Spannond!!!!

Zojuist mocht en kon ik gaan stemmen, vooraf zette ik mijn mobiel al fotografeer klaar maar durfde net niet met mijn oude Nokia te fotograferen dat mijn stem uit ging naar Linda Voortman!

Bij vertrek van de stembus werdt ik meteen door iemand opgebeld in de hoek van de Netwerk Marketing:”Klaas”,”had jij mij gebeld?”.”nee zover ik wist te vertellen!”

“kennen wij elkaar?”, ja zeker antwoordde ik dood leuk!

Na wat namen opgerateld te bebben hadden wij het deels over GroenLinks en mijn eigen Toekomst plannen.

Niet relevant om te weten.

Wel hoop ik dat het GroenLinks geluid wel duidelijk naar voren blijft komen, binnen GroenLinks hoop ik dat ons verhaal nog krachtiger gaat worden.

Ik wacht nu de stemmingen gewoon ff af 😉

Strategisch stemmen, doe het wel of doe het niet?

Zoals velen van mij weten ben ik een overtuigd GroenLinkser en wil hier zelf stap voor stap ook steeds meer mee gaan doen, GroenLinks heeft naar mijn idee (misschien wel als enigste partij) echt Toekomst Visie!

Diverse partijen constateren net als GroenLinks allerlei problemen, maar zoeken in tegenstelling tot GroenLinks veelal naar oplossingen die in het hier en nu maar tijdelijk zullen gaan werken (neem kern energie als voorbeeld, de problemen zien wij later wel sarcastisch uitgedrukt).

Het Kunduz gebeuren had GroenLinks in het verleden een beetje de nek omgedraaid, iets wat ik zelf heel jammer vond en vind omdat de intentie goed bedoeld was (het ging destijds over meer dan alleen maar voor of tegen zijn).

Naar mijn idee hebben wij een prachtige kandidatenlijst waar ik als GroenLinkser ook volledig achter sta, symbolisch gezien mogen Linda Voortman en Jesse Klaver onderling nog een beetje competitie gaan voeren op 1 van de 2 genoemden zal ik zeer waarschijnlijk gaan stemmen.

Jesse Klaver had ik al jaren geleden leren kennen via Dwars, nu intussen is hij al flink door gegroeid tot een heel goed kamerlid. Grappig om te weten dat ik na mijn eerste Dwars periode net als Jesse was, ik zelf zeer actief ben binnen het CNV. Ondanks Jesse Klaver zijn jonge, debatteert hij heel snel en duidelijk. Het oogt bijna dat hij zijn eigen niet zou hoeven voorbereiden, hij weet wat ‘GroenLinks wil’ en kan overal snel en duidelijk op inspelen.

Vanaf eind 2005 begon ik mijzelf serieuzer bezig te houden met politiek en ging mijzelf inzetten voor het netwerk Chronisch Zieken en Gehandicapten en vanaf dat moment werd ik zelf ook veel serieuzer actief binnen GroenLinks, logischerwijze leerde ik Linda Voortman ook veel beter kennen (geldt trouwens voor alle GroenLinks kandidaten) maar zij heeft echt hard voor de zorg en gaat mensen niet betuttelen. Net als ik vind zij het heel belangrijk dat je zo lang mogelijk je eigen regie in je handen zou kunnen behouden.

In mijn persoonlijke situatie kom ik in aanmerking voor 10 uur per week aan huishoudelijke ondersteuning omdat ik met NF1 kamp, 10 uur per week is voor mij veel te veel en maak dus ook geen gebruik van de standaard ondersteuning.

Veelal wanneer de r in de maand zit voel ik mij fysiek gezien periodiek zwakker, alleen op die momenten zou ik wel eens wat extra hulp kunnen gebruiken. Machtig mooi dat zij zo hard bleef en zal blijven knokken voor een PGB regeling!

Jolande Sap vind ik een prima fractievoorzitter binnen GroenLinks, wel vind ik dat wij moeten uitkijken met uitlatingen in de vorm van over welke koers wij zouden willen gaan varen. Op mijn eigen adres staat de SP bijvoorbeeld vrij ver van mij vandaan, D66 en de PvdA staan naast GroenLinks stukken dichter bij mij in de buurt.

Op mijn adres is de VVD te liberalistisch ingesteld, “als het financieel gezien goed gaat met je mag je er van genieten en moet je er niet op belast worden!”,”Wanneer het minder met je gaat”,”koop”,”huur”,”of leen je toch gewoon iets om jou leven gemakkelijker te maken?”

De SP is stukken socialer, wanneer ik mijn eigen niet in politiek zou verdiepen zou ik misschien op de SP moeten stemmen, zij hebben immers het beste voor mij over als Chronisch Zieke en Gehandicapte.. Wie gaat die rekening betalen?

Voor of tegen iets zijn vind ik alleen maar goed, wel zie ik graag een financiële onderbouwing met argumenten. Wegens mijn ‘handicap’ heeft GroenLinks heel goed in de gaten wat ik wel en niet kan, GroenLinks wil mij ondersteunen in mijn ‘onmogelijkheden’, tegelijkertijd wensen zij te investeren in mijn mogelijkheden!

Oude slogans misschien, GroenLinks durft vooruit te kijken! Tijdens het stemmen niet alleen maar voor nu, maar ook voor in de verre toekomst! Omtrent klimaat, GroenLinks weigert om simpel in het hier en nu te denken, kijkt mijlen ver vooruit en houd zich niet alleen maar bezig met de komende verkiezingen.

Binnen GroenLinks vind ik het persoonlijk gezien wel heel belangrijk dat wij duidelijker zijn over onze toekomst vissie!

Om GroenLinks niet helemaal de hemel in te prijzen, binnen GroenLinks had en heb ik mijn kritieken omtrent zorg en hulpmiddelen en diverse regelingen die daar mee te maken hebben.

Met of zonder mijn negatieve nadenkertjes, GroenLinks durft vooruit te kijken!
Alle overige partijen hebben het alleen maar over het hier en nu, in een aantal gevallen vind ik dat juist eng!

Voor de mensen die nog moeten gaan stemmen, GroenLinks vind ik een goed stem advies 😉

Gaaf, dit maakt mijn training Zin in GroenLinks compleet!

Even een stukje voorgeschiedenis:

Zelf was ik met de C opgevoed en daar werd dus ook standaard op gestemd, in mijn pubertijd had ik een leerkracht Duits als ik mij niet vergis, die toen al behoorlijk actief was binnen de PvdA. De allereerste keer dat ik stemmen mocht keek ik naar de destijds grotere partijen en stemde dus uiteindelijk op de PvdA!

Nadien begon ik mij al vrij snel te verdiepen in diverse maatschappelijke issues via het internet, en ik kwam er niet onderuit om mij ook maar even in de politiek te gaan verdiepen!

Na mezelf wat meer met politiek bezig gehouden te hebben bleek ik toen al een GroenLinkser te zijn en vanaf het moment dat ik voor de 2e keer mocht gaan stemmen ging mijn stem ook uit naar GroenLinks.

Sprongetje in de tijd: ik stemde wel op de partij die het dichtst bij mij in de buurt zat maar ondernam verder niets, dat begon te knagen aan mij en sloot mij aan bij DWARS (periode dat Jesse Klaver daar voorzitter was).

Mijnerzijds was het nadien voor alles een beetje inzetten, Huurders federatie, Huurders vereniging etc; en verloor het actieve bezig zijn met GroenLinks uit het oog en was destijds ook wel wat ‘stuntelig’ bezig met veel dingen, wilde gewoon wat goeds doen maar waar ik altijd mee bezig was?

Vanaf eind 2005 maakte ik destijds een forse sprong voorwaarts binnen GroenLinks, ik kwam in aanraking met het netwerk Chronisch Zieken en Gehandicapten en voelde mijzelf binnen daar helemaal mij ook helemaal in mijn element. Natuurlijk wilde ik meer en verkoos mij kort daarop lokaal ook verkiesbaar als lijstduwer wat ik ook gewoon blijvend van plan te doen ben, sloot mij een poosje aan binnen Roze Links en bij klimaat acties waar dan ook, was en ben ik vrij vaak aanwezig.

Dit en dat wil ik niet meer, ik blijf mezelf inzetten voor Chronisch zieken en gehandicapten omdat ik ervaringsdeskundige pur sang ben en ook vanuit het CNV(j) hou ik mij daar actief mee bezig qua werk gelegenheid alleen.

Zorg, Klimaat, Kleurrijk en Diversiteit zijn mijn dingen waar ik mijzelf graag mee bezig houd, onderwijs zou ik er nu bewijze van bij pakken vanwege houterig kritieken van mijzelf. XD

Nu To Da Point!

Geruime tijd geleden kreeg ik een uitnodiging of zag een kans om mijzelf aan te melden voor de training van Zin in GroenLinks, en zelf werd ik ook uitgekozen in de vorm van:”jij mag mee trainen.”

Van het X aantal aanmeldingen werd ik er zelf dus ook tussen uitgepikt, in mijn snelheid gaf ik aan dat ik zelf ook wel even mee zou willen lopen in Brussel.

Qua kosten van de training en het vervoer wat er bij komt zou mij de training wel lukken, gebeuren Brussel alleen maar wanneer ik in 1 dag tijd heen en weer zou kunnen!

Dit blijkt te kunnen!

Naast de training die bij Zin In GroenLinks behoord, weet ik voor mezelf nu ook zeker dat ik echt een kijkje in de keuken van Brussel kan gaan nemen. Binnen GroenLinks wens ik mijzelf veel verder te gaan ontwikkelen, ben er heel blij om dat het via deze wijze mijzelf nog lukken gaat ook!