Het zomerreces is nu echt ‘voorbij’ hier! ;-)

Van mijzelf weet ik dat ik lastig nee kan zeggen, zeker wanneer de taken en onderwerpen iets te maken hebben met thema’s die ik zelf heel belangrijk vind.

Had mijzelf vanuit de Zonnebloem Hoogeveen, het Gehandicapten platform Hoogeveen en het CNV(j) de Realisten team even wat rustiger aan te doen voor 1a 2 maanden.

Lekker even de tijd voor mezelf, mijn eigen alleen maar gaan richten op kleine digitale klussen van bijvoorbeeld het WordPress account van het Gehandicaptenplatform Hoogeveen, wat declaraties en financiën van diverse groepen bijwerken en verder even ‘niets’.

Binnenkort wordt hier mijn badkamer gerenoveerd, vooraf moet ik daarvoor wel een paar kleine klusjes gaan regelen (niet echt veel werk maar het moet toch gebeuren).

De badkamer dient vooraf terug gebracht worden naar originele staat, boven de wasmachine hangen 2 planken die ik zelf ideaal vind om een paar kleine spulletjes op te leggen en zeker 1 handdoek en onderbroek voordat ik mijzelf ga douchen.

De douche ligt naast de keuken, ga dus niet naakt door een deel van mijn woning lopen om achteraf op zoek te gaan naar wat ondergoed (ik zal maar in mijn nakie gezien worden door de buren achter mij die inkijk hebben in de keuken en 2 slaapkamers waar mijn kleding veelal hangt).

Ben ook wel eens lui, schoon maar nat beddengoed en handdoeken laat ik ook wel eens op de wasmachine liggen, daar leg ik uiteraard mijn schone droge ondergoed niet op.

De plankjes haal ik t.z.t. zelf wel even weg, maar wat nou met de wasmachine in de badkamer en koelkast in de keuken? Beiden zouden in de weg staan en zij kunnen/mogen beide genoemde niet verplaatsen.

Zelf hoef ik daar ook niet aan te beginnen qua gezondheid, laat staan mijn directe familieleden, gelukkig heb ik intussen al wat helpende handen kunnen organiseren.

Zodra de renovatie echt van start gaat sloop ik nog snel even de doucheslang en –kop van de kraan af, beiden zijn van mijzelf en een goede slang op reserve hebben kan nooit geen kwaad (heb er sinds ik hier woon al 2 versleten). De douchekop is hier ‘heilig’, ben in bezit van 2 massage douchekoppen waarvan er 1 diverse standen kent (die plaats ik na de renovatie zeker weer terug).

Momenteel loopt er een petitie online (Vanuit de Vereniging Zuivere Energie) tegen de plannen van de RWE om bij ingebruikname giftig kwik in de Waddenzee te lozen. We roepen iedereen op hiertegen te protesteren.

Grote uitstoot van giftig kwik bedreigt de Waddenzee;
Stop de kolencentrale van RWE!

Er was ook een artikel naar de krant verstuurd maar werd helaas niet geplaatst, nam uiteraard meteen even contact op met de secretaris die tevens een fijne GroenLinks collega is om o.a. ideeën uit te wisselen hoe dit thema beter onder de aandacht te kunnen gaan krijgen.

Digitaal ben ik een handige jongen, soms verschenen er tweets en korte columns van mijzelf in de Metro en/of Spits zonder dat ik mijzelf er bewust van was, 1 blog automatisch delen met Facebook, NuJij, PlaneetGroenLinks, Twitter et cetera gaat mijzelf erg gemakkelijk af en begin er nu nog steeds telkens een beetje handiger in te worden.

Ook op radio 1 werden en worden sinds een klein jaartje regelmatig mijn ingezonden mailings en/of tweets voorgelezen, de laatste tijd praat ik ook wel eens live mee in een uitzending om ‘mijn’ standpunten toe te lichten.

Zelf weet ik heel goed dat vieze kolencentrales ver over datum zijn, hoe er echt bezwaar tegen te gaan maken in blog vorm wordt uiteraard lastiger voor mijzelf, wens te gaan schrijven vanuit mezelf op Burger Initiatief van Saubere Luft Ostfriesland en Vereniging Zuivere Energie.

Dan dien ik uiteraard alle feiten vooraf wel goed te kennen, gelukkig was ik gisteren een beetje bijgepraat en probeer zo snel mogelijk een duidelijke tekst op te stellen die hopelijk veel gelezen en gedeeld zal gaan worden, met een beetje geluk de media er ook mee gaan bereiken uiteraard.

Daarbij dient het thema actueel te zijn, lekker leesbaar en feiten en meningen moeten dan wel duidelijk van elkaar onderscheiden gaan worden voor zover ik gemerkt heb.

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen hadden wij ook een aantal wethouders uitgenodigd om even voor een kort poosje in de rolstoel een kort toertje Hoogeveen te nemen. Helaas hebben wij intussen 1 afmelding binnen gekregen, hoop uiteraard dat de 2e toezegging gewoon door kan gaan.

Indien niet moeten wij als platform zijnde iets nieuws gaan verzinnen, als platform kunnen en mogen wij de wethouders en gemeenteraadsleden informeren.

Het kan dan soms erg handig zijn om alle verbeterde punten binnen Hoogeveen maar ook de obstakels inzichtelijk te maken. Laten ervaren kan in deze dus ook leerzamer zijn dan vertellen over.

Probeer uiteraard wel alvast een noodplan in elkaar te schroeven.

Alles in overleg met mijn collega’s uiteraard, zelf ben ik er een groot voorstander van om beleidsmakers dingen zelf te laten ervaren, met behulp van enige praktijkervaring zou dat de theorie toch alleen maar kunnen gaan verbeteren?

Bijna vakantie!

Op mijn adres had en heb ik het nog steeds vrij druk met van alles en nog wat, vanaf aanstaande morgen a.k.a. uiterlijk zondagavond zal ik een beetje op de rem gaan trappen en echt ‘vakantie’ gaan houden.

Beter laat dan nooit zeggen ze wel eens, het verslag van de nacht van de vluchteling wens ik toch echt dit weekend te gaan publiceren, had mijzelf ditmaal behoorlijk op de proef gesteld (zal ik niet gaan herhalen), maar het leverde achteraf gezien wel een goed en bijzonder gevoel op.

Was de tocht aangegaan ‘zonder’ iets bij mij te hebben behalve mijn mobiel voor nood, een rolletje pepermunt en wat nicotine die ik amper nodig bleek te zijn.

De laatste paar meters ervoer ikzelf als het zwaarst, vlak voor de eindbestemming kregen wij uiteraard een warm welkom waardoor o.a. ikzelf mijn eigen vermoeidheid spontaan vergat.

De thuiskomst was veel zwaarder (humor)/(blog volgt).

Volgend jaar zal ik betreffende wandeling zeker opnieuw aangaan met mijn collega’s van GroenLinks, voor onderweg zal ik het mijzelf wel iets luxer gaan maken net als het eerste jaar.

Onderweg hadden wij het best goed, als team genoten was het vrij gezellig en was alles best wel goed georganiseerd, ook vanuit Vluchtelingenwerk Nederland.

Had en heb tevens veel respect voor de individuen die op persoonlijke titel ons kwamen aanmoedigen tijdens de nachtelijke wandeling en aan ons zo nu en dan ook gewoon een stukje fruit of te drinken aanboden (aanpakken en doorlopen uiteraard).

Op korte termijn krijg ik een nieuwe badkamer, hier was en ben ikzelf minder gelukkig mee als huurder zijnde, het was en is echt wel nodig want zowel bij diverse buren van mij als bij mijzelf thuis begon en begint er wat schimmelvorming te ontstaan aan de muren in betreffende ruimte.

Voor mijzelf heb ik intussen wat leuke vloer en muur tegels uitgekozen, zowel de koelkast in de keuken als de wasmachine in badkamer ga ik zelf niet vertillen naar elders (lukt mezelf niet eens).

Mijn badkamer was wel zo leuk ingericht dat ik zelfs boven de wasmachine 2 leuke plankjes had hangen, handig om je o.a. je ondergoed op te leggen. Deze kan ik zelf wel verwijderen maar wederom terug plaatsen dus niet.

Was en ben er zelf benouder voor dit ‘geklier’ ten koste zal gaan van het laminaat wat ik in mijn keuken heb liggen (alles lag en licht op kaal beton sinds overname).

Vrienden willen mijzelf hierin best wel helpen, moet voor mezelf even gaan nadenken waar ik een stevig stuk karton zal gaan plaatsen om vloerschade te voorkomen.

Zeer binnenkort wil ik ook gaan stoppen met roken, geruime tijd geleden had ik de E-smoker al uitgeprobeerd, qua smaak en nicotine behoefte volstond deze maar…

Je ziet niet wanneer je de peuk op hebt, dus weet ook niet wat je op hebt tenzij je de filter moet gaan vervangen (tussendoor wel blijven opladen uiteraard).

Had en heb nog wat kleine klusjes liggen, zowel het WordPress account van de Zonnebloem Hoogeveen als die van het Gehandicaptenplatform Hoogeveen moesten en mogen nodig onder handen genomen worden, mijn eigen WordPress accounts tevens ook!

Hoef mijzelf dus niet te gaan vervelen deze vakantie, alles wel even op een lager pitje uiteraard XD