Geluk bij een ongeluk

Afgelopen vrijdag werd ik om 13:00 verwacht bij het CNV gebouw te Utrecht Overvecht als ‘gast’ om feedback te geven over de presentaties van het nieuwe Realistenteam en daarnaast kon ik uiteraard mijn kennis en afspraken weer een beetje gaan actualiseren.

Omgeving 17:00 was betreffende bijeenkomst afgelopen, had nog snel een aantal praktische zaken met de team coaches doorgenomen en vervolgens snel gekeken op welk perron ik moest gaan staan richting Zwolle.

In de haast koos ik voor perron 1, trein richting Almere met alle tussenstops erbij en dacht onder dat bordje in het zwart te lezen via Zwolle.. Op een bepaald moment kwamen er 3 conducteurs langs lopen en sprak 1 van hen aan en liet weten dat ik richting Hoogeveen moest, deze liet weten dat dat gewoon via Almere Centraal zou kunnen, een mede passagier tipte mij dat ik hetzelfde sneller via Almere Centrum voor elkaar zou kunnen gaan krijgen..

Mijn kaartje werd meerdere malen geknipt zonder dat ook niemand aan mij vroeg wat doet u hier in deze trein, op de terugreis van Almere centrum werd er alleen iets langer gekeken naar de coupes waarin mijn kaartje geknipt was misschien.

Vlak voor aankomst in Zwolle deed ik navraag op welk perron ik het best over zou kunnen stappen, deze gaf aan:’hier er uit”,”aan de overzijde er meteen weer in.”

Was zelf wat gehaast en zonder mijzelf te controleren vatte ik die tip iets te letterlijk op, op de trein stond Groningen en stapte dus ook klakkeloos over. Bij het vinden van een plaatsje bekroop mijzelf een naar gevoel, vroeg dus aan mijn buurman of deze trein ook naar Hoogeveen ging waarop hij een reactie gaf waar licht dat? Zelf noemde ik Groningen en hij gaf aan dat deze trein ook naar Groningen zou gaan.. Gelukkig maar dacht ik bij mijn eigen tot wij 5 minuten verder waren.

“Goede avond allen”,”u bevind zich in de Intercity Groningen via Assen”,”nog een locatie met als eindbestemming Groningen”

Fack, kon mijzelf wel een dreun voor mijn hoofd geven.. Rustig adem halen kerel en even alles relativeren, zat zelf in het achterste coupe dus waarom niet net zo lang naar voren lopen totdat je een conducteur treft (dan ben je de eerste die laat weten dat je niet met opzet in een verkeerde trein zit).

Helaas of gelukkig gezien geen conducteurs getroffen, wel in Assen snel een Enkeltje Hoogeveen gekocht voor een kleine 6 Euro (sneu geld dus).

Als overmaat van ramp was mijn mobiel ook nog dood, batterijen waren bij lange na niet leeg dingen zoals de sim kaart, geheugenkaartje en de accu moet je er soms even uit trekken en er naar een paar minuten pas weer in steken (wilde ff een vriend bellen om deze een gunst te vragen).

Omgeving 20:03 kwam ik via Assen weer in Hoogeveen aan, rende naar de bewaakte stalling en zag dat mijn fiets iets verder naar achter gegleden was en scheefjes stond..

Boeide mijzelf niet, haalde mijn fiets van slot, tilde deze uit het rek en tot mijn schrik zag ik dat de voorband helemaal plat lag. Na de bewaker riep ik nog:”balen zech”,”mijn band ligt plat”, hoorde iets terug van:”Ja lek he”,”moet je hem plakken!”

Haalde mijn fiets uit het bewaakte deel, zag intussen dat het donker was bij het reparatie deel van de beheerders, bij hen kantoor ook maar zag tevens in het toegankelijke deel ook geen fietsenpomp staan.

Hoefde er niet lang over na te denken, stalde mijn fiets meteen weer in het bewaakt deel (was voornemend om nog snel even de laatste boodschappen te gaan doen en het station staat ook niet naast mijn deur).

Tussen de bewaakte stalling van het station en buitendeur van ons portiek zit ongeveer 2,5 kilometer loopafstand, het doorlopen van stationstraat naar grens Brinkstraat/Hoofdstraat ging dus in een behoorlijk stevige looppas en v.a. omgeving Hoofdstraat op een aantal adressen snel even wat geshopt..

Baalde nog steeds enorm en wilde snel thuis zijn, hard lopen zou mijzelf niet eens lukken met alle boodschappen die ik op zak had, maar grotere en deels snellere passen maken toch wel?

Moest meteen denken aan de nette ‘piep’ schoenen die ik aan had met een knipoog, deze zien er vrij netjes uit, je hoeft geen veters te strikken of met klittenband te spelen… De zolen waren en zijn echter wel heel vlak (kantoor schoeisel).

Met een beetje zelf spot moest ik onderweg wel meteen denken aan de bijna 9 miljoen op de vlucht geslagen Syriërs en tevens alle overige vluchtelingen wereldwijd.

Ter voorbereiding op de nacht van de vluchteling had ik deze hele week even niet de tijd genomen om actief te gaan sporten, het enigste wat ik wel deed en steeds meer lopend begin te doen was en is mijn fiets lekker staan voor loopafstanden van 2x 2 kilometer.

Blijf mezelf in deze dus toch wel trainen, morgen pak ik de bus niet naar het station en laat mijn fiets daar maken..

Dat wordt dus 2x 2,5 kilometer gaan lopen en met een beetje pech 3x 2,5 kilometer lopen en het laatste retourtje met de fiets te gaan doen.

De bus pakken daarvoor of gebruik maken van vriendendiensten sla ik bewust ff over 😉

Hoorde en hoor wel eens dat het gekkenwerk is dat ik mee zou gaan wandelen aan de Nacht van de Vluchteling, dat was en is het zeker niet na mijn idee.

Als teamleden gaven en geven wij elkaar full support, onderweg waren er voldoende vertier en controle posten aanwezig, zelfs wanneer je wel door zou willen lopen maar het tempo niet geheel aan kan kun je onderweg nog mee lopen met…

Alle wandelaars wandelden en wandelen namelijk met hetzelfde doel, met Team GroenLinks hopen wij en ikzelf dus ook zoveel mogelijk geld op te gaan halen voor het goede doel!

Toch handig die extra verplichte trainingen,
had ik vooraf maar meer moeten sporten 😉

http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge_1