Ik ga op reis en neem mee…

Vanuit GroenLinks Hoogeveen was ik recentelijk uitgenodigd voor het congres Gratis geld. Tegen (w)elke prijs? Helemaal mijn ding uiteraard, hield mijzelf via diverse werkgroepen en netwerken daar al langer mee bezig.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 – 19.30 uur Ontvangst met koffie of thee
19.30 – 19.40 uur Opening door burgemeester Karel Loohuis
19.40 – 20.25 uur Inspirerende inleiding door Rick van Asperen
20.25 – 20.45 uur Pauze
20.45 – 21.30 uur Een andere kijk op (geld)zaken door Rutger Bregman
21.30 – 22.00 uur Interactief deel met Rutger Bregman en Rick van Asperen
aansluitend Uitwisselen van ideeën met anderen onder het genot van een borrel.

Voor mijzelf moet ik even snel beslissen wat ik allemaal mee ga nemen richting het congres, denk hierbij aan wat campagne materiaal van het CNV(j) de Realisten als voorbeeld.

Men is wat zuiniger geworden qua pr materiaal verstrekken, dien dus wel op te letten wat ik aan wie verstrek. Voor mijzelf ben ik dus ook een bestandje aan het aanmaken waar ik graag een Realisten presentatie zou willen gaan verzorgen, daarbij moet het ook nog eens binnen een hoek zijn waar ik na de presentatie mijn CV achter zou kunnen gaan laten.

Het wordt vanavond van mijn kant uit gezien dus een heerlijk netwerk momentje, het thema van de avond zal meer over het basisinkomen gaan en dat zou ik van mijn kant uit gezien ook alleen maar kunnen gaan promoten.

Hoop tijdens de pauzes vooraf, tussendoor en tijdens de borrel dus ook de juiste mensen te treffen. Een gezellig gesprek zou leuk kunnen zijn, misschien ook leerzaam maar die poog ik wel te vermijden.

Poog in deze met mensen in gesprek te raken waar ik in de toekomst ook iets aan zou kunnen hebben, zou er binnen Hoogeveen al een soort van Basisinkomen danktank bestaan, indien niet, waarom niet?

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen die een goed contact met de gemeente had en heeft, kwam en komt het wel eens voor dat overige netwerken en platformen ons niet kennen.

Ergens is dat jammer, het kan daardoor voorkomen dat de wethouder zich 2x in een zelfde thema zou moeten gaan verdiepen terwijl het nog beter in 1x gekund had.

Dien mijn visite kaartjes vanuit die hoek dus ook niet vergeten mee te gaan nemen 😉

Ben ik nog iets vergeten?

Behoor nu wel goed mijn agenda goed in de gaten te blijven houden.

Op mijn adres verloopt alles behoorlijk goed met mijzelf, naast wat kleine spelende probleempjes voel ik mijzelf nog steeds 2,5 jaar jonger vanaf afgelopen operatie.

Zal vanaf komende week ook gewoon al mijn vrijwilligerswerk weer gaan oppakken waar ik deels al aan begonnen was. Door een dom foutje van mijzelf had ik recentelijk al wel een dom foutje van mijzelf naar binnen lopen sluipen.

Op maandag de 21e vind er een vergadering plaats vanuit het GroenLinks netwerk Zorg, zou mijzelf heel graag bij dat netwerk willen gaan aansluiten omdat ik mijzelf ook het meest actiefst bezig hield en houd binnen GroenLinks.

Alleen al met mijn eigen privé ervaringen binnen de ‘Zorg’ zouden naar mijn idee wel veelal beter en goedkoper georganiseerd kunnen worden, hoe dat zo goed mogelijk vorm te gaan geven met mede GroenLinksers.

Vanuit GroenLinks Hoogeveen kon en kan ik ook deel gaan nemen aan een congres over het basis inkomen te Hoogeveen. Vanuit het CNV en FNV had ik mijzelf al behoorlijk in dat thema verdiept, ook vanuit de GroenLinks hoek landelijk.

Zal betreffend congres dus ook een beetje voorgang gaan geven.

Tot aan 2 september zal ik dus ook veel in het vergader standje gaan zitten, dat klinkt vrij bezet maar valt in praktijk gelukkig wel mee.

Op maandag avond woon ik weer mijn 1e Zonnebloem Hoogeveen vergadering bij, op dinsdagmiddag die vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen.

Was en ben ‘zwaar verslaafd’ aan mijn wekelijkse sportschool bezoeken, die wens ik daarop uiteraard wel aan te gaan passen.

Minimaal 1a 2x per week gaan sporten zie ik voor mijzelf wel als absolute must 😉

Een goede voorbereiding is het halve werk

o.a. via Facebook kreeg ik wel eens berichten dat ik ergens getagged was, in de meeste gevallen was dat door collega’s en teamgenoten van GroenLinks. Fysiek gezien had ik dit jaar een beroerd jaar achter de rug, maar sinds een vervelende tumor uit mijn rug verwijderd is voel ik mij nu nog steeds 2,5 jaar jonger.

Wanneer je aan mij in het verleden zou vragen:”Hoe voel je je?”, dan zou ik antwoorden in de vorm van:”Goed of een beetje minder”.. Bij door vragen over pijnklachten, zou ik aangeven:”wat is dat?”,”wanneer ik er stil bij ga staan voel ik altijd wel ergens wat pijn (niet dat het wat voorstelt maar toch).”

Dat kleine pijntje is tot nog toe ook niet meer terug gekomen zolang ik buk en til werk maar uit mijn hoofd liet. Was en ben blij met deze medische vooruitgang uiteraard, komend jaar zal ik wederom mee gaan wandelen aan de Nacht van de Vluchteling.

Financieel gezien kon en kan ik echt niet ieder goed doel in de mate kunnen gaan ondersteunen dan dat ik zelf zou wensen, mijnerzijds kon en kan ik daarbij zelf wel extra goed stil gaan staan.

Je zal maar een ‘Klaas Woltinge’ zijn met enkele fysieke beperkingen, ondanks dat toch gewoon voor je leven moeten vluchten. Aan hen wordt echt niet gevraagd:”kun je dat fysiek wel aan”,”waarom doneer je je reiskosten niet aan een goed doel?”

Voor komend jaar neem ik serieus in overweging om nog een stukje door te gaan wandelen, de eerste 40 kilometer met teamgenoten en het laatste stuk zo ver mogelijk richting mijn woon adres.

Ben hiervoor nu al een eenvoudige website aan het opzetten, digitaal gezien stelt het nog weinig voor maar qua layout krijg ik al de grappigste dingen te zien die ik goed zou kunnen gaan gebruiken als pr middel.

Onderdak

De website komt op Regiohoogeveen.eu te staan waar ik in de toekomst meer mee wilde en nog steeds wens te gaan doen. Eigenlijk zou het een vereenvoudigde gemeentepagina moeten gaan worden die alleen maar informerend is in Jip en Janneke taal, binnen 1 klik alles vinden et cetera.

Dreig er thema’s die GroenLinks vind, de CG raad et Cetera er wel iets teveel door te drukken. Betreffend domein had ik in het verleden ook meteen geclaimd omdat ik die nog wel eens nodig zou kunnen gaan krijgen.

Heb daarin wel een totaal plaatje voor ogen, nu de uitvoering nog 😉

Omtrent de Nacht van de Vluchteling 2016 herhaal ik betreffende stap in het klein, dat zal mij ook zeker wel gaan lukken binnen kortere termijn. Zal daarbij verslag gaan leggen hoe wij en ik zelf met name de eerste 3 jaar ervaren hadden (vanaf het moment dat ik mee wandelde dus).

Het hoe, wat en waarom zal telkens wel een beetje veranderen heel kort door de bocht uitgedrukt, iets als Top Link Partners zou ikzelf veel aan kunnen hebben als werver voor sponsoren.

Ons team, de sportschool die ikzelf periodiek bezoek en misschien ‘straks’ een sportzaak zijn mijn vrienden om het plaatje compleet te maken 😉

Grappig, ik kan merken dat het weer september is.

Fysiek gezien gaat het intussen stukken beter met mij en durf mij nog steeds ruim 2 jaar jonger te noemen neigend naar 2,5 jaar. De oorzaak van mijn dikke enkel probleem en stoelgang probleem zijn nog niet bekend.

Hoop dat het stoelgang probleem ooit wel beter onderzocht gaat worden, nu is er bekend dat er 3 mogelijke oorzaken zijn die allen wel bij mijn ziektebeeld horen.

De Loperamide doet hier prima zijn werk, dien een beetje op te letten wat ik eet en drink en ‘mag geen’ pilletje overslaan ben ik intussen achter gekomen.

Had de draad binnen GroenLinks Hoogeveen intussen weer opgepakt, wenste de draad binnen het CNV(j) Realisten promo team eigenlijk ook zo snel mogelijk te gaan oppakken.

Lag daar een poosje uit wegens ziekte en loop nu dus wel behoorlijk achter, had lang geen presentaties meer verzorgd dus kennis over bestaande presentaties zakt dan wel wat weg. Uiteraard kon en kan ik die presentaties wel vooraf even goed gaan inlezen, maar tijdens mijn afwezigheid waren er ook wel dingen veranderd.

Vandaag kreeg ik de nieuwe presentatie onder ogen, die wij aanstaande donderdag zouden kunnen gaan bespreken. Ben zelf een beetje laat met mijn aanmelding, de uitnodiging vond al eerder plaats… Wens er uiteraard wel bij aanwezig te zijn, heb dan namelijk meteen de basis binnen i.p.v. dat ik ergens halverwege in stap.

Heb in deze ook nog wel een beetje mazzel, vanuit GroenLinks Hoogeveen hadden wij vorige week donderdag avond fractie overleg, dus volgt er aanstaande donderdag een raadsavond (digitaal of fysiek kan ik die wel 1x missen als actief toeschouwer).

Vanuit het FNV ontving ik recentelijk ook een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de Red de Zorg demonstratie die op 12 september aanstaande plaats zal gaan vinden aan de Damrak te Amsterdam.

Weet nog niet exact hoe die demonstratie er uit zal gaan zien, in goed overleg met het FNV was en ben ik wel bereid om de microfoon of megafoon te pakken om mede demonstranten aan te moedigen, tegelijkertijd erbij te gaan uitleggen waarom wij aan het demonstreren zijn.

Misschien is het ‘onkunde’ van mij zelf, op persoonlijke titel was en ben ik wel een enorm duur kereltje voor de Nederlandse samenleving. Niet dat ik daar om gevraagd heb, maar zie maar eens hulpmiddelen te kopen in plaats van levenslang huren voor nog een hoger bedrag op jaar basis.

Hoe mooi de oude Wajong regeling ook was, waar 1 lelijke fout in stond en staat nog steeds naar mijn idee, je kwam en komt er niet zo maar meer uit wanneer je eenmalig op kosten van het UWV scholing hebt gevolgd en behaald + daardoor een vaste baan wist te scoren.

Vanaf 2006 stond ik grotendeels aan de zijlijn, per 2007 liet ik ook weten aan het UWV:”goh”,”aldus jullie indicatie val ik onder de categorie:”blijvend arbeidsongeschikt””,”graag zou ik mijzelf toch wel willen laten herkeuren om na te gaan of ik in aanmerking zou kunnen komen voor een bij of omscholingstraject.”

Helaas was dat niet mogelijk.

Vanuit de Realisten presentaties kon en kan ik prima uitleggen wat de voordelen zijn voor de werkgever wanneer men een Wajonger in dienst zal gaan nemen, beleidsmatig heb ik de oude Wajong regeling extra goed uitgediept en ben dat ook van plan te gaan doen met de nieuwe regeling.

Zover ik nu denk te weten gelden voor de nieuwe Wajongers dezelfde regels als de oude (pin mij daarop niet vast s.v.p.), bij de nieuwe Wajonger gaat het inkomen iets om laag wanneer hij\zij werkloos thuis zit.

Had en heb daar zelf weinig begrip voor, dat er bezuinigd zal moeten worden, kon en kan ik inkomen. Voor mijzelf was en is het helemaal niet meer aantrekkelijk om een poosje ‘ongeschoold’ aan de bak te gaan.

Bij voorkeur zou ik binnen de zorghoek aan de slag gaan met mijn 6 jaar werkervaring + vrijwilligerswerk v.a. 2007 tot aan nu binnen die hoek.

Moet mij eerst bewijzen, een vaste baan zien te vinden en zodra ik die gekregen heb zou ik daarnaast de schoolbanken in mogen duiken.. Erg knap bedacht, maar met een werkweek van 24 tot 36 uur gaat het mijzelf niet lukken om elders klassikaal les te gaan volgen d.m.v. volwassen onderwijs.

Zonder goede basis is het voor mijzelf niet eens aantrekkelijk om aan de bak te gaan met in het achterhoofd dat mijn actualiteit qua studie wel achterloopt. Binnen 3 maand, 6 maand of langer volgt dan extreem uitgedrukt een ontslag, zal daardoor in de nieuwe Wajong regelgeving gaan vallen..

Blijf dan zitten met mijn laatst genoten MBI opleiding niveau 3 en deels 4 in certificaten afgerond in 2001 😉

Spot er ook wel eens een beetje mee, til vooral niet te zwaar aan bovenstaande en haal er uit wat correct omschreven is. Zat en zit al heel lang te wachten op een PGB regeling, die wil maar niet van de grond komen.

Zelf kan ik nu nog steeds in aanmerking komen voor huishoudelijke ondersteuning, had en heb ik echter weinig behoefte aan omdat men aan mij niet de ondersteuning kan bieden die ik echt nodig ben.

Iets als mijn bed opmaken, op een keukentrapje gaan staan, divers buk en til werk lukken gewoon echt niet meer. En ja, het klinkt vreemd.. Een leeg kratje bier hoef ik niet te gaan inleveren bij de supermarkt die op 5 minuten loopafstand van mijn voordeur zit, een zwaarder gewicht in een rugzak op mijn rug gaan dragen lukt weer wel.

Op zaterdag 12 september, om 12.00 uur op het Damrak in Amsterdam (recht tegenover Centraal Station, verzamelen vanaf 11.00 uur) hopen we duizenden mensen te verwelkomen. Met een grote demonstratie door Amsterdam laten we van ons horen. Natuurlijk hebben we ook een leuk programma met sprekers en optredens. De FNV regelt gratis vervoer voor leden en niet-leden. Meld u hiervoor nu aan via www.fnvvoorzorg.nl

Komend jaar zal ik wederom deel gaan nemen aan de Nacht van de Vluchteling, overweeg deze een beetje te gaan uitbreiden wat door ‘eigen’ fout mijzelf de 1e 2 deelnames ook al overkomen was.

Met die kennis en ervaringen van toen, wil ik komend jaar iets mee gaan doen, eind deze maand heb ik de mogelijkheid om samen met stichting Vluchtelingen werk enkele ideeën en gedachten te gaan uitwisselen.

Zij moeten en ik mag, zelf kreeg ik ook wel eens de negatieve feedback:”Klaas”,”je bent zo ongezond”,”kunt dit niet en dat niet”,”daar zou juist jij dan toch nooit aan kunnen\moeten beginnen!”

Pardon denk ik dan bij mijzelf, ook de gehandicapte vluchteling had en heeft geen keuze toch en moet gewoon op de vlucht slaan ter zelf bescherming?

Tegelijkertijd toon ik zelf aan dat ik misschien iets minder gehandicapt ben dan velen denken, heb mijn grenzen misschien gewoon iets ‘beter’ in de peiling 😉