9 Juni verkiezingen

Op wie ga jij stemmen 9 juni?

Stemmen is best moeilijk, voor mezelf weet ik zeker dat mijn stem naar GroenLinks uitgaat, dus daarover hoef ik niet overtuigd te worden, zelf help ik liever een ander over de brug om ook GroenLinks te gaan stemmen.

Op onwillekeurige volgorde zit ik te kiezen Tussen:

Femke HalsemaGroenLinks is (nog) niet de grootste, maar wel de slimste partij. Het bedrijven van oppositie is voor ons meer dan ‘nee’ zeggen, deelname aan de macht zal nooit enkel een simpel ‘ja’ zijn. Wij wegen groen en sociaal, sociaal en open, open en groen en durven moeilijke, lange adem-beslissingen te nemen. Als de omgeving waarin we leven agressiever, commerciëler en onverdraagzamer wordt, is het tegenwicht van GroenLinks onmisbaar: eerlijk, zachtaardig en niet populistisch. De Tweede Kamerfractie zal dit wat mij betreft ook de komende jaren uitdrukken: in politieke voorstellen en in gedrag.

Femke (1966, Haarlem) Fractie voorzitster van GroenLinks en tevens lijsttrekster. Zover ik Femke ken en ook volg op Politiek24 is zij zeer goed in debatteren, zij brengt haar punten duidelijk zonder vreemde doorverwijzingen.

Tofik DibiMet veel enthousiasme heb ik de afgelopen jaren op scherpe en creatieve wijze een dominante rol gespeeld in het politieke debat rondom integratie, onderwijs en de jeugdzorg. Ik ben nog maar net opgewarmd en wil de komende jaren een zichtbaar, progressief GroenLinks-geluid laten horen. De kans is nog nooit zo groot geweest dat we onze plannen kunnen verwezenlijken. Ik sta klaar om die kansen te zien en te grijpen. Er is sprake van scherpe culturele tegenstellingen en economisch zwaar weer. Als lid van een nieuwe generatie en kind van de multiculturele samenleving wil ik juist in deze tijden mijn verantwoordelijkheid nemen.

Tofik (1980) zijn Zijn portefeuille bestaat uit Dierenwelzijn, Integratie, Jeugd & Gezin, Landbouw en Onderwijs & Wetenschappen. Met name Integratie en Jeugd & Gezin spreken mij als thema enorm aan. De jeugd heeft de toekomst immers.

Jesse KlaverDoor de economische crisis staan wij op een keerpunt in de geschiedenis. Een punt waarop moeilijke keuzes gemaakt moeten worden om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Ik ben in staat eerlijk en aansprekend datgene waar wij voor staan uit te leggen aan kiezers. In deze tijd van grote maatschappelijke hervormingen wil ik een van de gezichten van GroenLinks zijn om ervoor te zorgen dat Nederland kiest voor groene werkgelegenheid, gelijke kansen voor iedereen en een nieuw evenwicht tussen aarde, mens en economie.

Jesse (1986, Roosendaal) heb ik leren kennen vanuit DWARS, momenteel is hij voorzitter van het CNV jongeren waarvoor ikzelf als vrijwilliger ook actief bezig ben. Naast de kwaliteiten die Jesse heeft, spreekt zijn leeftijd mij ook wel aan.

Niels van den BergeDeze verkiezingen gaan meer dan ooit over de toekomst. We moeten vandaag investeren in de economie van morgen. Twee keer woonde ik voor GroenLinks een internationale klimaattop bij, waaronder die in Kopenhagen. Als beleidsmedewerker voor de Eurofractie werkte ik met Groenen uit heel Europa samen aan de Green New Deal. Als medewerker voor de Tweede Kamerfractie werk ik met onze huidige Kamerleden aan voorstellen om de Nederlandse economie te vergroenen. Nu wil ik de Kamer in om onze prachtige groene plannen in de praktijk te brengen.

Niels (Bad Honnef, D, 1984) heb ik leren kennen d.m.v. diverse congressen en bijeenkomsten, daarnaast ook zijn Hyves adres. Momenteel werkt Niels als beleidsmedewerker klimaat en energie voor de Tweede Kamerfractie.
Grappige aan Niels is dat wij elkaar telkens wel ff treffen wanneer ik in den Haag moet zijn, vaak gaat het gecombineerd met een goed gesprek.

Hann van SchendelAl jaren voel ik mij betrokken bij maatschappelijke en politieke thema’s. Ik wil echter méér: invloed uitoefenen op een verantwoordelijke en zichtbare positie. Werken aan een samenleving waarin de lasten eerlijk worden verdeeld en waarin ieder mens de kans krijgt te participeren en zich optimaal te ontwikkelen. Het Tweede Kamerlidmaatschap zie ik als een mogelijkheid om dit te bereiken. Het lijkt me bovendien uitdagend om binnen een politiek krachtveld te functioneren.

Hann (Assen, 1976) Haar heb ik persoonlijk leren kennen vanuit het netwerk Chronisch zieken en Gehandicapten waar zij o.a. voorzitster was, Hann had wat mij betreft wel wat hoger mogen staan op de lijst.

De komende tijd zal ik alle genoemde kandidaten goed volgen en misschien 1 voor 1 duidelijker op de kaart zetten. Ik heb zin in de toekomst, dat kan niet zonder GroenLinks, deze is al klaar voor de Toekomst!

Netwerken humor

Afgelopen woensdag 12 mei zou ik om 15:00 in den Haag aanwezig zijn voor een high tea met de Tweede Kamer, diverse WAJONGEREN, politici en overige geïnteresseerden die met het thema arbeid’s participatie bezig zijn.

Voorwaarden om correct te kunnen netwerken zijn:
– Product kennis
– Informatie materiaal bij je hebben
– Aandacht kunnen trekken

In Amersfoort zat ik in een vrij leeg coupé, daar stapte tevens een vrouw in van ongeveer mijn leeftijd, we hadden naar mijn idee iets teveel oog contact. Zelf vroeg ik dood leuk, ken ik jou niet ergens van? Waarop het antwoord nee was maar wel de vraag waarvan? Zelf begon ik meteen te kleppen over het CNVJ en de hig tea in den Haag.. Ze kon wederom nee zeggen..

Zij ze niet, ze schoof gezellig bij mij aan terwijl er zit plaatsen zat vrij waren. De hele rit hadden we het over van alles en nog wat, van mijn kant uit was ik blij dat we om 14:50 in den Haag arriveerden (zat al van 12:42 in de trein zonder Nicotine). Ons gesprek was leuk genoeg om deze voort te zetten en zij besloot een blokje om te lopen om samen met mij Plein 2 in den Haag te vinden.

And ofcourse we, stay in touch;)