Nu wordt het toch tijd om een agenda aan te schaffen

Het is nu vrijdagochtend, voor velen de laatste werkdag van de week of het weekend het is al van start gegaan. Ik heb mijzelf voorgenomen om vandaag heel weinig te gaan doen, diverse boodschappen in huis halen voor het weekend, de nodige poststukken versturen en daarna alleen maar sporten ter ontspanning gevolgd door lekker niets doen en ff aan mijn eigen denken.

Morgen is het de laatste terugkomdag van ZiGL10, de Leergang van Zin in GroenLinks waarbij je er beter achter komt waar je ambities liggen binnen GroenLinks. Van een manusje van alles binnen GroenLinks heb ik voor mijzelf in ieder geval veel beter in kaart gekregen waar ik mij meer op zou gaan willen en richten.

Voor mijzelf overweeg ik morgen al mijn gemaakte huiswerk in te leveren of dat pas na morgen te doen omdat ik nog een paar projecten in mijn agenda en “mijn eigen planning” heb staan die pas plaats zullen gaan vinden na morgen.

Goed is niet goed genoeg in deze, het kan altijd beter! Daarnaast weet ik voor mijzelf dat ik meer met GroenLinks zou willen waarbij het wel handig zou zijn dat al mijn goede en minder goede kanten duidelijk in kaart komen, een reden om misschien even een beetje gas terug te nemen?

27 januari ga ik een dagje oersaai boekhouden en een nieuwe begroting opstellen voor de Zonnebloem Hoogeveen, daarnaast mijn mailbox een beetje bijwerken omdat daar weer nieuwe afspraken in staan ten behoeve van GroenLinks en ook het CNV(j) de Realisten. Vanuit de Realisten werd ik recentelijk recentelijk benaderd door iemand uit Friesland die graag met mij in gesprek zou willen gaan en meer over ons zou willen weten. Lekker dicht bij mij in de buurt voor de verandering, dus die stoel houd ik maar wat graag warm.

28 januari: vanuit onze ZiGL groep een verlate meet and greet met Jesse Klaver, nu kende ik Jesse Klaver al vanuit mijn Dwars periode en praatten ook telkens wel even bij op congressen en overige GroenLinks bijeenkomsten maar dit maal zal het toch een beetje anders zijn omdat ik dankzij de ZiGL leergang vrij veel heb bijgeleerd.

30 januari heb ik in de ochtend een begrotingsoverleg met onze regionale penningmeester van de Zonnebloem Hoogeveen om door te nemen of deze er netjes uit ziet en waar en hoe deze nog een beetje aangepast of verbeterd zou kunnen worden alvorens ik hem echt dienen ga.

In de middag op weg naar Utrecht Overvecht, vanuit het CNV(j) staat er een etentje gecombineerd met een nieuwjaarsborrel op de agenda waarbij uiteraard veel genetwerkt zal gaan worden ten behoeve van de Realisten en uiteindelijk mijzelf natuurlijk.

Aanstaande woensdag bezoek ik betreffende bijeenkomst dus ook naast dat het heel gezellig is om elkaar even terug te zien wel met 2 doelen. 1. Groningen, Friesland en Drenthe beter op de kaart zien te krijgen en uiteraard zou het mijzelf ook meer kansen kunnen gaan geven om aan het werk te komen als WAJONGER bijna op leeftijd 😉

Op 4 februari staat er een verjaardag van een familielid in mijn agenda, overdag zal ik mij dan dus ook voor een laatste maal gaan richten op de kascontrolecommissie van de Zonnebloem Hoogeveen die op 5 februari plaats zal gaan vinden en pak er dan meteen de vrijwilligersvergadering van 6 februari er maar meteen bij.

7 februari houd GroenLinks Hoogeveen een Nieuwjaarsbijeenkomst met vooraf een fractievergadering die openbaar is en waarbij ik zeker aanwezig zal zijn, het lijkt mij leuk om iedereen weer even terug te zien en daarnaast wil ik natuurlijk ook in real life een beetje actueel blijven over hoe het met GroenLinks Hoogeveen gaat en wat men bezig houd.

De eerst volgende dagen daarna las ik even een korte pauze in en ben ik van plan om een paar dagen vrij te houden voor mezelf. Waarschijnlijk zal dat vrij kort zijn want naast bovengenoemde activiteiten hoef ik ook niet stil te zitten vanuit het Gehandicapten platform Hoogeveen en ter voorbereiding op het GroenLinks congres 3 Maart verwacht ik vooraf ook nog wel om met mede GroenLinkser in gesprek te gaan om diverse ideeën en misschien plannen en voorstellen uit te wisselen.

GroenLinks heeft enkele dompers en tegenslagen gehad wat heel jammer is uiteraard en ook echt wel pijn doet, zelf ben ik ervan overtuigd doordat wij een aantal stappen terug hadden moeten doen, nu alleen maar meer stappen voorwaarts gaan maken.

Een ‘leuke’ uitnodiging voor een bezoek aan het COC te Amsterdam

Vorige week donderdagnacht (3-1) luisterde ik naar een uitzending van Casa Luna waarbij o.a. het thema was:”wat zijn je kansen als transgender zijnde op de arbeidsmarkt?”

Voor mijzelf een heel belangrijk en deels ‘herkenbaar’ thema die mij enorm boeit, als werknemer gaat het er toch om hoe je functioneert, hoe je met collega’s om gaat en wat je presteert voor je werkgever?

Op mijn adres wordt ik na een sollicitatie periodiek afgewezen omdat a. mijn studie niet meer actueel is, b. ik mankeer fysiek iets mankeer en ik zou daardoor misschien wel zieker kunnen worden omdat ik met arbeidsbeperking ‘kamp’ (mijn ziektebeeld is progressief maar het kan ook zo blijven zoals het nu is tot aan mijn 80e bijwijze van).

Diverse mensen met een arbeidsbeperking komen gelukkig toch wel steeds vaker aan de bak, naar mijn idee nog lang niet voldoende en met behulp van het CNV(j) de Realisten (waar vanuit ik ook werkgevers bezoek om iets te vertellen over wat mensen met een ‘beperking’ wel zouden willen en kunnen) en diverse andere werkgroepen, netwerken en gesprekken met politici moet dat wel goed gaan komen.

Boven genoemde komt ook regelmatig voor bij mensen met een kleurtje of erger nog een specifiek ras. Zelf durf ik dit niet ten alle tijde ‘discriminatie’ te noemen wat het misschien eigenlijk wel is.

In mijn persoonlijke verleden tot aan nu toe heb ik intussen wel geleerd dat men in zijn algemeenheid wel heel erg bang kan zijn voor ‘het onbekende’.

Terug naar de uitzending van 3-1 tussen 0:00 – 2:00 waarbij Hijlco Span praatte met gender Franka van Brakel die zich namens het COC en de FNV inzet voor verbetering van de positie van transgenders…

Ondanks dat ik er deels wel rekening mee gehouden had dat zij best veel ‘maatschappij’ kritieken over haar heen gekregen zou hebben en nu nog steeds schrok ik wel van haar verhaal.

Onder enkele bellers deed ook een Gender haar verhaal: op straat, bus, tram en metro liep deze persoon tegen dezelfde problematiek aan. Ook bij het op zoek gaan bij het vinden van werk hetzelfde verhaal, sterker nog: zij kon haar laten afkeuren door het UWV aldus haar spreken wat zij niet wilde! Wat voor leven leven wij dan in tegenwoordig dacht ik meteen?

Als ‘werkgever zijnde’ kan ik het mij best voorstellen dat je een gender weigert om zijn/haar extreme gender zijn, waarbij genders in het extreemst zwakke en sterke punten van de vrouw proberen te imiteren.

Wanneer Jos er achter komt dat hij toch liever als Jose door het leven wil gaan en ook operatief gezien een zij geworden is, zij haar eigen er lekker bij voelt en verder normaal functioneert…. What’s the point i thought?

Zelf klom ik na betreffende uitzending ook meteen in mijn mailbox met een idee in de richting van het COC, van mail contact werd het telefonisch contact en mede dankzij het telefonisch contact n.a.v. de 1e verzonden mail heb ik maandag 8 maart meteen een afspraak met het COC in Amsterdam om van gedachte te wissel over het ‘anders’ zijn dan de ‘rest’ en toch aan de bak willen komen.

Ons gesprek zal ongeveer een uur duren dus mijnerzijds heb ik dan genoeg tijd om een aantal proefballonnetjes los te laten in presentatie vorm en daarnaast leer ik natuurlijk ook weer heel veel van het COC.

Soms zit er echt een reddende engel op mijn schouder..

Financieel en deels praktisch gezien zijn de december en januari maanden niet de leukste maanden van het jaar (voor mijzelf dan), iedereen wil in december elkaar nog ff weer zien om het jaar afsluiten om het jaar te beëindigen en begin januari hetzelfde verhaal om het nieuwe jaar van start te gaan.

Op zich leuk en gezellig maar wanneer je bij diverse netwerken en werkgroepen binnen en buiten GroenLinks aangesloten bent is juist dat een vrij dure grap!

Afgelopen maand had ik mede daarom de Nieuwjaarsborrel van het CNV(j) de Realisten ook maar gewoon geannuleerd, deels tijd nood maar vooral een gebrek aan geld.

Vorig jaar was ik gestart met de Leergang Zin in GroenLinks omdat ik voor mezelf meer wilde met GroenLinks, dat GroenLinks ‘mijn’ partij is wisten en weten mensen uit mijn omgeving wel.

Ook bij alle netwerken, stichtingen en verenigingen waarvoor ik mijzelf actief inzet in meerdere of mindere mate handel ik veelal via de GroenLinks gedachte gang zover ik kan.

Binnen GroenLinks plaats ik soms ook wel eens mijn kantekeningen in de ruimste zin van het woord, het zou over besluitvorming kunnen gaan maar daarnaast net zo goed hoe wij ons eigen beter zou kunnen gaan profileren naar de kiezer.

Naast de Leergang Zin in GroenLinks leer ik ook vrij veel van de ‘werkgroep’ GroenLinks van Onderop waarbij telkens wel terug gekeken wordt naar wie was GroenLinks en wie zijn wij nu?

Dit alles is erg leerzaam voor mezelf, veel dingen wist ik natuurlijk wel maar leer er telkens nieuwe dingen bij. De koers die wij juist nu moeten gaan varen vindt ik zelf vele malen interessanter, die kun je ‘niet’ uitstippelen zonder goede achtergrond kennis te hebben van de partij.

Omtrent mijn huiswerk opdrachten van Zin in GroenLinks, geen van de opdrachten durf ik moeilijk te noemen maar een aantal ervan waren wel lastig uitvoerbaar op mijn adres.

Hoe waren bijvoorbeeld de verkiezingen verlopen per gemeente, wat zou anders kunnen?
Binnen Hoogeveen ken ik de uitslagen en reacties wel, wil en wilde er meer uitslagen bij hebben om het met elkaar te kunnen gaan vergelijken, met die info kun je immers tot een correcte conclusie komen.

Tussen onze huiswerk opdrachten zaten en zitten en zaten ook opdrachten in de vorm loop eens een dagje mee met.. In het verleden mocht ik al een dagje meelopen met Tofik Dibi waarbij ik een fractie overleg bijwoonde, een persoonlijk gesprek met hem had gehad over zijn werkzaamheden binnen de Tweede Kamer en her en der wat mee gegluurd natuurlijk.

1 van mijn huiswerkopdrachten zou ik niet perfect kunnen afronden dacht ik, ik ben het meest geïnteresseerd in beleid en hoe een programma tot stand komt maar mede met behulp van GroenLinks van Onderop werden en worden vele vragen mijnerzijds mij in de schoot geworpen.
Tussen mijn kennis van vroeger over GroenLinks en nu zie ik ook enorme verschillen bij mijzelf dankzij de Leergang Zin in GroenLinks, zal dit vast wel gaan verwerken in mijn huiswerk opdrachten.

In mijn agenda had en heb ik intussen 3a 4 afspraken staan:

1. 26 januari is voor mezelf de ‘laatste’ terugkomdag vanuit de Leergang Zin in GroenLinks, wilde en wil natuurlijk wel alles goed afgerond hebben voor die tijd.
2. 19 januari organiseert GroenLinks van Onderop een bijeenkomst met Wynand Duyvendak
3. op 3 Maart zal het 32e GroenLinks congres gaan plaatsvinden die ik echt niet over zou willen gaan slaan, moet er gewoon naartoe gaan om met diverse politici bij te praten en natuurlijk ook wat bij te lobbyen omtrent een paar thema’s
4. 2a 3 Thema’s binnen Nederland baal ik zelf enorm van, ben van plan om er 2 van te gaan maken en die zijn met name gericht op zorg (in de ruimste zin van het woord) en onderwijs waarin naar mijn idee een hoop verbeterd zou kunnen gaan worden ook binnen GroenLinks.

Mijn bankrekening vond en vindt mijn bovenstaande plannen niet zo grappig, de 350,– eigen risico verlies ik deze maand sowieso i.v.m. mijn bijvoeding die ik gebruik, huur van mijn aangepaste bed (20 Euro per week) en matras (40 Euro per week) en een aankomend gebitsrenovatie (onder en boven ben ik toe aan een kunst gebit, minimaal 510,– bijlappen aan eigen risico).

Telkens overstappen van verzekeraar naar verzekeraar heb ik zelf niet zo’n trek in, in mijn verleden deed ik dat wel maar Unive blijft telkens de meeste dingen wel vergoeden waarvan ik ook gebruik maak en tot nog toe levenslang!

Bij andere verzekeraars had ik in mijn verleden anders ervaren, Unive maakt in mijn richting gezien 1 grote denkfout.. ik zeg het niet graag, fysiek gezien zou mijn ziektebeeld stil kunnen blijven staan of slechter worden.

Waarom mijn sterf bed + sterf matras maar blijven huren? Het bed wat ik nu huur via de zorgverzekeraar zitten vol met beschadigingen niet door mijzelf gemaakt. Nieuwprijs is echt 3000,– voor beide genoemden!

Het medicijn Zaditen waar ik het al eerder over had gehad, betreffend medicijn zou mijn ziektebeeld kunnen remmen maar krijg het niet vergoed.. Er zijn namelijk alternatieven voor Zaditen!

Ja, in mijn EPD staat dat ik allergisch zou kunnen gaan reageren op bijen en wespen steken, gewoon buiten westen raken doordat ik in een diep verleden in een wespennest getrapt was zonder er ziek van te worden werd.

Genoemde Zaditen zou al handig zijn voor wanneer ik wederom een keertje geprikt wordt, alternatief die goedkoper is zou ook best wel kunnen werken in dat geval.

In ‘goedkopere’ alternatieven zit echter niet dat ene stofje wat mijn ziektebeeld zou kunnen gaan remmen (bewezen is het nooit maar aldus artsen vanuit Amerika..)

Het leuke voor mijzelf is dat ik zojuist wel 3 treinkaartjes heb gescoord voor maar liefst 51,99 Euro waarbij ik telkens onbeperkt mag reizen tot aan eind Maart!

Complimenten aan de NS dus, nu nog ff iets harder aan de slag gaan om het OV nog aantrekkelijker te maken en wij zijn hele goede vrienden XD.