Zou nu heel graag een agenda op mijn mailbox willen installeren

Het is weer september en de vakantie is al even voorbij, dit is goed te merken aan mijn mailbox die weer lekker aan het volstromen is. Eigenlijk ben ik hiervoor een digitale agenda nodig, met normale agenda’s kan ik slecht overweg, daarvoor ben ik veel te chaotisch en een digitale agenda is stukken overzichtelijker.

Vanuit het gehandicapten platform Hoogeveen hoef ik mij voorlopig niet te vervelen, heb vanuit die hoek vrij veel huiswerk opdrachten gekregen en er komen alleen maar nieuwe afspraken en opdrachten bij.

Binnenkort mag ik met een interessant onderzoek van start gaan, hoe goed kent men het gehandicaptenplatform Hoogeveen? Zodra ik alles in kaart heb wat wij als platform zijnde willen weten ga ik weer eens op de koffie bij mijn ex werkgever (dagbesteding centrum voor mensen met een handicap) en maak vervolgens ook een afspraak met het SWW.

Uiteraard laat ik tijdens het gesprek weten wie wij zijn en wat wij doen en probeer in kaart te krijgen waar men misschien nog meer belang bij heeft en/of tegenaan loopt.

1 oktober wordt ook een interessante dag voor mezelf, vanuit het CNV(j) was ik uitgenodigd om een Realisten presentatie te geven bij een themabijeenkomst over Wajongeren met een HBO opleiding, zelf heb ik er voor gekozen de gehele bijeenkomst bij te wonen omdat ik het een interessant thema vind.

Vanuit de Zonnebloem Hoogeveen gaat ook alles weer van start, naast gewoon vrijwilliger ben ik binnen daar de Pr man en overweeg er 1 op 1 begeleiding bij te pakken. Denk hierbij aan huisbezoeken en/of met een deelnemer even de stad in te gaan om een terrasje of bioscoop te pakken.

Heel misschien kan ik vanuit het netwerk Milieu en/of ruimtelijke ordening (Groningen) deelnemen aan het programma van het Gronings Groen, een GroenLinks collega tipte mij hierover en uiteraard hoop ik dat ik deze dag daarbij aanwezig kan zijn (men heeft maar beperkte plaatsen beschikbaar en Groningers gaan uiteraard voor).

Vrijdag 27 september neem ik deel aan een werkbijeenkomst VN Verdrag NU Samen Waarmaken, deze bijeenkomst te den Haag kan ik bijwonen vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen. Moet voor mezelf goed gaan opletten wie en wat ik bezoeken ga vanuit welk netwerk/werkgroep i.v.m. de reiskosten declaraties en/of overige declaraties indien van toepassing.

Vanuit GroenLinks landelijk en Europa kwamen en komen er ook diverse uitnodigingen voorbij ‘fietsen’, moet voor mezelf heel goed opletten waar ik mijzelf wel en niet voor ga aanmelden.

Tussen 13 september en 26 september gaan de kandidaat-lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen vier keer met elkaar in debat, bij 1 van die debatten zal ik zeker aanwezig zijn.

Gelukkig hebben oplettende vrienden afgelopen maand veel kortingskaarten voor mezelf verzameld waarmee ik (bijna/) gratis door heel het land kan reizen, moet wel even opletten waarvoor ik deze zal gaan inzetten, zeer waarschijnlijk voor alle GroenLinks reizen omdat ik de rest gewoon kan declareren. Best wel lekker om zo’n volle agenda te hebben, zou wel handig zijn als deze een beetje met mij mee zou gaan denken 😉

Tijd efficiënt gebruiken

Mijn PC liep en loopt niet meer zoals deze zou moeten draaien, Windows Vista was en is echt een rampenversie van Windows.

Al jaren geleden toen ik mijn MBI opleiding volgde 1998/2003 trok Linux mezelf behoorlijk aan maar deed er niets mee, momenteel is mijn PC vrij instabiel maar ben deze tegelijkertijd glas hard nodig en heb er geen tijd voor om uren achter het kreng te zitten.

Vanochtend was ik maar begonnen om alle belangrijke bestanden die ik zou willen behouden veilig te stellen, iets wat een paar uur duurde…

Kon uiteraard gewoon bij de PC weglopen en woonde om 10:00 vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen een vergadering bij vanuit een van onze sub werkgroepjes.

Zal niet volledig in detail treden maar wij wensen o.a, meer naamsbekendheid te krijgen, daarnaast moesten wij onderling een beetje gaan overleggen welke taken wij wel en niet beschikbaar voor zijn.

Uiteraard ga ik weer eens op de koffie bij mijn ex-werkgever, even laten zien hoe het nu met mij gaat en daarnaast laten weten wat mij momenteel bezig houd.

Met een goed verhaal scoor je dan 3 vliegen in 1 klap:
– De zorginstelling waar ik werkzaam was
– Een onderdeel van het SWW (begeleid werk)
– De cliënt

Nu kunt u zich afvragen waar de efficiëntie zit?

1. mijn PC ratelde wel door terwijl ik elders zat
2. hoef zelf niet een verhaal in het veelvoud te gaan vertellen maar zorg ervoor dat het bij de juiste personen komt te liggen (mijn ex werkgever en het SWW onderdeel wat daarbij aangesloten was/is)

Uiteraard was en ben ik ook wel een beetje benieuwd naar hoe alles met iedereen is, ik tref wel eens ex cliënten op straat die dan met hen verhalen aankomen.

Zelf leer ik er van, blijf mede daardoor ook echt actueel qua gang van zaken en ja, een beetje pr voor mezelf om een baan te kunnen gaan vinden en/of beleidsmatige standpunten in te gaan brengen is mogelijk via deze weg.

Ten alle tijden moet je weten waarover je het hebt, teveel informatie gaan verzamelen zal vast niet gaan werken, dus kies ik hierin voor een handige middenweg.