Een energetische bijeenkomst,

Afgelopen week zat ik met een bom volle agenda en als klap op de vuurpijl moest ik ook een aantal afspraken annuleren wegens een heel naar griepje, tot mijn ‘geluk’ werden er al een aantal afspraken geannuleerd door de wederpartij dus daarvoor hoefde ik mezelf niet meer af te melden.

Afgelopen woensdag hadden wij een bestuursoverleg vanuit de Zonnebloem Hoogeveen met wat regio ondersteuning erbij om de begroting van komend jaar wel dicht te gaan timmeren, gelukkig had ik mijzelf al redelijk opgelapt daarvoor en naar mijn idee hadden wij ook een redelijk goede vergadering achter de rug ondanks een paar kleine ‘tegenslagen.”

Afgelopen donderdag was wel heel speciaal, sinds kort zet ik mijzelf in voor het Gehandicapten Platform Hoogeveen, beleidsmatig droeg en draag ik wel dingen maar wil alles eerst beter leren verkennen (er zitten echt deskundigen binnen onze club qua regelgeving) maar al snel werd vanaf mijn aanmelding dat ik wel meteen in de PR commissie zou moeten gaan zitten wat ik helemaal niet erg vond en vind.

Onze club bestaat een hele groep met mensen met praktijk ervaring en daarnaast kennis van zaken in het ‘vak jargon’, zelf heb ik voldoende praktijk ervaring, ben ook wel op de hoogte van veel regeltjes die anders of beter zouden kunnen verlopen, maar ben daarnaast heel ‘bereikbaar’.

Qua detail technische zaken leer ik een hoop via hen bij kort samen gevat, omgekeerd kon en kan ik de doelgroep waar men ooit voor bedoeld was veel dichter naar hen toe brengen.

WordPress, Facebook en Twitter worden periodiek zwaar onderschat naast mond op mond reclame en er bestaan ook wel bedrijven, verenigingen en stichtingen die betreffende hulpmiddelen deels of individueel gezien wel goed inzetten maar dan ben je wel echt met een geld verspillende klus bezig die veel tijd in beslag neemt en misschien teveel geld kost.

Als voorbeeldje, wanneer je 3 genoemden aan elkaar koppelt en vanuit Twitter gezien de juiste Hasjtags gebruikt ben je in 1 klap klaar, blogs die ik op persoonlijke titel schrijf konden en kunnen toch ook overal belanden zonder vooraf wat trucjes uitgevoerd te hebben wat maar een eenmalige handeling was die soms een beetje gecorrigeerd moet worden zou je er een ‘dag taak’ aan hebben om overal je stuk te plaatsten.

Zodra ik klaar ben met het schrijven van deze blog verschijnt deze naast mijn wordpress account vanzelf wel op planeet GroenLinks, Hyves, Myspace en Facebook et cetera, mijn eigen domein regiohoogeveen.eu pakt deze ook mee maar daarbij heb ik nog behoorlijk gesmokkeld, wil ik anders gaan doen op lange termijn ( #Frames ).

Binnen het Gehandicapten Platform van Hoogeveen ga ik gewoon hetzelfde trucje uitvoeren in het klein, 1 blog ergens plaatsen op locatie x en aan de hand van wat ik aanvink voordat ik op opslaan kies zou ik toch gewoon op #Hoogeveen, #Rolstoel, #Fietspad of verzin maar wat anders kunnen klikken?

Iedereen die onze website of toekomstige social media groepen kent weet waarmee wij bezig zijn, een Hoogeveener met een beperking die toevallig ook nog eens ergens tegenaan knalt misschien ook wel niet? Deze persoon bezoekt wel vaak Twitter en maakt ook gebruik van de zoekopdracht #Hoogeveen, zijn/haar thema verschijnt dan in 1x in beeld 😉

FF weer on topic, afgelopen donderdag voelde ik mijzelf weer helemaal vit, zat overdag wel een beetje te rennen tegen de klok om mijn laatste klusjes af te ronden die ik 1a 2 dagen eerde had willen voltooien verscheen er in 1x een mail in mijn mailbox met de vraag of ik belang had bij een lift naar de locatie waar wij uiteten zouden gaan en ff bijpraten.

Graag dacht ik meteen, was van plan om door te fietsen naar het station en daar mijn fiets te stallen en vervolgens door te lopen naar de locatie waar wij verwacht werden.

Het etentje was zeer geslaagd naar mijn idee, we bespraken met elkaar waar wij het over zouden gaan moeten hebben binnen Hoogeveen, onderlinge kennis uitwisseling aan de hand van ervaringen en deskundigheid kwam meteen ook een stuk beter in kaart en voor mezelf had ik meteen al een houding hier moet ik echt verder mee (vooraf ook al maar toch).

Bij afronding van het etentje werden er 2 cadeautjes uitgereikt die bedoeld waren voor 2 personen, als eerste kreeg ik meteen al de vraag voorgelegd:”Klaas”,”je mag een kleur uitkiezen”,”Rood of wit?” Enerzijds was ik verbaasd en gaf ook spontaan aan:”het liefst neem ik Groen”,”aangezien dat er niet is kies ik voor wit ;-)”

Het pakje wat ik in ontvangst nam hield ik ook netjes dicht, gewoon even afwachten wat voor geschenk persoon 2 zou ontvangen. Wij beiden hadden ons cadeautje ook niet uitgepakt, maar wel een dankjewel voor de waardering mee gegeven.. Waarom zouden wij, of ik zelf iig even apart in het zonnetje gezet moeten worden?

Wij maakten gewoon het pakketje aan de bovenkant wel voorzichtig open zodat we zagen wat wij gekregen hadden, daarnaast ontvingen wij een boek geschreven door Ida Vos: Marianne De barrière doorbroken.

Marianne is zwaar spastisch, had voortdurend toevallen, is zo goed als blind en communicatie zou uitgesloten zijn aldus deskundigen. “Breng haar maar zo gauw mogelijk naar een inrichting voor diep zwakzinnigen.” Was het advies dat Koos en Ida vos kregen voor hun dochter.

Inmiddels is Marianne druk aan haar middelbare school bezig. Dankzij ouders en een stel broers en zussen, die zich niet bij de situatie wensten neer te leggen. Dankzij de hulp van velen. En dankzij het Bliss-symbolensysteem.

Nadat ik thuis gebracht was kreeg ik ook nog even een leuke kalender cadeau, voor mijzelf wil ik binnen en buiten de politiek meer met o.a. dit thema gaan doen, zeker het boek is een bevestiging waarom.

2e terugkomdag ZiGL

Afgelopen zaterdag vond de tweede terugkomdag van de Leergang Zin in GroenLinks plaats te Utrecht in het landelijke Bureau GroenLinks te Utrecht.

De ochtend begon op mijn adres meteen al ‘goed’, mijn Leuke wekker vertelde aan mij dat ik wakker moest worden om 5:00. Aangezien het weer wilde ik voor mijzelf op het laatste moment nog even NS checken en wat zag ik tot mijn stomme ‘verbazing’? Betreffende reisinformatie was correct zoals ik het op een normaal doordeweekse dag gewend was.

Wij werden verwacht tussen 9:00 en 9:30 voor de koffie zodat wij vanaf 9:30 ook werkelijk van start zouden kunnen gaan met onze Leergang. Vanaf mijn adres arriveer ik liever ergens 30 minuten te vroeg dan 5 minuten te laat!

Vanaf station Hoogeveen zou ik om 6:44 rechtstreeks een trein kunnen pakken naar Utrecht Centraal, mijn stratenkennis is niet optimaal en binnen Hoog Catharijne zou je er nog altijd de tijd voor kunnen nemen om gemist ongezond spul zoals rookwaar of wat extra te eten en cola bij te kopen.

Oeps, de trein van 6:44 net gemist en dan dus maar gewoon de trein van 7:15 gepakt richting Zwolle en van daaruit een overstap gemaakt naar Utrecht centraal.

Bleef het raar vinden, sinds de nieuwe dienstregeling moest ik veelal toch minimaal 2x overstappen om in Utrecht/Utrecht Overvecht te arriveren?

Alles verliep via Zwolle en Amersfoort, in het weekend schijnbaar weer niet en die gemakkelijke dienst regeling houd aan tot maandagnochtend 6:44.

Mijnerzijds begrijp ik dat niet, oude dienstregelingen blijken dus wel te werken tussen de vrijdagavond en maandagochtend???

Vanuit mijzelf gesproken knal ik tegen 2 verschillende dienstroosters aan, het oude rooster scheen en schijnt wel te werken voor een groot deel met een aantal beperkingen.

Het nieuwe rooster heeft er alles niet beter op gemaakt, wanneer je vanuit o.a. Hoogeveen ergens naartoe wilt moet je vaker overstappen en je mag maar hopen dat je vanaf spoor 5 op tijd door kan rennen naar spoor 18 (fictief gezien).

Door de weeks nadat de NS station Meppel gepasseerd is krijg ik telkens door de speakers te horen:”Dames en heren”,”Wij gaan wat zachter rijden of gaan even stil staan omdat er nog een trein voor ons licht”

Vroeger en nu nog steeds hoor je die teksten nog steeds door de speakers,
In plaats van pauzeren vlak voor aankomst hal Zwolle wat ongeveer 5 minuten duurt zou men toch ook 2x 3 minuten kunnen gaan stoppen in Hoogeveen en Meppel?

Dan hoeven zij vanaf Groningen gezien niet meer te wachten op een voorliggende trein en kunnen ons ff snel ook even een lift mee geven toch?

Ondanks dat ik de trein gemist had die ik hebben wilde kwam ik gelukkig toch redelijk op tijd aan bij het landelijke bureau (9:05) en samen met een andere deelnemer waren wij de eersten die binnen kwamen, heerlijk voor mezelf even de tijd genomen om het een en ander door te nemen.

Zelf had ik naar mijn idee net niet alle huiswerkopdrachten voldoende afgerond, o.a. 3 tot 5 afdelingen interviewen wilde en wil ik nog beter gaan doen. De 5 afdelingen heb ik wel gehaald maar die kwamen allemaal met hetzelfde verhaal helaas. Vanuit de bijeenkomst GroenLinks van onderop kwam ik op 5 uit en alle antwoorden op mijn vragen waren redelijk gelijk aan elkaar, hieruit zou ik al mijn conclusies kunnen trekken maar het lijkt mij leuker om er een afdeling bij te pakken waar GroenLinks juist wel goed gescoord had. Aan de hand van die informatie heb je namelijk nog beter vergelijkingsmateriaal.

3 GroenLinks politici interviewen was en is mij ook nog niet helemaal gelukt, recentelijk schoof ik aan bij Linda Voortman, Christiaan Kwint staat nog steeds hoog op mijn verlanglijst omdat wij ons zelf binnen als buiten GroenLinks met dezelfde thema’s bezig houden (op het congres in Maart spreken we elkaar zeker).

Tijdens het rondje waarbij verteld wie met wie een dagje had mee gelopen vertelde 1 deelneemster haar verhaal over het een dagje meelopen met een Kamerlid, hoe meer zij vertelde begon ik automatisch een beetje te glunderen van herkenning. In april 2010 had ik al een dagje meegelopen met Tofik Dibi en hoorde dus ook veel overeenkomsten.

Wij werden een paar maal verdeeld in sub werkgroepjes, dankzij dat begin ik steeds beter door te krijgen waar ik stond en nu sta. Tijdens de wisseling van werkgroepjes en plas pauzes et cetera ging ik ook wel eens 1 op 1 gesprekken aan met mede deelnemers waarbij ik mijn zwakke plekken aankaartte.

Kreeg daarbij ook hele nuttige tips en adviezen die voor mijzelf persoonlijk bedoeld waren, waardevol goedje en een paar beren op de weg minder.

De Tweede Kamer spreekt mij enorm aan, maar wacht daarmee liever even voor de komende 10 jaar. Voor de zier zou ik mij komende verkiezingen landelijk misschien wel verkiesbaar kunnen/willen gaan stellen maar dan onderop de lijst.

Voor mijzelf lijkt het mij beter dat ik mijn eigen ga verdiepen in hoe ons partij programma tot stand gekomen is en hoe ik daar invloed op uit zou kunnen oefenen. Binnen mijn kunnen had en heb ik op beleidsmatig niveau diverse ervaringen opgedaan omtrent mijzelf en (ex)buren die ik wel een handje geholpen had, daar moet en wil ik mijn speerpunten meer op gaan richten aldus mijzelf.

Nadat training was afgelopen konden wij nog even op het landelijk bureau blijven om te luisteren naar een kerst verhaal gevolgd door een borrel met vorige deelnemers van de Leergang Zin in GroenLinks.

Naar aanleiding van het kerst verhaal raakte ik persoonlijk in gesprek met Ruard Ganzevoort, met hem raakte ik ook serieus in gesprek over bezuinigingen, toekomst visie en klimaat.

Ik ratelde al mijn persoonlijke problemen bij hem op met daarbij alternatieven hoe het beter zou kunnen, hetzelfde gold voor maatschappelijke problemen en klimaatproblematiek.
Het stamboompje begon ook steeds meer inhoud te krijgen, geen geklaag over dit, dat en zus en zo kan niet. Hoe los je in de praktijk de energie, werkgelegenheid, studie, PGB, Euro problematiek op?

Kort samen gevat werd en wordt er teveel nagedacht over het hier en nu!

Ikzelf ben een Wajonger, in 1998 volgde ik een ICT/MBI opleiding op kosten van het UWV,
2 jaar school en 1 jaar stage. Zelf vond ik geen stage adres binnen de informatica wereld maar wel binnen de zorg.. Informatica was en is immers altijd van toepassing en mijn stage opdrachten sloten ook prima aan bij het zorg gebeuren.

1 van de opdrachten was conflict beheer, maak de computer zo handig mogelijk voor je werkgever zodat hij/zij er lekker mee zou kunnen werken.

Als statigere binnen de zorg had ik daar weinig mee te maken, of toch wel? Ik paste mijn huiswerk opdracht een beetje aan, liet zien dat mensen met een fysieke beperking en ook geestelijke beperking wel degelijk met een computer zouden kunnen werken.

Zeker bij het eerst genoemde voorbeeld, je mist 2 handen maar bent wel goed bij de pinken… Een touchpad is dan toch een oplossing?

2006 werd ik ontslagen omdat ik de ziektebeelden niet kende, had er ook nooit voor geleerd. Na een jaartje overspannen zijn geweest na mijn ontslag nam ik contact op met het UWV om even bij te praten over hoe het met mij ging en gaat.

Geruststelling voor mijzelf was en is dat ik levenslang afgekeurd ben, ikzelf wil echter werken binnen mijn kunnen. Zelf ben ik intussen gestopt met solliciteren, telkens werd en word ik afgewezen omdat mijn studie niet meer actueel is of omdat ik fysiek gezien iets mankeer.

Ik hield en hou de moet er in en vanuit het CNV gaf en geef nog steeds Wajong werkt presentaties wat nu intussen onder de noemer valt van de Realisten! Naast mond op mond reclame pakken wij het digitale vlak er voor een deel bij.

Dit alles ff terzijde, terug naar 2007 (beleid).
Bij een herkeuring op eigen verzoek kaartte ik aan dat ik niet of deels maar gehandicapt was, ik pronkte met mijn 6 jaar werkervaring binnen de zorg en vermelde mijn zwakke punten ook eerlijk.

Het antwoord wat ik destijds kreeg en nu nog steeds zal gaan krijgen bij een herkeuring vond en vind ik diep teleurstellend! Klaas Fysiek gezien heb jij recht op een uitkering, je blijft gewoon volledig arbeidsongeschikt (leuk trouwens).

Ik weet heel goed dat werkgevers mij niet in dienst durven te nemen wegens mijn verouderde studie en mijn ziektebeeld. Via het UWV mocht en mag ik nog steeds 1 opleiding aanvragen, dat word dus SPW/SPH? Dat kon en kan ik niet binnen 3 maand tijd, reden waarom ik mijn droom een beetje opgegeven had.

Terug naar de Wajong werkt presentaties die ik gaf en zal blijven geven knal ikzelf wel tegen een hele interessante regel aan:”in mijn geval kan en mag ik naar school gaan op de kosten van het UWV mits ik ergens in vaste dienst ben”

Oink oink, hoe dom kun je wezen met die ene regel, tussen 1998 en 2000 zat ik zelf tussen 9:00 en 17:00 dagelijks in de schoolbanken dus zou niet eens kunnen werken.

Tussen 2000 en 2001 moest ik mijzelf bewijzen, halve dag naar school en de rest van de week stage lopen.

Eigen belang misschien, de kortste klap voor mijzelf gezien zal toch de weg zijn om door middel van een studie met daarbij een stage aan de bak te komen.

Omtrent Klimaat en Kleurrijk deelden Ruard en ik dezelfde topics die overeen komen met bovengenoemde.

Nadat de GroenLinks Leergang en borrel nadien werd afgesloten, gingen wij lekker met elkaar op stap in Utrecht om even na te genieten en zachtjes een stamboompje op te zetten,

Voor mijzelf was het een top dag, ik weet waarvoor GroenLinks stond en staat en van mijn eigen kant gezien wil en zal ik GroenLinks ook beter op de kaart gaan zetten!

Ik mag het niet zeggen misschien, GroenLinks durft wel vooruit te kijken en daarmee zouden wij verder moeten gaan als GroenLinksers!

Binnen onze partij bestaan er 3 stromingen, alles komt op hetzelfde neer en dit maakt ons juist ook heel krachtig!

Voor mijzelf had ik een hoop bijgeleerd over GroenLinks,
Ik zal er nu ook zeker doelgericht meer mee gaan doen!

Geslaagd interview met Linda

Vanuit de leergang Zin in GroenLinks is een van onze huiswerk opdrachten om minimaal 3 kamerleden, wethouders of overige GroenLinksers te gaan interviewen die een actieve rol bekleden binnen GroenLinks.

Afgelopen vrijdag had ik samen met 3 mede ‘studie’ genoten om 10:00 een afspraak staan met Linda Voortman ergens in Utrecht. De dag begon meteen al goed, onderling hadden wij afgesproken om 30 minuten vroeger aanwezig te zijn op een locatie in Utrecht om vooraf nog even te bespreken welke vragen een ieder van ons in ieder geval aan Linda zou willen stellen.

De dag begon meteen al goed, wegens het weer en een aangepast dienstrooster van de NS reden er minder treinen wat ik zelf niet helemaal begrijp maar dat ter zijde. Omstreeks 5:00 ging mijn wekker om er zeker van te zijn dat ik ondanks het slecht verwachte weer wel op tijd in Utrecht aanwezig zou kunnen zijn en ik wilde de actuele reisinformatie natuurlijk niet missen want vooraf was al bekend dat er 1 treinverbinding richting Zwolle/Amersfoort geschrapt was ieder uur.

Ondanks dat ik trein die ik zou willen net gemist had kwam ik toch redelijk op tijd aan bij het Grand Café Carré in Utrecht, ik kwam als tweede deelnemer van de leergang Zin in GroenLinks binnen.

Nadat de derde deelnemer binnen kwam begroetten wij elkaar en toen zij de betreffende deelnemer tegen mij:”Klaas”,”jij staat in de krant.” Wat en waar dacht ik bij mijn eigen, ik weet van mijzelf dat ik soms maar wat graag de media een beetje opzoek wanneer ik een thema heb waar ik mij hard voor maak naar dat was recentelijk niet gebeurd.

De deelnemer ging verder en zij dat ik in de Metro stond zonder te vertellen waarover het ging. “Ach natuurlijk” dacht ik bij mijn eigen, recentelijk had ik wel per mail een kort interviewtje gehad met een statigere vanuit het CNV(j) of iets vanuit die hoek op de Realisten goed op de kaart te zetten (het Wajong werkt promo team die digitaal en face to face aangeeft wat Wajongeren wel kunnen en zouden willen).

Verstandigerwijs hield ik mij stil maar werd wel erg nieuwsgierig, het bleek over het voetbal incident gaan waarbij ik mijzelf stoorde stoorde aan divers populistisch geleuter op Twitter en een aangedragen oplossing nog dommer vond.

‘Cursus zelfverdediging voor vlaggers en scheidsrechters’, hoe verzin je zo iets? Ben echt de man van de softe aanpak maar met geweld lok je nog meer geweld uit volgens mij, ik kon het dus ook niet laten om een Tweet achter te laten op de site van de Metro met de strekking:”Sta ervan te kijken, de scheidsrechter gaat op zelfverdediging en de relschoppers op karate.. Oorzaak gevolg???” Wilde Judo en Karate tweeten maar daarmee zou ik voorbij de 140 tekens komen, maar de strekking was en is wel heel duidelijk.

Alles begint met opvoeding, daar werd en wordt te weinig naar gekeken.. Binnen de politiek zag en zie ik periodiek hetzelfde gebeuren, “Wij hadden/hebben een probleem”,”dus ‘wij’ als politici gaan periodiek met elkaar in debat om te overleggen hoe wij het betreffende probleem zouden kunnen gaan aanpakken.”

Domste keuze die je maken aldus mijn mening, iedere oplossing die je gaat verzinnen voor een bestaand probleem creëert er automatisch gezien weer een aantal nieuwe problemen bij!

Het is misschien wat een oude slogan:”GroenLinks Durft Vooruit te Kijken”, binnen GroenLinks verstaan wij de wet van oorzaak en gevolg ook vrij goed, wanneer je de oorzaak weg neemt zouden er toch geen problemen hoeven te ontstaan is mijn vraag in deze?

Nadat wij met zijn allen (ZiGL’s) aan tafel zaten arriveerde Linda Voortman ook tegen 10:00 zoals was afgesproken begon ons ‘interview’.

1. Hoe, wat en waarom was zij in de Tweede Kamer beland? Linda zelf was vroeger al actief binnen de studentenvakbond et cetera.

Zij had en heeft overduidelijk de ambitie al om diverse topics te gaan verbeteren, van gemeenteraadslid knallen wij even door naar 2010! Zij had haarzelf landelijk kandidaat gesteld op plek 10 en deze positie behaalde zij nog ook!

2. Je moet wel van alles goed op de hoogte zijn, hoe zou je werkelijk standpunten gaan innemen vanuit de GroenLinks achterban.

Linda heeft veel kennis van zaken uiteraard maar kent natuurlijk niet alle regels exact die zij in haar pakket heeft zitten, sommige vragen stuurt ze gewoon door naar een deskundige op dat terrein die haar dan weer goed op de hoogte houd omtrent dat thema.

Als politicus moet je wel enige dossierkennis hebben maar je hoeft en kan echt niet alles weten, wat wel belangrijk is dat indien nodig je weet hoe je goede compromissen moet of kunt sluiten. Gewoon stijfkoppig je standpunt innemen zo en niet anders is niet altijd de beste oplossing maar te gemakkelijk compromissen sluiten is weer een ander uiterste.

Vrij veel dingen die naar voren kwamen was ik al deels van op de hoogte, ik zat/zit immers in het netwerk Chronisch zieken en Gehandicapten, diverse overige werkgroepen en vanuit het CNV(j) had ik al een keer een volledig dagje meegedraaid met de kamerleden van GroenLinks onder leiding van Femke Halsema.

Tijdens het interview begon ik een beetje door mijn vragen heen te raken, ik had er wel een paar maar daar zou je eigenlijk een volledige afspraak voor kunnen inplannen. Linda zelf betrok mij ook in een keer in het gesprek dat zij mijn blogs wel las en of ik niet even iets meer zou willen gaan vertellen over hoe lastig het kan zijn om als Wajonger zijnde weer aan de bak te komen.

Ik herhaalde in het kort mijn geschiedenis, dat ik ziek werd, vervolgens een informatica opleiding ging volgen in 1998, dankzij die opleiding tot 2006 aan het werk kwam binnen de zorg en nu werkloos thuis zit omdat mijn diploma niet meer actueel is en deels men bang is om mij in dienst te nemen.

Nadat ik dat verteld had knalde ik natuurlijk door, vertelde dat ik wel voor een tweede keer naar school zou mogen op de kosten van het UWV maar dan eerst een werkgever zou moeten vinden die mij in dienst zou willen nemen.

Linda haakte daarop in in de vorm van durft men dat? Naast dat ik bijvoorbeeld een complete SPW opleiding met daarbij een volledige werkweek niet aan zou kunnen antwoordde ik nee!

Men wijst mij af omdat mijn studie niet actueel is en is bang dat ik meer tumoren in mijn lichaam krijg, ratelde snel door dat wanneer ik 2 jaar naar school zou gaan en 1 jaar ergens stage zou kunnen gaan lopen dat dan mijn diploma’s weer actueel zouden zijn en dat de ‘voorzichtte’ werkgever tijdens mijn stage meteen zou kunnen zien wie hij/zij in huis haalt voor een vast dienst verband, de vooroordelen over mijn ziektebeeld vallen dan immers weg.

Linda koppelde aan mij terug daar ook zeker bezig mee te willen gaan, dat is ook een goede kracht van GroenLinks.. De meeste Tweede Kamerleden kennen mij persoonlijk ook wel in meer of mindere mate omdat ik een trouwe congresganger ben, binnen diverse netwerken/werkgroepen actief was en ben.

Jesse Klaver om maar even een simpel voorbeeldje te noemen leerde ik kennen toen ik door kreeg meer met GroenLinks te willen maar achteraf gezien niet wist hoe en wat.

Het zou in of voor 2005 zijn geweest dat ik mij aansloot bij Dwars, vervolgens pakte ik Hoogeveen er voor een klein beetje bij (flyer jochie) en dat vond ik niet voldoende en werd het meest actief binnen het netwerk Chronisch Zieken en Gehandicapten.

Nadien kwam Rozelinks, Kleurrijk, klimaat acties van Groningen er voor een deel bij. Momenteel volg ik het PvdA Homo/Lesbo netwerk actief, wil meer met het netwerk Chronisch zieken en Gehandicapten (GroenLinks), Kleurrijk (GroenLinks) weer via mail en recentelijk had ik GroenLinks van onderop erbij gepakt.

Dat wil en wilde ik niet natuurlijk, een mannetje van alles zijn is gewoon teveel gevraagd.

Wel krijg ik op lange termijn steeds meer de behoefte om mijzelf landelijk verkiesbaar te gaan stellen binnen de Tweede Kamer, vooraf gezien moeten er nog een hoop verbeter puntjes aan mijzelf gaan plaatsvinden maar het Tweede Kamer lidmaatschap begint mij steeds leuker te lijken.

Voordat ik mij daar serieus voor ga inzetten bij toekomstige verkiezingen spreekt op kortere termijn het programma beleid mijzelf ook wel enorm aan. Hoe komt een partij programma tot stand, waar moet je op letten?

Uit eigen ervaring zag en zie ik veel dingen mis gaan, de Wajong regeling als voorbeeld wordt te duur, stuur mij gewoon naar school en ik durf bijna de garantie te gaan geven dat bij afronding van de studie ikzelf zeker wel aan de bak kom.

Mijn stomme bed en daar maak ik mij echt heel kwaad over, ik sliep en slaap op een sterfbed die je gratis zou kunnen lenen via Emcard voor een periode van 2x 3 maand.

De eerste 6 maand had ik overleeft, ben ook gewoon van plan om 80+ te worden en mag dat gebruikte kreng gaan huren voor 20 + 40 Euro per week (bed en matras kosten gezamenlijk 3000 Euro)

Om de 5 jaar beide genoemden kopen schijnt niet te kunnen dus huur maar via de verzekeraar, naar mijn idee is dat geldverspilling pur sang.

GroenLinks durft wel vooruit te kijken, dankzij de leergang begin ik steeds meer te begrijpen.

Welkom December!

Het is weer December,

Nu het intussen december is begint het weer erg gezellig te worden in mijn agenda, nu hou ik zelf wel van volle agenda’s maar de wijze waarop ik hem nu gevuld heb is niet de leukste/handigste wijze.

Op 7 december heb ik met een aantal mede GroenLinksers een afspraak staan met Linda Voortman om o.a. over haar taken en doelen binnen GroenLinks te praten. Voor 15 december aanstaande moet ik daarnaast nog 2 GroenLinks Kamerleden en/of wethouders, burgemeesters et cetera te spreken zien te krijgen.

Tevens dien ik voor 15 december aanstaande minimaal 3 GroenLinks afdelingen geïnterviewd te hebben over hoe de verkiezingen verliepen, wat anders of beter zou kunnen en natuurlijk wat heel goed werkte. Aan de hand van die gegevens kan ik mijn conclusies trekken, in grote lijnen een nieuw plan van aanpak ontwerpen en deze af maken met een aantal mede kandidaten die ook deelnemen aan de Leergang Zin in GroenLinks.

Op 23 november j.l. was ik aanwezig bij een bijeenkomst van GroenLinks van onderop wat ik zelf zeker een nuttige bijeenkomst vond en er ook zeker meer mee zal gaan doen.
Voor een deel had ik die dag mijn huiswerk opdracht omtrent het onderzoek naar de wijze van het campagne voeren wel voltooid, tijdens de borrel was ik namelijk met diverse mede GroenLinkser in gesprek gegaan hoe zij de campagnes en verkiezingen ervaarden.

De informatie die naar voren kwam wist ik eigenlijk al wel, wil het natuurlijk wel netjes verwerken in mijn conclusies en toekomstig plan van aanpak die in ontwikkeling is.

GroenLinks is mijn ding, ongeveer net goed of goed is niet goed genoeg voor mezelf,
Deze huiswerk opdracht wil ik perfect aandragen en vooral niet anders.

Op 12 december aanstaande ga ik onder voorbehoud naar Utrecht Overvecht voor deels een gezellige leden borrel met het voormalig Wajong werkt promo team (wat nu de Realisten heet) om bij te praten over onze hoe onze toekomstige trainingen die wij aan werkgevers geven er uit zullen gaan zien, hoe het LinkedIn gebeuren nu werkt en natuurlijk is het ook niet verkeerd om elkaar eens terug te zien.

Sommige mensen hadden ons team verlaten, anderen zijn er juist weer bij gekomen, zelf ken ik lang niet iedereen meer intussen, mijn sterkste kwaliteit binnen de Realisten is ook gewoon om samen met een mede Realist een misschien toekomstig werkgever te gaan bezoeken en mondeling te vertellen wat de Wajong inhoud en welke financiële mogelijkheden daaraan vast geplakt zitten.

Uiteraard zou het handig voor mezelf zijn dat ik weet wie iemand is bij een volgende presentatie, ik ben van de ‘oude’ garde en zou een presentatie wel alleen aankunnen als het moet. Bij de voorbereiding wanneer wij onze teksten verdelen is het wel handig om te weten van elkaar wat wij werkelijk aan elkaar zouden kunnen gaan krijgen tijdens het geven van een presentatie.

Nog een onderdeeltje uit eigen belang wat ik ook even kwijt wil, door heel het land gaven en geven wij eerlijke presentaties aan werkgevers en ik zit telkens in heel Nederland behalve alles vanaf Zwolle en daar boven.

Zelf doe ik alles met het OV en de fiets, geld voor een verhuizing (wat ik wel wil) heb ik voorlopig niet, bij voorkeur zou ik dus ook vaker werkgevers binnen Drenthe, Groningen en Friesland gaan bezoeken wat zelden tot nooit gebeurd was.

Op 17 december staat er een gezellige dag op de agenda vanuit de Zonnebloem, binnen daar ben ik de penningmeester en vrijwilliger en het ken net op op zijn Nederlands en deels Fries uitgedrukt, vooraf dus nog ff wat dingen regelen.

19 december aanstaande gaat een leuke en lange dag worden, afhankelijk of ik het financieel gezien redden ga zit ik dan zeker tussen 13:00 en 15:00 in Den Haag voor een bezoek aan de Tweede Kamer waarbij wij een rondleiding krijgen door de Tweede Kamer, met een beleidsmedewerker gaan praten over onderwijs binnen Europa (mijn thema), ter afsluiting een plenair debat bijwonen zo lang je zelf wilt en kunt.

Tevens heb ik op 19 december v.a. 19:30 een vrijwilligers vergadering vanuit de Zonnebloem te Hoogeveen in de planning staan tot 21:30. Het plenair debat kan ik dus ook maar half bijwonen helaas (afstand Tweede Kamer gebouw en de locatie waar wij gaan vergaderen vanuit de Zonnebloem Hoogeveen).

Op 20 december staat er een teambuilding middag/avond in mijn agenda vanuit het gehandicapten platform Hoogeveen. Gezamenlijk lekker ergens even een hapje en drankje nemen om het jaar goed af te sluiten, daarnaast ook serieus in gesprek gaan over hoe wij nu verder zullen moeten gaan.

Wederom, wat kan anders, beter en perfect!
Waar zetten wij onze speerpunten op in, hoe zouden wij onze doelgroep beter kunnen bereiken en misschien hoe kunnen wij nog beter invloed kunnen gaan uitoefen op bezigheden en besluiten van de Gemeente Hoogeveen.

Naast dit alles heb ik ook een eigen agenda wat ‘niets’ met politiek, beleid, financiën en vrijwilligers werk te maken heeft.

Welkom December 😉