Lets play games;)

Omstreeks januari kreeg ik een gas nota binnen waar je gewoon U tegen mag zeggen, naast mijn eigen hoge nota van ruim 1500 Euro alleen voor gas verbruik, weet ik dat daar meerdere mensen mee kampen of komen te kampen omstreeks mei of juni aanstaande.

Er speelde eenmalig de gedachtegang om de minima een beetje tegemoet te komen, bij mijn weten zal dit niet gebeuren. Al zou het wel gebeuren, wat schiet je er mee op?

Mijn huidige woning bevalt mij prima, is iets minder goed geïsoleerd, dus maar aankloppen bij de gemeente ik ben een minima, kunt u mij tegemoet komen is niet echt mijn stijl!

De natuur is onvoorspelbaar, hoe voorkom je een rekening in de toekomst is dan mijn vraag? Het antwoord daarop lijkt mij simpel… Indien je huurt, dwing de verhuurder af om beter te isoleren!

Tot voor kort kon ik in een kijk gaatje mee gluren wat buren in hen berging uitspookten, gaatje is intussen gevuld met pur… Wanneer het kei hard vriest, stook ikzelf eigenlijk een beetje voor mijn boven buren.

Zelfs wanneer ik het bloed heet heb in mijn eigen woning, de vloer blijft koud omdat ik een kelder onder mij heb zitten. Houd de warmte binnen lijkt mij persoonlijk meer een logisch voorstel, dwing verhuurders maar af om daarmee bezig te gaan.
(mijn thermostaat hangt een paar cm boven de vloer)

Het pappen en nat houden schiet niemand een reet mee op, vanaf mijn adres hoop ik dat daar serieus over nagedacht wordt!

Klaas wederom naar Den Haag

Hoogeveen – Wajangambassadeur Klaas Woltinge uit Hoogeveen die recentelijk een kijkje in de keuken nam achter de schermen van de Tweede Kamer tijdens een bezoek aan GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi, gaat 12 mei wederom naar Den Haag.

In samenwerking met het revalidatiefonds vind er 12 mei a.s. een high-tea plaats in Den Haag met Kamerleden om te praten over arbeidsparticipatie voor jongeren met een handicap.
Klaas Woltinge heeft een duidelijke mening omtrent de WAJONG regeling, mede daardoor kan Klaas Woltinge gaan spreken met diverse kamerleden.

Klaas Woltinge die o.a. actief is voor het CNVJ en het netwerk GroenLinks-Chronisch Zieken en Gehandicapten is van mening dat er nog een hoop verbeter punten zijn omtrent arbeidsparticipatie voor jongeren met een handicap.

Klaas Woltinge benoemd hierin de volgende punten:
– iemand met een zichtbare handicap mag dan wel in een rolstoel zitten, dat verteld nog niets over zijn/haar kennis omtrent boekhouding, salaris administrateur, webdesigner, of zelfs leerkracht.
– Diverse werkgevers kennen ook de loondispensatie regeling niet, laat staan dat men op de hoogte is van premie korting, proefplaatsing, No-risk polis, Loonkostensubsidie etc;

Klaas Woltinge geeft ook aan dat hij het jammer vind hoe de huidige scholing regeling voor een WAJONGER in elkaar steekt, dat kan beter volgens hem.
Momenteel kan een WAJONGER scholing volgen op kosten van het UWV, het liefst word deze opleiding ook gekoppeld aan een stage adres waarna de WAJONGER binnen het stage adres ook gewoon aan de bak komt.

Klaas Woltinge geeft aan 6 jaar binnen de zorg gewerkt te hebben, terwijl hij was opgeleid binnen de ICT hoek. Per 2006 was Klaas Woltinge ook ontslagen in de zorg.
Het UWV heeft geen geld om Klaas Woltinge om of bij te scholen.
Klaas Woltinge geeft aan dat hij dat wel zou kunnen maar dan dient het te gebeuren binnen een termijn van 3 maand. Ooit iemand gezien die in 3 maand tijd een SPW of SPH opleiding zou kunnen volgen vraagt Klaas Woltinge meteen.

Wanneer Klaas Woltinge in vaste dienst verband is, is er heel veel mogelijk aldus Klaas Woltinge. Toekomstige werkgevers kunnen hiermee ook hen voordeel op doen en dan is er wel geld voor bij of omscholing op kosten van het UWV.

Klaas woltinge laat een steek onderwater vallen:”wat kost ik de belasting betaler wanneer ik levenslang 912 Euro per maand vang”,”terwijl men in 1 jaar tijd mij ook 1000 Euro extra kan geven voor de juiste scholing met baan garantie?”

De schrijver van dit artikel begrijpt de boodschap,
Aan de WAJONG regeling zou nog een hoop verbeterd kunnen worden, en de WAJONGER heeft meer in huis dan vele toekomstige werkgevers schijnen te weten.

Kennis nuttig gebruiken;)

De zomer komt er weer aan, veel mensen willen dan extra lekker ruiken en de dames onder ons grijpen net iets vaker naar hen maku-up tas.
Velen plannen ook een grote schoonmaak in hen huishouding.

Eind April, begin Juni ontvangen velen ook hen energie nota en die zou wel eens vies tegen kunnen vallen en dan kan een extra zakcentje zeer gunstig uitkomen.

Ikzelf ben een poosje dom bezig geweest, voor het CNVJ gaf ik bedrijfs presentaties omtrent de WAJONG werkt aan een publiek van 2 tot zo’n 100 mensen en dat ging mij goed af omdat ik wist waarover ik het had. De schoonmaak artikelen die ik verkoop, parfums en does gels etc; ken ik ook zeer goed… Alleen de make-up ken ik wel, maar niet als ervaringsdeskundige.

Zelf speel ik nu serieus met de gedachte om bij mij thuis v.a. Mei een paar maal een voorlichtings bijeenkomst te organiseren… De huis mannen en vrouwen zouden wel eens heel nieuwsgierig kunnen zijn naar de producten die ik verkoop.

Hetzelfde geld voor mensen die van lekkere geurtjes houden maar daar niet teveel geld aan willen geven, of gewoon mensen die hen make-up tas graag goed gevuld hebben.
Last but not least, misschien wenst iemand self wel parfum of schoonmaak consulent te worden.

Per keer kan ik zo’n 10 mensen ontvangen, volgens mij moet ik gewoon eens een keer gek doen en dit gewoon gaan organiseren.

Dagje met Tofik Dibi

Al een poosje was bekent dat ik een dagje mee mocht draaien met Tofik Dibi, afgelopen dinsdag 23 Maart was het zover. Ikzelf zou verwacht worden om 10:55 bij de publieke dienst..

11:00 bijwonen van de fractie vergadering.
13:00 lunch met de fractie met de mogelijkheid Tofik te spreken
13:30 Gesprekje met Noortje Thijssen of Christel Kohlmann
14:00 vragenuurtje bijwonen vanaf de politieke tribune
15:15 einde programma

Op mijn adres was aangeven niet te vroeg aanwezig te zijn, vanuit Hoogeveen naar den Haag reiden er maar 2 treinen dus heb gelukkig wel de 1e trein naar den Haag genomen.

Bij aankomst in den Haag en nadien een kleine 10 minuten lopen arriveerde ik bij het 2e kamer gebouw, melde mij netjes maar diende een andere ingang te betreden…
De andere ingang had ik natuurlijk ook keurig netjes gevonden, werd ffkes gescand etc;
Grappig om te zien, ik zag exact wat ik bij mij had verder niet relevant om te weten.

De fractie vergadering had ik zelf als zeer leuk ervaren (kijkje in de keuken).
Zelf kreeg ik iets van een a4tje toe geschoven met punten die besproken moesten worden..
Kon alle punten na lezen, daarvoor was een kleine 10 minuten tijd.
Zonder mijn eigen in de stof verdiept te hebben ging ik wel meteen punten aanvinken binnen de 10 minuten gegeven lees tijd..

Femke Halsema stelde mijn eigen netjes voor omtrent wie ik was en wat ik doe, ter controle vinkte ik thema’s aan en pende vrolijk mee met een keer een opmerking in de vorm van zit het niet zo (Zelf bevestiging) ? Knikje ja idd..

Het foto moment met Tofik Dibi wilden we eerst in een debat zaal doen, dat kon natuurlijk niet maar op de gang vonden wij ook wel een geschikte locatie om met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens het foto moment zwaaien met de handen staat het leukst op de foto aldus de fotograaf, dus pikte ik het thema werkgelegenheid uit… Gewoon vertellen wie ik was en wat ik deed met daarbij de vraag hoe binnen de kamer alles werkte.

De lunch met Tofik, van mijn kant was ik er al vanuit gegaan dat wij weinig spreektijd hadden onderling, dus ging wel voor mijzelf korte en duidelijke vragen stellen. Mijn belangrijkste vraag voor mezelf was dus ook heel nieuwsgierig hoe het zat met het contact met de achterban en de ‘gewone’ burger, in tegenstelling van wat periodiek beweerd wordt trekt hij ook een dag uit zijn agenda om bezig te zijn met mensen die hem bijwijze van in de supermarkt, sportschool of stad aanspreken met vraagstukken.
(dit wilde ik voor mijzelf graag weten)

Na de pauze ook nog even vlot bijgesproken met Niels over het hoe en waarom ik een dagje mee kon lopen in de 2e kamer met Tofik Dibi en daarnaast hadden we het in vogelvlucht een beetje over politiek gehad omtrent thema’s die ons aanspraken.

Vanaf de Tribune kon ik op een bepaald moment de debatten live bijwonen, leuk om het eens vanaf een andere kant bij te wonen;)

Voor mij was het iig een geslaagde dag..

Update volgt.

Lococensus kan te tering krijgen!

Nu breekt mijn klomp,

Een klein half jaar geleden ontving ik een belasting formulier waarop ik mijn inkomsten en uitgaven zou kunnen invullen! De inkomsten daarvan zijn simpel.

1x een WAJONG uitkering
1x Zorgtoeslag
1x huursubsidie

Uitgaven van vorig jaar liggen echter hoger, en dan doel ik niet op de centen die ik uitgeef aan boodschappen of leuke hebbe dingetjes.

LOCOCENSUS schrijft aan mij dat ik 136,86 niet betaald zou hebben, en daarom nu dus 142,86 aan hen mag gaan betalen.

Mocht ik dat niet gaan doen kan ik een deurwaarder op mijn stoep verwachten, ik mag hier tegen een bezwaarschrift indienen, maar mag niet vermelden voorgaande post nooit ontvangen te hebben, wat gewoon wel een feit is!

De genoemde 136,86 zou ik zelf echt niet moeilijk over doen, is slordig van mijzelf misschien, maar durven te stellen dat ik post ontvangen had en nu dus 142,86 mag gaan dokken?

Uit mijn hoofd na gerekend zou ik juist een kleine 300 Euro terug mogen verwachten van de belasting, wanneer men het echt hoog wil spelen kan ik dat ook!

Ik stuur geen Deurwaardes naar hen adres toe,
Wel ga ik weigeren om te betalen!
De etterbakken mogen best eens gewezen worden op hen fouten!

Demonstratie 27 maart (vervolg)

27 Maart was ik aanwezig bij een demonstratie tegen de bouw van kolencentrales aan/in de Eemshaven. Zo maar een dag demonstreren en snoei hard nee zeggen tegen CO2 vervuiling is niet echt mijn stijl!

Zeker binnen de omgeving van Eemshaven kan men met name flink scoren op wind energie,
Waarom ziet niemand dat? Ik durf het sterker te vertellen, een paar jaar geleden kon men hen Energie niet eens kwijt wat opgewekt werd d.m.v. Wind Energie

Een bedrijf als het RWE & de NUON komen juist daar aankakken om kolencentrales te gaan bouwen in new style version…

Hier ben ik vel op tegen,
Ik kan me er zelfs boos om maken hoe dom een mens denken kan.

Ben ik een Übermensch, tuurlijk niet!
Wel denk ik na!!!

Pak voor de gein eens een trein ritje van Groningen Centraal naar het meest Noordelijke deel van Groningen, u zal uw kokers wijd open sperren en verbaasd staan wat binnen die omgeving aan wind energie gewonnen zou kunnen worden!
Om niet te overdrijven, deze Drent stond er behoorlijk van te kijken…

Zelf was ik al tegen de bouw van kolencentrales, het nieuwe model van de zogenaamd milieu vriendelijke kolencentrales heb ik zelf alleen maar meer kritieken op!

Heel grof en kort samen gevat komt het er op neer: Gooi Kanker in de lucht en pomp afval in de grond… Leuk, wij zouden een mondkapje kunnen nemen!
Wat moeten mijn klein kinderen en de kleinkinderen daarvan?

Pardon dat ik het opmerk,
Zo ben ik niet getrouwd!

Ondersteun http://kolencentralesnee.hyves.nl

Nieuwe kolencentrales binnen de Eemshaven kan echt niet toch?

d.m.v. Twitter kwam ik op de hoogte wat er binnen de Eemshaven te Groningen speelt omtrent de bouw van kolen centrales, deze boodschap had ik logischerwijs meteen geretweet.
Kolen centrales? Is Nederland gek geworden? Dat type dingen behoord bijna tot de prehistorie! Tijdens mijn treinreis van Groningen naar station Rodeschool kwam ik er maar al te goed achter… Onderweg trof ik op stukken best veel windmolens.

Vanaf mijn thuis adres zat ik te kiezen, trek ik de winterjas aan of neem ik een zomerjas…
De trein die ik moest hebben zou vertrekken om 7:15, dus vertrok met de fiets gewoon om 6:40… bij het wachten op de trein was het best koud en was ik blij dat ik wel de winterjas aan had.

Kom ik vanuit Groningen op halte Rodeschool terecht, paar minuten plas pauze en vervolgens stond er een auto voor me klaar, onderweg naar de Eemshaven natuurlijk ook een ritje aangeboden gekregen (carpoolen = leuk).

Bij aankomst op de locatie was het best wel koud en stond er met name veel wind, kan toch dankbaar gebruik van gemaakt worden (dacht ik meteen)?
Eerst meteen even mijzelf gemeld bij 1 v/d organisatoren, vervolgens kregen we een lekkere bak koffie met koek (gewoon zelfbediening).
Zelf raakte ik in gesprek met diverse Duitsers en mensen verspreid over veel delen van Nederland, gezellig een goede aanhang dus van o.a. Greenpeace, GroenLinks, de Duitse Groenen en mede demonstranten.
Na wat rondjes gehuppeld te hebben kreeg ik een houding van kan ik zelf ook niet ff helpen met het plakken van posters, tafeltjes plaatsen cq inrichten en mijn handen dus ff laten wapperen.

Vanaf het moment dat veel op zijn plekkie stond kreeg ik een T’shirt aangeboden, aangetrokken en natuurlijk meteen er een foto moment van genomen.

Ondergrondse CO2 opslag wat binnen Drenthe speelt, Kern energie waar Nederland steeds meer naar dreigt te verlangen kan echt niet!
In de Eemshaven en omgeving de Eemshaven staan een hele serie windmolens, naast, bij en op het windmolen terrein willen de grote energie leveranciers de zogenaamde ‘nieuwe’ kolencentrales gaan bouwen! No Fucking Way wanneer het aan mij ligt!!!
Voor en tijdens de demonstratie zou ik een legio aan alternatieven kunnen verzinnen die werkelijk voor handen liggen en er zijn, kan/kon er nog een mooi populistisch praatje aan vast plakken ook wanneer het zou moeten…. Dus tegen roepen doe ik zo maar niet…
Na de Demonstratie kwam ik er notabene achter dat men aan de Eemshaven het gewonnen stroom d.m.v. wind molens niet eens kwijt kon…. Tuurlijk en maar blijven herhalen dat de fossiele brandstoffen als olie en gas een keer opraken en omdat we daarom alternatieven nodig zijn als kern aval, ondergrondse CO2 opslag en de nieuwe methode van kolencentrales die veiliger zouden zijn. CO2 onder de grond opslaan is inderdaad een goed plan, zelfde geld voor kern afval daar bewaren en des noods toevoegen…

De natuur slaat een keer terug,
Ach gut, dat zou nu toch iedereen al moeten weten want over 100 jaar leven ‘wij’ met zijn allen toch al ‘niet’ meer.

Muziek, zang en speeches waren goed georganiseerd.
Alle speechers had ik wel veel respect voor, er werd telkens in 2a 3 talen een speech gegeven.. Het grappigste moment tijdens een speech van onze Duitse buren…
We konden terug tellen van 10 naar 0, vervolgens werden er een heel stel zwarte ballonnen los gelaten uit een levensechte schoorsteen..

Gevolgd door een korte speech, de los gelaten ballonnen waren intussen een behoorlijk stuk weg gewaaid waarop Nikolaus Schutte Zurwick (grenzenloos Greun en Sociaal) afsloot met:”kijk”,”waar jullie nieuwe ‘schone’ afval naartoe vliegt”

Vlak voor de demonstratie werkelijk begon trof ik nog een verdwaalde Eisbeer, deze kwam ons voor en tijdens de demonstratie nog een warme knuffel brengen.


Laten wij deze Eisbeer tegemoet komen wanneer je het voor jezelf, nageslacht etc; niet kan of zou willen!

Kolencentrales binnen de Eemshaven, NEE!