Investeringen in de toekomst zijn toch beter?

Twee derde kiezers ziet liever investeringen http://www.nu.nl/economie/3562411/twee-derde-kiezers-ziet-liever-investeringen.html … via @NUnl

Mijn reactie daarop was:

@jostavdvaart @HGroen @NUnl Ben zelf een Wajonger van 1978, wanneer het UWV mij wederom naar school stuurt kom ik vast wel weer aan de bak!

Zelf kon en kan ik bovenstaande tweets maar niet voldoende gaan herhalen,
ondanks mijn eigen fysieke beperkingen kan ik ook heel veel wel..
Voor de toekomstig werkgevers is mijn studie niet actueel meer en mankeer iets ‘engs’,
we zullen het nog even negatiever doortrekken XD

Ben ook niet de jongste meer dus duur voor werkgevers..

Zelf snap ik die houding niet qua beleid omdat er juist nu wel extra bezuinigd zal moeten gaan worden.
d.m.v. correct investeren in de toekomst bezuinig je toch stukken beter?

Mijn aangepaste bed en matras wordt gehuurd voor mij voor 60,– per week via de zorgverzekeraar,
waarom niet kopen voor mij omdat mijn ziektebeeld progressief is??

Winkelwaarde 3000,– Netto
60 x 52 = 3120,–

Als Wajonger hou ik mijn hand nu op voor een ruime 900,– per maand,
vang tevens zorgtoeslag en huursubsidie en wanneer ik het niet vergeet kan ik jaarlijks een vorm van bijzondere bijstand vangen via de gemeente.

Sportvergoeding van 50,– per jaar
overige vergoedingen waarmee je aan de 250,– per jaar komt via de gemeente.

Buiten mijn eigen genoemde situatie om, zal het korte termijn denken en daarna handelen toch alleen maar verliesgevend zijn?

Qua energie te kort en afval verwerking’s problemen constateerde en constateer ik het zelfde probleem,
nu zo goedkoop mogelijk dingen gaan aanpakken zonder na te denken over de toekomstige gevolgen.

Was niet van plan om zoveel te gaan schrijven als ik nu intussen doe,
besef mijn eigen wederom wel weer waarom ik GroenLinks een warm hard toedraag en er meer mee zal gaan doen.

Bent u al orgaandonor?

Op 7 Augustus was schrijfster Kim Moelands tussen 0:00 en 1:00 te gast bij Casa Luna op radio 1, Kim kon en mocht tijdens betreffende radio-uitzending haar boeken een beetje promoten en zelfs 2x 3 boeken weggeven maar dat was uiteraard niet de reden van haar komst.

(3x Verdieping X, een thriller die mijzelf behoorlijk aansprak en 3x Grenzenloos (wat gaat over haar hardtransplantatie) werden verloot, Verdieping X had ik gewonnen)

Kim leed en lijd aan taaislijmziekte, een van de reden waarom zij schrijfster was geworden. Tot 3 jaar terug voor haar longtransplantatie schreef zij al graag als auteur omdat zij niet anders ‘kon’ volgens haar eigen zeggen.

Vond het fijn om te horen dat zij daarin toch een soort van uitlaatklep had, maar dit zette mezelf ook wel meteen aan het denken. Hoeveel mensen hoor je tussen neus en lippen door wel eens zeggen dat deze later best wel donor zouden willen worden maar dat dat nu lang nog zo ver niet is, het dus uitstellen.

Betrapte en betrap mijzelf ook periodiek op een soort gelijk slordigheid, vanaf dat ik een jaar of 19 was had ik altijd wel een donorcodicil op zak, maar wie waren daarvan op de hoogte?

Nu heb ik er zelfs geen een meer, vraag mij af of mijn organen wel kunnen en mogen gebruikt worden wanneer het zo ver is in verband met NF1.

Mijn familie en veel vrienden weten hier niets of heel weinig van, mijn huisarts en begrafenis verzekeraar weten ook van niets zover ik mij kan herinneren, ik geloof dat 1 van mijn vrienden het echt goed weet.

Tijdens het verlies van een dierbare zal veelal daaraan het laatst gedacht gaan worden als nergens iets op papier staat, wat ik tevens heel goed begrijp.

Het liefst zou ik zien dat dit systeem omgedraaid zal gaan worden, zonder tegenbericht ben je gewoon altijd orgaandonor en alleen met kinderen zou er misschien iets milder omgegaan moeten worden, deze kunnen zelf niet kiezen maar ouders mogen naar mijn idee ook niet een blijvende keuze voor hen gaan maken.

Momenteel komen er nog teveel mensen te overlijden omdat er te laat een nieuw passend orgaan beschikbaar was en is, 5 longen in een jaar als ik mij niet vergis. Met de omgekeerde registratieplicht zouden het er dat al veel meer kunnen zijn.

GroenLinks is een groot voorstander ‘ja’ tenzij systeem, hierover wil ik maar wat graag gaan praten met diverse Kamerleden en hoop ook werkelijk in gesprek te raken met hen.

Binnen GroenLinks ben ik geneigd het ‘ja’ tenzij nog een beetje te gaan opvoeren, het ‘ja’ tenzij sta ik zelf vierkant achter maar er kleeft ook een enorm min punt aan…

Stel je tekent op je 19e, 21e of 23e en later voor ‘nee’, dan blijft het ook nee tenzij je het nadien weer aanpast. Dat aanpassen waarvoor er misschien wel een wil zou kunnen zijn komt het maar niet van, uitstel is afstel en veelal komt dan zo’n besluit te laat aan bij de mensen die het behoren te weten.

Diverse (financiële) meevallers

Gisteren had ik wel een hele bizarre dag achter de rug en vandaag gebeurden er ook alleen maar positieve dingen tot nu toe.

Al geruime tijd was ik toe aan een kunstgebit, gisteren ontving ik de nota en het totaalbedrag zou 1100,– worden in plaats van eerder vermelde 1200,–

Gisteren moest ik ook uiterlijk mijn stallingpas van de fiets verlengen\vervangen, de kosten hiervan zijn 100,– per jaar maar aangezien men de nieuwe passen nog niet binnen had en deze in de middag zou krijgen (op een tijdtip dat ik andere afspraken had), mag ik nog een paar weken blijven stallen met mijn verlopen pas.

1a 2 weken wachten komt mijzelf financieel gezien veel gunstiger uit, mijn uitkering en overige subsidies worden veelal gestort tussen de 23e en 27e van de maand.

Gistermiddag had ik tussen 13:15 en 15:00 een vergadering vanuit het gehandicaptenplatform Hoogeveen een vergadering in een van de zalen van het gemeentehuis, aangezien wij en ik zelf al lang niet meer op die plek aanwezig geweest waren wist ik zelf niet meer zeker of daar ‘hoge’ fietsenrekken met oog aanwezig waren of niet.

Op mijn adres was en ben ik al wel zoveel fietsen verloren door diefstal dat ik nu wel beter uitkijk hoe en waar ik mijn fiets plaats, eind mei was mijn afgesloten fiets zelfs bijna gejat.
Helaas voor de geïnteresseerde aanschouwers van mijn fiets stond er ook een camera gericht op hen en werd ik snel geroepen om even naar mijn fiets te gaan kijken.

De aanschouwer peerden hem toen wel heel snel, te snel om een kenteken te kunnen noteren helaas.

Omstreeks 15:00 werd de vergadering van het platform beëindigd en kon ik te voet weer naar huis gaan, als eerste zette ik mijn telefoon aan en had iets van 6 verschillende oproepen gemist.

Had al een beetje een onhandige vol geplande dag, vanaf het gemeentehuis naar mijn woonadres doorlopen met een stevige pas in de benen duurt ruim 30 minuten wanneer al het verkeer mee zit via de kortste snelste route.

Vooraf was al bekend dat ik beter een beetje om zou kunnen gaan lopen, genoemde 30 minuten toch kwijt zou zijn, waarom niet alvast onderweg met een terugbel rondje beginnen om tijd te besparen? #MultiTasking 😉

Tijdens de route zag ik midden op straat deels onder het zant een verdacht blauw kleurtje, die kleur herkende ik van het 5 Euro biljet, ik raapte deze op en wapperde het zant en grint er vanaf en het bleek dus ook echt een flap van 5 Euro te zijn.

Keek vluchtig om mij heen of ik meerdere vreemde dingen zag liggen wat niet het geval was, daarna keek ik rond hoe ver mensen voor mij liepen met open tassen, portefeuilles in de hand etc; , niemand en stak deze 5 Euro ook maar gewoon in mijn zak.

3x is scheepsrecht zegt men:

Tot aan aanstaande vrijdag heb ik hier wederom een trouwe viervoeter te gast sinds gisteren, ook met een volle agenda kan dat best relaxend werken psychologisch en fysiek gezien.

Een hond moet je een paar maal per dag uitlaten, deze is qua tijdstippen heel gemakkelijk mits zij haar totale wandelafstanden van een dag behaalt.

Tijdens de wandelingen wordt ik dus ook een beetje uit mijn ‘To Do List’ sleur getrokken, krijg de tijd om daar serieus over na te denken en wordt er stiekem vindingrijker van (wat uiteindelijk tijd scheelt).

Even terug naar mijn kunstgebit die ik echt nodig ben, de prothese zou pas aanstaande maandag volledig afgewerkt worden en klaar zijn aan de hand van hoe dan mijn tanden, kiezen en kaken staan.

Advies vanuit de prothese maker was en is wel dat je vanaf het moment dat de prothese klaar is, deze ook maximaal binnen 2 weken zou moeten gaan plaatsen.

Vanuit het ziekenhuis hoorde ik tot op de dag van vandaag maar niet iets over wanneer ik geopereerd zou kunnen gaan worden dus belde er even achteraan.

Kreeg eerst als feedback dat de wachtlijsten hiervoor een beetje lang zouden kunnen zijn, nadat men mijn postcode en huisnummer wist werd ik meteen doorverbonden naar afdeling ‘anesthesie’ waarbij men aan mij mee gaf dat er inmiddels een brief naar mij onderweg is dat ik op 4 september aanstaande geopereerd zal gaan worden, exacte tijden konden ze nog niet mee geven maar het hele gebeuren zou in de middag betreffende data plaats gaan vinden.

Het zal wel een lang dagje nuchter moeten blijven worden, zit een beetje met mijn suiker en slapen op een lege maag gaat gemakkelijker dan slapen op een bijna lege maag en daarna nog een halve dag wakker blijven.

Het trekken zal in mijn geval onder volledige narcose gaan gebeuren aangezien wanneer ik zelf al mijn vinger in mijn mond steek en bepaalde plekken aanraak over mijn nek ga, wanneer een onbekend iemand in mijn mond gaat friemelen weet ik zelf niet eens in welke hoek deze een handeling zal gaan verrichten…

Laten wij het tof houden, binnen 9 dagen kan ik de prothese in gebruik gaan nemen!

Prachtige timing aldus zeggen, komt mijzelf ook wel vrij handig uit voor komende verkiezingen want kan en durf dan ook meer te gaan lachen en vooral onbekenden aan te spreken over wat ik leuk vind en waarvoor ik sta!

GroenLinks praat ik graag over met mensen die ik niet ken, mijn lelijke gebit kan vanaf dat moment ook niet meer afstotend werken!

Alsof het geluk nog niet op kan, vandaag kreeg ik via vrienden een gebruikte computer cadeau met wat overige leuke hebbe dingetjes ook buiten het computer gebeuren om.

Heel handig voor de herinrichting voor mijn woning, was en ben al mijn vertrekken aan het herindelen en met name tussen mijn woonkamer en kantoortje verdiende en verdient dat de nodige aandacht.

Als voorbeeld zat tussen de spullen een plat 14 inch monitor, in mijn kantoor staan 2 systeemkasten die ‘werk’ en ‘privé’ (financiën) van elkaar zouden moeten kunnen gaan onderscheiden.

Soms heb ik een beetje ‘moeite’ met het onderscheiden van ‘werk’ en ‘privé’, tevens zette ik mijzelf graag in voor politieke dingen, het vakbondswezen en ook MLM/MOM concepten.

Vermoedelijk vergeet ik ruim de helft te benamen, de persoon/personen die recht tegenover mijzelf zullen gaan zitten omtrent ‘praatje’ x in welke vorm dan ook kunnen mede daardoor stukken makkelijker met mijzelf mee gaan kijken.

Op mijn adres geeft dit hele gebeuren mijzelf wederom een soort van ‘Wunjo’ gevoel, nu wel wat kritischer en sceptischer! Zelf geloof ik namelijk ‘niet’ volledig in de crisis waarmee wij nu ‘kampen’ en straks misschien nog mee te ‘kampen’ zouden kunnen gaan krijgen.

In economische ‘slechte’ tijden werd en wordt er veelal in korte termijn oplossingen gedacht, er is een te kort aan werkgelegenheid, dus schop die asielzoekers maar het land uit omdat zij onze banen inpikken?

“Wie niet warkt zal ook niet vreten” is een bekende oude uitdrukking zover ik denk te weten, zelf was en ben ik een beetje een disabled person aldus zeggen.

Crisistijd en dus maar gaan korten op uitkeringen om te gaan besparen wil er bijzelf niet helemaal in, zelf was en ben ik een Wajonger vanaf ook de royale tijden van Nederland.

Een tweede keer naar school gaan kon en mocht niet aldus de regelgeving van het UWV, het zou wel mogen en het mag nog steeds wanneer ik eerst een betaalde zou gaan vinden..

Dat is toch raar? Ik ‘dacht’ te weten dat je tijdens een sollicitatie eerst je studie en werkervaring op tafel zou moeten gaan leggen en aan de hand daarvan wel of niet een vast dienstverband zal gaan krijgen.

Momenteel was en is het zo voor o.a. de Wajonger die al gebruik had gemaakt voor een studie regeling:”eerst aan de bak komen”,”dan pas mag je weer naar school!”

In mijn persoonlijke situatie vond en vind ik dat kortzichtig denken, mijn ziektebeeld was en is progressief, maar kan ermee nog steeds 100+ worden!

Moet en wil ik om die reden mijn handje maar gaan ophouden?
Het te vangen geld vond en vind ik reëel, wanneer je een ‘sticker’ hebt kom je nu eenmaal iets ‘lastiger’ aan de bak.

Gaan we even door op ‘mijn’ progressieve ziektebeeld, werkgevers durven mij niet in dienst te nemen omdat ‘mijn’ studie niet meer actueel is en daarnaast nog kamp met een ‘onbekend’ iets qua kunnen??

Men was en is toch uit op zekerheid? Zekerheid was en is eerst zien dan geloven toch, neem mijzelf hierin misschien wel te veel als voorbeeld… Dankzij mijn informatica opleiding (1998/2001) had ik zo goed als een vaste baan binnen v.a. 2000, goede cijfers scoren en mijn vaste dienstverband contract was binnen v.a. het moment dat ik mijn MBI opleiding niveau 3 behaalde (2001).

Informatica was iets anders dan zorg, zou mezelf binnen 3 maand mogen omscholen op kosten van het UWV wat maar niet gebeurde vanuit werkgeverskant, komt later wel “Klaasje!”

Wanneer ik het verleden in deze los laat, “ach ja”, mijn ziektebeeld begon en begint mijzelf steeds meer te pesten.. Zelf was en ben ik slim genoeg om daarmee rekening te houden.

Afgelopen paar jaar (en daar maak ik mijzelf boos over), ontstonden 3 tumoren in de omgeving van mijn hoofdzenuw, een van de 3 maakt mijzelf het liggen vrij onvoor contabel, betreffende tumor kon/kan niet verwijderd worden omdat ik na de ingreep fysieke functie beperking zal/zou kunnen gaan krijgen.

Betreffende tumoren mogen blijven zitten waar deze zaten en zitten, weg halen zonder gevolgen zou ik nog beter vinden, maar dat was en is voorlopig nog niet haalbaar!

Met de kennis van nu was en is dus ook alleen maar bekend dat ‘ik’ op kosten van de zorgverzekeraar een aangepast bed en matras huur voor onbepaalde tijd?

Mijn ziektebeeld was en is nog steeds progressief, ik zeg het niet graag en hoop ook niet dat het gebeuren gaat, al die Klote tumoren groeiden en groeien wel gewoon door en zouden mijzelf Total Disabled kunnen gaan maken, ga en wil ik niet over nadenken…

Spottend verwoord, zelf kamp ik met een zenuw aandoening genaamd N1.. Bij vele mensen werd en worden de klachten die hierbij horen amper opgemerkt.

Binnen onze familie was en is dat ziektebeeld in agressievere vorm aanwezig helaas, voor mijzelf durf ik de vraag te stellen hoe nu met ‘mijn’ ‘ziekte’ om te gaan of de kijk ‘daarop?’

LET OP: alle tumoren wegens NF stellen geen ruk voor, hoe hier mee om te gaan in praktische zin schijnt een stuk lastiger te zijn in de ruimste zin van het woord!

Nu het even minder gaat met de Nederlandse economie trappen velen toch tegen de autochtoon aan, iemand die werkloos is met/of zonder functie beperking.

Misschien is het wat dom en eenzijdig denken van mijn kant uit gezien, zelf wilde en zou ik wat kunnen, maar mocht en mag niet meer!

Wat te denken over mijn bed verhaal? Zonder pillen te slikken kan ik lekker slapen op een bed die verstelbaar is qua lichaamspositie en een anti decubitus matras heeft…

Beide genoemde krengen zal ik levenslang mogen blijven huren via mijn huidige zorgverzekeraar, ben zelf een behoorlijke Unive Freak en zal betreffende verzekeraar niet snel in de steek laten..

Wat en hoe om te gaan ‘mijn’ genoemde voorbeelden, stukje vooruit kijken zal in deze zeker geen kwaad kunnen, ondanks dat ‘dit’ een oude slogan is ‘van GroenLinks’ hoop ik ergens dat men hier dieper over na zal gaan denken….

Ik heb zin om te leren

Nu mijn woning een beetje gerenoveerd is, de vakantie er zo goed als op zit binnen diverse werkgroepen, netwerken en platformen begint mijn mailbox weer een beetje vol te stromen vanuit genoemde groepen.

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen zou ik misschien deel kunnen nemen aan een cursus Autisme verklaren, had er vroeger veel over geleerd door praktijkervaring en thuis studie maar de kennis even bij schroeven kan nooit geen kwaad.

Afgelopen vrijdag kreeg ik voor mezelf nog een leuker aanbod, een ruime tijd geleden werd ik door GreenPeace benaderd om mijn maandelijkse contributie een beetje op te voeren wat ik ook voor 1 maand gedaan had, maar daarna weer terug zou willen gaan naar mijn oude contributie.

Wel gaf ik duidelijk aan meer voor Greenpeace te willen betekenen omtrent acties en kennis delen, intussen heb ik een Greenwire account gekregen.

Dit brengt mij in contact met andere mensen die zich bezig houden met het klimaat, kan deel nemen aan diverse acties, vergaderingen en trainingsdagen overal in het land en o.a. de hiervoor gemaakte reiskosten worden veelal gewoon vergoed.

Mede doordat ik mij telefonisch aangemeld had voor Greenwire via Greenpeace kreeg ik te horen dat ik ook best een beetje mijn politieke voorkeuren naar voren zou mogen schuiven maar zij wel A-politiek zijn.

Zelf ben ik niet van plan om telkens GroenLinks maar naar voren te schuiven in ieder artikel of forum reactie wat ik binnen daar zal gaan plaatsen, zo nu en dan zal ik het natuurlijk zeker wel doen mits het onderwerp relevant is.

Het zou tevens een beetje dom zijn om mij van mijn kant uit binnen daar mijzelf alleen maar op GroenLinks idealen te gaan richten, Partij van de dieren-, SP-, D66-, PvdA,- en overige partij stemmers met een groen hard zouden mijn stukken dan over kunnen gaan slaan.

Zoals het er nu naar uit ziet zal ik mijzelf als eerst gaan richten op de Noordpool campagne, dat was en is al een bestaand iets waardoor ik ervaren kan hoe alles exact werkt binnen Greenwire.

Wanneer ik dat beter in de peiling heb, kan en kon ik al ook eigen acties starten. Het gebeuren rondom de Eemshaven zou ik als voorbeeld ook beter naar voren kunnen gaan schuiven bewijze van.

Op digitaal vlak ben ik zelf vrij handig, weet in een paar minuten tijd grote groepen te bereiken, het zou dan wel erg handig zijn dat ik exact weet waarover ik het heb.

Vanuit Greenwire krijg ik die kans in de ruimste zin van het woord, pak deze dus ook met beide handen aan.

de Duitse Bondsdagleden en wij protesteerden tegen de bouw van de RWE kolen centrale

Protest tegen de bouw van de RWE kolen centrale

Gisteren was ik aanwezig bij de demonstratie tegen de bouw van de kolencentrale van RWE/Essent. De aanvang voor de start was wel grappig, twee treinreizigers en ikzelf werden met de auto opgepikt vanaf station Roodeschool en vanaf het moment dat wij op het terrein van de Eemshaven reden werden wij meteen door de beveiliging gevolgd.

Nadat we een kleine ronde op het terrein van de Eemshaven hadden gereden parkeerden wij de wagen op een stukje ‘niemandsland’ en wachtten rustig op onze mede demonstranten.

Tijdens het wachtten op onze mede demonstranten praatten wij nog even een beetje na over hoe alles tijdens vorige demonstraties verliep, verkende voor mijzelf de omgeving een beetje en het viel mij en ons tevens ook op dat op het parkeer terrein best veel wagens stonden met een Duits kenteken (eigenlijk alleen maar).

Nadat iedereen aanwezig was, ongeveer 20 personen waaronder twee Duitse Bondsdagleden, Hans-Josef Fell (Energie) en Thilo Hoppe, zij zetten vanuit hen kant gezien uiteen waarom er vanuit Duitsland zoveel kritiek is op deze kolencentrale.

Momenteel zijn er plannen om de vaargeul naar de Eemshaven te verdiepen voor de aanvoer van kolen naar deze centrale, De Eems is echter al veel te ver verdiept en daardoor zeer troebel geworden wat zeker niet gezond is voor de grond.

Vanuit Duitsland zijn er zorgen over de emissies: die zullen met de overheersende zuidwestelijke wind op de Duitse Waddeneilanden en het Duitse vasteland terecht komen, ook is de hoge centrale vanuit Duitsland goed zichtbaar.

Aldus mijn eigen opinie kan de centrale veel beter gesloten worden, deze was en is al niet rendabel, is behoorlijk vervuilend terwijl Duitsland in hen eigen land veel schoner bezig wenst te gaan en er zijn vele schonere en betere alternatieven te verzinnen.

Tijdens mijn treinrit zag tussen halte Groningen en halte Roodeschool diverse boerderijen staan met mooie zonnepanelen op hen dak, het schijnt dat het steeds makkelijker en rendabeler wordt om tot die stap over te gaan. Wat dan bijzonder om te constateren is, o.a. binnen de provincie Groningen werd en wordt er heel lastig gedaan over het bijbouwen van windmolen of het aanvragen van een vergunning om er een of meerdere te mogen bouwen.

Natuurlijk zijn hier goede regels voor nodig, maar waarom gelden hiervoor in Drenthe toch soepelere regels dan in de provincie Groningen? Wil je in Groningen iets met windmolens gaan beginnen zou je het best op zoek kunnen gaan naar boeren die een windmolen op hen erf hebben staan maar er verder niets meer mee willen doen. (dat stelt je in staat de molen over te nemen).

Na afsluiting van de demonstratie werden wij nog even getrakteerd door de twee Duitse Bondsdagleden op een bak koffie en/of iets anders te drinken en konden wij onderling nog even wat napraten.

Een interessante opmerking/vraag vond ik wel de opmerking/vraagstelling, waarom moet/moeten in de vakantie periode juist dit type vergunningen aangevraagd worden?