Soms wordt je op je kwaliteiten beoordeeld! ;-)

Vanuit het CNV(j) de Realisten ontvangen wij minimaal 1x per week een soort van Realistenmail en\of extra aankondiging.

Als Realist zijnde krijg je dan een soort van agenda onder je ogen wanneer en waar er een bijdrage van ons verwacht wordt.

Denk hierbij aan:

– individuele werkgevers die beter voorgelicht wensen te worden over de huidige Wajong regeling
– organisatoren van werkgeverscongressen die ook aandacht wensen te gaan stellen aan de huidige Wajong regelgeving
– medewerkers van het UWV zelf, kennen zij de bestaande regelgeving goed genoeg, leveren wijzelf onze presentaties wel duidelijk genoeg en stiekem op mijn adres speelt de vraag:”werkt het huidige systeem wel goed genoeg”

Er bestaat dus een vorm van wederzijdse controle 😉

Recentelijk kreeg ik alvast een deel van de planning van maart door, hoe interessant deze er ook uit zag zou ikzelf er niet op in hoeven te gaan qua kunnen.

Voor 2 april in de ochtend stond er wel iets tussen wat mijzelf behoorlijk aansprak, wij mogen dan een Realisten pitch gaan aanbieden waarbij de Harrie wel duidelijker naar voren zal gaan komen.

Lekker veel interactie met het publiek dus, met name vragen over praktijkvoorbeelden zullen veel beantwoord moeten worden.

Durfde nog geen concrete toezeggingen te doen omdat ik medisch gezien nog even wacht sta (en dus vrij vol zou kunnen zitten die data).

Normaliter geef je binnen een week aan wanneer je een persoonlijke training, werkgeversbezoek, congressen etc; zou willen ervaren\verzorgen.

Tot aan eind maart, of eigenlijk eind maart zal er navraag gedaan bij mij worden lukt het je wel of niet?

Het weer wordt dan iig gunstiger voor mijzelf, bij vorst had en heb ik veelal meer last van spelende pijnklachten dan wanneer wij in de plus zitten.

Wanneer ik komende week niets hoor dien ik volgende week vrijdag weer contact op te nemen met mijn huisarts om de vervolgstappen te bespreken.

Straks mag u 2x stemmen!

Dit maal mag ik op 18 maart aanstaande twee maal stemmen, de verkiezingen voor de nieuwe leden van de Provinciale Staten vind dan plaats en de Waterschapsverkiezingen 2015 krijg ik er ‘cadeau’ bij.

Omtrent de Provinciale Staten verkiezingen was het voor mezelf al bekent dat mijn stem uit zal gaan naar iemand van GroenLinks, vanuit huidige top 10 overweeg ik voor mijzelf een eigen top 10 te gaan maken en\of een uitgebreide top 5.

De mensen die in mijn uitgebreide top 5 terecht zullen gaan komen wens ik vooraf uiteraard extra veel over te weten te komen, de ene GroenLinkser is immers de ander niet. Zelf verdiepte en verdiep ik mijzelf veel in o.a. Kleurrijk, Klimaat, kansen om de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking en vul verder maar aan.

Van de huidige top 10 ken ik meerdere kandidaten in meer of mindere mate, tijdens een OV rit van Hoogeveen naar Emmen of gewoon een fuifje ergens wil ik reclame kunnen maken voor een bepaald personage.

Familie, vrienden en bekenden weten wel van mij dat ik een actieve GroenLinkser ben, wanneer ik diverse vergaderingen binnen Hoogeveen bezoek weet men veelal ook direct wel van mijzelf dat ik een GroenLinkser ben omdat mijn laptop\kladblok etc; in mijn GroenLinks tas zitten.

Omtrent bijeenkomsten en bezoekjes buiten Hoogeveen gaat die tas eigenlijk altijd wel mee, met een wildvreemde in de bus\trein overige locatie knoop ik zelden gesprekjes aan over politiek maar laat gewoon gesprekken naar boven komen die op dat moment spelen.

Naarmate wij wat verder in gesprek zijn geraakt heb ik veelal wel helder voor ogen met wat voor type personage ik in gesprek ben en wat hem\haar wel en niet zal aanspreken.

Fictief voorbeeld: We zijn al een poosje in gesprek met elkaar over thema x, heb door dat hij\zij er veel over weten wil\vertellen kan breek ik gewoon even in in de vorm van:”ja, een collega van mij binnen GroenLinks naam + nummer houd haar\zich daar ook veel mee bezig”, “vorige week\vorig jaar hadden wij het nog over et cetera”

Omtrent de politiek staat het provinciale gebeuren het meest ver van mij af, per ongeluk een kandidaat op deze wijze naar voren schuiven zal mij niet\moeilijk gaan lukken… Moet dus nog even goed nadenken op wie ik stemmen wil.

Blog volgt waarschijnlijk

Waterschapsverkiezingen 2015 komen er ook aan, zover ik denk te weten heb ik hierin 3 keuzes maar moet nog heel goed nalezen hoe mijn top 3 er uit zal gaan zien in deze.

Groen en duurzaamheid weegt bij mij het zwaarst maar verder weet ik er nog niets van,
wij kennen:

Noorderzijlvest
Hunze en Aa’s
Reest & Wieden

Soms kun je beter even vakantie houden!

Aanstaande zondag wordt ik weer een jaartje ouder, ben echter niet voornemend om dan mijn verjaardag te gaan vieren aangezien ik een aantal andere zaken net even iets belangrijker vind.

– Middelste broer die recentelijk geopereerd was d.m.v. een succesvolle operatie, men was vrij lang bezig met hem en wij hopen erop dat ook alles weer goed komt met zijn linker arm.

Mijn huidige fysieke pijnklachten zijn ook een sta in de weg voor mijzelf, met name het liggen, zitten en fietsen waren en zijn geen pretje meer voor mijzelf…

Gister ochtend had ik dubbel pech, was voorzichtig aan al mijn woning aan het her inrichten voor aankomende badkamer renovatie.. Dacht vrij veel op orde te hebben, zeker in de woonkamer, keuken en douche…

Vroeg in de ochtend was men al van start gegaan sinds een poosje boven mij, gisterochtend was het toch anders… Het begon te ‘regenen’ tussen de grens woon en slaapkamer.

Alle elektronica netjes kunnen beschermen, gordijntjes slaapkamer zijn ‘gemold’, kan weer terug gaan naar start. Totaalschade valt gelukkig mee, maar hier heb ik echt ff geen tijd voor.

Straks ff een bureaucratisch probleempje oplossen 😉

Voorbereidingen Nacht van de Vluchteling 2015

Fysiek gezien gaat het hier al geruime tijd een beetje minder goed met mij, wel steeds meer vrienden, bekenden en ook GroenLinks collega’s stellen aan mijzelf hoever het er voor staat met de voorbereidingen op de grote ‘zware’ wandeling Nacht van de Vluchteling 2015!

Wegens o.a. diverse fysieke pijnklachten die op mijn adres spelen bezoek ikzelf intussen de sportschool op maandbasis stukken minder helaas, qua training vooraf zou ik dus minder goed voorbereid kunnen zijn omtrent deze ‘zware’ tocht.

Dankzij mijn fysieke pijnklachten werden en worden met name het zitten, liggen maar ook fietsen steeds ingewikkelder gemaakt voor mezelf.. Loopafstand vanaf mijn thuisadres naar het station was en is bijna 2,7 kilometer lopen en daarvoor pak ik de fiets dus niet. Mijn huisartsenpraktijk lag en licht 2,6 kilometer af vanaf mijn woon adres en bezoek deze dus de laatste tijd gewoon te voet.

Afspraken duren veelal maar een kleine 10 minuten en omdat ik mijzelf veelal om 9:00 in plan was en ben ik ook als eerste aan de beurt en hoef dus niet lang te wachten in de wachtkamer..

Dus toch in korte tijd 5,2 kilometer gewoon afgelegd bij een praktijk bezoek, aangezien ik niet in het bezit ben van een rijbewijs, het OV steeds minder aan het worden is binnen Hoogeveen leerde en leer ik mijzelf nu al aan steeds meer te voet te gaan doen.

Afgelopen 2 jaar bezocht ik de sportschool vrij veel ter voorbereiding op de Nacht van de Vluchteling, momenteel stukken minder helaas maar indirect werd en wordt ikzelf toch nog beter getraind?

Zelf verknal ik al geruime tijd van de fysieke pijnklachten, enkele oorzaken daarvan waren en zijn gewoon aantoonbaar, wat doe je met die kennis en hoe ga je daarmee om?

Zelf leer ik er tot noch toe alleen maar van toch?

Alle nadelen kunnen ook voordelen hebben gelukkig 😉

Tijd en energie nuttig besteden

Fysiek gezien verloopt hier alles nog niet even lekker, met name het zitten en liggen zijn met dit weer geen hobby van mijzelf. Ongeacht hoe ik mij voel, aanstaande zaterdag wil ik sowieso het GroenLinks congres gaan bezoeken en zal er voor zorgen dat ik mij daar vooraf ook voldoende fit voor voel.

Uiteraard verdiep ik mijzelf extra goed in de thema’s waar ikzelf ook veel mee te maken heb zoals de Wajong regeling en het basisinkomen, thuiszorg en PGB mogelijkheden, hulpmiddelen en de vrije artsen keuze maar ook duurzame energiewinning.

Grappige en\of vervelende is nu wel dat ik de laatste dagen wel heel vaak gebeld wordt, soms wegens een telefonische enquête vaker geïnteresseerden die willen weten hoe het met mij is en of mensen die met mij een feestje willen bouwen.

Zelf kon en kan ik heel moeilijk nee zeggen, uiteraard lukt het mijzelf heel goed om aan te geven dat ik tot zaterdag een vol geplande agenda heb.. Weet ook heel goed van mijzelf dat wanneer men door blijft vragen van gedachte zou kunnen gaan veranderen en dat indirect mijn planning van aanstaande zaterdag in de war zal schoppen.

Heb nu dus ook bewust vrij vaak de telefoon uit staan, nadeel daarvan is dat ik wel te horen krijg hoeveel oproepen ik gemist heb maar moeilijk of niet kom te weten van wie.

Via het voicemail menu kan ik de beller wel terug bellen, daar begin ik uiteraard niet aan zolang ik niet weet wie hij\zij is. Een vriend\vriendin spreek je weer op andere wijze aan dan een familielid en\of collega.

Sowieso is het fijner om vooraf te weten wie je terug gaat bellen, dan kun je ook velen malen beter gaan inschatten tussen welke tijden je dat het best zou kunnen gaan doen en waar het gesprek misschien over zou kunnen gaan.

Politiek, Platformwerkzaamheden overig vrijwilligerswerk, feestje bouwen of familiaar.

Vanaf volgende week hoop ik weer wat extra vrijwilligerswerk te gaan oppakken naast de fractie overleggen van GroenLinks Hoogeveen, het gemeentehuis was\is lekker dicht bij huis en ben van plan om alle vergaderingen en werkgroepjes binnen het Gehandicaptenplatform Hoogeveen ook weer gewoon te gaan oppakken.