Voor vandaag plan ik even een heerlijk dagje telefoonstilte (lekker dagje vrij dus)

Afgelopen weken stond mijn agenda vrij vol met diverse afspraken, komende weken zal dat niet veel anders zijn. Naast bestaande afspraken om, staan er nog diverse nieuwjaarsrecepties en extra vergaderingen vanuit diverse hoeken in mijn agenda.

Begon en begin er zelf nu wel een beetje ‘moe’ van te gaan worden en dien ook aan mijzelf te gaan denken. Heb vanochtend voor de zoveelste keer mijn website RegioHoogevee.EU eens goed doorgenomen, hiervan weet ik intussen al wat ik op de achtergrond zeker zal moeten gaan aanpassen, de verdere invulling hiervan zou ik ook wel iets sneller mee aan de slag mogen gaan (wat telkens maar niet gebeurd).

Hoe ziet de gemeenteraad van Hoogeveen eruit als voorbeeld, dat zou maar weinig werk zijn om dat correct in te gaan voeren binnen bestaande schone pagina’s.

Al geruime tijd laat ik steeds vaker mijn fiets in de kelder staan wanneer ik elders binnen Hoogeveen afspraken heb staan, bij gladheid stap ik niet meer op de fiets en durfde ook niet overal mijn fiets te stallen (wanneer mijn fiets niet vast te zetten is aan een hek of rek ga ik wel lopen). Tevens goed voor de voorbereidingen aan de Nacht van de Vluchteling dit jaar, stichting Vluchtelingenwerk vind het een mooi en moedig idee van mijzelf dat ik voornemend ben om van bestaande 40 kilometer wandelen 80 kilometer wens te gaan maken (in totaliteit zat ik zeker de laatste 2 jaar al wel voorbij de bestaande 40 kilometer).

Normaliter sportte ik zelf veel op de vrijdagmiddagen, begeleiding ontbreekt dan binnen de sportschool en je kunt dan heerlijk ongestoord met je eigen aan de slag gaan. Nu haak ik periodiek de vrijdagmiddagen af. Aangezien ik het toch heerlijk vond en vind om mijzelf ‘doelloos’ binnen de sportschool te gaan uitsloven, overweeg ik om hiervoor de maandag en woensdag avonden te gaan pakken. Met en op de apparatuur kan ik veel beter controleren in hoeverre mijn beenspieren en uithoudingsvermogen echt verbeterd zijn.

Heb op de achtergrond ook nog wat leuk schrijfvoer voor de FacatureFlitsWajong in de kast staan, daar wacht ik uiteraard even netjes mee (na plaatsing van het artikel loop ik het risico dat ik binnen mijn woonomgeving meer Realisten presentaties zou moeten\kunnen gaan geven, wil er wel zeker van zijn dat ik dan ook echt vrij ben).

Een goede voorbereiding op het totaalplaatje is het halve werk in deze 😉

Goede voorbereiding is het halve werk

v.a. vanmiddag kan ik 3 maal om de 14 dagen deel gaan nemen aan het vrijwilligerscollege:”De Vrijwilliger en de WMO”, die betreffende trainingen lijken mijzelf ook zeer nuttig en handig voor mijzelf (beleidsmatig wens ik uiteraard alles goed te gaan begrijpen).

Dien voor mijzelf even na te gaan onder welke vlag ik deze vandaag zal gaan bezoeken (Het Gehandicaptenplatform Hoogeveen, GroenLinks Zorg of als mezelf) 😉

Alle gekheid op een stokkie, ik heb een mooie GroenLinks tas gevuld met nuttige inhoud, een zwarte tas voor soort gelijk bijeenkomsten en een rugtas voor de 1e keer.

Voor mijn gemak neem ik laatst genoemde waarschijnlijk als 1e mee, daar past prima een schrijfblok in.. Dan kan ik op de retourrit naar huis onderweg ook meteen even gaan shoppen.

Iig heb ik veel zin in vanmiddag 😉

De start van het nieuwe jaar ziet er al beter uit dan vooraf verwacht,

Afgelopen ‘2’ jaar had ik wat ‘beroerde jaren achter de rug’, vanaf het moment dat ik onder het mes geweest was knapte ikzelf ook gelukkig snel op! Na een paar weken kampte en kamp ik nog steeds wel met enkele tegenslagen fysiek gezien en deels praktisch\bureaucratisch van aard.

Mooi voer om goed te onthouden voor bijvoorbeeld het Gehandicaptenplatform Hoogeveen, GroenLinks Hoogeveen en ook vooral het GroenLinks netwerk\werkgroep Zorg.

Eind december las ik op Regiohoogeveen.NL een artikel over: Gratis cursus Vrijwilliger en de WMO, daar wenste ik mijzelf uiteraard voor op te gaan geven. Was genoodzaakt wel een soort van profiel aan te gaan maken als zoekende vrijwilliger, terwijl ik daar eigenlijk niet op uit was of ben.

Had in mijn profielomschrijving bij het onderdeeltje waar je iets meer over jezelf zou kunnen gaan vertellen opgerateld bij welke netwerken en werkgroepen ik actief betrokken was en ben, met daarbij de opmerking dat ik juist om die reden graag betreffende cursus zou gaan volgen.

Vanmiddag werden er nog een aantal misverstanden uit de weg geruimd, het staat nu echt vast dat ik kan gaan deelnemen aan de Cursus Vrijwilligers en de WMO!

Dat versterkt mijn kennis alleen maar meer over dat onderwerp wanneer deze ter sprake komt bij bijvoorbeeld GroenLinks Zorg, het Gehandicaptenplatform Hoogeveen en GroenLinks Hoogeveen.

Ook al staat het op een beetje een lager pitje voor mijzelf, met behulp van een FNV medewerker zal er wel opnieuw gekeken gaan worden in welke vorm ik wel op de juiste manier van thuishulp zou kunnen gaan krijgen (alleen de dingen die ik echt niet kan wenste en wens ik namelijk uit handen te geven).

Opende zojuist ook het FNV Magazine waar een jaarvoordeel 2016 aan toegevoegd zat, daar stonden en staan een hoop leuke aanbiedingen in voor diverse mensen… 1 ervan vond ik wel grappig en erg mooi.

GreenChoise was ‘altijd’ mijn beste energie leverancier, deze proberen zo groen mogelijk te zijn na mijn idee en zijn daarbij heel klant vriendelijk. Men weet van mijzelf dat ik het niet al te breed heb, mogelijke achterstallige betalingen calculeerden en calculeren wij gewoon vooraf al in (dat scheelt mijzelf boetes en hen een hoop werk).

Aangezien ik al jaren mijn stroom en gas afneem van ChreenChoise, tevens al vrij lang lid was en ben van het FNV (hoe kan het ook anders) mocht en mag ik nog steeds in aanmerking gaan komen voor de scherpere tarieven van Greenchoise 

Met een simpel telefoontje was dit ook zo geregeld, mijn verplichte maandelijkse voorschot vanaf begin 2014 die op hoog lag en ligt dient uiteraard wel ‘gelijk’ te blijven.

Voor de periode van 2015 – 2016 zal ik wel een behoorlijk bedrag bij moeten gaan leggen, vorig jaar kreeg ik volgens mij een kleine 156,– terug.. Zelf wens ik altijd speling te hebben, in 1x na 1 jaar 500,– of meer moeten gaan bijleggen zal mijzelf niet gaan lukken (vandaar binnen daar al maandelijks een beetje gaan sparen).

Voor deze week staat mijn agenda zo goed als leeg, mooi moment om extra vaak de sportschool te gaan bezoeken toch? 😉

Efficiënter gaan werken

De vakantie bij diverse netwerken en werkgroepen waarbij ik betrokken ben zitten er bijna op, tot aan februari zal ik nog wel diverse nieuwjaarsbijeenkomsten gaan bijwonen, naar deze vergadertijger kan weer meer gaan vergaderen.

Voor zover mogelijk wil ik gaan proberen mijn blogs meer te gaan afstemmen op de actualiteit, en of thema’s waarover ik zal gaan vergaderen.

Vanuit het Gehandicaptenplatform Hoogeveen houden wij ons veel met thema’s bezig waar GroenLinks Hoogeveen zich ook mee bezig hield\houd en daarnaast komen er ook wel eens thema’s naar voren die weer in het netwerk GroenLinks Zorg besproken kunnen\gaan worden.

Als parfum en schoonmaakmiddelen verkoper wil ik de wijze waarop ik de voorraadkast aanvul gaan aanpassen, zelf was en ben ik een slechte verkoper en bestel eigenlijk alle producten voor eigen gebruik.

Vroeger vulde ik een paar keer per jaar echt goed aan om te besparen op de bezorgingskosten, blijk nu intussen al wel beter uit te zijn wanneer ik toch wel maandelijks de voorraadkast zal gaan aanvullen.

Op mijn adres speelt ook een bijzonder verlangen\idee: Ergens speelt bij mij de behoefte om opnieuw deel te gaan nemen aan een nieuwe Leergang Zin in GroenLinks, door daar wederom aan te gaan deelnemen blijft mijn kennis lekker actueel.

Je zal vast niet voor een 2e keer deel kunnen gaan nemen aan betreffende leergang tenzij je jezelf op zal gaan geven als begeleider, ik moet er nog even over nadenken maar begin wel steeds serieuzer over dat plan na te gaan denken 😉