SP begint verkiezingsstrijd in Hoogeveen

Na veel klussen thuis vloog ik op het allerlaatste moment nog snel even naar de supermarkt om mijn laatste weekend boodschappen te doen en een hapje te eten nadien om vervolgens door te gaan naar een verjaardag.

Tegen de tijd dat ik mijn winkelwagentje weer netjes op de juiste plek geparkeerd had wilde ik gehaast naar huis lopen, er drukte iemand mij een foldertje in de hand en begon over het Nederland van nu te praten. Vanaf dat moment had ik door dat het om een campagne actie van de SP ging.

Eerst zij ik lekker niets en ging op onderwerpen die betreffende man aandroeg, halverwege het gesprek stelde ik mezelf even netjes voor en liet aan de man weten dat ik een overtuigd GroenLinkser was met argumentatie erbij waarom ik ook altijd op GroenLinks zou blijven stemmen en dat ik van plan ben om alleen maar nog actiever te worden binnen de partij dan dat ik nu al ben.

Ondanks dat ik gehaast was kon ik het niet laten om heel snel door te praten, op een positieve wijze gaf ik aan betreffend persoon wat negatieve kritieken over de SP van vroeger en nu met daarbij de vraag wat er nu veranderd zou zijn binnen de SP?

Zelf liet ik ruimte over een bevestigend knikje en een ja en kaartte een aantal sociale ideeën aan en liet toen wel ruimte over om echt met elkaar in gesprek te gaan.

De man erkende eerlijk dat de SP vroeger overal tegen was waar ik zelf vaak ook veelal tegen zou zijn, maar niet met juiste alternatieven kon komen. De partij van het tomaten gooien was zijn reactie, maar dat zou nu intussen veranderd zijn.

Op zijn verzoek kregen wij het steeds meer over mijzelf, wie ik was, wat ik allemaal doe en gedaan had en er ontstond een hele leuke discussie over diverse politieke thema’s zonder direct alles een politiek kleurtje te geven.. Heerlijk in de vorm van jij vindt en ik vindt omtrent thema x.

Tussen de regels door kaartte ik natuurlijk wel al mijn persoonlijke levenservaringen aan en wat daarvoor de beste en goedkoopste oplossingen zouden kunnen zijn vanuit de GroenLinks gedachte gang.

Na toch vrij lang in gesprek met elkaar geweest te zijn moest hij eigenlijk door gaan met flyeren, maar wilde ook graag verder met mij in discussie gaan. Hij vroeg aan mij of ik een pen bij me had, t was veel te warm om een jas te dragen en had geen pen bij.

Ik antwoordde zoek maar op mijn naam Klaas Woltinge, liet tevens mijn bankpas zien om te voorkomen dat mijn achternaam verkeerd gespeld zou worden (wat vaak gebeurd) en melde heel snel er achteraan:”zie anders jullie nieuwsbrief omtrent armoede werkt niet!”,”1 van de sprekers was ik”,”waarbij ik eenmalig wat zat te stotteren”,”dit werd en wordt periodiek herhaald op tv binnen de zendtijd van politieke partijen”

Ik hoop natuurlijk dat deze man echt contact met mij gaat opnemen, over politiek in zijn algemeenheid konden en kunnen wij naar mijn idee nog een mooi stamboompje op zetten.

GroenLinks is er klaar voor, jij toch ook!

Afgelopen zaterdag woonde ik het 31e GroenLinks congres bij, dat werd wel even erg vroeg mijn nest uit omdat ik zeker om 9:00 aanwezig wilde zijn i.v.m. misschien een paar minuten spreektijd.

Bij aankomst op locatie Vredenburg kreeg ik meteen weer dat goede warme gevoel die bij vele GroenLinks bijeenkomsten altijd wel aanwezig is, dat werd dus veel handjes schudden en met mede congresgangers spreken, afhankelijk van met wie ik in gesprek was natuurlijk nog een beetje gepleit voor Linda Voortman, Jesse Klaver en Christaan Kwint omdat ik eerste 2 genoemden hoog op de lijst wilde hebben en Christaan een stuk hoger.

Het deed mij ook goed om te zien dat de opkomst zo hoog was, dat betekend dat er onder ons veel actief betrokken leden aanwezig waren en dat is altijd goed om te weten. Na wat bij praten met bekenden en onbekenden konden wij de zalen betreden en ging het congres van start.

Tijdens dat ik in de zaal zat bladerde ik snel nog even de congreskrant door om snel een kruisje + aantekening bij de Amendementen te zetten waar ik absoluut voor of tegen was en waarom (had ze de avond ervoor uit mijn hoofd geleerd).

Na een ‘lange’ ochtend  met veel lichaamsbeweging was er aan het begin van de middag een pauze ingelast, goed moment om even een hapje te eten, het nicotine level weer op peil te brengen en snel even wat bij te praten.

De stemmingen in de middag verliepen eigenlijk best wel goed, na de speech van Jolande en toen het borrel tijd werd wilde ik wel zo snel mogelijk naar buiten, een beetje verdwaasd mijnerzijds met diverse mensen handjes geschut op weg naar het rokers plein. Toen ik eenmaal buiten was en wat nicotine inhaleerde was ik meteen weer goed bij de les en verliepen de gesprekken ook weer beter.

Vanaf het moment dat het wat rustiger werd in de gangen en bij de bar wet het plop tijd en had ik veel bij gepraad met bekende Hyves en Twitter vrienden, nadien ook veel bijgesproken met mensen van GroenLinks Groningen en Drenthe.

Zelf was ik met een heel goed gevoel thuis gekomen en ik zou zeggen op naar de 15 zetels minimaal, diverse mensen denken dat dat wel niet zou gaan lukken aangezien hoe wij er nu voor staan. Wanneer de insteek 8 zetels is, is de kans kleiner dat je bijvoorbeeld de 10 haalt denk ik.

Daarnaast hebben wij heel veel enthousiaste GroenLinksers in ons bestand, wanneer deze alleen al buiten het campagne voeren om hen goede verhalen delen over GroenLinks binnen de familie een kennissen kring, op de sport school, schaak club etc; krijgt GroenLinks weer een gezicht!

Juist nu heeft Nederland het GroenLinks geluid heel hard nodig, ik wens alle gemotiveerde campagne voerders ook veel succes komende periode!

Kandidaten GroenLinks

 1. Jolande Sap (1963, Venlo), partijleider
 2. Bram van Ojik (1954, Veenendaal), werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken
 3. Liesbeth van Tongeren (1958, Vlaardingen), lid van de Tweede Kamer
 4. Jesse Klaver (1986, Roosendaal), lid van de Tweede Kamer
 5. Linda Voortman (1979, Enschede), lid van de Tweede Kamer
 6. Rik Grashoff (1961, Krimpen aan den IJssel), lid van de Tweede Kamer
 7. Arjan el Fassed (1973, Vlaardingen), lid van de Tweede Kamer
 8. Niels van den Berge (1984, Bad Honnef), werkzaam bij GroenLinks
 9. Corinne Ellemeet (1976, Rotterdam), adjunct-directeur Westergasfabriek
 10. Tofik Dibi (1980, Vlissingen), lid van de Tweede Kamer
 11. Paulus de Wilt (1955, Amsterdam), wethouder Amsterdam-Nieuw West
 12. Hayat Barrahmun (1975, Beni Sidel), advocaat bij BoelsZanders Advocaten
 13. Kees Diepeveen (1959, Gorssel), wethouder Amsterdam-Noord
 14. Anne Scheltema Beduin (1984, Naarden), advocaat bij Böhler advocaten
 15. Dirk van den Bosch (1976, Leiderdorp), werkzaam bij GroenLinks
 16. Huri Sahin (1975, Deventer), projectleider bij ProDemos
 17. Lisa Westerveld (1981, Aalten), persvoorlichter bij de Algemene Onderwijsbond
 18. Inge Vianen (1975, Monrovia), raadslid in Den Haag
 19. Marry Mos (1969, Rotterdam), fractievoorzitter GroenLinks Utrecht
 20. Miguel Heilbron (1982, Amsterdam), werkzaam bij NCDO
 21. Volkert Vintges (1952, Goirle), Algemeen directeur Gelderse Natuur en Milieufederatie
 22. Christiaan Kwint (1972, Alkmaar), wethouder Heerhugowaard
 23. Jan van de Venis (1974, Oldenbroek), advocaat/eigenaar JustLaw
 24. Bert Jongert (1965, Oostzaan), retailmanager bij Max Havelaar
 25. Carel Bruring (1957, Haarlem), bedrijfsvoerder te Goes
 26. Irona Groeneveld
 27. Karin Dekker
 28. Gea Smith
 29. Henk Nijhof
 30. Sebastiaan van ’t Erve
 31. Ruud Pet
 32. Pascale Georgopoulou
 33. Ahmed Harika
 34. Thijs de la Court
 35. Bart Eigeman
 36. Gerdo van Grootheest
 37. Judith Sargentini
 38. Bas Eickhout
 39. Marije Cornelissen
 40. Kathalijne Buitenweg
 41. Pascal ten Have
 42. Andrée van Es

Een kans op een baan?

Afgelopen Dinsdag zat ik in Den Haag in het SER gebouw vanuit CNV Jongeren (met steun van VNO-NCW) voor de introductie van het nieuwe Realisme! Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW, en Jaap Smit, voorzitter CNV, presenteerden hun nieuwe Realisme omtrent werkgelegenheid voor Wajongeren of zal ik het gewoon mensen met een beperking noemen wat veel eerlijker klinkt naar mijn idee aldus een knaap van 1978! 😉

De programmering zag er als volgt uit:

15:00 Zaal open

15:30   Kick-off! & Uitreiking/De Ideale Werkgever

15:50 – 16:15 Nederland: Economie van Talenten

16:15 – 16:30 Lancering van De Realisten

Een nieuwe beweging gepresenteerd

door IJmert Muilwijk (CNV Jongeren) en enkele Wajongeren.

16:30 – 17:30 Rad van Contact

Tijd voor ongedwongen en verrassende ontmoetingen onderling, afgetrapt door Cynthia Ortega van de ChristenUnie.

 

Van begin tot het eind kan ik niet anders zeggen dat het een geslaagde middag voor mezelf was,

Vanaf binnenkomst natuurlijk al veel bijgepraat met bekenden en wat ge-netwerkt met vrienden en collega’s van bekenden.

Gelukkig had ik voldoende visitekaartjes bij mij op persoonlijke titel en vanuit de Realisten, want er vlogen er al vlot wat heen en weer vanuit persoonlijke interesse/gedeelde ambities etc; en als Realist zijn. Ik ben er klaar voor om nieuwe Realisten te gaan coachen en daarnaast wil ik ook dat werkgevers, uitzendbureaus en re-integratie bureaus onze en uiteindelijk mijn profiel weten te vinden!

Tussen 15:30 en 16:30 kwamen er diverse sprekers aan het woord met tussendoor wat grappen en goochel trucjes waarbij van een briefje van 5 een briefje van 10 werd gemaakt, een briefje van 10 werd eerst wit gemaakt en daarna in de fik gestoken zonder dat je as zag vallen dankzij een korte grote steekvlam, vanuit het niets kwam de 10 Euro ook gewoon weer terug.

Om 16:30 gingen wij in een grote kring staan om een (gast) spreker die nogmaals wat tover trucjes met het doorsnijden van een lang koord liet zien waardoor je door had wat er werkelijk gebeurde, het ligt er maar net aan vanuit welke hoek je iets bekijkt was eigenlijk de strekking..

Cynthia Ortega van de ChristenUnie werd aangekondigd dat zij een zwengel aan het rad van contact mocht gaan geven, dit rad was gevuld met visitekaartjes van werkgevers organisaties, coaches en een ieder die je kan helpen aan een baan vermoed ik.

Bij de vraag wie wil er als eerst gekoppeld worden om contact te leggen hoefde ik niet lang na te denken, in een 10e van een seconde zag ik weinig beweging in de kring en vloog mijn linker arm met een draaiend vingertje netjes naar boven (alsof ik een rondje wilde bestellen) Yo, ik wel! Graag zelfs.

Nadat Cynthia Ortega een draai aan het rad van contact gegeven had kwam de wijzer uit op een man van in Beeldt en we gingen aan een tafeltje staan om elkaar even beter te leren kennen, het draaien aan het rad ging tussentijds natuurlijk gewoon door totdat iedereen gekoppeld was.

Bij het begin van het gesprek had ik eerst even het gevoel of we bezig waren met een cliënt – hulp verlener gesprek bezig waren, maar al vlot werd het echt een serieus gesprek waarbij mijn talenten goed naar boven kwamen zowel maatschappelijk als praktisch qua werkgelegenheid.

Zelf ging en ga ik bij voorkeur weer binnen de zorg, coaching of de informatica hoek aan de bak. Zelf heb ik immers 6 jaar lang gefunctioneerd als assistent activiteiten begeleider op een dagbesteding centrum voor mensen met een beperking, in die periode nam ik ook klussen aan van Hypotheek Groep Noord Nederland om aan hen meer naamsbekendheid te geven en in de MLM wereld ben ik ook niet onbekend ondanks dat ik er nog nooit echt rijk van geworden ben. Belangrijkste daarvan is dat ik intussen wel heel veel skills heb mee gekregen om iets op de kaart te zetten, ik ben niet in staat om de mooiste websites te ontwerpen maar ben tegelijkertijd wel een slimmerik die in korte tijd bedrijf x op nummer 1 kan zetten binnen diverse zoekmachines waaronder Google.

Wij onderling kregen het aan het eind van ons gesprek het meest over mijn informatica kwaliteiten op hard en vooral software matig vlak. Vanuit 2 defecte pc’s ben ik in staat 1 werkende te creëren liet ik weten, software matig ben ik sterker qua onderhoud en herstel werkzaamheden.

Betreffende man wilde mij graag aan het werk helpen, kwam ook met voorbeelden maar dat was te ver buiten mijn regio aldus eigen zeggen al. Hij verwees mij door naar een collega/bekende die ook aanwezig was en wederom kregen wij het over mijn opleiding, werkervaring, Kwaliteiten en maatschappelijke en politieke issues.

Deze persoon kan mij misschien aan de bak helpen in mijn directe omgeving bij Philips als o.a. soft/hardware tester, dat was mij nog niet helemaal duidelijk geworden maar ook in dit vlak werden mijn talenten binnen de informatica duidelijk naar voren geschoven en het ziet er naar uit dat ik werkelijk op weg geholpen wordt aan een betaalde baan.

Mijn CV is nu onderweg naar mijn eerste gesprekspartner van in Beeldt, deze zal mij dan vervolgens gaan koppelen aan mijn 2e gesprekspartner en dan zouden wij aan de slag kunnen gaan hoop ik.

Zelf ga ik mij niet rijk rekenen om teleurstellingen te voorkomen, maar ik zie wel veel kansen liggen van onmogelijkheden naar mogelijkheden!

Nadien raakte ik nog in gesprek met een 3e gesprekspartner, jammer genoeg ben ik zijn naam kwijt maar ik vermoed dat deze persoon heel dicht betrokken is bij het CNV Realisten project.

Inhoudelijk kregen wij het er over dat juist Jobcoachen er voor mij zouden moeten zijn, maar dat je er in de praktijk alleen maar aanspraak op kon/kunt maken wanneer je in vaste dienst verband zit.

Omtrent het ZZP gebeuren het zelfde verhaal, ik zou mijzelf zo in kunnen gaan schrijven als ZZP’er wat ik afgelopen 8 maand ook geprobeerd had maar niet lukte.

Ik wil graag met deze persoon in contact komen, niet omdat ik zo graag ZZP’er zou willen worden maar wel omdat ik glas helder voor ogen wil hebben waarom iets wat wel mogelijk zou zijn niet blijkt te lukken.

Grappig:

Tijdens het bezoek aan het Realisten project had ik voor de verandering eens helemaal niets bij mij, een presentatie map zou ik niet nodig zijn, overige spullen ook niet! Goed humeur, visite kaartjes en een vlotte babbel zou ruim voldoende zijn wat het ook zeker was!

Zonder mijn GroenLinks tas ging ik dus ook op pad naar Den Haag, bij afsluiting kreeg ik een boek cadeau die niet in mijn jaszak zou passen.. Vroeg meteen maar om een tasje (met 1 hand aan het stuur kan ik namelijk niet fietsen), was er ‘helaas’ niet en alsnog nam ik het boek blij in ontvangst.

Zelf had ik er geen trek aan om omstreeks 19:00 boodschappen te gaan doen in Den Haag voor noppes en stapte tegen 19:10 ook gewoon de trein in richting Hoogeveen.

Van station naar station wist ik vooraf dat ik iets tussen 2 uur of 2 uur en 17 minuten kwijt zou zijn, van af station Hoogeveen naar mijn huis adres 30 minuten maximaal maar de winkeltjes zijn dan gesloten.

Dat zou dus uit komen op een loop route met de fiets in de hand (40 minuten gok ik).

In de trein liep ik te verzinnen hoe kom ik wel of niet op correcte wijze aan een plastic tas, deed er niets mee maar tegen 22:00 kwam ik wel aan in Hoogeveen. Keek een beetje rond in de vorm van zie ik ergens zwerf afval liggen wat niet het geval was dus betrad de bewaakte fietsenstalling. Bevrijde mijn fiets en zag op de grond zo’n leuk postbodes elastiekje liggen…

Met een beetje creativiteit kun je ook heel ver komen als ‘gehandicapt’ zijnde: