27e GroenLinks Congres, wel vroeg op

Morgen ga ik naar het 27e GroenLinks congres, Zin in de Toekomst & Groen Werkt. Nu heb ik wel eens de vervelende gewoonte om alles op het laatste moment te doen. Deze week kwamen er allerlei tussendoortjes bij & voor mezelf ben ik 1 klein stapje verder omtrent het cannabis gebeuren waarover ik geblogged heb (blog volgt). Kort samen gevat, de was droogt nu op de verwarming, de batterijen van de camera zitten aan de lader en denk vlot ff na waar mijn netwerk kaart & cd rom van mijn craptop licht;) (k pak de trein van 7:03 of 7:40 v.a. Hoogeveen)

Zelf heb ik wel veel zin aan het congres, de ochtend vanuit het netwerk Chronisch zieken & Lichamelijk Gehandicapten verkennen hoe alles werkt etc; Zelf noem ik het een beetje gluren bij de buren waar ik groot voorstander van ben (hoe gaat alles binnen diverse werkgroepen, kunnen we van elkaar leren).

De middag vind het congres plaats, in het congres boek heb ik zo her en der wat aantekeningen gemaakt voor mijzelf als geheugensteuntje of kanttekeningen. Op de laatste bladzijde heb ik voor mijn gemak alle pagina nummers genoteerd per onderdeel. Dan ben ik voor mezelf iig goed voorbereid.

Tijdens het congres kan ik ook gaan bloggen, er zijn ook voldoende voorzieningen om het werkelijk te realiseren met bijvoorbeeld mijn oude ‘kast’. Wanneer dat niet lukt, is er altijd nog de optie om ff gebruik te maken van een laptop van een ander;) (kracht van GroenLinks hé)

Belooft voor mezelf een leuke en ook leerzame dag te worden, contacten leggen en ideeën uitwisselen ben ik groot voorstander van… Dat gebeurd ook tijdens een congres…

Congres gangers,

Tot morgen!

Kandidatenlijst GroenLinks Hoogeveen

Afgelopen maandag 23 November om 20:00, was het zo ver. Er vond een algemene ledenvergadering plaats @ het Herman Bavinkhuis en onze lijst is bekend:

1. Rolien van de Belt
2. Gerard Fidom
3. Ben Buskes
4. Jef Stassen
5. Klaas Woltinge
6. Anke de Jong
7. Berry de Wijer
8. Roelien Korvemaker

GroenLinks Hoogeveen heeft er zin in!

Leuk & lekker ‘druk’

Sinds een paar maand had ik besloten om actiever te worden binnen GroenLinks Hoogeveen, heb nu de GroenLinks Hoogeveen website onder ons beheer en wens mij tevens serieus kandidaat te stellen voor plek 4, 5 of 6

Maandag aanstaande gaat er om 20:00 een algemene leden vergadering plaats vinden, voor die tijd moest ik natuurlijk een CV opstellen. Best wel een klus, omschrijf voor jezelf maar eens wat ‘jij’ belangrijk vind en daarnaast welke ervaringen je al hebt.
Op mijn adres had ik zo 4a 5 A4tjes vol, inkorten Klaas, het moet wel op 1 A4tje passen anders krijgen we in totaliteit een heel boek werk 😉

Gelukkig was dat gelukt, zie mijn GroenLinks CV:

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Personalia, naam, geslacht, leeftijd, burgelijke staat, Klaas Hendrikus Woltinge, 1 Maart 1978, Alleenstaand/Singel.
Politieke ervaring, Welke partijpolitieke activiteiten heb je tot nu toe ontplooid? Per 2008 actief lid van RozeLinks. Sinds 2006 bestuurslid netwerk GroenLinks Chronisch zieken en lichamelijk gehandicapten. Mijn kerntaken zijn: Wajong en seksualiteit en diversiteit, het bezoeken van congressen, sinds 2008 vervangend voorzitter netwerk GroenLinks Chronisch zieken en lichamelijk gehandicapten.
Maatschappelijke ervaring, Wat is je maatschappelijke achtergrond? Denk aan opleiding, betaald of onbetaald werk, vertegenwoordigende functies, activiteiten binnen maatschappelijke organisaties, bestuurlijke ervaring. Ben in bezit van een Mavo diploma en een Medewerker Beheer Informatiesystemen opleiding niveau 3, alle certificaten daarvan heb ik behaald op niveau 4 wat gelijk staat aan HBO denk niveau, helaas behaalde ik op dat niveau net geen voldoende voor Nederlands en Duits. Overige ervaringen:diverse cursussen bijgewoond van de woonbond, 6 jaar gefunctioneerd als assistent activiteiten begeleider op een dagbesteding centrum voor mensen met een lichamelijke handicap (was in dienst als locatie hulp). Actief lid van huurders verenigingen & huurders federaties (nu en vroeger) Cursus SPW3 en SPW4 gevolgd (dit niet afgerond).
Inhoudelijke deskundigheid, Welke relevante deskundigheid en/of ervaring heb je, die van belang is voor het lidmaatschap van de Gemeenteraadsfractie van GroenLinks? Vanuit het CNVJ (Christelijke Nederlandse Vakbond Jongeren) heb ik diverse trainingen gevolgd omtrent de WAJONG regeling en hoe bedrijven en werkgevers te benaderen om meer uitleg te geven over de WAJONG. 8 December mag ik 1 dag meedraaien met Tofik Dibi.
Motivatie, Wat zijn je motieven om je als kandidaat beschikbaar te stellen? Ik ben zeer geïnteresseerd in politiek, ik volg het op de voet. Om mij heen zie ik veel dingen goed gaan, maar ook veel dingen niet goed gaan. Nu kan ik vanaf de zijlijn klagen over het beleid van de gemeente maar het is effectiever om zelf mee te doen en dat beleid mede vorm te geven. Ik zou graag verkiesbaar willen zijn voor een plaats in de gemeenteraad. In de afgelopen periode heb ik mij een goed beeld kunnen vormen van het raadswerk, omdat ik er meer en meer betrokken bij raak. Vanuit mijn vorige baan zijn er nog steeds mensen waarmee ik goede contacten heb. Ook diverse ouders van jongeren leggen zo nu en dan hen vraagstuk over hun kinderen of privé situatie bij mij neer. Deze genoemde groep zal vast weer op mij gaan stemmen. Ook de bewoners van de Arend kennen mij vrij goed. Vlak voor 2000 heb ik daar het stankoverlast probleem opgelost (wat eerst met de verhuurder speelde) door het door te schuiven naar de gemeente. Sinds ik aan de Leliestraat woon, ben ik vrij vlot vraagbaak geworden voor mijn mede portiek bewoners en Domesta Hoogeveen. Mevrouw Hoogeveen van Domesta Hoogeveen (opzichter/contact persoon van deze straat), heb ik diverse adviezen gegeven die zij nu toe past. Mede doordat ik voor iedereen behulpzaam ben of wil zijn, weet men mijn adres snel te vinden.
Positie van de fractie, Hoe zie je de taak van de gemeenteraadsfractie? De fractieleden zijn de ogen en oren van de maatschappij. Als raadslid spreek je veel met verschillende partijen zoals: burgers, instellingen, ondernemers en andere belanghebbenden. Het is de kunst om deze geluiden om te toveren in het GroenLinkse geluid, om aanvullingen te geven op voorgestelde moties van andere partijen en op het beleid van het college.
Hoe stel je je de samenwerking in de fractie voor en wat zijn daarbij jouw sterke en zwakke punten? Als fractie vorm je een eenheid en houd je elkaar op de hoogte van waar je mee bezig bent en met welke punten je gaat komen. Je adviseert elkaar en steunt elkaar waar nodig. Ik ben gewent om kritisch te zijn en ik durf mijn mening te geven. Ik hou er van om kort en krachtig te zijn.
Politieke visie
a. Wat is je oordeel over het politieke optreden van GroenLinks tot nu toe? Ik vind het positief dat wij er als eerste bij zijn met acties om bijvoorbeeld Hoogeveen een intercity status te willen gaan geven, of jongeren die lopend/fietsend naar de basisschool gaan belonen met een groene kaart. Blijf wel informeren, dat men nog in overleg zal gaan met iemand van de NS, dat weten wij, het merendeel van onze kiezers weten dat niet.
b. Zou GroenLinks zich anders moeten profileren? Zo ja, hoe? Aanwezig blijven voor de achterban, de website actueel houden en daarnaast gewoon blijven vermelden hoe het er met bepaalde acties er voor staat. Regelmatig een column door sturen naar de krant.
c. Waarop moet de GroenLinks-fractie zich de komende vier jaar concentreren?
-openbaar vervoer/IC lijn, Vlinderbrug, Vrouwen in het college van B en W, Jeugd, wachtlijsten.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tijdens de ALV mag men mij altijd om toelichting vragen, dus puntjes vergeten lijkt me sterk toe;)

Woensdag 25 November ga ik misschien naar het Verhit Klimaat debat in Amsterdam mits mijn bank rekening dat toe staat, afgelopen maand heb ik wel veel trein reisjes gehad en er komen er nog een paar bij (wanneer ik met iemand kan carpoolen vanaf bijvoorbeeld Zwolle of dichter bij Hoogeveen, graag), (of een retourtje Zwolle voor mij, vanaf daar gezamenlijk een kaart kopen waarbij de 2e gratis reist).

28 November vind het 27e GroenLinks-Congres (in Hilversum) plaats, was hier al op gewezen vanuit het netwerk CZ, dus daar ben ik zeker aanwezig 😉

De kunst van Netwerk Marketing!

Sinds mijn verhuizing van de Arend naar de Leliestraat,
ben ik mijn woning met 2 vertrekken extra voorzichtig aan het inrichten.
Gisteren werd ik gebeld door iemand waar ik vaste klant ben:”go, we hebben meubilair over en leuke hebbe dingetjes”,”kom ff langs om te kijken waar je belang bij hebt”

Vandaag langs geweest, 2 kasten 2 lampen en wat andere handige artikelen,
leuk om te weten dat men aan mij dacht…
Praktisch probleem, hoe doen we het met vervoer?
Die vraag hoef ik niet eens te stellen, met een bak koffie zou ik al klaar zijn.

Mijn eigen geweten begint te knagen,
ik wijs aan waar ik belang bij heb en krijg het gratis en voor niets aangeleverd?
Ik hoef/mag hiervoor geen vergoeding betalen.

Symbolisch overhandig ik dan wel een product die ik zelf verkoop,
de ontkalker of gloor ecology’s in orde is kan hen wel zo goed bevallen dat men terug komt.

Conclusie: als verkoper hoef ik mij niet altijd op te dringen, dat mijn product het best is etc; in dit voorbeeld hoef ik niet eens te vertellen dat ik dat spul verkoop. Men vraagt mij achteraf zelf wel hoe kom je aan dat spul, het beviel mij goed.

in dit genoemde voorbeeld kan ik 3 klanten rijker zijn.
Vragen wilt u uitproberen werkt niet altijd,
laat die mensen maar eens gratis ervaren zonder verkoop praatje.

Ben allang blij dat men bij mij schoonmaak producten wil kopen die milieu vriendelijk zijn, hoe vaak en wanneer men wat koopt moet men zelf weten.
Juist daarom durf ik mensen gratis en voor niets kennis te laten maken met producten die ik verkoop.

Vergader driften

Al een kort poosje loop ik mee met fractie vergaderingen en 1x met de raadsvergadering.
Afgelopen dinsdag was ik aanwezig bij het Gehandicapten platform Hoogeveen om over vervoer en toegankelijkheid te spreken. (blog volgt hierover nog, vanuit het CZ GroenLinks is het ook al wel eens te sprake geweest)

Vandaag hadden we fractie overleg over de begroting waar vorige week de raads vergadering over ging.
Voor mijzelf had ik al een beetje in mijn gedachte wat ik anders zou willen zien + argumentatie.
Leuk om te zien dat die zelfde punten vanuit de fractie ook genoemd worden met bijna dezelfde argumentatie. Politiek en politieke bezigheden was al enkele jaren een beetje een ‘hobby’ van mij, nu wordt het alleen maar leuker.

Zaterdag aanstaande nog een vergadering met RozeLinks, voor binnen Hoogeveen heb ik al veel gedachte gangen die ik ook op papier wil gaan zetten. Er zullen zeker vast goede punten tussen zitten waar wij als GroenLinks Hoogeveen wat mee kunnen.