Een leuke uitdaging

Begin Maart ontving ik vanuit het CNV(j) Wajong werkt promo team de gebruikelijke Wajong werkt mail waarop wij kunnen reageren in de vorm van op die locatie zou ik wel een Wajong werkt presentatie willen geven, deze presentaties worden veelal gegeven (door 2 Wajongeren) aan geïnteresseerde werkgevers op locatie, soms ook aan organisaties of instanties in groepsverband om te peilen of ons verhaal nog actueel is en te laten zien waarmee wij bezig zijn.

In de Wajong werkt mail van begin Maart trof ik wel een heel interessant onderdeel waarop ik zou kunnen reageren. 29 Maart zou er een groot werkgevers congres plaats vinden in Driebergen en naast werkgevers, uitkeringinstanties als het UWV en alles wat erbij hoort wilde/wil men ook ervaringsdeskundigen aan het woord laten.

Nadat bekend was dat ik samen met iemand naar Driebergen mocht heerste er nog een beetje onduidelijkheid in de vorm van:”Gaan wij een aangepaste Wajong werkt presentatie geven voor het publiek?”,”of mogen wij echt ons eigen verhaal houden?”

Onze Wajong werkt presentaties vanuit CNV Jongeren duren zo’n 20 tot 30 minuten afhankelijk van de hoeveelheid vragen wij moeten beantwoorden tijdens een presentatie.

Ons contact persoon die ons uitgenodigd had in Driebergen zit niet te wachten op een Wajong werkt presentatie op het betreffend werkgevers congres, de hele dag is al gevuld met ook voorlichting over de Wajong kreeg ik gister ochtend te horen.

Morgen wordt er van mij verlangd dat ik 15 minuten ga vullen met mijn eigen verhaal, 16 minuten zal ook wel gedoogt worden maar ik dien niet binnen 10 minuten al klaar te zijn met alles wat ik zou willen vertellen.

Voel me dus nu al helemaal in mijn element, ik krijg de kans om aan werkgevers te vertellen wat vele Wajongeren kunnen en zouden willen, waar zij zelf of misschien de toekomstig werkgevers tegenaan lopen.

Mijn doel van het betoog is uiteraard om te laten zien dat er veel Wajongeren bestaan die veel kwaliteiten in huis hebben, ook graag willen en kunnen werken met de nodige aanpassingen misschien, alleen de toekomstige werkgever zou net even de grens over getrokken moeten worden misschien?

Daarnaast zal ik uiteraard iets gaan vertellen over hoe alle trajecten werken en hoe sommige welwillenden net tussen wal en schip vallen.

Tijdens het Armoede werkt niet manifest kon ik mijn preek samen vatten in 2 minuten spreek tijd voor een heel groot publiek, nu mag ik een groot publiek toespreken en aangezien ik daarvoor 15 minuten spreektijd krijg is het voor mezelf een grote uitdaging hoe ik de tijd het meest correct verdeel.

Vrij spannend maar ik ga het gewoon doen!

Daar ging weer een politiek actief ontspannen weekend ;-)

Daar ging weer een politiek actief ontspannen weekend.

Recentelijk ontving ik van het Homo Emancipatie Netwerk PvdA een uitnodiging om bij hen ledendag aanwezig te zijn, bloed ging natuurlijk stromen waar het niet stromen kon en sloeg deze uitnodiging ook niet af (http://www.homo-emancipatie.pvda.nl/nieuws/nieuws/2012/Ledendag+2012.html).

Deels vanuit mezelf en GroenLinks hou ik mezelf veel bezig met het thema seksualiteit en diversiteit, wat wordt er door de grote ‘boze’ buitenwereld geaccepteerd en wat niet?

In hoe verre bestaat er een tolerantie grens naar anders geaarde mensen, is het standje mij alles best zolang het mijn ‘kind’ maar niet is of zijn ‘we’ een slagje minder tolerant en hebben Homo’s, Lesbo’s, Biseksuelen en Transgenders een tabletje nodig van de dokter?

Hoe combineer je geaardheid en religie en is de Homo haat onder religieuze mensen groter, wat zijn de verschillen tussen de grote steden en kleinere plaatsjes?

Omgekeerd zou je ook de vraag kunnen stellen of het moeilijk is om uit de kast te komen en wat daarbij de grootste drempel is, waarom wordt in 1 gemeente het ene Homo stel wel weg gepest en het andere Homo stel helemaal niet?

De antwoorden hierop weet ik niet, maar vind het wel heel interessant om er over na te denken en ook met andere mensen hierover van gedachte te wisselen.

Afgelopen Zaterdag heb ik ervaren als interessante bijeenkomst en had tevens veel leuke mensen leren kennen, ter afsluiting hadden we nog ergens wat gedronken en elders gegeten wat zeker ook heel gezellig was.

Omgeving 22:50 zat ik weer in de trein richting Hoogeveen, bij thuis komst nog even heel snel mijn mail gecontroleerd en toen ook maar meteen mijn nest ingedoken.

Gisteren piepte mijn wekker om 8:00, bedacht mij meteen en dacht doe dat om 9:00 nog maar een keer. Vanuit GroenLinks Meppel was ik uitgenodigd voor een natuurwandeling in Nationaal Park Weerribben-Wieden die 25 Maart plaats zou vinden (http://meppel.groenlinks.nl/node/80963 ), ons klimaat is gewoon heel belangrijk waar we eigenlijk heel zuinig op moeten zijn, wat is er dan leuker om er gewoon even gezellig met een stel collega’s op uit te gaan onder begeleiding van 2 mensen van Natuurmonumenten.

Het is leerzaam,
Het werkt ontspannend,
Je houd je netwerk en contacten warm,
En het is ook nog eens hartstikke gezond.

ik denk dat onderstaande foto’s genoeg zeggen:

Tussendoor even pauzeren kan ook geen kwaad:

Zwanen:

Nog meer moois:

Zie ook http://meppel.groenlinks.nl/node/81368