Contracten dag en papier dag

Afgelopen Maandag had ik besloten eens een dagje niet bereikbaar te zijn, best wel lekker voelde dat! Aan het begin van de avond had ik mijn mobiel maar wel weer aan gezet om te controleren of ik geen belangrijke oproepen gemist had, een voicemail bericht kun je immers na luisteren wanneer je zelf zin hebt.

1x Gebeld door een telefoon aanbieder waar ik zelf ook geld mee kan verdienen door goedkoop bellen en handelingen in de richting van netwerk marketing.. Zoals afgesproken zou ik hierover terug gebeld worden en gister gaf ik aan om van het voorstel af te zien omdat ik mijzelf er voor aan zie hen product niet te willen/kunnen verkopen. Wel bewaren wij elkaars adressen voor het geval 1 van ons tweeën tegen een leuk concept aanlopen of dat 1 van ons tweeën terug wil komen op een voorstel die ooit gedaan is.
Contacten vast houden is nooit verkeerd.

Mijn tandarts had mij ook gebeld, ik ben toe aan een prothese, deze had mij toe gezegd een machtiging aan te vragen bij mijn verzekeraar, daarbij was ik deze al voor en melde 25% moet ik waarschijnlijk zelf betalen… Kan ik deze aan u in termijnen betalen?
25% van 1305,30 is 326,325 maakt 326,33 en zoveel geld heb ik niet.
Dit zou geen probleem zijn, 25 Euro per maand betalen zonder rente te betalen kon ook volgens zeggen. Dit bleek weer niet te kloppen omdat ik de resterende 25% rechtstreeks aan mijn verzekeraar dien te betalen en daar dus weer wat nieuwe afspraken over maken.

Tevens contact gehad met 1 van mijn concurrenten, vrij nuttig om eerlijk te wezen. We verkopen immers verschillende producten waarvan er 1 soort gelijk is.. Nieuwe contacten leggen is nooit verkeerd. Hebben we nu weinig of minder aan elkaar, later misschien wel.
We zijn beiden niet vies van netwerk marketing, zelf ben ik er al vrij lang in bezig op diverse terreinen waarvan er 2 heel belangrijk voor mij zijn.

Als klap op de vuurpijl kreeg ik een mailtje van 1 van mijn collega’s die mij intussen goed kent en daarmee ook rekening houd met mijn persoonlijke situatie.
Voor de verandering eens geen MLM systeem maar wel een plan die heel goed in elkaar steekt en mij nu, maar vooral in de toekomst misschien net even 1 malig tegemoet kan komen.

Moraal van het verhaal:

Leer je netwerk kennen, naast dat je voor jezelf weet waar je goed in bent zou een ander dit ook wel kunnen weten, met een beetje geluk verteld een ander die kwaliteit van jou ook weer aan een ander door, en dat kun je heeeel ruim opvatten.

Telefonische verkoop van Essent

Op 16 Juli werd ik eindelijk gebeld door Essent,

Een vriendelijke medewerkster excuseerde haar eigen dat haar vriendelijke collega mij nog niet had terug gebeld maar dat zij wel redelijk op de hoogte was van mijn situatie en standpunten.

Zelf melde ik wederom niet van GreenChoice naar Essent over te willen stappen,
De vriendelijke dame vroeg me waarom?

Ik ratelde op dat ik graag Groene Stroom en eerlijke stroom wens af te nemen, daarbij gaf ik aan ook vel tegen kern Energie te zijn (sommige mensen moffelen dat ook weg onder groene stroom).

De mevrouw vertelde dat Essent juist alleen nog maar investeerd in zon, zee en wind, deze daarin ook de goedkoopste zijn maar niet volledig van kolen afkunnen en weer kwam de vraag waarom ik niet over wilde stappen.

Ik vroeg aan de verkoopster wat men dan met Borselle deden, men wist tot in detail hoeveel groene energie men produceerde dus zou men ook wel weten wat men aan kernenergie zou hebben.

Ik moest de verkoopster uitleggen dat de kerncentrale in Borselle mede dankzij Essent in 2004 was gered, Essent heeft daar aandelen in.. Dat was nieuw voor haar en was zij niet van op de hoogte, ze wist heel vaag wat te vertellen over de RWE die ik zelf volledig afkeur maar dat was waarschijnlijk meer bedoeld om het Essent verhaal minder ernstig te maken..

Ter afsluiting vroeg ik of zij zaken deden met Drummond en Cerrejon, wist ze niet en kende ze niet, mocht zelfs toelichten dat alleen E.On de enigste was die eerlijk durfde te erkennen dat zij daar mee in zee gingen en blijven gaan.

Mensen die werkzaam in betreffende kolenmijnen hebben het echt heel slecht qua gezondheid, de omgeving waar hen afval gedumpt wordt ook.. Ga maar lekker in een riviertje zwemmen en kom er uit met verwondingen door bepaalde zuren, hen plassen en rivieren is te vergelijken met een soort van maagzuur fictief gezegd.

Stap je in een vakbond, doe je aan werk weigering voor betere arbeids voorwaarden, heb je iig geen brood op de plank en riskeer je ook een kogel door de kop!
Dat is daar en niet hier maakt mij wel kots misselijk, hier lekker schoon bezig zijn, de kolen van daar wel afnemen… LOL, wij doen het iig niet verkeerd.

De telefonische verkoopster heeft samen met mij alle bekende feiten op een rijtje gezet en dat zal ze ook netjes aan Essent terug kopellen.

Bij afsluiting wensten wij elkaar een fijne dag toe en als extraatje wenste zij mij veel succes in mijn strijd naar rechtvaardigheid en echt Groen bezig zijn waarvoor zij wel veel respect toonde.

Zie ook:

‘Energiebedrijven medeplichtig aan moord’ – deel 1

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

‘Energiebedrijven medeplichtig aan moord’ – deel 2

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

“Import ‘bloedkolen’ moet transparant”

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Test versie van wat film en geluid materiaal wat ik nog steeds niet af heb.

Energie beleid

Vanaf de laatste 2 weken kwam en kom ik weer veel in aanraking met energie beleid, mede GroenLinksers die mij een blog toe stuurden, de uitzendingen van Netwerk 29 Juni en 1 Juli, 2 Juli opgebeld door leverancier x die goedkoper en schoner zou zijn dan GreenChois.. Tot 3x toe zij ik nee maar men wilde wel exact weten waarom..

En ja, ik zou goedkoper uit zijn bij hen
En ja, men investeert ook werkelijk veel in Groene Energie dus zelf was ik een beetje overbluft. Zelf blijf ik gewoon bij GreenChois al is het een leverancier die wat kleiner is en misschien duurder.. Ze hebben Groen in hen naam en weet dat zij geen foute stroom of corrupte producten aannemen (soort van protest beweging van mijn kant uit).

Nadat ik 3x gebeld werd op 2 juli mag de lieve mevrouw mij nog 1x opbellen,
Ik stelde mij wat dommig op en zij heeft mij toe gezegd dat zij mij zelf zou terug bellen omdat zij mij een beetje kende..

2 Juli ff snel het een en ander uitgezocht en wat mij opviel was dat men het leven gered had van de Kerncentrale in Borselle en daar zelfs nu nog steeds aandelen in heeft, tevens kreeg ik stukken onder ogen dat men vanuit het buitenland wel vieze stroom zou aannemen maar wat ik daarvan geloven moest wist ik niet (producenten die afval in rivieren dumpen).
n.a.v. de eerste 2 uitzendingen van netwerk heb ik mijzelf voorbereid op een heel leuk telefoon gesprek.

K dacht echt bel mij, bel mij, bel mij maar op 8 juli..
Kan ik eerst complimenten geven en daarna voorzichtig vragen stellen over Borselle en misschien Drummond en Cerrejon.

Misschien weet zo’n telefonisch verkoper en verkoopster niet eens waarmee ze bezig zijn, de verkoopster die mij 2x belde was heel lief , ze kon zelfs ff aan de lijn blijven wachten omdat er een nieuw telefoon gesprek binnen kwam op mijn adres 😉

Op 9 Juli werd ik uitgenodigd om een profiel op te maken voor Green Change,
Mijzelf hiervoor meteen aangemeld en poog ook een fatsoenlijk profiel in elkaar te knallen…
Nederland ontbreekt nog een beetje op dat adres, naast mij tel ik er 3 waarvan er nog maar 1 half in Nederland woont maar wel politiek actief is… De andere 2 hadden ooit in Nederland gewoont.

Sharing ideas wil ik zelf graag naartoe,
Onze gemakzuchtige houding omtrent energie kan ikzelf echt niet tegen!
Energie bronnen raken op, ga maar over op ondergrondse kolen centrales wat meteen niet lekker voelt… komen partijen aan kakken dat Kern Energie de oplossing is!
Yes daar hebben we zeker wat aan in het nu en misschien de eerst op volgende generatie van ons heel nuchter gezien.

Waar bijwijze van mijn klein kinderen mee komen te zitten is toch niet mijn probleem,
Dat momenteel mensen afgeslacht worden elders omdat deze graag lid zijn van een vakbond om een betere werk gelegenheid te creëren.. ik Noem Drummond en Cerrejon wat in zuid Afrika speeld..

Bek open trekken is kogel door de kop.
Schijnheilig van diverse Nederlandse Energie leveranciers.
Deze beweren nu groen bezig te zijn en het is nog waar ook, alleen de E.On durft te erkennen dat ze fout bezig zijn. Persoonlijk kan ik mij daar wel zo kwaad om maken…

Energie leveranciers van A tot Z lopen te beweren we promoten toch de wind molen dus zijn wij schoon en goedkoop? Lafbekken zijn het merendeel van deze leveranciers..

Dat Afrikaantjes in vies water zwemmen, daardoor huid schade oplopen hoeven wij niet te weten, dat men buiten Nederland vroegtijdig de longen verneukt is ook niet ons probleem, we hebben het hier goed voor elkaar en dat telt!

Persoonlijk noem ik dat schijnheilig, achterbaks en de rest van de vloek en scheld woorden sla ik maar even over!

Meet me at http://network.greenchange.org/people/klaas_woltinge
Koppel gedachten hoeveel dingen zoveel beter kunnen worden!

Niemand maakt mij wijs dat ik dat allemaal wel weet, wel heb ik door dat velen niet willen weten hoe iets schoner en beter kan. Kost dat teveel poen of levert dat op termijn geld op?

Nee we lopen investeringen mis, bek houden Klaas!!!
Ons aandeel in KernEnergie of Bloed kolen waarvoor mensen overhoop geknald worden hoeven we niet te weten omdat dat ver van onze bedshow is @

Ikzelf zou mij de ogen uit de kop schamen wanneer ik het nu goed heb ten koste van, wanneer krijgen mensen dat eens een keer door ongeacht politieke voorkeur?