Interview met Niels van den Berge

Niels van den Berge
GroenLinks Nr 12

Niels heeft een erg actieve hyvespagina en tevens een mooie website waarop al zijn internetactiviteiten samenkomen: facebook, hyves, twitter en youtubefilmpjes, hij maakt overal gebruik van.

De afgelopen week was Niels vooral druk met zijn tractor-toer. Niels was met een tractor door het land getrokken en had overal boeren van de toekomst bezocht. Dat zijn boeren die allemaal op hun eigen manier met duurzaamheid bezig zijn. Sommigen door biologisch te boeren, anderen door duurzame energie op te wekken.

Tot 9 juni gaat Niels vooral nog veel debatten doen en ging nog een aantal keer mee met de bus-toer. Binnen GroenLinks houd Niels zichzelf ook vooral bezig met de groene onderwerpen. Binnen onze partij zet Niels zich vooral heel hard in voor duurzame energie en dus tegen kolen- en kerncentrales.
Niels is het met me eens dat GroenLinks zich ook op andere onderwerpen moet profileren. Zorg, onderwijs en een humaan asielbeleid, bijvoorbeeld.

Drenthe tour GroenLinks op 1 juni

Afgelopen dinsdag was ik al vrij vroeg mijn nest uit en er werd aan mij gevraagd of ik ook mee zou gaan met de Drenthe Tour (GroenLinks), half wakker wist ik dat ik niet mee zou gaan maar vond het toch ff nodig om de hele route te bekijken op http://middendrenthe.groenlinks.nl/node/49900. We hadden uiteindelijk afgesproken dat ik om 15:00 in Beilen zou zijn.

Bij aankomst op het station ontving ik meteen een flyer met de tekst Klaar voor de Toekomst, als reactie daarop besloot ik maar mijn jas los te trekken;)

Voor/naast het station gaf Ineke van Gent een speech waarin ze bepleite voor het behoud van de Schipholtrein te zijn in Beilen. Nadien ging een deel van de groep terug naar het perron om aan o.a. de conducteur van aankomende trein Beilerkontjes aan te bieden. Vervolgens konden we snel opruimen en de bus in op weg naar Hooghalen, tijdens de rit werden wij ook verwend met BeilerKontjes… Lekker!!!

In Hooghalen aangekomen (dorpshuis) hielden we een actie Tegen KernEnergieAfval opslag, Ineke van Gent gaf hier een toespraak en daarna nog een andere spreker (hiermee wil ik nog contact opnemen)

In Assen werden we afgezet bij het winkel centrum om kort te flyeren, ik vroeg meteen aan een collega doe mij ook maar een stapeltje van die flyers. Best wel grappig eigenlijk want ik wist meteen wie mijn ‘slachtoffers’ werden tijdens het zoeken naar een spot voor mezelf.

Als eerste liep ik recht af op een groepje jongeren waarvan er een deel al GroenLinks stemden maar er ook 1 ‘overtuigd’ PVV’er was. Heerlijk was dat, mijn eerste vraag was waarom en mijn 2e vraag was meteen wat deze belangrijk vond. Daarop natuurlijk antwoorden hoe de PVV er over dacht van mijn kant uit. Oeps slik, dat wist ‘ik’ niet, hoe denkt GroenLinks erover dan? Na een korte uitleg omdat ik ook verder wilde was vervolgens toch de vraag geef ‘mij’ ook maar zo’n flyer.

De 2e groep mensen waarop ik afstapte waren een paar ‘autochtone’ Nederlanders, daarmee had ik ook een kort en leuk gesprekje en bij afsluiting kreeg men een royale schouderklop mee.

v.a. het moment dat ik de beste spot had gevonden om veel te kunnen delen hield ik die tactiek ook gewoon aan bij velen, kleine toevoeging.. bij mensen die mij toezeiden GroenLinks te willen gaan stemmen of al gewoon al GroenLinks stemmen een dikke duim mee geven.

Wat ik met name heel grappig vond, dat diverse mensen naar mij toe kwamen n.a.v. een vriendelijke glimlach en wat oogcontact en ik zelf er op voorbereid was, deze mevrouw/meneer wil het waarschijnlijk hebben over onderwerp X

Jongeren, Kleurrijk, GroenLinks+ en daarbij CZ scoorden goed, kreeg hierin ook interessante vragen en opmerkingen vanuit privé situaties waarvan ik meteen dacht… Juist ja, daarom stem ik zelf ook GroenLinks!

GroenLinks is nu echt Klaar voor de Toekomst!