal compleet te zijn, kan er nu dus nog even niets mee grrrr!

Had intussen wel diverse dozen van dat dikke scherpe karton leeg weten te krijgen, maakte er dus maar een sport van om de tape er van af te trekken en het liefst met een stevige trap per doos op de juiste hoek alle randen te laten scheuren.

De meeste dozen waren te zwak om als oud papier doos te gaan gebruiken, dan deze maar met zo min mogelijk werk snel een stukje kleiner zien te krijgen 😉

IMG_1056

Wanneer ik Arrow Classic Rock Radio heb opstaan en de betere stevige nummers komen voorbij waren en zijn mijn benen behoorlijk krachtig…

Straks mag u 2x stemmen!

Dit maal mag ik op 18 maart aanstaande twee maal stemmen, de verkiezingen voor de nieuwe leden van de Provinciale Staten vind dan plaats en de Waterschapsverkiezingen 2015 krijg ik er ‘cadeau’ bij.

Omtrent de Provinciale Staten verkiezingen was het voor mezelf al bekent dat mijn stem uit zal gaan naar iemand van GroenLinks, vanuit huidige top 10 overweeg ik voor mijzelf een eigen top 10 te gaan maken en\of een uitgebreide top 5.

De mensen die in mijn uitgebreide top 5 terecht zullen gaan komen wens ik vooraf uiteraard extra veel over te weten te komen, de ene GroenLinkser is immers de ander niet. Zelf verdiepte en verdiep ik mijzelf veel in o.a. Kleurrijk, Klimaat, kansen om de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking en vul verder maar aan.

Van de huidige top 10 ken ik meerdere kandidaten in meer of mindere mate, tijdens een OV rit van Hoogeveen naar Emmen of gewoon een fuifje ergens wil ik reclame kunnen maken voor een bepaald personage.

Familie, vrienden en bekenden weten wel van mij dat ik een actieve GroenLinkser ben, wanneer ik diverse vergaderingen binnen Hoogeveen bezoek weet men veelal ook direct wel van mijzelf dat ik een GroenLinkser ben omdat mijn laptop\kladblok etc; in mijn GroenLinks tas zitten.

Omtrent bijeenkomsten en bezoekjes buiten Hoogeveen gaat die tas eigenlijk altijd wel mee, met een wildvreemde in de bus\trein overige locatie knoop ik zelden gesprekjes aan over politiek maar laat gewoon gesprekken naar boven komen die op dat moment spelen.

Naarmate wij wat verder in gesprek zijn geraakt heb ik veelal wel helder voor ogen met wat voor type personage ik in gesprek ben en wat hem\haar wel en niet zal aanspreken.

Fictief voorbeeld: We zijn al een poosje in gesprek met elkaar over thema x, heb door dat hij\zij er veel over weten wil\vertellen kan breek ik gewoon even in in de vorm van:”ja, een collega van mij binnen GroenLinks naam + nummer houd haar\zich daar ook veel mee bezig”, “vorige week\vorig jaar hadden wij het nog over et cetera”

Omtrent de politiek staat het provinciale gebeuren het meest ver van mij af, per ongeluk een kandidaat op deze wijze naar voren schuiven zal mij niet\moeilijk gaan lukken… Moet dus nog even goed nadenken op wie ik stemmen wil.

Blog volgt waarschijnlijk

Waterschapsverkiezingen 2015 komen er ook aan, zover ik denk te weten heb ik hierin 3 keuzes maar moet nog heel goed nalezen hoe mijn top 3 er uit zal gaan zien in deze.

Groen en duurzaamheid weegt bij mij het zwaarst maar verder weet ik er nog niets van,
wij kennen:

Noorderzijlvest
Hunze en Aa’s
Reest & Wieden

Tijd en energie nuttig besteden

Fysiek gezien verloopt hier alles nog niet even lekker, met name het zitten en liggen zijn met dit weer geen hobby van mijzelf. Ongeacht hoe ik mij voel, aanstaande zaterdag wil ik sowieso het GroenLinks congres gaan bezoeken en zal er voor zorgen dat ik mij daar vooraf ook voldoende fit voor voel.

Uiteraard verdiep ik mijzelf extra goed in de thema’s waar ikzelf ook veel mee te maken heb zoals de Wajong regeling en het basisinkomen, thuiszorg en PGB mogelijkheden, hulpmiddelen en de vrije artsen keuze maar ook duurzame energiewinning.

Grappige en\of vervelende is nu wel dat ik de laatste dagen wel heel vaak gebeld wordt, soms wegens een telefonische enquête vaker geïnteresseerden die willen weten hoe het met mij is en of mensen die met mij een feestje willen bouwen.

Zelf kon en kan ik heel moeilijk nee zeggen, uiteraard lukt het mijzelf heel goed om aan te geven dat ik tot zaterdag een vol geplande agenda heb.. Weet ook heel goed van mijzelf dat wanneer men door blijft vragen van gedachte zou kunnen gaan veranderen en dat indirect mijn planning van aanstaande zaterdag in de war zal schoppen.

Heb nu dus ook bewust vrij vaak de telefoon uit staan, nadeel daarvan is dat ik wel te horen krijg hoeveel oproepen ik gemist heb maar moeilijk of niet kom te weten van wie.

Via het voicemail menu kan ik de beller wel terug bellen, daar begin ik uiteraard niet aan zolang ik niet weet wie hij\zij is. Een vriend\vriendin spreek je weer op andere wijze aan dan een familielid en\of collega.

Sowieso is het fijner om vooraf te weten wie je terug gaat bellen, dan kun je ook velen malen beter gaan inschatten tussen welke tijden je dat het best zou kunnen gaan doen en waar het gesprek misschien over zou kunnen gaan.

Politiek, Platformwerkzaamheden overig vrijwilligerswerk, feestje bouwen of familiaar.

Vanaf volgende week hoop ik weer wat extra vrijwilligerswerk te gaan oppakken naast de fractie overleggen van GroenLinks Hoogeveen, het gemeentehuis was\is lekker dicht bij huis en ben van plan om alle vergaderingen en werkgroepjes binnen het Gehandicaptenplatform Hoogeveen ook weer gewoon te gaan oppakken.

Het zomerreces is nu echt ‘voorbij’ hier! ;-)

Van mijzelf weet ik dat ik lastig nee kan zeggen, zeker wanneer de taken en onderwerpen iets te maken hebben met thema’s die ik zelf heel belangrijk vind.

Had mijzelf vanuit de Zonnebloem Hoogeveen, het Gehandicapten platform Hoogeveen en het CNV(j) de Realisten team even wat rustiger aan te doen voor 1a 2 maanden.

Lekker even de tijd voor mezelf, mijn eigen alleen maar gaan richten op kleine digitale klussen van bijvoorbeeld het WordPress account van het Gehandicaptenplatform Hoogeveen, wat declaraties en financiën van diverse groepen bijwerken en verder even ‘niets’.

Binnenkort wordt hier mijn badkamer gerenoveerd, vooraf moet ik daarvoor wel een paar kleine klusjes gaan regelen (niet echt veel werk maar het moet toch gebeuren).

De badkamer dient vooraf terug gebracht worden naar originele staat, boven de wasmachine hangen 2 planken die ik zelf ideaal vind om een paar kleine spulletjes op te leggen en zeker 1 handdoek en onderbroek voordat ik mijzelf ga douchen.

De douche ligt naast de keuken, ga dus niet naakt door een deel van mijn woning lopen om achteraf op zoek te gaan naar wat ondergoed (ik zal maar in mijn nakie gezien worden door de buren achter mij die inkijk hebben in de keuken en 2 slaapkamers waar mijn kleding veelal hangt).

Ben ook wel eens lui, schoon maar nat beddengoed en handdoeken laat ik ook wel eens op de wasmachine liggen, daar leg ik uiteraard mijn schone droge ondergoed niet op.

De plankjes haal ik t.z.t. zelf wel even weg, maar wat nou met de wasmachine in de badkamer en koelkast in de keuken? Beiden zouden in de weg staan en zij kunnen/mogen beide genoemde niet verplaatsen.

Zelf hoef ik daar ook niet aan te beginnen qua gezondheid, laat staan mijn directe familieleden, gelukkig heb ik intussen al wat helpende handen kunnen organiseren.

Zodra de renovatie echt van start gaat sloop ik nog snel even de doucheslang en –kop van de kraan af, beiden zijn van mijzelf en een goede slang op reserve hebben kan nooit geen kwaad (heb er sinds ik hier woon al 2 versleten). De douchekop is hier ‘heilig’, ben in bezit van 2 massage douchekoppen waarvan er 1 diverse standen kent (die plaats ik na de renovatie zeker weer terug).

Momenteel loopt er een petitie online (Vanuit de Vereniging Zuivere Energie) tegen de plannen van de RWE om bij ingebruikname giftig kwik in de Waddenzee te lozen. We roepen iedereen op hiertegen te protesteren.

Grote uitstoot van giftig kwik bedreigt de Waddenzee;
Stop de kolencentrale van RWE!

Er was ook een artikel naar de krant verstuurd maar werd helaas niet geplaatst, nam uiteraard meteen even contact op met de secretaris die tevens een fijne GroenLinks collega is om o.a. ideeën uit te wisselen hoe dit thema beter onder de aandacht te kunnen gaan krijgen.

Digitaal ben ik een handige jongen, soms verschenen er tweets en korte columns van mijzelf in de Metro en/of Spits zonder dat ik mijzelf er bewust van was, 1 blog automatisch delen met Facebook, NuJij, PlaneetGroenLinks, Twitter et cetera gaat mijzelf erg gemakkelijk af en begin er nu nog steeds telkens een beetje handiger in te worden.

Ook op radio 1 werden en worden sinds een klein jaartje regelmatig mijn ingezonden mailings en/of tweets voorgelezen, de laatste tijd praat ik ook wel eens live mee in een uitzending om ‘mijn’ standpunten toe te lichten.

Zelf weet ik heel goed dat vieze kolencentrales ver over datum zijn, hoe er echt bezwaar tegen te gaan maken in blog vorm wordt uiteraard lastiger voor mijzelf, wens te gaan schrijven vanuit mezelf op Burger Initiatief van Saubere Luft Ostfriesland en Vereniging Zuivere Energie.

Dan dien ik uiteraard alle feiten vooraf wel goed te kennen, gelukkig was ik gisteren een beetje bijgepraat en probeer zo snel mogelijk een duidelijke tekst op te stellen die hopelijk veel gelezen en gedeeld zal gaan worden, met een beetje geluk de media er ook mee gaan bereiken uiteraard.

Daarbij dient het thema actueel te zijn, lekker leesbaar en feiten en meningen moeten dan wel duidelijk van elkaar onderscheiden gaan worden voor zover ik gemerkt heb.

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen hadden wij ook een aantal wethouders uitgenodigd om even voor een kort poosje in de rolstoel een kort toertje Hoogeveen te nemen. Helaas hebben wij intussen 1 afmelding binnen gekregen, hoop uiteraard dat de 2e toezegging gewoon door kan gaan.

Indien niet moeten wij als platform zijnde iets nieuws gaan verzinnen, als platform kunnen en mogen wij de wethouders en gemeenteraadsleden informeren.

Het kan dan soms erg handig zijn om alle verbeterde punten binnen Hoogeveen maar ook de obstakels inzichtelijk te maken. Laten ervaren kan in deze dus ook leerzamer zijn dan vertellen over.

Probeer uiteraard wel alvast een noodplan in elkaar te schroeven.

Alles in overleg met mijn collega’s uiteraard, zelf ben ik er een groot voorstander van om beleidsmakers dingen zelf te laten ervaren, met behulp van enige praktijkervaring zou dat de theorie toch alleen maar kunnen gaan verbeteren?

Global Day of Solidarity

Afgelopen woensdag ontving ik een mailing vanuit Greenpeace, met daarin teksten van een Greenpeace-medewerker die nu vast zit in Rusland. Zij sprak niet alleen uit haar eigen maar ook namens 29 medegevangenen hen onzekerheid uit omtrent het vast zitten daar.

Woorden Faiza 12 september dag voor gesprek:

Gevolgen 29 september rechtbank:

Twee maanden in voorarrest: dat is de realiteit voor 28 actievoerders en 2 journalisten die de aandacht vestigden op olieboringen in het Russische deel van het Noordpoolgebied.

Zij protesteerden voor hen en (indirect) ook ons recht, Faiza, de 27 mede actievoerders beseften vooraf dat er enkele risico’s aan zouden kunnen gaan kleven…

Maar dit, dit had toch ‘niemand’ verwacht?
Om nog maar te zwijgen over de 2 journalisten die er ook in onzekerheid vast zitten, deze behoren ons toch het nieuws te brengen?

Gazprom staat bekend om zijn onveilige veiligheidsreputatie,
Shell heeft er vorig jaar een zooitje van gemaakt in Alaska en de Noordpool, en nu deze twee bedrijven gaan samenwerken is het zeker wachten op een ramp!

Was vandaag zelf graag naar den Haag gegaan om mijn steun betuig te gaan geven vanaf afstand, mijn agenda stond en staat bom vol met afspraken waarvan ik er 1 vandaag niet annuleren kon helaas…

Wel vraag ik mezelf af waarom de 28 actievoerders van Greenpeace en 2 zo journalisten zo in onzekerheid moeten zitten, vanuit Greenpeace gaven eigenlijk alle actievoerders aan netjes te gaan protesteren wat men ook werkelijk deed.

Ben zelf soms een ‘beetje gek’ misschien, zou nu direct de 28 actievoerders en 2 journalisten vrijlaten, met hen in gesprek gaan wat anders en beter zou kunnen + er een schadevergoeding aanvast plakken in hen richting.

Actievoerders van Greenpeace wereldwijd beschikken over toekomstvisie, die mensen moet je niet in de boeien slaan maar juist daarmee ga je in gesprek!

Eigen schuld dikke bult, eerst moeten er veelal dingen mis gaan met de natuur voordat men gaat nadenken hoe had dit (onze ramp/probleem) ooit kunnen gebeuren, had nooit zo gemogen!

Kan mij daar echt kwaad om maken, “wat doen wij met ons kernafval?”,”Ja het is ooit eens gemaakt en we leefden er lekker op toch..”,”dom dat het gecreëerd was maar jammer dan”

Stukje kortzichtigheid, gaswinning binnen Groningen hetzelfde verhaal,………

Eerst denken dan doen gaat er bij sommigen moeizaam in, hoop dat hiermee eens wat zal gaan gebeuren.

Investeringen in de toekomst zijn toch beter?

Twee derde kiezers ziet liever investeringen http://www.nu.nl/economie/3562411/twee-derde-kiezers-ziet-liever-investeringen.html … via @NUnl

Mijn reactie daarop was:

@jostavdvaart @HGroen @NUnl Ben zelf een Wajonger van 1978, wanneer het UWV mij wederom naar school stuurt kom ik vast wel weer aan de bak!

Zelf kon en kan ik bovenstaande tweets maar niet voldoende gaan herhalen,
ondanks mijn eigen fysieke beperkingen kan ik ook heel veel wel..
Voor de toekomstig werkgevers is mijn studie niet actueel meer en mankeer iets ‘engs’,
we zullen het nog even negatiever doortrekken XD

Ben ook niet de jongste meer dus duur voor werkgevers..

Zelf snap ik die houding niet qua beleid omdat er juist nu wel extra bezuinigd zal moeten gaan worden.
d.m.v. correct investeren in de toekomst bezuinig je toch stukken beter?

Mijn aangepaste bed en matras wordt gehuurd voor mij voor 60,– per week via de zorgverzekeraar,
waarom niet kopen voor mij omdat mijn ziektebeeld progressief is??

Winkelwaarde 3000,– Netto
60 x 52 = 3120,–

Als Wajonger hou ik mijn hand nu op voor een ruime 900,– per maand,
vang tevens zorgtoeslag en huursubsidie en wanneer ik het niet vergeet kan ik jaarlijks een vorm van bijzondere bijstand vangen via de gemeente.

Sportvergoeding van 50,– per jaar
overige vergoedingen waarmee je aan de 250,– per jaar komt via de gemeente.

Buiten mijn eigen genoemde situatie om, zal het korte termijn denken en daarna handelen toch alleen maar verliesgevend zijn?

Qua energie te kort en afval verwerking’s problemen constateerde en constateer ik het zelfde probleem,
nu zo goedkoop mogelijk dingen gaan aanpakken zonder na te denken over de toekomstige gevolgen.

Was niet van plan om zoveel te gaan schrijven als ik nu intussen doe,
besef mijn eigen wederom wel weer waarom ik GroenLinks een warm hard toedraag en er meer mee zal gaan doen.

Ik heb zin om te leren

Nu mijn woning een beetje gerenoveerd is, de vakantie er zo goed als op zit binnen diverse werkgroepen, netwerken en platformen begint mijn mailbox weer een beetje vol te stromen vanuit genoemde groepen.

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen zou ik misschien deel kunnen nemen aan een cursus Autisme verklaren, had er vroeger veel over geleerd door praktijkervaring en thuis studie maar de kennis even bij schroeven kan nooit geen kwaad.

Afgelopen vrijdag kreeg ik voor mezelf nog een leuker aanbod, een ruime tijd geleden werd ik door GreenPeace benaderd om mijn maandelijkse contributie een beetje op te voeren wat ik ook voor 1 maand gedaan had, maar daarna weer terug zou willen gaan naar mijn oude contributie.

Wel gaf ik duidelijk aan meer voor Greenpeace te willen betekenen omtrent acties en kennis delen, intussen heb ik een Greenwire account gekregen.

Dit brengt mij in contact met andere mensen die zich bezig houden met het klimaat, kan deel nemen aan diverse acties, vergaderingen en trainingsdagen overal in het land en o.a. de hiervoor gemaakte reiskosten worden veelal gewoon vergoed.

Mede doordat ik mij telefonisch aangemeld had voor Greenwire via Greenpeace kreeg ik te horen dat ik ook best een beetje mijn politieke voorkeuren naar voren zou mogen schuiven maar zij wel A-politiek zijn.

Zelf ben ik niet van plan om telkens GroenLinks maar naar voren te schuiven in ieder artikel of forum reactie wat ik binnen daar zal gaan plaatsen, zo nu en dan zal ik het natuurlijk zeker wel doen mits het onderwerp relevant is.

Het zou tevens een beetje dom zijn om mij van mijn kant uit binnen daar mijzelf alleen maar op GroenLinks idealen te gaan richten, Partij van de dieren-, SP-, D66-, PvdA,- en overige partij stemmers met een groen hard zouden mijn stukken dan over kunnen gaan slaan.

Zoals het er nu naar uit ziet zal ik mijzelf als eerst gaan richten op de Noordpool campagne, dat was en is al een bestaand iets waardoor ik ervaren kan hoe alles exact werkt binnen Greenwire.

Wanneer ik dat beter in de peiling heb, kan en kon ik al ook eigen acties starten. Het gebeuren rondom de Eemshaven zou ik als voorbeeld ook beter naar voren kunnen gaan schuiven bewijze van.

Op digitaal vlak ben ik zelf vrij handig, weet in een paar minuten tijd grote groepen te bereiken, het zou dan wel erg handig zijn dat ik exact weet waarover ik het heb.

Vanuit Greenwire krijg ik die kans in de ruimste zin van het woord, pak deze dus ook met beide handen aan.