Niets weten van politiek, maar het toch wel volledig door hebben!

Binnen Nederland zal er flink bezuinigd moeten gaan worden, hier ga ik volledig mee! Nederland heeft gekozen voor een minderheid’s kabinet van VVD en CDA met gedoog steun van de PVV.

Persoonlijk gezien ben ik felle tegenstander van vele standpunten van de PVV, was\ben hierin wel zo reëel in de vorm van geef hen een kans!

Dhr Wilders in persoon en de PVV betrap ik er periodiek op om concrete vragen ontwijkend te beantwoorden en dus niet op inhoud en details in te gaan (zover ik de media volg).
Knap gedaan aldus mijn optiek, tegelijkertijd ook mijn angst!
Mocht dit net geboren kabinet knallen is dat niet de schuld van Wilders of de PVV, logischerwijs nog meer PVV aanhang waar ik zelf niet op te wachten zit.

Het huidige kabinet beschouw ik persoonlijk als kansloos of de oppositie mag gezamenlijk wel snoei hard oppositie voeren!

Zullen we even een paar vragen op een rijtje zetten vanuit het oogpunt van een stomme boer spreekwoordelijk gezien:

– Omtrent milieu en klimaat is er weinig over terug te vinden terwijl er omtrent energie winning wel diverse vraagstukken liggen, wordt hier navraag over gedaan krijg je als antwoord:”we hebben hier zeker over nagedacht”,”Kern energie is een stuk minder vervuilend”

Ge wil mij niet horen vloeken omtrent dit punt, Kern centrales bij bouwen in Nederland zal never nooit niet gebeuren zolang ik leef! Hoog geleerden weten niet eens hoe zij de prut moeten afbreken wat ondergronds ‘veilig’ opgeslagen wordt!

Ook Nederland kent kleinere natuur rampen, als voorbeeld noem ik kleine aardbevingen en grotere Downburst’s wat gelijk staat aan grote wind stormen waarbij daken van huizen vliegen bij slecht onderhoud misschien..

Hoe zat het ook alweer met de Kern Centrale van Borssele?
Zaten daar geen scheurtjes in en moest deze daarom ooit niet opgeheven worden wat tot noch toe nooit gebeurd is bij mijn weten?

Om Wilders tegemoet te komen, grinnik wist ik het wel…
Als zogenaamd radicaal die suïcidaal zou zijn plaats ik toch een bom bij juist zo’n locatie?

Bovenstaande verwoord ik een beetje sarcastisch, niet te letterlijk nemen s.v.p.!

– WMO regeling zal ook gekort op gaan worden, jammer en terecht aldus mijn eigen optiek. Regionaal loopt men maar wat aan te kloten met de WMO regelingen en voor zover ik de sociale pijler van diverse gemeenten gelezen heb kort men daarop zonder na te denken.

Neem in deze als voorbeeld iemand die hulp nodig heeft in de huishoudelijke ondersteuning omdat hij/zij zelf niet altijd alles kan, deze word geïndiceerd voor enkele uren per week en krijgt ook die hulp v.a. hulp aanvraag.

Chronisch zieken hebben daar echter geen donder aan, zij zijn immers niet continu ziek maar hebben bepaalde momenten hulp nodig (neem hierbij als voorbeeld een ernstig reuma patient, die meer klachten kan krijgen afhankelijk van het weer).

Die optie bestaat niet, je bent wel of geen Chronisch patiënt en indien wel sta je geïndiceerd voor een x aantal uren per week\maand!

Stel dat het 3 uur per week is, dan mag men vanuit hulp instantie 1 uurtje met de was bezig zijn, 1 uurtje met zwaar fysiek werk en 1 uurtje met ligt poets werk.
De cliënt heeft geen was, uurtje moet wel vol gemaakt worden dus stop er maar iets in.
De cliënt heeft teveel was wat niet binnen het schema past, draai maar 2 halve was programma’s dan is in ieder geval alle was gebeurd.

Zonder te korten op de WMO kaart ik bij deze nog een bezuinigingsmaatregel aan misschien?

Omtrent de WSW regeling durf ik ook met voorbeelden te komen wat daarbinnen mis gaat, is het nodig om maar te korten op het WSW gebeuren omdat dat besparend schijnt te zijn.

Wie dat denkt mag de basis school even opnieuw doen (om even met kracht termen te komen) !!!

k merk dat ik ga door draven, diverse blogs zullen gaan volgen omtrent kinderopvang, ziekenfonds regelingen, hulp verlening buiten Nederland en ook ‘het klimaat’