Test blog

Mijn berichten blijken niet meer aan te komen bij Planeet GroenLinks, zelf hoop ik mijn account wel actief te houden… Heb op dit moment te weinig discussie stof, 4 december had ik voor het laatst iets geblogd.

Deze maand, begin komende maand volgt er weer wat nieuws, nu wil ik alleen maar even na gaan of mijn blogs wel aan komen?

Fijne feestdagen 😉

Netjes,

Vanmiddag zat mijn brievenbus behoorlijk gevuld met post vanuit het UWV, CAK etc; tevens ontving ik 2 brieven vanuit het Martini ziekenhuis..

Zelf hoopte ik niet dat het een afspraak zou zijn met mijn neuroloog en Neurochirurg, laatst genoemde lag wel in de planning en eerst genoemde kan ik voorlopig even niets mee.

Op 28 oktober moet ik om 9:55 even door een MRI scanner gehaald gaan worden, daarna om 11:00 krijg ik een gesprek met mijn Neurochirurg.

Heel fijn dat men beide afspraken zo kort op elkaar ingeplant hebben, dat scheelt mijzelf reiskosten en reistijd. Betreffende Neurochirurg wil met name een tumor in mijn longen nogmaals bekijken, de rest waar ik momenteel hinder van hebt krijgt deze vast ook te zien.

Zelf heb ik geen last van mijn longen, betreffende controle bleek wel nodig te zijn. Netjes dat het in 1 dag kan, ook lekker kort op elkaar. Zelf zal ik door gaan vragen naar mijn rug 😉

Er zit gewoon totaal ‘geen’ beweging in

Komend jaar wil ik voor de 2e keer op rij deel gaan nemen aan de Cascade run te Hoogeveen, 8 mijl heerlijk gaan hardlopen en uiteraard wat aandacht\sponsoren zien te werven.

Volgend jaar zal ik voor de 5e keer op rij, deel gaan nemen aan de Nacht van de Vluchteling, zelf heb ik de behoefte om dat dus ook extra groot te gaan aanpakken.

Ongetraind kon ik de Cascade run van 8 mijl toch in een ruime anderhalf uur voltooien, was de 4 na laatste binnenkomer en de laatste 3 na mij kwamen behoorlijk later binnen.

Ergens wil ik mijzelf klaar stomen voor de top 10 of misschien top 5, uiteraard wel met een sponsor logo op mijn shirt.

https://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge

Op creatieve wijze aandacht trekken voor het goede doel, zelf moet ik nu wel beter mijn best doen om te blijven sporten en trainen. Bezoek naar mijn idee de sportschool een beetje te weinig.

Qua medisch gebeuren wordt ik helaas een beetje van het kastje naar de muur gestuurd, constateer dat nu gelukkig tijdig en ik zal dit maal niet over mij heen laten lopen.

Hele warrige planning

Tot mijn grote ‘schrik’ kwam ik er recentelijk achter dat ik meer geld en campagne middelen achter de hand heb dan ik vooraf had durven denken, probeer dit nu een beetje vorm te gaan geven maar moet nog gaan uitzoeken hoe exact?

Even in het kort: Al jaren was ik lid van diverse spaarprogramma’s die vergelijkbaar waren en zijn met bijvoorbeeld Euroclix. Bij de meeste programma’s kun je een betalingsverzoek indienen vanaf het moment dat je 12,50 binnen gesprokkeld hebt maar er bestaan ook programma’s die tot betaling over gaan vanaf het moment dat je 25 Euro hebt verdiend.

Echt rijk word je er niet van tenzij je een grote downline weet te generen maar zeker voor het campagne voeren zou het op mijn adres een behoorlijk handig hulpmiddel kunnen zijn omdat je veelal behaalde punten ook op een andere wijze kunt besteden mocht je het streef bedrag van 12,50\25,00 niet bereikt hebben.

Bij een klein aantal spaar programma’s ben ik nu van plan om te gaan gokken, heb voldoende punten gescoord om de 12,50 uitbetaald te kunnen gaan krijgen maar wanneer ik wacht met het uitbetalen ervan en nogmaals het zelfde punten aantal weet te bereiken krijg ik er 2,50 extra cadeau bij.. Dus 2x 12,50 + 2,50 fictief gezien, laat je je eigen dan nog niet uitbetalen worden de bespaarde punten nog meer waard..

Er bestaan ook betrouwbare spaarprogramma’s die je misschien maar 20,– per jaar opleveren indien je geen downline hebt. Deze zijn veelal wel stukken commerciëler ingesteld, je kunt punten scoren bij het aanschaffen van een product uit winkel x of een milde korting krijgen bij de aanschaf afhankelijk van hoeveel punten je gescoord hebt (niet interessant voor mijzelf).

Voor o.a. mijn deelname aan de Nacht van de Vluchteling en overige persoonlijke en of ‘politieke’ doeleinden was en is het echter weer wel een prima tooltje. Ben momenteel bezig om uit te zoeken hoe ik met die kennis zou moeten gaan omgaan.

Zelf weet ik hoe ik met mijn WordPress account de media soms kan bereiken, met behulp van Twitter was en is dit alles stukken gemakkelijker geworden en wist ik ook periodiek diverse programma’s van o.a. Radio 1 te bereiken.

Dit blog adres zat en zit gekoppeld aan PlaneetGroenLinks, overige social media en de Metro en Spits, dat wens ik dus ook zo te houden.

Ergens wenste en wens ik mijn standpunten, ambities en overige skills ook in het Engels te gaan uitdragen. Wanneer ikzelf in het Engels zou gaan bloggen had en heb ik een groter bereik..

Vraag is wel, met welk doel zou ik in het Engels willen gaan bloggen?

Meningen en standpunten van Groenlinks deel ik maar wat graag in het Nederlands, Engels en Duits (die talen beheers ikzelf een beetje). Soms kan ik stellingen aandragen op persoonlijke titel, veelal toch dingen die het best in het ‘straatje’ passen van GroenLinks zelf.

Als actief GroenLinks lid zijnde met een handicap, miste en mis ik veelal toekomst visie bij diverse partijen. Zelf hoop ik bijvoorbeeld in aanmerking te komen voor een PGB regeling, mijn indicatie stelling was en is echter wel zo hoog dat ik rijp zou zijn voor een verpleegtehuis.

Voor mijn bruikleenbed bed gold en geldt dezelfde preek, bleef en blijf dat kreng maar ‘huren’, intussen was en is deze wel verhuisd van leverancier naar leverancier en ken intussen alle details niet exact meer qua kosten.

Op jaar basis dien ik mijzelf echter nog steeds wel te verantwoorden waarbij er zeer domme vragen aan mijzelf gesteld worden.

Uit mijn hoofd 5 vragen, heeft u nog steeds last van doorligplekken, heeft u (nog steeds) last van brandwonden, gebruikt u het hulpmiddel nog etc;

Optie 5 was en is gaarne aanvullen, bij bijna alles zou ik in mijn situatie een nee kunnen gaan aanvinken, alleen maar een ja bij het hoog laagbed + aangepast matras (nieuwwaarde 3000,–).

Mocht en mag dat kreng levenslang huren voor 60,– per week vanaf de start, exacte getallen weet ik nu intussen niet meer maar het gebruikte bed en matras leen ik nog steeds.

Dankzij beide genoemde was en ben ik nu al mijn eigen risico kwijt bij welke zorgverzekeraar dan ook, medisch gezien maakte en maak ikzelf meer onkosten dus het eigen risico verloor en verlies ik wel ieder jaar.

Vroeg en vraag mezelf wel af waarom het bed en matras niet voor mij gekocht zouden kunnen gaan worden, dat zou de overheid toch een enorme besparing kunnen gaan opleveren?

Momenteel vroeg en vraag ik extra vergoedingen aan die moeizaam te bereiken zijn, je moet deze kennen… Mijn ziektebeeld was en is progressief.. Het zou jaren stil kunnen blijven staan of verslechteren…

Alleen wegens dat feit zou kopen voor mij toch al goedkoper kunnen gaan uitpakken?

Huishoudelijke hulp, deze was en ben ik nu intussen echt nodig. Qua persoonlijkheid was en ben ik een chaoot en deels een structuur freak (dan functioneer ik op mijn best!)

Dingen die ik zelf kan wens ikzelf blijven te doen, omtrent de dingen die niet meer haalbaar voor mijn eigen waren en zijn wens ik hulp in te gaan schakelen.

Alle handelingen waarbij je op een keuken zou moeten gaan lukken mijzelf helaas niet meer, lamp vervangen en\of verschonen omdat deze wel stof aantrekken (buren\vrienden willen dat wel doen voor mij mits deze thuis zijn).

Mijn eigen bed opmaken lukt mijzelf ‘niet’ meer, matras en dekbed verschonen lukt mijzelf wel binnen 10 minuten maar verknal nadien wel zoveel van de fysieke rugpijn dat ik een halve dag zou kunnen gaan weggooien.

Omtrent mijn Wajong status een soort gelijk verhaal, wanneer Nederland daarop zou willen gaan korten had en heb ik zelf hele andere ideeën voor ogen dan nu intussen besloten is.

Diverse Wajongeren zouden maar wat graag aan de slag gaan, heeft u zich ooit af gevraagd wie en wat de huidige Wajongeren zijn?

Misschien een bevooroordeelde vraag\opmerking van mijzelf, tijdens politieke debatten werd en wordt er wel veelal gesproken over Jongeren met een handiecap!

Betreffende regeling stak en steekt wel een beetje anders in elkaar, op je 64e zou je ook een Wajongere kunnen zijn omdat je voor je 18e met een aantal gebreken kampte toch?

De nieuwe Wajong regeling ken ikzelf niet tot in de exacte details, hoop voorlopig onder de ‘oude’ regelgeving te blijven vallen maar de oude regelgeving stond en staat mijzelf ook totaal niet aan.

Met behulp van de oude regelgeving als de nieuwe zou een werkgever kunnen gaan profiteren met het in dienst nemen van een Wajonger, de Wajonger kon en kan extra ondersteuning aanvragen indien nodig variërend van hulpmiddelen binnen de werkvloer tot aan een jobcoach en eventuele noodzakelijke bijstudie…

In het verleden nadat ikzelf veel negatieve dingen mee gemaakt had Familiare (overlijden paps veel te vroeg), studie kleuterschool en mijn eigen doorzettingsvermogen nadien..

MLK kindje kon toch naar de LTS wat deze graag wenste, er werd destijds snel ontdekt dat ik beter op mijn plek was binnen een Mavo klas (nadien liet mijn gezondheid mezelf in de steek maar kwam er weer bovenop).

Via een informatica opleiding volwassen onderwijs kwam ik destijds aan het werk, zelf werd ik geschoold op Medewerker Beheer informatie systemen niveau 3 (stiekem 4 erbij)..

Bewust ging ik stage lopen binnen de zorg, voelde veiliger voor mijzelf aan en had al door dat ik er een mooi stage verslag van zou kunnen gaan maken zonder tijdsdruk.

Genereerde voor mijzelf de stage opdracht: Toon aan dat de informatica altijd en overal toepasbaar is.. Rennen tegen de klok lukte en zal mijzelf niet gaan lukken destijds, maar wat waren en zijn de mogelijkheden omtrent spraakherkenning destijds.

Dien dit gebeuren een beetje anoniem te houden, bewees mijn eigen wel qua kunnen tussen 2001 en 2006 en de informatica die tussen 1998 en 2001 op kosten van het UWV plaats vond.

Nu nog steeds kan een werkgever\werkgeefster zijn\haar voordeel uit halen om juist ‘mijzelf’ een vaste baan te gaan aanbieden… Binnen o.a. de zorg lagen en liggen mijn grootste talenten (deed en doe ik nu op vrijwillige basis via de Zonnebloem en als huiswerk hulp voor diverse pubers binnen vrienden kring).

Zelf dien ik eerst werk te vinden en daarna pas zou ik mijzelf kunnen gaan laten omscholen, weet van mijzelf dat ik bijvoorbeeld een full time studie + 36 uurige werkweek niet aan zou kunnen.

Tevens wist en weet ik dat diverse werkgevers niet al te bang zijn voor mijn ziektebeeld, wanneer je je eigen bewijst tijdens een stage periode vervallen de vooroordelen vanzelf.

Waarom zou bovenstaand gebeuren niet omgekeerd kunnen gaan worden?

Mach nu niet veel meer gaan zeggen, vooraf kansen bieden lijkt mijzelf verstandiger dan achteraf..

Voor mijzelf licht hierin een hulpvraag,

Mijn persoonlijke mening over alles zou ik het liefst willen gaan verwoorden in het Nederlands en Engels

Qua reclame wederom Nederlands en Engels, wanneer ik producten wens te gaan verkopen moet ik daarvoor gaan spammen (weiger ikzelf).

Vond en vind dit zelf wel een diepe na denker waard, sommige dure ‘grappen’ bleef en blijft men maar in stand houden en kort er telkens een beetje op zonder iets met de oorzaak te gaan doen.

Misschien zie ik het verkeerd, baal er wel enorm van 😉

Bijna vakantie!

Op mijn adres had en heb ik het nog steeds vrij druk met van alles en nog wat, vanaf aanstaande morgen a.k.a. uiterlijk zondagavond zal ik een beetje op de rem gaan trappen en echt ‘vakantie’ gaan houden.

Beter laat dan nooit zeggen ze wel eens, het verslag van de nacht van de vluchteling wens ik toch echt dit weekend te gaan publiceren, had mijzelf ditmaal behoorlijk op de proef gesteld (zal ik niet gaan herhalen), maar het leverde achteraf gezien wel een goed en bijzonder gevoel op.

Was de tocht aangegaan ‘zonder’ iets bij mij te hebben behalve mijn mobiel voor nood, een rolletje pepermunt en wat nicotine die ik amper nodig bleek te zijn.

De laatste paar meters ervoer ikzelf als het zwaarst, vlak voor de eindbestemming kregen wij uiteraard een warm welkom waardoor o.a. ikzelf mijn eigen vermoeidheid spontaan vergat.

De thuiskomst was veel zwaarder (humor)/(blog volgt).

Volgend jaar zal ik betreffende wandeling zeker opnieuw aangaan met mijn collega’s van GroenLinks, voor onderweg zal ik het mijzelf wel iets luxer gaan maken net als het eerste jaar.

Onderweg hadden wij het best goed, als team genoten was het vrij gezellig en was alles best wel goed georganiseerd, ook vanuit Vluchtelingenwerk Nederland.

Had en heb tevens veel respect voor de individuen die op persoonlijke titel ons kwamen aanmoedigen tijdens de nachtelijke wandeling en aan ons zo nu en dan ook gewoon een stukje fruit of te drinken aanboden (aanpakken en doorlopen uiteraard).

Op korte termijn krijg ik een nieuwe badkamer, hier was en ben ikzelf minder gelukkig mee als huurder zijnde, het was en is echt wel nodig want zowel bij diverse buren van mij als bij mijzelf thuis begon en begint er wat schimmelvorming te ontstaan aan de muren in betreffende ruimte.

Voor mijzelf heb ik intussen wat leuke vloer en muur tegels uitgekozen, zowel de koelkast in de keuken als de wasmachine in badkamer ga ik zelf niet vertillen naar elders (lukt mezelf niet eens).

Mijn badkamer was wel zo leuk ingericht dat ik zelfs boven de wasmachine 2 leuke plankjes had hangen, handig om je o.a. je ondergoed op te leggen. Deze kan ik zelf wel verwijderen maar wederom terug plaatsen dus niet.

Was en ben er zelf benouder voor dit ‘geklier’ ten koste zal gaan van het laminaat wat ik in mijn keuken heb liggen (alles lag en licht op kaal beton sinds overname).

Vrienden willen mijzelf hierin best wel helpen, moet voor mezelf even gaan nadenken waar ik een stevig stuk karton zal gaan plaatsen om vloerschade te voorkomen.

Zeer binnenkort wil ik ook gaan stoppen met roken, geruime tijd geleden had ik de E-smoker al uitgeprobeerd, qua smaak en nicotine behoefte volstond deze maar…

Je ziet niet wanneer je de peuk op hebt, dus weet ook niet wat je op hebt tenzij je de filter moet gaan vervangen (tussendoor wel blijven opladen uiteraard).

Had en heb nog wat kleine klusjes liggen, zowel het WordPress account van de Zonnebloem Hoogeveen als die van het Gehandicaptenplatform Hoogeveen moesten en mogen nodig onder handen genomen worden, mijn eigen WordPress accounts tevens ook!

Hoef mijzelf dus niet te gaan vervelen deze vakantie, alles wel even op een lager pitje uiteraard XD

Leuk nieuws!

Als team GroenLinks hebben wij ons streefbedrag van 5000,– opgevoerd naar 7000,–

Heb intussen mijn vakantiegeld binnen waarmee ik voor een deel mijn eigen lekker kan gaan verwennen, ik ben nieuwe sportschoenen nodig en een hoofdtelefoon voor mijn MP3 speler.

Al mijn persoonlijke sponsoren was en ben ik zeer dankbaar voor hen bijdrage, naarmate het bedrag stijgt des te spannender en aangenamer de wandeling zal gaan worden voor mezelf (krijg dan meer verplichtingen).

Qua het werven van sponsoren begin ik steeds meer nieuwe ideeën te krijgen, zelf woon ik in de bloemenbuurt en heb binnen daar best wel een ‘bekende’ naam mede doordat ik op diverse vlakken politiek en maatschappelijk zeer betrokken was en ben.

Waarom daar niet gaan flyeren?

Vroeger was ik woonachtig aan de Arend, een portiek woning die 99 woningen + 1 kantoor telt. Er speelde in het verleden daar een aantal praktische problemen omtrent het woongenot en was destijds het aanspreekpunt van al mijn buren.

De in en uitstroom is binnen daar vrij laag, waarom daar niet een flyer ophangen in de algemene ruimte met mijn verhaal?

De link http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge_1 vond en vind ik wel te ingewikkeld overkomen, velen zullen dat misschien niet onthouden.

Ben domeineigenaar van http://regiohoogeveen.eu en dat mag met en zonder www ervoor, ik zou daar een snelkoppeling kunnen gaan plaatsen naar mijn persoonlijke pagina.

Het wordt dan iets in de vorm van http://regiohoogeveen.eu/nachtvan (moet nog een duidelijke naam verzinnen of neem er misschien meer in gebruik).

Zelf was en ben ik lid van diverse spaarprogramma’s vergelijkbaar met Euroclix, op de meeste accounts staat nu een bedrag van 5,00 en een uitbetaling aanvragen kan pas vanaf de 12,50

Aangezien ik op de meeste adressen een kleine downline heb zal ik deze pas omgeving september uitbetaald gaan krijgen wanneer ik trouw blijf klikken en/of meningen ga geven.

Dat duurt mijzelf in deze dus een beetje te lang, tegen inleveren van weinig gespaarde punten kan en mag je wel een link delen (overweeg dat dus ook te gaan doen op een aantal accounts).

Als laatste optie overweeg ik een artikel in te gaan zenden naar RegioHoogeveen.nl, de online krant van en over het laatste nieuws wat er binnen Hoogeveen speelt waar een fora aanvast geplakt zit.

Naast het nieuws van journalisten mogen burgers ook berichten inzenden mits het onderwerp maar iets te maken heeft met het beleid van Hoogeveen.

Wanneer iemand mij daarbij zou kunnen helpen, tips en tricks zijn zeer welkom, zou het kunnen gaan hebben over mijn Wajong status en kansen op de arbeidsmarkt.

Beledigende opmerkingen die je krijgt binnen thema’s als http://www.regiohoogeveen.nl/news/28087/Grittenborgh-open-voor-asielzoekers?.html

Ondanks dat ik periodiek blog, mijn Nederlands (en de Duitse taal ook) is vrij belabberd, spelfouten zijn eenvoudig te verstoppen en maak deze ook steeds minder nog steeds dan vroeger.

Alle woorden heb ik nu intussen zo’n beetje wel uit mijn hoofd geleerd raar uitgedrukt maar mede daardoor kunnen zinnen wel veel te lang gaan worden.

Dat is niet echt lekker leesbaar voor de aanschouwer en zal sneller geneigd zijn om halverwege te gaan stoppen met lezen over het thema wat ik aan probeer te kaarten.

Tips en hulp hierbij zijn dus ook zeer welkom.

Als Wajonger zijnde met mijn toenemende aantal fysieke beperkingen had en heb ik diverse maatschappij kritieken, neem voor het gemak mijn bruikleenbed die ik voor 60,00 per week huur terwijl winkelwaarde 3000,00 was en is.

Mede doordat mijn lichaam gevuld is met goedaardige tumoren was en is het liggen an sich vrij pijnlijk voor mezelf, tevens was en is bekend dat mijn ziektebeeld stil kan blijven staan of erger zou kunnen gaan worden.

In mijn rug heb ik er intussen een paar nieuwe ‘vrienden’ bij gekregen, veel kwaad kunnen deze niet maar reken maar dat het vrij pijnlijk is wanneer je op een foute stoel zit of op een te hard matras gaat liggen.

In mijn rug zat en zit ook een lelijke kromming waardoor ik niet op mijn buik kan liggen, op mijn linker zijde gaan liggen lukt mijzelf intussen ‘niet’ meer (wordt dan nadien spaties en mijn linker been gaat zijn eigen optillen in een standje waarvan je gaat denken kan dit? Reken er maar op dat dat juist ook vrij pijnlijk is).

Op mijn rechter zijde en rug intussen slaap ik intussen het lekkerst, draai voor het gemak maar een stoel een kwartslag om en ik lig dan echt perfect!

Duur of eigenlijk een te duur geintje dus wetende dat mijn ziektebeeld progressief is, dont worry:”kan gerust 80+ of ouder worden maar toch”

Omtrent mijn Wajong status, hier maakte en maak ik mijzelf echt heel kwaad over!

Vond en vind het terecht dat ik volledig afgekeurd ben, dat besef begint ook steeds beter door te dringen op mijn eigen adres.

De vorm waarin dit gegoten werd en zal gaan worden vind en vond ik ronduit onbeschoft, komend jaar wil men gaan korten op de Wajong regeling om gelden te gaan besparen.

In het hier en nu waren en zijn er leuke financiële regelgevingen voor werkgevers die mijzelf in dienst zouden willen gaan nemen.

Zelf solliciteerde en de laatste tijd een beetje minder best vaak binnen de zorg sector, telkens kreeg en krijg ik een afwijzing omdat mijn studie niet actueel zou zijn en daarnaast dat mijn ziektebeeld onvoorspelbaar is.

Een toekomstig werkgever zou eens kennis met mijzelf moeten gaan maken, mijn ziekte verzuim zal zeer waarschijnlijk vrij laag gaan zitten.

Aangezien ik tussen 1998 en 2001 op kosten van het UWV een informatica opleiding gevolgd had, zowel de stage tussen 2000 en 2001 binnen de zorg en de volledige opleiding met een voldoende behaald had kon ik aan het werk tot aan 2006 binnen de zorg.

Kreeg destijds meer taken toegewezen dan dat ik werkelijk ‘aan’ zou kunnen, vanaf aanname als locatiehulp zou mijn werkgever binnen de eerste 3 maand tijd mijzelf kunnen gaan laten bijscholen op kosten van het UWV (dit gebeurde helaas niet).

Wel hadden mijn werkgever en collega’s veel vertrouwen in mij, we overtraden eigenlijk alle regels die golden qua personeels beleid.

Een locatie hulp was en is verantwoordelijk voor mensen naar de WC helpen, mensen in of uit bed halen, taxi roosters bij houden en ga zo maar door.

Een assistent activiteiten begeleider ondersteund de activiteiten begeleider, schreef en schrijft handleidingen voor cliënt x, gaf en geeft 1 op 1 begeleiding aan een cliënt die wat extra aandacht nodig zou zijn en daarnaast nog steeds inzetbaar om ff wat koffie te gaan zetten en ga zo maar door.

De activiteiten begeleider behoorde zijn/haar activiteit te begeleiden, deze mocht en mag ook nimmer zijn/haar activiteit verlaten zonder enige backup.

In mijn remi werd ik al snel verantwoordelijk gesteld voor 3 activiteiten op 1 dag, dat vertrouwen kreeg en krijg je niet zomaar dus zal daarin wel goed geweest zijn.

Eind 2005 werd het mijzelf teveel, reden waarom ik begin 2006 ontslagen werd.

Tussen 2006 en 2007 had ik ff schijt aan bijna alles, kwam wel op de wachtlijst te staan van de sociale werkvoorziening maar om in aanmerking te komen voor een betaalde baan zou ik moeten wachten tot aan mijn 65e destijds.

Vanuit het CNV(j) gezien gaf en geef ik Wajong werkt/Realisten presentaties, wanneer een toekomstig werkgever mijzelf in dienst zal gaan nemen heeft deze recht op loondispensatie, indien nodig aanpassingen op de werkvloer en het aller ‘ergste’ een studie vergoeding!

Met mijn handicap kon en kan ik niet teveel dingen in 1x aan, vroeger ontkende ik dat (nu nog steeds een beetje) maar begin mijn eigen dat feit wel steeds beter te gaan beseffen.

Hierin vond en vind ik de volgorde dus ook verkeerd, ben intussen 36 en zou graag naar school gestuurd gaan worden op kosten van het UWV voor een 3 jarige opleiding binnen de zorg.

De eerste 2 jaar lekker gaan studeren tussen 9:00 en 17:00 (afgerond), het laatste jaar stage gaan lopen en mijzelf qua kunnen gaan bewijzen.

Eerst zien dan geloven was en is de strekking dus ook een beetje in deze, zelf ben ik er nog steeds van overtuigd dat ik grote kansen op de arbeidsmarkt zou kunnen gaan hebben.

Vond en vind het jammer dat weinigen dat door hadden en hebben!

Nu terug naar de grote wandeling van 40 kilometer + overige reisafstand wat ik op de retour rit naar huis grotendeels te voet zal gaan afleggen (vertrouw mijzelf na de wandeling niet meer op de fiets vanaf station Hoogeveen naar mijn thuis adres)

Loopafstand vanaf het station naar mijn thuisadres zal een milde 2,5 kilometer meter zijn.

Wat mijzelf het meest raakt, de Syrische vluchteling had en heeft niets meer. Ergens klakkeloos geld in gaan pompen was en ben ik vel op tegen, met behulp van de ‘zware’ wandeling wandeling zou ikzelf deels kunnen meemaken waarmee zij kampen en kampten.

Het valt niet te vergelijken met elkaar, zij moesten en moeten immers huis en haard gaan verlaten en missen familie leden wegens geweld.

Zelf gun ik betreffende vluchtelingen een nieuwe kans, alle opbrengsten zullen dus ook geïnvesteerd gaan worden in Toekomst Visie!

Dat is voor mijzelf de belangrijkste reden dat ik mee ga wandelen, hoop uiteraard op veel ondersteuning.

http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge_1

Heerlijk, weekend!

Afgelopen donderdag had ik een vrij vol dagje,

Vanaf een uur of 6 begon ik met het overzetten van allerlei belangrijke gegevens en papierwerk van een pc die schijndood is naar een werkende pc, qua overig papierwerk en telefoontjes hoefde ik ook niet stil te zitten.

Stopte hiermee tegen 18:00, ging snel even boodschappen doen gevolgd door een hapje eten zodat ik v.a. 19:00 voorlopig wel even klaar met alles zou zijn.

Afgelopen donderdag stond er om 20:00 vanuit GroenLinks Hoogeveen een fractie overleg op de agenda, vanuit mijn woning bezoek ik veelal voor vergaderingen en langdurige besprekingen het gemeentehuis te voet (mijn fiets moet ergens aanvast gezet kunnen worden anders fiets ik niet).

Vanaf mijn woning door gaan wandelen naar het raadhuisplein via de Hoofdstraat zal zo’n 35 looptijd in beslag gaan nemen wanneer je haaks loopt en geen straten afsnijd d.m.v. tussenwegen.

Uiteraard schoten er bij mij vanaf 19:10 weer diverse ideeën door mijn hoofd, ging dus nog ff door met de uitwerking.. Omgeving 19:20 dacht ik bij mezelf pak maar de fiets straks, 19:37 was ik vertrek klaar met de verkeerde schoenen uiteraard (heren kantoor instappers zonder vering) en tijdens dat ik de trap af liep van ons portiek om naar de berging te gaan (waar de fietsen schuurtjes staan), dacht ik bij mijn eigen:”Je gaat de fiets niet pakken Klaas”,”je wist ruim op tijd dat je verwacht werd om 20:00”,”ga maar in lopen in een stevige looppas!”

Vanaf het moment dat ik ons portiek verliet had ik er 20 minuten over gedaan, kwam wel op tijd aan in het zaaltje waar wij ons overleg hadden.

Zelf voelde ik een soort van ‘onplezant’ ‘geluk’ door mijzelf heen stromen, ondanks alle hindernissen waartoe ik mijzelf verplichte kwam ik toch keurig op tijd aan en had het mezelf ook makkelijker kunnen maken natuurlijk.

Nadat het fractieoverleg was beëindigd regende het een beetje, een collega deed nog navraag aan mij of deze mij niet even naar huis zou moeten gaan brengen.

Het aanbod was verleidelijk maar bedankte vriendelijk.

Binnen Nederland hebben vele mensen hen eigen klachten over wat er allemaal wel niet mis is, zelf ben ik er 1 van en daarom hou ik mij ook actief bezig binnen o.a. GroenLinks, het Gehandicaptenplatform Hoogeveen, het CNV en FNV.

Heeft de Syrische vluchteling deze luxe?

Volgens mij niet, 1 nachtje een zware wandeltocht aangaan voor het goede doel doe ikzelf maar wat graag aan mee. Vermoedelijk zal ik een dag later met enkele fysieke klachten komen te zitten wat verhoudingsgewijs geen enkele ruk voorsteld.

Naast dat betreffende wandeling van 40 kilometer + de rest qua reisafstand best wel zwaar voor mijzelf zal gaan worden, wordt het gegarandeerd ook een top nacht afgaand op de ervaringen van vorig jaar.

Onderweg troffen wij diverse vrijwilligers die niet mee liepen maar wel een concert aanboden op de rust locaties, dat gaf mijzelf vorig jaar veel kracht en moet om door te lopen en vermoed dat dit jaar wederom zo zal gaan.

Vluchtelingenwerk Nederland heeft alles zo netjes georganiseerd dat mocht er iets mis gaan je gemakkelijk bij een hulp post terecht zou kunnen.

Deelname aan de wandeling was en is op eigen verantwoording maar toch.

Tijdens het wandelen met ‘mijn’ team genoten van GroenLinks zullen wij vast ook wel interessante discussies aangaan om de voeten ff te vergeten.

Al mijn sponsoren was en ben ik zeer dankbaar voor hen bijdrage, de vrijwilligers die ik onderweg zal gaan treffen natuurlijk ook (die zijn namelijk heel belangrijk).

Ik bedel niet graag maar ben wel op zoek naar meer sponsoren, mijnerzijds overweeg ik een leuke tegenprestatie te gaan geven maar moet nog uitzoeken hoe exact.

Hoop zelf minimaal 350,– binnen te gaan halen, liever meer uiteraard.

Mijn belangrijkste argument om mee te wandelen aan deze tocht is toch wel mensen toekomst proberen te bieden!

http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge_1

Gaaf, soms ben ik best wel een mazzel kont!

v.a. de jaarwisselingen waren en zijn financieel gezien de maanden januari tot aan maart niet de leukste tijden, dit jaar was ik direct al mijn 360,– eigen risico kwijt zoals gewoonlijk waarvan ik de nota kreeg in maart dit jaar.

Omtrent mijn energie nota gebeurde en gebeurd op jaarbasis continu hetzelfde, de afrekening vond en vind plaats omstreeks dezelfde periode.

Recentelijk ontving ik vanuit CNV(j) de Realisten een mailing omtrent een uitnodiging kick-off Hete Pepers:

Op 26 maart is het zo ver! NJR, CNV Jongeren en FNV Jong lanceren officieel het jongerenproject Hete Pepers: een samenwerking om duizenden jonge baanzoekers te ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Met het project, dat minimaal een jaar gaat lopen, worden jonge baanzoekers getraind op sollicitatievaardigheden, ondernemerschap en 21st century skills. Het project wordt ondersteund door Microsoft Nederland en Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid.
Op 26 maart trappen we officieel af met o.a. Esther Peeters (voorzitter NJR), Michiel Hietkamp (voorzitter CNV Jongeren), Robbert Coenmans (voorzitter FNV Jong), Edwin Hageman (CEO Microsoft Nederland) en Mirjam Sterk (ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid).
Wij willen graag dat JIJ erbij bent! Want jij bent de Hete Peper waar wij het voor doen. Wat is er allemaal te doen tijdens de kick-off?

* Kom meer te weten over het Hete Pepers project;
* Geef ons jouw input over wat jij terug wilt zien op de Hete Pepers events of ons online platform;
* Krijg een kijkje achter de schermen bij Microsoft Nederland op Schiphol;
* Vraag Microsoft professionals (waaronder CEO Edwin Hageman) het hemd van het lijf over hùn carrièrepad . tijdens een netwerklunch;
* Vergroot je netwerk met jongerenorganisaties en mede-baanzoekers.

Vanuit het CNV Realisten team kon en kan ik reiskosten declareren, moest en moet daarvoor nu wel even een inkt patroon gaan kopen om het declaratie formulier met bonnen te kunnen retourneren.

Mijn eigen energie nota viel behoorlijk mee, hoefde veel minder bij te leggen dan ik vooraf verwacht had (terwijl ik wel veel vaker thuis zat en dus meer stroom en warmte afnam).

De last minute booking is zojuist goed aangekomen, aanstaande woensdag kan ik gewoon naar Schiphol vertrekken met de trein en overig OV, onze presentatie vanuit het CNV(j) hoef ik mijn eigen niet op voor te bereiden, maar zie het zelf wel als netwerk moment!

Zelf viel en val ik onder de oude Wajong regeling, reden voor mezelf dat ik mijzelf actief inzette voor het CNV(j) Wajong Promo Team wat nu intussen onder de noemer valt van de Realisten.

Vanuit het Wajong werkt promo team/de Realisten gaven en geven wij continu aan wat ‘onze’ beperkingen zijn in tweetallen (we hadden en hebben het dus wel over ons eigen ziektebeeld/handicap)

Gaven en geven een stukje motivatie dat diverse Wajongeren graag aan de bak zouden willen gaan binnen hen kunnen, in hoeverre de werkgever ondersteund zou kunnen gaan worden bij het in dienst nemen van..

Op zich goede regelingen, wel zat en zit er 1 tussen waar ikzelf niet zo gelukkig mee ben, bij/om scholing kan ik zelf niet meer ontvangen omdat ik tussen 1998 en 2001 een informatica opleiding had gevolgd en dankzij dat diploma tot aan 2006 werkzaam werd binnen de zorg.

v.a. 2006 stond en sta ik zelf dus weer aan de zijlijn, op vrijwillige basis was ik actief per 2007 voor de Huurders Federatie Hoogeveen, later Huurders verenging Hoogeveen, diverse GroenLinks netwerken voor en achteraf.

Vanuit een beetje een GroenLinks insteek hoop ik dat ik zelf een hoop bij zou kunnen gaan leren over werkgelegenheid voor mensen met een beperking.

In mijn verleden was ik al vrij vaak teleur gesteld bij het achter laten van mijn CV, men wist destijds nog beter aan mij te vertellen wat mijn ziektebeeld in zou gaan houden, dus dag Klaas!

Ben er zelf in deze op uit om de regeling om te gaan draaien, stuur mij wederom maar weer even naar een school opleiding die bij mijzelf past, de Nederlandse en Duitse taal zou ik zowel op MBO maar ook HBO niveau een mager 6je kunnen gaan scoren.

Met begrijpend lezen kan ik alles aan, mijn spelling is gewoon beroerd i.c.m. met sindsbouw.

Weer een puntje van bezuinigen he?

Levenslang handje ophouden en op mijn kont gaan zitten kon en wil ik niet, via die weg zou ik zelf afhankelijk blijven van..

Zou ‘onbetaald’ aan het werk kunnen gaan, maak mezelf dan nuttig voor de samenleving en de werkgevers hebben straks minder vaste krachten nodig qua werknemers!

Wat mis ik hierin?

Leuke uitdaging

Zelf zette ik mij al jaren in voor het CNV(j) de Realisten (voormalig Wajong werkt promo team), sinds een paar weken woonde en ga ik nog een aantal bijeenkomsten bijwonen over o.a. de nieuwe participatiewet die van kracht gaat per 2014.

Op Twitter zag ik de stelling:” Opvallend dat veel organisaties buiten belangenorganisaties zo positief reageren op de #participatiewet. Ze kennen alleen de knelpunten niet” voorbij komen en moest meteen een beetje ‘lachen’ met een zure lach.

Het beleid omtrent de Wajong regeling verdiepte ik mijzelf al jaren in, startte hiermee in 2005 en vanaf 2006/2007 tot aan de kleine lettertjes.

Wanneer ik het nieuws en ook de Kamerdebatten van afgelopen 2 weken (volgens mij vorige week) goed gevolgd had ontstond daar al een lelijke ‘taalfout’.

Een aantal politici hadden het over Wajongers met klem op jongers, het kwam een aantal maal voor alsof men sprak over jongeren het een handicap die nog bij paps en mams thuis woonden.

Op die wijze zou je de definitie van Wajong al behoorlijk kunnen verzieken, er wordt dan niet meer gesproken over de Wajongeren en/of Wajongers maar de WaJongere.

Een ‘leek’ die dat half volgt zou kunnen gaan denken dat er gesproken werd over jongeren met een handicap, zelf ben ik van het bouwjaar 78 en blijf gewoon een Wajongere.

Reageerde in eerste instantie wat humoristisch op bovenstaande Tweet in de vorm van:” Denk dat ‘wij’ daar misschien eens n paar duidelijke blogs over moeten gaan schrijven+ # Metro et cetera, dan lezen zij het ook”

Direct na plaatsing dacht ik bij mijzelf na in een flits van een seconde, wil nu 1a 2 columns gaan schrijven die doorgestuurd worden naar de bekende kanten zoals de Volkskrant, het AD en provinciale en regionale kranten.

Mijn schrijftalent was\is niet optimaal (heerlijk die zelfkennis), met 2 artikelen zou ik mijzelf wel prima kunnen uitdrukken.

Het eerste artikel zou een stukje voorlichting kunnen gaan geven over wat de huidige Wajong regeling exact inhield en inhoud, de nadruk wordt er dan op gelegd wat de definitie van Wajong echt betekend (jong geboren met een handicap bijvoorbeeld, ken er nog meer).

Het tweede artikel zal meer in gaan op beleidsmatige gevolgen, alle Wajongeren zal je nooit over 1 kam kunnen scheren, dat gebeurd naar mijn idee nu te veel.

Het liefst zou ik bovenstaande in 1 artikel gaan verwerken, maar dan dien ik beide toekomstige verhalen wel behoorlijk te gaan inkorten waarmee je de kans loopt dat het verhaal niet duidelijk genoeg over komt.

Wens het in deze ook ‘niet’ te hebben over mijn persoonlijke situatie, het moet wel over de gemiddelde Wajonger gaan van A tot Z.

Volgende week krijg ik een laatste bijeenkomst over participatiewetgeving, aanstaande woensdag vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen zal het thema ook goed uitgediept gaan worden.

Wil en moet dus ook iets met vergaarde kennis gaan doen v.a. volgende week 😉

Eerst denken en dan doen!

Recentelijk zag ik een tweet van Liesbeth van Tongeren voorbij komen waarbij zij ‘aangaf’ dat het een ‘goed’ idee zou zijn om de gele borden weg te halen bij de NS (op alle perrons).

https://twitter.com/GroenLiesbeth/status/408171272678694912/photo/1/large

Betreffende krengen zijn lelijk, staan alleen maar in de weg en ‘iedereen’ heeft anno 2013 wel mobiel internet en/of een Ipad tot zijn/haar beschikking.

Zelf kom ik uit Hoogeveen, ken het trein verkeer dus wel uit ‘mijn’ hoofd, iemand buiten Drenthe, Groningen en Friesland zou ook de weg wel moeten kennen.

Sorry, kleine schrijffout…
Wens je vanaf Hoogeveen met de trein naar Emmen te gaan zal je echt via Zwolle moeten gaan reizen (wat een tegengestelde richting is).

Wat mij betreft blijven alle gele borden mooi staan.

Op persoonlijke titel reis ik vrij veel met de trein door heel het land, de rit naar locatie valt vooraf prima te plannen via de digitale snelweg en de gele borden misschien.

Mijn retour ritten waren en zijn nooit vooraf in te plannen, dus met NS reisplanner kan ik dan al weinig.

Door de weeks zat en zit ik s’avonds periodiek in Utrecht en/of dien mijn weg terug te vinden naar Hoogeveen via Utrecht Centraal.

In die zin ben ik voor behoud van de gele borden, niet iedereen is in het bezit van een laptop met Wifi verbinding, Ipad of stoer mobieltje met meerdere functies.

De grotere stations hebben hele nuttige informatie borden, wanneer ik van locatie x weer naar huis moet raadpleeg ik deze ook als eerste..

Wat te doen bij stroomuitval?

Ander puntje, binnen Hoogeveen wilden en willen wij ons zelf beter op de kaart gaan zetten, het centrum moet toegankelijk zijn voor iedereen.

Omtrent het wel en niet fietsen in de Hoofdstraat, de tijden ken ik wel 😉

Baal er binnen Hoogeveen wel enorm van dat men eerst alles leuker wilde gaan aankleden, nadat het bijna afgerond was en is mogen vergissingen weer hersteld gaan worden.

Kost dat niet klauwen met geld?

http://www.regiohoogeveen.nl/news/26403/Aanpassingen-fietspaden-Het-Kruis.html

Er waren tegels gelegd, n.a.v. kritieken kan er her betegeld worden.
Zwakte bod mijnerzijds misschien, maar waarom worden bepaalde problemen gewoon in stand gehouden?

Misschien mis ik zelf iets, vergaderen om te vergaderen snapte en snap ik al niet.

Waarom 2x ergens tegels gaan plaatsen terwijl het in 1x had gekund?

Misschien licht het aan onkunde van mijzelf, maar wat mis ik dan in deze?