mijn hart blijkt prima in orde te zijn gelukkig,

Grappig, om 11:50 had ik (nu in tussen voor het laatst) een afspraak bij mijn cardioloog in het Bethesda ziekenhuis te Hoogeveen. Vanaf mijn woonadres zou dat een wandeling zijn van zo,n 3,1 kilometer.

Tot mijn verbazing lukte mijzelf dat gewoon in 20 minuten v.a. mijn woonkamer gerekend tot aan de voordeur van het ziekenhuis zonder stukken hard gelopen te hebben (hield gewoon continu een stevige looppas aan).

Tijdens de wandeling retour deed ik het ‘iets’ rustiger aan en klokte mijn tijd v.a. de voordeur van het ziekenhuis tot aan de portiekdeur van de flat waarin ik woon, had toch nog een nette tijd neer gezet van 24 minuten.

Zeker i.v.m. mijn deelname aan de Nacht van de Vluchteling 2016 waarbij ik zelf 40 kilometer extra wens te gaan wandelen (naast de bestaande 40 km), moeten mijn beenspieren uiteraard wel in top conditie zijn.

Reden voor mijzelf om ook blijvend in de gaten te houden of ik zelf conditioneel gezien nog wel op schema zit, qua voorbereiding moet ikzelf nog wel even aan het werk.

Oei, dat viel even tegen.

Heb zojuist maar 3,63 kilometer afgelegd op het ski apparaat (klim stand 10 zwaarte 22), de eerste 20 minuten had ik mijzelf iets teveel uitgesloofd. Per 10 minuten behaalde ik 1 kilometer extra en wist op de meter per minuut hoge pieken neer te zetten.

Vanaf de 35e minuut was het ‘voor straf’ het trainingsprogramma van 1 uur zonder onderbrekingen wel afmaken, vanaf de 45e minuut kreeg ik gelukkig weer een extra energie boost.

Vanaf aanstaande vrijdag hoop ik 2x een uur aan te kunnen met hetzelfde programma, tussendoor zal ik dan 1x een pauze gaan houden van maximaal 5 minuten (wanneer ik langer wacht vrees ik dat de vermoeiing toe zal gaan slaan en dat wil ik pas na het sporten gaan merken).

Uiteraard zal ik komende dagen mijn ski tempo gaan opvoeren, aanstaande maandag kom ik dan uit op 1x een uur, 5 minuten pauze gevolgd door een training van 30 minuten.

Woensdag aanstaande hetzelfde verhaal maar dan maak ik van de 2e ronde 45 minuten onder nog steeds dezelfde bovengenoemde voorwaarden.

Mijn beenspieren moeten wel echt in top conditie zijn om 80 kilometer wensen te gaan wandelen ten gunste van de vluchteling!

https://nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge

Vandaag over exact 100 nachten start de Nacht van de Vluchteling

De tijd begint te dringen, dit jaar wil ik echt 80 kilometer gaan wandelen ten gunste van de Vluchteling. Qua training lig ik redelijk op schema ondanks dat ik Fantastic Sports iets te weinig bezoek naar mijn idee. Het doel is 3 maal per week, veelal red ik het maar 1a 2 maal per 10 dagen. Tot aan begin april zit ik nog steeds met een vrij volle agenda, ben dus wel verplicht om veel te wandelen door Hoogeveen.

Voor mijzelf speel ik ook nog met een aantal interessante mediastunts die ik wil gaan uitproberen, ik heb het geluk dat 1 april op een vrijdag valt.

Op korte termijn hoop ik nog een stukje actueel nieuws wat binnen Hoogeveen plaats vind te gaan schrijven, denk hierbij aan waar de laatste gemeenteraadsvergadering over zal gaan\was gegaan, dat koppel ik dan uiteraard aan mijn zware wandeltocht.

Het voordeel daarvan is dat ik het artikel dan ook in mag gaan zenden naar RegioHoogeveen.nl en de Hoogeveense courant.

Goede tips zijn uiteraard van harte welkom.

Al mijn huidige sponsoren wil ik hartelijk bedanken voor hen bijdrage en ik hou iedereen op de hoogte.

https://www.nachtvandevluchteling.nl/klaaswoltinge