Regie in eigen handen hebben!

Voor mijzelf was en ben ik mijn leven zat mede wegens mijn incontinentie problemen, daarnaast uiteraard mijn pijn klachten die alleen maar toenemen en het steeds afhankelijker gaan worden van.

o.a. in de omgeving van mijn linker bil\bovenbeen waren en zijn weer een aantal nieuwe “NF’ tumoren in de groei. Klinkt misschien vreemd, maar met trots kon\kan ik zelf gaan aangeven dat ding of die dingen er een week vooraf zeker niet zaten (stelt mijzelf gerust in de vorm van dat NF mijzelf teveel zat en zit te pesten).

Vlak onder mijn linker schouderblad begon en begint het in 1x ook stukken gezelliger te worden. Kon kan nu gewoon aanwijzen vorige week zat dat ding op die plek er niet, nu zit er in ene wel een knobbel!

Zelf was\ben ik van mening dat de euthanasie regelgeving stukken eenvoudiger zou moeten kunnen gaan. Was\ben zelf te eigenwijs om gewoon even mijn polsen door te gaan snijden of d.m.v. een injectie naald een bubbeltje lucht in mijn bloedvaten te gaan spuiten.

Voor mijzelf wens ikzelf alles wel heel netjes te gaan afronden, tijdens mijn crematie zal het nummer: Het einde afgespeeld gaan worden, muzikaal gezien gaven en geven de klanken iets ‘heldhaftig’ mee (teken van doorzettingsvermogen).

Daarnaast bijvoorbeeld zoiets als:

en:

 

Uiteraard waren en zijn overige nummers zeer welkom, Het Einde past het best bij mijzelf ook tekstueel gezien. De 2 overige nummers kunnen en mogen veranderd worden in iets wat bij mij zou passen of mijzelf omschrijft.

(pagina was\is nog onder constructie)

 

Schrik….

Nu ik mij weer stukken vitter voel had ik vanmiddag ook even de ‘prothese bakker’ bezocht, ik herhaalde de klacht over mijn bovengebit en dit maal werd hij gelukkig wel stukken beter bijgesteld.

Hij liet er wel bij weten dat ik er niet teveel van moest verwachten omdat het geval wat ik nu heb maar een soort van proef gebit zou zijn die ik meer als soort van pleister zou moeten gaan zien.

Kosten: Nogmaals 1100 Euro waarvan 30% eigen risico, hij zelf zal de nota niet gaan innen en laat dat T.Z.T. gewoon over aan Univé. Laatst genoemde vind ik uiteraard heel handig, binnen Univé was al bekend dat ik het zelf niet breed heb en altijd nota’s gespreid wens te betalen.

Binnen Univé beschik ik over een Zorg Extra pakket, de een na duurste voor een singel personage alleenwonend. Op jaar basis zou ik mijn eigen risico al wel kwijt zijn binnen 30 dagen (maandelijks kost ik de samenleving al een minimaal bedrag tussen de 362,45 en 500,00 per maand en Univé weet dus ook heel goed van mijzelf dat ik niet in 1x 300 Euro bij kan leggen naast het bestaande eigen risico).

Mijn eigen risico werd altijd al verspreid betaald over 12 maanden sinds de nieuwe bank regeling, wanneer ik pech heb mag ik maandelijks 25 Euro extra gaan bijleggen aan zorg premie, met een beetje mazzel hoef ik mij daar niet druk om te gaan maken omdat ikzelf wel iets uitgebreider verzekerd ben dan het standaard basis pakket.

Zelf zou ik nog een kleine troef achter de hand kunnen hebben, op advies van mijn diëtiste nuttig ik nu 3 flesjes Nutridrink per dag, voorheen tussen de 6a 7 wat ik al nooit haalde omdat ook dat spul vrij laxerend werkt op mijn adres.

Eind juli dit jaar kreeg ik beter in kaart welke varianten ik wel en niet tegen kan, heb nu intussen er nog meer mogelijkheden bij gekregen om alles nog beter te gaan uitzoeken (aanpassing website Tefa).

Tefa liep en loopt periodiek te klagen op mijn adres dat ik per maand te weinig bijvoeding bestel (64 flesjesa 200 ml per keer), de postbode omdat de dozen te zwaar zijn, deze waren en zijn intussen bereid voor mij de bende aan mijn voordeur af te leveren (ik woon op de 1e etage), ik mag van hen echter niet een toekomstige doos zwaarder gaan laten maken.

Dien zelf dus toch wel ongeveer om de 14 dagen iets bij te gaan bestellen of in 1x 96 flesjes a 200 ml.

Alles wat ik te weinig had besteld zou ik deze en komende maand nog bij kunnen gaan bestellen, voor deze maand dien ik sowieso nog bij te gaan bestellen en komende maand ook.

Heb zelf als eerste de voorraad weg gewerkt en was nu intussen aan de eerste 64 flesjes begonnen, de ‘krengen’ dien je per 4 te bestellen dus agenda technisch gezien zou je een volgende voorraad alvast 1 week te vroeg kunnen gaan aanvragen.

Vandaag besteld is nu intussen donderdag tussen 12:00 – 19:00 in huis, voor 12:00 besteld binnen 2 dagen omgeving 12:00 en 14:00 1e levering 😉

Het zal wel aan mij liggen, maar graag blijf ik een stukje vooruit kijken. Ondanks dat ik mijzelf stukken beter voel sinds de operatie aan mijn rug dit jaar was en is mijn gezondheid mijzelf wel behoorlijk aan het plagen, wanneer je het totaalplaatje zou gaan relativeren was juist dat toch allang bekend?

Daar gebeurde en gebeurd naar mijn idee veel te weinig mee, misschien zullen er mijnerzijds nog enkele blogs gaan volgen omtrent geldverspilling binnen de Zorg en het Wajong gebeuren.

Mede doordat mijn lichaam mijzelf fysiek gezien steeds meer begint te pesten, begin ik zelf uiteraard ook nog steeds beter door te krijgen waarbij diverse dingen mis gaan.

Aldus de stemwijzer zou GroenLinks nog steeds het best bij mij passen als partij zijnde om op te gaan stemmen, vanaf de Leergang Zin in GroenLinks 10 en overige ervaringen vanuit o.a. het Gehandicaptenplatform Hoogeveen, wens ik mijn inzet voor GroenLinks een beetje op te gaan voeren.

Zelf acht ik mij niet geschikt als Tweedenkamer Lid, tijdens het debatteren zou een ander mijzelf kunnen gaan overtreffen waarvan ik achteraf zou kunnen gaan denken:”Hoe kon ik dit laten gebeuren?”

Qua beleid stond en sta ik mede uit eigen ervaring vele malen sterker dan voor mijn deelname aan de Leergang Zin in GroenLinks 10, het T.z.t. geratel mijnerzijds hoop ik nu een beetje op te kunnen gaan voeren omtrent beleid.

Naast Klimaat en Kleurrijk denk ik zelf het meest te weten over alle zorg problematiek die er speelt, was en ben geneigd om mij landelijk verkiesbaar te gaan stellen onder op de lijst binnen GroenLinks omtrent o.a. de Zorg problematiek, daarnaast cultuur en klimaat (alle genoemden was en ben ik nog zeker niet klaar voor maar toch?).

De Wajong regeling en ook de zorg regelgeving zat en zit zo krom in elkaar na mijn idee, dat deze de samenleving ook alleen maar geld kosten. Hoe zat en zit het met Kleurrijk?

Van laatst genoemde weet ik geen exacte getallen en dien daarover nog een hoop bij te leren, wat ik wel goed mee gekregen had en heb is dat het COA voorwaarden stelde aan de gemeente Hoogeveen omtrent opvang asielzoekers..

X aantal mensen wel of niet gaan opvangen op 1 locatie, vooraf zou je al na kunnen gaan dat dat een nee zou kunnen gaan worden. Op persoonlijke titel zou 4 locaties wensen te gaan aandragen (zit zelf niet in de raad, met betreffend idee zouden wij wel meer mensen kunnen gaan opvangen dan dat er momenteel over gedebatteerd werd).

Zelf dien ik dus ook met deze info aan de slag te gaan, tips zijn uiteraard welkom 😉

Soms moet je de stoute schoenen durven aantrekken

Afgelopen periode had ik het al vrij druk omtrent mijn eigen problematiek omtrent Zorg, sinds kort had ik mij mede op advies van Linda Voortman ook ‘weer’ aangesloten bij het netwerk GroenLinks Zorg.

De eerste bijeenkomst voor mijzelf als zeer prettig ervaren, zelf trof ik veel bekenden waaronder veel oud collega’s vanuit diverse netwerken en werkgroepen, daarnaast testte ik mijzelf en bleek mijn kennis over spelende problemen en hoe GroenLinks diverse dingen eigenlijk anders zou willen zien ook redelijk actueel te zijn.

Als actief lid van CNV(j) de Realisten (Wajong werkt ambassadeur), had ik in het verleden wel eens mijn kritieken (we gaven en geven te weinig presentaties in de omgeving van de regio waar ik zelf woonachtig ben).

Vanuit CNV(j) de Realisten had ik recentelijk al toestemming gekregen om ook werkgever te gaan bezoeken in de omgeving van de regio waar ik zelf woon (alles tussen de omgeving van Zwolle en Groningen hemelsbreed gerekend).

Vanuit CNV(j) de Realisten dien ik wel minimaal 5 locaties kunnen aandragen waarvan ik zeker\zo goed als zeker weet dat wij daar ook een Realisten presentatie zouden mogen gaan geven.

Bij voorkeur, daarvoor moet je een ‘oude rot’ zijn in het vak, zou ik het best adressen kunnen gaan uitzoeken waarbij ik het vermoeden heb dat men mijn CV uiteindelijk ook wel interessant zal gaan vinden.

Zelf zette en zet ik mij ook in voor het Gehandicaptenplatform Hoogeveen, gemeenteraadsthema’s krijg ik daardoor wel eens in tweevoud mee.

Het gebeuren omtrent mijn Wajong ambassadeurschap was en ben ik al geruime tijd van plan om te gaan uitbreiden, zat en zit al aangesloten bij Onbegrensd Talent, het voormalig Netwerk GroenLinks Netwerk Chronisch zieken en Gehandicapten, Het CNV(j) Realisten promo team, deels iets met het HARRIE gebeuren (Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk).

Voor mijn eigen gemak begin ik het idee te krijgen dat ik mijzelf beter om zou kunnen gaan dopen tot Wajong ambassadeur en Zorg ambassadeur, daar zou ik binnen GroenLinks landelijk, provinciaal en regionaal veel meer mee kunnen gaan doen toch?

Heb voor mijzelf het gevoel dat ik hiermee iets harder aan de slag zou moeten gaan, zou ik iets met dit idee moeten gaan doen of had ik ergens gezien hier al eerder van start mee moeten gaan?

Soms krijg ik handige pr hulpmiddelen gewoon in de schoot geworpen

Had zojuist de meest noodzakelijke boodschappen voor morgen en aanstaande maandag in huis gehaald en controleerde vervolgens mijn postvakje. Naast diverse overige post zat er ook een vrij dikke envelop van het UWV tussen.

Het zou gaan over de VacatureFlits Wajong die de Werkkrant Wajong zal gaan vervangen, eenmalig kreeg ik eerst genoemde op papier, indien ik er belangstelling bij heb kan ik deze maandelijks per mail gaan ontvangen.

Vanuit meerdere netwerken en werkgroepen was en ben ik wel de Wajong ambassadeur in deze regio, bij vragen en opmerkingen heb ik nu stiekem al 2 contactpersonen gescoord.

Was ik niet de gene die actief is binnen CNV de Realisten die graag ook meer presentaties zou willen gaan geven tussen omgeving Zwolle en Groningen?

Een Realisten presentatie gaan verzorgen in de omgeving Nijmegen als voorbeeld is super gaaf (mijn favoriete omgeving om wel eens even te vertoeven), hoef daar echter na een presentatie niet mijn CV achter te gaan laten.

Ik wacht nog heel even met de uitwerking van mijn ideeën, ik zou mijzelf bijvoorbeeld kunnen gaan presenteren als Realist zijnde, Door dat te doen zal mijn ambassadeurschap binnen mijn regio en in goed overleg regio’s gepromote kunnen gaan worden.

Het zou ook kunnen zijn dat ik mijzelf iets uitgebreider wens te gaan voorstellen, had en heb het komende weken nog vrij druk met divers politiek en maatschappelijk gebeuren, pak er voorlopig even geen extra klussen bij.

Wel denk ik dat dit een methode zou kunnen zijn om ook hier werkgevers te gaan uitdagen om ons uit te nodigen voor een Realisten presentatie en\of informatief gesprek. Het is tevens een handig hulpmiddel voor mijzelf om te controleren of mijn Netwerk Skills nog wel actueel zijn! 😉

Ik ga op reis en neem mee…

Vanuit GroenLinks Hoogeveen was ik recentelijk uitgenodigd voor het congres Gratis geld. Tegen (w)elke prijs? Helemaal mijn ding uiteraard, hield mijzelf via diverse werkgroepen en netwerken daar al langer mee bezig.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 – 19.30 uur Ontvangst met koffie of thee
19.30 – 19.40 uur Opening door burgemeester Karel Loohuis
19.40 – 20.25 uur Inspirerende inleiding door Rick van Asperen
20.25 – 20.45 uur Pauze
20.45 – 21.30 uur Een andere kijk op (geld)zaken door Rutger Bregman
21.30 – 22.00 uur Interactief deel met Rutger Bregman en Rick van Asperen
aansluitend Uitwisselen van ideeën met anderen onder het genot van een borrel.

Voor mijzelf moet ik even snel beslissen wat ik allemaal mee ga nemen richting het congres, denk hierbij aan wat campagne materiaal van het CNV(j) de Realisten als voorbeeld.

Men is wat zuiniger geworden qua pr materiaal verstrekken, dien dus wel op te letten wat ik aan wie verstrek. Voor mijzelf ben ik dus ook een bestandje aan het aanmaken waar ik graag een Realisten presentatie zou willen gaan verzorgen, daarbij moet het ook nog eens binnen een hoek zijn waar ik na de presentatie mijn CV achter zou kunnen gaan laten.

Het wordt vanavond van mijn kant uit gezien dus een heerlijk netwerk momentje, het thema van de avond zal meer over het basisinkomen gaan en dat zou ik van mijn kant uit gezien ook alleen maar kunnen gaan promoten.

Hoop tijdens de pauzes vooraf, tussendoor en tijdens de borrel dus ook de juiste mensen te treffen. Een gezellig gesprek zou leuk kunnen zijn, misschien ook leerzaam maar die poog ik wel te vermijden.

Poog in deze met mensen in gesprek te raken waar ik in de toekomst ook iets aan zou kunnen hebben, zou er binnen Hoogeveen al een soort van Basisinkomen danktank bestaan, indien niet, waarom niet?

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen die een goed contact met de gemeente had en heeft, kwam en komt het wel eens voor dat overige netwerken en platformen ons niet kennen.

Ergens is dat jammer, het kan daardoor voorkomen dat de wethouder zich 2x in een zelfde thema zou moeten gaan verdiepen terwijl het nog beter in 1x gekund had.

Dien mijn visite kaartjes vanuit die hoek dus ook niet vergeten mee te gaan nemen 😉

Ben ik nog iets vergeten?

Behoor nu wel goed mijn agenda goed in de gaten te blijven houden.

Op mijn adres verloopt alles behoorlijk goed met mijzelf, naast wat kleine spelende probleempjes voel ik mijzelf nog steeds 2,5 jaar jonger vanaf afgelopen operatie.

Zal vanaf komende week ook gewoon al mijn vrijwilligerswerk weer gaan oppakken waar ik deels al aan begonnen was. Door een dom foutje van mijzelf had ik recentelijk al wel een dom foutje van mijzelf naar binnen lopen sluipen.

Op maandag de 21e vind er een vergadering plaats vanuit het GroenLinks netwerk Zorg, zou mijzelf heel graag bij dat netwerk willen gaan aansluiten omdat ik mijzelf ook het meest actiefst bezig hield en houd binnen GroenLinks.

Alleen al met mijn eigen privé ervaringen binnen de ‘Zorg’ zouden naar mijn idee wel veelal beter en goedkoper georganiseerd kunnen worden, hoe dat zo goed mogelijk vorm te gaan geven met mede GroenLinksers.

Vanuit GroenLinks Hoogeveen kon en kan ik ook deel gaan nemen aan een congres over het basis inkomen te Hoogeveen. Vanuit het CNV en FNV had ik mijzelf al behoorlijk in dat thema verdiept, ook vanuit de GroenLinks hoek landelijk.

Zal betreffend congres dus ook een beetje voorgang gaan geven.

Tot aan 2 september zal ik dus ook veel in het vergader standje gaan zitten, dat klinkt vrij bezet maar valt in praktijk gelukkig wel mee.

Op maandag avond woon ik weer mijn 1e Zonnebloem Hoogeveen vergadering bij, op dinsdagmiddag die vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen.

Was en ben ‘zwaar verslaafd’ aan mijn wekelijkse sportschool bezoeken, die wens ik daarop uiteraard wel aan te gaan passen.

Minimaal 1a 2x per week gaan sporten zie ik voor mijzelf wel als absolute must 😉

Grappig, ik kan merken dat het weer september is.

Fysiek gezien gaat het intussen stukken beter met mij en durf mij nog steeds ruim 2 jaar jonger te noemen neigend naar 2,5 jaar. De oorzaak van mijn dikke enkel probleem en stoelgang probleem zijn nog niet bekend.

Hoop dat het stoelgang probleem ooit wel beter onderzocht gaat worden, nu is er bekend dat er 3 mogelijke oorzaken zijn die allen wel bij mijn ziektebeeld horen.

De Loperamide doet hier prima zijn werk, dien een beetje op te letten wat ik eet en drink en ‘mag geen’ pilletje overslaan ben ik intussen achter gekomen.

Had de draad binnen GroenLinks Hoogeveen intussen weer opgepakt, wenste de draad binnen het CNV(j) Realisten promo team eigenlijk ook zo snel mogelijk te gaan oppakken.

Lag daar een poosje uit wegens ziekte en loop nu dus wel behoorlijk achter, had lang geen presentaties meer verzorgd dus kennis over bestaande presentaties zakt dan wel wat weg. Uiteraard kon en kan ik die presentaties wel vooraf even goed gaan inlezen, maar tijdens mijn afwezigheid waren er ook wel dingen veranderd.

Vandaag kreeg ik de nieuwe presentatie onder ogen, die wij aanstaande donderdag zouden kunnen gaan bespreken. Ben zelf een beetje laat met mijn aanmelding, de uitnodiging vond al eerder plaats… Wens er uiteraard wel bij aanwezig te zijn, heb dan namelijk meteen de basis binnen i.p.v. dat ik ergens halverwege in stap.

Heb in deze ook nog wel een beetje mazzel, vanuit GroenLinks Hoogeveen hadden wij vorige week donderdag avond fractie overleg, dus volgt er aanstaande donderdag een raadsavond (digitaal of fysiek kan ik die wel 1x missen als actief toeschouwer).

Vanuit het FNV ontving ik recentelijk ook een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de Red de Zorg demonstratie die op 12 september aanstaande plaats zal gaan vinden aan de Damrak te Amsterdam.

Weet nog niet exact hoe die demonstratie er uit zal gaan zien, in goed overleg met het FNV was en ben ik wel bereid om de microfoon of megafoon te pakken om mede demonstranten aan te moedigen, tegelijkertijd erbij te gaan uitleggen waarom wij aan het demonstreren zijn.

Misschien is het ‘onkunde’ van mij zelf, op persoonlijke titel was en ben ik wel een enorm duur kereltje voor de Nederlandse samenleving. Niet dat ik daar om gevraagd heb, maar zie maar eens hulpmiddelen te kopen in plaats van levenslang huren voor nog een hoger bedrag op jaar basis.

Hoe mooi de oude Wajong regeling ook was, waar 1 lelijke fout in stond en staat nog steeds naar mijn idee, je kwam en komt er niet zo maar meer uit wanneer je eenmalig op kosten van het UWV scholing hebt gevolgd en behaald + daardoor een vaste baan wist te scoren.

Vanaf 2006 stond ik grotendeels aan de zijlijn, per 2007 liet ik ook weten aan het UWV:”goh”,”aldus jullie indicatie val ik onder de categorie:”blijvend arbeidsongeschikt””,”graag zou ik mijzelf toch wel willen laten herkeuren om na te gaan of ik in aanmerking zou kunnen komen voor een bij of omscholingstraject.”

Helaas was dat niet mogelijk.

Vanuit de Realisten presentaties kon en kan ik prima uitleggen wat de voordelen zijn voor de werkgever wanneer men een Wajonger in dienst zal gaan nemen, beleidsmatig heb ik de oude Wajong regeling extra goed uitgediept en ben dat ook van plan te gaan doen met de nieuwe regeling.

Zover ik nu denk te weten gelden voor de nieuwe Wajongers dezelfde regels als de oude (pin mij daarop niet vast s.v.p.), bij de nieuwe Wajonger gaat het inkomen iets om laag wanneer hij\zij werkloos thuis zit.

Had en heb daar zelf weinig begrip voor, dat er bezuinigd zal moeten worden, kon en kan ik inkomen. Voor mijzelf was en is het helemaal niet meer aantrekkelijk om een poosje ‘ongeschoold’ aan de bak te gaan.

Bij voorkeur zou ik binnen de zorghoek aan de slag gaan met mijn 6 jaar werkervaring + vrijwilligerswerk v.a. 2007 tot aan nu binnen die hoek.

Moet mij eerst bewijzen, een vaste baan zien te vinden en zodra ik die gekregen heb zou ik daarnaast de schoolbanken in mogen duiken.. Erg knap bedacht, maar met een werkweek van 24 tot 36 uur gaat het mijzelf niet lukken om elders klassikaal les te gaan volgen d.m.v. volwassen onderwijs.

Zonder goede basis is het voor mijzelf niet eens aantrekkelijk om aan de bak te gaan met in het achterhoofd dat mijn actualiteit qua studie wel achterloopt. Binnen 3 maand, 6 maand of langer volgt dan extreem uitgedrukt een ontslag, zal daardoor in de nieuwe Wajong regelgeving gaan vallen..

Blijf dan zitten met mijn laatst genoten MBI opleiding niveau 3 en deels 4 in certificaten afgerond in 2001 😉

Spot er ook wel eens een beetje mee, til vooral niet te zwaar aan bovenstaande en haal er uit wat correct omschreven is. Zat en zit al heel lang te wachten op een PGB regeling, die wil maar niet van de grond komen.

Zelf kan ik nu nog steeds in aanmerking komen voor huishoudelijke ondersteuning, had en heb ik echter weinig behoefte aan omdat men aan mij niet de ondersteuning kan bieden die ik echt nodig ben.

Iets als mijn bed opmaken, op een keukentrapje gaan staan, divers buk en til werk lukken gewoon echt niet meer. En ja, het klinkt vreemd.. Een leeg kratje bier hoef ik niet te gaan inleveren bij de supermarkt die op 5 minuten loopafstand van mijn voordeur zit, een zwaarder gewicht in een rugzak op mijn rug gaan dragen lukt weer wel.

Op zaterdag 12 september, om 12.00 uur op het Damrak in Amsterdam (recht tegenover Centraal Station, verzamelen vanaf 11.00 uur) hopen we duizenden mensen te verwelkomen. Met een grote demonstratie door Amsterdam laten we van ons horen. Natuurlijk hebben we ook een leuk programma met sprekers en optredens. De FNV regelt gratis vervoer voor leden en niet-leden. Meld u hiervoor nu aan via www.fnvvoorzorg.nl

Komend jaar zal ik wederom deel gaan nemen aan de Nacht van de Vluchteling, overweeg deze een beetje te gaan uitbreiden wat door ‘eigen’ fout mijzelf de 1e 2 deelnames ook al overkomen was.

Met die kennis en ervaringen van toen, wil ik komend jaar iets mee gaan doen, eind deze maand heb ik de mogelijkheid om samen met stichting Vluchtelingen werk enkele ideeën en gedachten te gaan uitwisselen.

Zij moeten en ik mag, zelf kreeg ik ook wel eens de negatieve feedback:”Klaas”,”je bent zo ongezond”,”kunt dit niet en dat niet”,”daar zou juist jij dan toch nooit aan kunnen\moeten beginnen!”

Pardon denk ik dan bij mijzelf, ook de gehandicapte vluchteling had en heeft geen keuze toch en moet gewoon op de vlucht slaan ter zelf bescherming?

Tegelijkertijd toon ik zelf aan dat ik misschien iets minder gehandicapt ben dan velen denken, heb mijn grenzen misschien gewoon iets ‘beter’ in de peiling 😉

Een mega boost aan energie ;-)

Was van plan om een gekke selfie van mijzelf te plaatsen in de vorm van raad het plaatje, zonder omschrijving kunnen beelden veelal meer vertellen toch?

Soms zecht een selfie meer

Na de eerste 2 verborgen Hinds ingetikt te hebben volgde er spontaan een blog verhaal die ik zelf behoorlijk goed vind 😉

Had en heb echt zo,n maandag gevoel, 10 dingen tegelijkertijd willen gaan doen maar ‘nergens’ aan beginnen. Intussen verloopt hier alles wel weer super snel en zit ik te azen op 2 nuttige tips 😉

1. Zal minimaal nog 10 ordners met A tot Z alfabetisering tabbladen nodig zijn om mijn archief echt netjes te kunnen gaan sorteren (waar kun je die het goedkoopst scoren) ?
2. Uit zonlicht haal ik veelal vrij veel kracht, begin een beetje kalend te worden. Hoop dat dat stukje huid wel iets sneller mee zal gaan kleuren?

Bij foto 4 is ook heel mooi een rekenmachine te zien, had en heb nog steeds diverse ‘gekke ideeën’ om mijzelf terug te gaan plaatsen in mijn doen en laten zo’n 10 jaar terug met als enigste verschil dat ik nu net iets meer kennis en wijsheid heb n.a.v. opgedane ervaringen, bij studies et cetera.

Daar wil en moet ik iets mee gaan doen naar mijn idee in ‘slow’ tempo.

Er spelen nog een paar kleine ‘medische’ probleempjes waarvoor een correcte oplossing verzonden zal moeten gaan worden. Zodra dat voor elkaar is kan ik super goed functioneren en bij tegenslagen goed functioneren.

Op maatschappelijk, bestuurlijk en politiek vlak voel ik de drift in mijzelf om meerdere taken naar mijzelf toe te gaan trekken. Alles op zijn tijd uiteraard, mijn kunnen en niet kunnen begin ik steeds beter in de peiling te krijgen.

Ik zeg even niets toe, ik overweeg komend jaar een gekke stunt uit te gaan halen tijdens de Nacht van de Vluchteling. Wens voor mijzelf het plan nog beter te gaan uitwerken, wacht met de exacte uitwerking hiervan ook zeker nog zo’n 6 maand.

Media aandacht uitlokken en koppelen scheen ik o.a. goed in te zijn los van elkaar, beleidsmatig schijn ik ergens ook best wel veel te weten.

Klinkt misschien arrogant en een beetje filosofisch maar toch:”Wat zal er gaan gebeuren wanneer ik al mijn talenten eens beter aan elkaar ga kopellen?”

Het zelfde geldt voor mijn persoonlijke negatieve kernmerken, kon en kan bijvoorbeeld een enorme stijfkop zijn. Dankzij dat stukje zelfbesef kan ik mijn stijfkoppigheid beter onder controle houden maar tegelijkertijd getuigd het ook van vrij veel doorzettingsvermogen.

Het doorzettingsvermogen van mijzelf kreeg en krijg ik veel respect voor, dien erop te gaan letten dat ik geen respect ga afdwingen zoals ik nu een beetje oog te doen.

Excuses hiervoor, voel mijzelf tig keer zo sterk en wijzer 😛

Zin in Zonlicht!

Vanaf thuiskomst afgelopen maandag had en heb ik gewoon energie voor 2, om vervelende tegenslagen te voorkomen hou ik voor een groot deel gewoon nog ff vakantie en pak al mijn vrijwilligerswerkzaamheden in een heel laag tempo weer op.

Afgelopen dagen kreeg ik thuis ook divers bezoek van vrienden en bekenden die even gedag wilden zeggen en\of wilden weten hoe het nu met mij is.

Vandaag kon ik mijzelf ff heerlijk ongestoord op de inrichting van mijn woning richten, diverse kasten wens ik nog praktischer te gaan indelen, ook ben ik van plan om op korte termijn diverse bouwmarkten te gaan bezoeken en decoratie winkels.

Denk nu intussen door te hebben hoe ik alles wens te gaan indelen, om inschattingsfouten te voorkomen zal ik mij ook als eerst gaan richten op al het papierwerk:

– Eigen administratie
– Notulen van diverse netwerken en werkgroepen
– Belangrijke krantenartikelen die het archiveren waard zijn, met name vanuit GroenLinks en het Gehandicaptenplatform Hoogeveen kan het handig zijn wanneer je de geschiedenis goed kent.

Het voordeel van deze werkwijze is dat ik meteen ook diverse oude en nieuwe stukken onder ogen krijg en juist daardoor weer lekker actueel zal zijn binnen GroenLinks, Gehandicaptenplatform Hoogeveen en uiteraard het CNV en FNV.

IMG_1046

Voor vandaag heeft de papierversnipperaar voldoende voor mij gedaan en wens nu eigenlijk even wat anders te gaan doen. Aangezien de zon hier lekker schijnt kan ik nu ook nog ff met mijn laptop op het balkon gaan zitten, had en heb nog voldoende dingen per mail door gekregen die ook netjes geordend moeten worden en daarmee sla ik in 1x 2 ‘vliegen’ in 1 klap 😉

Tijdens het ‘werken’ en inlezen heerlijk bijkleuren kan vast geen kwaad 😉

Gaaf, ik ben weer thuis!

Omstreeks 13:00 was ik weer veilig thuis aangekomen, deze ingreep had achteraf gezien veel eerder plaats moeten vinden. Momenteel had en heb ik net zo veel\weinig pijnklachten als ruim 2 jaar geleden wat dus bijzonder weinig is. Het bukken en tillen zullen lastig voor mij blijven maar daar was ik al aan gewend.

Wel was en is er een kwaal bij gekomen wat al ruim een half jaar of misschien een klein jaartje speelde, dat is voedsel intolerantie.

De bijvoeding die ik kreeg begon ik al steeds slechter tegen te kunnen, kan en kon ik alleen nuttigen direct na de maag goed gevuld te hebben (dat spul nuttigen 1 uur na stevig gegeten te hebben wordt rennen naar de wc).

Iets als appelsap, appelmoes hebben het zelfde effect, een zorg voor later. Komende week bekijk ik even hoe het werkelijk met mij gaat en vervolgens pak ik de draad met alles ook weer gewoon volledig op.

Met name op maatschappelijk en bestuurlijk vlak werd ik digitaal via een omweg ook goed op de hoogte gehouden naast de gezellige en geïnteresseerde support.

Iedereen bedankt voor de support in welke vorm dan ook! 😉