Definitie vervaging in spraak en media

De laatste paar jaar en zeker afgelopen paar maand schijnt de definitie Wajong steeds vaker ‘verkeerd’ gebruikt tijdens kamer debatten en in de media en opiniebladen werd en wordt er helemaal een leuke warboel van gemaakt.

Tijdens Kamerdebatten over de Wajong regeling werden en worden periodiek de jongeren met een arbeidshandicap naar voren geschoven door enkele partijen. Dat kan ook niet anders want iedere partij moet zijn/haar standpunten zo sterk mogelijk naar voren zien te schuiven toch?

Persoonlijk baal ik er een beetje van dat de definitie Wajong steeds meer en meer verkeerd gebruikt wordt in de media, kranten en opiniebladen.

Aldus de Joop zou Rutte II onder andere meer willen gaan bezuinigen op:”de uitkering voor jongeren met een arbeidshandicap (de Wajong)”

Als Wajonger zijnde gaf en geef ik al jaren lang vanuit het CNV(j) presentaties door heel het land aan o.a. toekomstig werkgevers over wat de Wajong in hield en houd, het doel was en is ook positief bedoeld.

In twee tallen met handicap werkgevers bezoeken om aan hen een stukje voorlichting te geven over hoe de Wajong regeling exact werkt wanneer zij een Wajonger in dienst nemen.

Veelal stel ik mijzelf voor als Klaas Woltinge, noem mijn leeftijd, welke scholing ik volgde voor ik ‘ziek’ werd en daarna door ratelen wat ik allemaal ‘gestudeerd’ en gedaan had.

Eerlijk zijn over handicap maar tegelijkertijd kwaliteiten en wil om te werken naar voren schuiven dus, ten behoeve van de werkgever vertellen wij ook eerlijk wat hen financiële voordelen zijn bij het in dienst nemen van een Wajonger.

Je zal maar een aangepaste stoel nodig zijn of een lager werktempo hebben, net iets vaker ziek zijn en ga zo maar door.

Waar ik persoonlijk over val, er werd telkens al meer bezuinigd op enkele financiële voordelen ten gunste van de werkgever (moet hiervoor de oude en nieuwe presentatie even naast elkaar gaan leggen maar is niet zo relevant in deze).

Mogelijkheid tot ondersteuning op de werkvloer en bij studie bestaan nog steeds, ikzelf als Wajonger zijnde van 01-03-1978 kan en mag niet meer naar school tenzij ik eerst ergens een vast dienst verband binnen weet te halen.

Mijn ziektebeeld is ‘geen’ pretje (progressief) en onvoorspelbaar, ik weet waaraan ik toe ben, wat ik nu wel en niet zou kunnen. Mijn situatie van nu zou ook tot mijn 90e stabiel kunnen blijven en dat werd en wordt teveel vergeten.

Voor een toekomstig werkgever ben ik iets engs, laat Rutte mij maar weer naar school gaan sturen, ben er bijna zeker van dat ik tijdens de stage mijn eigen wel zou kunnen gaan bewijzen met een laag ziekte verzuim en betreffend stage adres/toekomstig werkgever ontdekt dat mijn ziektebeeld best wel mee valt met de nodige hulpmiddelen.

Werkgevers hebben behoefte aan mensen die actueel zijn en eerst zien, dan geloven zal vast ook wel mee spelen.

Ik hoop dat ik hier eens met Mark Rutte over zou kunnen gaan spreken.

Hoezo lekker druk?

Mede dankzij de Leergang Zin in GroenLinks had en heb ik veel meer bijgeleerd over mezelf wat ik het liefst binnen GroenLinks zou willen en kunnen en ook ‘niet’ kunnen.

Bij mijzelf kwam het Tweede Kamerlidmaatschap en partijprogramma ontwikkeling het sterkste naar voren destijds, zelf keerde en keer ik die volgorde liever even om en wens actiever bezig te zijn met beleid.

De laatste paar weken kreeg en krijg ik van alles en nog wat tegelijkertijd op mijn dak variërend van een PGB aanvraag voor mezelf, regionale verkiezingen, meer kansen voor mezelf op de arbeidsmarkt (d.m.v. een MLM concept waar ikzelf kritisch tegenover sta)

Op donderdag 1 augustus komen de Duitse Grüne Bondsdagleden Hans-Josef Fell (Energie) en de ons bekende Thilo Hoppe samen met Johann Saathof, Milieuminister van de deelstaat Niedersachsen, naar de Eemshaven.

Daarbij zal ik zeker aanwezig zijn!

Vanuit GroenLinks kreeg en heb ik de kans om ook deel te kunnen gaan nemen aan de Leergang Zin in Europa, iets in mij zegt dat ik deze training gewoon bijwonen moet a.k.a. er een deelnemer van zal ‘moeten’ zijn.

Zelf was en ben ik heel leergierig, had en heb ook diverse maatschappij kritieken, “klagen tot je een ons weegt schiet lekker op..” Zelf wens ik mij meer in alle stof te gaan verdiepen, ik ben pro Europa maar wanneer wij naar het energie beleid gaan kijken schrik ikzelf best wel.

Zover ik denk te weten werd en word Duitsland steeds schoner qua energie voorziening, net even over de grens vieze stroom centrales plaatsen.

Hoe schoon ben je dan echt als Duitsland zijnde (fictief voorbeeld) ?

Zelf ben ik lid van Greenpeace, wat heeft o.a. Shell te zoeken op de Noordpool?

Alles wat ‘hier’ maar ‘mislukte’ daar opnieuw gaan uitproberen, onze gas en olie winning leverde her en der al wat lichte aardbevingen op aldus deskundigen.

Wat ‘hier’ niet werkt/werkte dan daar maar gaan uitproberen?

Zelf wens ik misschien wel teveel, in mijn achterhoofd staat in de planning dat ik met Mark Rutte in overleg zal gaan over de wijze waarop hij op diverse punten zal willen gaan bezuinigen.

Zelf kon en kan ik werken mits ik maar de kans krijg om mijn eigen te bewijzen, ben intussen 35 en had vanaf 2001 een informatica opleiding op zak, tot aan 2006 was ik werkzaam binnen de zorg.

Nu kan en mag ik niets meer!

Zodra ik een baan vind en ook werkelijk heb mag ik weer naar school gaan,
Ik word toch aangenomen op basis van actueel behaalde diploma’s en voor ‘hen’ gezien de praktijkervaringen tijdens de stage?

Mijn ‘stomme’ bed kaart ik nogmaals aan als voorbeeld, ik huur een gebruikt sterfbed voor 60,– per week… Mijn ziektebeeld was en is progresief!

Nieuwwaarde van bed en matras zijn ‘maar’ 3000,–

Nederland beschouwde ik als behoorlijke kennis en handels economie, qua kennis had en heb ik mijn eigen misschien een beetje vergist in Nederland.

Naar mijn persoonlijke idee wenst mij periodiek problemen te gaan aanpakken zonder na te denken over de oorzaak.

Ik als ‘leek’ zou mezelf juist dan toch meer moeten gaan verdiepen in de oorzaken van spelende problemen?

Waarom leren sommige mensen nou nooit van gemaakte fouten en proberen ze het elders nog eens weer?

Eerder dit jaar riep ik de Amerikaanse president Obama op de boorvergunning voor Shell in te trekken en de Noordpool te beschermen. Het gevaar voor dit kwetsbare natuurgebied en ons klimaat is groter dan ooit. Naast Shell staan nu verschillende oliemaatschappijen te trappelen om hun boor in de Arctische bodem te zetten.

Is deze waanzin nog te stoppen? Geenpeace en o.a. ik zelf geloven van wel: door van de Noordpool een natuurreservaat te maken.

Vanuit Greenpeace ontving ik gisteravond een mail met de strekking dat het van belang zou kunnen zijn dat ik o.a. ook andere mensen ‘moet’ gaan verleiden om de petitie te gaan ondertekenen, hiervoor zou ik een gratis actiepakket kunnen aanvragen om ook zelf diverse handtekeningen te gaan verzamelen.

De eerste 2 seconde twijfelde ik heel even, aan iedere boom hangt een blad en gratis actie kaarten die misschien geen handtekeningen opleveren zou ook jammer zijn.

Anderzijds, digitaal heb ik zelf best wel een groot bereik en kreeg meteen een houding in de vorm van kom maar op met het gratis actie pakket!

Voor diverse mensen zou de Amerikaanse president Obama en de Noordpool zelf een ver van hen bedroom story zijn, misschien ontvang je er nog de opmerking bij dat hier veel meer en andere problemen spelen die even voorgang verdienen.

Bingo, een onderdeeltje waar ik mijzelf periodiek kwaad over kon en kan maken per thema!

Zover ik denk te weten kampte en kamt de provincie Groningen zeker de laatste paar jaar steeds vaker met lichte aardbevingen veroorzaakt door gas en ook olie winning, van de bevingen vanaf afgelopen 12 maand denk ik het zeker te weten en ook aan te kunnen tonen.

Waarom daar iets gaan uitproberen wat hier niet werkt, de grondstructuur en het klimaat zijn inderdaad anders op de Noordpool. Wanneer je de gas en olie winning op de voet volgt binnen Europa komen er aantoonbaar vanaf 1990 de meeste beving voor in de buurt van een gaswinningsveld.

De Noordpool moeten wij naar mijn idee ook gewoon volledig met rust laten, zon en wind zit naar mijn idee veel meer energie in, goede woningisolatie natuurlijk ook.

Door middel van goede woningisolatie hoef je ook minder energiebronnen aan te spreken om het warm/koel te houden, zowel gas als olie bellen kwamen en komen niet zo maar uit de lucht vallen en de aarde heeft wel de tijd nodig om deze weer te kunnen gaan aanvullen.

Voor meer informatie vind ik http://www.greenpeace.nl/noordpool/ echt een aanrader!

Hoop uiteraard dat deze tekst veel gedeeld zal gaan worden! 😉

Van Wajong naar bijstand of van de wal in de sloot?

Afgelopen vrijdag had ik mij mateloos lopen irriteren aan een tv interview vanuit Nieuwsuur waarbij te sprake kwam hoe Mark Rutte van plan zou zijn de crises aan te gaan pakken.

Dat er bezuinigd zal moeten gaan worden begreep en begrijp ik maar al te goed, bezuinigingen zullen ook nooit als aangenaam ervaren worden maar slim bezuinigen blijkt Rutte niet te kunnen.

Momenteel is het een actueel thema dat alle Wajongeren maar herkeurd moeten gaan worden en het grootste deel daarvan gewoon de bijstand in zouden moeten gaan, zo nu en dan een herkeuring vind ik weinig mis mee in een aantal situaties maar dan wel met een heel ander doel.

De laatste paar jaren was er al onnodig bezuinigd op de Wajong regeling wat de volledig afgekeurde Wajongere niet direct in de portemonnee zou voelen maar de Wajongeren die met de juiste hulpmiddelen en ondersteuning aan het werk zouden kunnen gaan merkten dat wel.

Weer een subsidie mogelijkheid minder die het voor de werkgever minder aantrekkelijk maakt om ook een Wajonger in vaste dienst te nemen. Momenteel mag je als Wajonger zijnde 1x naar school met als einddoel een vaste baan.

Tussen 1998 en 2001 volgde ik een MBI opleiding niveau 3, vanaf 2000 (mijn stage periode) was ik eigenlijk al binnen en kreeg dus ook een vast dienstverband binnen de zorg waar ik in 2006 ontslagen werd.

Nog geen 3 dagen na het ontslag kon en mocht mijn Jobcoach ook niets meer voor mij betekenen, probeerde voorzichtig door te stromen naar een andere locatie binnen de stichting waar ik werkzaam was destijds.

Vanuit het CNV gaf en geef ik Wajong werkt trainingen en presentaties aan werkgevers, dit gebeurd nu onder de naam van de Realisten. In een tweetal van Wajongeren bezoeken wij werkgevers op uitnodiging, krijgen misschien vooraf een rondleiding binnen hen bedrijf en daarna gaan we in gesprek met elkaar over wie wij zijn, waarom wij in de Wajong zitten en wat wij kunnen en zouden willen. Uiteraard hoort daar ook een stukje financiële en praktische informatie bij.

1 van die regels waren en zijn in mijn situatie heel krom, ik wil(de) dolgraag weer naar school vanaf begin 2007 maar het mocht niet van het UWV omdat ik tussen 1998 en 2001 al een informatica opleiding gevolgd had.

Aan de hand van mijn werkervaring en vervolgens ook divers vrijwilligerswerk ervaring zou ik toch meer met mensen moeten gaan doen en minder computers (op mijn vorige werk functioneerde ik als locatiehulp en zelfstandig activiteitenbegeleider binnen een dagbesteding centrum voor mensen met een beperking).

Liet bij het UWV duidelijk weten wat ik wel en niet zou kunnen, gaf nog duidelijker aan waarom ik een stukje scholing nodig zou zijn… “Sorry Klaas”,”dat kan niet”,”je mag wel een snelle cursus gaan doen die je binnen 3 maand zou kunnen afronden.”

Ik kon en kan veel, een volledige SPW/H opleiding zou ik in 2007 echt niet in 3 maand tijd aandurven en -kunnen.

Momenteel als Wajonger zijnde mag ik zoveel studeren als nodig, voorwaarde is wel dat ik een vaste baan heb. Zelf ben ik een studie nodig om ergens binnen te kunnen komen, ik werd vanaf 2007 telkens maar afgewezen op 2 punten, nu zijn het er intussen 3 geworden.

1. mijn studie was en is niet actueel (meer), de informatica veranderd iedere dag dus het behaalde MBI niveau 3 diploma (2001) was en is vanaf 2007 al wel zwaar verlopen. Qua activiteiten begeleiding zou ik het helemaal wel kunnen shaken omdat ik daarvoor niet geleerd had en heb.

Ik gaf tussen 2006 en 2010 privé les aan een stel pubers destijds (die leren niet leuk vonden), hier zou ik zoveel meer mee kunnen zonder mijn lichaam fysiek te belasten toch?

Binnen de Zonnebloem Hoogeveen ben ik vrijwilliger, kan zelf met alle deelnemers goed overweg maar met name de deelnemers waarbij de vereenzaming toeslaat door ouderdom, dementie en of aversie schijn ik juist daarop goed te kunnen reageren (talenten naar boven toveren).

Staat niet op papier, dus ik heb er ook niets aan!

2. Zelf kamp ik met NF1, een progressief ziektebeeld waarbij met name in de leeftijd van de pubertijd tumoren graag gaan groeien op zenuwen, die krengen zijn bij mij lastig wanneer je er eens een keertje tegen aanstoot maar de oorzaak van mijn handicap is te vinden op maar 3 plekken van de hoofdzenuw van mijn rug (leer en leerde ik mee leven)

Vele werkgevers zijn ook bang voor mijn ziektebeeld, had ooit een presentatie gegeven dicht bij mijn regio, tijdens de rondleiding kreeg ik al door dat ik daar zou kunnen en willen gaan werken. Stelde gewoon praktische vragen aan werknemers hoe alles exact werkte, waar men tegenaan liep en omgekeerd gaf ik mijn feedback hoe er mee om te gaan.

Beetje ‘sjans’ met de werknemers dus en het testen van mijn kennis over het onderwerp (in praktijk was ik ‘actueler’ wat de werknemers ook toe gaven).

Na de rondleiding startte onze presentatie aan betreffende werkgever, jezelf kort voorstellen wie je bent en waarom je in de Wajong zit, uitgebreid gaan uitleggen wat je kwaliteiten zijn en in welke vormen werkgevers tegemoet gekomen zouden kunnen gaan worden bij het in dienst nemen van een Wajongere.

Wij kregen na afronding van de presentatie (had mijn CV figuurlijk al bijna in mijn hand) een fors compliment, ik citeer:”ik heb kennis van de huidige Wajong regeling”,”Jullie hebben alle regelgeving en mogelijkheden prima gepresenteerd (waarvoor dank).”,”eeh”,”eeh”, “Klaas”,”toch nog 1 vraag.” Werd natuurlijk nieuwsgierig en gaf aan vraag maar..

Reactie was meteen:”Klaas”,”je gaf aan dat je een zenuw aandoening hebt”,”weet jij ook wel dat er zenuwen in je hoofd groeien?”

“Auw”, dat deed even “pijn”, met mijn ziektebeeld was en is het mogelijk dat er tumoren onder mijn schedel zullen gaan ontstaan, daar wil en zal ik mijzelf toch niet mee bezig gaan houden.

Kon en kan met mijn ziektebeeld gewoon 80, 90+ worden, en ja:”ondanks dat tumoren veelal graag willen gaan ontstaan en groeien in de leeftijd van de pubertijd”,”zou ik er morgen ook wel een bij kunnen krijgen op een verkeerde plaats”

Een kern gezond iemand zou morgen toch ook om het leven kunnen komen door auto ongeluk, gas explosie binnenst huis en ratel zo maar door, misschien wel een verborgen hardkwaal die even naar boven komt.

Vaak zijn werkgevers ook te bang om een Wajonger in dienst te nemen, zij weten dan namelijk niet wie of ‘wat’ zij in dienst nemen. Met name de regelgeving omtrent ook het in dienst nemen van een Wajonger veranderd nog wel eens, dus de financiële voordelen van nu, zouden straks misschien niet meer van toepassing kunnen zijn bij het in dienst nemen van een Wajonger (daar gok je toch niet op als werkgever).

Voor iemand met een ‘vlekje’ in welke vorm dan ook zal het altijd wel moeilijker blijven om ergens aan de bak te komen, vooroordelen en kennis gebrek over zou je dan toch weg moeten halen bij de werkgevers?

Wanneer ik nu, liever vanaf 2007 al naar school wordt gestuurd voor een opleiding die actueel is binnen mijn kunnen en willen zou ik 2 jaar lang kunnen gaan leren en het 3e jaar mijzelf bewijzen tijdens de stage die ik voor het examenjaar dien af te ronden.

Tijdens de stage zal betreffende werkgever met diverse angsten gaan zien dat het ziektebeeld van ‘mijzelf’ best wel ‘mee valt’, de CV die ik vervolgens op tafel leg bij afronding van de studie wordt dan ook vele malen serieuzer genomen.

Zelf kan ik niet in de toekomst kijken, ik vermoed dat men aan mij 1 uitkeringstrekker minder zal gaan hebben mede dankzij ik mijn kunnen liet zien.

Zelfs zonder dat ‘vallen’ vele werkgevers op hoe actueel je bent, het papiertje toont dat aan toch?

3. Ben van het bouwjaar 01-03-1978, begin dus ook al een beetje ‘oud’ te worden… Dont worry, dat kleine kind zit nog wel ergens in mij XD

Heel ander onderwerp wederom over slim investeren wat een correcte besparing tot gevolg zal gaan hebben.

Mijn lichaam liet mij een paar jaar geleden wederom in de steek, kreeg er diverse tumoren bij die mij het liggen lastiger maken. De grootste boosdoener daarvan is tot noch toe onmogelijk te verwijderen omdat je dan blijvende schade zal gaan aanrichten op een belangrijke plaats van de hoofdzenuw in mijn rug.
Weg halen kan dus niet, gewoon mee leren leven!

Voor 2×3 maand kreeg ik een gebruikt sterfbed cadeau met waarschijnlijk een gebruikt anti decubitus matras

Via mijn zorg verzekeraar huur ik beide verouderende genoemde krengen, betaal 20 Euro per week voor het bed, 40 Euro per week voor het matras.

Nieuwwaarde bed en matras zijn nu 3000 Euro, 52×60=3120,–

Mijn verzekeraar gaf aan dat men het dom vond, maar bed en matras zou men niet om de 5 jaar voor mij mogen kopen bewijze van, wat vele malen goedkoper was en is.

Een nieuw bed gaat op mijn adres zeker langer mee dan genoemde 5 jaar, maak er gerust 10 of meer van.. Matrassen slijten sneller en/of ik zelf wordt iets zwaarder.

Waarom lig ik op een gebruikt bed met matras, wordt daarvoor een forse huur betaald op kosten van de zorg verzekering(en)?

Soms hoorde en hoor ik mensen roepen, stap over naar… Deze mensen kwamen veelal met namen waarbij ik ooit al verzekerd was, zullen misschien iets makkelijker tot koop over gaan, maar zijn weer niet bereid om mijn bijvoeding of overige hulp te gaan vergoeden.

Was en ben van plan om een open brief te gaan opstellen in de richting van Mark Rutte, de teksten kom ik tot nog toe niet helemaal uit maar in alle vormen waarin hij nu handelt heeft hij totaal geen toekomst visie aldus mijn mening.

Hoe leg je dat uit?

Afgaand op begrotingen zou je kunnen gaan uitleggen waaraan je toe bent, ieder huishouden kent wel een inkomsten en uitgaven patroon.

Mark Rutte wenst o.a. te gaan bezuinigen op kansrijke mensen en toekomst visie wat en die uiteindelijk alleen maar geld zullen gaan opleveren.

‘Arrogant’ als ik zelf ben zou ik graag even met Mark Rutte om de tafel gaan zitten, bij voorkeur op mijn thuis adres omdat hij dan letterlijk mee kan gluren wat er speelt.

Zal wel een beetje teveel gevraagd zijn, een bezoekje aan hem afleggen zal misschien gunstiger uitkomen voor hem zelf..

Zelf weet ik nog niet hoe, maar met Rutte zou ik graag een kopje koffie gaan drinken, ondanks dat bezuinigingen noodzakelijk zijn kan en wil ik het maar niet begrijpen dat juist toekomst visie als eerst de prullenbak wordt ingegooid??????

Soms kan een beetje webdesign best wel leerzaam zijn

Al geruime tijd ben ik eigenaar van RegioHoogeveen.EU, vanaf het moment dat de .EU domeinen vrij kwamen was ik er natuurlijk als eerste bij om deze te gaan claimen. Destijds was ik nog een beetje een ‘prutsertje’, had grootse plannen om dingen over Hoogeveen te gaan schrijven en daarnaast veel reclame maken voor mezelf binnen de netwerkmarketing.

Misschien winkeliers gaan verleiden om tegen betaling te gaan adverteren op mijn site en ga zo maar door, beide ideeën was ik intussen vanaf gestapt en toch hou ik het voor een deel een beetje in stand.

Afgelopen dagen vroeg ik mij wederom af wat ik met RegioHoogeveen.EU zou moeten en willen zonder direct aan geld te denken, er een persoonlijk klaag site van gaan maken leek en lijkt mij geen optie.

Er een site van maken hoe ik dingen zou willen zien hetzelfde verhaal, ‘heel Hoogeveen’ op een site gooien wordt ook saai om te bezoeken (hoeveel startpagina’s zijn er al wel niet in omloop?).

Nu had ik de pech of heb juist het geluk dat ik best wel een ‘dobbertje’ achter de rug heb, zelfs momenteel wilde en wil mijn handicap ‘mij’ maar niet met rust laten en krijg periodiek dingen te zien en te horen waar ik niet eens van op de hoogte was.

Zelf was en zal ik altijd wel een geboren netwerker zijn en blijven, is het niet via de straat dan gaat het wel via een vereniging, stichting, diverse werkgroepen binnen/buiten een politieke partij en ga zo maar door.

Mede dankzij de Leergang Zin in GroenLinks 10 kwamen er bij mijzelf een aantal zwakke maar ook sterke punten naar voren.

Zo bleek ik weinig affiniteit te hebben met de werkzaamheden van een Eerste Kamer lid terwijl ik wel van diepgang hield en hou.

Zou een ‘geboren’ Tweedekamer lid ‘kunnen’ zijn bewijze van, dat ‘juweeltje’ hou ik even vast maar zal er zeker mee aan de slag gaan op lange termijn (5a 10 jaar vanaf nu).

Op een veel kortere termijn hoop ik iets te kunnen gaan doen met het partijprogramma commissie, ben zelf een pietje precies qua wet en regelgeving.. Hoe voorkom je dat plannen en ideeën elkaar niet gaan tegen spreken qua onze idealen?!

Een super webdesigner ben ik niet, sites die over 1 thema, product of onderwerp gaan kan ik zelf leuk inrichten.. Dit is echter een beetje anders, wil en ga overal neutrale informatie over verstrekken.. Knal wel eens tegen een design probleem aan wat tijd kost, mede daardoor blijf ik uiteraard wel vele malen actueler omtrent hoe alles echt werkt 😉

Alvast een voorbeeldje 😉

Periodiek krijg ik de meest vreemde dingen voor elkaar

Op mijn 3a 4 ondertanden na is mijn gehele gebit sinds minimaal 2 jaar terug al volledig dood, wegens een gebrek aan financiële middelen en daarnaast ‘angst’ voor de tandarts had ik daar ook niets aan laten doen.

Echt bang voor de tandarts ben ik ook weer niet, vroeger werd ik vaak aan mijn gebit geholpen en toen was er niets aan het handje, momenteel ken ik nog maar 1 praktijk waarbij de tandarts in mijn mond mag friemelen zonder het benauwd te krijgen of beroerd te worden.

Gisteren had ik dus ook een afspraak met de kaakchirurg, er werden foto’s gemaakt en vervolgens namen wij deze gezamenlijk door. De bovenzijde moet er volledig uit zover er wat zit en bij de onderzijde zou ik mijn 3a 4 ondertanden kunnen laten zitten (zien er tevens netjes ui behalve 1 gaatje in de 4e tand van links naar rechts gezien).

Trek die hap er dan ook maar uit was en is mijn idee, dan hoef ik niet over een x aantal jaar weer terug te komen voor wederom een behandeling.

Hier kon de kaakchirurg zich in vinden en hij stelde mij gerust dat ik volledig in slaap gebracht zou worden tijdens de ingreep, mijn vraag/opmerking van gisteren was dat een ruggenprik niet zou kunnen wegens medische redenen.

Het antwoord was meteen dat dat ook niet zou gaan gebeuren omdat je daarmee alleen maar alles wat onder de gordel zit zou gaan verdoven, hij vertelde er wel bij dat ik op een wachtlijst zou komen te staan.

Ging hiermee akkoord en werd vervolgens doorgestuurd naar een afdeling van de anesthesist om concrete afspraken te maken. Na de juiste plek gevonden te hebben was het best wel een lange zit voordat ik aan de beurt was, een kleine 30 minuten om exact te zijn.

Vanaf het moment dat ik wat papierwerk inleverde, mijn persoonlijke gegevens doorgaf kreeg ik maar 3 vragen:

1. Wat is uw alternatieve telefoonnummer naast uw mobiel (waar ik het best op bereikbaar ben).
2. Wie mogen wij opbellen wanneer u wakker wordt?
3. Hoe snel wilt u geholpen worden?

Zonder er over na te denken antwoordde ik dus ook gewoon graag zo snel mogelijk, mijn gebit moet gewoon goed zijn (rekeninghoudende met de wachtlijst).

De assistente van de anesthesist puzzelde wat in haar computer, plande mij in voor aanstaande vrijdag om dan (al) in gesprek te gaan met de anesthesist en verschoof mij naar zo spoedig mogelijk.

Zelf liep ik niet te drammen, beantwoorde gewoon eerlijk en op recht al haar vragen waarbij er een aantal met een knipoog gingen (begrip).

Eerder afgelopen maand had ik een Golden E-ticket gewonnen ter waarde van 197,– die ik in de maand juni zou kunnen uitbesteden aan een 3 daagse training hoe je volledig zelfstandig aan de bak kunt gaan en er ook nog rijk mee zou kunnen worden.

De meeste systemen kende en ken ik wel, deze heeft echter iets speciaals. Er zal namelijk ook veel aandacht besteed gaan worden aan hoe je je dienst/product het best presenteren kunt aan een groot publiek.

Vanuit het CNV (Wajong werkt promo team/de Realisten) en GroenLinks had ik hier al het een en ander over geleerd, ik wil uiteraard die vaardigheden nog beter gaan opschroeven.

Naar mijn idee zou je het woordje dienst/product ook kunnen vervangen voor thema/onderwerp wat zeer handig is op bijvoorbeeld een GroenLinks congres waarbij ik zelf ook vaker punten zou willen gaan aandragen in plaats van te ondersteunen.

De E-ticket was verlopen maar omdat ik zo enthousiast was mag ik deze mee nemen naar oktober.