Uitstel of Afstel???!!! Aufschub oder Aufgabe????!!! was het onderwerp.

Geweldig nieuws, vanuit Groniningen ontving ik vanmiddag een mailtje waarin te lezen was dat de Raad van State de vergunning voor de RWE-centrale vernietigd heeft op basis van de Natuurbeschermingswet met daarbij een link naar een artikel die in het dagblad van het noorden te lezen is: RvS haalt streep door vergunningen RWE-kolencentrale Eemshaven

Als periodiek demonstrerende en protesterende natuur liefhebber kan en mag ik het natuurlijk niet laten om ook eens dit goede nieuws te delen met u! Zelf blijf ik wel een beetje sceptisch, de vergunning mag dan wel vernietigd zijn, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zou er voor kunnen kiezen om de bouw alsnog door te laten gaan waar ik niet meteen in geloof.

Ik hoop dat men nu echt gaat inzetten op Groene stroom, met name Zonne-energie en Windenergie lijken mij prima alternatieven!

Zie hiervoor ook een eerder geschreven blog van mij:

Nieuwe kolencentrales binnen de Eemshaven kan echt niet toch?

Een blog die ik niet op papier kan krijgen omtrent Tolerantie!

Geachte lezer,

Al geruime tijd probeer ik een tekst te schrijven over Homo tolerantie binnen Nederland, maar kan deze maar niet op papier krijgen. Heeft u tips of suggesties voor mij?

Al jaren dacht ik na over het thema Seksualiteit & Diversiteit en zeker vanaf eind 2005 begin 2006 toen ik mij aansloot bij het netwerk Chronisch Zieken en Gehandicapten nam ik dit thema aan als 1 van mijn kerntaken binnen betreffend netwerk, dat wilde ik niet zomaar natuurlijk en overal zit wel een verhaal achter.

Binnen Nederland oogde en oogt het nog steeds dat wij hier de boel best wel goed voor elkaar hebben voor mensen met andere seksuele voorkeuren die als normaal beschouwd worden binnen Nederlandse regelgeving, mijn vragen waarmee ik speel zijn onder andere of dat wel echt waar is en hier volgen een aantal vragen mijnerzijds:

– Waarom wil ik perse van het onderwerp Homo Tolerantie maken terwijl ik in mijn schrijven meer thema’s en vraagstukken wil aanhalen?
– Heeft het nut om Nederland eens flink onder de loep te nemen ten opzichte van andere landen, wij hebben alles immers vrij goed voor elkaar.
– Persoonlijk heb ik het idee dat er best wel veel dood gezwegen of beschouwd -wordt als ver van mijn bed show, klopt dit?
– Zou het kunnen kloppen dat wij of velen misschien teveel gaan denken in hokjes?
– Wanneer ben je Homo, Lesbo, Bi Seksueel of Transgender en zou het erfelijk kunnen zijn?

Voor mezelf heb ik helder op een rij wat ik in grote lijnen zou willen gaan schrijven, de aftrap zou ik gaan maken met een korte vraagstelling (en misschien beantwoording) waarom de Roze Feestweken zo belangrijk zijn. Hier heeft men immers alles ‘goed’ voorelkaar, er speelt wel wat Homo haat maar dat hou je toch! Vooral niet teveel aandacht aan schenken.

Wanneer je er dieper over nadenkt, mogen we heel blij zijn met de Roze Feestweken en is het ook een goed moment om er over na te denken dat het hier allemaal ‘wel’ kan en in diverse andere landen niet. Misschien denk ik wel eens te diep na over dingen en zou ik de Roze Feestweken wel kunnen verdedigen onder de noemer goed voor toerisme in plaats van na te denken over Homo acceptatie buiten Nederland.

Zelf weiger ik om er juist niet dieper over na te denken, achter het dansende ‘nichten’ gebeuren op een bootje zit toch veel meer? Ik schrijf bewust nichten tussen aanhalingstekens met de vraag wanneer ben je ‘nicht’ of homo? ‘nichten’ ‘verknallen’ toch het goede imago van de Homo?

Volgens mij bestaan er gewoon teveel vooroordelen omtrent Homoseksualiteit en anders geaarden, krijg er zelf meteen een misselijk gevoel bij hoe ik deze zin hier neer klieder.. Hoezo anders geaard?

Zelf ben ik er op uit om een discussie uit te lokken waarbij ik de zogenaamde Tolerante medelander zou willen aanspreken in de vorm van hoe tolerant ben je nu echt?

– Zoenen mag, zolang het maar niet publiekelijk is en het zoenende hetero stel wordt amper opgemerkt wanneer deze het niet teveel overdrijven.
– Homoseksueel zijn kan, zolang ‘mijn’ eigen kind maar geen Homo, Lesbo, Biseksuele of transgender wordt.

Hoe te denken over je bent een Lesbo stel en je wilt een kind, dat zou zogenaamd toch al niet kunnen? Leg maar uit aan je kleine koter hoe het toch mogelijk is dat 2 vrouwen 1 baby hebben, tijdens Biologie lessen wordt er immers gehamerd op het mannetje vrouwtje verhaal?

Omtrent de kinderwens dwaal ik misschien een beetje af in deze, maar bij mijn weten is de regelgeving gaarvoor nog steeds niet goed voor elkaar? Om wel to da point te blijven, hoe is het mogelijk dat bijvoorbeeld het Homo zijn als ziekte beschouwd wordt?

Opvoeding!, Opvoeding!, Opvoeding! En aangeleerd gedrag misschien? Homo en Kanker Homo was vanaf mijn kindertijd een leuk en stoer scheldwoord (ondeugd), op latere leeftijd in mijn tiener jaren had ik niets tegen Homo’s maar woorden als Gore Homo, Vuile Flikker vlogen er wel gemakkelijk uit naar gasten die ‘ik’ niet mocht of waar wat op aan te merken was.. Je zou maar een vette onvoldoende halen op vak x waarbij je al minder gemakkelijk met leerkracht x overweg kon.. Zo’n ‘Etterbak’ heeft toch de pik op je en schelden is hip?

Auw, ik moet nu stoppen met schrijven voelde zojuist een zweep in mijn nek, “zal wel heel stout geweest zijn.” Werkelijke vraag mijnerzijds is waarom moet alles in hokjes gestopt worden? Mensen gaan naar die stomme hokjes leven en sommigen daarvan zouden wel eens op zoek kunnen zijn naar het hokje wat het beste bij hen past.

Persoonlijk gezien vind ik dat jammer, zou dit hele verhaal ook op 1a 2 a4tjes passen? Lange teksten zijn saai om te lezen en deze brief zou wel behoorlijk ingekort mogen worden.

Alvast bedankt voor uw reactie,

Vriendelijke Groet,

Klaas Woltinge 😛

(bovenstaande tekst is bewust wat spottend opgesteld, niet alles te letterlijk nemen s.v.p.)