Statiegeld moet blijven!

Als milieufreak had en heb ik het financieel gezien niet al te breed, qua inkomen leef ikzelf net boven de grens voordat ik onder bewindsvoering zou gaan vallen (gelukkig was en is dat niet nodig).

Op de bekende ongelukkige maanden kwamen en komen de statiegeld flessen mijzelf wel zeer handig uit.

Was en ben zelf een verzamelaar, puntje waar ikzelf aan zou moeten werken misschien.

Wanneer ik ff geen geld heb en toch boodschappen moet gaan doen kon en kan ik deze betalen dankzij de statiegeld flessen.

Wanneer wij bovengenoemde ff of topic houden, velen missen wel een paar centen en zijn dus ook zuinig.

Statiegeld was en is gewoon een extra zakcentje achter de hand, daarnaast voorkomt het gewoon dat wij onnodig ‘afval’ op straat pleuren.

Velen liepen en lopen toch te miepen over teveel zwerfaval, voorkomen is beter dan genezen!

Dankzij de statiegeld regeling dachten en denken vele mensen in meervoud wel na voordat men iets weg gooit op straat.

Op mijn eigen adres ging en gaat het misschien wel erg extreem, papier afval behoort tot papier, plastic bij plastic, gft bij gft en ga zo maar door.

In het oneindige plastic weg gaan gooien levert alleen maar een hoop troep op, wat maakt het uit omdat wij in het hier en nu leven???

De aarde zal een keer terug slaan omdat ‘wijzelf’ deze niet met respect behandelen!

Een puntje waarover ik mijzelf laaiend en laaiend over maakte en maak was en is het reageren op al het gebeuren van hier en nu!

Simpel voorbeeld: Wij komen geld te kort, dus bezuinig maar op de Wajong regeling terwijl men naar aanleiding vanuit mijn eigen privé bevindingen niet eens weet hoe deze werkt.

Het zelfde geldt voor het in gebruik nemen van hulpmiddelen, voor mijn aangepaste bed en matras blijf ik 60 Euro per week dokken via de verzekeraar levenslang terwijl winkelwaarde 3000,– is.

Omtrent het zwerf afval, zou bijna gaan denken dat men gewoon bestaande problemen in stand zou willen gaan houden.

Vervuilers een zwaardere boete gaan opleggen, maar niet weten wie het was en is?

Zwerf afval was en is een groot probleem zeker binnen de grotere steden, wanneer er geen statiegeld betaald hoeft te worden voor een kratje bier, frisdrank flessen et cetera zal er alleen maar meer op straat komen te gaan liggen.

De statiegeld regeling zou ik dus graag aanhouden.

Global Day of Solidarity

Afgelopen woensdag ontving ik een mailing vanuit Greenpeace, met daarin teksten van een Greenpeace-medewerker die nu vast zit in Rusland. Zij sprak niet alleen uit haar eigen maar ook namens 29 medegevangenen hen onzekerheid uit omtrent het vast zitten daar.

Woorden Faiza 12 september dag voor gesprek:

Gevolgen 29 september rechtbank:

Twee maanden in voorarrest: dat is de realiteit voor 28 actievoerders en 2 journalisten die de aandacht vestigden op olieboringen in het Russische deel van het Noordpoolgebied.

Zij protesteerden voor hen en (indirect) ook ons recht, Faiza, de 27 mede actievoerders beseften vooraf dat er enkele risico’s aan zouden kunnen gaan kleven…

Maar dit, dit had toch ‘niemand’ verwacht?
Om nog maar te zwijgen over de 2 journalisten die er ook in onzekerheid vast zitten, deze behoren ons toch het nieuws te brengen?

Gazprom staat bekend om zijn onveilige veiligheidsreputatie,
Shell heeft er vorig jaar een zooitje van gemaakt in Alaska en de Noordpool, en nu deze twee bedrijven gaan samenwerken is het zeker wachten op een ramp!

Was vandaag zelf graag naar den Haag gegaan om mijn steun betuig te gaan geven vanaf afstand, mijn agenda stond en staat bom vol met afspraken waarvan ik er 1 vandaag niet annuleren kon helaas…

Wel vraag ik mezelf af waarom de 28 actievoerders van Greenpeace en 2 zo journalisten zo in onzekerheid moeten zitten, vanuit Greenpeace gaven eigenlijk alle actievoerders aan netjes te gaan protesteren wat men ook werkelijk deed.

Ben zelf soms een ‘beetje gek’ misschien, zou nu direct de 28 actievoerders en 2 journalisten vrijlaten, met hen in gesprek gaan wat anders en beter zou kunnen + er een schadevergoeding aanvast plakken in hen richting.

Actievoerders van Greenpeace wereldwijd beschikken over toekomstvisie, die mensen moet je niet in de boeien slaan maar juist daarmee ga je in gesprek!

Eigen schuld dikke bult, eerst moeten er veelal dingen mis gaan met de natuur voordat men gaat nadenken hoe had dit (onze ramp/probleem) ooit kunnen gebeuren, had nooit zo gemogen!

Kan mij daar echt kwaad om maken, “wat doen wij met ons kernafval?”,”Ja het is ooit eens gemaakt en we leefden er lekker op toch..”,”dom dat het gecreëerd was maar jammer dan”

Stukje kortzichtigheid, gaswinning binnen Groningen hetzelfde verhaal,………

Eerst denken dan doen gaat er bij sommigen moeizaam in, hoop dat hiermee eens wat zal gaan gebeuren.

Investeringen in de toekomst zijn toch beter?

Twee derde kiezers ziet liever investeringen http://www.nu.nl/economie/3562411/twee-derde-kiezers-ziet-liever-investeringen.html … via @NUnl

Mijn reactie daarop was:

@jostavdvaart @HGroen @NUnl Ben zelf een Wajonger van 1978, wanneer het UWV mij wederom naar school stuurt kom ik vast wel weer aan de bak!

Zelf kon en kan ik bovenstaande tweets maar niet voldoende gaan herhalen,
ondanks mijn eigen fysieke beperkingen kan ik ook heel veel wel..
Voor de toekomstig werkgevers is mijn studie niet actueel meer en mankeer iets ‘engs’,
we zullen het nog even negatiever doortrekken XD

Ben ook niet de jongste meer dus duur voor werkgevers..

Zelf snap ik die houding niet qua beleid omdat er juist nu wel extra bezuinigd zal moeten gaan worden.
d.m.v. correct investeren in de toekomst bezuinig je toch stukken beter?

Mijn aangepaste bed en matras wordt gehuurd voor mij voor 60,– per week via de zorgverzekeraar,
waarom niet kopen voor mij omdat mijn ziektebeeld progressief is??

Winkelwaarde 3000,– Netto
60 x 52 = 3120,–

Als Wajonger hou ik mijn hand nu op voor een ruime 900,– per maand,
vang tevens zorgtoeslag en huursubsidie en wanneer ik het niet vergeet kan ik jaarlijks een vorm van bijzondere bijstand vangen via de gemeente.

Sportvergoeding van 50,– per jaar
overige vergoedingen waarmee je aan de 250,– per jaar komt via de gemeente.

Buiten mijn eigen genoemde situatie om, zal het korte termijn denken en daarna handelen toch alleen maar verliesgevend zijn?

Qua energie te kort en afval verwerking’s problemen constateerde en constateer ik het zelfde probleem,
nu zo goedkoop mogelijk dingen gaan aanpakken zonder na te denken over de toekomstige gevolgen.

Was niet van plan om zoveel te gaan schrijven als ik nu intussen doe,
besef mijn eigen wederom wel weer waarom ik GroenLinks een warm hard toedraag en er meer mee zal gaan doen.

Ik heb zin om te leren

Nu mijn woning een beetje gerenoveerd is, de vakantie er zo goed als op zit binnen diverse werkgroepen, netwerken en platformen begint mijn mailbox weer een beetje vol te stromen vanuit genoemde groepen.

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen zou ik misschien deel kunnen nemen aan een cursus Autisme verklaren, had er vroeger veel over geleerd door praktijkervaring en thuis studie maar de kennis even bij schroeven kan nooit geen kwaad.

Afgelopen vrijdag kreeg ik voor mezelf nog een leuker aanbod, een ruime tijd geleden werd ik door GreenPeace benaderd om mijn maandelijkse contributie een beetje op te voeren wat ik ook voor 1 maand gedaan had, maar daarna weer terug zou willen gaan naar mijn oude contributie.

Wel gaf ik duidelijk aan meer voor Greenpeace te willen betekenen omtrent acties en kennis delen, intussen heb ik een Greenwire account gekregen.

Dit brengt mij in contact met andere mensen die zich bezig houden met het klimaat, kan deel nemen aan diverse acties, vergaderingen en trainingsdagen overal in het land en o.a. de hiervoor gemaakte reiskosten worden veelal gewoon vergoed.

Mede doordat ik mij telefonisch aangemeld had voor Greenwire via Greenpeace kreeg ik te horen dat ik ook best een beetje mijn politieke voorkeuren naar voren zou mogen schuiven maar zij wel A-politiek zijn.

Zelf ben ik niet van plan om telkens GroenLinks maar naar voren te schuiven in ieder artikel of forum reactie wat ik binnen daar zal gaan plaatsen, zo nu en dan zal ik het natuurlijk zeker wel doen mits het onderwerp relevant is.

Het zou tevens een beetje dom zijn om mij van mijn kant uit binnen daar mijzelf alleen maar op GroenLinks idealen te gaan richten, Partij van de dieren-, SP-, D66-, PvdA,- en overige partij stemmers met een groen hard zouden mijn stukken dan over kunnen gaan slaan.

Zoals het er nu naar uit ziet zal ik mijzelf als eerst gaan richten op de Noordpool campagne, dat was en is al een bestaand iets waardoor ik ervaren kan hoe alles exact werkt binnen Greenwire.

Wanneer ik dat beter in de peiling heb, kan en kon ik al ook eigen acties starten. Het gebeuren rondom de Eemshaven zou ik als voorbeeld ook beter naar voren kunnen gaan schuiven bewijze van.

Op digitaal vlak ben ik zelf vrij handig, weet in een paar minuten tijd grote groepen te bereiken, het zou dan wel erg handig zijn dat ik exact weet waarover ik het heb.

Vanuit Greenwire krijg ik die kans in de ruimste zin van het woord, pak deze dus ook met beide handen aan.