Vergadertijger ;-)

Afgelopen dinsdag was ik aanwezig bij een vergadering georganiseerd door mijn verhuurder en woonbond met als thema: Zou ieder hoogbouw complex een huismeester moeten hebben?

Vanuit iedere plaats in Drenthe waar Domesta woningen verhuurd kunnen een aantal huurders hierover mee praten waaronder ikzelf.

Alle vraagstellingen en details zijn ons nu volledig duidelijk geworden, de belangrijkste vragen zijn heeft ieder hoogbouw complex nodig, wat worden de taken van de huismeester, willen zij wel overal een huismeester inzetten, hoe zit het met de kosten (die vraag is eigenlijk wel beantwoord).

Wanneer wij overal of per complex overal een huismeester in zouden willen gaan zetten moeten de huurders van het betreffende complex er ook voorstander van zijn (70% van de bewoners).

Hoe informeer je de huurders op de beste manier over de plannen en doe je navraag over wat hen grootste belangen zijn? Hier zal komende avonden nog veel over vergaderd worden zonder verhuurder erbij, dus we kunnen lekker vrijuit onze vragen en opmerkingen kwijt.

Afgelopen vergadering was ik een beetje observerend bezig, we kregen toch alleen maar uitleg over wat exact de bedoeling was van onze beperkte werkgroep qua huurders, komende vergadering kan ik knallen. Zelf ken ik de voor en nadelen van de plannen, je moet er wel rekening mee houden dat complex 1 complex 2 niet is.

Aan de hand van de vragen die wij mee kregen schroef ik alvast een klein voorstel opzetje in elkaar met de voor en nadelen erbij, daarnaast natuurlijk mijn vragen en eventuele opmerkingen.

Morgen organiseert GroenLinks een conferentie over decentralisaties, hoe ga je hier als gemeenteraadslid, wethouder, burgemeester mee om? Voor mezelf een heel interessant thema om over na te denken en mee te discussiëren.

De locatie is het Eerste Kamer gebouw Binnenhof 22 Den Haag, mooi loopafstand van het station dus, moet vermoedelijk alleen mijn legitimatie bewijs niet vergeten.

Aanstaande zaterdag organiseert het ZiGL-alumnibestuur een terugkomdag voor alle alumni van Zin in GroenLinks. Marije Cornelissen, één van onze geweldige Europarlementariërs, zal haar inspirerende Masterclass Praktische Politiek geven. Hier zal ik uiteraard zeker bij aanwezig zijn, zelf had ik een poosje Praktische Politiek geleerd maar aangezien de studie te duur werd was ik ermee gestopt helaas, dankzij mijn ZiGL10 leergang was mijn kennis uiteraard weer heel goed opgefrist en ben dus ook benieuwd naar de Masterclass Praktische Politiek.

Aansluitend is er een borrel, vind het uiteraard ook heel tof om weer even met ‘mijn’ mede ZiGLaars bij te kletsen, hoe is het met iedereen en wat houd men bezig op dit moment?

Voor morgen zal ik mijzelf nog wel een beetje extra verdiepen in de stof, omtrent aanstaande zaterdag zou ik zeggen:”Tot zaterdag alvast ZiGLaars!”

Paar vragen mijnerzijds

Zover ik denk te weten komt de goed heilig man niet uit Spanje maar Turkije.

De pieten zijn en waren onzijdig, aan de stem kun je wel horen of je een manlijke of vrouwelijke piet voor je neus hebt staan.

De Zwarte piet is zwart omdat deze door teveel schoorstenen geklommen was.

Andere kant van de discussie, je zou iemand ook de zwarte piet toe kunnen bedelen..
Het zwarte werd en wordt dan meteen gekoppeld aan negatief, zou je discriminerend kunnen vinden (de zwarte piet is slaaf van sint).

Wie was en is werkelijk sinterklaas?

In het Engels dragen sinterklaas en de kerstman dezelfde naam, welke van de 2 zullen wij moeten gaan opheffen?

Plagiaat was en is strafbaar, wie gaat er het als eerst de deur uit?

Sinterklaas met zijn pieten of de Kerstman?

Deze ophef over het sinterklaas feest vond en vind ik zelf wel een beetje overdreven.

Stel dat wij alle pieten een ander kleurtje gaan geven (aldus voormalig zwarte piet meerdere malen), dan wordt ik bij voorkeur de Groene piet, rode en of roze piet.

Groen zat en zit gekoppeld aan een partij, een milieubeweging en ook nog een energie leverancier waar ik het goed mee vinden kan (handig om reclame te maken)

Het rode zal vast ook wel ergens aan te koppelen zijn, zelfde geldt voor het Roze.

Vraag was en is, willen wij een feest in stand houden ja of nee?

Het sinterklaas feest is een stukje cultuur naar mijn idee, deze werd wel eens goed en fout ingezet… Het bekende zakje zout met een knipoog en het dreigen met de roe..

Zelf hoop ik dat ik voor straf in de zak van sinterklaas mag gaan belanden en mee moet naar Spanje!

Naar mijn idee zal dit gewoon een eindeloze discussie gaan worden, relativeer de zooi gewoon en leer hiermee correct om te gaan.

Ingewikkelder kunnen wij het niet maken, makkelijker wel.

Gegroet namens Zwarte piet, Groene piet, Reclame piet en filosofische piet

Soms ben ik een echte onderhandelaar.

De vakantie is al weer een poosje voorbij en de activiteiten vanuit diverse werkgroepen en platformen nemen weer toe.

Met oog op de toekomst was en ben ik van plan weer alle gemeenteraadsvergaderingen te gaan bijwonen, uiteraard met een dubbel doel:

1. Wat leeft er binnen Hoogeveen politiek gezien (de verkiezingen straks)
2. Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen krijg ik ook telkens met ‘zwaardere’ materie te maken en aangezien ik ook de PR man ben moet en wil ik wel beter weten wat er in Hoogeveen allemaal speelt.

Vanuit GroenLinks organiseert de Eerste-Kamerfractie van GroenLinks op 1 november een conferentie over decentralisaties. Hoe ga je hier als gemeenteraadslid, wethouder, burgemeester mee om?

Ben dan wel geen gemeenteraadslid, wethouder, of burgemeester maar het lijkt mij interessante stof om over na te gaan denken en bespreken met mijn collega’s van GroenLinks.

Vanaf 29 oktober aanstaande wenst mijn verhuurder in samenwerking met de woonbond een soort van Bewonersadviesgroep omtrent huismeester beleid te gaan opzetten.

Zelf zou ik daar graag bij aanwezig willen zijn maar de vergader locatie zit in Emmen, 4x reizen met het OV naar Emmen is ook niet gratis des te meer dat je vanuit Hoogeveen via Zwolle zou moeten gaan reizen.

Per mail merkte ik dat ook gewoon op aan een van de organisatoren van mijn verhuurder.

Kreeg meteen netjes een bericht terug met daarbij de opmerking dat ik welkom was bij alle vergaderingen, dat ik mijzelf omtrent de reiskosten geen zorgen hoefde te maken.

Deze worden op maand basis gewoon vergoed, daarnaast heeft men ook nog een Groen hard, het met elkaar mee kunnen liften vanuit Hoogeveen naar Emmen vond men ook geen verkeerd idee.

Zou eigenlijk iets vaker mijn mond open moeten trekken op deze manier 😉

Global Day of Solidarity

Afgelopen woensdag ontving ik een mailing vanuit Greenpeace, met daarin teksten van een Greenpeace-medewerker die nu vast zit in Rusland. Zij sprak niet alleen uit haar eigen maar ook namens 29 medegevangenen hen onzekerheid uit omtrent het vast zitten daar.

Woorden Faiza 12 september dag voor gesprek:

Gevolgen 29 september rechtbank:

Twee maanden in voorarrest: dat is de realiteit voor 28 actievoerders en 2 journalisten die de aandacht vestigden op olieboringen in het Russische deel van het Noordpoolgebied.

Zij protesteerden voor hen en (indirect) ook ons recht, Faiza, de 27 mede actievoerders beseften vooraf dat er enkele risico’s aan zouden kunnen gaan kleven…

Maar dit, dit had toch ‘niemand’ verwacht?
Om nog maar te zwijgen over de 2 journalisten die er ook in onzekerheid vast zitten, deze behoren ons toch het nieuws te brengen?

Gazprom staat bekend om zijn onveilige veiligheidsreputatie,
Shell heeft er vorig jaar een zooitje van gemaakt in Alaska en de Noordpool, en nu deze twee bedrijven gaan samenwerken is het zeker wachten op een ramp!

Was vandaag zelf graag naar den Haag gegaan om mijn steun betuig te gaan geven vanaf afstand, mijn agenda stond en staat bom vol met afspraken waarvan ik er 1 vandaag niet annuleren kon helaas…

Wel vraag ik mezelf af waarom de 28 actievoerders van Greenpeace en 2 zo journalisten zo in onzekerheid moeten zitten, vanuit Greenpeace gaven eigenlijk alle actievoerders aan netjes te gaan protesteren wat men ook werkelijk deed.

Ben zelf soms een ‘beetje gek’ misschien, zou nu direct de 28 actievoerders en 2 journalisten vrijlaten, met hen in gesprek gaan wat anders en beter zou kunnen + er een schadevergoeding aanvast plakken in hen richting.

Actievoerders van Greenpeace wereldwijd beschikken over toekomstvisie, die mensen moet je niet in de boeien slaan maar juist daarmee ga je in gesprek!

Eigen schuld dikke bult, eerst moeten er veelal dingen mis gaan met de natuur voordat men gaat nadenken hoe had dit (onze ramp/probleem) ooit kunnen gebeuren, had nooit zo gemogen!

Kan mij daar echt kwaad om maken, “wat doen wij met ons kernafval?”,”Ja het is ooit eens gemaakt en we leefden er lekker op toch..”,”dom dat het gecreëerd was maar jammer dan”

Stukje kortzichtigheid, gaswinning binnen Groningen hetzelfde verhaal,………

Eerst denken dan doen gaat er bij sommigen moeizaam in, hoop dat hiermee eens wat zal gaan gebeuren.

Soms krijg je met een beetje een grote mond meer voor elkaar

Vorige week donderdag ontving ik vanuit Harting-Bank te Meppel een vrij vervelende brief, moest een herindicatie formulier invullen om aan te kunnen tonen dat ik mijn aangepaste bed met matras nog steeds nodig zou zijn.

Op het formulier stonden maar 6 standaard vragen, vraag 1 t/m. 5 waren eenvoudig te beantwoorden en daarbij hoefde ik alleen maar ja of nee in te vullen.

Vragen waren in de vorm van 1. heeft u nog steeds last van blauwe plekken, 2. kamt u doorlig plekken 4. iets met botbreuken 5. een soort gelijk iets en 6 overige, gaarne toelichten.

Schreef in het kort op dat ik kampte met NF, dat het een progressief ziektebeeld is en gaf de reden op waarom in het verleden het bed en matras waren aangevraagd en in het kort hoe het nu is.

Nadat ik de enveloppe dicht had geplakt dacht ik bekijk het maar, dit stukje ga ik niet op de bus doen naar voormalig Emcard, nu weer naar Harting-Bank et cetera. Ik wil niet ieder jaar met mijn ziektebeeld bezig zijn en weet ook heel goed dat mijn lichaam er nu wat ‘slechter’ aan toe is dan vorig jaar.

Dit gaf ik telefonisch vriendelijk door en men accepteerde dat gelukkig.

Belde vervolgens wel met mijn verzekeraar, omschreef wat er gebeurd was, dit was namelijk de tweede her aanvraag al (vorig jaar had ik er ook een).

Prijs van een nieuw bed + matras is 3000,– ik lig op een gebruikt geval die telkens maar tijdelijk was uitgeleend gezien het aantal beschadigingen erop zitten + de wijze waarop hij verstrekt werd (2x 3 maand gratis via de gemeente, daarna op week basis huren via de verzekeraar voor 60 Euro per week).

60 x 52 = 3120

Op 8 oktober aanstaande krijgen wij nog een keer een gesprek en ik vermoed dat men dit maal wel op koop zou willen overgaan omdat ik dit maal in gesprek kom met een specialist omtrent dit onderdeel (wat de vorige keer niet gebeurd was bij mijn weten).

Hoop dat het lukken gaat maar zover ik van de telefoniste vernam begreep zij de vraag heel goed in combinatie met hen regels over verstrekking van hulpmiddelen.

Op 8 oktober aanstaande hebben wij ook weer een vergadering vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen.

Een aantal van mijn favoriete thema’s zoals hulpmiddelen, huishoudelijke ondersteuning en participatie in de ruimste zin van het woord.

Vooraf zal ik mij uiteraard goed in die stof en overige stukken gaan verdiepen, hoef mij iig niet te vervelen voor die tijd.