Ontmoet de vrouwen van GroenLinks Hoogeveen!

8 maart was het Internationale Vrouwendag: een dag waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor een gelijkwaardige positie voor vrouwen. Omdat het nog steeds hard nodig is.
Die week was het ook Internationale Vrouwenweek. In het kader van deze week en dag geven wij u de kans nader kennis te maken met de vrouwen van GroenLinks Hoogeveen.

GroenLinks Hoogeveen heeft gelijkwaardigheid en eerlijke kansen voor iedereen hoog in het vaandel staan. Al van oudsher is GroenLinks de partij waar vrouwen een kans krijgen. In de kandidatenlijst van aankomende gemeenteraadsverkiezingen zijn drie van de zeven kandidaten vrouw; twee van hen staan u graag te woord over de standpunten van GroenLinks Hoogeveen, te weten de nummers twee en vier: Catharina van Hien en Liz van Haalen.

Catharina van Hien, offline-campagneleider, eerste vrouw op de kandidatenlijst en steunfractielid en Liz van Haalen, penningmeester en tweede vrouw op de kandidatenlijst zijn woensdag 14 maart aanstaande bij Green Planet aan de Bultinge 2, 7933 TZ Pesse- A28, afslag 28.
Tussen 17:00 en 19:00 uur bent u welkom voor een ontmoeting, gesprek, vraag of kennismaking.
Iedereen, man en vrouw, jong en oud, iedereen is welkom.

(voor eventueel contact per mail: cvanhien@home.nl)

Nu hoop ik stiekem op nog beter weer voor morgen.

Morgen zal ik voor het eerst deel gaan nemen aan de Cascade Run te Hoogeveen, voor mijzelf begin ik steeds harder te gaan twijfelen op welke schoenen ik hard wil gaan lopen.

Zelf zou ik gewoon mijn Nike Air max kunnen gaan dragen, deze heeft als nadeel dat de veters ook met dubbele knoop iets sneller los laten. Zelf had en heb ik ook een stevigere paar sportschoenen die ik alleen maar in de sportschool droeg en draag, en uiteraard bij iedere wandeltocht ten gunste van de Vluchteling.

Had betreffende schoenen ooit gekocht bij Run2day, achteraf gezien blijken het ook nog eens echte hardloopschoenen te zijn. U merkt het al aan mijn schrijfstijl, de huissleutels hang ik op aan mijn hals, wil nog uitzoeken hoe en of ik een flesje River Powerdrink met mij mee wil gaan sleuren (bij het echte hardlopen wil ik mijn handen vrij houden).

Gisteren had ik het Martini ziekenhuis bezocht voor een MRI scan, de route van het ziekenhuis naar het station kun je bijna niet missen wanneer je de eerste 2 afslagen vanaf het ziekenhuis weet (3 km in totaal).

In het begin liep ik heel stevig door van bushalte naar bushalte, later begon ik door gezichtsbedrog gewoon hard te gaan lopen. Op die ‘saaie’ lange baan, dacht ik telkens steeds een trein achtig iets te zien (yes eindelijk), achteraf gezien was dat dan weer een autobaan.

Vanaf het moment dat ik een bepaalde soort van ‘toren’ zag, wist ik wel zeker dat ik heel dicht in de buurt van het station aanwezig was.

In juiste kledij durf ik het nu werkelijk aan om op tijd te gaan rennen, gisteren had ik in totaliteit 8a 9 kilometer te voet afgelegd in stevig wandeltempo.

v.a. mijn woonadres richting het station via Schutstraat, door de Hoofdstraat (retour hetzelfde), de kleine 3 kilometer van het ziekenhuis richting het station te Groningen hebben mij over gehaald om echt op tijd te durven gaan rennen.

Een paar laatste adviezen en tips zijn uiteraard van harte welkom, kan ik mijn deelnemersnummer werkelijk vast maken aan mijn hardloop kledij met 4 speldjes zonder dat het papier scheuren gaat?

IMG_1285

Achter mijn deelnemersnaam met nummer, kon ik enkele persoonlijke gegevens gaan invullen (bellen in nood etc;), tevens zou er misschien een zender in kunnen zitten die echt weet wanneer ik gestart ben met lopen en uiteindelijk bij de finish nader.

IMG_1286

Zou ik mijn bagage misschien ook gratis ergens veilig achter kunnen laten, mijn portefeuille als voorbeeld wens ik niet mee te gaan sleuren tijdens het rennen (tips zijn welkom).

Naast dat ik zelf de media poog op te zoeken omtrent mijn deelname aan de Nacht van de Vluchteling 2016, begin ik ook wel steeds nieuwsgieriger te gaan worden hoe sterk mijn beenspieren echt zijn. Fysiek gezien, was en ben ik niet echt een sterk personage maar mijn beenspieren bleken en blijken veelal nog meer aan te kunnen dan dat ik zelf verwacht had.

Stukje prestatie drang mijnerzijds dus! 😉

Tegenslagen maakten en maakt mijzelf alleen maar sterker ;-)

Halverwege vorig jaar werd er achteraf gezien eindelijk (na 2 jaar wat aan modderen medisch gezien), een goedaardige tumor die bij mijn ziektebeeld hoort uit mijn rug verwijderd.

Vanaf dag 1 na betreffende operatie voelde ik mij destijds ook zo’n 10 jaar jonger, eindelijk volledig pijn vrij! Enkele weken na de operatie kwamen oude fysieke klachten waar ik vroeger zelden last van had, hen zelf zich wel veel vaker aankondigen zoals problemen met voeding\stoelgang en vochtophoping in mijn enkels.

Met behulp van medicatie wist en weet ik mijn stoelgang gelukkig vrij goed onder controle te houden, de kans was en is het grootst dat ik wat goedaardige tumoren in mijn darmen had en heb zitten en mede daardoor op vaste tijden Loperamide dien te slikken (4x daags) en daarna kan gaan eten (tussendoor kan ik zo vaak extra eten als ik zou wensen maar toch).

Al vanaf eind januari begon ik zelf wel steeds vaker en meer last te krijgen van de oude fysieke pijnklachten die op mijn adres speelden. Sinds een paar maand zit er weer aanwijsbaar een ‘leuke’ tumor in de groei in\op dezelfde omgeving waar de vorige verwijderd was.

Vanaf 4 april mag ik dagelijks weer de iets wat zwaardere pijnmedicatie gaan slikken om mijn nachtrust wel te kunnen gaan pakken, recentelijk had ik een telefonisch consult gehad met mijn neuroloog, mede aan de hand van de vraagstellingen en antwoorden die ik zelf gegeven had, mag ik aanstaande vrijdag weer ff naar Groningen gaan om een MRI scan te gaan laten maken (kort daarop volgt ook een gesprek met mijn neuroloog).

Met name het zitten, liggen, tillen, maar ook bukken werden en worden momenteel nog een slagje lastiger voor mijzelf gemaakt (balen maar geen ramp).

Uit praktijk ervaring, begon en begin ikzelf intussen al een goede deskundige te worden op o.a. het zorg vlak en daar maak ik ook dankbaar gebruik van.

De Cascaderun van aanstaande zondag zal ik gewoon aan gaan deel nemen, weet dat ik de 5 mijl hardlopen\heel stevig door lopen ook veilig aan zal gaan kunnen.

Beetje gemeen van mijzelf, ik zou op tijd kunnen gaan rennen wat mijzelf wel vrij aantrekkelijk lijkt, ik zou ook net op tijd als 1 van de laatste binnen gaan mogen komen om perrongelijk een beetje te gaan flirten met de pers 😉

Zou dan heel snel gaan doorverwijzen naar misschien mijn vorige deelnames aan de Nacht van de Vluchteling, zeker naar de actuele van dit jaar.

Zowel de zit als lig houding waren en zijn niet prettig meer voor mijzelf, grote afstanden lopen ging en gaat mijzelf prima af (wel jammer dat ik dat soms te uitgebreid moet gaan uitleggen).

Aanstaande zondag hou ik gewoon vrij voor de Cascade run, aan de Nacht van de Vluchteling 2016 zal\kan ik ook gewoon veilig aan gaan deel nemen met mijn ludieke plannen… 😉

Uiteraard wens ik het GroenLinks congres ook niet over te gaan slaan, hoop dus niet dat mensen zich gaan vergissen in mijn werkelijke niet kunnen en wel kunnen!

Zodra er werkelijk bekent is waar momenteel mijn meest vervelendste tumor zit, wens ik met mijn neuroloog opnieuw de beste verwijdermethoden door gaan nemen.

Zodra dat gebeurd is, als dat al mogelijk zou zijn heb ik ook al een leuk dealtje met het UWV binnen… Heel misschien, maar dan moet ik fysiek gezien wel sterk genoeg zijn, zou ik wel weer aan de studie kunnen op kosten van het UWV (2 jaar studie 1 jaar stage lopen?).

Op het laatste onderdeel wens ik mijzelf niet rijk te gaan rekenen, met mijn kritieken die ik in het verleden wel eens gegeven had tijdens herkeuringen, begon en begint men gelukkig wel steeds meer te gaan doen zonder dat ik daarmee mijzelf in de vingers aan het snijden ben 😉

Soms krijg ik handige pr hulpmiddelen gewoon in de schoot geworpen

Had zojuist de meest noodzakelijke boodschappen voor morgen en aanstaande maandag in huis gehaald en controleerde vervolgens mijn postvakje. Naast diverse overige post zat er ook een vrij dikke envelop van het UWV tussen.

Het zou gaan over de VacatureFlits Wajong die de Werkkrant Wajong zal gaan vervangen, eenmalig kreeg ik eerst genoemde op papier, indien ik er belangstelling bij heb kan ik deze maandelijks per mail gaan ontvangen.

Vanuit meerdere netwerken en werkgroepen was en ben ik wel de Wajong ambassadeur in deze regio, bij vragen en opmerkingen heb ik nu stiekem al 2 contactpersonen gescoord.

Was ik niet de gene die actief is binnen CNV de Realisten die graag ook meer presentaties zou willen gaan geven tussen omgeving Zwolle en Groningen?

Een Realisten presentatie gaan verzorgen in de omgeving Nijmegen als voorbeeld is super gaaf (mijn favoriete omgeving om wel eens even te vertoeven), hoef daar echter na een presentatie niet mijn CV achter te gaan laten.

Ik wacht nog heel even met de uitwerking van mijn ideeën, ik zou mijzelf bijvoorbeeld kunnen gaan presenteren als Realist zijnde, Door dat te doen zal mijn ambassadeurschap binnen mijn regio en in goed overleg regio’s gepromote kunnen gaan worden.

Het zou ook kunnen zijn dat ik mijzelf iets uitgebreider wens te gaan voorstellen, had en heb het komende weken nog vrij druk met divers politiek en maatschappelijk gebeuren, pak er voorlopig even geen extra klussen bij.

Wel denk ik dat dit een methode zou kunnen zijn om ook hier werkgevers te gaan uitdagen om ons uit te nodigen voor een Realisten presentatie en\of informatief gesprek. Het is tevens een handig hulpmiddel voor mijzelf om te controleren of mijn Netwerk Skills nog wel actueel zijn! 😉

Hoe wil je Sporten onbetaalbaar maken?

Een gemiddeld huishouden met een of twee werkende gaat er € 800 per jaar op vooruit als de belastingplannen van het kabinet en de top van de coalitiepartners VVD en PvdA doorgaan.

Een BTW verhoging van 6 naar 21% was en is best wel veel, verschild zo’n 45 Euro op jaarbasis per persoon.

Volgens mij zal een gemiddeld huishouden niets hebben aan de besparing van € 800 op jaarbasis omdat de ‘boodschappen’ waar dan ook veel duurder zullen gaan worden.

Genoemde winst van € 800 voor mensen met een gemiddeld inkomen zou dan toch zo weg getikt zijn, alleen dankzij de dagelijkse boodschappen levert men misschien wel iets meer in dan de € 800 aan verdiensten\extraatje toch?

Zelf ging en ga ik graag naar de sportschool (momenteel wat minder wegens gezondheidsredenen).

Wanneer Fantastic Sports Hoogeveen onbetaalbaar moet gaan worden voor Wajongeren en overige mensen met een minimum inkomen zou ik daarmee moeten kappen (velen met mij).

Sporten was en is gezond, wanneer dat onbetaalbaar word gemaakt voor het middelbaar inkomen en de minima zal de sportschool in de toekomst minder bezoekers kunnen gaan verwachten.

Op internet heb ik 1 sport attribuut gevonden ter waarde van 149,95 (een crostrainer), met dat apparaat train je zowel je arm als been spieren..

Op de vrijdag middagen stond ik maar wat graag op een apparaat als deze tussen 14:00 en 16:00, veel kilometers maken berg opwaarts http://gorillasports.nl/deal/12139/crosstrainer.

Door de weeks meerdere dagen een cardio sercuit nemen die vrij veel voordelen had en heeft, je traint daarbij al je spieren in groepsverband, een sportbegeleider\ster begeleid de groep dus je zou je eigenlijk niet kunnen gaan overbelasten.

En ja, tijdens het Cardio gebeuren wordt er tijdens het sporten gezellig gepraat, in mijn persoonlijke situatie kreeg ik veel vragen over actuele GroenLinks thema’s als voorbeeld.

Mooi moment om dus met een mede sporters een beetje te gaan netwerken, wanneer sporten onbetaalbaar gemaakt zal gaan worden verdwijnen de klanten en kunnen heel misschien enkele sportscholen hen zelf gaan opheffen wegens een te weinig aantal in klanten.

Overdrijf het in deze misschien een beetje, zag en zie er geen heil in dat er ook binnen de sport een BTW verhoging zal worden toegepast.

Terwijl sporten zo gezond was en is….

Tweet omgeving 9:00 ;-)

Mijn eerste tweet van ruim 4 uur geleden was: ai, had mij voor genomen om wel te proberen om tot 12:00 uit te gaan slapen, vanavond ga ik van start aan de #NvdV15 http://www.regiohoogeveen.eu/KlaasWoltinge/?p=777 …

Dezelfde tekst wenste ik ook te gaan delen binnen Facebook alleen dan iets uitgebreider, het schrijven ging wel zo lekker dat het een goede blog zou kunnen gaan worden (schreef dus door in Word en helaas klapte mijn systeem vlak voordat ik op opslaan kon drukken weg wegens een update op de achtergrond).

Gelukkig ken ik de tekst nog wel in grote lijnen, voor mijzelf is dit het 3e jaar dat ik deel neem aan de Nacht van de Vluchteling. Het eerste jaar droeg ik iets teveel bagage bij mij, dingen als blaar vorming en overige pijntjes verschenen pas een dag later (dat duurde in totaliteit een korte week).

Het 2e jaar vanaf deelname aan de Nacht van de Vluchteling wenste ik alles voor mijzelf wel een stukje zwaarder te gaan maken, moest de wandeling kunnen voltooien met hulpmiddelen die in mijn jas en broekzakken zouden passen.

Best wel grappig eigenlijk, vorig jaar vertrok ik vrij laat vanaf Hoogeveen naar de start locatie te Rotterdam en was genoodzaakt een lift te nemen met de taxi. Betreffende chauffeur liet mij veel plaatsen in Rotterdam zien, maar ons start punt zou ‘niet’ bestaan.

Stapte destijds dus ook gewoon uit en wist zelf wel heel goed de weg te vinden mede dankzij diverse voorbijgangers die ik in Rotterdam tegen kwam. In totaliteit had ik vorig jaar zo’n 5 kilometer extra gelopen, buiten de normale vermoeidheid om had ik nadien wel minder last van blaarvorming als het voorgaande jaar.

Mijn gezondheid was en is mijzelf wel steeds meer aan het pesten sinds een jaartje, met name het zitten, liggen en fietsen was en is geen pretje meer voor mijzelf.

Een stukje gaan fietsen begon en begin ik zelf niet meer aan, qua lichamelijke mogelijkheden lukt het mijzelf nog wel maar weet ook dat ik nadien een halve dag weg gooi door bijvoorbeeld maar 1 km te gaan fietsen.

Enkele mensen geven op mijn adres aan:”Klaas”,”waarom doneer je te moeten gaan reiskosten niet over aan een goed doel?”

Auw, als Wajonger zijnde had en heb ik inderdaad geen geld in overvloed maar mijn persoonlijke teller staat nu wel op 144,50 (al meer dan een trein en bus ritje heen en weer).

Zelf wandel ik mee met diverse collega’s die ik in meer of mindere mate persoonlijk ken, onderweg zal er dus ook voldoende discussie stof ontstaan waardoor wij onze ‘zere’ benen ff vergeten.

Voor mijzelf wandel ik zelf voor de 3e maal aaneengesloten mee, leuk om te weten en het zal mij zeker extra motiveren om de wandeling ook goed te kunnen gaan voltooien!

Alle mensen die mij persoonlijk gesponsord hebben of iemand binnen ons team wil ik nu alvast enorm bedanken voor hen bijdrage, hetzelfde geldt voor de succes wensen vanuit diverse hoeken die hier binnen kwamen en komen 😉

Zij hebben het slechter dan mijzelf, mede daarom voel ik mijzelf verplicht om deze tocht wel aan te gaan.

http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge

Nog 10 nachten! Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld?

Gelukkig heb ik het op mijn adres de komende 2 weken stukken rustiger, aanstaande donderdag woon ik een fractie overleg bij en voor de rest houd ik gewoon volledig vrij voor mezelf.

Vandaag trof ik weer enkele nieuwe sponsormeldingen in mijn inbox, liep tussen gisteren en vandaag even de lijstjes met namen door die ik allemaal al benaderd had en tevens schieten er weer een hele hoop namen en adressen door mijn hoofd heen waarvan ik misschien ook nog wel enkele donaties van zou kunnen gaan verwachten.

Zowel binnen als buiten GroenLinks had en heb ik eigenlijk een groter netwerk dan ik vooraf zou kunnen indenken, op mijn vorige woonadres had ik jaren geleden bemiddeld tussen verhuurder en huurders om het woongenot daar aangenamer te krijgen, deze mensen kennen mij allemaal nog wel en er kunnen enkelen tussen zitten die mij wel willen gaan sponsoren. Nee heb je en ja kun je krijgen immers.

Ook mede doordat ik ‘gehandicapt’ was en ben had en heb ik geen werk, vandaar zat en zit ik ook aangesloten bij diverse netwerken en platformen.

Ken tussen Groningen en Drenthe dus nog vrij veel mensen die ik aan zou kunnen gaan schrijven omdat wij in het verleden samen wel eens actie gevoerd hebben met een bepaald doel, periodiek een paar maal per jaar elkaar treffen et cetera.

Ook vanuit het FNV en CNV heb ik een groter netwerk dan ik tot noch benaderd heb, hierbij doe ik uiteraard alleen nog maar de mensen die mij persoonlijk kennen omdat wij in dezelfde werkgroepen zaten en\of zitten.

Zelf neem ik in overweging nog snel even een poster te gaan ontwerpen, regelmatig passeren diverse mensen mijn woning en ik zou op mijn domein RegioHoogeveen.eu een korte url kunnen gaan plaatsen die doorverwijst naar mijn persoonlijke motivatie waarom ik wel aan de wandeling zal gaan deelnemen.

Heel misschien zou ik mijn youtube kanaal ook nog wel in kunnen gaan zetten, mede dankzij mijn maatschappelijke betrokkenheid in de ruimste zin van het woord en eigen ervaringen binnen de zorg kan iemand met een vorm van dyslexie een van mijn advertenties gaan treffen.

Voor o.a. hen zou het fijn zijn dat ik een gesproken videoboodschap online zal gaan plaatsen, vraag is wel of ik dat op een leuke methode zou kunnen gaan doen.

In het verleden had ik wel eens gepoogd om mijzelf te gaan interviewen, naar mijn idee waren dat allemaal minder goede video’s.. Hoop dat ik dus een goede vriend, collega, kennis zo ver krijg dat deze mij wil gaan interviewen en mijn reacties daarbij vast legt op video.

Wat mijzelf wel ‘handig’ uit komt, mede dankzij huidige pijnklachten wegens mijn handicap bezoek ik momenteel stukken minder de sportschool. Met mijn huidige conditie kon en kan ik zelfs niet eens meer fietsen wegens enorme pijn klachten in mijn rug, binnen Hoogeveen maak ik nooit gebruik van het OV en schooien om een lift doe ik ook niet snel wanneer ik elders in Hoogeveen moet zijn.

Al ruim een half, misschien zelfs al 3\4e jaar doe ik alles te voet binnen Hoogeveen, ‘onbewust’ ben ik dus toch wel een beetje beter voorbereid op de tocht dan dat je vooraf zou verwachten.

Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel.

Al mijn sponsoren was en ben ik enorm dankbaar voor hen bijdrage en persoonlijke boodschappen, diverse berichten die ik bij de donaties ontvang werken alleen maar extra stimulerend voor mijzelf om betreffende wandeling volledig te kunnen gaan voltooien.

Uiteraard wens ik hen allemaal ook goed op de hoogte te houden hoe het er voor staat qua voorbereidingen via o.a. dit blog adres, Facebook, Twitter en overige social media.

Dit jaar zal ik voor mijn eigen veiligheid wat extra pijn medicatie mee gaan nemen die ik zeer waarschijnlijk niet zal gaan aanspreken, mijn mobiel gaat ook mee en misschien nog een camera met 1 flesje water.

Het flesje water twijfel ik zelfs een beetje over, onderweg troffen voorgaande 2 jaar voldoende mensen die ons onderweg of bij de rust punten een versnapering aanboden.

Voor mijzelf poog ik betreffende nacht ook wel zoveel mogelijk stil te gaan staan bij de Syrische vluchteling, luxe artikelen wens ik dan dus ook liever niet mee te nemen.

Zij moeten huis en haard verlaten zonder iets op zak te hebben, zij konden en kunnen onderweg ook niet afhaken tijdens hen zware wandeling. Zelf heb ik die luxe wel, mocht ik echt niet meer kunnen na 30 km gewandeld te hebben kan ik stoppen en kom ook wel weer gewoon veilig thuis en herstel ik vlot.

Het eerste jaar had ik 40 kilometer gewandeld, pas een dag na de tocht kampte ik met vrij veel blaar vorming aan mijn voeten wat gelukkig snel herstelde.

Het tweede jaar had ikzelf per ongeluk 45 kilometer bijna aaneengesloten gewandeld.

Straks wandel ik aaneengesloten voor de derde maal mee, zal er niet over liegen maar vind dat ook wel leuk staan aan mijn trofeeën wand.

Heel stiekem hoop ik nog diverse media te kunnen gaan bereiken, via o.a. diverse radio presentatoren en presentaties was en ben ik bij o.a. radio 1 geen onbekende. Het thema waar wij dit maal voor lopen zou ik zelf passend kunnen maken voor komende radio uitzendingen toch?

Het zelfde geldt voor de Metro en Spits, in het verleden verschenen er van mijzelf wel eens columns in beide genoemde bladen zonder dat ik zelf wist hoe ik dat voor elkaar gekregen had, weet nu intussen wel beter en zal die media bron dus ook pogen te gaan inzetten om zoveel mogelijk sponsoren binnen te gaan halen.

Naast het binnen halen van zoveel mogelijk sponsoren vond en vind ik verslaglegging van alles ook vrij belangrijk, omtrent de training voor komende dagen zal ik vast niet meer veel te delen hebben maar houd u wel op de hoogte uiteraard.

En ja, hoe verliep de wandeling voor ons allen, hoe kwam ik thuis?

Voorgaande 2 jaar hield ik de wandeling vol mede dankzij alle donateurs, mijn GroenLinks collega’s, de gezeligheid onderweg verzorgd door diverse vrijwilligers maar ook de interessante discussies die ik aan ging met mede wandelaars.

Zelf praatte en praat ik graag over politieke thema’s die qua regelgeving een beetje vreemd in elkaar staken en steken, voor ‘je’ het door had en hebt was en ben je wel 30a 60 minuten verder waardoor je steeds dichter in de buurt kwam van de finish 😉

Mijn eigen lichaam werkte en werkt zeker dit jaar niet optimaal meer, het ‘mooie’ daaraan was en is dat ik mijzelf nog beter denk in te kunnen leven met de vluchteling.

Echt een voorstelling gaan maken van gang van zaken zal mijzelf nooit gaan lukken, maar je zal maar een ‘Klaas Woltinge’ zijn die niet anders kan dan op de vlucht slaan…

Die gedachtegang hield en houd ik graag vast.

Voor mijzelf ook meteen de belangrijkste motivatie om deel te gaan nemen aan deze tocht.

Op http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge staat mijn directe sponsor link, op o.a. http://www.regiohoogeveen.eu/KlaasWoltinge/ zal ik u zoveel mogelijk op de hoogte pogen te houden omtrent hoe alles er nu voor staat vanuit mijn adres.

Zo maar een mail aan al mijn collega’s binnen diverse terreinen.

Beste allen,

Een collega vroeg er mij afgelopen donderdag er al naar,

Van 14 op 15 mei aanstaande zal ik wederom gaan deelnemen aan de Nacht van de Vluchteling 2015, dit maal zal het voor mijzelf de 3e keer gaan worden dat ik aan deze wandeling van Rotterdam naar Den Haag (40 kilometer) zal gaan deelnemen.
Wens er wederom iets speciaals van te gaan maken.

Voor dit jaar heb ik mijzelf wederom aangesloten bij Team GroenLinks,
dat maakt voor mezelf de wandeling eenvoudiger omdat wij onderling voldoende bij te praten hebben en\of gelijk gestemden zijn zodat wij onze voeten en de vermoeidheid even zouden kunnen gaan vergeten.

Net als vorig jaar ben ik voornemend helemaal niets mee te nemen,
niets te eten of te drinken, geen regenkledij et cetera! De vluchteling geniet die luxe artikelen immers ook niet!

Onderweg tref je wel voldoende stempelposten en\of mensen die je in welke vorm dan ook willen aanmoedigen en je iets te eten of te drinken kunnen gaan aanbieden.
Hoe dichter je bij de finish komt des te zwaarder de tocht wordt naar mijn eigen beleving, vorig jaar grapte ik bij de laatste 200 meter:”ik kan niet meer”,”ben ‘kapot'”,”weet niet wat jullie gaan doen maar ik loop weer terug!”

Het thema van dit jaar is nog niet officieel bekend gemaakt want er zijn voldoende vluchtelingen en ontheemden wereld wijd die wat extra ondersteuning nodig zouden zijn qua de brood nodige basisvoorzieningen zoals voedsel, onderdak en goede zorg! Vermoed dat het thema dit jaar de Syrische vluchteling zal gaan worden, maar pin mij daar niet aan vast!

Zelf ben ik op zoek naar sponsoren, misschien mensen die mee willen gaan lopen met ons team en\of mensen die mijn persoonlijke pagina willen gaan promoten of mij op een andere wijze willen gaan helpen om een flink bedrag binnen te halen. Vanuit stichting Vluchtelingenwerk heb ik toestemming gekregen om in winkels of bij bijvoorbeeld sportverenigingen spaarpotjes te gaan plaatsen mits zij dat toe staan…

afhankelijk van mijn planning kan ik het spaarpotje een of meerdere dagen vooraf gaan ophalen,
de opbrengsten tellen en bijschrijven aan mijn profiel. Betreffende winkelier of sportschool dient mijzelf dus wel volledig te vertrouwen, zou immers een deel van die opbrengsten in mijn eigen zak kunnen gaan steken wanneer ik kwaad wil (zal ik niet gaan doen maar toch).

Bij tabak shop Koopman aan de Nijenering zou ik misschien een spaarpotje neer kunnen gaan zetten,
de eigenaar hiervan kent mijzelf als ukie al via de kerkbode of als klant.. Kom er zelden meer maar wanneer ik er een krant en\of shag ga kopen vraagt deze wel aan mij:”Hoe is het met Klaas?”, daar haak ik dan veelal op in in de vorm van ben nu druk bezig met de verkiezingen binnen GroenLinks omtrent.. Ga deelnemen aan de Nacht van.. Vanuit de Realisten zijn wij nu op zoek naar..

Veelal bezoek ik de shop alleen nog maar wanneer ikzelf iets wens te promoten,
de eigenaar van de sportschool had en heeft mijzelf ook goed leren kennen (deze maakte en maakt wel eens bewust reclame voor mij tijdens bijvoorbeeld de groepslessen).

Zou ik zo ver kunnen gaan om een of meerdere spaarpotten te gaan creëren (zelf kopen doe ik namelijk niet, dadelijk kun je ze nergens kwijt).

Tips en adviezen in deze zijn dus zeer welkom op mijn adres!

– Mijn voorlopige profielpagina is te vinden op http://nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge (zal nog worden aangevuld)
– Mijn directe sponsor link is http://nachtvandevluchteling.nl/FormSignUpSponsor.aspx?fst=Sponsor&c=true&rt=2&ri=103

Met name de laatste paar weken voor de wandeling en de week erna hou ik uiteraard ‘iedereen’ op de hoogte in hoeverre ik echt klaar denk te zijn voor de wandeling,
of achteraf gezien hoe ik de wandeling voltooid heb via http://www.regiohoogeveen.eu/KlaasWoltinge/

Grappige feitjes op een rij:

1. Het eerste jaar had ik nergens last van, een dag na thuiskomst kwamen pas de blaren op mijn voeten waar ik een weekje hinder aan ondervond.
2. Vorig jaar bleek een taxi chauffeur de weg in Rotterdam niet zo goed te kennen, vanaf 23:00 waren wij al welkom om onze stempelkaarten op te gaan halen en teamgenoten bij elkaar te sprokkelen dus koos er voor om op 22:30 al aanwezig te kunnen zijn. De taxi rit naar locatie werd mijzelf te duur en aldus de chauffeur zou het adres wat ik opgaf niet bestaan. Had deze chauffeur betaald voor werkelijke afstand naar straat waar deze mijzelf afgezet had, onderweg sprak ik mensen aan en trof gelukkig een paar mensen die aangaven dat ik in het verkeerde district zat, ff straatje zus en zo doorlopen en daarna de grote brug overlopen en dan vind je het vast wel!

Vorig jaar had ik weinig of zelfs geen hinder ondervonden van blaarvorming,
dit jaar zal de wandeling waarschijnlijk wel zwaarder voor mezelf gaan worden wegens gezondheids-redenen.

Intentie om wederom mee te gaan wandelen blijft:

– Zij moeten, ik mag
– Mocht ik onderweg vooraf afhaken wegens vermoeiing en\of echt onwel worden kom ik gegarandeerd veilig thuis, die bloem gaat niet op bij de echte Vluchteling
– De hele wereld redden kon en kan ik zelf niet, er bestonden en bestaan ‘teveel’ goede doelen die ik maandelijks zou willen en ‘kunnen’ gaan ondersteunen, dat laat ik wel uit mijn hoofd en zou ook niet haalbaar zijn in praktijk. Voor mijzelf persoonlijk gezien voelt het goed aan om ook eens een ‘zware’ tocht te ervaren, het valt niet te vergelijken met elkaar maar het zet mijzelf iig wel aan tot nog beter nadenken.

Mijn persoonlijke streefbedrag staat op 350,– Euro, die ik afgelopen 2 jaar wist te behalen… Ons team hoopt minimaal 1.000,– binnen te gaan halen en iedere cent was en is meer dan welkom uiteraard.

Afgelopen 2 jaar hadden wij en ikzelf leuke bedragen binnen gehaald (waarschijnlijk daarvoor ook al),
genoemde eerste 2 jaar wist ik ruim voorbij mijn streefbedrag te gaan komen.

De wandeling zette en zet een goed thema op de kaart, ik weet intussen ook zeker dat de opbrengsten hiervan nuttig besteed zullen gaan worden!

Iedere form van financiële ondersteuning d.m.v. een eenmalige donatie waren en zijn meer dan welkom, mocht je mensen kennen die mijzelf, iemand van ons team of voor mijn part een heel ander teamlid willen gaan ondersteunen… Vertel het door wanneer je achter de doelstellingen staat van iemand van ons team en\of stichting Vluchtelingenwerk zelf.

Goede tips en adviezen aan mijn persoonlijke adres waren en zijn uiteraard ook meer dan welkom, misschien vergeet ik zelf wel mogelijke toekomstige sponsoren te benaderen, hoor dan graag welke, het zou ook zo kunnen zijn dat ik te hard campagne dreig te voeren, hoe dien ikzelf het dan anders te gaan aankleden?

Aankomende wandeling zie ik als enorme uitdaging voor mijzelf wetende dat ik vooraf nog graag onder het mes wil, hoop in deze op veel ondersteuning in welke vorm dan ook.

Vriendelijke groet,

Klaas Woltinge
http://nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge

Best wel relax eigenlijk om op Tweede Kerstdag ‘volledig’ vrij te zijn!

Tot aan eind januari en met name tot 15 januari staat mijn agenda behoorlijk vol geboekt, er staan nog diverse oudejaarsrecepties en verlate kerstdiners in de wachterrij gevolgd door het Nieuwjaarsgebeuren.

Vanuit de Zonnebloem en met name het Gehandicaptenplatform Hoogeveen stonden en staan er nog wat kleine ‘vergeten’ klusjes in de wachterrij. Daarnaast wens ik voor 31-12-2014 ook volledig op orde te hebben, dan kan ik het nieuwe jaar correct en fris van start gaan.

Op ‘politiek’ vlak hoop ik dit jaar nog 1a 2 columns te gaan schrijven, een die beargumenteert waarom ik komend jaar weer zal gaan deelnemen aan de Nacht van de Vluchteling (qua periode van het jaar zou het leuk zijn dat ik deze nu al af zou krijgen).

De tweede blog is belangrijker voor mijzelf, in grote lijnen zal deze gaan over aankomende decentralisaties, de aankomende bezuinigingen en gevolgen ervan die voor de deur komen te staan. Hierbij wens ik uiteraard ook gebruik te gaan van een rekenmodel die ‘iedereen’ van jong tot oud zal begrijpen.

o.a. vrijheid in artsenkeuze zal ik hierin ruim naar voren gaan schuiven, een puntje wat op persoonlijk vlak erg belangrijk voor mij was en is omdat ik er periodiek zelf continu mee in aanraking kwam en kom naast de diverse ‘platformwerkzaamheden’ om.

Hoe zal mijn Wajong status eruit komen te zien komend jaar, wanneer ik niets onderneem blijf ik zeer waarschijnlijk wel onder de oude regelgeving vallen maar wanneer ik wel hard mijn best doe om aan de slag te komen kan het zijn dat ik nadien onder de nieuwe regelgeving kom te vallen..

Wens eerst uiteraard alle verschillen vanaf 1996, 1998, 2001, 2006 tot aan nu helder op een rij zien te krijgen met daarbij het verhaal van januari 2015.

Hoe zal men komend jaar om gaan met hulpmiddelen, de huishoudelijke ondersteuning en of een PGB regeling?

Zelf deed en doe ik enorm mijn best om in aanmerking te komen voor een PGB regeling, deze werd en wordt afgewezen omdat mijn indicatie stelling daarvoor te hoog zou zijn. Zelfs via een kennis van MEE Drenthe en een betere kennis van Promens Care kwam en komt dat telkens naar voren.

Op papier zou ik rijp zijn voor een verpleegtehuis, zou ik niet willen en qua indicatiestelling was en ben ik daar ook weer veel te gezond voor.

Iets als mijn bed opmaken lukt mijzelf ‘niet’ meer, dekens en lakens recht trekken lukt mijzelf prima, kussenslopen vervangen gaat ook goed, het normale laken vervangen lukt ook nog…

De matras ‘lakens’ verschonen lukt mijzelf niet meer, zelfde geldt voor de sloop om mijn dekbed heen (het lukt wel maar zit dan vervolgens met een behoorlijke zere rug wat langer dan een halve dag duurt).

Iedere klus waarvoor je op een keukentrap of stoel moet gaan staan in een open ruimte gaan gegarandeerd verkeert, zelfs op een vlak liggend bierkistje lukt mijzelf moeizaam in het midden van een grote ruimte.

Binnen de huishouding dien je toch wel periodiek op een trap of stoeltje te gaan staan toch?

Wanneer ik buren, vrienden, vage kennissen en\of collega’s op bezoek heb besteed ik zo’n klus gewoon uit, ook wanneer hier voor mijzelf een onbekende ff langs komt voor een interview.

Greenchoise was en is nog steeds mijn favoriete energie leverancier, soms kreeg ik wel eens mensen aan mijn deur die hen product moesten en moeten verkopen, indien je al lid\klant bent volgt er dan een soort van klant tevredenheidsonderzoek die ik in deze altijd heel positief afsluit.

Het komt dan ook wel eens voor (afhankelijk van wie tegenover mij zit) dat ik in vogelvlucht opmerk dat ik mijzelf fysiek gezien niet al te lekker voel, het fijn vond om een goed gesprek gehad te hebben (veelal bijna visitekaartjes uitwisselmoment)… Zou u\jij mijn matras wel even willen verschonen voor mij?

Tot nog toe nooit een nee gekregen, betrap mijzelf erop dat ik zelf hierin ook steeds vrijer begin te worden maar besteed betreffende klussen liever aan iemand uit.

Wekelijks een fuifje gaan geven zal wel het teveel van het goede zijn, zou ik zelf ook niet eens willen. Ben er wel blij om dat ik vandaag een dagje volledig vrij heb, geen afspraken met anderen, het beetje werk wat er nog wel ligt zou ik om 21:00 kunnen gaan afronden maar 23:00 zou ook geen ramp zijn..

Wel lekker de tijd om over van alles en nog wat eens lekker na te gaan denken, de betere ideeën kwamen en komen dan veelal ook veel beter bij mijzelf naar boven naar mijn idee.

Lange preek mijnerzijds,

Fijne feestdagen toegewenst allemaal!

Gedreven en gemotiveerdheid wordt vaak vergeten

Voorgeschiedenis:

Afgelopen woensdag zou ik vanaf 10:00 de Hoorzitting Tweede Kamer over Quotumwet bij gaan wonen vanuit o.a. het CNV de Realisten promo team, daarnaast diverse overige netwerken en platformen maar vooral ook ten gunste van ‘mijzelf.’

Zelf ben ik een WAJONGER met 5a 6 jaar werk ervaring inclusief stage en exclusief voorgaand vakantiewerkzaamheden, vond en vind het o.a. jammer hoe er met deze groep omgegaan werd en waarschijnlijk zal gaan worden.

Al van kleins af aan was ik best wel een kritisch jochie, had en heb nog wel steeds de beschaving dat wanneer ikzelf ergens kritieken op uit of tegen stem wel haalbare alternatieven dien aan te dragen.

In de loop der jaren had en heb ik mij hierin ook steeds beter leren ontwikkelen mede doordat ik mijzelf vanaf 2005 actief ging inzetten voor het netwerk GroenLinks chronisch zieken en gehandicapten, vooraf al bij de woonbond, huurders verenigingen en stichtingen (als belangenbehartiger maar niet noemenswaardig genoeg).

Vanaf mijn deelname aan de Zin in GroenLinks 10, die een half jaar duurde had ik mijn kennis op diverse vlakken ook veel beter kunnen ontwikkelen. Aan het eind van de rit (2012) kreeg ik destijds 2 positieve aanbevelingen: 1. zou mijzelf moeten gaan opwerken naar verkiesbaar persoon binnen de Tweede Kamer fractie van GroenLinks (zag en zie ik zelf nog steeds niet zo maar gaan gebeuren). 2. Mijzelf gaan verdiepen in het maken, schrijven van het partijprogramma (mijn oogjes begonnen toen wel te stralen in de vorm van:”Leuk talent ontdekt binnen mijzelf waarvoor de training ook bedoeld was).

Het doel buiten eigen kennis upgraden om:

Vanuit CNV de Realisten ontving ik recentelijk een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de Hoorzitting Tweede Kamer over de Quotumwet i.v.m. het participatie beleid ten opzichte van werkplekken ‘creëren’ voor WAJONGEREN en hier een goede invulling aan te gaan geven.

Actief mee gaan debatteren zat er voor ons zelf helaas niet in, maar door alleen maar het debat bijgewoond te hebben leer je wel beter begrijpen wie waar staat en wat de gevolgen zouden kunnen zijn bij het aanpassen van diverse regelgeving ten gunste of ten nadele van de werkgever\wajonger.

Vooraf was bekend dat hierbij ook wel diverse werkgevers of belangenbehartigers daarvan aanwezig zouden zijn, goed moment om als Realist zijnde om met hen in contact te komen.

Onze presentaties die wij gaven en de nieuwe variant daarop kennen wij al wel, zo her en der zal deze misschien nog een beetje aangepast moeten gaan worden (vermoedelijk niet) maar wij waren en zijn dan in ieder geval wel in beeld bij de werkgevers komend jaar.

Behaalde resultaten voor mijzelf:

Aan de hand van alles wat ik heb mee gekriebeld weet ik nu nog een stukje beter waar welke partij staat ten opzichte van een Quotumwet, tevens viel het mijzelf op dat men in spraak snel de fout in dreigt te gaan over de Wajonger. Er werd en wordt periodiek jongeren met een handicap van gemaakt terwijl iemand van 54 ook best een Wajonger zou kunnen zijn.

Dat geeft dus een verkeerde beeldvorming over de Wajonger, het komt tevens periodiek voor dat mensen bij een Wajonger denken aan iemand met een behoorlijke geestelijke achterstand en\of lageropgeleiden. Dat is uiteraard absoluut niet waar, er zijn ook voldoende Wajongeren met een afgeronde HBO opleiding en\of universitair denkniveau.

De kansen op om en bijscholing moeten naar mijn persoonlijke idee ook verruimd gaan worden, je kon en kan waarschijnlijk nog steeds aanspraak maken op om en bijscholing wanneer je aan het werk bent als Wajonger zijnde, daar kon en kun je echter geen aanspraak meer op maken wanneer je al een keer op kosten van het UWV een studie gevolgd hebt.

Zelf had ik tussen 1998 en 2001 een opleiding gevolgd als Medewerker Beheer Informatiesystemen niveau 3\4, mijn examen had ik volledig afgerond en behaald op niveau 3 (Nederlands en Duits waren en zijn mijn zwakke vakken waarvan ik de grammatica slecht beheers).

Behaalde opleiding kon en kan ik zelf ook geen kant meer mee op omdat de praktijk en theorie lesstof omtrent besturingssystemen en hardwarematige mogelijkheden zwaar verouderd waren en zijn.

Tussen 2000 en 2001 liep ik tevens stage binnen de zorg, dit was mogelijk doordat ik in mijn stageverslag kon aantonen dat de informatica eigenlijk overal wel toepasbaar is. PC’s met cliëntgegevens dienden goed beveiligd te worden, maar je kon ook cliënten met de hulpvraag krijgen met de hulpvraag:”ik wil leren: Mailen, chatten, werken met het volledige office pakket en vul verder maar aan”

Met het juiste gereedschap kon en kan je nog steeds zelfs mensen zonder arm functie achter een pc krijgen, tijdens mijn stage had ik destijds een naamvergeten3 tussen pc en ergonomische touchpad geplaatst en om het een beetje luxer te maken zorgde ik ervoor dat diverse programma’s ook waren te bedienen d.m.v. spraakherkenning.

Mede dankzij die handige inzichten van mijzelf gecombineerd met hoe rustig ik 1 op 1 begeleiding maar soms ook groepsbegeleiding ik kon geven was ik eigenlijk meteen al aangenomen.

Het enigste wat ik destijds deed was cliënten elkaar laten helpen in uiterste nood, daarbij kijken naar de mogelijkheden van de cliënt i.p.v. beperkingen of zelfs onmogelijkheden.

Na het behalen van mijn MBI opleiding waarbij ik hoog scoorde op mijn stage verslag en daarnaast alle vakken ook met een voldoende behaald had, kreeg ik destijds meteen een vast contract aangeboden als locatiehulp zijnde die wel binnen een bepaalde termijn minimaal om\bijgeschoold zou moeten gaan worden naar assistent activiteitenbegeleider.

De eerste 3 maanden viel ik onder de noemer proefplaatsing, vroeg toen regelmatig om bijscholing maar was nog niet nodig aldus de werkgever. Mijn takenpakket werd wel snel opgeschroefd en mocht functioneren als activiteitenbegeleider en runde in mijn remi soms wel meerdere activiteiten in mijn eentje op 1 dagdeel.

Officieel gezien mocht dat niet eens, een activiteitenbegeleider mocht en mag nimmer zijn\haar activiteit verlaten wanneer er geen ander personeel in zijn\haar ruimte aanwezig is. Zelf scheen ik dat wel zo goed aan te kunnen dat men dat wel aan mij toe durfde te vertrouwen, was dus ook wel een ‘eer’ voor mijzelf.

Eind 2005 raakte ik deels overspannen, trok teveel taken naar mijzelf toe en kon heel moeilijk nee zeggen. Begon behoorlijk af te vallen, kreeg last van verslaap acties en kon afspraken niet meer nakomen (taxi rooster op orde hebben, storingen in netwerk verhelpen et cetera).

Dat had geleid tot een ontslag met een kleine ‘gouden handdruk’,
Tot aan 2007 deed ik het lekker rustig aan en hoefde alleen maar vanuit het netwerk\werkgroep GroenLinks Chronisch Zieken en Gehandicapten de ‘maandelijkse’ vergaderingen bij te wonen en er thuis verder mee aan de slag te gaan.

Dat werd mijzelf te weinig en vroeg op eigen initiatief een herkeuring aan, vermolmt daarbij dat ik graag in aanmerking zou in aanmerking zou willen gaan komen voor een om of bijscholing traject en dat kon niet. Had immers al een volledig traject doorlopen en behaald tussen 1998 en 2001.

Advies was ook meteen:”fijn dat je je hebt laten herkeuren op eigen verzoek”,”je hebt een progressief ziektebeeld dus kan en mag gewoon volledig arbeidsongeschikt blijven”

Dat deed best wel pijn, maar vond het wel mooi dat ik oude status volledig kon behouden. Nadien naar nog diverse alternatieven gezocht door bijvoorbeeld thuisstudie te gaan volgen en\of voorstellen aan het UWV dat ikzelf wel de thuisstudiekosten zou willen betalen wanneer zij alleen de reiskosten en het examengeld voor hen rekening wilden nemen, ook dat bleek niet te kunnen.

Diverse werkgevers waren en zijn bang voor mijn handicap, er was en is weinig aan mijzelf te zien voor de mensen die minder goed opletten immers, maar hoe zit het nu ook alweer met mijn wel en niet kunnen, zal ik vaker ziek gaan worden dan een gemiddelde collega, zou mijn ziektebeeld kunnen gaan verslechteren en vul zelf verder maar aan..

Dat zou allemaal kunnen inderdaad, ikzelf kan aan u meegeven dat er voldoende Wajongers en Wajongeren bestaan die juist wegens hen handicap en vooroordelen die daarbij horen wel 2x zo hard zullen gaan nadenken omtrent bijvoorbeeld het vrij vragen voor een ‘kleinigheidje’ en misschien zelfs minder verzuim hebben dan een gezond persoon.

Mijn verzuimdagen en\of te laat kom acties bleven jaren op 0 staan, deed er ook echt niet moeilijk over om betaald en soms onbetaald over te gaan werken en daarmee was ik halverwege\eind 2005 mee de mist in gegaan toch?

Naar mijn idee verdienen Wajongers die met een soort gelijk verhaal te maken hebben een 2e kans mits men reëel is over zijn\haar eigen talenten qua scholing en toekomstplanning omtrent betaald werk.

In mijn eigen situatie zou ik een SPW\SPHA opleiding kunnen gaan volgen d.m.v. volwassen onderwijs wat inhoud 2 jaar lang hard leren op school met vervolgens een verplichte stage van 1 jaar.

Stage verslag inleveren bij het adres waar je stage gelopen hebt + je eigen docent, daarnaast je volledig examen met een voldoende zien te behalen (levert je een volledig afgerond extra diploma op). Het leukste daarvan zou kunnen zijn, dat de werkgever waarbij je stage loopt te zien krijgt dat je misschien wel zelden tot nooit ziek bent, niet te belabberd bent om eens over te werken en vul verder maar aan.

Fysiek gezien begon en begin ikzelf op een aantal vlakken stapje bij beetje ‘onhandiger’ te worden, het ‘voordeel’ daarvan was en is ‘misschien’ wel dat ikzelf juist mede daardoor dichter bij de cliënt zou kunnen komen te staan.

Mag niet in detail treden, was en ben vrijwilliger binnen de Zonnebloem Hoogeveen en juist de gasten die ergens de grootste ‘gebruiksaanwijzing’ zouden hebben voor een nieuwe vrijwilliger kon ik het direct vanaf mijn start prima mee vinden.

Het klinkt misschien een beetje vreemd, tijdens mijn stage binnen de zorg tussen 2000 en 2001 liet ik het aan de cliënt over wat hij\zij wel en niet zou kunnen en graag zou willen bereiken (uiteraard was ik vooraf wel geïnformeerd over wat absoluut niet zou kunnen et cetera), navraag doen aan de cliënt hoe het doel te kunnen gaan bereiken en vanaf dat moment pas echt samen aan de slag gaan.

Het ‘gemene’ van mijzelf hierin was dat iemand met een vorm van autisme zijn\haar eigen eerst even mocht gaan voorstellen aan mij als toevallige werknemer die niet meteen het plan van aanpak in handen had\heeft (in mijn achterhoofd wel maar dat hield en hou ik veelal stil).

Wanneer je 1 of een aantal weken verderop zit afhankelijk van hoeveel dagdelen je hem\haar treft leer je hem\haar veel beter kennen en kun je ook al zijn\haar talenten uit hem\haar halen.

Tijdens de pauzes van de hoorzitting had ik uiteraard veel gepraat met diverse mensen over hoe zij tegen een soort van basisinkomen zouden staan, hoe deze er dan exact uit zou moeten gaan zien, wat de gevolgen daarvan voor een Wajonger zouden zijn et cetera?

Op alle thema’s overal dus ook heel diep op in gaan zodat alle voor en nadelen goed naar boven komen, zal mij hier tot aan het komende GroenLinks congres nog verder in gaan verdiepen. Tips en ideeën hierover zijn op mijn adres dus ook altijd welkom.

Met meerdere politici en werkgevers toverde ik ook mijn studie probleem naar boven, een student van het CNV wil hiermee aan de slag gaan en ik vermoed dat wij wel vaker ideeën zullen gaan uitwisselen omdat wij immers collega’s zijn.

Tegen 17:15 hield ik het wel voor gezien, had nog een flinke treinreis voor de boeg staan en wilde mij voor de donderdag erop mijzelf ook wel een beetje vit voelen.