Hallo wereld!

Als fanatieke blogger veelal over maatschappij met een politiek tintje, heb ik besloten om van blogspot over te stappen naar WordPress. Binnen WordPress kon ik inderdaad binnen 5 minuten tijd een WordPress account op mijn website installeren, het ontwerpen van een leuke layout is een stukje lastiger wanneer je kritisch bent en dat zal op mijn adres nog de nodige tijd van mijzelf in beslag nemen.

Zelf ben ik kritisch en Kleur Rijk, hou van Diversiteit en heb zeker Zin in de Toekomst, ik baal een beetje van alle negatieve media berichten die de wereld geslingerd worden.

Ja, wij zitten in een crisis en krijgen het financieel gezien wat lastiger! Deze zogenaamde ‘Eurofiel’ is ‘blij’ met het Lente akkoord ondanks dat er wel diverse op en aanmerkingen op te maken zijn.

Op een aantal vlakken binnen het Lente akkoord zal ik zelf als Chronisch Zieke Wajonger dubbel gepakt worden op enkele onderdelen van het Lente akkoord, maar het is een enorme vooruitgang omtrent wat het Catshuis voor de val van plan was!

De goede ideeën kwamen (en komen) van GroenLinks, en ‘wij’ mogen en nemen gelukkig ook een slokje water bij de wijn!

Iedereen weet toch wel dat het extra slokje water bij de wijn weer uitgespuugd zou kunnen worden om een extra slok pure wijn te kunnen nemen?

Die extra slok ‘wijn’ kun je alleen maar tot je nemen met voldoende kamer zetels, zelf hoop ik dat op 12 September alle GroenLinks leden naar de stembus gaan om even te stemmen op een kandidaat Tweede Kamerlid binnen GroenLinks die hen het meest aanspreekt.

Aan de standaard kiezers, zwevende kiezers en kiezers die helemaal niet naar de stembus gaan, zou ik het toch willen aanbevelen om even diverse partij programma’s door te nemen.

Zelf heb ik geen Economie gestudeerd, maar de Euro zijn wij wel nodig! Met name de PVV loopt te roeptoeteten:”Minder Europa”,”Minder Brussel”,”Terug gaan naar de Gulden (maak ik er van misschien)”

Wees hierin even Realistisch, Wilders a.k.a de PVV geloofd heilig in het Zwitsers model, wat zijn de verschillen tussen Noorwegen, Zweden en Nederland? Die kritische vraag blijft onbeantwoord om maar even een detail te noemen.

o.a GroenLinks heeft toekomst visie!

GroenLinks kan prima in het hier en nu kijken, handelt daar ook na! tegelijkertijd kijkt GroenLinks ook vooruit en daarom ben ik ook een trotse GroenLinkser die zin in de Toekomst heeft!

Kleine status update,

Sinds ik mijn Linkedin profiel serieus inzet sinds de nieuwe training van de Realisten kan ik opmerken dat mijn netwerk in positieve zin begint te groeien en ik begin steeds meer leuke namen en functies op mijn CV te krijgen die ook niet verkeerd zijn.

Binnen de Zonnebloem afdeling Hoogeveen was er dit jaar een nieuw bestuur verkozen, zelf heb ik de functie penningmeester gekregen en wij maken gezamenlijk grote stappen vooruit tot nu toe.

Vanuit het CNV(j) Wajong Werkt Promotie team begon en begin ik het ook wat drukker te krijgen, zelf vind ik het uiteraard leuk wanneer ik bijvoorbeeld een organisatie als het UWV mag bezoeken en met hen in gesprek kan gaan over wat voor soort presentaties wij geven vanuit het CNV, maar ook hoe dit alles in praktijk werkt.

Recentelijk kreeg ik bij een bijeenkomst bij het UWV ergens in Nederland te horen dat men mijn naam al veel gehoord had op hen afdeling, dit kan eigenlijk alleen maar positief zijn vermoed ik.

Een poos geleden had ik mij aangemeld als vrijwilliger bij stichting Gehandicapten platform Hoogeveen, na de intake had ik er een goed gevoel bij en eergisteren had ik ook de eerste vergadering bij gewoond.

Sommige afkortingen moesten even volledig uitgesproken worden, maar ik kon prima mee komen met de groep en werd binnen daar ook warm opgevangen. Het thema vervoer is een van de onderdelen waar ik mezelf zeker meer op ga richten in overleg met hen en later wil ik het WMO er deels gaan bij pakken (ik doe het even rustig aan).

Komende week hoef ik ook niet stil te zitten en wordt deels spannend voor mezelf,

Dinsdag ochtend 29 mei ga ik samen met een andere Wajonger een Wajong Werkt Presentatie geven in Rotterdam, deze presentatie heb ik vaker gegeven zelfs wel eens in mijn eentje dus dat zal zeker wel goed gaan komen.

Dinsdag middag krijg ik een gesprek met de oprichter van Stichting Wereld Gehandicapten dag om te zien wat wij werkelijk voor elkaar kunnen gaan betekenen, zover ik nu door heb heb ik er veel zin in!

Wanneer het mij lukt qua tijd kan ik aan het begin van de avond ook nog even uitstappen in Utrecht Overvecht om wat te eten bij het CNV gevolgd door een algemene ledenvergadering van het CNV(j) die ik eigenlijk niet wil missen.

Na de vergadering tijdens de borrel is het natuurlijk leuk om even bij te praten met ‘collega’s’ en bekenden, tevens is het een ideaal moment om weer even te gaan netwerken.

Woensdag 30 mei ga ik naar Groningen, het laatste lijsttrekkers debat Jolande Sap en Tofik Dibi wil ik niet missen, daarnaast is het uiteraard ook leuk om weer even in gesprek te gaan met mede leden en collega’s.

Donderdag 31 mei ga ik weer naar Utrecht om daar een Wajong Werkt presentatie te gaan geven.

Vrijdag avond 1 Juni gaat Jolande Sap in debat met duurzame ondernemers, overige GroenLinks politici zullen ook aanwezig zijn en ikzelf zal ook zeker van de partij zijn.

ik heb echt Zin in de Toekomst!