De laatste dag van het oude jaar,

Zelf loop ik in mijn huidige planning nog een beetje achter op schema ondanks dat ik qua toekomstplanning alles intussen al wel veel beter voor elkaar heb, hou er niet van om aan goede voornemens deel te nemen op een vaste dag van het jaar maar het chaotisch overal mee bezig zijn in de ruimste zin van het woord poog ik uiteraard wel handige alternatieven voor te gaan verzinnen (lukt mijzelf tevens al aardig).

Vanuit GroenLinks Hoogeveen en eigen belang begin ik mijzelf ook steeds meer te verdiepen in het zogeheten basisinkomen, via social media houd ik uiteraard contact met diverse platformen en netwerken om zo actueel mogelijk te blijven en alle voor en nadelen ook beter inzichtelijk te krijgen op mijn adres.

Vanuit mijn adres ben ik daarin een pietje precies en wil tot aan de kleine letter een werkend totaalplaatje voor ogen zien te krijgen die wel goed zal gaan werken en ook gunstig uit kan pakken voor de Wajongeren die (met ondersteuning) graag aan de slag zouden willen gaan.

Ergens wel een interessante puzzel, hoe meer je komt te weten over het onderwerp vanuit het verleden en momenteel in het hier en nu stijgen de maar als dan vragen uiteraard ook 😉

Had dit jaar nog een column willen gaan besteden aan vrijheid van artsenkeuze, een vrij belangrijk thema die ik heel even in de wacht laat staan. Deze is wel zo belangrijk dat ik die ook perfect wens te gaan omschrijven, daarnaast vang ik dingen op, ervaar zelf ook dingen binnen de zorg die vele malen beter afgehandeld zouden kunnen gaan worden zonder dat het geld kost en misschien zelfs wel geld zou kunnen besparen voor Nederland uiteindelijk.

Neem daar nu dus ook even ‘rustig’ de tijd voor.

De voorbereidingen op de Nacht van de Vluchteling houden mijzelf ook veel bezig, naast de regelmatige fysieke trainingen om zo’n wandeling aan te kunnen dien je ook aan een stukje sponsorwerving te gaan doen.

De methoden die ik afgelopen 2 jaar had gehanteerd werkten lekker, zal die methoden ook zeker aan blijven houden. Enkele winkeliers in mijn woonomgeving kenden mijzelf al vanaf het moment dat ik een ukkie was en zeker vanaf mijn pubertijd.

Met een knipoog zouden deze misschien wel iets voor mij kunnen gaan betekenen hetzij dat zij een beetje reclame voor mijzelf willen gaan maken of dat ik daar gewoon een soort van spaarpotje achter mag gaan laten.

Ook via de media in de ruimste zin van het woord zie ik wat meer mogelijkheden om de deelname van mijzelf aan de Nacht van de Vluchteling 2015 met Team GroenLinks meer onder de aandacht te gaan krijgen.

Daarin moet ikzelf uiteraard goed opletten, wanneer ikzelf in korte tijd 9x hetzelfde heb gezegd in het klein, wordt het de 10e keer echt niet meer opgepakt ook al pak je het grootser aan (vermoed ik).

Voor vandaag ga ik nog ffkes diverse post weg werken, zorgen dat ik voor komende weken mijn planning ook goed op orde heb, vanaf 3 januari starten de eerste Nieuwjaars recepties en thema bijeenkomsten immers ook weer en daar wens ik mijzelf morgen en misschien overmorgen vast niet mee bezig te gaan houden, vanavond ff vrij en lekker uitgebreid gaan feesten uiteraard 😉

Alvast een fijne jaarwisseling toegewenst allemaal en op naar een mooi 2015!

Best wel relax eigenlijk om op Tweede Kerstdag ‘volledig’ vrij te zijn!

Tot aan eind januari en met name tot 15 januari staat mijn agenda behoorlijk vol geboekt, er staan nog diverse oudejaarsrecepties en verlate kerstdiners in de wachterrij gevolgd door het Nieuwjaarsgebeuren.

Vanuit de Zonnebloem en met name het Gehandicaptenplatform Hoogeveen stonden en staan er nog wat kleine ‘vergeten’ klusjes in de wachterrij. Daarnaast wens ik voor 31-12-2014 ook volledig op orde te hebben, dan kan ik het nieuwe jaar correct en fris van start gaan.

Op ‘politiek’ vlak hoop ik dit jaar nog 1a 2 columns te gaan schrijven, een die beargumenteert waarom ik komend jaar weer zal gaan deelnemen aan de Nacht van de Vluchteling (qua periode van het jaar zou het leuk zijn dat ik deze nu al af zou krijgen).

De tweede blog is belangrijker voor mijzelf, in grote lijnen zal deze gaan over aankomende decentralisaties, de aankomende bezuinigingen en gevolgen ervan die voor de deur komen te staan. Hierbij wens ik uiteraard ook gebruik te gaan van een rekenmodel die ‘iedereen’ van jong tot oud zal begrijpen.

o.a. vrijheid in artsenkeuze zal ik hierin ruim naar voren gaan schuiven, een puntje wat op persoonlijk vlak erg belangrijk voor mij was en is omdat ik er periodiek zelf continu mee in aanraking kwam en kom naast de diverse ‘platformwerkzaamheden’ om.

Hoe zal mijn Wajong status eruit komen te zien komend jaar, wanneer ik niets onderneem blijf ik zeer waarschijnlijk wel onder de oude regelgeving vallen maar wanneer ik wel hard mijn best doe om aan de slag te komen kan het zijn dat ik nadien onder de nieuwe regelgeving kom te vallen..

Wens eerst uiteraard alle verschillen vanaf 1996, 1998, 2001, 2006 tot aan nu helder op een rij zien te krijgen met daarbij het verhaal van januari 2015.

Hoe zal men komend jaar om gaan met hulpmiddelen, de huishoudelijke ondersteuning en of een PGB regeling?

Zelf deed en doe ik enorm mijn best om in aanmerking te komen voor een PGB regeling, deze werd en wordt afgewezen omdat mijn indicatie stelling daarvoor te hoog zou zijn. Zelfs via een kennis van MEE Drenthe en een betere kennis van Promens Care kwam en komt dat telkens naar voren.

Op papier zou ik rijp zijn voor een verpleegtehuis, zou ik niet willen en qua indicatiestelling was en ben ik daar ook weer veel te gezond voor.

Iets als mijn bed opmaken lukt mijzelf ‘niet’ meer, dekens en lakens recht trekken lukt mijzelf prima, kussenslopen vervangen gaat ook goed, het normale laken vervangen lukt ook nog…

De matras ‘lakens’ verschonen lukt mijzelf niet meer, zelfde geldt voor de sloop om mijn dekbed heen (het lukt wel maar zit dan vervolgens met een behoorlijke zere rug wat langer dan een halve dag duurt).

Iedere klus waarvoor je op een keukentrap of stoel moet gaan staan in een open ruimte gaan gegarandeerd verkeert, zelfs op een vlak liggend bierkistje lukt mijzelf moeizaam in het midden van een grote ruimte.

Binnen de huishouding dien je toch wel periodiek op een trap of stoeltje te gaan staan toch?

Wanneer ik buren, vrienden, vage kennissen en\of collega’s op bezoek heb besteed ik zo’n klus gewoon uit, ook wanneer hier voor mijzelf een onbekende ff langs komt voor een interview.

Greenchoise was en is nog steeds mijn favoriete energie leverancier, soms kreeg ik wel eens mensen aan mijn deur die hen product moesten en moeten verkopen, indien je al lid\klant bent volgt er dan een soort van klant tevredenheidsonderzoek die ik in deze altijd heel positief afsluit.

Het komt dan ook wel eens voor (afhankelijk van wie tegenover mij zit) dat ik in vogelvlucht opmerk dat ik mijzelf fysiek gezien niet al te lekker voel, het fijn vond om een goed gesprek gehad te hebben (veelal bijna visitekaartjes uitwisselmoment)… Zou u\jij mijn matras wel even willen verschonen voor mij?

Tot nog toe nooit een nee gekregen, betrap mijzelf erop dat ik zelf hierin ook steeds vrijer begin te worden maar besteed betreffende klussen liever aan iemand uit.

Wekelijks een fuifje gaan geven zal wel het teveel van het goede zijn, zou ik zelf ook niet eens willen. Ben er wel blij om dat ik vandaag een dagje volledig vrij heb, geen afspraken met anderen, het beetje werk wat er nog wel ligt zou ik om 21:00 kunnen gaan afronden maar 23:00 zou ook geen ramp zijn..

Wel lekker de tijd om over van alles en nog wat eens lekker na te gaan denken, de betere ideeën kwamen en komen dan veelal ook veel beter bij mijzelf naar boven naar mijn idee.

Lange preek mijnerzijds,

Fijne feestdagen toegewenst allemaal!

Grappig,

Had vanochtend gelukkig een afspraak staan met mijn eigen huisarts i.p.v. een van zijn collega’s, vanaf een snel fysiek onderzoek gecombineerd met de info die hij al ontvangen had dacht en denkt hij een vele eenvoudigere oplossing te hebben tegen huidig spelende pijnklachten.

Vermoedelijk krijg ik nog wel binnen 14 dagen een oproep om met een polikliniek anesthesioloog in gesprek te gaan om op een paar plaatsen lokaal te gaan ingrijpen (was en ben ik zelf goot voorstander van).

Vanmiddag wilde ik even voor mijzelf houden, er stond nog een hele bubs aan papierwerk voor mijn neus die ik zeker voor de kerst zou willen gaan wegwerken en daarnaast weer nieuwe klussen die ook voor de kerst en of eind dit jaar afgerond behoren te worden.

Dat is een klein nadeel wanneer je je eigen actief inzet bij meerdere netwerken en diverse platformen, uit gemakzucht had ik vanmiddag naast mijn vaste lijn mijn mobiele lijn ook maar even uitgezet (donderdag is politiek dag aldus de agenda).

Zo’n 30 minuten geleden ging mijn deurbel, moest ff mee helpen met een aantal praktische kleine dingen en liep dus maar ‘ff’ mee.

Men bleek eigenlijk helemaal ‘nergens’ hulp bij nodig te hebben, omdat ik veelal zo ‘vriendelijk’ en ‘behulpzaam’ zou ‘zijn’ verdiende ik wel een soort van kerst pakket uit blijk van waardering.

IMG_0744

Vond ik wel erg lief uiteraard.

Vanavond maak ik het mijzelf ff lekker gemakkelijk, ga niet naar het gemeentehuis maar volg de raadsvergadering vanaf mijn thuis adres. Voordeel daarvan is dat ik dan ook kan gaan doorwerken aan meerdere klussen tegelijkertijd.

O.a. bij agendapunt 3 en 5 zullen mijn oren uiteraard wel extra goed open gaan, hoef mij niet te gaan vervelen iig 😉

Gedreven en gemotiveerdheid wordt vaak vergeten

Voorgeschiedenis:

Afgelopen woensdag zou ik vanaf 10:00 de Hoorzitting Tweede Kamer over Quotumwet bij gaan wonen vanuit o.a. het CNV de Realisten promo team, daarnaast diverse overige netwerken en platformen maar vooral ook ten gunste van ‘mijzelf.’

Zelf ben ik een WAJONGER met 5a 6 jaar werk ervaring inclusief stage en exclusief voorgaand vakantiewerkzaamheden, vond en vind het o.a. jammer hoe er met deze groep omgegaan werd en waarschijnlijk zal gaan worden.

Al van kleins af aan was ik best wel een kritisch jochie, had en heb nog wel steeds de beschaving dat wanneer ikzelf ergens kritieken op uit of tegen stem wel haalbare alternatieven dien aan te dragen.

In de loop der jaren had en heb ik mij hierin ook steeds beter leren ontwikkelen mede doordat ik mijzelf vanaf 2005 actief ging inzetten voor het netwerk GroenLinks chronisch zieken en gehandicapten, vooraf al bij de woonbond, huurders verenigingen en stichtingen (als belangenbehartiger maar niet noemenswaardig genoeg).

Vanaf mijn deelname aan de Zin in GroenLinks 10, die een half jaar duurde had ik mijn kennis op diverse vlakken ook veel beter kunnen ontwikkelen. Aan het eind van de rit (2012) kreeg ik destijds 2 positieve aanbevelingen: 1. zou mijzelf moeten gaan opwerken naar verkiesbaar persoon binnen de Tweede Kamer fractie van GroenLinks (zag en zie ik zelf nog steeds niet zo maar gaan gebeuren). 2. Mijzelf gaan verdiepen in het maken, schrijven van het partijprogramma (mijn oogjes begonnen toen wel te stralen in de vorm van:”Leuk talent ontdekt binnen mijzelf waarvoor de training ook bedoeld was).

Het doel buiten eigen kennis upgraden om:

Vanuit CNV de Realisten ontving ik recentelijk een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de Hoorzitting Tweede Kamer over de Quotumwet i.v.m. het participatie beleid ten opzichte van werkplekken ‘creëren’ voor WAJONGEREN en hier een goede invulling aan te gaan geven.

Actief mee gaan debatteren zat er voor ons zelf helaas niet in, maar door alleen maar het debat bijgewoond te hebben leer je wel beter begrijpen wie waar staat en wat de gevolgen zouden kunnen zijn bij het aanpassen van diverse regelgeving ten gunste of ten nadele van de werkgever\wajonger.

Vooraf was bekend dat hierbij ook wel diverse werkgevers of belangenbehartigers daarvan aanwezig zouden zijn, goed moment om als Realist zijnde om met hen in contact te komen.

Onze presentaties die wij gaven en de nieuwe variant daarop kennen wij al wel, zo her en der zal deze misschien nog een beetje aangepast moeten gaan worden (vermoedelijk niet) maar wij waren en zijn dan in ieder geval wel in beeld bij de werkgevers komend jaar.

Behaalde resultaten voor mijzelf:

Aan de hand van alles wat ik heb mee gekriebeld weet ik nu nog een stukje beter waar welke partij staat ten opzichte van een Quotumwet, tevens viel het mijzelf op dat men in spraak snel de fout in dreigt te gaan over de Wajonger. Er werd en wordt periodiek jongeren met een handicap van gemaakt terwijl iemand van 54 ook best een Wajonger zou kunnen zijn.

Dat geeft dus een verkeerde beeldvorming over de Wajonger, het komt tevens periodiek voor dat mensen bij een Wajonger denken aan iemand met een behoorlijke geestelijke achterstand en\of lageropgeleiden. Dat is uiteraard absoluut niet waar, er zijn ook voldoende Wajongeren met een afgeronde HBO opleiding en\of universitair denkniveau.

De kansen op om en bijscholing moeten naar mijn persoonlijke idee ook verruimd gaan worden, je kon en kan waarschijnlijk nog steeds aanspraak maken op om en bijscholing wanneer je aan het werk bent als Wajonger zijnde, daar kon en kun je echter geen aanspraak meer op maken wanneer je al een keer op kosten van het UWV een studie gevolgd hebt.

Zelf had ik tussen 1998 en 2001 een opleiding gevolgd als Medewerker Beheer Informatiesystemen niveau 3\4, mijn examen had ik volledig afgerond en behaald op niveau 3 (Nederlands en Duits waren en zijn mijn zwakke vakken waarvan ik de grammatica slecht beheers).

Behaalde opleiding kon en kan ik zelf ook geen kant meer mee op omdat de praktijk en theorie lesstof omtrent besturingssystemen en hardwarematige mogelijkheden zwaar verouderd waren en zijn.

Tussen 2000 en 2001 liep ik tevens stage binnen de zorg, dit was mogelijk doordat ik in mijn stageverslag kon aantonen dat de informatica eigenlijk overal wel toepasbaar is. PC’s met cliëntgegevens dienden goed beveiligd te worden, maar je kon ook cliënten met de hulpvraag krijgen met de hulpvraag:”ik wil leren: Mailen, chatten, werken met het volledige office pakket en vul verder maar aan”

Met het juiste gereedschap kon en kan je nog steeds zelfs mensen zonder arm functie achter een pc krijgen, tijdens mijn stage had ik destijds een naamvergeten3 tussen pc en ergonomische touchpad geplaatst en om het een beetje luxer te maken zorgde ik ervoor dat diverse programma’s ook waren te bedienen d.m.v. spraakherkenning.

Mede dankzij die handige inzichten van mijzelf gecombineerd met hoe rustig ik 1 op 1 begeleiding maar soms ook groepsbegeleiding ik kon geven was ik eigenlijk meteen al aangenomen.

Het enigste wat ik destijds deed was cliënten elkaar laten helpen in uiterste nood, daarbij kijken naar de mogelijkheden van de cliënt i.p.v. beperkingen of zelfs onmogelijkheden.

Na het behalen van mijn MBI opleiding waarbij ik hoog scoorde op mijn stage verslag en daarnaast alle vakken ook met een voldoende behaald had, kreeg ik destijds meteen een vast contract aangeboden als locatiehulp zijnde die wel binnen een bepaalde termijn minimaal om\bijgeschoold zou moeten gaan worden naar assistent activiteitenbegeleider.

De eerste 3 maanden viel ik onder de noemer proefplaatsing, vroeg toen regelmatig om bijscholing maar was nog niet nodig aldus de werkgever. Mijn takenpakket werd wel snel opgeschroefd en mocht functioneren als activiteitenbegeleider en runde in mijn remi soms wel meerdere activiteiten in mijn eentje op 1 dagdeel.

Officieel gezien mocht dat niet eens, een activiteitenbegeleider mocht en mag nimmer zijn\haar activiteit verlaten wanneer er geen ander personeel in zijn\haar ruimte aanwezig is. Zelf scheen ik dat wel zo goed aan te kunnen dat men dat wel aan mij toe durfde te vertrouwen, was dus ook wel een ‘eer’ voor mijzelf.

Eind 2005 raakte ik deels overspannen, trok teveel taken naar mijzelf toe en kon heel moeilijk nee zeggen. Begon behoorlijk af te vallen, kreeg last van verslaap acties en kon afspraken niet meer nakomen (taxi rooster op orde hebben, storingen in netwerk verhelpen et cetera).

Dat had geleid tot een ontslag met een kleine ‘gouden handdruk’,
Tot aan 2007 deed ik het lekker rustig aan en hoefde alleen maar vanuit het netwerk\werkgroep GroenLinks Chronisch Zieken en Gehandicapten de ‘maandelijkse’ vergaderingen bij te wonen en er thuis verder mee aan de slag te gaan.

Dat werd mijzelf te weinig en vroeg op eigen initiatief een herkeuring aan, vermolmt daarbij dat ik graag in aanmerking zou in aanmerking zou willen gaan komen voor een om of bijscholing traject en dat kon niet. Had immers al een volledig traject doorlopen en behaald tussen 1998 en 2001.

Advies was ook meteen:”fijn dat je je hebt laten herkeuren op eigen verzoek”,”je hebt een progressief ziektebeeld dus kan en mag gewoon volledig arbeidsongeschikt blijven”

Dat deed best wel pijn, maar vond het wel mooi dat ik oude status volledig kon behouden. Nadien naar nog diverse alternatieven gezocht door bijvoorbeeld thuisstudie te gaan volgen en\of voorstellen aan het UWV dat ikzelf wel de thuisstudiekosten zou willen betalen wanneer zij alleen de reiskosten en het examengeld voor hen rekening wilden nemen, ook dat bleek niet te kunnen.

Diverse werkgevers waren en zijn bang voor mijn handicap, er was en is weinig aan mijzelf te zien voor de mensen die minder goed opletten immers, maar hoe zit het nu ook alweer met mijn wel en niet kunnen, zal ik vaker ziek gaan worden dan een gemiddelde collega, zou mijn ziektebeeld kunnen gaan verslechteren en vul zelf verder maar aan..

Dat zou allemaal kunnen inderdaad, ikzelf kan aan u meegeven dat er voldoende Wajongers en Wajongeren bestaan die juist wegens hen handicap en vooroordelen die daarbij horen wel 2x zo hard zullen gaan nadenken omtrent bijvoorbeeld het vrij vragen voor een ‘kleinigheidje’ en misschien zelfs minder verzuim hebben dan een gezond persoon.

Mijn verzuimdagen en\of te laat kom acties bleven jaren op 0 staan, deed er ook echt niet moeilijk over om betaald en soms onbetaald over te gaan werken en daarmee was ik halverwege\eind 2005 mee de mist in gegaan toch?

Naar mijn idee verdienen Wajongers die met een soort gelijk verhaal te maken hebben een 2e kans mits men reëel is over zijn\haar eigen talenten qua scholing en toekomstplanning omtrent betaald werk.

In mijn eigen situatie zou ik een SPW\SPHA opleiding kunnen gaan volgen d.m.v. volwassen onderwijs wat inhoud 2 jaar lang hard leren op school met vervolgens een verplichte stage van 1 jaar.

Stage verslag inleveren bij het adres waar je stage gelopen hebt + je eigen docent, daarnaast je volledig examen met een voldoende zien te behalen (levert je een volledig afgerond extra diploma op). Het leukste daarvan zou kunnen zijn, dat de werkgever waarbij je stage loopt te zien krijgt dat je misschien wel zelden tot nooit ziek bent, niet te belabberd bent om eens over te werken en vul verder maar aan.

Fysiek gezien begon en begin ikzelf op een aantal vlakken stapje bij beetje ‘onhandiger’ te worden, het ‘voordeel’ daarvan was en is ‘misschien’ wel dat ikzelf juist mede daardoor dichter bij de cliënt zou kunnen komen te staan.

Mag niet in detail treden, was en ben vrijwilliger binnen de Zonnebloem Hoogeveen en juist de gasten die ergens de grootste ‘gebruiksaanwijzing’ zouden hebben voor een nieuwe vrijwilliger kon ik het direct vanaf mijn start prima mee vinden.

Het klinkt misschien een beetje vreemd, tijdens mijn stage binnen de zorg tussen 2000 en 2001 liet ik het aan de cliënt over wat hij\zij wel en niet zou kunnen en graag zou willen bereiken (uiteraard was ik vooraf wel geïnformeerd over wat absoluut niet zou kunnen et cetera), navraag doen aan de cliënt hoe het doel te kunnen gaan bereiken en vanaf dat moment pas echt samen aan de slag gaan.

Het ‘gemene’ van mijzelf hierin was dat iemand met een vorm van autisme zijn\haar eigen eerst even mocht gaan voorstellen aan mij als toevallige werknemer die niet meteen het plan van aanpak in handen had\heeft (in mijn achterhoofd wel maar dat hield en hou ik veelal stil).

Wanneer je 1 of een aantal weken verderop zit afhankelijk van hoeveel dagdelen je hem\haar treft leer je hem\haar veel beter kennen en kun je ook al zijn\haar talenten uit hem\haar halen.

Tijdens de pauzes van de hoorzitting had ik uiteraard veel gepraat met diverse mensen over hoe zij tegen een soort van basisinkomen zouden staan, hoe deze er dan exact uit zou moeten gaan zien, wat de gevolgen daarvan voor een Wajonger zouden zijn et cetera?

Op alle thema’s overal dus ook heel diep op in gaan zodat alle voor en nadelen goed naar boven komen, zal mij hier tot aan het komende GroenLinks congres nog verder in gaan verdiepen. Tips en ideeën hierover zijn op mijn adres dus ook altijd welkom.

Met meerdere politici en werkgevers toverde ik ook mijn studie probleem naar boven, een student van het CNV wil hiermee aan de slag gaan en ik vermoed dat wij wel vaker ideeën zullen gaan uitwisselen omdat wij immers collega’s zijn.

Tegen 17:15 hield ik het wel voor gezien, had nog een flinke treinreis voor de boeg staan en wilde mij voor de donderdag erop mijzelf ook wel een beetje vit voelen.

Zoektocht naar kalenders en agenda’s

Op mijn thuis adres hoef ik mijzelf voorlopig niet te vervelen, ondanks dat ik recentelijk een beetje op de rem had beginnen mijn agenda(s) al weer redelijk gevuld te raken. Naast het bijwonen van zoveel mogelijk fractie overleggen van GroenLinks Hoogeveen volgde en volg ik eigenlijk wel iedere raadsvergadering fysiek dan wel digitaal met daarbij mijn overige vrijwilligers taken.

Vanuit het CNV de Realisten dienen er dit jaar nog enkele dingen afgerond te gaan worden en misschien komen er nog wel afspraken bij.

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen volgen voor dit jaar nog enkele afspraken en klusjes voor mezelf die ik voor eind van dit jaar afgerond zou willen hebben, maak tevens al wat ruimte vrij voor januari komend jaar.

Binnen de Zonnebloem Hoogeveen had en heb ik alles ff op een lager pitje gezet mede doordat ik momenteel per dagdeel pas een indicatie heb over hoe ik mijn eigen voel (afspraken op het laatste moment annuleren lijkt mijzelf niet zo zinvol wegens huidige pijnklachten waarmee ik periodiek kamp).

Geruime tijd geleden ontving ik al vanuit het CNV een mailing omtrent de CNV Jongeren ledenborrel, ondanks dat betreffende uitnodiging mijzelf best wel aansprak had ik een houding van:”Niet op in gaan”,”je bent een ‘Realist’ die voorlichtingen en presentaties mag gaan geven over hoe de WAJONG regeling ‘exact’ werkt.

Het thema van ‘komend jaar’ zou:”Ambitie & Daadkracht!” zijn, waarbij Marriëtte Hamer, de nieuwe SER voorzitter, een toost met ‘ons’ gaat uitbrengen.

Naast dat ik in 2006 jl. weer werkloos thuis terug viel in mijn oude WAJONG status en er geen geld meer was om mij te kunnen gaan bij of omscholen, wilde en moest ik daar destijds al wel iets mee gaan doen.

Hield en hou er nog steeds niet van om te klagen over onderwerpen zonder er iets mee te gaan doen dus ging mijzelf destijds al via GroenLinks en het CNV(J) actief met o.a. dat thema aan de slag.

Vrij recentelijk ontving ik dezelfde uitnodiging nogmaals alleen dan vanuit CNV(J) de Realisten, dat houd in dat ik betreffende bijeenkomst ook gewoon bij kan gaan wonen en tevens heerlijk kan gaan netwerken of dingen bijleren omtrent het thema.

Op persoonlijke titel blijf ik een soort van basisinkomen een interessant idee vinden om dit maal wel correct te gaan uitwerken, er moeten nog enkele schoonheidsfoutjes uitgehaald worden om er echt een goede regeling van te kunnen gaan maken naar mijn idee. Weet hierover nog lang niet alles dus zal daar eerst nog een hoop gaan bij lezen en misschien aanpassen waar nodig.

Over zowel de oude- als de nieuwe WAJONG regeling was, ben en blijf ik telkens wel correct en actueel geïnformeerd, komend jaar gaat de nieuwe Participatiewet van kracht en ben wel zeer nieuwsgierig wat daarvan de resultaten en effecten zullen gaan worden.

Vond de oude regeling nog het beste wanneer wij bovenstaande gaan opsplitsen in drieën, tussen de oude en nieuwe regeling bestaan er al diverse verschillen (ben ‘blij’ dat ik nog onder de oude regeling val) maar de lelijkste fout van de oude regeling werd ook weer mee genomen naar de nieuwe regeling die momenteel werd en wordt toegepast en per januari 2015 worden bij de nieuwe regelgeving nog even de puntjes op de i gezet naar mijn idee.

Op 12 januari 2015 heb ik een afspraak met mijn diëtiste, standaard controle die ongeveer eens per kwartaal plaats vonden mits er weinig veranderingen optraden. Bij door haar geconstateerde veranderingen volgde er wel eens een extra afspraak.

Hierin liep en lopen wij of eigenlijk ikzelf wel eens een beetje vast, zij kan mij bijvoeding voorschrijven voor 6 maanden tijd en ik mag haar tussendoor bijna wel zo vaak gaan opzoeken als ik zou willen bewijze van.

Op de momenten dat zij aan mijzelf adviseerde een extra pakje bijvoeding per dag te gaan nuttigen was en is er niets aan het handje, op de momenten dat het even met iets minder uit zou kunnen en of kan nog steeds trad en treed die stomme papierwinkel weer op.

Zowel mijn verzekeraar als de verstrekker zelf zien het liefst dat ik op maandbasis mijn bestellingen doorgeef, een keer eerder of iets later bestellen en thuis laten bezorgen kon en kan geen vlieg kwaad.

Een kleinere bestelling door geven dan gemiddeld echter wel, heb al de speling om tussen de 4a 6 pakjes per dag te gaan nuttigen en veelal houd ik het op 4a 5 en in de wintermaanden 6 wanneer ik mijzelf niet fit genoeg voel of mijn gewicht zie afnemen.

Bij het hebben van een buikgriepje laat ik dat spul ‘uiteraard’ volledig staan omdat het zeker op een lege maag enorm laxerend werkt en bij een goed gevulde maag misschien een beetje.

Je spaart dus altijd wel flesjes op
2 x 12 = in deze minder dan 24 en wordt dan 6 i.v.m. de R in de maand, het schrikkeljaar en griep periodes en of andere tussendoortjes konden en kunnen ook voorbij komen waartoe je besluiten gaat minder te bestellen dan normaal.

De keren waarop ik dat in het verleden gedaan had mocht ik meteen weer een nieuwe machtiging voor de bijvoeding gaan aanvragen, alsof dat zo maar ff gratis is XD

Op 7 februari 2015 gaat het 34e partijcongres van GroenLinks plaatsvinden, deze zal ik uiteraard ook actief gaan bijwonen. Het zal mijzelf vooraf gezien wel ‘veel’ leeswerk gaan kosten omdat het hoofdthema de herziening van de statuten en reglementen van GroenLinks zal zijn.

Over GroenLinks wist en weet ik nog lang niet alles, in hoofdlijnen had en heb ikzelf intussen GroenLinks wel stukken beter leren kennen maar dat kan uiteraard nog beter.

In zijn algemeenheid was en ik er gek op om mijzelf te gaan verdiepen in algemene regelgeving en nieuwe regelgeving met ook de oude in het achterhoofd, aan de hand van die info kon en kan je ook een inschatting gaan maken hoe er nog een te gaan uitvoeren aanpassing\regel er als slot resultaat uit zal gaan zien in praktijk (het resultaat ervan).

Uiteraard ook een mooi moment (voor mezelf iig) om even te gaan bijpraten met mede GroenLinksers waarmee je ooit samen gewerkt had, die zich zelf met dezelfde thema’s bezig hielden en of houden dan mijzelf et cetera.

Moet er nu alleen even op gaan letten dat ik geen dubbele afspraken ga maken, mijn huidige kalender telt maar door tot 31 december XD