Mijn eigen domein

Jaren geleden was ik al een snelle jongen die overal geld of naamsbekendheid in zag, op het moment dat de EU domeinnamen geclaimd konden worden liet ik dus ook meteen RegioHoogeveen op mijn naam zetten, ik wilde er deels GroenLinks mee op de kaart gaan zetten maar richtte mij meer op de netwerk marketing en was daarmee vrij slordig bezig helaas en liet de site eigenlijk een beetje dood bloeden, behalve het nieuws en mijn eigen contact gegevens was niets meer actueel.

Vanaf dat ik deelnam aan de training zin in GroenLinks, waarbij ik mezelf natuurlijk uitgebreider in de politiek verdiepen ga had ik in 1x weer inspiratie gekregen om toch wel met mijn domeinnaam bezig te gaan.

Zelf ben ik een Wajongere en er bleken en blijken diverse potjes voor mij te bestaan waar ik van mee zou kunnen gaan snoepen, dit geld overigens niet alleen voor mijzelf of de Wajongeren, veel mensen lopen daar tegenaan.

Wanneer je diverse gemeente pagina’s bezoekt uit heel het land kom je waarschijnlijk veel dubbelingen tegen per gemeente en de informatie waarna je echt op zoek was is ontvindbaar.

Zelf probeer ik sinds vorige week iets beters op te zetten, de layout is op dit moment nog knudde en ik koos er ook bewust voor om eerst maar even voor de gemakkelijkste weg te kiezen en nu ben ik daar best ook wel blij om.

Mensen willen snel ergens zijn, 5 van de 7 simpele knoppen leveren mij op dit moment al een mega klus op. Wonen is in te delen op 8a 9 onderdelen met minimaal 5 onderwerpen en wanneer je een thema op de pagina wonen aanklikt kom je wederom op een pagina terecht die weer heel veel informatie moet gaan bevatten met wederom heel veel linkjes.

Uiteraard ga ik deze klus wel doorzetten, op de achtergrond ben ik natuurlijk van plan om het Gehandicapten platform Hoogeveen iets meer naar voren te schuiven, hetzelfde geld voor GroenLinks, het CNV(j) en wat eigen dingen waarmee ik mij bezig houd.

Het is echt een rot werk ben ik intussen al achter gekomen maar meteen ook een uitdaging voor mezelf, met een paar klikken moet de bezoeker wel de informatie voor zijn/haar neus geschoteld gaan krijgen die voor hem of haar echt relevant is.

Dit kan variëren van hoe en waar vraag ik huursubsidie, sportsubsidie of een andere vergoeding aan tot aan waar kan ik het lekkerst een pilsje drinken.

Echt alles over Hoogeveen wil ik goed in kaart zien te brengen zodat de Hoogeveener zelf sneller door heeft waar hij/zij wezen moet met vraag x, een bezoeker buiten Hoogeveen door krijgt wat er te doen is, hoe de gemeenteraad er uit ziet en daarin ben ik dan dus wel weer geneigd om een beetje te gaan smokkelen. Uiteraard breng ik de gemeenteraad van Hoogeveen goed in beeld, wel heb ik de neiging om op diverse pagina’s lekker door te gaan verwijzen naar GroenLinks (landelijk) standpunten.

Misschien onbegonnen werk, maar het ‘dwingt’ mij wel om over alles nog beter na te gaan denken en daar kan ik alleen maar van leren.

Soms moet je gewoon op je gevoel vertrouwen.

Afgelopen week had ik een vrij volle agenda met ook nog een aantal kleine tussendoortjes, ik noem op volgorde: Wajongers centraal een organisatie in oprichting waarbij men mij graag ook een functie ziet bekleden omdat mijn netwerk vrij groot is en ik zelf een ervaringsdeskundige ben met ideeën, na het gesprek bij mij thuis op 6 Oktober j.l. wil ik hier wel verder mee gaan maar doe het eerst even rustig aan.

Vanuit de Zonnebloem hoef ik voorlopig even ook niet stil te zitten, als ‘nieuwe’ penningmeester mag ik nog een hoop administratie bijwerken en alvast een beetje uitzoeken hoeveel geld wij volgend jaar nodig zullen zijn.

De oude locatie was dit jaar verplaatst naar een nieuwe locatie, het bestuur was volledig ververst en onze activiteiten schema dus ook. Binnen de Zonnebloem Hoogeveen ben ik de nieuwe penningmeester en het thema naamsbekendheid gaan krijgen pak ik er sinds kort even bij.

Vanuit het Gehandicapten platform Hoogeveen had ik ook niet op mijn achterste gezeten en momenteel verdiep ik mij veel in de stof vervoer, alle regels ken ik niet maar wanneer je kijkt waar en hoe bushaltes geplaatst staan zou daar veel aan verbeterd kunnen worden voor de ‘minder valide’ (sommige halte locaties zijn zelfs een vreemde keus voor een gezond persoon naar mijn idee).

Afgelopen woensdag zou ik naar Brussel gaan in verband met de Leergang zin in GroenLinks, de maandag ervoor had ik dus ook mijn nieuwe legitimatiebewijs opgehaald bij de gemeente omdat je die wel nodig bent om het Europees Parlement binnen te komen.

Tussen afgelopen maandag en Woensdag had ik het dus ook druk met van alles en nog wat exclusief vriendendiensten, afgelopen maandag had ik mij moeten legitimeren bij de bank i.v.m. met mijn bestuursfunctie binnen de Zonnebloem wat ik in mijn slordigheid vergeten was, kreeg hier over een herinnering en werd hier afgelopen dinsdag aan herinnerd (laatste dag waarop het zou kunnen), men zou het ook voldoende vinden wanneer ik een kopie per mail door zou gaan sturen (gelukkig voor mij).

Vrolijk de boel gescand en door gemaild naar de bank en ging verder met alles waarmee ik bezig was, afgelopen woensdag was ik vroeg op want ik moest de trein van 7:04 en ik reken voor mezelf een half uur fiets en stal tijd inclusief kaartjes kopen.

Vooraf controleerde ik mijn tas meerdere malen, echt alles zat er in, kon niks verzinnen wat ik vergeten zou zijn. 6:25 trok ik mijn jas aan, voelde of mijn portemonnee erin zat en wilde mijn sleutels pakken.

Oeps sleutels weg, controleerde de standaard plekken maar daar lagen ze ‘niet’, dan maar reserve sleutels nemen dacht ik, die van de fiets had ik zo te pakken maar waar ik de volledige sleutelbos van mijn appartement verstopt had? “zoek, zoek, zoek” 😉

Op een bepaald moment gooide ik een grotere envelop op de grond en daar lag dus mijn normale sleutelbos, het was intussen 6:35 wat ik aan de late kant vond en moest dus wel stevig door trappen naar mijn idee.

Aangekomen op het perron te Hoogeveen zag ik dat het 6:44 was en dat ik de trein naar Zwolle zelfs om 6:45 zou kunnen pakken wat ik dus ook deed, dan kun je relax overstappen immers.

Vlak voor de aankomst in Zwolle greep ik nog 1x naar mijn portemonnee, even controleren hoeveel geld en met name kleingeld er in zat (normaliter heb ik nooit geld op zak) en was misschien wel kleingeld nodig voor het ov in België.

Alles maar dan ook echt alles zat er in inclusief visitekaartjes et cetera, maar geen ID bewijs die juist het belangrijkst was om mee te nemen. Bij Zwolle aangekomen ging ik maar de trein tijden door nemen en vroeg aan een conducteur of ik met het retourtje Hoogeveen Brussel toch zonder extra kosten weer eerst terug naar Hoogeveen zou mogen reizen en dat zou misschien mogelijk zijn aldus zijn zeggen.

Ik keek nog beter naar de treintijden en had al snel door dat ik nooit terug zou kunnen gaan naar Hoogeveen om vervolgens een trein te pakken via Rotterdam of Schiphol naar Brussel.

Qua treintijden zou 1 van de 2 genoemde opties net kunnen, maar terug naar huis fietsen, je fiets vooraf vrij maken uit de stalling et cetera kost ook tijd en zo hard door jagen als ik vroeg in de ochtend deed op mijn route naar het station zou mij ook niet voor een 2e keer lukken wegens mede weg gebruikers op de snelste route van en naar het station Hoogeveen.

Zelf besloot ik dus maar om gewoon door te gaan reizen naar Brussel via Rotterdam, wel controleerde ik de inhoud van mijn GroenLinks tas, trof er wat visitekaartjes van mijzelf aan die gemaakt waren in omgeving 2005 (toen woonde ik nog elders in Hoogeveen), “direct weggooien Klaas.”, zocht uit hoeveel meer aantoonbaar bewijs ik op zak had om aan te tonen dat ik echt Klaas Woltinge zou zijn, bankpassen van mezelf en de Zonnebloem, mail correspondentie, GroenLinks dingen, pennen met mijn naam en telefoonnummer erop.

Kom ik aan in Brussel, hoefde ik gelukkig niet voor de tram kosten te betalen na het vertonen van mijn treinkaartje en op het moment dat wij voor het Europees Parlement’s gebouw stonden kregen wij al stickertjes uitgereikt die aangaven dat wij bezoekers waren.

Bij binnenkomst was natuurlijk nog steeds wel een beetje de vraag ga ik wel binnen komen of niet, gelukkig lukte dat gewoon omdat dit hele gebeuren vooraf al wel deels aangekondigd was.

In Brussel had ik echt een top dag gehad, begrijp nu intussen een stuk beter hoe binnen daar alles echt werkt, voor mezelf wil ik meer met GroenLinks en dan is het uiteraard ook heel handig om te weten hoe alles exact werkt.

Gaandeweg tijdens deze leergang leer ik voor mezelf wat ik misschien zou kunnen of niet, waar mijn interesses met name liggen of misschien wel helemaal niet.

Voor mijzelf voelt deze leergang iig stukken beter aan dan overal een beetje actief mee bezig zijn, een stukje kennis en kwaliteit’s ontwikkeling kan nooit geen kwaad 😉

Netwerken en een volle agenda

Sinds 2 juli kreeg ik het goede nieuws tot mij dat ik was geselecteerd voor de leergang Zin in GroenLinks, hier was ik natuurlijk apetrots op, zelf wil ik meer met GroenLinks en niet zo maar een mannetje van alles een beetje zijn.

Zelf moet ik wel erkennen dat deze leergang best veel tijd in beslag neemt, je gaat contacten leggen collega afdelingen en bezoekt politici voor interviews.

Dit is natuurlijk een stukje talent ontwikkeling, nu moet je je eigen echt in de stof verdiepen en mede dankzij dat komen naar mijn idee je talenten en zwakke plekken tijdens de training ook gewoon veel beter naar voren.

Vanaf 21 September was ik gestart met de Leergang Zin in GroenLinks, het weekendje weg met partij genoten voor onze training heeft mijzelf enorm goed gedaan.

Dit was niet zo maar een weekendje weg, het had meer een vorm van kennis maken met elkaar, wat weet je van GroenLinks en wat wil je er mee?

Voor mezelf kende en ken ik men ik mijn meest zwakke plekken, daar zal ik ook zeker mee aan de slag gaan. Op mijn adres kan ik alleen maar vertellen dat ik het fantastisch vind dat ik deel neem aan de Leergang Zin in GroenLinks.

Een ‘minder’ momentje, vanuit de Leergang zin in GroenLinks krijg je best veel huiswerk mee wat prima te combineren valt met mijn privé leven maar het slokt wel echt tijd op.

Vooral op trein reis naar huis v.a. de eerste training vlogen de ideeën door mijn hoofd waarmee ik ook aan de slag zou willen gaan binnen mijn kunnen en GroenLinks!

Rustig blijven Klaas, zet het op papier en kijk er ‘morgen’ nog maar een keertje na, na dat gedaan te hebben kwamen er eigenlijk alleen maar aanvullingen bij.

Wat ik zelf een beetje balen en tegelijkertijd ook wel weer heel leuk vind zijn die agenda’s, mijn agenda. Trouwe lezers en Twitter volgers op @klaas_woltinge weten van mij dat ik actief vrijwilliger ben van de Zonnebloem Hoogeveen, daarnaast daar penningmeester was geworden en binnenkort ook de social media zal gaan aangrijpen om meer naamsbekendheid te krijgen voor onze afdeling.

Ook ben ik actief voor het Gehandicapten platform te Hoogeveen, hierin moet ik mijn taken nog gaan ontdekken en wat ik er exact mee wil. Vervoer was sinds kort al een kern taak van mij geworden en zelf wil ik er op de langere termijn hulpmiddelen zeker bij gaan pakken.

Vanuit het CNV(j) zit ik bij de Realisten, met name Wajongeren en ook werkgevers coachen hoe zij goed gebruik zouden kunnen maken van Linkedin, een profiel aanmaken op Linkedin is zo gedaan, het moet echter geen spam account worden. Werkgevers zoeken op talenten die binnen hen straatje passen en willen vooral niet meer weten is de strekking een beetje kort samen gevat

Vanuit het CNV(j) zat en zit ik ook al enkele jaren bij het ‘Wajong werkt promo team’, waarvan nu de naam zal gaan veranderen in de Realisten. Voor mijn eigen gemak hou ik het even op het Wajong werkt promo team, hier vanuit bezoeken telkens 2 Wajongeren ergens in Nederland op om een stukje uitleg te geven wat de Wajong inhoud, wat een Wajonger niet of wel zou kunnen, welke regelgevingen daarvoor bestaan Et Cetera kort samen gevat.

Het lot zit mijzelf een beetje tegen of ik moet dit alles gewoon leuk vinden, sinds enkele maanden ben ik ook actief vrijwilliger voor Wajongers Centraal. Wajongers Centraal is een vereniging in oprichting die zich bezig houd met Wajongeren, waar men tegen aanloopt et cetera.

Morgen of eigenlijk vandaag al krijg ik hen hier op de koffie, wij gaan onderling even overleggen welke functies ik zou willen en kunnen bekleden kort samen gevat.
Men wil mij er graag bij hebben iig.

Per toeval ontving ik recentelijk een mailtje vanuit GroenLinks Meppel omtrent Duurzaamheid Loont, hier zou ik heel graag bij willen zijn omdat dit juist een Thema is wat mij enorm aanspreekt.

Zeker met het opkomend nieuwe kabinet verdiend dit thema extra aandacht aldus mijn mening, Rutte houd van ‘Duurzaam’ en kiest voor Kernenergie en Samsom als ex Greenpeace activist levert hier fors op in!

Ik vrees dat ik mijn oude shirtjes weer uit de kast mag gaan halen of er een aantal bij moet laten drukken, uiteraard vind ik het kansloos om zo maar tegen iets te zijn, wil mezelf dus ook meer en meer in de alternatieven gaan verdiepen,

Standaard Roeptoeteren:”neem wind”,”zon en zee”, vind ik zelf te gemakkelijk maar weet tegelijkertijd ook dat daar de oplossingen liggen.

Bio massa en warmte energie als alternatief ben ikzelf faliekant op tegen, Bio massa heeft naar mijn idee een te hoge CO2 uitstoot en warmte energie is gewoon de stomste keuze die je kan maken (heb geen natuurkunde gestudeerd maar toch).

2 gaten in de grond boren, 1 heel diep en de 2e ondiep, kan nu al een garantie verstrekken dat dat zeker mis zal gaan.

Kernenergie, die rotzooi word schoon genoemd??!
Ach, ik ben het iig met de VVD ‘eens’ dat dat schoner zou zijn dan vieze kolen centrales!

Mijn vragen aan VVD lezers zijn wel meteen:

1. Kernafval is tot nog toe onafbreekbaar, gaan jullie onze toekomst cq na generatie niet op zadelen met onze prut?
2. De natuur was en is onvoorspelbaar, zelf was ik tiener toen ik de eerste lichte aardbeving mee kreeg in Hoogeveen, wat zal er gaan gebeuren wanneer daardoor een centrale lekken gaat?
3. Kernenergie is niet zo maar een energie voorziening, het is tevens een wapen! Sarcastisch uitgedrukt mogen de voorstanders van kernenergie iets vaker stratego gaan spelen, van kernenergie kun je namelijk ook leuke bommetjes gaan maken en je mag natuurlijk niet achter blijven als land zijnde. Wie zou de grootste bom kunnen maken krijg je dan met de gevolgen vandien?
Kernenergie is geen oplossing, bekijk eens goed de bronnen die wij hadden en hebben, ga daarnaast eens uitzoeken hoe wij deze bronnen rendabel in zouden kunnen gaan zetten!

Dat zou een flinke stap voorwaarts zijn!

Naar mijn idee moet er een kabinet Rutte en Samsom komen omdat de kiezer gesproken heeft, wel vind ik Samsom een slappeling omdat hij te gemakkelijk zijn standpunten inlevert ten opzichte van de VVD en juist de VVD te simpel denkt!

De VVD is volgens mij een beetje een partij voor de reiken, we leven hier en nu, zullen nu ingrijpen waar nodig blablabla zonder vooruit te kijken!

Omtrent GroenLinks,

Schelden en vloeken op andere partijen is wel heel gemakkelijk, als GroenLinkser ben ik zelf diep teleur gesteld dat Jolande Sap nu in ene weg gesnikkerd is!

Deels herken ik mijn eigen in Joalande Sap, Jolande kon en kan heel goed rekenen en had en heeft ook een heel goed oog op de toekomst. Binnen GroenLinks was en is zij de persoon die nuchter vooruit durft en durfde te kijken.

Zij is helaas aan de kant gezet en voor een groot deel maak ik mij daar woest over, haar hadden wij nodig om alles weer op de rails te kunnen zetten ondanks dat wij letterlijk maar 3 zetels + 1 behaald hadden.

Dit alles maakt GroenLinks als een zwakke partij!

Zelf wil ik geen schuldige aan wijzen maar ga hier mee aan de slag, zelf zal ik GroenLinks niet op gaan geven maar dit gekloot begin ik intussen wel een beetje moe van te worden!

Enerzijds zou ik een petitie willen starten waarin staat dat Jolande Sap terug moet komen, anderzijds weet ik dat dat zinloos zal zijn.

GroenLinks moet nu verder gaan, stoppen met het gekut uit het verleden.
Als voorbeeld noem ik even de Kunduz missie, waar ging deze over en hoe kwam deze tot stand?

Juist ja, wij waren voor of tegen!

Nu omtrent inhoud, wat?, waar? Wanneer en hoe…..?

Ik mag niet schelden en vloeken, GroenLinks was en is voor mijzelf een goede ideeën partij , dat Jolande Sap op deze weg even oprotten kan raakt mijzelf wel.

Nu kan ik heel vrolijk gaan zeggen:”Jolande kom er maar weer in”,”dat zal de naam van GroenLinks niet ten goede komen.”

“rot maar op vind ik zelf ook een foute keuze!”, ik vind dat het partij bestuur eens snoei hard mag gaan nadenken over wat er nu gebeurd is, ik zal het partij bestuur er niet op gaan aanspreken omdat ik misschien wel een onderdeeltje mis.
Wel ben ik van mening dat de wijze waarop Jolande Sap weg getrapt is ronduit schandalig is, voor mijzelf zou ik mijn lidmaatschap binnen GroenLinks op kunnen gaan zeggen en D66 stemmen.

Wil ik niet, zal ik ook zeker niet gaan doen!

GroenLinks mag wat mij betreft wel verdomt hard aan de slag gaan om deze keuze te verantwoorden, zelf ben ik woest op de partij die ik graag promoot.

Dit gebeuren kan ik zelf niet goed praten!

Om deze blog een beetje positief af te sluiten, doordat Jolande Sap vertrekt komt Linda Voortman waarschijnlijk weer in de 2e Kamer.

Erg eigenlijk dat ik nu al zo denk.

Van mij mag Jolande haar zetel inleveren, vanuit GroenLinks gezien een nieuwe stemmingsronde organiseren en aan de hand van die informatie beoordelen of zij oprotten of blijven mag.

Gokje, 84 procent van de kiezers ondersteunden haar, nu wordt zij weg gezet bij het grof vuil! Ik baal hier van en zo gaan wij niet met elkaar om. Ja, ik weet dat ik niet alle details ken en nog een hoop te leren heb..

Dit voorval kan ik niet verdedigen,
Het is maar even dat u het weet!