Nog net op tijd!

Zojuist tegen 16:00 had ik met Hoogeveen vervoert gebeld om voor aanstaande woensdag een winkel afspraak te gaan maken voor aanstaande woensdag om 13:30.

Zelf hoop ik erop dat mijn vaste chauffeur dan nog zou kunnen, een andere chauffeur zou ook wel mee mogen gaan, dat doet men volgens mij liever niet en heb aangegeven dat ik in de ochtend ook wel naar de winkel zou willen gaan indien nodig.

Was\ben alleen tussen 12:00 en 13:00 iedere dag volledig bezet i.v.m. met mijn incontinentie problematiek en bewapening daar tegen.

Wel een beetje balen\wennen dat je telkens minimaal 3 dagen vooruit moet leren gaan denken (minimale reserveer tijd voor een taxi).

Hoop het voor elkaar te kunnen gaan krijgen om 2a 3x per week boodschappen in te gaan plannen op vaste tijden. Bij die keuze verlies ik vermoedelijk 15,– per week wat op zou kunnen gaan lopen tot maximaal 30,– per week.

Mijn vaste chauffeur was\is heel klant vriendelijk, zou wat hem bederft zijn volledige kofferbak gaan vullen aan boodschappen ondanks dat de officiële spelregels anders stellen.

Ook qua reisafstand was\is mijn huidige chauffeur heel flexibel, de straat waar ik woon, licht maar een ‘paar meter’ af van het dichtst bijzijnde winkelcentrum.

Kende\ken de spelregels niet uit mijn hoofd, de chauffeur diende\dient in 1x met je mee te kunnen gaan lopen van deur tot deur.

Zelf iets dragen begon en begint steeds moeilijker te worden voor mijzelf en alleen dat gebeuren verschilt al per dag. Bij verhogingen kwam\kom ik in de shit te zitten met mijn evenwicht.

Vooral bij de verhoging voor onze portiekdeur wens ik mijn beide handen vrij te hebben om val partijen te voorkomen. Vanaf de opstap zou ik nog snel 1a 2 extra stapjes moeten gaan zetten en mijn handen voorruit gaan steken indien nodig om mijzelf vast te kunnen gaan grijpen aan de portiekdeur indien deze gesloten was\ís, anders de brievenbus omgeving.

Bij het betreden van de trap van een halve etage hoog, kwam\komt het wel eens voor dat ik zelf 2 handen nodig was\ben om links van mij, mijzelf naar boven moet gaan tillen, bij de laatste 2a 3 stappen liet\laat ik mijn eigen weer ‘vallen’ tegen het stukje muur tussen die van mijzelf en van mijn buren.

Had\heb vanmiddag even mijn mams op bezoek gehad, deze wilde 4 lege bier kratten voor mij gaan inleveren, heb er nu nog 1 lege en 3 bijna volle over. Deze zou ik t.z.t. in 1x in kunnen gaan leveren bij mijn ‘laatste’ online bestelling.

Het klinkt heel eenvoudig maar daar kleeft wel een vervelende rekensom aan vast, zelf hoop ik telkens per keer wanneer ik boodschappen ga doen, binnen 30 minuten tijd klaar was\ben met dat gebeuren.

Hoogeveen vervoert rekent 0,25 per afgelegde kilometer, daarbij 5,– per taxi rit. Wanneer er gebracht en gehaald kan gaan worden binnen 30 minuten tijd hoef je dus ook alleen maar 5,– bij te gaan leggen naast werkelijk gemaakte afstand i.p.v. 10,00.

Had\heb een vrij goed fotografisch geheugen, vanaf mijn tuis adres wist\weet ik nu al uit mijn hoofd welk product die ik wens aan te gaan schaffen exact lag\licht (niet zo simpel als ongeveer daar zit de brood hoek, daar zit ongeveer de frisdrank hoek etc;).

Nu ik zoveel loop te tikken over Hoogeveen vervoert, geraak ik zelf in 1x wel vrij nieuwsgierig hoe alles werkt en daarbij de ‘belangrijke’ vraag hoe vroeg\laat je een gemaakte afspraak zou mogen gaan annuleren?

Leefde\leef al veelal van dag op dag, met name mijn incontinentie problematiek was\is vrij slecht in te plannen tenzij ik bewust producten ga nuttigen waar ik niet tegen kon\kan.

Voor mijn eigen was\ben ik echt klaar met het leven, had\heb een beetje voorkennis omtrent mijn gezondheidsproblematiek en aan de hand van die info zou ieder weldenkend mens eigenlijk na moeten kunnen gaan dat ik zelf echt niet verder meer wil.

Komende weken zal ik alles, daarmee doel ik ook op alles wederom op een rijtje gaan zetten voor mijzelf, o.a. Corinne Ellemeet hierover gaan informeren (zou ook vroeger kunnen gaan gebeuren)..

Was\ben klaar met de strijd tegen mijn gezondheidsproblematiek, zal hiervoor ook de pers gaan opzoeken om uit te gaan leggen hoe wils bekwaam ikzelf was\ben.

Daarnaast hoe diverse andere behandelaars over Euthanasie dachten\zouden kunnen gaan denken, er zullen vast artsen bestaan die wegens principiële gronden iemand niet kunnen\willen gaan helpen. Voor een deel kon\kan ik daar inkomen, verwacht dan wel van deze dat deze mijn volledige medisch dossier gaat delen met de Levenseinde kliniek en\of een arts die wat gemakkelijker dacht\denkt over Euthanasie verzoeken.

Hoopte\hoop erop uiterlijk voor 1 januari aanstaande geholpen te kunnen gaan worden, mocht dat niet gaan nam\neem ik serieus in overweging om de natuur een handje te gaan helpen.

Zelf was\ben ik echt klaar met het gevecht tegen al mijn gezondheidsproblematiek, nu was\ben ik er nog voor in staat om de boel zo te gaan organiseren dat naasten praktisch gezien weinig\geen hinder zouden hoeven gaan te ondervinden van het totaal gebeuren.

Was\ben dus heel wils bekwaam bezig in deze toch?

 

‘Gemakzuchtige’ vraag?

Zoals bij velen bekend is heb ik morgen een volle agenda:
Tussen 9:00- en 12:00, ontvang ik mijn thuishulp.
Vanaf 14:15 een medewerker van gemeente Hoogeveen die met mij wil kijken welke woning aanpassingen en\of overige subsidies ik nodig zou zijn.

Is verhuizen een optie of een blijvende woningaanpassing gaan realiseren (toilet), wat te doen met de hoge zorgkosten die ik momenteel maak? De thuishulp kost mij 40,– per 4 weken, dat geld heb ik helaas amper.

Het eigen risico verlies ik ieder jaar in de maand januari al in 1x, heb dan dus geen 385,– klaar liggen en moet het wel gespreid gaan betalen.

Unive biedt die mogelijkheid gelukkig, tevens een reden voor mijzelf om Linda Voortman en Christiaan Kwint hoog op de kandidatenlijst van GroenLinks zien te krijgen.

Zorg zou anders en veel beter kunnen, ondanks dat ik mijn vrijwillige activiteiten aan het halveren ben, draag ik op deze wijze toch mijn steentje bij toch?

Om 16:00 neem ik een soort van ‘afscheid’ van CNV de Realisten, hier was ik al geruime tijd mee gestopt wegens mijn medische onbetrouwbaarheid. Men wil toch nog even een blijk van waardering aan mij geven, komt daarom bij mij langs met een leuk presentje om na te bespreken hoe het nu met mij gaat.

Wij houden overigens gewoon contact met elkaar, ook als niet actief personage blijf ik bereikbaar voor thema’s en omgekeerd.

Wat zou het meest handig zijn wat ik met de man van gemeente Hoogeveen bespreken ga, deze zelf heeft al door dat ik in een spagaat zit, zoiets als een driewieler is niet te stallen binnen ons portiek wegens de trap naar beneden.

Mijn toilet staat te laag en er moet een verhoogd toilet gaan komen met aangepaste rand, nu druk ik veelal staande maar sinds er tumoren in mij darmen zitten richt dat behoorlijk lastig (extreem dunne ontlasting wat er uit spuit).

Mijn ergotherapeut is gemakkelijk met het voorschrijven van hulpmiddelen, tevens vind zij dat ik hier verkeerd woon. Zij laat ook duidelijk aan mij weten dat mijn gezondheid mijzelf steeds meer begint te pesten en knalt er voor nu als dan vragen bij.

Zelf ben ik geneigd om te zeggen dat ik de driewieler niet hoef te hebben, voor de flat zou er een schuurtje bij gebouwd moeten gaan worden voor mij, wil ik dat wel?

Mochten huidige zorgkosten echt te duur voor mijzelf gaan worden, kan ik de thuishulp voor 40,– per 4 weken nog stop gaan zetten, bij het aanvragen van een schuurtje voor de flat kan dat niet meer en blijf ik vast zitten aan de 40,– per 4 weken.

Een verhuizing klinkt leuk, de aankleding wordt ook wel netjes geregeld. Maar wat te doen met dubbele huur en het vervoer van huidige kasten (die overleven niet nog een verhuizing).

Mijn wasmachine staat op sterven, via een witgoed regeling zou ik misschien een nieuwe kunnen gaan aanschaffen, vermoedelijk verdien ik daarvoor te veel omdat ik een oudere WAJONGER ben.

Voor mijn huidige bruikleenbede + aangepast matras wordt er nu ook een extra hulpmiddel aangevraagd, is dat echt nodig?

Wat zouden slimme vragen zijn in deze is eigenlijk mijn vraag?

Soms krijg ik handige pr hulpmiddelen gewoon in de schoot geworpen

Had zojuist de meest noodzakelijke boodschappen voor morgen en aanstaande maandag in huis gehaald en controleerde vervolgens mijn postvakje. Naast diverse overige post zat er ook een vrij dikke envelop van het UWV tussen.

Het zou gaan over de VacatureFlits Wajong die de Werkkrant Wajong zal gaan vervangen, eenmalig kreeg ik eerst genoemde op papier, indien ik er belangstelling bij heb kan ik deze maandelijks per mail gaan ontvangen.

Vanuit meerdere netwerken en werkgroepen was en ben ik wel de Wajong ambassadeur in deze regio, bij vragen en opmerkingen heb ik nu stiekem al 2 contactpersonen gescoord.

Was ik niet de gene die actief is binnen CNV de Realisten die graag ook meer presentaties zou willen gaan geven tussen omgeving Zwolle en Groningen?

Een Realisten presentatie gaan verzorgen in de omgeving Nijmegen als voorbeeld is super gaaf (mijn favoriete omgeving om wel eens even te vertoeven), hoef daar echter na een presentatie niet mijn CV achter te gaan laten.

Ik wacht nog heel even met de uitwerking van mijn ideeën, ik zou mijzelf bijvoorbeeld kunnen gaan presenteren als Realist zijnde, Door dat te doen zal mijn ambassadeurschap binnen mijn regio en in goed overleg regio’s gepromote kunnen gaan worden.

Het zou ook kunnen zijn dat ik mijzelf iets uitgebreider wens te gaan voorstellen, had en heb het komende weken nog vrij druk met divers politiek en maatschappelijk gebeuren, pak er voorlopig even geen extra klussen bij.

Wel denk ik dat dit een methode zou kunnen zijn om ook hier werkgevers te gaan uitdagen om ons uit te nodigen voor een Realisten presentatie en\of informatief gesprek. Het is tevens een handig hulpmiddel voor mijzelf om te controleren of mijn Netwerk Skills nog wel actueel zijn! 😉

Behoor nu wel goed mijn agenda goed in de gaten te blijven houden.

Op mijn adres verloopt alles behoorlijk goed met mijzelf, naast wat kleine spelende probleempjes voel ik mijzelf nog steeds 2,5 jaar jonger vanaf afgelopen operatie.

Zal vanaf komende week ook gewoon al mijn vrijwilligerswerk weer gaan oppakken waar ik deels al aan begonnen was. Door een dom foutje van mijzelf had ik recentelijk al wel een dom foutje van mijzelf naar binnen lopen sluipen.

Op maandag de 21e vind er een vergadering plaats vanuit het GroenLinks netwerk Zorg, zou mijzelf heel graag bij dat netwerk willen gaan aansluiten omdat ik mijzelf ook het meest actiefst bezig hield en houd binnen GroenLinks.

Alleen al met mijn eigen privé ervaringen binnen de ‘Zorg’ zouden naar mijn idee wel veelal beter en goedkoper georganiseerd kunnen worden, hoe dat zo goed mogelijk vorm te gaan geven met mede GroenLinksers.

Vanuit GroenLinks Hoogeveen kon en kan ik ook deel gaan nemen aan een congres over het basis inkomen te Hoogeveen. Vanuit het CNV en FNV had ik mijzelf al behoorlijk in dat thema verdiept, ook vanuit de GroenLinks hoek landelijk.

Zal betreffend congres dus ook een beetje voorgang gaan geven.

Tot aan 2 september zal ik dus ook veel in het vergader standje gaan zitten, dat klinkt vrij bezet maar valt in praktijk gelukkig wel mee.

Op maandag avond woon ik weer mijn 1e Zonnebloem Hoogeveen vergadering bij, op dinsdagmiddag die vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen.

Was en ben ‘zwaar verslaafd’ aan mijn wekelijkse sportschool bezoeken, die wens ik daarop uiteraard wel aan te gaan passen.

Minimaal 1a 2x per week gaan sporten zie ik voor mijzelf wel als absolute must 😉

Nog 10 nachten! Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld?

Gelukkig heb ik het op mijn adres de komende 2 weken stukken rustiger, aanstaande donderdag woon ik een fractie overleg bij en voor de rest houd ik gewoon volledig vrij voor mezelf.

Vandaag trof ik weer enkele nieuwe sponsormeldingen in mijn inbox, liep tussen gisteren en vandaag even de lijstjes met namen door die ik allemaal al benaderd had en tevens schieten er weer een hele hoop namen en adressen door mijn hoofd heen waarvan ik misschien ook nog wel enkele donaties van zou kunnen gaan verwachten.

Zowel binnen als buiten GroenLinks had en heb ik eigenlijk een groter netwerk dan ik vooraf zou kunnen indenken, op mijn vorige woonadres had ik jaren geleden bemiddeld tussen verhuurder en huurders om het woongenot daar aangenamer te krijgen, deze mensen kennen mij allemaal nog wel en er kunnen enkelen tussen zitten die mij wel willen gaan sponsoren. Nee heb je en ja kun je krijgen immers.

Ook mede doordat ik ‘gehandicapt’ was en ben had en heb ik geen werk, vandaar zat en zit ik ook aangesloten bij diverse netwerken en platformen.

Ken tussen Groningen en Drenthe dus nog vrij veel mensen die ik aan zou kunnen gaan schrijven omdat wij in het verleden samen wel eens actie gevoerd hebben met een bepaald doel, periodiek een paar maal per jaar elkaar treffen et cetera.

Ook vanuit het FNV en CNV heb ik een groter netwerk dan ik tot noch benaderd heb, hierbij doe ik uiteraard alleen nog maar de mensen die mij persoonlijk kennen omdat wij in dezelfde werkgroepen zaten en\of zitten.

Zelf neem ik in overweging nog snel even een poster te gaan ontwerpen, regelmatig passeren diverse mensen mijn woning en ik zou op mijn domein RegioHoogeveen.eu een korte url kunnen gaan plaatsen die doorverwijst naar mijn persoonlijke motivatie waarom ik wel aan de wandeling zal gaan deelnemen.

Heel misschien zou ik mijn youtube kanaal ook nog wel in kunnen gaan zetten, mede dankzij mijn maatschappelijke betrokkenheid in de ruimste zin van het woord en eigen ervaringen binnen de zorg kan iemand met een vorm van dyslexie een van mijn advertenties gaan treffen.

Voor o.a. hen zou het fijn zijn dat ik een gesproken videoboodschap online zal gaan plaatsen, vraag is wel of ik dat op een leuke methode zou kunnen gaan doen.

In het verleden had ik wel eens gepoogd om mijzelf te gaan interviewen, naar mijn idee waren dat allemaal minder goede video’s.. Hoop dat ik dus een goede vriend, collega, kennis zo ver krijg dat deze mij wil gaan interviewen en mijn reacties daarbij vast legt op video.

Wat mijzelf wel ‘handig’ uit komt, mede dankzij huidige pijnklachten wegens mijn handicap bezoek ik momenteel stukken minder de sportschool. Met mijn huidige conditie kon en kan ik zelfs niet eens meer fietsen wegens enorme pijn klachten in mijn rug, binnen Hoogeveen maak ik nooit gebruik van het OV en schooien om een lift doe ik ook niet snel wanneer ik elders in Hoogeveen moet zijn.

Al ruim een half, misschien zelfs al 3\4e jaar doe ik alles te voet binnen Hoogeveen, ‘onbewust’ ben ik dus toch wel een beetje beter voorbereid op de tocht dan dat je vooraf zou verwachten.

Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel.

Al mijn sponsoren was en ben ik enorm dankbaar voor hen bijdrage en persoonlijke boodschappen, diverse berichten die ik bij de donaties ontvang werken alleen maar extra stimulerend voor mijzelf om betreffende wandeling volledig te kunnen gaan voltooien.

Uiteraard wens ik hen allemaal ook goed op de hoogte te houden hoe het er voor staat qua voorbereidingen via o.a. dit blog adres, Facebook, Twitter en overige social media.

Dit jaar zal ik voor mijn eigen veiligheid wat extra pijn medicatie mee gaan nemen die ik zeer waarschijnlijk niet zal gaan aanspreken, mijn mobiel gaat ook mee en misschien nog een camera met 1 flesje water.

Het flesje water twijfel ik zelfs een beetje over, onderweg troffen voorgaande 2 jaar voldoende mensen die ons onderweg of bij de rust punten een versnapering aanboden.

Voor mijzelf poog ik betreffende nacht ook wel zoveel mogelijk stil te gaan staan bij de Syrische vluchteling, luxe artikelen wens ik dan dus ook liever niet mee te nemen.

Zij moeten huis en haard verlaten zonder iets op zak te hebben, zij konden en kunnen onderweg ook niet afhaken tijdens hen zware wandeling. Zelf heb ik die luxe wel, mocht ik echt niet meer kunnen na 30 km gewandeld te hebben kan ik stoppen en kom ook wel weer gewoon veilig thuis en herstel ik vlot.

Het eerste jaar had ik 40 kilometer gewandeld, pas een dag na de tocht kampte ik met vrij veel blaar vorming aan mijn voeten wat gelukkig snel herstelde.

Het tweede jaar had ikzelf per ongeluk 45 kilometer bijna aaneengesloten gewandeld.

Straks wandel ik aaneengesloten voor de derde maal mee, zal er niet over liegen maar vind dat ook wel leuk staan aan mijn trofeeën wand.

Heel stiekem hoop ik nog diverse media te kunnen gaan bereiken, via o.a. diverse radio presentatoren en presentaties was en ben ik bij o.a. radio 1 geen onbekende. Het thema waar wij dit maal voor lopen zou ik zelf passend kunnen maken voor komende radio uitzendingen toch?

Het zelfde geldt voor de Metro en Spits, in het verleden verschenen er van mijzelf wel eens columns in beide genoemde bladen zonder dat ik zelf wist hoe ik dat voor elkaar gekregen had, weet nu intussen wel beter en zal die media bron dus ook pogen te gaan inzetten om zoveel mogelijk sponsoren binnen te gaan halen.

Naast het binnen halen van zoveel mogelijk sponsoren vond en vind ik verslaglegging van alles ook vrij belangrijk, omtrent de training voor komende dagen zal ik vast niet meer veel te delen hebben maar houd u wel op de hoogte uiteraard.

En ja, hoe verliep de wandeling voor ons allen, hoe kwam ik thuis?

Voorgaande 2 jaar hield ik de wandeling vol mede dankzij alle donateurs, mijn GroenLinks collega’s, de gezeligheid onderweg verzorgd door diverse vrijwilligers maar ook de interessante discussies die ik aan ging met mede wandelaars.

Zelf praatte en praat ik graag over politieke thema’s die qua regelgeving een beetje vreemd in elkaar staken en steken, voor ‘je’ het door had en hebt was en ben je wel 30a 60 minuten verder waardoor je steeds dichter in de buurt kwam van de finish 😉

Mijn eigen lichaam werkte en werkt zeker dit jaar niet optimaal meer, het ‘mooie’ daaraan was en is dat ik mijzelf nog beter denk in te kunnen leven met de vluchteling.

Echt een voorstelling gaan maken van gang van zaken zal mijzelf nooit gaan lukken, maar je zal maar een ‘Klaas Woltinge’ zijn die niet anders kan dan op de vlucht slaan…

Die gedachtegang hield en houd ik graag vast.

Voor mijzelf ook meteen de belangrijkste motivatie om deel te gaan nemen aan deze tocht.

Op http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge staat mijn directe sponsor link, op o.a. http://www.regiohoogeveen.eu/KlaasWoltinge/ zal ik u zoveel mogelijk op de hoogte pogen te houden omtrent hoe alles er nu voor staat vanuit mijn adres.

Tijd en energie nuttig besteden

Fysiek gezien verloopt hier alles nog niet even lekker, met name het zitten en liggen zijn met dit weer geen hobby van mijzelf. Ongeacht hoe ik mij voel, aanstaande zaterdag wil ik sowieso het GroenLinks congres gaan bezoeken en zal er voor zorgen dat ik mij daar vooraf ook voldoende fit voor voel.

Uiteraard verdiep ik mijzelf extra goed in de thema’s waar ikzelf ook veel mee te maken heb zoals de Wajong regeling en het basisinkomen, thuiszorg en PGB mogelijkheden, hulpmiddelen en de vrije artsen keuze maar ook duurzame energiewinning.

Grappige en\of vervelende is nu wel dat ik de laatste dagen wel heel vaak gebeld wordt, soms wegens een telefonische enquête vaker geïnteresseerden die willen weten hoe het met mij is en of mensen die met mij een feestje willen bouwen.

Zelf kon en kan ik heel moeilijk nee zeggen, uiteraard lukt het mijzelf heel goed om aan te geven dat ik tot zaterdag een vol geplande agenda heb.. Weet ook heel goed van mijzelf dat wanneer men door blijft vragen van gedachte zou kunnen gaan veranderen en dat indirect mijn planning van aanstaande zaterdag in de war zal schoppen.

Heb nu dus ook bewust vrij vaak de telefoon uit staan, nadeel daarvan is dat ik wel te horen krijg hoeveel oproepen ik gemist heb maar moeilijk of niet kom te weten van wie.

Via het voicemail menu kan ik de beller wel terug bellen, daar begin ik uiteraard niet aan zolang ik niet weet wie hij\zij is. Een vriend\vriendin spreek je weer op andere wijze aan dan een familielid en\of collega.

Sowieso is het fijner om vooraf te weten wie je terug gaat bellen, dan kun je ook velen malen beter gaan inschatten tussen welke tijden je dat het best zou kunnen gaan doen en waar het gesprek misschien over zou kunnen gaan.

Politiek, Platformwerkzaamheden overig vrijwilligerswerk, feestje bouwen of familiaar.

Vanaf volgende week hoop ik weer wat extra vrijwilligerswerk te gaan oppakken naast de fractie overleggen van GroenLinks Hoogeveen, het gemeentehuis was\is lekker dicht bij huis en ben van plan om alle vergaderingen en werkgroepjes binnen het Gehandicaptenplatform Hoogeveen ook weer gewoon te gaan oppakken.

Oeps, bijna ‘vergeten’

Over een kleine 13 dagen is het al 7 februari, ‘fiets’ nu in vogelvlucht alle te verwachten moties door die ik digitaal tegen kom.

Zelf was en ben ik een enorme voorstander van het basisinkomen idee, verdient wel een betere omschrijving dan dat ik tot noch denk te kennen.

Omtrent zorg en hulpmiddelen, het verzekering’s gebeuren wat erbij hoort zouden diverse dingen anders, beter en goedkoper georganiseerd kunnen gaan worden.

Wegens mijn medische achtergrond val ik onder de oude Wajong regeling, maak gebruik van bijvoeding op advies van huisarts en diëtiste (heb daar enkele kritieken op bureaucratisch gezien dan).

Hulpmiddelen en thuishulp zou ook anders en beter georganiseerd kunnen gaan worden, was en ben op zoek naar motie indieners die iets willen gaan doen met bovenstaande schrijven.

Waar nodig zou het kunnen zijn dat ik betreffende motie een beetje zou willen gaan aanpassen, in overleg is er veel mogelijk 😉

Zelf moties gaan indienen start ik dit jaar nog niet mee, wel ben ik van plan om een actievere bijdrage hieraan te leveren door zelf ook mee te denken.

Via DM binnen Facebook of klaas_woltinge@hotmail.com

De tijd vliegt 😉

De laatste dag van het oude jaar,

Zelf loop ik in mijn huidige planning nog een beetje achter op schema ondanks dat ik qua toekomstplanning alles intussen al wel veel beter voor elkaar heb, hou er niet van om aan goede voornemens deel te nemen op een vaste dag van het jaar maar het chaotisch overal mee bezig zijn in de ruimste zin van het woord poog ik uiteraard wel handige alternatieven voor te gaan verzinnen (lukt mijzelf tevens al aardig).

Vanuit GroenLinks Hoogeveen en eigen belang begin ik mijzelf ook steeds meer te verdiepen in het zogeheten basisinkomen, via social media houd ik uiteraard contact met diverse platformen en netwerken om zo actueel mogelijk te blijven en alle voor en nadelen ook beter inzichtelijk te krijgen op mijn adres.

Vanuit mijn adres ben ik daarin een pietje precies en wil tot aan de kleine letter een werkend totaalplaatje voor ogen zien te krijgen die wel goed zal gaan werken en ook gunstig uit kan pakken voor de Wajongeren die (met ondersteuning) graag aan de slag zouden willen gaan.

Ergens wel een interessante puzzel, hoe meer je komt te weten over het onderwerp vanuit het verleden en momenteel in het hier en nu stijgen de maar als dan vragen uiteraard ook 😉

Had dit jaar nog een column willen gaan besteden aan vrijheid van artsenkeuze, een vrij belangrijk thema die ik heel even in de wacht laat staan. Deze is wel zo belangrijk dat ik die ook perfect wens te gaan omschrijven, daarnaast vang ik dingen op, ervaar zelf ook dingen binnen de zorg die vele malen beter afgehandeld zouden kunnen gaan worden zonder dat het geld kost en misschien zelfs wel geld zou kunnen besparen voor Nederland uiteindelijk.

Neem daar nu dus ook even ‘rustig’ de tijd voor.

De voorbereidingen op de Nacht van de Vluchteling houden mijzelf ook veel bezig, naast de regelmatige fysieke trainingen om zo’n wandeling aan te kunnen dien je ook aan een stukje sponsorwerving te gaan doen.

De methoden die ik afgelopen 2 jaar had gehanteerd werkten lekker, zal die methoden ook zeker aan blijven houden. Enkele winkeliers in mijn woonomgeving kenden mijzelf al vanaf het moment dat ik een ukkie was en zeker vanaf mijn pubertijd.

Met een knipoog zouden deze misschien wel iets voor mij kunnen gaan betekenen hetzij dat zij een beetje reclame voor mijzelf willen gaan maken of dat ik daar gewoon een soort van spaarpotje achter mag gaan laten.

Ook via de media in de ruimste zin van het woord zie ik wat meer mogelijkheden om de deelname van mijzelf aan de Nacht van de Vluchteling 2015 met Team GroenLinks meer onder de aandacht te gaan krijgen.

Daarin moet ikzelf uiteraard goed opletten, wanneer ikzelf in korte tijd 9x hetzelfde heb gezegd in het klein, wordt het de 10e keer echt niet meer opgepakt ook al pak je het grootser aan (vermoed ik).

Voor vandaag ga ik nog ffkes diverse post weg werken, zorgen dat ik voor komende weken mijn planning ook goed op orde heb, vanaf 3 januari starten de eerste Nieuwjaars recepties en thema bijeenkomsten immers ook weer en daar wens ik mijzelf morgen en misschien overmorgen vast niet mee bezig te gaan houden, vanavond ff vrij en lekker uitgebreid gaan feesten uiteraard 😉

Alvast een fijne jaarwisseling toegewenst allemaal en op naar een mooi 2015!

Best wel relax eigenlijk om op Tweede Kerstdag ‘volledig’ vrij te zijn!

Tot aan eind januari en met name tot 15 januari staat mijn agenda behoorlijk vol geboekt, er staan nog diverse oudejaarsrecepties en verlate kerstdiners in de wachterrij gevolgd door het Nieuwjaarsgebeuren.

Vanuit de Zonnebloem en met name het Gehandicaptenplatform Hoogeveen stonden en staan er nog wat kleine ‘vergeten’ klusjes in de wachterrij. Daarnaast wens ik voor 31-12-2014 ook volledig op orde te hebben, dan kan ik het nieuwe jaar correct en fris van start gaan.

Op ‘politiek’ vlak hoop ik dit jaar nog 1a 2 columns te gaan schrijven, een die beargumenteert waarom ik komend jaar weer zal gaan deelnemen aan de Nacht van de Vluchteling (qua periode van het jaar zou het leuk zijn dat ik deze nu al af zou krijgen).

De tweede blog is belangrijker voor mijzelf, in grote lijnen zal deze gaan over aankomende decentralisaties, de aankomende bezuinigingen en gevolgen ervan die voor de deur komen te staan. Hierbij wens ik uiteraard ook gebruik te gaan van een rekenmodel die ‘iedereen’ van jong tot oud zal begrijpen.

o.a. vrijheid in artsenkeuze zal ik hierin ruim naar voren gaan schuiven, een puntje wat op persoonlijk vlak erg belangrijk voor mij was en is omdat ik er periodiek zelf continu mee in aanraking kwam en kom naast de diverse ‘platformwerkzaamheden’ om.

Hoe zal mijn Wajong status eruit komen te zien komend jaar, wanneer ik niets onderneem blijf ik zeer waarschijnlijk wel onder de oude regelgeving vallen maar wanneer ik wel hard mijn best doe om aan de slag te komen kan het zijn dat ik nadien onder de nieuwe regelgeving kom te vallen..

Wens eerst uiteraard alle verschillen vanaf 1996, 1998, 2001, 2006 tot aan nu helder op een rij zien te krijgen met daarbij het verhaal van januari 2015.

Hoe zal men komend jaar om gaan met hulpmiddelen, de huishoudelijke ondersteuning en of een PGB regeling?

Zelf deed en doe ik enorm mijn best om in aanmerking te komen voor een PGB regeling, deze werd en wordt afgewezen omdat mijn indicatie stelling daarvoor te hoog zou zijn. Zelfs via een kennis van MEE Drenthe en een betere kennis van Promens Care kwam en komt dat telkens naar voren.

Op papier zou ik rijp zijn voor een verpleegtehuis, zou ik niet willen en qua indicatiestelling was en ben ik daar ook weer veel te gezond voor.

Iets als mijn bed opmaken lukt mijzelf ‘niet’ meer, dekens en lakens recht trekken lukt mijzelf prima, kussenslopen vervangen gaat ook goed, het normale laken vervangen lukt ook nog…

De matras ‘lakens’ verschonen lukt mijzelf niet meer, zelfde geldt voor de sloop om mijn dekbed heen (het lukt wel maar zit dan vervolgens met een behoorlijke zere rug wat langer dan een halve dag duurt).

Iedere klus waarvoor je op een keukentrap of stoel moet gaan staan in een open ruimte gaan gegarandeerd verkeert, zelfs op een vlak liggend bierkistje lukt mijzelf moeizaam in het midden van een grote ruimte.

Binnen de huishouding dien je toch wel periodiek op een trap of stoeltje te gaan staan toch?

Wanneer ik buren, vrienden, vage kennissen en\of collega’s op bezoek heb besteed ik zo’n klus gewoon uit, ook wanneer hier voor mijzelf een onbekende ff langs komt voor een interview.

Greenchoise was en is nog steeds mijn favoriete energie leverancier, soms kreeg ik wel eens mensen aan mijn deur die hen product moesten en moeten verkopen, indien je al lid\klant bent volgt er dan een soort van klant tevredenheidsonderzoek die ik in deze altijd heel positief afsluit.

Het komt dan ook wel eens voor (afhankelijk van wie tegenover mij zit) dat ik in vogelvlucht opmerk dat ik mijzelf fysiek gezien niet al te lekker voel, het fijn vond om een goed gesprek gehad te hebben (veelal bijna visitekaartjes uitwisselmoment)… Zou u\jij mijn matras wel even willen verschonen voor mij?

Tot nog toe nooit een nee gekregen, betrap mijzelf erop dat ik zelf hierin ook steeds vrijer begin te worden maar besteed betreffende klussen liever aan iemand uit.

Wekelijks een fuifje gaan geven zal wel het teveel van het goede zijn, zou ik zelf ook niet eens willen. Ben er wel blij om dat ik vandaag een dagje volledig vrij heb, geen afspraken met anderen, het beetje werk wat er nog wel ligt zou ik om 21:00 kunnen gaan afronden maar 23:00 zou ook geen ramp zijn..

Wel lekker de tijd om over van alles en nog wat eens lekker na te gaan denken, de betere ideeën kwamen en komen dan veelal ook veel beter bij mijzelf naar boven naar mijn idee.

Lange preek mijnerzijds,

Fijne feestdagen toegewenst allemaal!

Grappig,

Had vanochtend gelukkig een afspraak staan met mijn eigen huisarts i.p.v. een van zijn collega’s, vanaf een snel fysiek onderzoek gecombineerd met de info die hij al ontvangen had dacht en denkt hij een vele eenvoudigere oplossing te hebben tegen huidig spelende pijnklachten.

Vermoedelijk krijg ik nog wel binnen 14 dagen een oproep om met een polikliniek anesthesioloog in gesprek te gaan om op een paar plaatsen lokaal te gaan ingrijpen (was en ben ik zelf goot voorstander van).

Vanmiddag wilde ik even voor mijzelf houden, er stond nog een hele bubs aan papierwerk voor mijn neus die ik zeker voor de kerst zou willen gaan wegwerken en daarnaast weer nieuwe klussen die ook voor de kerst en of eind dit jaar afgerond behoren te worden.

Dat is een klein nadeel wanneer je je eigen actief inzet bij meerdere netwerken en diverse platformen, uit gemakzucht had ik vanmiddag naast mijn vaste lijn mijn mobiele lijn ook maar even uitgezet (donderdag is politiek dag aldus de agenda).

Zo’n 30 minuten geleden ging mijn deurbel, moest ff mee helpen met een aantal praktische kleine dingen en liep dus maar ‘ff’ mee.

Men bleek eigenlijk helemaal ‘nergens’ hulp bij nodig te hebben, omdat ik veelal zo ‘vriendelijk’ en ‘behulpzaam’ zou ‘zijn’ verdiende ik wel een soort van kerst pakket uit blijk van waardering.

IMG_0744

Vond ik wel erg lief uiteraard.

Vanavond maak ik het mijzelf ff lekker gemakkelijk, ga niet naar het gemeentehuis maar volg de raadsvergadering vanaf mijn thuis adres. Voordeel daarvan is dat ik dan ook kan gaan doorwerken aan meerdere klussen tegelijkertijd.

O.a. bij agendapunt 3 en 5 zullen mijn oren uiteraard wel extra goed open gaan, hoef mij niet te gaan vervelen iig 😉