GroenLinks is er klaar voor, ik ook!

Leuk, nu de kandidatenlijst bekend is kan het campagne voeren beginnen. Van mijn kant uit ben ik van plan heel veel digitaal campagne te gaan voeren, een deel in mijn omgeving en een deel door heel het land.

Zelf reis ik veel met de trein door heel Nederland in verband met het CNV(J) Wajong Werkt Promo team en de Realisten om de Wajongeren beter op de kaart te zetten bij o.a. de werkgevers. Die trein, bus en tram reizen gaat vaak veel tijd in zitten, dus verkoop mezelf al regelmatig aan mede passagiers d.m.v. een goed gesprek aan te kaarten.

Plan van aanpak:

Zelf heb ik altijd mijn GroenLinks tas bij mij wanneer ik ergens een vergadering heb of een presentatie zou moeten gaan geven, ik ben dus al herkenbaar als GroenLinkser. Ik knoop uit mezelf geen gesprek aan over politiek, ik ga dieper in gesprek met mijn mede passagiers over de thema’s die hem of haar het meest interesseren en dan op het juiste moment wordt GroenLinks naar voren geschoven.

Zelf zorg ik er natuurlijk wel voor dat ik van alle partijen het partij programma in grote lijnen uit mijn hoofd ken, het is wel eens grappig hoe je daarmee mensen wakker kunt schudden.

Eerst geeft men aan waar men voor en tegen is, wat men erg vind binnen Nederland etc; Wanneer je dan vraagt wat stem je eigenlijk? Volgt er een antwoord in de vorm van ‘VVD’ natuurlijk! Bingo, ow.. Je zij net dat je thema 1, 2 en 3 erg vond en thema 4 van de zotte, wist je wel dat de ‘VVD’ daar juist groot voorstander van is en GroenLinks veel dichter bij jou in de buurt komt qua je eigen verhaal.

Deze methode handteer ik omdat vaak mensen bij voorbaad al afhaken wanneer je over GroenLinks begint, dat is toch zo’n (schreeuwerige) Linkse milieu clup?! En zal men in mijn beleving ook maar half naar je luisteren omdat je als campagne voerder gewoon je eigen ‘product’ moet ‘verkopen’.

Digitaal ga ik mij met name op 3 kandidaten richten die allemaal toppers zijn net als alle overige kandidaten binnen GroenLinks:

1. Linda Voortman Tijdens Tweede Kamer debatten weet Linda altijd heel goed waar ze het over heeft, komt ook wel eens met concrete praktijk voorbeelden en dit allemaal in helder Nederlands zonder ingewikkeld geneuzel of ingewikkelde steken onder water. Daarnaast is Linda ook een heel betrokken persoonlijkheid, op mijn adres vraagt ze wel eens hoe het met mij gaat, weet bij bijeenkomsten ook navraag te doen over prive zaken in de vorm van:”hey Klaas”,”hoe gaat het nu met….?” Wanneer er wat is kan ik haar altijd bellen of mailen en zij is echt heel snel met het reageren op een vraag of thema.

Twitter fans, zie #LiefstLinda, volg @LiefstLinda en om realistisch en nuchter te blijven raad ik aan om @LindaVoortman ook persoonlijk te volgen.

2. Jesse Klaver Zelf kende ik Jesse al vanuit mijn Dwars periode omgeving 2004 als ik mij niet vergis, tijdens Tweede Kamer debatten vliegen de vonken er gewoon af bij Jesse. Jesse is helder alert en realistisch tijdens het debatteren, Jesse heeft echt passie voor politiek waar ik mezelf ook sterk in herken. Twitter fans opgelet, zie #kiesKlaver, @KiesKlaver of gewoon @jesseklaver

3. Christiaan Kwint Christaan heb ik leren kennen d.m.v., Hyves en diverse GroenLinks congressen, zowel op privé terrein als op bestuurlijk niveau had en heeft Christiaan voldoende kennis in huis om ook werkelijk de Tweede Kamer te betreden naar mijn idee. Met name in real live wordt Christiaan mijn reclame troef voor de mensen die 0,0% interesse hebben in politiek of politieke bekendheden. Twitter fans, hou @stemCKwint en @ckwint in de gaten want hij is zeker een volg tip!

Van de genoemde 25 kandidaten heb ik bijna met iedereen wel eens persoonlijk contact gehad, een klein deel alleen maar via social media en voor mezelf staan op onderstaande lijst maar een paar namen die ik nog niet ken. Zal zelf dus uitzoeken wie ze zijn en waar men voor staat, dit moet en wil ik gewoon als GroenLinks campagne voerder.

Als voorbeeld pak ik Liesbeth van Tongeren, Niels van den Berge en voor mij een totaal onbekende uit het lijstje. Van allen weet ik waar men voor staat aldus profiel omschrijving, van Liesbeth en Niels weet ik ook hoe ze functioneren binnen de Tweede Kamer en (social) media, Niels ken ik persoonlijk ook wel en dat is ook zeker een topper binnen GroenLinks.

Wanneer ik met iemand in gesprek ga die vrijheid en digitale vrijheid heel belangrijk vind, zal ik niet aan komen kakken met @GroenLiesbeth, @Nielsvdberge, of @LiefstLinda maar schuif ik juist @Arjanelfassed even naar voren. Naast het aanhoren waar men voor staat willen velen ook wel de zwakke en sterke punten horen van boven genoemden en zeker dat laatste gaat mij heel gemakkelijk af!

Zelf heb ik zin in de toekomst en ik denk ook serieus wanneer wij goed campagne gaan voeren 20 zetels haalbaar zijn!

Waarom ben ik eigenlijk een GroenLinkser? Diversiteit, Kleurrijk, Klimaat, Studie & Onderwijs, Zorg en Participatie vind ik heel belangrijk, zelf wil ik in de toekomst daar ook meer mee gaan doen. Wat GroenLinks nog sterker maakt ten opzichte van andere partijen is dat GroenLinks vooruit durft te kijken.

GroenLinks handelt niet alleen maar in het hier en nu in de vorm van: probleem/oplossing, problemen direct oplossen is soms nodig en dat doet GroenLinks ook wel indien nodig. Er bestaan ook problemen die niet per direct opgelost zouden kunnen worden en dan richt ik mijzelf op klimaat en energie als voorbeeld:

Er speelt of er dreigt een energie tekort te gaan plaats vinden, onze bronnen raken uitgeput en andere bronnen zijn weer te vervuilend. Wees even eerlijk, wie wil er naast een kolen centrale wonen? Ik in ieder geval niet met mijn fictieve astma! Nederland wil ook niet al te afhankelijk zijn van andere landen, dus kern energie zou de beste oplossing zijn om het probleem van nu direct aan te pakken!

Op zich een ‘prima’ plan, je mooie witte huisje word niet zwart van de roet, je longen worden ook niet geïrriteerd door de vieze lucht en de natuur krijgt ook meer kansen om vrolijk door te blijven groeien en bloeien in het hier en nu.

Ik mag niet schelden maar ten opzichte van partijen die kern energie als alternatief aandragen denk ik zelf:”stelletje dombows”, “waar bewaar je het rest afval?”,”in de grond waarschijnlijk?”,”ik weet niet hoe het bij jullie zit maar mijn prullenbak thuis moet wel eens geleegd worden!”

Bovenstaande omschrijf ik wat sarcastisch misschien, het is een prima voorbeeld om aan te geven hoe gemakkelijk er problemen in het hier en nu doorgeschoven zouden kunnen gaan worden naar de toekomst!

Fouten maken is menselijk, wat gebeurd er wanneer een kerncentrale gaat lekken? Wat gebeurd er wanneer er een kerncentrale ontploft? Wat kun je nog meer maken van kernenergie? Stratego is een leuk spel, dag Nederland! Om niet van het ergste uit te gaan zie ik binnen 20 jaar al een kamer debat aankomen met de stelling: Waar bewaren wij ons kernafval?

Daar kan ik echt niet tegen, beschouw dat ook alleen maar als dom geleuter om te kunnen leuteren. Fictief gezien had men jaren terug dit probleem al kunnen oplossen (we zitten voor de grap in 2032)!

Zelf kaarte ik nu 1 simpel voorbeeld aan, binnen met name zorg, onderwijs en werkgelegenheid zou ik hetzelfde voorbeeld nogmaals aan kunnen kaarten in een andere vorm.

GroenLinks heeft Toekomst visie en ik leg het hoe, wat, waarom maar wat graag uit aan de zwevende kiezers en ontevreden mensen die er van balen hoe alles nu gaat!

Een dit kan en mag niet campagne, eigen volk eerst etc; heb ik zelf geen trek in, ik ga voor inhoud en GroenLinks heeft dat zeker!

Reden voor mijzelf om GroenLinks trouw te blijven!

Geen populistisch gelul, op naar de 20 zetels wat zeker haalbaar zou moeten zijn!

De (concept) Kandidaten lijst

1. Jolande Sap (1963, Venlo), partijleider

2. Bram van Ojik (1954, Veenendaal), werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken

3. Liesbeth van Tongeren (1958, Vlaardingen), lid van de Tweede Kamer

4. Jesse Klaver (1986, Roosendaal), lid van de Tweede Kamer

5. Linda Voortman (1979, Enschede), lid van de Tweede Kamer

6. Niels van den Berge (1984, Bad Honnef), werkzaam bij GroenLinks

7. Rik Grashoff (1961, Krimpen aan den IJssel), lid van de Tweede Kamer

8. Corinne de Jonge van Ellemeet (1976, Rotterdam), adjunct-directeur Westergasfabriek

9. Arjan el Fassed (1973, Vlaardingen), lid van de Tweede Kamer

10. Tofik Dibi (1980, Vlissingen), lid van de Tweede Kamer

11. Paulus de Wilt (1955, Amsterdam), wethouder Amsterdam-Nieuw West

12. Hayat Barrahmun (1975, Beni Sidel), advocaat bij BoelsZanders Advocaten

13. Kees Diepeveen (1959, Gorssel), wethouder Amsterdam-Noord

14. Dirk van den Bosch (1976, Leiderdorp), werkzaam bij GroenLinks

15. Huri Sahin (1975, Deventer), projectleider bij ProDemos

16. Marry Mos (1969, Rotterdam), medewerker bij de GGZ

17. Volkert Vintges (1952, Goirle), Algemeen directeur Gelderse Natuur en Milieufederatie

18. Inge Vianen (1975, Monrovia), raadslid in Den Haag

19. Anne Scheltema Beduin (1984, Naarden), advocaat bij Böhler advocaten

20. Christiaan Kwint (1972, Alkmaar), wethouder Heerhugowaard

21. Bert Jongert (1965, Oostzaan), retailmanager bij Max Havelaar

22. Lisa Westerveld (1981, Aalten), persvoorlichter bij de Algemene Onderwijsbond

23. Jan van de Venis (1974, Oldenbroek), advocaat/eigenaar JustLaw

24. Miguel Heilbron (1982, Amsterdam), werkzaam bij NCDO

25. Carel Bruring (1957, Haarlem), bedrijfsvoerder te Goes