Erg lief!

Uit gemakzucht had ik halverwege de ochtend op 25 november mijn telefoons even uitgedrukt, dat bracht mijzelf in de gelegenheid om o.a. diverse GroenLinks mailings door te nemen en te beantwoorden en daarnaast ook wat overige administratie te gaan weg werken.

Om 14:25 hoorde ik de deurbel van mijn intercom, had een beetje een houding van marketeers wil ik nu even niet zien en omtrent vrienden en bekenden moet ik nu echt even lekker door gaan werken dus breng dat ook netjes over zodra deze aan je deur staan.

Zag een man met een stevig postuur met een fruitschaal in zijn handen, opende dus ook gewoon de portiek deur met de gedachte:”een pakketje aannemen voor buren kan ik wel.”

Nadat ik mijn voordeur opende gegroete de man mij vriendelijk en vertelde er meteen bij:”Alsjeblieft”,”ik heb een fruitschaal voor jou!”

Stond een beetje verward te kijken en er floepte direct uit:”mm leuk”,”van wie dan?” (ergens een domme vraag mijnerzijds). Hij antwoordde meteen:”Dat weet ik niet”,”dat staat wel op het etiketje.”

Lief

Zag toen pas de afzender, koppelde terug:”ik zie het”,”bedankt! 😉 “

Naast alle gezonde tussendoortjes schoten mijn ogen ook meteen op de onderste vrucht, zelf was en ben ik gek op Chinese en Indische gerechten (veelal extra sterk gekruid). Bami, Macaroni en Spaghetti gaan er hier ook prima in.

Vermoed dat ik die grote vrucht waarvan ikzelf de naam niet ken, heel goed zou kunnen gaan verwerken in een macaroni of spaghetti gerecht.

De Maggie en stevige vleeskruiden die ik veelal gebruik bij het bereiden van een mie gerecht was en ben ik gek op, probeerde in het verleden tot nu aan toe al de ‘vreemdste’ dingen.

Zowel macaroni als spaghetti kook ik in bier zonder de boel achteraf af te hoeven gieten, daarna voeg ik de bereide kruidenmix met vlees en groenten eraan toe zodat ook die smaken deels de mie in trekken de laatste paar minuten.

Betreffende grote vrucht wil ik kleine blokjes van gaan maken van 1cm bij 1 cm, bij 1 cm of iets kleiner, pas toevoegen aan het totaal gerecht zodra de pan nog maar 1a 2 minuten op het vuur hoeft te blijven staan.

Het warmt mede daardoor het ‘koude’ fruit wel lekker op zodat deze dezelfde warmte krijgt als het totaal gerecht, maar blijft een unieke zoetige smaak houden mede doordat de stevige kruiden onvoldoende tijd krijgen daar binnen te gaan dringen.

Soms beschouw ik politiek en maatschappij hetzelfde als koken, alle partijen waren en zijn nooit op 1 lijn te krijgen, zelfde gold en geldt voor alle actieve leden binnen 1 partij.

Wanneer je bovengenoemde patroon gaat uitdiepen van landelijk naar provinciaal, van daaruit weer regionaal, wijk, buurt en straat et cetera was en is er misschien nog een lange weg te gaan.

Alle neuzen dezelfde richting indrukken zou je niet moeten willen, wel vind ik het erg dat de wij zij cultuur steeds populairder begon en begint te worden.

Hoe daar mee om te gaan, ten opzichte van de allochtoon werd en wordt er periodiek geroepen ‘wij’ eerst, daarna ben jij aan de beurt!

Ja, zal het zelf niet gaan ontkennen:”er waren en zijn diverse allochtonen die de mist in gingen of dreigen te gaan”

Betreffende feiten kon en kan ik echter niets mee, zou mijzelf liever willen gaan verdiepen in het:”Hoe?”,”Wat?”,”Waarom?”

Komend jaar zal ik ‘zeker’ weer mee gaan wandelen aan de Nacht van de Vluchteling 2015, dien mijn profiel hiervoor nog een beetje te gaan bijwerken maar dat ter zijde. http://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge

Zij hadden en hebben het slechter dan ons zelf, indien ik mijn huur niet meer kan betalen (wacht even mijn energie nota af), bleef en blijf ik verzekerd van onderdak!

Zij niet! Huis en haard moeten verlaten zonder ook maar iets op zak te hebben, waarschijnlijk diverse familie leden ook achter te moeten laten of gewoon al verloren zijn.

Omtrent ‘Koos werkloos’ bijna hetzelfde verhaal om als Wajonger zijnde aan de bak te willen gaan komen, mijn eigen lichaam begon en begint mijn eigen steeds meer te pesten sinds ‘kort’.

Voordat ikzelf fysiek meer gepest werd wegens mijn ziektebeeld NF1 en na mijn opgedane werkervaring binnen de Zorg tussen 2001 en 2006 kon ik nadien vanaf begin 2007 om en bijscholing wel gaan vergeten, u blijft volledig afgekeurd meneer Woltinge, u mag geen nieuwe opleiding gaan volgen omdat u tussen 1998\2001 een informatica opleiding had gevolgd op kosten van het UWV.

Had vanaf dat moment mijzelf wel meer bezig gehouden met diverse vrijwilligers werkzaamheden waarvan ik er een aantal vasthoud.

Intussen kreeg en krijg ik zelf steeds meer met de zorg te maken, o.a. de verstrekker van mijn huidige bruikleenbed durft sinds kort te stellen dat ik een verkeerd bet matras levenslang in bruikleen heb die via de zorgverzekeraar te declareren viel en hopelijk zal blijven vallen.

Het bed lag en ligt perfect, kon en kan deze gaan instellen op iedere gewenste positie!
Het matras lag en licht bijna prima, het gaat hierbij om een anti decubitus matras waar een rubberen hoes omheen zat en zit om het ‘geval’ beschikbaar te gaan stellen voor de volgende patiënt wanneer ik deze niet meer nodig zal zijn.

Mijn ziektebeeld was en is progressief, het zou heel lang stil kunnen blijven staan maar het zou ook een tikkeltje erger kunnen gaan worden (zover ik denk te weten ontwikkeld NF zich het meest in de leeftijd van de pubertijd en overgang).

Het was en is in deze dan toch ook een beetje krom denken om mijzelf een volledig ‘nieuw’ matras te gaan aanbieden, deze zal ik wederom niet als ‘nieuw’ gaan ontvangen maar kon en kan deze in gebruik gaan nemen als niet incontinente patiënt voor lange termijn.

Welk bed en matras ik ook neem, ze dienen altijd geretourneerd te worden naar de verstrekker, de verzekeraar bepaald of zij deze onkosten wel of niet zouden willen gaan vergoeden (veelal wel gelukkig).

Omtrent kansen op betaald werk voor de Wajonger, had en heb ikzelf diverse kritieken op, zowel de oude als nieuwe regeling leken en lijken mijzelf onhaalbaar!

Dankzij de oude regeling was ikzelf in staat om per 1998 een informatica opleiding te gaan volgen als Medewerker Beheer Informatie Systemen Niveau 3, deels 4. Had het al vaker aangegeven, de eerste 2 jaar ‘hard studeren’ vanuit het volwassenenonderwijs, het laatste jaar je eigen bewijzen tijdens een stage periode en nadien deelnemen aan een examen.

Daarbij werd en wordt je theoretische kennis getest in de vorm van:”Beheers je de Nederlandse”,”Duitse”,”en Engelse talen goed?”

Hoe zit het met je kennis over economie, bedrijfsoriëntatie en recht et cetera, had en heb ikzelf nu echter ‘niets’ meer aan, regeltjes veranderen zeker binnen de informatica toch?

Diverse werkgevers waren en zijn ook benauwd om iemand in dienst te gaan nemen met een arbeidsbeperking, zij kenden en kennen heel goed de financiële regelgeving ten gunste van hen zelf maar vroegen en vragen hen eigen meer af:”hoe lang heb ik nog iets aan jou?”

Enkele jaren geleden gaven wij een Wajong Werkt Presentatie dicht bij mijzelf in de buurt, het zat ook in de hoek waarbij mijn persoonlijke interesses lagen dus smokkelde ‘stiekem’ mijn CV ook maar ff mee.

Collega en Klaas, wat gaven jullie toch een heldere uitleg over hoe de Wajong regeling in elkaar steekt, maar Klaas, je gaf aan dat je met een zenuwaandoening kampt waarbij tumoren op bestaande zenuwen zouden kunnen gaan groeien..

Wist je ook dat er zenuwen in je bovenkamer zitten (biologisch gezien), auw weg CV maar nadien wel alles onderzocht d.m.v. in gesprek te gaan met mijn ex werkgever..

Daarnaast in gesprek te gaan met Wajongeren met een betaalde baan en her en der werkgevers die een Wajonger in dienst hadden\hebben.

Doorzettingsvermogen maar tegelijkertijd onzekerheid kwamen hierbij het meest naar voren, voor mij een reden dat ik volgend schooljaar gewoon het liefst weer naar school gestuurd zal gaan worden op kosten van het UWV. Na iets van 2 jaar hard bijleren zou ik mij dan tijdens het laatste jaar stage lopen ook goed kunnen bewijzen toch?

Geluk bij een ongelukje\ Red de Zorg!

Veld

In de nacht van vrijdag 7 november op zaterdag 8 november had ik een vrij kort nachtje achter de rug, afgelopen week had ik een vrij volle week en wilde uiteraard tijdens de Red de Zorg demonstratie wel schone en gemakkelijk te dragen kleding dragen.

Momenteel begint het hier wat kouder te worden en had vrijdagavond j.l. de verwarming dus ook een beetje opengedraaid, tevens handig om diverse kledingstukken vlotter te kunnen gaan drogen.

Zaterdagochtend omgeving 5:03 schrok ik wel vrij naar wakker en had besloten om maar meteen te gaan opstaan, had vooraf besloten om tussen 6:00 en uiterlijk 6:30 mijn nest te gaan verlaten omdat ik de trein van 8:30 richting Meppel wilde halen in verband met de actie Red de Zorg te Den Haag!

Heb zelf een aangepast bed met anti decubitus matras in bruikleen via mijn zorgverzekeraar, dien er dus ook bijbehorend ‘rubberen zweethoeslaken’ mooi omheen te laten zitten (deze wordt normaliter gebruikt voor patiënten die volledig incontinent zijn) XD

Omgeving 8:00 had ik voor onderweg alles wel bij mij en wilde met de fiets snel een sprintje trekken naar het station, vanaf de 2e straat die ik door croste begonnen mijn versnellingen weer vreemd te doen (de ketting klapte uit zichzelf telkens van standje ‘6’ naar ‘2’ en weer retour en dat fietst niet lekker).

Gelukkig kwam ik nog wel op tijd aan bij station Hoogeveen, nadat ik mijn fiets gestald had controleerde ik voor alle zekerheid nog snel even hoeveel saldo er op mijn OV pas zou staan.
Dit bleek iets van 14,75 te zijn en kreeg er de waarschuwing bij dat dat niet voldoende was om mee te kunnen gaan reizen, een enkeltje Hoogeveen – Meppel kost maar 4,10 toch? Had uit gemakzucht de kaart maar opgeplust met 20,– en stak het perron over, vanaf het moment dat het perron voller begon te worden tegen 8:24 bekroop mij het nare gevoel iets vergeten te zijn… Moest nog inchecken, snel even heen en weer gerend onder het spoor door en kon nog net op tijd instappen in de trein richting Meppel en Zwolle.

In Meppel aangekomen kreeg ik door dat je via 2 plaatsen het station kon verlaten, besloot toen maar de linkerkant te nemen en na enkele minuten kwam ik daar ook een man tegen die er in een SP jas rondliep.

Twijfelde geen moment en stapte op hem af met de ‘opmerking:’”Mooi”,”u gaat zeker ook naar Den Haag!” Waarop het antwoord volmondig ja was, tot aan 9:40 gingen wij onderling nog even napraten over diverse thema’s en kwamen er meer demonstranten bij.

Vanaf Meppel naar Den Haag gerekend had ik tot aan de 2e tussenstop een heerlijk plekje voor mijzelf, handig moment om via Tweeter na te gaan wie er nog meer naar betreffende demonstratie zouden gaan en om uit te puzzelen wat mijn aller belangrijkste reden zou zijn met correcte argumentatie (je zou maar tegen een live verslaglever aanlopen die goed kan doorvragen, dan moet je wel goed weten waarover het gaat).

Vanaf de 2e tussenstop raakte de bus behoorlijk gevuld en raakte ik ook in gesprek met de mensen die naast en voor mij kwamen zitten, daar rolden uiteraard leuke discussies uit. De bus waar ikzelf in zat was voornamelijk gevuld met actieve mensen vanuit FNV bondgenoten en SP’ers wat kon leiden tot interessante gesprekken.

Aangekomen op de locatie ging ik als eerste de tent en omgeving even een beetje verkennen, wilde natuurlijk wel graag weten wie waar stonden, of ik misschien bekenden zou treffen en wat waar te vinden was.

Als eerste ergens midden in de tent liep iemand van het FNV mijzelf tegemoet die aan mij vroeg of ik vanuit het FNV bij de demonstratie aanwezig was of als ik lid van het FNV zou zijn (had de vraag niet goed verstaan)? Beantwoorde zijn vraag gewoon met ja en hij vroeg wat mijn kleding maat was? Hierop antwoordde ik XL en kreeg een “strijd voor zorg”,“strijd voor kwaliteit” hesje uitgereikt.

Nadat ik de omgeving en tent wel voldoende verkend dacht te hebben besloot ik ergens links in de tent vlak achter de zitplaatsen te gaan staan, van daar uit had je voor mijn gevoel het beste zicht op het podium en wat er omheen gebeurde (handig wanneer je leuke foto’s zou willen maken).

dagvanverantwoording20mei2015

Nadat diverse sprekers aan het woord waren geweest werd aan de aanwezige politici geadviseerd om tegen de wet te gaan d.m.v. er samen een stokje voor te steken: Tineke Slachter (SP) werd warm ontvangen en ze kreeg ook waardering voor haar ‘toespraak’.

‘Arme’ Lea Boumeester kreeg het wat zwaarder, vanaf het moment dat zij geïntroduceerd werd begon het al rumoeriger te worden en vanaf dat zij spreken ging werd zij keihard uitgejoeld!

Ergens vond ik dat wel een beetje ‘jammer’, haar record was op dat moment 3 woorden aaneengesloten verstaanbaar uit te kunnen spreken, de rest werd weg gefloten, gejoeld et cetera.

Brulde zelf vanaf een bepaald moment ook ‘vrolijk’\kwaad mee in de hoop dat zij mee zou krijgen dat huidige koers onacceptabel was en is en er later iets mee zal gaan doen.
Wanneer zij iets meer spreektijd gehad zou hebben konden wij haar verhaal een beetje gaan aanhoren, mild aanmoedigen bij een positief geluid en snoeihard uitjoelen bij de verkeerde uitspraken!

Dan zou het voor haar nog helderder zijn wat wij wel en niet zouden willen, waar wij in het aller uiterste een beetje of toch totaal geen begrip voor hebben.

Linda Voortman (GroenLinks) haar betoog werd gelukkig wel positief ontvangen, zij was gewoon glas helder en nuchter hierin, deed niet aan mooi weer praterij maar gaf wel aan dat alles te snel ging. Daarnaast gaf zij aan dat een massa ontslag binnen de zorg ook niet ten gunste komt voor de banenmarkt en zorgbehoevende op lange termijn.

Een van de belangrijke redenen waarom ik mijzelf op periodiek actief bezig houd met GroenLinks, bij het maken van moeilijkere besluiten werd en wordt er wel in de ruimste zin van het woord een stukje voorruit gekeken.

Hoe ziet onze banenmarkt + zorgstelsel er over 5a 10 jaar uit omdat ‘wij’ wegens begrotingstekorten nu voor de ‘gemakkelijkste’ oplossingen zouden kunnen gaan kiezen.

Het zou toch een beetje sneu zijn dat men er over 3a 4 jaar achter zou kunnen gaan komen dat er juist weer meer professionele handen aan het bed zouden moeten gaan ontstaan?

Nadat alle sprekers aan het woord waren geweest volgde er nog een korte mars van het Spuiplein Den Haag naar het Malieveld, hier had ik uiteraard nog snel even een aantal bekende GroenLinks collega’s van mij opgezocht uit interesse of om e.a. te evalueren 😉

collegas

Vanaf het moment dat de reizigers die met het FNV hadden meegelift werd verzocht hen bus op te zoeken, nam ik snel afscheid van mijn collega’s en belande op tijd bij de juiste bus.

veldbussen

Was intussen ook best wel moe, zat een beetje te piekeren in de vorm van:”Straks met de trein vanaf Meppel naar Hoogeveen”,”voel mijn rug en deels oogjes nu al”,”Zal ik vanaf Hoogeveen de bus pakken naar huis?”,”het te voet doen?”,”of toch met de fiets?”

Mede doordat ik momenteel vrij zware pijnmedicatie gebruik en er wat suffig van werd, had ik eigenlijk meteen al besloten dat ik niet zou gaan fietsen tenzij ik tijdens de korte rit van Meppel naar Hoogeveen even een oogje zou kunnen gaan dichtknijpen.

Dat was mijnerzijds onnodig gemaal in mijn hoofd, vlak voor vertrek vanaf het Malieveld richting Meppel gingen een aantal van ons even onze verslaving bijwerken, raakten ook goed in gesprek met elkaar en 2 ervan bleken ook Hoogeveeners te zijn 😉

Men gaf meteen aan dat hen auto in Meppel stond en ik met hen zou mee kunnen liften naar Hoogeveen, vanaf Meppel leerden wij elkaar beter kennen en kreeg gewoon een lift naar mijn thuis adres!!!

Per toeval kwam mijzelf dat wel heel gunstig uit, de achterbank zat goed, we hadden onderling goede gesprekken en ik was vlak voor 19:00 thuis.

Tijd genoeg om even bij te komen, onder een hete douche te stappen wat pijnstillend werkt en ter afsluiting nog even de vergeten boodschappen in huis te halen.

Uit gemakzucht vermoed ik voor vanavond even een telefoonstilte te gaan invoeren.

Afgelopen weken had ikzelf best wel een vrij volle agenda en het ziet er naar uit dat ik mijzelf de komende dagen en weken ook niet hoef te gaan vervelen.

Vanuit het CNV gezien dien ik nog diverse declaratie formulieren te gaan controleren en bijwerken, ook vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen dien ik nog een aantal klusjes af te ronden en zo vlak voor de jaar afsluiting komen er nog steeds weer nieuwe thema’s bij.

Op korte termijn wil ik mijzelf nog dieper gaan verdiepen in het zo genoemde basisinkomen, dit wil ik tot aan detail gaan doornemen en misschien aanpassen waar nodig.

Dat kan uiteraard niet wanneer je alle voordelen en nadelen ervan niet voldoende kent, vanuit het CNV de Realisten waarvoor ik landelijk zelf ook presentaties verzorg over de Wajong regeling is mijn kennis hierover weer volledig geactualiseerd, met diverse GroenLinks collega’s regionaal en landelijk onderzoeken wij uiteraard of wij niet een andere kant op zouden moeten gaan.

Interessant thema, het kost je echter wel veel leeswerk en tijd.

Daarnaast vliegen mijzelf de uitnodigingen om de oren met de provinciale verkiezingen in zicht en daarvoor nog de laatste oudejaarsbijeenkomsten en nieuwjaarsrecepties vanuit diverse hoeken.

Hoef mijzelf voorlopig niet te vervelen iig 😉