Zo maar een mail aan al mijn collega’s binnen diverse terreinen.

Beste allen,

Een collega vroeg er mij afgelopen donderdag er al naar,

Van 14 op 15 mei aanstaande zal ik wederom gaan deelnemen aan de Nacht van de Vluchteling 2015, dit maal zal het voor mijzelf de 3e keer gaan worden dat ik aan deze wandeling van Rotterdam naar Den Haag (40 kilometer) zal gaan deelnemen.
Wens er wederom iets speciaals van te gaan maken.

Voor dit jaar heb ik mijzelf wederom aangesloten bij Team GroenLinks,
dat maakt voor mezelf de wandeling eenvoudiger omdat wij onderling voldoende bij te praten hebben en\of gelijk gestemden zijn zodat wij onze voeten en de vermoeidheid even zouden kunnen gaan vergeten.

Net als vorig jaar ben ik voornemend helemaal niets mee te nemen,
niets te eten of te drinken, geen regenkledij et cetera! De vluchteling geniet die luxe artikelen immers ook niet!

Onderweg tref je wel voldoende stempelposten en\of mensen die je in welke vorm dan ook willen aanmoedigen en je iets te eten of te drinken kunnen gaan aanbieden.
Hoe dichter je bij de finish komt des te zwaarder de tocht wordt naar mijn eigen beleving, vorig jaar grapte ik bij de laatste 200 meter:”ik kan niet meer”,”ben ‘kapot'”,”weet niet wat jullie gaan doen maar ik loop weer terug!”

Het thema van dit jaar is nog niet officieel bekend gemaakt want er zijn voldoende vluchtelingen en ontheemden wereld wijd die wat extra ondersteuning nodig zouden zijn qua de brood nodige basisvoorzieningen zoals voedsel, onderdak en goede zorg! Vermoed dat het thema dit jaar de Syrische vluchteling zal gaan worden, maar pin mij daar niet aan vast!

Zelf ben ik op zoek naar sponsoren, misschien mensen die mee willen gaan lopen met ons team en\of mensen die mijn persoonlijke pagina willen gaan promoten of mij op een andere wijze willen gaan helpen om een flink bedrag binnen te halen. Vanuit stichting Vluchtelingenwerk heb ik toestemming gekregen om in winkels of bij bijvoorbeeld sportverenigingen spaarpotjes te gaan plaatsen mits zij dat toe staan…

afhankelijk van mijn planning kan ik het spaarpotje een of meerdere dagen vooraf gaan ophalen,
de opbrengsten tellen en bijschrijven aan mijn profiel. Betreffende winkelier of sportschool dient mijzelf dus wel volledig te vertrouwen, zou immers een deel van die opbrengsten in mijn eigen zak kunnen gaan steken wanneer ik kwaad wil (zal ik niet gaan doen maar toch).

Bij tabak shop Koopman aan de Nijenering zou ik misschien een spaarpotje neer kunnen gaan zetten,
de eigenaar hiervan kent mijzelf als ukie al via de kerkbode of als klant.. Kom er zelden meer maar wanneer ik er een krant en\of shag ga kopen vraagt deze wel aan mij:”Hoe is het met Klaas?”, daar haak ik dan veelal op in in de vorm van ben nu druk bezig met de verkiezingen binnen GroenLinks omtrent.. Ga deelnemen aan de Nacht van.. Vanuit de Realisten zijn wij nu op zoek naar..

Veelal bezoek ik de shop alleen nog maar wanneer ikzelf iets wens te promoten,
de eigenaar van de sportschool had en heeft mijzelf ook goed leren kennen (deze maakte en maakt wel eens bewust reclame voor mij tijdens bijvoorbeeld de groepslessen).

Zou ik zo ver kunnen gaan om een of meerdere spaarpotten te gaan creëren (zelf kopen doe ik namelijk niet, dadelijk kun je ze nergens kwijt).

Tips en adviezen in deze zijn dus zeer welkom op mijn adres!

– Mijn voorlopige profielpagina is te vinden op http://nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge (zal nog worden aangevuld)
– Mijn directe sponsor link is http://nachtvandevluchteling.nl/FormSignUpSponsor.aspx?fst=Sponsor&c=true&rt=2&ri=103

Met name de laatste paar weken voor de wandeling en de week erna hou ik uiteraard ‘iedereen’ op de hoogte in hoeverre ik echt klaar denk te zijn voor de wandeling,
of achteraf gezien hoe ik de wandeling voltooid heb via http://www.regiohoogeveen.eu/KlaasWoltinge/

Grappige feitjes op een rij:

1. Het eerste jaar had ik nergens last van, een dag na thuiskomst kwamen pas de blaren op mijn voeten waar ik een weekje hinder aan ondervond.
2. Vorig jaar bleek een taxi chauffeur de weg in Rotterdam niet zo goed te kennen, vanaf 23:00 waren wij al welkom om onze stempelkaarten op te gaan halen en teamgenoten bij elkaar te sprokkelen dus koos er voor om op 22:30 al aanwezig te kunnen zijn. De taxi rit naar locatie werd mijzelf te duur en aldus de chauffeur zou het adres wat ik opgaf niet bestaan. Had deze chauffeur betaald voor werkelijke afstand naar straat waar deze mijzelf afgezet had, onderweg sprak ik mensen aan en trof gelukkig een paar mensen die aangaven dat ik in het verkeerde district zat, ff straatje zus en zo doorlopen en daarna de grote brug overlopen en dan vind je het vast wel!

Vorig jaar had ik weinig of zelfs geen hinder ondervonden van blaarvorming,
dit jaar zal de wandeling waarschijnlijk wel zwaarder voor mezelf gaan worden wegens gezondheids-redenen.

Intentie om wederom mee te gaan wandelen blijft:

– Zij moeten, ik mag
– Mocht ik onderweg vooraf afhaken wegens vermoeiing en\of echt onwel worden kom ik gegarandeerd veilig thuis, die bloem gaat niet op bij de echte Vluchteling
– De hele wereld redden kon en kan ik zelf niet, er bestonden en bestaan ‘teveel’ goede doelen die ik maandelijks zou willen en ‘kunnen’ gaan ondersteunen, dat laat ik wel uit mijn hoofd en zou ook niet haalbaar zijn in praktijk. Voor mijzelf persoonlijk gezien voelt het goed aan om ook eens een ‘zware’ tocht te ervaren, het valt niet te vergelijken met elkaar maar het zet mijzelf iig wel aan tot nog beter nadenken.

Mijn persoonlijke streefbedrag staat op 350,– Euro, die ik afgelopen 2 jaar wist te behalen… Ons team hoopt minimaal 1.000,– binnen te gaan halen en iedere cent was en is meer dan welkom uiteraard.

Afgelopen 2 jaar hadden wij en ikzelf leuke bedragen binnen gehaald (waarschijnlijk daarvoor ook al),
genoemde eerste 2 jaar wist ik ruim voorbij mijn streefbedrag te gaan komen.

De wandeling zette en zet een goed thema op de kaart, ik weet intussen ook zeker dat de opbrengsten hiervan nuttig besteed zullen gaan worden!

Iedere form van financiële ondersteuning d.m.v. een eenmalige donatie waren en zijn meer dan welkom, mocht je mensen kennen die mijzelf, iemand van ons team of voor mijn part een heel ander teamlid willen gaan ondersteunen… Vertel het door wanneer je achter de doelstellingen staat van iemand van ons team en\of stichting Vluchtelingenwerk zelf.

Goede tips en adviezen aan mijn persoonlijke adres waren en zijn uiteraard ook meer dan welkom, misschien vergeet ik zelf wel mogelijke toekomstige sponsoren te benaderen, hoor dan graag welke, het zou ook zo kunnen zijn dat ik te hard campagne dreig te voeren, hoe dien ikzelf het dan anders te gaan aankleden?

Aankomende wandeling zie ik als enorme uitdaging voor mijzelf wetende dat ik vooraf nog graag onder het mes wil, hoop in deze op veel ondersteuning in welke vorm dan ook.

Vriendelijke groet,

Klaas Woltinge
http://nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge

Het was even een vervelend klusje maar ben intussen wel enkele stappen verder gekomen ;-)

Al jaren ben ik domeinhouder van RegioHoogeveen.EU, wist en weet heel goed wat ik met betreffende pagina wenste en zal gaan wensen te bereiken. Het zou een soort gemeentepagina moeten gaan worden die mooi, overzichtelijk en actueel blijft met een groen tintje uiteraard.

Aangezien het een website is bestaande uit meerdere frames werken sommige dingen heel makkelijk voor mezelf, de nieuwsknop houd gewoon bij welke nieuwsbronnen ik volg in de omgeving van gemeente Hoogeveen.

De site dient in de toekomst ook heel informatief te gaan worden, de bezoeker dient in een paar simpele klikken moeten weten hoe hij\zij thuishulp zou kunnen gaan aanvragen maar het mag geen saaie startpagina of marktplaats vorm gaan krijgen.

Voorlopig ben ik van plan om maar even een aantal verschillende Worpress accounts op de achtergrond mee te laten draaien, het onderhouden en updaten van die accounts is simpel en wanneer je deze goed hebt ingesteld kun je een groter bereik hebben.

Voor mijzelf ben ik in het bezit van 2 belangrijke blog adressen, dat zijn namelijk deze zelf waar ik periodiek een stukje schrijf wat mijzelf als GroenLinkser allemaal bezig houd en mijn pr pagina die dezelfde functie heeft als deze alleen dan alleen maar binnen GroenLinks Hoogeveen.

Daarop plaats ik dus ook alleen maar diverse Hoogeveensche thema’s\nieuws met mijn GroenLinkse mening erbij.

Een blog adres als deze http://regiohoogeveen.eu/spaarprogrammas/ is een stuk minder belangrijk, nu op dit moment komt deze mij wel heel goed uit. Was en ben lid van meerdere spaarprogramma’s, sommigen belonen redelijk lekker en anderen eigenlijk helemaal niet. Laatst genoemden hebben wel als voordeel dat je je reeds behaalde punten wel snel mag omruilen voor een gratis stukje reclame..

Dat stukje gratis reclame komt mijzelf in deze wel heel goed uit, in plaats van links te delen waar ikzelf alleen maar beter zou kunnen gaan worden, kan ik er ook in het kort gaan omschrijven waarom ik weer voor de 3e x deel wens te gaan nemen aan de Nacht van de Vluchteling 2015 en laat er ter afsluiting deze link achter.

Zal nog even gaan nadenken over een korte en duidelijk tekst in een paar zinnen 😉

Oeps, bijna ‘vergeten’

Over een kleine 13 dagen is het al 7 februari, ‘fiets’ nu in vogelvlucht alle te verwachten moties door die ik digitaal tegen kom.

Zelf was en ben ik een enorme voorstander van het basisinkomen idee, verdient wel een betere omschrijving dan dat ik tot noch denk te kennen.

Omtrent zorg en hulpmiddelen, het verzekering’s gebeuren wat erbij hoort zouden diverse dingen anders, beter en goedkoper georganiseerd kunnen gaan worden.

Wegens mijn medische achtergrond val ik onder de oude Wajong regeling, maak gebruik van bijvoeding op advies van huisarts en diëtiste (heb daar enkele kritieken op bureaucratisch gezien dan).

Hulpmiddelen en thuishulp zou ook anders en beter georganiseerd kunnen gaan worden, was en ben op zoek naar motie indieners die iets willen gaan doen met bovenstaande schrijven.

Waar nodig zou het kunnen zijn dat ik betreffende motie een beetje zou willen gaan aanpassen, in overleg is er veel mogelijk 😉

Zelf moties gaan indienen start ik dit jaar nog niet mee, wel ben ik van plan om een actievere bijdrage hieraan te leveren door zelf ook mee te denken.

Via DM binnen Facebook of klaas_woltinge@hotmail.com

De tijd vliegt 😉

Hele warrige planning

Tot mijn grote ‘schrik’ kwam ik er recentelijk achter dat ik meer geld en campagne middelen achter de hand heb dan ik vooraf had durven denken, probeer dit nu een beetje vorm te gaan geven maar moet nog gaan uitzoeken hoe exact?

Even in het kort: Al jaren was ik lid van diverse spaarprogramma’s die vergelijkbaar waren en zijn met bijvoorbeeld Euroclix. Bij de meeste programma’s kun je een betalingsverzoek indienen vanaf het moment dat je 12,50 binnen gesprokkeld hebt maar er bestaan ook programma’s die tot betaling over gaan vanaf het moment dat je 25 Euro hebt verdiend.

Echt rijk word je er niet van tenzij je een grote downline weet te generen maar zeker voor het campagne voeren zou het op mijn adres een behoorlijk handig hulpmiddel kunnen zijn omdat je veelal behaalde punten ook op een andere wijze kunt besteden mocht je het streef bedrag van 12,50\25,00 niet bereikt hebben.

Bij een klein aantal spaar programma’s ben ik nu van plan om te gaan gokken, heb voldoende punten gescoord om de 12,50 uitbetaald te kunnen gaan krijgen maar wanneer ik wacht met het uitbetalen ervan en nogmaals het zelfde punten aantal weet te bereiken krijg ik er 2,50 extra cadeau bij.. Dus 2x 12,50 + 2,50 fictief gezien, laat je je eigen dan nog niet uitbetalen worden de bespaarde punten nog meer waard..

Er bestaan ook betrouwbare spaarprogramma’s die je misschien maar 20,– per jaar opleveren indien je geen downline hebt. Deze zijn veelal wel stukken commerciëler ingesteld, je kunt punten scoren bij het aanschaffen van een product uit winkel x of een milde korting krijgen bij de aanschaf afhankelijk van hoeveel punten je gescoord hebt (niet interessant voor mijzelf).

Voor o.a. mijn deelname aan de Nacht van de Vluchteling en overige persoonlijke en of ‘politieke’ doeleinden was en is het echter weer wel een prima tooltje. Ben momenteel bezig om uit te zoeken hoe ik met die kennis zou moeten gaan omgaan.

Zelf weet ik hoe ik met mijn WordPress account de media soms kan bereiken, met behulp van Twitter was en is dit alles stukken gemakkelijker geworden en wist ik ook periodiek diverse programma’s van o.a. Radio 1 te bereiken.

Dit blog adres zat en zit gekoppeld aan PlaneetGroenLinks, overige social media en de Metro en Spits, dat wens ik dus ook zo te houden.

Ergens wenste en wens ik mijn standpunten, ambities en overige skills ook in het Engels te gaan uitdragen. Wanneer ikzelf in het Engels zou gaan bloggen had en heb ik een groter bereik..

Vraag is wel, met welk doel zou ik in het Engels willen gaan bloggen?

Meningen en standpunten van Groenlinks deel ik maar wat graag in het Nederlands, Engels en Duits (die talen beheers ikzelf een beetje). Soms kan ik stellingen aandragen op persoonlijke titel, veelal toch dingen die het best in het ‘straatje’ passen van GroenLinks zelf.

Als actief GroenLinks lid zijnde met een handicap, miste en mis ik veelal toekomst visie bij diverse partijen. Zelf hoop ik bijvoorbeeld in aanmerking te komen voor een PGB regeling, mijn indicatie stelling was en is echter wel zo hoog dat ik rijp zou zijn voor een verpleegtehuis.

Voor mijn bruikleenbed bed gold en geldt dezelfde preek, bleef en blijf dat kreng maar ‘huren’, intussen was en is deze wel verhuisd van leverancier naar leverancier en ken intussen alle details niet exact meer qua kosten.

Op jaar basis dien ik mijzelf echter nog steeds wel te verantwoorden waarbij er zeer domme vragen aan mijzelf gesteld worden.

Uit mijn hoofd 5 vragen, heeft u nog steeds last van doorligplekken, heeft u (nog steeds) last van brandwonden, gebruikt u het hulpmiddel nog etc;

Optie 5 was en is gaarne aanvullen, bij bijna alles zou ik in mijn situatie een nee kunnen gaan aanvinken, alleen maar een ja bij het hoog laagbed + aangepast matras (nieuwwaarde 3000,–).

Mocht en mag dat kreng levenslang huren voor 60,– per week vanaf de start, exacte getallen weet ik nu intussen niet meer maar het gebruikte bed en matras leen ik nog steeds.

Dankzij beide genoemde was en ben ik nu al mijn eigen risico kwijt bij welke zorgverzekeraar dan ook, medisch gezien maakte en maak ikzelf meer onkosten dus het eigen risico verloor en verlies ik wel ieder jaar.

Vroeg en vraag mezelf wel af waarom het bed en matras niet voor mij gekocht zouden kunnen gaan worden, dat zou de overheid toch een enorme besparing kunnen gaan opleveren?

Momenteel vroeg en vraag ik extra vergoedingen aan die moeizaam te bereiken zijn, je moet deze kennen… Mijn ziektebeeld was en is progressief.. Het zou jaren stil kunnen blijven staan of verslechteren…

Alleen wegens dat feit zou kopen voor mij toch al goedkoper kunnen gaan uitpakken?

Huishoudelijke hulp, deze was en ben ik nu intussen echt nodig. Qua persoonlijkheid was en ben ik een chaoot en deels een structuur freak (dan functioneer ik op mijn best!)

Dingen die ik zelf kan wens ikzelf blijven te doen, omtrent de dingen die niet meer haalbaar voor mijn eigen waren en zijn wens ik hulp in te gaan schakelen.

Alle handelingen waarbij je op een keuken zou moeten gaan lukken mijzelf helaas niet meer, lamp vervangen en\of verschonen omdat deze wel stof aantrekken (buren\vrienden willen dat wel doen voor mij mits deze thuis zijn).

Mijn eigen bed opmaken lukt mijzelf ‘niet’ meer, matras en dekbed verschonen lukt mijzelf wel binnen 10 minuten maar verknal nadien wel zoveel van de fysieke rugpijn dat ik een halve dag zou kunnen gaan weggooien.

Omtrent mijn Wajong status een soort gelijk verhaal, wanneer Nederland daarop zou willen gaan korten had en heb ik zelf hele andere ideeën voor ogen dan nu intussen besloten is.

Diverse Wajongeren zouden maar wat graag aan de slag gaan, heeft u zich ooit af gevraagd wie en wat de huidige Wajongeren zijn?

Misschien een bevooroordeelde vraag\opmerking van mijzelf, tijdens politieke debatten werd en wordt er wel veelal gesproken over Jongeren met een handiecap!

Betreffende regeling stak en steekt wel een beetje anders in elkaar, op je 64e zou je ook een Wajongere kunnen zijn omdat je voor je 18e met een aantal gebreken kampte toch?

De nieuwe Wajong regeling ken ikzelf niet tot in de exacte details, hoop voorlopig onder de ‘oude’ regelgeving te blijven vallen maar de oude regelgeving stond en staat mijzelf ook totaal niet aan.

Met behulp van de oude regelgeving als de nieuwe zou een werkgever kunnen gaan profiteren met het in dienst nemen van een Wajonger, de Wajonger kon en kan extra ondersteuning aanvragen indien nodig variërend van hulpmiddelen binnen de werkvloer tot aan een jobcoach en eventuele noodzakelijke bijstudie…

In het verleden nadat ikzelf veel negatieve dingen mee gemaakt had Familiare (overlijden paps veel te vroeg), studie kleuterschool en mijn eigen doorzettingsvermogen nadien..

MLK kindje kon toch naar de LTS wat deze graag wenste, er werd destijds snel ontdekt dat ik beter op mijn plek was binnen een Mavo klas (nadien liet mijn gezondheid mezelf in de steek maar kwam er weer bovenop).

Via een informatica opleiding volwassen onderwijs kwam ik destijds aan het werk, zelf werd ik geschoold op Medewerker Beheer informatie systemen niveau 3 (stiekem 4 erbij)..

Bewust ging ik stage lopen binnen de zorg, voelde veiliger voor mijzelf aan en had al door dat ik er een mooi stage verslag van zou kunnen gaan maken zonder tijdsdruk.

Genereerde voor mijzelf de stage opdracht: Toon aan dat de informatica altijd en overal toepasbaar is.. Rennen tegen de klok lukte en zal mijzelf niet gaan lukken destijds, maar wat waren en zijn de mogelijkheden omtrent spraakherkenning destijds.

Dien dit gebeuren een beetje anoniem te houden, bewees mijn eigen wel qua kunnen tussen 2001 en 2006 en de informatica die tussen 1998 en 2001 op kosten van het UWV plaats vond.

Nu nog steeds kan een werkgever\werkgeefster zijn\haar voordeel uit halen om juist ‘mijzelf’ een vaste baan te gaan aanbieden… Binnen o.a. de zorg lagen en liggen mijn grootste talenten (deed en doe ik nu op vrijwillige basis via de Zonnebloem en als huiswerk hulp voor diverse pubers binnen vrienden kring).

Zelf dien ik eerst werk te vinden en daarna pas zou ik mijzelf kunnen gaan laten omscholen, weet van mijzelf dat ik bijvoorbeeld een full time studie + 36 uurige werkweek niet aan zou kunnen.

Tevens wist en weet ik dat diverse werkgevers niet al te bang zijn voor mijn ziektebeeld, wanneer je je eigen bewijst tijdens een stage periode vervallen de vooroordelen vanzelf.

Waarom zou bovenstaand gebeuren niet omgekeerd kunnen gaan worden?

Mach nu niet veel meer gaan zeggen, vooraf kansen bieden lijkt mijzelf verstandiger dan achteraf..

Voor mijzelf licht hierin een hulpvraag,

Mijn persoonlijke mening over alles zou ik het liefst willen gaan verwoorden in het Nederlands en Engels

Qua reclame wederom Nederlands en Engels, wanneer ik producten wens te gaan verkopen moet ik daarvoor gaan spammen (weiger ikzelf).

Vond en vind dit zelf wel een diepe na denker waard, sommige dure ‘grappen’ bleef en blijft men maar in stand houden en kort er telkens een beetje op zonder iets met de oorzaak te gaan doen.

Misschien zie ik het verkeerd, baal er wel enorm van 😉

Soms moet je durven te experimenteren

Had vanavond wel bijzonder lekker gegeten, aangezien de kerstdagen ‘net’ voorbij zijn controleerde ik even extra goed de inhoud van mijn koelkast en trof er een zak met 400 gram Roerbakmix Oosters gewassen in ijswater, 0,500 kg gehakt en 0,75 cl sinaasappelsap aan.

Eerst 2 genoemden moesten vandaag op, de 0,75 cl sinasappelsap die in het GroenLinks kerstpakket zat stond mijzelf een beetje in de weg, sinaasappelsap vind ik best lekker maar krijg er veelal ook vrij vaal zuurbranden van.

Had ook nog 2 pakken Beef Shanghai in de kast staan en dacht dat ik daarmee vast wel iets lekkers zou kunnen gaan creëren. Als eerste mengde ik de gehakt en de kruidenmix met elkaar en voegde er nog wat soja saus en maggi aan toe.

Had geen balletjes gedraaid maar het geheel gewoon al roerend opgewarmd totdat het bijna gaar was. Vanaf dat moment voegde ik er de mie en de sausmix eraan toe, daar moest ik even opletten.. Streek het geheel zo glad mogelijk zodat er bijna geen hoogte verschillen waren en goot er de sinaasappelsap langzaam aan toe (wel geschud voor gebruik zodat de velletjes ook goed verdeeld waren)

Het geheel al roerend bijna aan de kook gebracht en daarna alles op zacht vuur laten staan, soms tussendoor 1a 2x de boel even omgeroerd en na zo’n 20 minuten toen de boel zo goed als klaar was nog 1x de kruidenolie eraan toegevoegd en nog 1x goed doorgeroerd.

Hao Mi Dao!

Vroeger verving ik de ruime halve liter water voor cola of bier, dat is beiden erg lekker. De methode die ik nu gebruikt heb onthoud ik even extra goed.

Het vlees was wederom extra heet, net op zo’n grens van verbrand je je tong wel of niet door de extra toegevoegde kruiden, de smaak van de sinaasappelsap was extra diep in de mie getrokken die je tong meteen ook weer lekker afkoelt.

Voor de sier zou je de boel nog kunnen opfleuren met citroenschijfjes maar vond dat ditmaal niet nodig.

Dit weekend geef ik mijn telefoons even vakantie en probeer mijn agenda zo leeg mogelijk te houden o.a. voor mijn deelname aan de Nacht van de Vluchteling wens ik een goed campagne plan te schrijven, ook voor overige doeleinden dien ik een aantal campagne plannen te gaan schrijven, hoef mijzelf dus niet te vervelen maar wens tevens ook even niet gestoord te worden hierbij 😉

Ergens ben ik behoorlijk afhankelijk van..

Al geruime tijd kampte en kamp ik met veel fysieke pijnklachten, gisteren werd ik hiervoor ook behandeld in het ziekenhuis d.m.v. 1 prikje met blauwe naald tegen een dan te kiezen zenuw in de rug.

Om 9:15 zou ik behandeld gaan worden, zag er ook niet tegen op maar was uiteraard wel vrij nieuwsgierig naar de behandeling van. Zelf kon en kan ik nog steeds niet exact aangeven waar de meeste pijn in mijn rug zat of zit.

Nu weet ik het wel, maar wanneer je over een paar uurtjes dezelfde vraag wederom stelt zou ik best een ander antwoord kunnen gaan geven.

Had met mijn moeder de afspraak staan dat zij mij naar het ziekenhuis zou gaan brengen en nadien weer zou gaan ophalen.

Bij het brengen vroeg ze nog aan mij of zij mee moest naar binnen, zelf gaf ik aan dat dat totaal geen zin zou hebben en het ook nog eens parkeer kosten zou gaan schelen.

Vanaf het moment dat ik de juiste afdeling gevonden had, had ik enorm veel geluk.. Mocht plaats nemen in een wachtruimte die er toch wel wat crypie uit zag.

Er stonden een stuk of 10 (heb ze niet geteld) bedden op een rij met luxe voorzieningen als tv aansluiting, nachtkastje et cetera identiek aan een normale slaapzaal.

Daar tegenover stonden een stuk of 10 stoelen klaar voor de wachtende ‘patiënt’, ergens daar tussen stond ook een soort van bureau met bureau stoel.

Alle normale zitplaatsen waren bezet op 1 plek na, zag dat betreffende mensen die indirect naast elkaar zaten toch veel met elkaar spraken en ging daar dus ook niet tussen zitten.

De bureaustoel werd dus voor mij, het wachten voordat ik aan de beurt was duurde nog even en raakte automatisch in gesprek met de mensen die naast mij zaten (geen tijd om te gaan internetten dus en het was inmiddels ook al wel 9:10).

Vanaf het moment dat ik aan de beurt was voor de behandeling sleepte men een bed mee van wachtkamer naar behandelkamer, mocht er op gaan liggen of gewoon zelf mee lopen (ik koos voor het laatste uiteraard).

In de behandelkamer mocht ik eerst even gaan zitten, men moest nog even wat gegevens van en over mij gaan opvragen en verzocht vervolgens aan mij of ik wel even op mijn buik zou willen gaan liggen op het behandel bed (ziet her hetzelfde uit als een standaard ziekenhuisbed).

Ergens moest ik een beetje lachen en was geneigd om een spottende opmerking te gaan plaatsen, heb een hele lelijke verkromming in mijn rug die anderen nog beter aan mij zien dan dat ikzelf door blijk te hebben.

Vooruit dan maar, in uw geval mag u nu even op uw rechterzijde gaan liggen.. Men pakte er een scanner bij en vroeg wederom waar de pijn zit.

Druk maar ff de 4a 5 aangewezen plaatsen aan en zie dan hoe ik daarop zal gaan reageren, aan de hand van die informatie wist men ook veel beter waar men prikken moest.

Het bed waarop ik moest gaan liggen tijdens de behandeling lag totaal niet lekker, behoorlijk hard matras en lag dus ook op de tumoren die vrij pijnlijk zijn wanneer je er op leunt maar verder niet.

Vanaf het moment dat ik in de juiste positie lag hield ik met mijn rechter arm mijn linker been stevig vast (volgende keer vraag ik om een extra kussen voor tussen mijn benen).

Ter geruststelling zou ik met mijn rechter hand ff flink kunnen gaan knijpen in de hand van een van de assistentes van behandelend arts.

Mij best, niet echt nodig maar geef mij maar een hand tussen linker boven been vlak boven knie hoogte (wilde dat been namelijk stil houden en spasme voorkomen).

Vlak voor de werkelijke behandeling zat men al wat te vissen in de vorm van:”waar zouden wij het best kunnen gaan prikken?” Mijn Reveal hardmonitor lag een beetje in de weg en kon dus ook niet zien wat daar achter zou kunnen zitten.

Vanaf het moment dat de priklocatie bekent was, kreeg ik een ‘aangename’ waarschuwing mee. Men had zover ik mee kreeg 2 plekken in gedachte waarvan er 1 genomen was.

Ergens helemaal links boven in mijn rug vlak onder mijn schouderblad, men vertelde aan mij dat het heel belangrijk was om stil te blijven liggen (prik locatie zat een kleine 5 millimeter van mijn longen af).

Op dat moment brak de angst zweet wel ff bij mij los, al ga je mijzelf stevig vast binden en kondig je vooraf netjes aan wat je wilt gaan doen kon en kan ik een spast krijgen.

Ga je gang en prik maar, duurde maar heel even en hah niet eens gevoeld dat men aan het prikken was. Bij het verlaten van de behandelkamer werd ik vervoerd op zo’n ziekenhuisbed die vooraf al klaar stond in de wachtruimte.

Aangekomen in de wachtruimte vroeg men aan mij hoe ik het liefst zou willen gaan liggen\zitten et cetera, zitten graag was daarop mijn reactie.

Er zaten en lagen intussen meerdere patiënten in de wachtruimte, voelde mijzelf wat knullig en overdreven ziek en om de tijd door te komen was ik van plan om maar wat te gaan internetten met tablet.

Moest mijn bed dus ook ff verlaten om mijn mobiel en ook tablet te kunnen pakken, iets voor 10:00 belde ik mijn mams op met de mededeling dat de behandeling gelukt was en over 30 minuten het ziekenhuis zou mogen verlaten.

Nog geen paar minuten later zat de wachtkamer en lig plaatsen behoorlijk vol en ikzelf mocht ook wel direct naar huis. Dien de komende 10 dagen mijn pijnklachten een cijfer te gaan geven.

Dat vond en vind ik ergens een beetje jammer, komende 10 dagen staat er geen treinrit op mijn agenda en al mijn vrijwilligerswerkzaamheden binnen Hoogeveen had ik tijdelijk gestaakt.

Was voornemend om deze zo snel als mogelijk weer op te gaan pakken, gister middag tegen 15:00 namen mijn pijn klachten vanuit de rug behoorlijk toe.

Ik applaudisseerde in milde mate met de gedachte gang:”fijn dat men de goede zenuw geraakt heeft” Spotte er zelfs een beetje mee in de vorm van piep, die locatie was ik vergeten maar voel het nu wel.

Gister avond voelde ik mijzelf wel behoorlijk moe, moest mijn best doen om wakker te blijven voor het huidige medicijn schema.

Mijn tax was uiteindelijk bereikt, had als eerste contact op genomen met het ziekenhuis afdeling pijnbestrijding met de vraag hoe nu verder te gaan handelen? Op advies van kreeg ik mee:”bel maar op na een dienstdoende huisartsen praktijk”, kreeg er netjes een nummer bij.

Vertelde netjes wat er aan de hand was, verknalde echt van de pijn en lekker zitten of goed gaan liggen was al geen optie meer.

Er werd aan mij gevraagd of ik direct betreffende huisartsenpraktijk wel even zou willen gaan bezoeken, grom mijnerzijds met de fiets zeker? (Zij dit niet maar dacht het wel).

Men gaf in eerste instantie aan dat ik maar een Ibuprofen Apotex van 400mg extra zou moeten nemen en een uur later nog eens 20mg morfine extra boven op de 40mg.

Vanochtend had ik contact opgenomen met mijn huisarts, komende 10 dagen moet ik mij wel aan het huidige medicatie schema houden en indien nodig 1 morfine pil extra gaan nemen. Dit moet ik de komende 10 dagen even aanzien, in geval van problemen moet ik na dit weekend even contact opnemen met mijn arts voor nader overleg.

Voor dit weekend heb ik even al mijn afspraken geannuleerd, het is wel fijn om te weten dat ze mij op de goede plaats geraakt hebben, moet het nu echter ook even de tijd gaan geven om zijn werk te doen.

De Ibuprofen was en ben ik minder blij mee, veelal word ik daar vrij beroerd van en neem deze nu gewoon gecombineerd met ontbijtkoek in..