3 x is scheepsrecht

Afgelopen donderdag had ik wel een hele bijzondere dag achter de rug, het begon al vroeg aan het eind van de ochtend. Zelf bleek ik mij eerder al opgegeven te hebben voor de Nacht van de Vluchteling mei 2014, dit maal zou ik alleen maar willen gaan meelopen onder de voorwaarde dat ik te korten op mijn streef bedrag niet zelf zou hoeven bijleggen.

De trein rit heen en terug is al duur genoeg voor mezelf met een beetje pech, heb het geluk dat mensen vanuit mijn vriendenkring NS kortingsacties goed in de gaten houden en mij kaartjes toestoppen of voor mij aanschaffen wetende dat ik in die periode toch met de trein moet reizen.

Op dit moment werkt mijn profiel nog niet maar zeer waarschijnlijk zal deze binnenkort te vinden zijn op http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge_1

Belangrijkste argumentatie om mee te lopen van mijn kant uit zijn de volgende:

1. ‘Wij’ lopen te klagen over ‘luxe’ problemen die zeker relevant zijn, via o.a. diverse GroenLinks netwerken en werkgroepen kaart ik ze gewoon aan. Naast GroenLinks breng ik ook dingen naar voren via het CNV(j) de Realisten, het Gehandicaptenplatform te Hoogeveen, CG raad en platform VG.

Een vluchteling heeft helemaal niets tijdens zijn/haar grote reis, daar mag wel eens bij stil gestaan worden.

2. weet vanuit de organisatie dat de gelden ook goed besteed zullen gaan worden door bijvoorbeeld de vluchteling zelfredzaam te gaan maken (anders zou ik ook niet gaan meelopen en/of er überhaupt geld aan uitgeven mocht er iemand aan mijn deur staan met een collecte bus).

3. Mijn eigen grenzen verleggen, testen wat ik aan kan en ‘stiekem’ laten zien dat ik meer talenten in huis heb

Oude zaak van fraude:

Omgeving 2006 was o.a. ik zelf financieel gezien opgelicht wat ik intussen allang ‘vergeten’ was, 9 december komt de zaak voor te Assen en het ziet er naar uit dat alle slachtoffers hen geld terug gaan krijgen, afgerond naar beneden zal dat 120,– voor mezelf zijn.

Moet nog kiezen of ik de zitting wel of niet ga bijwonen, slachtoffer hulp gaf op papier aan liever wel maar na een telefoontje met hen zou het niet perse nodig zijn.

Zonder mijn aanwezigheid kan de zaak gewoon gewonnen of verloren worden, met mijn aanwezigheid dien ik wel in Assen zien te komen waarbij ik ook weer onkosten maak.

Verkiezingen:

Vanuit GroenLinks Hoogeveen was het even spannend, zou ik wel of niet op de lijst komen te staan? Op onze lijst staan nu 9 kandidaten en alle aanwezigen gingen ermee akkoord dat ik op plek 8 zou komen te staan.

Het campagne voeren kan nu echt gaan beginnen! 😉

Spannend/ontspannend

Nog één nachtje slapen… morgen stellen de leden het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor GroenLinks Hoogeveen vast, voor mezelf hoop ik op plek 4 of lager terecht te komen.

Dankzij de leergang Zin in GroenLinks had en heb ik intussen gelukkig veel positieve dingen bijgeleerd over mezelf die ik ook binnen GroenLinks Hoogeveen zou kunnen gaan inzetten.

Morgen dien ik uiteraard wel een meerderheid van alle aanwezige leden ervan zien te overtuigen waarom ik mezelf graag op plaats 4 zet of misschien iets lager.

Mede dankzij de leergang Zin in GroenLinks 10 durf ikzelf wel te stellen dat ik de wetten van oorzaak en gevolg gecombineerd met toekomst visie beter denk te kunnen verwoorden.

Aanstaande vrijdag las ik (per toeval) even een dagje pauze in, even mezelf extra hard gaan uitsloven binnen de sportschool om mijn grenzen te verkennen en daarna wat ‘lui blijven hangen’ in de sauna.

Aanstaande zaterdag ga ik de werkconferentie ‘Zorg, daar ga je zelf over!’ bijwonen georganiseerd door De Linker Wang, het GL Netwerk zorg & GroenLinks het Gooi.

http://noordholland.groenlinks.nl/node/103767

Vanuit mijn eigen kant vanuit werk en privé ervaring had en heb ikzelf al veel gezien, dat maakt voor mezelf deze werkconferentie dus ook alleen maar interessanter.

Soms zou ik wel wat hulp van een secretaresse kunnen gebruiken

Momenteel ga ik weer een lekkere drukke periode tegemoet zoals gewoonlijk omstreeks deze tijd, de regionale en Europese verkiezingen komen er nu echter bij.

Binnen de Europese verkiezingen zie ik Bas Eickout graag op plek 1 en Marije Cornelissen toch liever op plek 2 (werk aan de winkel dus!). Buiten mijn persoonlijke voorkeuren om zal ik uiteraard wel aandacht gaan schenken aan alle kandidaten.

Wij Zijn Europa, ikzelf ben blij met de volledige kandidatenlijst en ken ook diverse mensen op persoonlijke titel in de ruimste zin van het woord. Hoe krijg je mensen naar de stembus voor de Europese verkiezingen vond en vind ik zelf een belangrijkere vraag?

De mensen die wel serieus van plan zijn om te gaan stemmen, nog niet weten op welke partij adviseer ik gewoon om op GroenLinks te gaan stemmen. Het hoe, wat en waarom lijkt mezelf het belangrijkste.

Wat te denken over de mensen die niet naar de stembus gaan voor de Europese verkiezingen?

Die groep blijft mezelf ‘dwars’ liggen, “Europa licht zover weg”,”wat heeft het voor zin om überhaupt te gaan stemmen krijg ikzelf ook vaak op mijn dak”

Landelijk en regionaal kost het mezelf de minste moeite om te verkondigen waarom het belangrijk is om de stembus te gaan bezoeken, provinciaal en Europees blijft lastig.

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen staat er een algemene ledenvergadering van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland in mijn agenda op 27 november aanstaande te Utrecht.

Daar zal ik ook zeker bij aanwezig zijn. 😉

Op 28 november om 19:30 aan het gemeentehuis te Hoogeveen, zal er een algemene ledenvergadering plaats gaan vinden om o.a. onze GroenLinks Hoogeveen kandidatenlijst vast te gaan stellen.

Zelf hoop ik op voldoende ondersteuning voor plek 4 of lager.

Op 30 november aanstaande zat en zit ik lastig, provinciaal gezien vindt er dan vanuit GroenLinks Drenthe een algemene ledenvergadering plaats, tegelijkertijd vanuit de Linkerwang een Werkconferentie te Hilversum.

De werkconferentie te Hilversum verdient ook de meeste aandacht mijnerzijds.

Hoe zal dit alles gaan werken?

Jaaaaren geleden gaf mijn eigen lichaam het een beetje op, was wel weer goed gekomen dankzij diverse medisch deskundigen en om en bijscholingsmogelijkheden.

Het blijft mezelf Dwars zitten, per 2006 verloor ik mijn vaste baan waarvoor ik taak inhoudelijk niet was opgeleid en mocht nadien ook niet meer naar school (blijf maar in de Wajong was het antwoord).

Waarom kreeg ik geen geldt om opnieuw naar school te kunnen gaan, jammer dan maar het zij zo. Op dit moment had en heb ik veel moeite met het inschakelen van hulpmiddelen en bronnen.

Qua kunde van mijzelf, ik zech het niet graag maar ben intussen al wel 35, niet echt aantrekkelijk voor een toekomstig werkgever (eerst werken dan bijscholen?).

Op 3 december aanstaande staat er een ledenvergadering op de agenda vanuit het gehandicaptenplatform Hoogeveen, zal vooraf nog veel huiswerk moeten gaan verrichten.

Onhandige data maar op 5 december aanstaande zal mijn kunstgebit op orde zijn 😉

Op 11 december zal ik aanwezig zijn bij een themabijeenkomst over de toekomst van de Wmo en de langdurige zorg en een themabijeenkomst over de Participatiewet.

Op 14 december ga ik uiteraard naar het Groenlinks congres, misschien zal ik vooraf nog wat huiswerk gaan doen.

Op 16 december stond er een leden borrel op de agenda vanuit de Realisten dit wordt nu samengevoegd met een info-avond over de Participatiewet, die wet zal ik dan intussen wel uit mijn hoofd kennen

Zet Klaas Woltinge op 4

Vanuit GroenLinks Hoogeveen krijgen wij op 28 november een algemene ledenvergadering om 19:30 aan het gemeentehuis te Hoogeveen.

Een van de onderdelen die hier besproken zal gaan worden is hoe onze kandidatenlijst er uit zal gaan zien, zelf wens ik uiteraard sowieso op betreffende lijst komen te staan maar bij voorkeur op plek 4

Uiteraard zal ik nu al vast beginnen met een beetje campagne te gaan voeren in de hoop dat de ledenopkomst ook lekker hoog zal zijn 😉

Inhoudelijke deskundigheid, Welke relevante deskundigheid en/of ervaring heb je, die van belang is voor het lidmaatschap van de Gemeenteraadsfractie van GroenLinks?

Vanuit het CNVJ (Christelijke Nederlandse Vakbond Jongeren) heb ik diverse trainingen gevolgd omtrent de WAJONG regeling en hoe bedrijven en werkgevers te benaderen om meer uitleg te geven over de WAJONG. Concreet hield dat in dat ik een paar maal per maand aan diverse bedrijven presentaties gaf over ?Wat de kwaliteiten van een WAJONGER zijn en wat de voordelen zijn wanneer men een WAJONGER in dienst neemt?. Het publiek varieerde van 2 tot 100 man. Na mijn speech beantwoorde ik vragen uit het publiek.

Mijn meest relevante deskundigheid heb ik opgedaan bij de Leergang Zin in GroenLinks 10 waarvan ik veel had bijgeleerd, ondanks dat de leergang intussen voldoende is afgerond blijven er uiteraard wel terugkom dagen volgen deels voor de gezelligheid maar uiteraard ook om onze kennis bij te veilen of om thema’s te bespreken.

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen heb ik ook meerdere taken in mijn portefeuille, waaronder toegankelijkheid en het openbaar vervoer. Hierover hebben wij periodiek overleg met de wethouder.

Motivatie, Wat zijn je motieven om je als kandidaat beschikbaar te stellen?

Ik ben zeer geïnteresseerd in politiek, ik volg het op de voet. Om mij heen zie ik veel dingen goed gaan, maar ook veel dingen niet goed gaan. Nu kan ik vanaf de zijlijn klagen over het beleid van de gemeente maar het is effectiever om zelf mee te doen en dat beleid mede vorm te geven.

Ik zou graag verkiesbaar willen zijn voor een plaats in de gemeenteraad. Bij de verkiezingen van 2006 stond ik op plaats vier. Als de uitslag gunstig is voor ons en we een of meer zetels erbij krijgen wil ik me graag als volksvertegenwoordiger inzetten voor de gemeente. In de afgelopen periode heb ik mij een goed beeld kunnen vormen van het raadswerk, omdat ik er meer en meer betrokken bij raak.

Ik ben een bekende binnen GroenLinks Hoogeveen, vanuit mijn vorige baan zijn er nog steeds mensen waarmee ik goede contacten heb. Ook diverse ouders van jongeren leggen zo nu en dan hen vraagstuk over hun kinderen of privé situatie bij mij neer. Deze genoemde groep zal vast weer op mij gaan stemmen. Ook de bewoners van de Arend kennen mij vrij goed. Vlak voor 2000 heb ik daar het stankoverlast probleem opgelost (wat eerst met de verhuurder speelde) door het door te schuiven naar de gemeente.

Sinds ik aan de Leliestraat woon, ben ik vrij vlot vraagbaak geworden voor mijn mede portiek bewoners en Domesta Hoogeveen. Mevrouw Hoogeveen van Domesta Hoogeveen (opzichter/contact persoon van deze straat), heb ik diverse adviezen gegeven die zij nu toe past.

Mede doordat ik voor iedereen behulpzaam ben of wil zijn, weet men mijn adres snel te vinden.

Zoals u ziet sta ik heel dicht bij de samenleving. Daar moet GroenLinks zijn voordeel mee doen en mijn kennis kan ik goed inzetten tijdens mijn raadswerk.

Positie van de fractie, Hoe zie je de taak van de gemeenteraadsfractie?

De fractieleden zijn de ogen en oren van de maatschappij. Als raadslid spreek je veel met verschillende partijen zoals: burgers, instellingen, ondernemers en andere belanghebbenden. Het is de kunst om deze geluiden om te toveren in het GroenLinkse geluid, om aanvullingen te geven op voorgestelde moties van andere partijen en op het beleid van het college.

Hoe stel je je de samenwerking in de fractie voor en wat zijn daarbij jouw sterke en zwakke punten?

Als fractie vorm je een eenheid en houd je elkaar op de hoogte van waar je mee bezig bent en met welke punten je gaat komen. Je adviseert elkaar en steunt elkaar waar nodig. Ik ben gewent om kritisch te zijn en ik durf mijn mening te geven. Ik hou er van om kort en krachtig te zijn. Het kan voorkomen dat ik als antwoord een grap maak of alleen maar een tegenvraag stel, waardoor antwoorden niet meer nodig is, daarmee relativeer ik de vraagstelling van de ander.

Verslag 7 November

Hoe ziet jouw Europa eruit?

Met 500 miljoen burgers zijn wij Europa. Zoveel mensen zoveel meningen. Om die meningen te laten horen organiseerde GroenLinks op donderdag 7 november Wij zijn Europa in Groningen. Met op het programma:

• Sywert van Lienden stond stil bij de steeds veranderende binnengrenzen van Europa in de afgelopen tweeduizend jaar.

Vond het zelf wel heel interessant om ook de kaart van Europa erbij te zien waarbij de grenzen in snel tempo telkens wijzigden, een aantal van die wijzigingen kende ik wel maar lang niet allemaal

• La Siréne zorgde tussen de onderdelen voor een muzikaal intermezzo.

Vanaf het begin van de presentatie waren mijn ogen gericht op wat er voor in de zaal gebeurde en zo nu en dan op het grote scherm rechts in de zaal waar telkens ook wel wat op te zien was.

Er was wat muziek te horen en het betreffende scherm werdt nog een paar maal aangepast waarna er een zangeres te horen was met een prachtige stem. Niets vermoedend draaide ik mijzelf weer bij zodat ik zicht had op de voorzijde van de zaal en bleek La Siréne bijna op mijn schoot te zitten.

Tijdens alle zang pauzes hield zij zich actief bezig met het publiek door tussendoor mensen deels ten dans vroeg en/of mee nam naar het podium.

• GroenLinks-lijsttrekker Bas Eickhout voerde een stevig debat met ‘euronihilist’ Thierry Baudet.

Bas en Thierry hadden beiden een bepaalde hoeveel minuten aan spreektijd die zij zelf konden indelen naar eigen smaak. Vond zeker de aftrap van Bas een goede zet waarbij hij op sceptische wijze sprak over de Euro en Europa van vroeger tot aan nu.

Uiteindelijk liet hij weten waar wij nu staan als Europa zijnde, verder moeten gaan met de kennis van plus en minpunten van Europa. Daar geef ik Bas ook groot gelijk in

• RTL-correspondent Stefan de Vries onderwierp Europa aan een kritische blik in zijn column.

• Comedian Arie Koomen fileerde ‘Brussel’.

De bijdrage van Arie Koomen vond ik zelf wel kei goed, aan de start legde hij voor en tegen naast elkaar als optie en ging vervolgens eigenlijk alleen maar tegen opties opratelen.

Dit deed mij deels lachen uit herkenning maar het zette mijzelf ook aan het denken, zelf ben ik best wel een Eurofiel met voorwaarden. Veel en waarschijnlijke de meeste GroenLinksers zullen Europa vast niet gaan idealiseren tot hoe en de wijze waarop het nu geworden is.

Wel kunnen wij als Europeaan en dus ook GroenLinks zijnde na gaan denken over alles wat nog beter zou kunnen. Populistische partijen en ook stemmers denken veelal in termen van probleem aanpakken is de oplossing.

 De Euro werkt niet, dus schaf maar af!
Wat ik op persoonlijke titel vrij jammer vind is dat Europa voor velen zo ver weg is, het “ver van my bedroom verhaal” XD

Nu ik dit zo schrijf weet ik ook heel goed waarom ik een GroenLinkser ben, wij houden ons veel bezig met oorzaak en gevolg en indien nodig denken wij er nog iets dieper over na.

Voor komende Europese verkiezingen wist en weet ik intussen nog beter hoe ik bijvoorbeeld Bas Eickhout en ook Marrije Cornelissen naar voren zou kunnen gaan schuiven tijdens gesprekken met (toekomstig) GroenLinks geïnteresseerden.

Alle kandidaten van GroenLinks Europa vond en vind ik top, Marrije Cornelissen zou ik zelf graag hoger op de lijst zien en binnen mijn kunnen gun ik haar een plek 2 (leuk om met bestaande GroenLinks stemmers over te praten tijdens het campagne voeren).

Wanneer ik met mensen in gesprek ga die weinig met de Europese verkiezingen hebben zal ik gaan uitleggen waarom het belangrijk is dat men wel naar de stembus zal ‘moeten’ gaan en voor een GroenLinkser te kiezen.

Afhankelijk van de persoon die ik dan spreek schuif ik uiteraard een kandidaat naar voren die het best bij hem of haar zou passen naast mijn eigen voorkeuren die ik zal vermelden afhankelijk van het gesprek.

Tijdens de borrel tijd gebeurde er iets leuks en ‘doms’, was vooraf voornemend om met de aanwezige kandidaten in gesprek te gaan en een soort van persoonlijk interview te gaan houden (had daarvoor voldoende kansen).

Als eerste praatte ik bij met 2 ZiGLaars die deel namen aan dezelfde training als ikzelf, ZiGL10. Vervolgens raakte ik in gesprek met een aantal mensen uit de provincie Groningen wat zeker interessante gesprekken op leverde. Nadien in gesprek gegaan met voor mezelf bekende Groningers en een bekende van RozeLinks.

Uiteindelijk was het ook laat genoeg om alle bekenden even gedag te zeggen, via Groningen Noord bestond er een optie om de laatste trein vanaf Groningen centraal naar Hoogeveen te kunnen behalen.

Andere optie was geweest om stevig door te lopen naar Groningen centraal, in mijn loop tempo zou dat zeker haalbaar zijn geweest maar daar durfde ik niet op te gokken.
Je zal maar een straatje verkeerd pakken 😉
(vervolg blog volgt)

Soms draag ik een dubbele pet

Vanuit het gehandicaptenplatform Hoogeveen is de PR deels een van mijn verantwoordingen,
participatie op de arbeidsmarkt had ik erbij gepakt als Wajonger zijnde.

Zelf mocht en mag ik o.a. bij diverse zorg instellingen gaan onderzoeken hoe goed men op de hoogte is van diverse regelgeving, waar men tegenaan loopt en ook of men ons gehandicaptenplatform kent.

Indien niet dien ik uiteraard een stukje voorlichting te geven over ons platform, tevens wat informatie materiaal daarvan achter te laten.

Alle vragen en opmerkingen tijdens de gesprekken dien ik gewoon bij te houden, tussendoor kan en mag ik adviserend bezig gaan dus op zich wordt het een heel nuchter gesprek/interview met.

Vanuit het CNV zet ik mijzelf behoorlijk actief in voor de Realisten, veelal bezoeken wij werkgevers door heel het land om een stukje voorlichting te geven over hoe alles werkt wanneer men een Wajonger in dienst wil nemen en wat de Wajong exact inhoud.

Veelal denken mensen dat een Wajonger een jongere is met een handicap, hoe deze in dienst te kunnen krijgen roept teveel vraagtekens op kort samen gevat.

In bovenstaande zin staat al een enorme denkfout, iemand van 35, 40, 45 et cetera zou ook best een Wajonger kunnen zijn (met name in het nieuws werd en word de term Wajong periodiek verkeerd gebruikt naar mijn idee).

Niet echt relevant om te weten in deze blog, maar wilde het toch wel even benadrukken 😉

Aangezien er voor een deel ook onderzoek gedaan zal gaan worden naar kent men de weg naar het gemeente loket, Thuishulp, het SWW, begeleid werk en vul maar aan…

Kan en mag ik ook wat informatie verstrekken over de Realisten, in doorverwijzende vorm als het al ter sprake komt (moet er niet op aan gaan sturen uiteraard).

Recentelijk had ik gevraagd aan de ‘begeleiders’ van ons promo team of ik wat flyers of ander info materiaal op mijn thuis adres zou kunnen gaan ontvangen met als doel deze achter te laten op plekken waar ik zelf graag een presentatie zou willen gaan geven.

Veelal bezochten en bezoeken wij vanuit de Realisten locaties die onder Zwolle lagen en liggen, op een aantal adressen kregen wij als Realist zijnde ook wel een soort van sjans met betaalde baan als gevolg.

Tussen de regels door hoop ik binnen Hoogeveen veel Realisten presentaties te gaan geven, heet dat niet eigen belang?

Vanuit Alescon ontving ik recentelijk een tenen krommend met de mededeling dat de WSW zou gaan verdwijnen (concrete blog volgt), graag binnen 14 dagen reageren en je zou je indicatie dan kunnen vervangen voor Groen, schoonmaak, productie, horeca, post of anders (gaarne toelichten).
Wat ik zelf fysiek aan zou kunnen staat er dus al niet tussen, daarnaast en dat is al een heel oud probleem… Mijn studie was en is niet meer actueel v.a. 2006 (ontslagdata destijds), destijds waren er voldoende gelden beschikbaar om opnieuw aan de bak te gaan mits je eerst maar een betaalde baan vond.

Dat vind en vond ik zelf al vreemd, bijscholing en aanpassingen op de werkvloer zijn nog steeds wel mogelijk in ‘mijn’ situatie.

Opnieuw naar school gaan red ik zelf financieel gezien niet, zonder mij te kennen en alleen te weten dat ik een handicap heb durft een toekomstig werkgever mijzelf ook niet zo maar in dienst te gaan nemen (kan ik mezelf prima voorstellen).

Waar ik mezelf kwaad om maakte en maak is het volgende: Er was en is geld voor bij en omscholing beschikbaar, wanneer je solliciteren gaat dien je vooraf een actueel papiertje in te gaan leveren bij werkgever x.

Wanneer je fysiek gezien al iets mankeert mocht en mag je je eigen al een beetje harder gaan bewijzen om aan de slag te kunnen gaan (wat gaat je ziektebeeld met je doen in de toekomst Klaas?). Die angst kan je voor een groot deel al weg halen tijdens het lopen van stage gekoppeld aan studie.

De studie is dan actueel, inzet tijdens de stage werden en worden dan ook veel duidelijker en zal je als Wajonger zijnde ook gemakkelijker aangenomen worden zonder vooroordelen.

Fysiek gezien begint mijn lichaam mijzelf wel steeds een beetje meer in de steek te laten, op een dom keukentrapje gaan staan lukt mij amper meer omdat ik dan in 1x wel heel duizelig wordt en dus uiteindelijk omval.

Met name binnen de zorg op een activiteiten centra voor mensen met een handicap had en heb ik toch volop praktijk ervaringen opgedaan, digitaal gezien was en ben ik ook vrij handig (stoot dat af omdat mijn Nederlands niet optimaal is).

Waarom niet meer inzetten op kwaliteiten van persoon x, een fulltime baan aannemen en daarnaast nog een volledige studie daarbij gaan pakken zal mezelf niet gaan lukken.

Wijk nu een beetje af van het onderwerp, stiekem reclame maken mag 😉