Gewoon proberen, Do you want to blog live from the EGP Congress?

Recentelijk trof ik op de hyves van Niels van den Berg de volgende oproep:

Fanatieke bloggers, opgelet! De Europese Groene Partij is op zoek naar jou om live verslag te doen van het verkiezingscongres op 27 en 28 maart. Wat levert het op? Een kijkje achter de schermen, gratis reis en verblijf en de unieke mogelijkheid om met Groenen uit heel Europa een mooi feestje te bouwen. Wat wil je nog meer?
Hieronder vind je de Engelstalige uitnodiging. Daarin vind je ook uitleg over hoe je jezelf kunt aanmelden en informatie over hoe de bloggers geselecteerd worden.
Do you want to blog live from the EGP Congress?

Do you want to blog live from the European Greens? Election Congress in the heart of Brussels, in the European Parliament? Capture insights from behind the scenes? The EGP will invite 3 bloggers to the upcoming Election Congress of the European Greens on 27th and 28th of March.

The EGP will cover the travel and accommodation costs for the 3 selected bloggers and provide access to the entire event and a pass to the press centre. We will offer one to one interviews with top-ranking politicians. There will also be someone who will provide the selected bloggers with the help and assistance they require.

Furthermore, we will post direct links to all blog entries on the EGP website.

Everyone who is interested in the EU and Green politics and who also writes their own blog is welcome to apply. The current popularity of your blog or the nature of your own political views are not determining factors: we will select the most interesting and exciting applicants. So please attach a short letter of motivation and a link to your blog.

Of course, everybody that is not selected will also be welcome to blog about the EGP Congress which will be web streamed.

Mail to: szilvia.csanyi@europeangreens.eu

Zelf ben ik een trouwe congres ganger en landelijk/regionaal ook actief binnen GroenLinks.
Brussel is een beetje ver weg voor mij, anderzijds wil ik dat feest ook niet missen..
the European Greens goed op de kaart zetten is altijd leuk;)

Niet geschoten is altijd mis,
ik probeer het gewoon;)

Persbericht van de gemeenteraadsfracties in Hoogeveen

Intercity slotmanifestatie station Hoogeveen

De inwoners van Hoogeveen en de wijde omgeving hebben massaal hun handtekening gezet onder de steunbetuiging voor Hoogeveen intercitystation. De afgelopen weken vielen er al duizenden bonnen en antwoordkaarten op de deurmat van het gemeentehuis. Ook tientallen bedrijven en organisaties hebben brieven gestuurd naar de NS met de oproep om in de nieuwe dienstregeling Hoogeveen in het intercitynetwerk op te nemen en daarmee de Schipholtrein te behouden.

De gemeenteraad is in de volle breedte op de bres gesprongen voor de (trein)reiziger uit de regio Hoogeveen (Zuidwest Drenthe). Gesteund door de provincie, vrijwel alle Tweede Kamer-fracties en reizigersorganisatie ROVER is het gelukt om in het officiële advies van het LOCOV (Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer) aan de NS te bepleiten dat er in Hoogeveen straks vier treinen per uur stoppen in beide richtingen: twee stoptreinen en twee Intercity’s; de ene naar Schiphol en de andere naar Utrecht/Den Haag.

Maar vooral de massale steun vanuit de regio heeft de gemeenteraadleden blij verrast. Aanstaande vrijdag even na half 2 ’s middags komt de NS de doos met bonnen, antwoordkaarten, brieven en andere steunbetuigingen in ontvangst nemen. Loco-burgemeester Wietze van der Zwaag ontvangt samen met gemeenteraadsleden van alle partijen het gezelschap. Tweede Kamerleden Ineke van Gent (GroenLinks) en Jan Mastwijk (CDA), en de directeur van ROVER richten kort het woord tot de NS om het belang van Hoogeveen intercitystation te benadrukken. Voor een muzikale omlijsting met een orkestje is ook gezorgd, en leden van ROVER zullen de ramen van de treinen wassen zodat ‘de blik goed op Hoogeveen is gericht’….

Vanaf 13.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom. De stationsrestauratie biedt iedereen een kopje koffie met een treingebakje aan. Zolang de voorraad strekt, dus kom op tijd en neem spandoeken en andere dingen mee om de oproep aan de NS een extra kracht bij te zetten! Op 17 maart neemt de directie van de NS vervolgens een besluit.

Informatie : Rolien van de Belt, fractievoorzitter GroenLinks Hoogeveen, tel. 06-22133337

Uitnodiging slotmanifestatie Hoogeveen IC station

Aanstaande vrijdag (13 maart) om 13.30 uur is er een afsluitende manifestatie in/bij station Hoogeveen. Dan worden de handtekeningen, e-mails, brieven etc; overhandigd aan de NS. Het geheel omlijst met ludieke activiteiten en muziek. Graag nodigen we zoveel mogelijk mensen uit om ook aanwezig te zijn. We zijn ons bewust van het feit dat we erg laat zijn, waarvoor onze excuses maar mocht je toch kunnen komen dan stellen we dat zeer op prijs. We hebben ook betrokken Kamerleden uitgenodigd (van Gent GroenLinks en Mastwijk CDA hebben reeds toegezegd). En Ineke van Gent zegt ook iets over Beilen en Meppel.

ik hoop dat de opkomst hoog is;)

Test blog

d.m.v., Twitter ben ik ook hier terecht gekomen,
eigenlijk ideaal voor mij.
Op deze plek plaats ik alleen maar GroenLinks topic’s of GL activiteiten waarmee ik mijn eigen bezig hou, mijn hyves account blijft bestaan uit variërende thema’s die ook niets met GroenLinks te maken kunnen hebben.

Verslag 7 maart

Afgelopen zaterdag was ik aanwezig bij het congres van GroenLinks, de binnenkomst was meteen al leuk.
Naast mensen van 1 van de netwerken waar ik zelf in zit, trof ik ook mensen die ik eerder gesproken had. (gewoon even gezellig bij kletsen dus en up to date blijven, ook met hyves vrienden)

Het dag programma zag er goed uit
v.a. 11:30 telkens een verhaal met uitleg,
tussendoor wat debatjes van een paar minuten & aanvullingen van mensen uit de zaal die spreek bonnen hadden. (die kon iedereen hebben, maar inzamelen was ook een optie).
Om even goed in beweging te blijven kon je tussendoor telkens ook goed je spieren trainen (de stemmingen op elk hoofdstuk).
Wie is er voor? Dan steek je je stemkaart in de lucht,
Wie is er tegen? Dan steek je ook je stemkaart in de lucht.
Vooraf had ik thuis het congres boek al lekker vol gekliederd omdat het stemmen best snel gaat.
Stellingen van RozeLinks en het netwerk Chronisch zieken en Lichamelijk gehandicapten was ik het al mee eens, DWARS punten vaak ook.
Voor de overige punten was het wel even handig om te weten waar voor of waar tegen ik stemde (vandaar vooraf het boekje al vol gekliederd)

Het afscheid van Kathalijne Buitenweg en Joost Langendijk had ik helaas gemist,
Gelukkig werd dat later op de middag dunnetjes overnieuw gedaan…
Staande ovatie voor Kathalijne.

De verkiezing’s uitslagen:
1. Judith
2. Bas
3. Marije
4. Niels

Tijd voor campagne voeren, ik reken op 3 zetels;-)

De terugreis naar huis was ook tof,
Bij de afsluiting van het congres kon nog ff wat na gebabbeld worden, samen met iemand vanuit Kampen hadden we lopend de trein even opgezocht, frietje naar binnen gewerkt en tot aan Zwolle de dag rustig na besproken & adressen uitgewisseld;-)