Het is vandaag wel een beetje goede doelen dag!

Kwam vandaag net thuis na een gesprek gehad te hebben met ‘mijn’ huisarts, deze wilde weten of huidige pijnmedicatie voldoende aansloeg en mag gewoon huidige dosering aanhouden en wanneer het even minder gaat een pil extra nemen (ik kan gelukkig weer fatsoenlijk slapen).

Een poosje geleden had ik mezelf al opgegeven voor de Non-stop Spinning Challenge waarbij wij ‘s nachts gaan sporten voor kinderen met een spierziekte, zal aanstaande zaterdag tussen 19:00 en 0:00 5 blokken pakken van telkens 30 minuten.

Best wel spannend, zou ik het aankunnen? Vermoed dat het mijzelf wel prima zal gaan lukken en ergens een beetje moeite voor doen kan ook geen kwaad. Had recentelijk al 6 Euro overgemaakt ten gunste van het goede doel maar dat vond ikzelf eigenlijk te weinig.

Fysiek gezien pestte en pest o.a. mijn eigen lichaam mezelf ook steeds een beetje meer, op mijn adres had en heb ik veelal de meeste hinder ondervonden aan vooroordelen en wat bureaucratisch ‘gestuntel’.

Denk hierbij aan kansen op de arbeidsmarkt voor een Wajonger, hoe zat en zit het met het in gebruik nemen van diverse hulpmiddelen ruim en kort samengevat?

Voor mij ook de voornaamste reden dat ik (met behulp van Bas) De Realistische GroenLinkser pagina in het leven heb geroepen, hoop dat wij via deze weg veel geld kunnen gaan inzamelen voor stichting Spieren voor Spieren.

Voor mijzelf blijft alleen nog even de vraag of ik tijdens the Challenge een T-shirt zal gaan dragen van het CNV(j) de Realisten promo team of toch die van GroenLinks 😉

Op 30 oktober aanstaande bezoeken wij vanuit het CNV(j) de Realisten promo team een werkgeverscongres om daar onze Realisten presentatie te gaan aanbieden aan een ‘groot’ publiek, gevolgd door veel te gaan netwerken met alle genodigde bezoekers van het congres.

Op 4 november aanstaande kan ik vanuit CNV(j) de Realisten een themabijeenkomst gaan bijwonen omtrent vertrouwenspersonen over de herkeuring rondom de Wajong regeling, het moment voor mijzelf om zelf ook actief mee te kunnen gaan meedenken.

Best een hele ratelband omtrent ‘diverse’ onderdelen en ‘onderwerpen’, op 8 november aanstaande kan ikzelf bijna ook voor noppes naar Den Haag gaan afreizen om aan te gaan geven dat bezuinigen op de zorg op deze wijze echt niet zou mogen en kunnen!

In meervoud liep en loop ikzelf ook ikzelf ook wel eens tegen geldverspilling binnen de zorg aan, waarom werd en wordt dat niet eens anders opgepakt?

In de Wet Langdurige Zorg wil het kabinet regelen dat alleen ouderen die zware zorg nodig hebben, nog in een zorginstelling terecht kunnen. Maar zo lang het kabinet ook zo flink bezuinigt op de zorg thuis, zal dit ten koste gaan van de zorg voor onze kwetsbare ‘ouderen’.

Omdat verzorgingshuizen sluiten en er wordt bezuinigd op de thuiszorg gaan er ook tienduizenden banen in de zorg verloren. Terwijl het werk gewoon blijft bestaan, want er komen alleen maar meer ouderen in ons land.

Zelf spotte en spot ik daarover wel eens over in het extreme, mijn lieve mams had ons in haar remi moeten opvoeden. Werden en worden wij nu gedwongen om later de rollen te gaan omdraaien?

Ergens zou dat leuk klinken als een soort van ideaalbeeld, maar hoe haalbaar zou dat kunnen zijn?

Misschien licht het aan mijzelf, zou qua beleidsvoering op diverse vlakken graag zien dat men alvorens een besluit te gaan nemen om een bestaand probleem op te lossen… Ook eens goed zal gaan nadenken wat de gevolgen ervan zullen zijn.

Een dagje eropuit voor een goed doel!

Gisteren ontving ik een briefje in mijn bus van mijn favoriete postbezorgster dat men een pakket voor mij had maar ik niet thuis was, moest even heel hard nadenken wat dat dan wel niet voor een pakket zou moeten zijn want kon mij niet herinneren dat ik recentelijk weer nieuwe bestellingen gepleegd had wat ik veelal wel deed en doe aan het eind van de maand.

Op het moment dat omgeving 13:30 vandaag de pakketservice wederom aan mijn deur stond met een enorme koker wist ik het meteen, dit moest post zijn van het FNV.

IMG_0634

Had geruime tijd geleden enkele posters en handtekeningen formulieren ‘besteld’ om o.a. de ramen van mijn eigen woning mee te kunnen gaan decoreren en daarnaast de prikborden van enkele openbare gebouwen.

Als alles mee zit ga ik op 8 november aanstaande deelnemen aan een actiedag verzorgd door o.a. het FNV onder de noemer van Red de zorg en bezoek dan uiteraard Den Haag ook.

Op de zorg gaat dubbel bezuinigd worden, tienduizenden mensen verliezen hen baan en nog veel meer ouderen, gehandicapten en zieken hen vertrouwde zorg. Uit persoonlijke ervaring had en heb ik zelf ook wel ervaren dat een aantal dingen zeer krom verliepen en verlopen wat ik zelf als een soort van geldverspilling zie.

Tussen nu en uiterlijk 8 november aanstaande probeer ik uiteraard zoveel mogelijk handtekeningen in te gaan zamelen omtrent de petitie Red de Zorg aangezien deze hoek veel te hard geraakt zal gaan worden straks.

Facebook wil weten wat mij bezig houdt?

Momenteel ben ik navraag aan het doen bij enkele GroenLinks collega afdelingen wat hen idealen zijn omtrent Kleurrijk, Klimaat en Werkgelegenheid. Laatst genoemde gaat vermoedelijk heel interessant worden want ikzelf begin naast de Wajong regeling ook een steeds beter zicht te krijgen op de bijstandsregeling.

Buiten de hulp van CNV(j) de Realisten (waarbij ik zelf actief betrokken ben), en het FNV had ik recentelijk ook heerlijk genetwerkt met deskundigen van het UWV zelf tijdens een werkgevers congres op 23 september jl.

Binnenkort volgt er een verslag van laatst genoemde, misschien met een vleugje humor.