Gaaf, positief nieuws!

Mijn huisarts had mijzelf ‘zojuist’ telefonisch benaderd, deze is van mening dat ik aanstaande woensdag even contact moet opnemen met afdeling Cardiologie om de Reveal monitor te laten gaan verwijderen.

Niet morgen meteen al omdat dan de kans bestaat dat ik een zeurpiet wordt, hij gaf aan mij aan dat ik goed over alles nagedacht had en heb.

Gaf deels het compliment aan mij mee dat ik doordacht heel goed wist en weet wat ik wel en niet zou willen. Wanneer ik niets hoor vanuit afdeling cardiologie dien ik hen aanstaande woensdagmiddag omgeving 13:00 even op te gaan bellen.

Maakt mijzelf geen dramkont, grootste kans op een beetje ‘voorrang’.

Mijn huisarts wees mij er dit maal op dat ik over alles wel heel goed nagedacht zou hebben, dat waardeerde hij ook behoorlijk van mij.

Bij afsluiting van het gesprek grapten wij zelfs even met elkaar hoe het systeem momenteel werkt..

Welke winst haal ik hier zelf uit?

Tijd! Hoe dan ook moet die ene lastige tumor verwijderd gaan worden, het zou dus nog wel maanden kunnen gaan duren voordat dat werkelijk gebeurd.

Terwijl ik op de wachtlijst sta heb ik vooraf ruimte zat om toekomstige ‘problemen’ te voorkomen.

Vervelend dat het zo werkt maar het is niet anders

Dit begint wel erg vermoeiend te worden

Voor alle zekerheid had ik vandaag contact gezocht met mijn neuroloog, deze blijkt tot 8 april op vakantie te zijn. Vorige week zou deze mij een dag na de controle ronde direct terug bellen, was niet gebeurd helaas.

Had dat zelf nog even moeten vermelden bij de receptie afdeling neurologie bij het verlaten van het martini ziekenhuis.

Vandaag hou ik mijn telefoonlijn vrij voor mijn huisarts, wanneer ik wachten moet tot sowieso 8 april aanstaande om te horen wat de toekomstplannen zijn laat ik op de gok vooraf al mijn Reveal monitor verwijderen.

Met een Reveal monitor zou ik niet door een scanner kunnen, recentelijk was dat wel gebeurd in Hoogeveen. Daar had men een MRI scan en EEG scan gemaakt van mijn rug.

Waarom heeft met Matini ziekenhuis deze informatie niet?

Het zou kunnen zijn dat mijn neuroloog op 8 april bij mij gaat aangeven eerst toch een nieuwe scan wil gaan zien van mijn rug. Wanneer dat het geval blijkt te zijn maak ik vandaag nog een afspraak met afdeling cardiologie te Hoogeveen om de Revealmonitor te laten verwijderen.

De ingreep daarvan is heel simpel, onder plaatselijke verdoving maken ze een sneetje in mijn borstkas, trekken de ‘USB’ stick eruit en naaien de boel weer dicht.

Blijven wachten totdat er werkelijk wat gebeuren gaat hou ik niet lang meer vol, probeer in deze mijn neuroloog een stapje voor te zijn.

Mocht op 8 april aanstaande besloten worden dat ik eerst nog door de scanner moet is de Reveal monitor iig al weg. Kan dan dus niet het uitzicht bederven en mag door iedere scanner in het Martini ziekenhuis.

Dit soort ‘ongelukjes’ maakt de zorg wel heel duur, voor een deel begrijp ik het wel, het Martini Ziekenhuis wil afgaan op eigen gemaakte scans.

Om tijd te winnen zou ik bij voorkeur nu al de Reveal monitor willen laten gaan verwijderen, weet niet hoelang de wachtlijst daarvoor is, vermoed een week of 2?

We blijven positief!

Al geruime tijd kampte en kamp ik veel met diverse heftige pijnklachten en enkele andere medische kwalen die mijzelf behoorlijk beperken in mijn doen en laten. Met name het zitten en liggen waren en zijn geen pretje voor mijzelf.

De provinciale verkiezingsuitslagen had ikzelf dus ook volledig gevolgd, eerst via de tv en daarna radio 1. In het begin was ik blij dat wij op 5 zetels uitkwamen en vervolgens baalde ik ervan dat wij vervolgens alleen maar weg zakten nadat de uitslagen landelijk per plaats bekend werden.

Een mede Twitteraar en ikzelf bleven hoopvol en deze hoopte uiteindelijk wel de 7 zetels te behalen, zelf bleef ik mijzelf concentreren op 5 of meer om teleurstellingen te voorkomen.

Hoe later\vroeger het werd klommen wij gelukkig wel weer terug naar de 5 zetels, balen voor mijzelf omdat deze nog net niet behaald zijn!

De vraag blijft: Hebben wij nu een reden om te treuren of mogen wij een gematigd feestje gaan vieren?

Bij voorkeur kies ikzelf voor het laatste, de huidig behaalde uitslagen vergelijk ikzelf graag met de kansen op van afgelopen 3 jaar.

Probeer nog goed in kaart te krijgen wat er binnen alle plaatsen van Drenthe plaats vond en de provincie Groningen voor een groot deel. Binnen Hoogeveen blijken wij als voorbeeld best wel een grote PVV aanhang te hebben, deze staat op nummer 3 binnen Drenthe!

Hoe kan dat?

Binnen Hoogeveen waren er voor de provinciale verkiezingen minder mensen naar de stembus gegaan dan de vorige keer, uit mijn hoofd gerekend 47,1% of minder ten opzichte van 55,5% de vorige keer (pin mij hierin niet vast aan percentages).

Met name binnen Meppel, Hoogeveen en Assen denk ik huidige stemuitslagen wel een beetje te begrijpen, het zelfde geld voor de stad Groningen (wil ik nog beter gaan uitzoeken).

De 1e kamer lag en licht wel vrij weg van vele kiezers die totaal niet in politiek geïnteresseerd waren en zijn, zelfde geldt voor het provinciale gebeuren in mildere vorm.

De stemgerechtigden die vierkant achter hen partij stonden en staan kwamen opdagen + de mensen die ergens absoluut voor of tegen zijn misschien (deels protest stemmers misschien?)

Hoe te denken over de standaard stemmers:”Klaas”,”je bent opgevoed met de C”,”Waarom stem je niet gewoon op het CDA (of de CU)?”

Voor mijzelf wens ik eerst liever het totaal plaatje in beeld te gaan krijgen voordat ik diep bedroefd of extreem vrolijk wordt.

Omtrent mijn gezondheid: zelf verknalde en verknal ik al geruime tijd van de fysieke pijnen (we zitten intussen bijna een jaar verder), op 17 maart jl. was ik voor een 2e keer doorverwezen naar mijn familie neuroloog en deze had meteen door welke tumor mijzelf het meest in de weg zou zitten die die pijnklachten zou veroorzaken.

Een dag daarop zou deze overleg hebben met een (neuro)chirurg en een dag later laten weten omtrent het hoe en wat. Tot op de dag van vandaag helaas nog niets gehoord van hem, aanstaande maandag of dinsdag uiterlijk ga ik wel navraag aan deze doen.

Tijdens betreffende afspraak onderzocht deze mijzelf ook op overige spelende problemen die speelden, wees de laatst gemaakte scan van mijn rug aan die hij in zijn bezit had met de opmerkingen erbij welke tumoren wat voor soort klachten zouden kunnen gaan veroorzaken.

Nieuwe MRI\EEG scan zou weer niet kunnen omdat ik iets magnetisch in mij had, beide genoemde scans waren recentelijk al gemaakt en daarbij zou de Revealmonitor in de weg kunnen liggen.

Tot aan maart 2016 mocht en mag ik de Reveal monitor in mijn borstkas laten zitten, aan mijn hard mankeert niets en blijk toch aan een milde vorm van Epilepsie te ‘lijden’. Liet en laat genoemde kreng alleen maar in mijn lichaam zitten omdat die klote tumor in mijn rug voorgang verdiend!

De Reveal monitor was geplaatst in Hoogeveen Januari dit jaar, extra body scans waren dit jaar later uitgevoerd (MR\EEG begin de tel kwijt te raken).

Wens zelf niet de pech te hebben dat op het moment dat ik de Reveal monitor zou kunnen laten verwijderen (halve dag opname Hoogeveen onder plaatselijke verdoving) iets aan die piep tumor te Groningen zou kunnen gaan laten doen en of beter te gaan onderzoeken vooraf.

Denk dat ik vanaf aanstaande dinsdag pas navraag zal gaan doen bij mijn Neuroloog te Groningen aangezien er op de maandagen geen post meer wordt bezorgt.

Op 10 april aanstaande lag hier vanuit de verhuurder een badkamer renovatie in de planning, deze wordt wat uitgebreider dan vooraf aangekondigd was….. Naast de badkamer dient hier ook de keuken, slaapkamer die er aan grenst en het toilet leeg te zijn aan al die wanden.

De kamer tegenover douche, keuken, toilet deel ook en de kelder zou deels ook toegankelijk moeten blijven. Men wil nu meteen op 2 april 7:30 bij mij aan de slag gaan.

Vooraf had ik heel veel hulp ingeschakeld tot aan 9 april, zodat men hier op 10 april netjes aan de slag zou kunnen gaan. Afgelopen woensdag stond er een man aan mijn deur die er toch liever 2 april van zou willen maken i.v.m. ruilen met een andere afspraak elders.

Zij zijn nu in bezit van mijn huis en kelder sleutels, knappen nu alles wel voor mij op waarvoor ik eerst de hulp van anderen al geregeld had t.z.t.

Dien voor mezelf alleen na te gaan hoe ik het wil gaan aanpakken met mijn koel vries combinatie, voor en na verplaatsing dient deze vooraf en nadien 1 dag van het stroom te blijven voor de langste levensduur.

Het balkon zou ik een ruime 10a 11 dagen wel kunnen gaan gebruiken als koelkast, wat te doen met het kleine vriesvak (het vriest nu niet meer buiten).

Het verbouw team zal alle klussen waar veelal de huurder zelf voor verantwoordelijk voor was\is ook voor mij klaren, behalve de afwas voor mij gaan doen zullen deze netjes mijn kasten leeg halen en nadien de boel weer netjes terug plaatsen (probeer dat zoveel mogelijk te voorkomen uiteraard, maar weet dat ik nu mag).

Wel schappelijk van het klusteam, extra wensen mag ik gewoon vast nieten aan bestaande afspraken. Koelkast, magnetron, wasmachine die tapijt kunnen beschadigen gaan naar de woonkamer. De rest van overige spullen verhuizen naar het kamertje met het mooiste tapijt, wanneer ik dit vooraf geweten had had ik betreffende renovatie gewoon overgeslagen. Men moet klussen in alle vertrekken van mijn woning exclusief woonkamer en logeer kamer.

Heel stiekem hoop ik erop dat ik in die periode gewoon al geopereerd zal gaan worden, aldus de neuroloog zou de tumor die mijzelf het meest in de weg zat en zit 2 vormen kunnen hebben (in beide gevallen wel verwijderbaar).

1e vorm plaatselijk verdoven en gewoon weg snijden in de omgeving 6e kolom van boven naar beneden geteld.
2e vorm vermoedelijk ook plaatselijke verdoving, zelfs dan zou een operatie mogelijk zijn zonder blijvende nadelige gevolgen alleen dat zou nog beter onderzocht moeten worden.

uitlegwervel6

Verhoudingsgewijs klopt mijn schets uiteraard niet volledig:

1. Het deeltje Lendenwervels match’t redelijk met de laatste scan die zij hebben
2. Onderdeeltje borstwervels met het gele balkje geeft aan waar mijn neuroloog toch een beetje bang voor was en is.
3. De Reveal monitor zou ik bij dit plaatje iets te hoog getekend kunnen hebben, op bestaande scans die wel in Hoogeveen gemaakt zijn kan deze dus niet zien wat er achter ligt.

Een directe nieuwe scan gaan maken zou niet lukken, de Reveal monitor zou als een magneet door mijn lichaam heen en weer kunnen vliegen, later bedacht ik mijzelf dat ik binnen Hoogeveen al een keer gescand was met Reveal monitor, hoefde hiervoor alleen maar vlak vooraf een extra afspraak te gaan maken met afdeling 56 om voor alle zekerheid de ‘usb-stick’ uit te lezen.

Waarom weet men dat niet van elkaar, dit soort grappen zullen de zorg vast ook duurder gaan maken. Voor een deel begrijp ik het, stel dat Hoogeveen een foutieve scan geleverd heeft, laat mijzelf behandelen ergens in Groningen. Dan snap ik in die zin wel dat Groningen alles opnieuw wil zien.

Begon en begin intussen wel heel moe van dit heen en weer ge- stuur te worden, op mijn eigen risico mocht en mag men snijden zelfs wanneer het toch wel nadelige gevolgen voor mijzelf zal hebben.

Alleen de gevallen in de omgeving van de Lendenwervers kan en mag niemand aankomen, hoop nu dus ook eens heel snel een keertje een berichtje te krijgen in de vorm van:

1. Klaas op data x willen wij jou voor een laatste maal volledig onderzoeken, kan ik vooraf met gemak het Reveal geval laten verwijderen.
2. Nog beter, Klaas.. Wij hebben alle actuele gegevens wel goed van je binnen gekregen en kunnen gaan snijden zonder aanvullende informatie. Het engste voorbeeld zag ik zelf niet op betreffende foto, indien dat wel zou spelen was een operatie nog steeds wel mogelijk en ondanks enkele nadelige effecten ervan zou ik er wel op vooruit gaan (duurt wat langer).

Heb er zelf het volste vertrouwen in dat mijn familie neuroloog zijn best aan het doen was en is, was nog maar sinds kort met hem in contact gekomen en kon meteen ook al heel snel diverse vragen over spelende problemen beantwoorden (wist ook dingen te benoemen die ik voor mezelf hield).

Het heen en weer ge doorverwijs, niet mijn pakkie aan zal vast niet gratis zijn, zal voor ‘mezelf’ dat eens voor de grap gaan uitrekenen (leer moment voor ‘mezelf’) .

Omtrent de bouwlieden, zij knappen zelf alle klussen voor mij op waar de verhuurder niet voor verantwoordelijk is. Bewijze van mag ik de kast met bestek en overig glaswerk laten staan, zij halen deze op 2 april leeg voor mij en zetten alles ook weer keurig netjes terug.

Zo ver zal ik het niet laten komen, maar mag het wel gaan besluiten!

Vond en vind dat met name erg mooi om te weten, hoef dan niet bij vrienden en of familie te gaan lopen bedelen om hulp. Alle genoemden hadden en hebben zo hen eigen bezigheden, mijn middelste broer was en is aan het revalideren te Haren ook dankzij hetzelfde ziektebeeld die mijzelf steeds meer begon en begint te plagen.

Super netjes dus!

Eindelijk weer eens wat positief nieuws.

Had en heb vandaag best wel veel pijnklachten maar kom nu net wel van mijn neuroloog vandaan, deze wees op een scan van mijn rug de zorgenkindjes aan en de tumor die veel pijnklachten aan het veroorzaken is.

Hij zag aan de vorm van de tumor en locatie dat dat ook een behoorlijk vervelend kreng zou zijn, morgen wil hij zijn bevindingen met de chirurg bespreken en hoopt dat nare kreng veilig verwijderd kan worden.

Na het verlaten van zijn spreekkamer wenste hij mij nog even succes toe met de verkiezingen 😉

Humor

Gisteren tegen 11:00 had ik de verhuurster van mijn woning hier op bezoek samen met iemand van het vastgoed, men was net iets te vroeg voordat ik weer kon scoren en dat was aan mijn lichaamshouding ook wel af te lezen.

Wij namen met de personage van het vastgoed de vertrekken door waar men allemaal bij zou moeten kunnen voor de badkamerrenovatie.

In mijn situatie dien naast de badkamer de keukenkant die aan de badkamer grenst volledig leeg te zijn, zelfde geldt voor het toilet en het deel van de slaapkamer die grenst aan toilet en badkamer.

Tevens het deel van mijn kantoor grenzend aan de woonkamer en balkon dient vrij te zijn, wanneer je bij mij via de hal rechts af slaat bij binnenkomst wandel je de slaap of woonkamer in.. Eerst tref je aan je linkerhand de keuken gevolgd door toilet… Recht daartegenover ligt mijn kantoor..

Alle til klussen hoef ik dit maal gelukkig niet uit te besteden en zullen de bouwlieden wel voor mij gaan doen, ook eigen aangebrachte voorzieningen buiten de douche halen ze weg en retourneren het nadien weer (erg netjes dus).

Was en ben niet zo gelukkig met het tapijt in alle vertrekken van deze woning, op zich was er niets mis mee (Leen Bakker tapijt) maar het was gelegd op vies kaal beton wat hele lelijke vlekken en druk sporen veroorzaakt bij alleen al het laten vallen van een glaasje water.

Bij voorkeur mogen de koelkast en wasmachine ook alleen nog maar in mijn woonkamer staan, lukt dat niet helemaal mag de koelkast ook wel de slaapkamer in net als vorig jaar (om nog meer tapijtschade te voorkomen).

Vorig jaar mikte ik alles spontaan in een doos, bracht deze naar de kelder en ging op dezelfde wijze met doos 2, 3, 4 et cetera en kies ervoor om het heel gesorteerd te doen.

Trof tussen de bedrijven door ook een heel grappig huiswerk ‘magazine’, het interessantste deel ervan bleek ‘ikzelf’ ook nog niet ingevuld te hebben en dat hou ik graag ook nog ff zo 😉

IKopieerbare lessugesties over de Rijksbegroting '98

Minder leuk nieuws en goed nieuws

De pijnklachten in mijn rug blijven helaas aanhouden en genoemde tumoren waar ik last van heb lijken groter te worden. Afgelopen vrijdag had ik aldus afspraak contact gezocht met mijn huisarts, deze zal mij aanstaande maandag even terugbellen.

De assistente liet aan mij weten dat er wel een verwijsbrief naar iemand in het UMCG was verstuurd dus was ook apetrots in de vorm van eindelijk gaat er echt iets gebeuren.

Had mijzelf iets te rijk gerekend, gisteravond ontving ik een brief van het UMCG afdeling Neurologie met daarin de mededeling dat ze het verzoek van mijn huisarts hebben afgewezen wegens een te lange wachtlijst.

Men zal mijn gegevens aan deze retourneren met de boodschap dat er vast wel andere goede ziekenhuizen zullen zijn die wel de ruimte en tijd hebben om mij te kunnen gaan behandelen.

Beetje een domper voor mijzelf dus..

Nu ik wat meer ‘verplicht’ ben om thuis te blijven aangezien liggen en zitten moeilijk gaat, fietsen zo goed als onmogelijk wegens de pijn in mijn rug weet ik mijn tijd wel nuttig te besteden.

Weet nu eindelijk exact hoe ik RegioHoogeveen.EU wens te gaan indelen, in het verleden had het te veel weg van een verzameling startpagina’s, nu denk ik een methode te hebben gevonden om dat te kunnen voorkomen.

RegioHoogeveen.EU moet net zoveel of liever nog meer informatie gaan bieden aan de lezers als Hoogeveen.nl momenteel ook doet, alleen dan wel stukken overzichtelijker.

Op dit moment richt ik mij het meest op het onderdeel bestuur en organisatie, er zullen nog een kleine 100 pagina’s aangemaakt moeten worden wat minimaal 300 handelingen in beslag zal gaan nemen.

Richt mijzelf nu het meest op het kopje: Bestuur – Gemeenteraad, meteen een handig controle middel voor mijzelf om te controleren of mijn kennis hierover nog actueel is, welke functie heeft de raad en wat doet deze bijvoorbeeld?

Hoe goed ken ik de Hoogeveensche gemeenteraad nog?

Wat doet de raad?

Bovenstaande is voor een deel een saaie en tijd rovende klus in de vorm van nieuwe pagina aanmaken en opslaan, dan moet ik naar het kopje menu gaan, daar de nieuwe pagina terug zien te vinden en deze op de juiste plek aan het menu toevoegen.. Doe dat maar eens 20x achter elkaar… Op een gegeven moment klappen je ogen bijna dicht uit verveling.

Tussendoor maak ik bewust wel eens screenshots van de handelingen die ik aan het verrichten ben, zowel voor mijn vorige opleiding Medewerker Beheer Informatiesystemen niveau 3 als werk ervaring ‘assistent activiteiten’ begeleider diende ik wel eens handleidingen te schrijven.

Ook na mijn ontslag binnen de zorg werd er wel eens aan mij verzocht of ik aan de ouders van of juist de kinderen van een soort privé les zou willen geven over een bepaald onderdeel van bijvoorbeeld Word, Excel, Acces et cetera maar ook hoe werkt het internet?

Behaal hiermee dus 4 vliegen in 1 klap

1. Aangezien ik slecht slaap en weinig van huis kom heb ik een nuttige bezigheid
2. Kan controleren of mijn kennis nog actueel is en leer meteen meer bij waar nodig
3. Door direct voor een deel al een soort van mini handleiding te gaan schrijven over WordPress scheelt het mijzelf in de toekomst tijd wanneer ik die vraag voorgeschoteld zal gaan krijgen
4. Zelfcontrole, stel ik zit intussen bij handeling 250 en er gaat iets mis wat ik op dat moment niet direct door heb en iets later pas achter kom.. Dan is het voor mijzelf veel eenvoudiger om te traceren wat er mis ging en vanaf welk moment ‘exact’

Diverse nadelen hebben dus ook zo zijn voordeel, huidige pijnklachten hangen mij intussen wel de strot uit. Het beperkte en beperkt mijzelf enorm in mijn doen en laten, anderzijds begin ik ook steeds beter door te krijgen hoe je telkens van het kastje naar de muur doorgestuurd kunt worden met een minder bekent ziektebeeld.

In mijn huidige situatie probeert men liever aan de slag te gaan met pijnbestrijding d.m.v. de nieuwste methoden i.p.v. de oorzaak weg te nemen als dat al mogelijk zou zijn.

(ben al bijna een jaar bezig hiermee, leer er iig ook van)