Hoe wil je Sporten onbetaalbaar maken?

Een gemiddeld huishouden met een of twee werkende gaat er € 800 per jaar op vooruit als de belastingplannen van het kabinet en de top van de coalitiepartners VVD en PvdA doorgaan.

Een BTW verhoging van 6 naar 21% was en is best wel veel, verschild zo’n 45 Euro op jaarbasis per persoon.

Volgens mij zal een gemiddeld huishouden niets hebben aan de besparing van € 800 op jaarbasis omdat de ‘boodschappen’ waar dan ook veel duurder zullen gaan worden.

Genoemde winst van € 800 voor mensen met een gemiddeld inkomen zou dan toch zo weg getikt zijn, alleen dankzij de dagelijkse boodschappen levert men misschien wel iets meer in dan de € 800 aan verdiensten\extraatje toch?

Zelf ging en ga ik graag naar de sportschool (momenteel wat minder wegens gezondheidsredenen).

Wanneer Fantastic Sports Hoogeveen onbetaalbaar moet gaan worden voor Wajongeren en overige mensen met een minimum inkomen zou ik daarmee moeten kappen (velen met mij).

Sporten was en is gezond, wanneer dat onbetaalbaar word gemaakt voor het middelbaar inkomen en de minima zal de sportschool in de toekomst minder bezoekers kunnen gaan verwachten.

Op internet heb ik 1 sport attribuut gevonden ter waarde van 149,95 (een crostrainer), met dat apparaat train je zowel je arm als been spieren..

Op de vrijdag middagen stond ik maar wat graag op een apparaat als deze tussen 14:00 en 16:00, veel kilometers maken berg opwaarts http://gorillasports.nl/deal/12139/crosstrainer.

Door de weeks meerdere dagen een cardio sercuit nemen die vrij veel voordelen had en heeft, je traint daarbij al je spieren in groepsverband, een sportbegeleider\ster begeleid de groep dus je zou je eigenlijk niet kunnen gaan overbelasten.

En ja, tijdens het Cardio gebeuren wordt er tijdens het sporten gezellig gepraat, in mijn persoonlijke situatie kreeg ik veel vragen over actuele GroenLinks thema’s als voorbeeld.

Mooi moment om dus met een mede sporters een beetje te gaan netwerken, wanneer sporten onbetaalbaar gemaakt zal gaan worden verdwijnen de klanten en kunnen heel misschien enkele sportscholen hen zelf gaan opheffen wegens een te weinig aantal in klanten.

Overdrijf het in deze misschien een beetje, zag en zie er geen heil in dat er ook binnen de sport een BTW verhoging zal worden toegepast.

Terwijl sporten zo gezond was en is….

Vandaag wil ik mij eens gaan richten op een vrij saaie maar leerzame klus

Aangezien ik de laatste tijd nog maar weinig de deur uit ga houd ik wel extra tijd over om mijn domein RegioHoogeveen.EU te gaan bijwerken, hoe ziet Hoogeveen er uit en wat is er allemaal te doen?

Het moet een soort van nieuws site gaan worden met een evenementen kalender erbij, actueel nieuws wordt er al automatisch geplaatst maar wil dat nog wel gaan uitbreiden.

Vandaag probeer ik zoveel mogelijk aandacht te gaan schenken aan het kopje Bestuur en Organisatie, hier zal informatie te vinden gaan worden hoe o.a. de gemeenteraad er binnen Hoogeveen uitziet, wat de vergaderstructuren zijn et cetera.

Sommige informatie is moeilijk te vinden en andere informatie is elders weer dubbel op te vinden, hoe voorkom ik dat ik zelf ook dubbelingen ga plaatsen.

Waar haal ik het Bestuursakkoord 2014 – 2018 vandaan?

Het voordeel van de saaie klus is dat ik wel meteen goed bijleer hoe Gemeente Hoogeveen exact in elkaar steekt, in grote lijnen wist en weet ik hier wel vrij veel over te vertellen maar voer betreffende kennis liever een beetje op.

Het zou handig kunnen zijn voor mijn pagina bezoekers in de eerste plaats, maar voor mijzelf worden de lijntjes naar diverse politici ook weer stukken korter.

Vanuit het Gehandicaptenplatform wensen wij ook wel eens in gesprek gaan met de wethouder en of diverse politici. Binnen het Gehandicaptenplatform behoren o.a. het vervoer en hulpmiddelen tot 1 van mijn kerntaken, dan is het wel handig dat ik meteen weet bij wie ik zou kunnen aankloppen wanneer wij meer plannen en ideeën hebben.

In die zin hoef ik mij dus niet te vervelen vandaag.

Het wordt wel erg gezellig in mijn mailbox

Fysiek gezien begint mijn lichaam mij steeds harder te pesten..
Zelf zou ik morgen onder voorbehoud vervolgbijeenkomst over Nieuw Hoogeveens vervoer gaan bijwonen.

U bent uitgenodigd voor een vervolgbijeenkomst over Nieuw Hoogeveens vervoer, op woensdag 17 juni 2015 om 9.30 uur in de Burgerzaal van het Raadhuis in Hoogeveen. Daarin krijgt u de eerste ideeën over een nieuw vervoerplan gepresenteerd. En graag horen we uw reacties, zodat we het plan verder kunnen ontwikkelen. Het programma is als volgt:
•Welkom door wethouder Jan Steenbergen
•Stand van zaken in het algemeen, door projectleider Bert Hansma
•De servicebus, door Barry de Neef van Connexxion
•Stand van zaken vrijwilligersinitiatief Hoogeveenvervoert.nl, door Roel Winkel
•In gesprek over Nieuw Hoogeveens vervoer

Vanuit het Gehandicaptenplatform mag ik dat morgen gewoon gaan bepalen of ik daar naartoe ga en hoef mij niet aan of af te melden, tegen het eind van de middag belde mijn middelste broer mij ook even op. Verknalde op dat moment gewoon van de pijn waardoor spraak vrij lastig verliep, de woordenschat was er wel maar de kaken werkten niet meer mee (geen prettige ervaring dus).

Mijn neuroloog kent intussen ook de nieuwe situatie en wil zijn best doen om mij snel te laten opereren, dat zal helaas niet gaan gebeuren door de neurochirurg waar ik veel vertrouwen in heb (die man heeft een te lange wachtlijst).

Gisteravond was ik wegens spastische trekken 2x mijn bed uit gevallen dus verknal nu helemaal van de pijn, hoop dat mijn neuroloog dus ook snel een neurochirurg zal vinden die mij wel op korte termijn zou kunnen gaan opereren.

Weet van hem nu intussen wel zeker dat hij daarmee hard aan het werk is, zal aan hem en mijn huisarts voor het gemak nu maar wekelijks een update doen toekomen.

Soms is het best wel ‘leuk’ om negatieve feedback te krijgen.

Heb eigenlijk al mijn afspraken voor deze week laten schieten, kreeg vanochtend de wijkconsulent met statigere op de koffie. Deze constateerde dat ik er slecht uit zag, magerder, trillerig en vermoeid.

Zo voel ik mij ook, verknal momenteel van de pijn en met name het zitten en liggen zijn nu echt een staf voor mij, hou mijn postvakje nu dus ook extra goed in de gaten.

Hoop mij komende week iets vitter dan nu te voelen, dan breng ik meteen een bezoekje aan het WMO loket om te ontdekken welke vormen van thuishulp ik daar kan gaan aanvragen (ben niet iets op therapeutische basis nodig uiteraard maar gewoon voor de dingen die mijzelf niet meer lukken).

Zal volgende week maandag\dinsdag ook meteen contact gaan opnemen met het ziekenhuis en indien nodig mijn huisarts, heb echt geen 14 dagen geduld meer.

Uiteraard hoop ik wel bij voorkeur geholpen te gaan worden door M. Abu Saris, deze heeft naar mijn idee de mooiste behandeltechniek en wist ook het best te omschrijven wat o.a. spelende klachten bij mij waren en zijn.

Hij haalt de tumor weg + bijbehorende zenuwbaan, daar was en ben ik ook enorm blij om maar begin wel steeds ongeduldiger te worden.

Heb nu wel extra tijd vrij voor de digitale klusjes maar pak liever mijn standaardvrijwilligerswerk weer op.

Gisteren had ik een vergadering vanuit het Gehandicaptenplatform overgeslagen, eigenlijk jammer omdat het thema openbaar vervoer nu echt actueel was\is.

Wat wil Hoogeveen met alle buslijnen gaan doen, wat zien zij als alternatieve mogelijkheden? Wat zij als alternatieve mogelijkheden zien ben ik vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen het niet mee eens, vanuit GroenLinks Hoogeveen eigenlijk ook niet.

Ergens alleen maar tegen zijn was en is niet mijn ding, wanneer ik ergens tegen stem moet ik uiteraard ook gaan brainstormen over de naar mijn idee haalbare alternatieven..

Als ik mij niet vergis kan ik tot aan de 22e deze maand nog vrij veel gaan uitzoeken en indienen bij diverse netwerken en werkgroepen.

Hoop mijzelf dan wel vitter dan nu te voelen want vandaag ga ik de deur echt niet uit.

Stomme vebazing of ontwetendheid?

Sta nu met verbazing het debat van Van Rijn op NPOPolitiek te volgen, vanaf begin van de middag ontving ik wat leuke post, luisterde het Kamerdebat selectief goed mee (zeker bij incorrecte en correcte kritieken uiteraard).

Het is nu intussen 16:30 en hoor van Rijn zijn eigen alleen maar herhalen, sommige mensen vinden dat van Rijn zou moeten aftreden misschien (van mij mag hij).

Mijn zure vraag blijft wel waarom hij voor 15 mei j.l. niet tot zijn bevindingen kon komen die hij nu telkens aan het herhalen is. Een vervangend collega van hem komt ook met een enorme bende te zitten en ik verwacht niet dat deze dat zo ff binnen een maand zou kunnen gaan oplossen.

Ergens een beetje dom gepruts dus, kan zelf echter nog geen schuldige aanwijzen 😉