Humor maar niet grappig ;-)

Recentelijk ontving ik onderstaande reactie op de vraag of ik Loperamide HCI 2mg gewoon vergoed zou kunnen gaan krijgen aangezien ik het zeer waarschijnlijk altijd wel (chronisch) zou moeten gaan gebruiken.

Geachte heer Woltinge,

Hartelijk dank voor uw e-mail waarin u vraagt of het medicijn Loperamide voor vergoeding in aanmerking kan komen. Graag geef ik u mijn reactie.

De minister van VWS bepaalt welke geneesmiddelen worden vergoed volgens de Zorgverzekeringswet en voor welke geneesmiddelen u een eigen bijdrage moet betalen. Een vergoeding van Loperamide is niet opgenomen in de verzekeringsvoorwaarden. De kosten voor deze zorg komen voor uw eigen rekening.

Het spijt mij dat ik u geen positiever nieuws kan brengen.

Vanochtend had ik een houding van:”deze reactie klopt niet”,”of heeft men het alleen over hen eigen verzekeringsvoorwaarden?”

Met een beetje Google speurwerk krijg je al snel te zien dat je het nog steeds wel vergoed kunt krijgen, heb dit ook mee gekregen van diverse bekenden.

Zojuist mijn zorgverzekeraar gebeld, in eerste instantie gaf hij mij gewoon een nee mee, wilt u nog meer weten? Zelf droeg ik een paar voorbeelden van ‘bekenden’ aan en deed navraag omdat zij het medicijn wel vergoed konden krijgen..

– Ow u bent het langdurig nodig: Zou u op de nota van de apotheek de ZI-nummer wel kunnen doorgeven?

Na een nummer van 8 getallen op gerateld te hebben was de toon in 1x heel anders, heel vriendelijk werd aan mij verzocht om even geduld te hebben op vrolijke toon.. De personage moest even iets navragen op een collega afdeling.

Binnen een paar minuten had ik deze ook weer aan de lijn, ja meneer Woltinge, u komt inderdaad in aanmerking voor vergoeding voor het medicijn, het eerste half jaar niet maar indien langer wel, het eerste recept valt voor eigen rekening, de vervolgrecepten betalen wij mits uw apotheek er mee akkoord gaat dat uw apotheek ermee akkoord gaat dat u dat medicijn gebruikt. 😉

Mijn agenda begint weer lekker voller te geraken.

Op mijn thuis adres ben ik nog steeds lekker aan het klussen en wens het op een aantal terreinen mijzelf heel gemakkelijk te gaan maken.

Wens o.a. mijn Lynux systeem weg te werken in een kast, het plan begint intussen een beetje uitgebreider te worden en overweeg serieus een krachtige server in die kast te gaan bouwen die wat taken van mij over zal gaan nemen.

IMG_1078

Als vriendendienst fix ik wel eens PC’s van vrienden en bekenden, soms tover ik ook verloren data terug van een gewiste harde schijf.

Afhankelijk van de grote van de schijf die gered moet worden + het type bestanden kan dat soms best lang duren, systeem savonds aan doen en de volgende ochtend een keer uit gaan zetten is ergens een beetje zonde en neemt ook nog eens teveel persoonlijke tijd in beslag (telkens na gaan wanneer je de boel eens uit mag zetten).

Dat stukje is vast wel automatisch in te plannen, met een beetje speurwerk vermoed ik ook nog wel een klein programmaatje in elkaar te flansen die veel werkt met het And ore Iff comando.

In simpel Nederlands meld je gewoon aan de PC:”mocht opdracht 1 mislukken”,”ga dan verder met stap 2”,”Mocht stap 2 correct behaald zijn mag het systeem automatisch afgesloten gaan worden”

Komend jaar zal ik wederom ook weer mee gaan wandelen met Team GroenLinks aan de nacht van de Vluchteling 2016. Eind september krijg ik een overleg met iemand vanuit de organisatie van de organisatoren van Stichting Vluchtelingenwerk om een leuke pr stunt te gaan lanceren.

Speel nu al met meerdere ludieke acties, dien uiteraard wel te gaan overleggen tot hoe ver ik zou kunnen en mogen gaan. Het zou dus ook best kunnen zijn dat wij elkaar even op de meest correcte manier zullen gaan aanvullen.

Met name de eerste 2 jaar had ik door een onhandig ongelukje een stukje verder gelopen, zou daar komend jaar bewust iets mee kunnen gaan doen. Het laatste half jaar was ik fysiek gezien vrij zwak, vaak ziek et cetera maar wandelde wel gewoon mee aan de Nacht van de Vluchteling 2015.

Zij moeten en ik mag, nu het fysiek gezien zoveel beter met mij gaat en mijzelf nog steeds ruim 2 jaar jonger voel vermoed ik daarmee wel iets geks mee te kunnen gaan doen en\of hou meer tijd over om nieuwe sponsoren te gaan benadern.

Binnen de sportschool ziet men mij weer minimaal 1x per week veelal iedere vrijdag, wens het weer terug te gaan brengen naar 3x per week. Wanneer de wond op mijn rug echt volledig genezen is, pak ik het Cardio sercuit ook weer volledig op.

Die training is maar een beetje gunstig om de beenspieren voldoende te trainen voor de zware nacht, het is wel het meest ideale campagne momentje. Tijdens de groepslessen spreken de trainers hardop met ieder individu.

Veelal in de vorm:”Goed zo klaas” of:”Kom op Klaas”,”dit kan beter!”,”vertel nog eens een keer waarom je dit doet?” of iets in de vorm van:”ik had vorig jaar in de krant gelezen…..”,”wat ga je komend en\of dit jaar weer allemaal doen?”

Kan vrij goed overweg met de sport instructeurs, wij weten onderling van elkaar wanneer wij even wat wederzijdse reclame voor elkaar dienen te maken (het zou dus ook over verkiezingen kunnen gaan).

Zonder dat ik al mijn vrijwilligerswerk al op gepakt heb, zit mijn agenda voor komende weken al wel goed gevuld met ‘eenmalige’ netwerk bijeenkomsten en studie dagen om lekker actueel te blijven.

Lekker dus 😉

Zou het vandaag Bizarre Zaterdag zijn? ;-)

Grappig, hier thuis ben ik met van alles en nog wat bezig. Door een dom rekenfoutje van mijzelf had ik al iets meer kilometers met de fiets afgelegd dan dat ik vooraf ingeschat had, uiteraard in een vrij stevig fiets tempo.

Vanaf het moment dat ik thuis was, ff wat zwaardere klussen verricht had, had ik in omgeving 16:00\16:30 niet de energie om in 1x mijn benodigde boodschappen te gaan doen.

Nam als eerste alle frisdrank en overige zwaardere boodschappen die ik alleen maar in een rugzak op mijn rug kan dragen, half uurtje ff stil gezeten in de zon…. Vervolgens weer door gegaan met mijn klus ideeën.

Tot aan 19:00 behoorlijk door geklust en tevens extra ideeën ontworpen voor mijn 2e systeem onderdak. Mijn lichte Black&Decker komt overal wel vrij goed doorheen..

Mijn machine kent een normale boorstand en ook een klopstand, de boor kan van links naar rechts draaien en omgekeerd. Boorsnelheid bepalen moet je echt op gevoel doen, heel zachtjes de ga maar boren knop indrukken betekent ‘langzaam’ draaien, stevig in knijpen op volle kracht.

IMG_1068

Mijn eigen boormachine heeft als nadeel wanneer je in iets hards gaat boren in tegengestelde richting dat je het blokje waar je normaliter je boor in steekt los gaat draaien.

Niet te hard doorduwen dus vanaf het moment dat je aan het zagen bent, had tijdens het boren even in een verkeerde houding gelegen en was uiteindelijk best wel ‘moei’. Haf uurtje gerelaxt maar ik moest ook nog naar de winkel.

19:30 snel nog wat dingen afgerond tot aan 19:40 en toen als een speer naar de winkel i.v.m. sluitingstijd 20:00. Inhoud van de kar verdeeld over 2 tassen en net toen ik de kar buiten in het rek wilde plaatsen zag ik een bekend gezicht.

Groette deze personage dus ook gewoon als een oud bekende, eerst kreeg ik een beschaafde groet terug met daarbij deels de vraag:”kennen wij elkaar?”

Hoefde daarop geen eens een antwoord te geven:”Hey Klaas”,”nou zie ik het!”. We spraken in vogelvlucht met elkaar door in revaliderende zin. Niet dat x een betaalde baan voor mij heeft, tegen een kleine vergoeding zou ik op jaarbasis wel een paar maal wat digitale klusjes kunnen gaan verrichten via de officiële weg.

Zal vanavond nog een leuk en actueel mailtje gaan versturen aan deze personage, plak mijn CV er wel aan vast. Zal mijzelf niet rijk gaan rekenen, ken de klussen nog niet exact en dien daarvoor meer details te weten.

In de loop der jaren was en ben ik stukken eigenwijzer of wijzer geworden, had en heb meer kennis opgedaan omtrent diverse onderdelen. Voorlopig hoeft er nog even niets te gebeuren, wat mijzelf dus voldoende hersteltijd geeft en misschien wat bij leer studie op eigen kracht 😉

Deze kans op meer gunstige mogelijkheden voor mijzelf op diverse vlakken zal ik uiteraard niet laten liggen, uiteraard versterk ik vooraf en ook dit moment alleen nog maar mijn basis 😉

Werken aan een goede basis ;-)

Ai, door een dom foutje van mijzelf mag ik nu diverse persoonlijke doelen 1 dagje gaan uitstellen, in plaats van vandaag hoeden wij morgen de GroenLinks BBQ (voor die tijd zal ik zeker dus ook geen conditie test gaan doen).

Wens eigenlijk wel 2a 3x per week de sportschool te gaan bezoeken, een heerlijke uitlaatklep voor mijzelf en het is nog gezond ook (bij voorkeur pak ik telkens de maandag, woensdag en zeker de vrijdag).

Ik verwachte vandaag tevens een leuk post pakketje dus moest wederom verplicht thuis blijven tot ongeveer 15:00…. Ging dus maar weer divers papierwerk archiveren of in de papierversnipperaar steken.

Trof een oude agenda van mijzelf van omgeving 2002, zo vol wil ik mijn agenda wederom zien te krijgen maar dat komt later wel (was destijds werkzaam bij de Noorderbrug maar zat daarbij ook nog eens in extra werkgroepjes intern).

Vanuit GroenLinks Hoogeveen kwam ik ook nog wat heel oud campagne materiaal tegen, een paar flyertjes archiveer ik en bij de rest kan ik er een nietje door drukken omdat dat stapeltje papier nog prima als kladblokje te gebruiken is.

Mijn plannen met bijvoorbeeld Tweetdeck pakken ook gunstig uit voor mijzelf, het oogt dat ik 90 berichten vooraf kan inplannen per account. Ik zal daar eenmalig even heel goed voor moeten gaan zitten maar nadien levert juist dat alleen maar tijdswinst op (bouwen aan een goede basis en daarna pas de rest erbij pakken was het toch?).

Het pakketje wat ergens tussen 14:00 en 15:00 arriveerde bleek helaas niet helemaal compleet te zijn, kan er nu dus nog even niets mee grrrr!

Had intussen wel diverse dozen van dat dikke scherpe karton leeg weten te krijgen, maakte er dus maar een sport van om de tape er van af te trekken en het liefst met een stevige trap per doos op de juiste hoek alle randen te laten scheuren.

De meeste dozen waren te zwak om als oud papier doos te gaan gebruiken, dan deze maar met zo min mogelijk werk snel een stukje kleiner zien te krijgen 😉

IMG_1056

Wanneer ik Arrow Classic Rock Radio heb opstaan en de betere stevige nummers komen voorbij waren en zijn mijn benen behoorlijk krachtig…

Een mega boost aan energie ;-)

Was van plan om een gekke selfie van mijzelf te plaatsen in de vorm van raad het plaatje, zonder omschrijving kunnen beelden veelal meer vertellen toch?

Soms zecht een selfie meer

Na de eerste 2 verborgen Hinds ingetikt te hebben volgde er spontaan een blog verhaal die ik zelf behoorlijk goed vind 😉

Had en heb echt zo,n maandag gevoel, 10 dingen tegelijkertijd willen gaan doen maar ‘nergens’ aan beginnen. Intussen verloopt hier alles wel weer super snel en zit ik te azen op 2 nuttige tips 😉

1. Zal minimaal nog 10 ordners met A tot Z alfabetisering tabbladen nodig zijn om mijn archief echt netjes te kunnen gaan sorteren (waar kun je die het goedkoopst scoren) ?
2. Uit zonlicht haal ik veelal vrij veel kracht, begin een beetje kalend te worden. Hoop dat dat stukje huid wel iets sneller mee zal gaan kleuren?

Bij foto 4 is ook heel mooi een rekenmachine te zien, had en heb nog steeds diverse ‘gekke ideeën’ om mijzelf terug te gaan plaatsen in mijn doen en laten zo’n 10 jaar terug met als enigste verschil dat ik nu net iets meer kennis en wijsheid heb n.a.v. opgedane ervaringen, bij studies et cetera.

Daar wil en moet ik iets mee gaan doen naar mijn idee in ‘slow’ tempo.

Er spelen nog een paar kleine ‘medische’ probleempjes waarvoor een correcte oplossing verzonden zal moeten gaan worden. Zodra dat voor elkaar is kan ik super goed functioneren en bij tegenslagen goed functioneren.

Op maatschappelijk, bestuurlijk en politiek vlak voel ik de drift in mijzelf om meerdere taken naar mijzelf toe te gaan trekken. Alles op zijn tijd uiteraard, mijn kunnen en niet kunnen begin ik steeds beter in de peiling te krijgen.

Ik zeg even niets toe, ik overweeg komend jaar een gekke stunt uit te gaan halen tijdens de Nacht van de Vluchteling. Wens voor mijzelf het plan nog beter te gaan uitwerken, wacht met de exacte uitwerking hiervan ook zeker nog zo’n 6 maand.

Media aandacht uitlokken en koppelen scheen ik o.a. goed in te zijn los van elkaar, beleidsmatig schijn ik ergens ook best wel veel te weten.

Klinkt misschien arrogant en een beetje filosofisch maar toch:”Wat zal er gaan gebeuren wanneer ik al mijn talenten eens beter aan elkaar ga kopellen?”

Het zelfde geldt voor mijn persoonlijke negatieve kernmerken, kon en kan bijvoorbeeld een enorme stijfkop zijn. Dankzij dat stukje zelfbesef kan ik mijn stijfkoppigheid beter onder controle houden maar tegelijkertijd getuigd het ook van vrij veel doorzettingsvermogen.

Het doorzettingsvermogen van mijzelf kreeg en krijg ik veel respect voor, dien erop te gaan letten dat ik geen respect ga afdwingen zoals ik nu een beetje oog te doen.

Excuses hiervoor, voel mijzelf tig keer zo sterk en wijzer 😛

Zin in Zonlicht!

Vanaf thuiskomst afgelopen maandag had en heb ik gewoon energie voor 2, om vervelende tegenslagen te voorkomen hou ik voor een groot deel gewoon nog ff vakantie en pak al mijn vrijwilligerswerkzaamheden in een heel laag tempo weer op.

Afgelopen dagen kreeg ik thuis ook divers bezoek van vrienden en bekenden die even gedag wilden zeggen en\of wilden weten hoe het nu met mij is.

Vandaag kon ik mijzelf ff heerlijk ongestoord op de inrichting van mijn woning richten, diverse kasten wens ik nog praktischer te gaan indelen, ook ben ik van plan om op korte termijn diverse bouwmarkten te gaan bezoeken en decoratie winkels.

Denk nu intussen door te hebben hoe ik alles wens te gaan indelen, om inschattingsfouten te voorkomen zal ik mij ook als eerst gaan richten op al het papierwerk:

– Eigen administratie
– Notulen van diverse netwerken en werkgroepen
– Belangrijke krantenartikelen die het archiveren waard zijn, met name vanuit GroenLinks en het Gehandicaptenplatform Hoogeveen kan het handig zijn wanneer je de geschiedenis goed kent.

Het voordeel van deze werkwijze is dat ik meteen ook diverse oude en nieuwe stukken onder ogen krijg en juist daardoor weer lekker actueel zal zijn binnen GroenLinks, Gehandicaptenplatform Hoogeveen en uiteraard het CNV en FNV.

IMG_1046

Voor vandaag heeft de papierversnipperaar voldoende voor mij gedaan en wens nu eigenlijk even wat anders te gaan doen. Aangezien de zon hier lekker schijnt kan ik nu ook nog ff met mijn laptop op het balkon gaan zitten, had en heb nog voldoende dingen per mail door gekregen die ook netjes geordend moeten worden en daarmee sla ik in 1x 2 ‘vliegen’ in 1 klap 😉

Tijdens het ‘werken’ en inlezen heerlijk bijkleuren kan vast geen kwaad 😉