Leuk nieuws!

Als team GroenLinks hebben wij ons streefbedrag van 5000,– opgevoerd naar 7000,–

Heb intussen mijn vakantiegeld binnen waarmee ik voor een deel mijn eigen lekker kan gaan verwennen, ik ben nieuwe sportschoenen nodig en een hoofdtelefoon voor mijn MP3 speler.

Al mijn persoonlijke sponsoren was en ben ik zeer dankbaar voor hen bijdrage, naarmate het bedrag stijgt des te spannender en aangenamer de wandeling zal gaan worden voor mezelf (krijg dan meer verplichtingen).

Qua het werven van sponsoren begin ik steeds meer nieuwe ideeën te krijgen, zelf woon ik in de bloemenbuurt en heb binnen daar best wel een ‘bekende’ naam mede doordat ik op diverse vlakken politiek en maatschappelijk zeer betrokken was en ben.

Waarom daar niet gaan flyeren?

Vroeger was ik woonachtig aan de Arend, een portiek woning die 99 woningen + 1 kantoor telt. Er speelde in het verleden daar een aantal praktische problemen omtrent het woongenot en was destijds het aanspreekpunt van al mijn buren.

De in en uitstroom is binnen daar vrij laag, waarom daar niet een flyer ophangen in de algemene ruimte met mijn verhaal?

De link http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge_1 vond en vind ik wel te ingewikkeld overkomen, velen zullen dat misschien niet onthouden.

Ben domeineigenaar van http://regiohoogeveen.eu en dat mag met en zonder www ervoor, ik zou daar een snelkoppeling kunnen gaan plaatsen naar mijn persoonlijke pagina.

Het wordt dan iets in de vorm van http://regiohoogeveen.eu/nachtvan (moet nog een duidelijke naam verzinnen of neem er misschien meer in gebruik).

Zelf was en ben ik lid van diverse spaarprogramma’s vergelijkbaar met Euroclix, op de meeste accounts staat nu een bedrag van 5,00 en een uitbetaling aanvragen kan pas vanaf de 12,50

Aangezien ik op de meeste adressen een kleine downline heb zal ik deze pas omgeving september uitbetaald gaan krijgen wanneer ik trouw blijf klikken en/of meningen ga geven.

Dat duurt mijzelf in deze dus een beetje te lang, tegen inleveren van weinig gespaarde punten kan en mag je wel een link delen (overweeg dat dus ook te gaan doen op een aantal accounts).

Als laatste optie overweeg ik een artikel in te gaan zenden naar RegioHoogeveen.nl, de online krant van en over het laatste nieuws wat er binnen Hoogeveen speelt waar een fora aanvast geplakt zit.

Naast het nieuws van journalisten mogen burgers ook berichten inzenden mits het onderwerp maar iets te maken heeft met het beleid van Hoogeveen.

Wanneer iemand mij daarbij zou kunnen helpen, tips en tricks zijn zeer welkom, zou het kunnen gaan hebben over mijn Wajong status en kansen op de arbeidsmarkt.

Beledigende opmerkingen die je krijgt binnen thema’s als http://www.regiohoogeveen.nl/news/28087/Grittenborgh-open-voor-asielzoekers?.html

Ondanks dat ik periodiek blog, mijn Nederlands (en de Duitse taal ook) is vrij belabberd, spelfouten zijn eenvoudig te verstoppen en maak deze ook steeds minder nog steeds dan vroeger.

Alle woorden heb ik nu intussen zo’n beetje wel uit mijn hoofd geleerd raar uitgedrukt maar mede daardoor kunnen zinnen wel veel te lang gaan worden.

Dat is niet echt lekker leesbaar voor de aanschouwer en zal sneller geneigd zijn om halverwege te gaan stoppen met lezen over het thema wat ik aan probeer te kaarten.

Tips en hulp hierbij zijn dus ook zeer welkom.

Als Wajonger zijnde met mijn toenemende aantal fysieke beperkingen had en heb ik diverse maatschappij kritieken, neem voor het gemak mijn bruikleenbed die ik voor 60,00 per week huur terwijl winkelwaarde 3000,00 was en is.

Mede doordat mijn lichaam gevuld is met goedaardige tumoren was en is het liggen an sich vrij pijnlijk voor mezelf, tevens was en is bekend dat mijn ziektebeeld stil kan blijven staan of erger zou kunnen gaan worden.

In mijn rug heb ik er intussen een paar nieuwe ‘vrienden’ bij gekregen, veel kwaad kunnen deze niet maar reken maar dat het vrij pijnlijk is wanneer je op een foute stoel zit of op een te hard matras gaat liggen.

In mijn rug zat en zit ook een lelijke kromming waardoor ik niet op mijn buik kan liggen, op mijn linker zijde gaan liggen lukt mijzelf intussen ‘niet’ meer (wordt dan nadien spaties en mijn linker been gaat zijn eigen optillen in een standje waarvan je gaat denken kan dit? Reken er maar op dat dat juist ook vrij pijnlijk is).

Op mijn rechter zijde en rug intussen slaap ik intussen het lekkerst, draai voor het gemak maar een stoel een kwartslag om en ik lig dan echt perfect!

Duur of eigenlijk een te duur geintje dus wetende dat mijn ziektebeeld progressief is, dont worry:”kan gerust 80+ of ouder worden maar toch”

Omtrent mijn Wajong status, hier maakte en maak ik mijzelf echt heel kwaad over!

Vond en vind het terecht dat ik volledig afgekeurd ben, dat besef begint ook steeds beter door te dringen op mijn eigen adres.

De vorm waarin dit gegoten werd en zal gaan worden vind en vond ik ronduit onbeschoft, komend jaar wil men gaan korten op de Wajong regeling om gelden te gaan besparen.

In het hier en nu waren en zijn er leuke financiële regelgevingen voor werkgevers die mijzelf in dienst zouden willen gaan nemen.

Zelf solliciteerde en de laatste tijd een beetje minder best vaak binnen de zorg sector, telkens kreeg en krijg ik een afwijzing omdat mijn studie niet actueel zou zijn en daarnaast dat mijn ziektebeeld onvoorspelbaar is.

Een toekomstig werkgever zou eens kennis met mijzelf moeten gaan maken, mijn ziekte verzuim zal zeer waarschijnlijk vrij laag gaan zitten.

Aangezien ik tussen 1998 en 2001 op kosten van het UWV een informatica opleiding gevolgd had, zowel de stage tussen 2000 en 2001 binnen de zorg en de volledige opleiding met een voldoende behaald had kon ik aan het werk tot aan 2006 binnen de zorg.

Kreeg destijds meer taken toegewezen dan dat ik werkelijk ‘aan’ zou kunnen, vanaf aanname als locatiehulp zou mijn werkgever binnen de eerste 3 maand tijd mijzelf kunnen gaan laten bijscholen op kosten van het UWV (dit gebeurde helaas niet).

Wel hadden mijn werkgever en collega’s veel vertrouwen in mij, we overtraden eigenlijk alle regels die golden qua personeels beleid.

Een locatie hulp was en is verantwoordelijk voor mensen naar de WC helpen, mensen in of uit bed halen, taxi roosters bij houden en ga zo maar door.

Een assistent activiteiten begeleider ondersteund de activiteiten begeleider, schreef en schrijft handleidingen voor cliënt x, gaf en geeft 1 op 1 begeleiding aan een cliënt die wat extra aandacht nodig zou zijn en daarnaast nog steeds inzetbaar om ff wat koffie te gaan zetten en ga zo maar door.

De activiteiten begeleider behoorde zijn/haar activiteit te begeleiden, deze mocht en mag ook nimmer zijn/haar activiteit verlaten zonder enige backup.

In mijn remi werd ik al snel verantwoordelijk gesteld voor 3 activiteiten op 1 dag, dat vertrouwen kreeg en krijg je niet zomaar dus zal daarin wel goed geweest zijn.

Eind 2005 werd het mijzelf teveel, reden waarom ik begin 2006 ontslagen werd.

Tussen 2006 en 2007 had ik ff schijt aan bijna alles, kwam wel op de wachtlijst te staan van de sociale werkvoorziening maar om in aanmerking te komen voor een betaalde baan zou ik moeten wachten tot aan mijn 65e destijds.

Vanuit het CNV(j) gezien gaf en geef ik Wajong werkt/Realisten presentaties, wanneer een toekomstig werkgever mijzelf in dienst zal gaan nemen heeft deze recht op loondispensatie, indien nodig aanpassingen op de werkvloer en het aller ‘ergste’ een studie vergoeding!

Met mijn handicap kon en kan ik niet teveel dingen in 1x aan, vroeger ontkende ik dat (nu nog steeds een beetje) maar begin mijn eigen dat feit wel steeds beter te gaan beseffen.

Hierin vond en vind ik de volgorde dus ook verkeerd, ben intussen 36 en zou graag naar school gestuurd gaan worden op kosten van het UWV voor een 3 jarige opleiding binnen de zorg.

De eerste 2 jaar lekker gaan studeren tussen 9:00 en 17:00 (afgerond), het laatste jaar stage gaan lopen en mijzelf qua kunnen gaan bewijzen.

Eerst zien dan geloven was en is de strekking dus ook een beetje in deze, zelf ben ik er nog steeds van overtuigd dat ik grote kansen op de arbeidsmarkt zou kunnen gaan hebben.

Vond en vind het jammer dat weinigen dat door hadden en hebben!

Nu terug naar de grote wandeling van 40 kilometer + overige reisafstand wat ik op de retour rit naar huis grotendeels te voet zal gaan afleggen (vertrouw mijzelf na de wandeling niet meer op de fiets vanaf station Hoogeveen naar mijn thuis adres)

Loopafstand vanaf het station naar mijn thuisadres zal een milde 2,5 kilometer meter zijn.

Wat mijzelf het meest raakt, de Syrische vluchteling had en heeft niets meer. Ergens klakkeloos geld in gaan pompen was en ben ik vel op tegen, met behulp van de ‘zware’ wandeling wandeling zou ikzelf deels kunnen meemaken waarmee zij kampen en kampten.

Het valt niet te vergelijken met elkaar, zij moesten en moeten immers huis en haard gaan verlaten en missen familie leden wegens geweld.

Zelf gun ik betreffende vluchtelingen een nieuwe kans, alle opbrengsten zullen dus ook geïnvesteerd gaan worden in Toekomst Visie!

Dat is voor mijzelf de belangrijkste reden dat ik mee ga wandelen, hoop uiteraard op veel ondersteuning.

http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge_1

Beste mensen, nog 10 nachten!

Vorig jaar zag onze wandeling er ongeveer zo uit:

de wandeling dit jaar zelf zou ik niet mogen gaan onderschatten, maar ik weet waarvoor ik het doe!

In de nacht van 29 op 30 mei loop ik met Team GroenLinks ruim 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag. De opbrengst van deze sponsortocht gaat naar noodhulp voor Syrische vluchtelingen.

Op de website van de Nacht van de Vluchteling kun je me nu al sponsoren. Ik ben je dankbaar voor elke gift, namens de vluchtelingen in de Syrische regio. Elke tiende sponsor ontvangt een heerlijk geurend presentje van mij.

Hartelijk dank voor je steun!

Zoals op de beelden van 2013 te zien was en is ontbreekt het zeker niet aan zorg en gezellige activiteiten tussendoor, vorig jaar kreeg ik pas echt last van blaar vorming na de volledige nacht.

Zelf zal ik gegarandeerd vermoeid thuis gaan komen, naast de 40 kilometerwandeling zal ik vooraf op het station te Hoogveen moeten gaan komen als start punt (lekker met de fiets), de terugreis 2,4 kilometer zal ik zeer waarschijnlijk gewoon te voet af gaan leggen.

Locatie Den Haag naar trein station Den Haag was en is maar een kleine 10 minuten lopen, vanaf Den Haag tot aan Zwolle toe zou ik voor mezelf in de trein een oogje dicht kunnen gaan knijpen..

Vanaf Zwolle naar Hoogeveen dien ik ff wakker te blijven, bij aankomst in Hoogeveen zou ik zelf alleen maar voor de keuze komen te staan of ik wel of niet mijn fiets zal gaan pakken om thuis te komen, ga in deze van het ergste uit en doe dat dus ook gewoon te voet.

Wanneer wij 1a 2 dagen verder zijn was en ben ik allang van mijn vermoeidheid af, had en heb hier alles in huis om mijzelf goed te kunnen gaan verzorgen.

Een vluchteling had en heeft deze mogelijkheid gewoon niet, die dient te blijven doorlopen naast dat ene nachtje om waaraan ik mee zal gaan wandelen.

Komende nacht zullen er ook zeker weer gezellige pauzes ingelast gaan worden, naast de gezellige pauzes waren en zijn er ook voldoende EHBO posten aanwezig (een luxe die de echte vluchteling niet had en heeft).

Wandel dit maal wederom mee met team GroenLinks, naast gezellig babbelen en elkaar ondersteunen zullen wij het onderling vast ook wel over politieke issues gaan hebben.

Zonder dat je het door hebt ben je dan al zo ‘5 kilometer’ verder, Team GroenLinks telt 17 deelnemers/deelneemsters dus zodra de wandeling van 40 kilometer er op zit zou het mijnerzijds best wel eens zo kunnen zijn dat het jammer is dat ‘ik’ niet dieper in gegaan zou zijn over het spreken omtrent thema ‘x’.

De tijd vliegt dan gewoon voorbij, en ja ik mag niet gaan opscheppen mijnerzijds.. De laatste paar kilometer van vorig jaar was ook wel ff afzien voor mezelf..

De laatste paar honderd meter helemaal, maar dan kom je uiteindelijk aan op de locatie waar je verwacht wordt, ontvangt een applaus + lintje en bent ergens best wel trots op jezelf (ik iig wel) dat je die ene 40 kilometer gered hebt.

Soms doe ik wel eens een beetje aan zelf spot, wanneer ik het bijvoorbeeld bij de 35 km behaalde afstand op zou gaan geven mag ik voor straf gaan terug lopen naar start 😉

Niet realistisch uiteraard, maar onderweg kon en kan ik stoppen wanneer ik bek af zou zijn en die luxe had en heeft een vluchteling niet!

Die moet gewoon doorlopen anders is het einde verhaal voor hen zelf!

Vond en vind het belangrijk voor mijzelf daar ook wel eens bij stil te staan, zo maar wat centen in een collecte bus gaan gooien (hoe goed bedoeld ook) past niet bij mijzelf qua karakter.

Dien zelf iets te ondernemen ten opzichte van de vluchteling, het echt mee voelen zou ik nog niet mogen gaan zeggen, want uiteraard zou ik er trots op zijn om te kunnen gaan beweren dat ik dit jaar weer 40 kilometer gewandeld heb midden in de nacht + 2x er een paar extra kilometers erbij.

Zij moeten en ikzelf mag, dat was en is nogal een enorm verschil!

Hoop mede daarom ook dat ik op jullie financiële ondersteuning voor het goede doel zou kunnen gaan rekenen.

Alvast bedankt 😉

Statiegeld moet blijven!

Als milieufreak had en heb ik het financieel gezien niet al te breed, qua inkomen leef ikzelf net boven de grens voordat ik onder bewindsvoering zou gaan vallen (gelukkig was en is dat niet nodig).

Op de bekende ongelukkige maanden kwamen en komen de statiegeld flessen mijzelf wel zeer handig uit.

Was en ben zelf een verzamelaar, puntje waar ikzelf aan zou moeten werken misschien.

Wanneer ik ff geen geld heb en toch boodschappen moet gaan doen kon en kan ik deze betalen dankzij de statiegeld flessen.

Wanneer wij bovengenoemde ff of topic houden, velen missen wel een paar centen en zijn dus ook zuinig.

Statiegeld was en is gewoon een extra zakcentje achter de hand, daarnaast voorkomt het gewoon dat wij onnodig ‘afval’ op straat pleuren.

Velen liepen en lopen toch te miepen over teveel zwerfaval, voorkomen is beter dan genezen!

Dankzij de statiegeld regeling dachten en denken vele mensen in meervoud wel na voordat men iets weg gooit op straat.

Op mijn eigen adres ging en gaat het misschien wel erg extreem, papier afval behoort tot papier, plastic bij plastic, gft bij gft en ga zo maar door.

In het oneindige plastic weg gaan gooien levert alleen maar een hoop troep op, wat maakt het uit omdat wij in het hier en nu leven???

De aarde zal een keer terug slaan omdat ‘wijzelf’ deze niet met respect behandelen!

Een puntje waarover ik mijzelf laaiend en laaiend over maakte en maak was en is het reageren op al het gebeuren van hier en nu!

Simpel voorbeeld: Wij komen geld te kort, dus bezuinig maar op de Wajong regeling terwijl men naar aanleiding vanuit mijn eigen privé bevindingen niet eens weet hoe deze werkt.

Het zelfde geldt voor het in gebruik nemen van hulpmiddelen, voor mijn aangepaste bed en matras blijf ik 60 Euro per week dokken via de verzekeraar levenslang terwijl winkelwaarde 3000,– is.

Omtrent het zwerf afval, zou bijna gaan denken dat men gewoon bestaande problemen in stand zou willen gaan houden.

Vervuilers een zwaardere boete gaan opleggen, maar niet weten wie het was en is?

Zwerf afval was en is een groot probleem zeker binnen de grotere steden, wanneer er geen statiegeld betaald hoeft te worden voor een kratje bier, frisdrank flessen et cetera zal er alleen maar meer op straat komen te gaan liggen.

De statiegeld regeling zou ik dus graag aanhouden.

Heerlijk, weekend!

Afgelopen donderdag had ik een vrij vol dagje,

Vanaf een uur of 6 begon ik met het overzetten van allerlei belangrijke gegevens en papierwerk van een pc die schijndood is naar een werkende pc, qua overig papierwerk en telefoontjes hoefde ik ook niet stil te zitten.

Stopte hiermee tegen 18:00, ging snel even boodschappen doen gevolgd door een hapje eten zodat ik v.a. 19:00 voorlopig wel even klaar met alles zou zijn.

Afgelopen donderdag stond er om 20:00 vanuit GroenLinks Hoogeveen een fractie overleg op de agenda, vanuit mijn woning bezoek ik veelal voor vergaderingen en langdurige besprekingen het gemeentehuis te voet (mijn fiets moet ergens aanvast gezet kunnen worden anders fiets ik niet).

Vanaf mijn woning door gaan wandelen naar het raadhuisplein via de Hoofdstraat zal zo’n 35 looptijd in beslag gaan nemen wanneer je haaks loopt en geen straten afsnijd d.m.v. tussenwegen.

Uiteraard schoten er bij mij vanaf 19:10 weer diverse ideeën door mijn hoofd, ging dus nog ff door met de uitwerking.. Omgeving 19:20 dacht ik bij mezelf pak maar de fiets straks, 19:37 was ik vertrek klaar met de verkeerde schoenen uiteraard (heren kantoor instappers zonder vering) en tijdens dat ik de trap af liep van ons portiek om naar de berging te gaan (waar de fietsen schuurtjes staan), dacht ik bij mijn eigen:”Je gaat de fiets niet pakken Klaas”,”je wist ruim op tijd dat je verwacht werd om 20:00”,”ga maar in lopen in een stevige looppas!”

Vanaf het moment dat ik ons portiek verliet had ik er 20 minuten over gedaan, kwam wel op tijd aan in het zaaltje waar wij ons overleg hadden.

Zelf voelde ik een soort van ‘onplezant’ ‘geluk’ door mijzelf heen stromen, ondanks alle hindernissen waartoe ik mijzelf verplichte kwam ik toch keurig op tijd aan en had het mezelf ook makkelijker kunnen maken natuurlijk.

Nadat het fractieoverleg was beëindigd regende het een beetje, een collega deed nog navraag aan mij of deze mij niet even naar huis zou moeten gaan brengen.

Het aanbod was verleidelijk maar bedankte vriendelijk.

Binnen Nederland hebben vele mensen hen eigen klachten over wat er allemaal wel niet mis is, zelf ben ik er 1 van en daarom hou ik mij ook actief bezig binnen o.a. GroenLinks, het Gehandicaptenplatform Hoogeveen, het CNV en FNV.

Heeft de Syrische vluchteling deze luxe?

Volgens mij niet, 1 nachtje een zware wandeltocht aangaan voor het goede doel doe ikzelf maar wat graag aan mee. Vermoedelijk zal ik een dag later met enkele fysieke klachten komen te zitten wat verhoudingsgewijs geen enkele ruk voorsteld.

Naast dat betreffende wandeling van 40 kilometer + de rest qua reisafstand best wel zwaar voor mijzelf zal gaan worden, wordt het gegarandeerd ook een top nacht afgaand op de ervaringen van vorig jaar.

Onderweg troffen wij diverse vrijwilligers die niet mee liepen maar wel een concert aanboden op de rust locaties, dat gaf mijzelf vorig jaar veel kracht en moet om door te lopen en vermoed dat dit jaar wederom zo zal gaan.

Vluchtelingenwerk Nederland heeft alles zo netjes georganiseerd dat mocht er iets mis gaan je gemakkelijk bij een hulp post terecht zou kunnen.

Deelname aan de wandeling was en is op eigen verantwoording maar toch.

Tijdens het wandelen met ‘mijn’ team genoten van GroenLinks zullen wij vast ook wel interessante discussies aangaan om de voeten ff te vergeten.

Al mijn sponsoren was en ben ik zeer dankbaar voor hen bijdrage, de vrijwilligers die ik onderweg zal gaan treffen natuurlijk ook (die zijn namelijk heel belangrijk).

Ik bedel niet graag maar ben wel op zoek naar meer sponsoren, mijnerzijds overweeg ik een leuke tegenprestatie te gaan geven maar moet nog uitzoeken hoe exact.

Hoop zelf minimaal 350,– binnen te gaan halen, liever meer uiteraard.

Mijn belangrijkste argument om mee te wandelen aan deze tocht is toch wel mensen toekomst proberen te bieden!

http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge_1