Soms loop echt alles van een leien dakje,

Vanochtend nam ik vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen deel aan de tweede visiebijeenkomst rondom vervoer in Zuid West Drenthe.

Samen met andere platformen, organisaties en ‘vervoerders’ hebben wij interessante dingen in kaart weten te brengen waar o.a. Stamm weer een stukje verder mee zou kunnen.

v.a. 12:15 meteen een handig moment om even langs het Werkplein te gaan om de formulieren voor het activiteitenfonds af te halen (deze staat vlak ‘naast’ het gemeentehuis waar ik vandaan kwam en ik was uiteraard te voet).

Vanuit het Werkplein lopend naar huis gegaan via de Hoofdstraat, onderweg nog even inktpatronen voor mijn printer gekocht die ik nodig ben om mijn reiskosten te kunnen declareren.

Gaf aan dat ik alleen zwart/wit wilde, na een discussie over de kosten van kleuren patronen en welk type patroon qua grote het voordeligst zou zijn in mijn situatie kon ik per toeval een dubbel pack kopen.

Daarin zit een zwart/wit patroon en kleuren patroon die maar 1a 2 Euro duurder is dan het zwart/wit model die ik wilde gaan kopen (was de laatste).

Vervolgde mijn weg aan de hoofdstraat en hield uit automatisme o.a. de blindengeleidestrook een beetje in de gaten, mijn fototoestel zat nog in mijn tas, dus dat werd meteen ‘leuke’ plaatjes schieten.

Vanavond vind eigenlijk de eerste nieuwe gemeenteraadsavond weer plaats waarbij de nieuwe raadsleden geïnstalleerd zullen gaan worden, deze zal ik ondanks dat ik niet in de raad zit uiteraard niet over gaan slaan.

Gaaf, soms ben ik best wel een mazzel kont!

v.a. de jaarwisselingen waren en zijn financieel gezien de maanden januari tot aan maart niet de leukste tijden, dit jaar was ik direct al mijn 360,– eigen risico kwijt zoals gewoonlijk waarvan ik de nota kreeg in maart dit jaar.

Omtrent mijn energie nota gebeurde en gebeurd op jaarbasis continu hetzelfde, de afrekening vond en vind plaats omstreeks dezelfde periode.

Recentelijk ontving ik vanuit CNV(j) de Realisten een mailing omtrent een uitnodiging kick-off Hete Pepers:

Op 26 maart is het zo ver! NJR, CNV Jongeren en FNV Jong lanceren officieel het jongerenproject Hete Pepers: een samenwerking om duizenden jonge baanzoekers te ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Met het project, dat minimaal een jaar gaat lopen, worden jonge baanzoekers getraind op sollicitatievaardigheden, ondernemerschap en 21st century skills. Het project wordt ondersteund door Microsoft Nederland en Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid.
Op 26 maart trappen we officieel af met o.a. Esther Peeters (voorzitter NJR), Michiel Hietkamp (voorzitter CNV Jongeren), Robbert Coenmans (voorzitter FNV Jong), Edwin Hageman (CEO Microsoft Nederland) en Mirjam Sterk (ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid).
Wij willen graag dat JIJ erbij bent! Want jij bent de Hete Peper waar wij het voor doen. Wat is er allemaal te doen tijdens de kick-off?

* Kom meer te weten over het Hete Pepers project;
* Geef ons jouw input over wat jij terug wilt zien op de Hete Pepers events of ons online platform;
* Krijg een kijkje achter de schermen bij Microsoft Nederland op Schiphol;
* Vraag Microsoft professionals (waaronder CEO Edwin Hageman) het hemd van het lijf over hùn carrièrepad . tijdens een netwerklunch;
* Vergroot je netwerk met jongerenorganisaties en mede-baanzoekers.

Vanuit het CNV Realisten team kon en kan ik reiskosten declareren, moest en moet daarvoor nu wel even een inkt patroon gaan kopen om het declaratie formulier met bonnen te kunnen retourneren.

Mijn eigen energie nota viel behoorlijk mee, hoefde veel minder bij te leggen dan ik vooraf verwacht had (terwijl ik wel veel vaker thuis zat en dus meer stroom en warmte afnam).

De last minute booking is zojuist goed aangekomen, aanstaande woensdag kan ik gewoon naar Schiphol vertrekken met de trein en overig OV, onze presentatie vanuit het CNV(j) hoef ik mijn eigen niet op voor te bereiden, maar zie het zelf wel als netwerk moment!

Zelf viel en val ik onder de oude Wajong regeling, reden voor mezelf dat ik mijzelf actief inzette voor het CNV(j) Wajong Promo Team wat nu intussen onder de noemer valt van de Realisten.

Vanuit het Wajong werkt promo team/de Realisten gaven en geven wij continu aan wat ‘onze’ beperkingen zijn in tweetallen (we hadden en hebben het dus wel over ons eigen ziektebeeld/handicap)

Gaven en geven een stukje motivatie dat diverse Wajongeren graag aan de bak zouden willen gaan binnen hen kunnen, in hoeverre de werkgever ondersteund zou kunnen gaan worden bij het in dienst nemen van..

Op zich goede regelingen, wel zat en zit er 1 tussen waar ikzelf niet zo gelukkig mee ben, bij/om scholing kan ik zelf niet meer ontvangen omdat ik tussen 1998 en 2001 een informatica opleiding had gevolgd en dankzij dat diploma tot aan 2006 werkzaam werd binnen de zorg.

v.a. 2006 stond en sta ik zelf dus weer aan de zijlijn, op vrijwillige basis was ik actief per 2007 voor de Huurders Federatie Hoogeveen, later Huurders verenging Hoogeveen, diverse GroenLinks netwerken voor en achteraf.

Vanuit een beetje een GroenLinks insteek hoop ik dat ik zelf een hoop bij zou kunnen gaan leren over werkgelegenheid voor mensen met een beperking.

In mijn verleden was ik al vrij vaak teleur gesteld bij het achter laten van mijn CV, men wist destijds nog beter aan mij te vertellen wat mijn ziektebeeld in zou gaan houden, dus dag Klaas!

Ben er zelf in deze op uit om de regeling om te gaan draaien, stuur mij wederom maar weer even naar een school opleiding die bij mijzelf past, de Nederlandse en Duitse taal zou ik zowel op MBO maar ook HBO niveau een mager 6je kunnen gaan scoren.

Met begrijpend lezen kan ik alles aan, mijn spelling is gewoon beroerd i.c.m. met sindsbouw.

Weer een puntje van bezuinigen he?

Levenslang handje ophouden en op mijn kont gaan zitten kon en wil ik niet, via die weg zou ik zelf afhankelijk blijven van..

Zou ‘onbetaald’ aan het werk kunnen gaan, maak mezelf dan nuttig voor de samenleving en de werkgevers hebben straks minder vaste krachten nodig qua werknemers!

Wat mis ik hierin?

Heerlijk

Heerlijk, kwam zojuist terug uit de sportschool,
In de haast naar de sportschool toe was ik helaas mijn MP3 speler vergeten die ik veelal gebruik ter ondersteuning op het ski apparaat (ski graag op het tempo van de hardcore beats).

Ondanks dat toch gewoon 3 kilometer afgelegd binnen 30 minuten tijd standje 10, het apparaat adviseerde mij om n.a.v. aantal streef minuten, leeftijd en gewicht standje 5 te gebruiken (wat ik zelf te licht vind).

Uiteraard na 30 minuten het apparaat op standje cool down gezet om nog even 10 minuten te kunnen uitskiën/uitlopen.

Vervolgens een kleine 10 minuten mijn borstkas en armspieren getraind om mij vervolgens weer een kleine 20 minuten te kunnen richten op mijn beenspieren d.m.v. de cardio toestellen, de kracht met name in mijn bovenbeenspieren viel mijzelf een beetje tegen (vanuit zit stand met je voeten een gewicht optillen d.m.v. je benen te strekken terwijl juist daar het gewicht aanhangt).

Wegens alle drukte van afgelopen verkiezingen, werkzaamheden vanuit het CNV(j) Realisten Promoteam, voorlopig extra werkzaamheden vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen i.v.m. komende decentralisaties sportte ik zelf iets minder vaak dan gewoonlijk, dat merk je dan wel heel snel ben ik intussen achter.

Eerst staan de Europese verkiezingen nog voor de deur, in ‘milde’ vorm zal ik hier zeker ook campagne voor gaan voeren (digitaal actief, binnen mijn regio zo actief mogelijk en landelijk heel rustig).

Was een maanesje van ‘alles’, probeer te ‘minderen’ met alle thema’s die mijzelf bezig hielden en houden, kan ikzelf niet en zou ik zelf ook niet eens willen.

Alles wat mij bezig hield en houd zou ik wel meer bekend binnen Hoogeveen gaan maken, vanuit het CNV de Realisten is dit al gaande, kan en mag presentaties gaan geven in mijn eigen regio (mocht vroeger ook wel maar gebeurde nooit).

Onderwerpen als Zorg, Hulpmiddelen, Werkgelegenheid, Toegankelijkheid tot en ondersteuning in de ruimste zin van het woord kan ik intussen veel meer mee.

Met name raadsvergaderingen en ook fractie overleggen ga ikzelf zo min mogelijk overslaan, had immers meerdere leer en streef doelen.

Betreffende streefdoelen waren voor mijzelf en anderen die mijzelf een beetje kennen eigenlijk wel vrij/glas helder, moet erkennen dat ik mijnerzijds snel door heb wat er fout zou kunnen gaan met idee x en daarin blijf hangen.

Waarom was en ben ik in bezit van een bruikleenbed met aangepast matras (met plas hoes eromheen) die ik huur voor 60,– per week wetende dat mijn ziektebeeld progressief is?

Winkelwaarde van beide genoemde was en is nog steeds 3000,–

Verzekeraar kan/mag helaas geen nieuw bed+matras voor mezelf kopen, per kwartaal maar ff een dom formuliertje in gaan vullen met de vragen gebruikt u bed en matras nog steeds?

Zo ja, is er iets aan u situatie veranderd, indien ja: Gaarne toelichten!

Hele domme en soms kwetsende vragen, op mijn adres zaten en zitten er maar 3 hele vervelende tumoren in mijn rug die tot nu toe niet te verwijderen waren en zijn.

Er kwamen en komen er wel meerderen bij waarvan de meeste gewoon knap irritant zijn, door kromming in mijn rug kon ik allang niet meer op mijn buik liggen.

Het beste sliep ik op mijn rechterzijde of linkerzijde, de rug was fysiek gezien ook mogelijk maar werd dan wel wakker met nare dromen.

Op mijn rechterzijde sliep en slaap ik veelal prima (fysiek gezien), lukt het dan ff niet ga ik gewoon op mijn rug liggen (ligt het lekkerst maar blijf veelal dan wel vreemd dromen in vervelende vorm of val gewoon niet in slaap).

Wanneer ik bewust en ook vooral onbewust ga liggen op mijn linkerzijde, voelt bij voortijdig wakker worden de linker arm als ‘dood’ aan, het linkerbeen tilt zich ongewenst een standje op waarvan ik denk:”knap dat je dat kan Klaas”,”nu weer ff plat gaan omdat ik niet aan je gevraagd had om een circus act te gaan vertonen” (krijg dan een spastische trek en het voelt niet echt aangenaam om het been handmatig ‘plat’ te drukken.

Was en ben bezig om hier een PGB regeling voor elkaar zien te krijgen voor alleen de dingen die ik zelf niet zou kunnen, dat was en is moeilijk haalbaar.

Was en ben zelf hierin ook vrij ‘lui’, had en heb in zekere vorm behoefte aan huishoudelijke ondersteuning omtrent de dingen die ik zelf echt niet meer kan!

Qua indicatie stelling bleek en blijk ik een lastig geval te zijn, kan in aanmerking komen voor volledige ondersteuning wat ik zelf niet wens, voel ik mezelf ook te goed voor.

Alles in mijn uppie doen gaat ook niet meer even gemakkelijk, tillen, bukken en op een trapje staan worden steeds ingewikkelder (alleen die klussen wens ik dus ook te gaan uitbesteden).

Het was en is eigenlijk een beetje het tussen wal en schip vallen verhaal, vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen gaan wij ons hier ook even mee bezig houden maar dien ik zelf wel ff mijn hele medische geschiedenis + bijkomstigheden goed in kaart te brengen tot aan nu met mijn PGB hulpvraag.

Update 23-03-2014:

In verband met Nederland doet werd er gisteren een Fancy Fair met rommelmarkt georganiseerd door de Noorderbrug op mijn ex werklocatie van 2001 tot 2006, vanuit gehandicaptenplatform Hoogeveen was ik daarbij uiteraard de hele dag aanwezig.

Doel hiervan was om via onze zijde ons platform op de kaart te gaan zetten, waar kan men ons vinden, wat doen wij en wie zijn wij? Daarnaast zijn wij uiteraard ook op zoek naar meer vrijwilligers.

Was best wel leuk om veel ‘ex’ cliënten en collega’s terug te zien, naast genoemde groep trof ik oud bekenden binnen de gezondheidszorg en diverse organisaties waarmee ik goede gesprekken had gehad omtrent hulpmiddelen.

In mijn ‘pauzes’ ook deel genomen aan een aantal testen zoals veters strikken met 1 hand, een brief gaan lezen met een speciale bril waarbij het zicht helemaal scherp was en je zelfs de kleine lettertjes goed zou kunnen zien.

Nadeel van die beperking was en is wel dat je letter voor letter te zien krijgt bij het lezen van een brief getikt in lettergrote 10 tot 12 maximaal.

Als laatste bij een vervolg test werd er een hand knijper ‘positief’ aangereikt voor mensen die moeilijk of niet kunnen bukken, zat gewoon rechtop op de stoel en moest met het verlengstuk van mijn arm die maar de lengte had van een gemiddelde stoelpoot de pen van de vloer oprapen.

Met een beetje concentratie lukte mezelf dat wel, zelf gaf ik aan hoe gaat het dan werken met een stukje papier (dacht vooraf dat je die eerst verkreukeld zou moeten kunnen krijgen alvorens je deze zou kunnen gaan oprapen)?

Er werd een geplastificeerd A4tje op de grond gegooid, deze kon ik met behulp van de grijper niet oprapen, de gehandicapte deelnemer die betreffende grijper ‘promootte’ liet zien dat juist dat hem ook niet lukte.

Had uiteraard ook een beetje ‘sjans’ gekregen met een paar taxi chauffeuses en gebruikers tijdens ‘onze’ nicotine ‘pauzes’. Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen zit het gehandicapten vervoer in de ruimste zin van het woord in mijn taken pakket en check dus alles ook graag vanaf alle kanten.

Omstreeks 16:00/16:15 ruimde ik onze stand netjes op omtrent de laatste dingen die er nog lagen en karde op de fiets naar huis (half uurtje stevig door trappen).

Bij thuiskomst mijn facebook en twitter en mail berichten gecontroleerd en vond het nodig om even onder de touch te gaan stappen.

Ergens prikte er iets aan mijn rechter voet een heel klein beetje, “alsof ik in een splintertje gestapt zou zij”. Tijdens het douchen keek ik ff en zag een heel klein blaartje, moest meteen aan de Nacht van de Vluchteling denken:

Hoe lang duurde deze vorig jaar, hoeveel blaren zaten er destijds aan mijn voeten?

Afgelopen zaterdag had ik ‘verkeerde’ schoenen aan die er netjes uitzagen, tijdens de komende wandeling trek ik wel goede sportschoenen aan die een vluchteling zijn/haar eigen niet eens zou kunnen permitteren om te kopen (alsof dat al het meest belangrijk voor hen zou zijn).

Zelf ben ik nog op zoek naar sponsoren, zit aangesloten bij een leuk team (team GroenLinks) met diverse bekenden van mijzelf, die luxe hebben de vluchtelingen echt niet!

Hoop dus ook zoveel mogelijk geld op te halen voor vluchtelingen en ontheemden wereldwijd, ben zelf ook niet de rijkste maar voelde en voel mij wel verplicht om stichting Vluchtelingen d.m.v. sponsorwerving zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge_1

Het is bijna zover, 19 maart verkiezingen!!!

Afgelopen zaterdag waren wij als GroenLinks zijnde aanwezig op de verkiezingsmarkt te Hoogeveen, behalve dat wij aan de verkeerde kant van de Hoofdstraat stonden omtrent het oppikken van zonlicht stond onze stand op de perfecte plaats naar mijn idee.

De Hoofdstraat is een langwerpige straat die maar 2 kanten uit gaat, voor de voetgangers stonden wij recht voor een soort van T splitsing.

Het publiek konden wij dus vanaf 3 punten gaan aanspreken.

De eerste 10 minuten flyerde ikzelf wat onhandig (we stonden met 3 man in een straat na wisseling van de flyeraars), vind maar eens een goede openingszin en pak niet de passanten die al langs je collega waren geweest.

Eerst stond ik letterlijk voor onze kraam en zag dat diverse mensen vlak langs de winkels liepen, achter de flyeraars om dus, waarop ik besloot exact op de T splitsing te gaan staan.

Niemand kon meer ongezien achter mij langs komen zodat ik in staat was meer mensen aan te spreken, achter mij was een smalle steeg die ik lichtelijk blokkeerde maar kon zonder te kijken wel horen of er wel of geen mensen liepen en keek op die momenten ook wel even netjes om.

Voorafgaand aan mijn flyer beurt kreeg ik al mee dat je veel niet stemmers zou tegen gaan komen, veelal in de vorm van heb geen vertrouwen in de politiek en/of ik stem al landelijk!

Een 2e opmerking was dat hen partij niet bestaat binnen Hoogeveen en daarom dus niet van plan is om te gaan stemmen. Dat vond en vind ik zelf erg, vaak waren en zijn dat de mensen die veel kritieken hebben op de politiek maar hen stem dus weg geven aan de meerderheid.

Blanco stemmen en/of gaan stemmen op een partij die het dichtst bij je straatje past zou dan toch veel verstandiger zijn?

Met het uit mezelf mensen aanspreken was ik er ook alert op wie er voor mij stond, kon het wel over Groen gaan hebben terwijl men zorg veel belangrijker vond (bewijze van).

Het onderdeeltje Zorg, onderwijs en kleurrijk ging ikzelf het meest over spreken, kreeg ook van diverse passanten de feedback na elkaar wat langer gesproken te hebben dat de feedback helder en duidelijk was.

Kreeg ook een beetje ‘sjans’ met een jonge dame die naar mijn idee net zou kunnen lezen, zij kwam met haar vriendinnen telkens terug naar onze kraam om de spiekbriefjes te bekijken.

Waren bestemd voor de GroenLinks geïnteresseerden maar gaf er maar 1 aan haar mee, leuk boekje voor haar ouders toch?

Tevens raakte ik in gesprek met een aantal overwegend VVD stemmers, iets tussen VVD en D66 in, dat werden interessante gesprekken waarop ik zelf het verzoek kreeg om aan hen toch maar wat campagne materiaal mee te gaan geven.

Tussen vandaag en woensdag aanstaande voordat de stembussen geopend worden probeer ik nog om mensen ervan zien te gaan overtuigen om op GroenLinks Hoogeveen te gaan stemmen.

Vervolgens een korte pauze in te gaan lassen, de Europese verkiezingen staan namelijk ook weer voor de deur.

de verkiezingen komen dichterbij!

Morgen even lekker campagne gaan voeren aan de Hoofdstraat te Hoogeveen,
Hoop tijdens het campagne voeren uiteraard zoveel mogelijk mensen te bereiken die eigenlijk niet van plan zijn om te gaan stemmen.

Tijdens het op straat campagne voeren kom je uiteraard veelal soorten mensen tegen, ben zelf ook wel eens een lijpo wanneer ik in een onbekende plaats langs een kraampje van bijvoorbeeld de VVD loop (laat mezelf dan overtuigen om VVD te stemmen en aan het eind van de rit geef ik eerlijk aan GroenLinkser te zijn).

Enigste vorm van oprechtheid die er dan mijnerzijds in zat en zit is problemen aankaarten en erbij vertellen hoe deze anders en beter opgepikt zouden kunnen worden in de hoop dat ‘zij’ dat intern wel mee nemen.

Realistisch gezien vertrouw ik erop dat wij dit jaar zeker 2a 3 zetels moeten kunnen behalen voor GroenLinks Hoogeveen, meer is alleen maar beter.

Tussen zaterdag eind van de middag en vlak voor dat de verkiezingen beginnen had en heb ik een leuke gevulde agenda gevuld met verjaardagen, buurt bezoekjes en vergaderingen vanuit divers vrijwilligerswerk.

Goed moment om ook op dat moment de verkiezingen en vooral ook GroenLinks Hoogeveen goed op de kaart te gaan zetten 😉

Veilig roken en verstandig stemmen

Pas geleden een soort van E-sigaret met 5 filters ‘gewonnen’ na het invullen van een vragenlijst, zodra de verkiezingen voorbij zijn wil ik wederom een poging wagen om te gaan stoppen met roken.

Wel vraag ik mij af hoe veilig de E-sigaretten zijn,
De peuk zelf laad je op via de USB poort en voor de nicotine schroef je er telkens een nieuw mondstukje aan die een bepaalde hoeveelheid nicotine bevat.

Het bijzondere is dat bij de Rebel Sigaret eigenlijk helemaal geen handleiding zit, aan de hand van plaatjes weet je hoe je deze moet opladen, vervolgens er een mondstukje aan moet schroeven maar meer dan dat staat er niet bij.

Zelf heb ik gelukkig de juiste mondstukjes die aanvoelen als zware shag, ik blaas ook echt rook uit en wegens achterdochtigheid van mijzelf blies ik de rook ook uit door een keukenpapiertje voor mijn mond te houden en een vloeitje.

Er verschenen geen bruine en of gelige vlekken dus in die zin oogt het veilig, zeker bij de eerste hijs voelde ik de nicotine stoot ook wel en vraag mijzelf af of er enige controle op is.

Momenteel hou ik mezelf er het meest mee bezig om mensen er van zien te overtuigen om wel naar de stembus te gaan, velen gaven en geven aan om niet te gaan stemmen komende gemeenteraadsverkiezingen 1. omdat men alleen maar landelijk wil stemmen en 2. te weinig ‘verstand’ van/over politiek heeft en daarom dus maar niet gaat stemmen.

Regionaal, Provinciaal, landelijk en Europees volg ik de politiek bijna op de voet, soms in meerdere plaatsen en provincies en zie dus ook echt wel verschillen in mijn volgorde van voorkeurlijsten.

GroenLinks blijft daarbij wel telkens op 1 staan maar al die verloren stemmen vind ik vrij jammer, aan niet stemmende vrienden, familieleden en/of bekenden gaf en geef ik ook wel eens een stemadvies ook al zal daar geen GroenLinks in voor komen.

Aan de hand van een paar simpele vragen kan je wel na gaan waar iemand ongeveer staat,
Lekker doorvragen over de thema’s die hem/haar het meeste aanspreken en ‘stiekem’ doorverwijzen naar een partij die qua genoemde standpunten toch nog het dichtst in de buurt komen van GroenLinks Hoogeveen en of een andere locatie voor zover ik denk te weten.

Persoonlijk had en heb ik er een hekel aan dat diverse mensen altijd wel wat te klagen hebben maar de stembus niet bezoeken, GroenLinks Hoogeveen is geen GroenLinks Meppel en ga zo maar door met iedere partij per plaats.

Heb mijzelf voor een deel omgedoopt tot wandelende stemwijzer die uiteraard voor GroenLinks (Hoogeveen) veel stemmen wenst binnen te halen maar vooraf in een individueel al door heeft dat het geen GroenLinks persoon zal gaan worden er lekker in de buurt gaan zitten.

Ik schrik nu van de tijd, het is alweer bijna 19 maart!
Vlak voor de 19e nog snel ff een leuke stunt verzinnen dus.

Nog even wat laatste puntjes op de I zetten!

Afgelopen dagen en vooral komende weken had en heb ik het vrij druk op mijn adres vanuit diverse hoeken, denk hierbij aan al mijn functies binnen het Gehandicaptenplatform Hoogeveen, de Zonnebloem Hoogeveen, FNV/CNV werkzaamheden en mijn verjaardag die ik nu nog 2x zal gaan vieren.

Afhankelijk van de bezoekers altijd een leuk moment om ook even de FM-Group en/of GroenLinks inclusief mezelf op de kaart te gaan zetten.

Hiervoor heb ik intussen een campagne pakket ‘besteld’, wetende dat ik komende periode het materiaal ook werkelijk kwijt kan bij mensen die echt genitreerd zijn in GroenLinks maar misschien nog een beetje twijfelen.

Tegen een kleine vergoeding fixte ik softwarematig wel eens pc’s van vrienden en bekenden, in een aantal gevallen had ik bemiddeling tussen Huurder en Domesta erbij zitten en geef nu ook wel eens een milde vorm van huiswerk begeleiding.

Kwam en kom dus best veel mensen tegen, afhankelijk van wie je voor je hebt dus ook een mooi moment om over GroenLinks te praten.

De ene GroenLinkser is niet de ander, het partij programma van GroenLinks kon en kan ik mijn eigen als beste in vinden. D66 en de CU (landelijk) zag en zie ik periodiek op plek 2 en 3 verschijnen wanneer ik de stemwijzer netjes invul, daar zal ik niet op gaan stemmen 😉

Behalve dat GroenLinks telkens een klimaat vriendelijk, Kleurrijk en sociaal partij programma had en heeft scoort men mijnerzijds op 1 punt wel heeeel veeel punten!

Uiteraard reageert men wel op gebeurtenissen die in het hier en nu plaats vinden, maar veelal of eigenlijk altijd kijkt men wel vooruit!

Telkens een pleistertje plakken voor het bloeden werkt niet, wat was en is de oorzaak van het ‘bloeden’, wat ben je nodig om dat een volgende keer te voorkomen?

Dat is de Kracht van GroenLinks!