Wanneer komt het einde in zicht?

Had afgelopen 2 weken, niet als al te prettig ervaren, vanaf afgelopen maandag had en heb ik besloten om nog even vrij voor mijzelf te gaan blijven houden tot komende maandag.

Zelf was en ben ik echt klaar met het leven, ook anderen zagen en zien aan mij zelf dat ik zelf aan het aftakelen was en ben. Zelf was en ben ik niet zomaar even een ‘tijdelijke’, zwaar overspannen misschien wel risicovol personage die werkelijk wel oprecht uit het leven zou willen gaan stappen en daarbij minder aangename keuzes mogelijk zou kunnen gaan maken uit wanhoop…

Vrij recent geleden, leek het er op dat ik misschien wel eens met een verwaarloosde bijbalontsteking te maken hebben kunnen gehad.. Afgelopen vrijdag voor 17:00 zou ik zelf ook per direct opgenomen moeten gaan worden in het ziekenhuis….

Alsof Eurologen dan werken, direct willen en kunnen gaan werken..???

Van mijn eigen had en heb ik zelf maar al te goed door, dat mijn lichaam mijzelf steeds meer en meer begint te pesten, ook financieel gezien werd en wordt ik zelf steeds harder geraakt…

Bovenstaande zou ik zelf nog ‘geen’ ramp vinden, wel aaneensloten uren moeten gaan liggen en zitten in je eigen urine en stront. Het mijzelf gaan omkleden vanaf  heup hoogte koste en kost vaak veel tijd, met name in de winter perioden.. Schreeuw wel eens:”aaaaaaaaaaaaaaaaahuw”,”gevolgd door wat vloek en of scheldwoorden”.

Zelf was en ben ik niet van de ‘Oude School’, “leren accepteren dus!”

Mijn grenzen waren en zijn fors overschreden, wanneer ik zelf open kaart speel… Naast mijn onderbenen, begon en begint mijn linker arm ook steeds vaker vreemd gedrag te gaan vertonen (het komt wel eens voor dat deze aan mijn linker schouder bungelt en alleen de vingers kan bewegen).

Momenteel was en ben ik nog ‘goed’ bij de pinken, voor mijzelf, wilde en wil ik juist daaraan wel grenzen gaan stellen..

Soms zou je er zelf bijna gek bij kunnen gaan geraken!

Mijn eigen Euthanasie wens speelt en speelde al vrij lang, intussen blijkt er wat schot in de zaak te komen gaan zitten in mijn eigen voordeel (wat ik zelf mooi nieuws vond en vind).

Vanaf juni 2018 had\heb ik een half stukje bewijs in huis dat ik met mijn argumentatie waarom ik zelf echt niet meer verder wilde en wil… Een of andere dronkaard zou zijn, misschien minder rendabel nadenken personage en ratel alle negatieve kenmerken over mijzelf maar op, die deels misschien vanuit diverse kenmerken van… Kloppend gemaakt zouden kunnen gaan worden om mijn laatste wil tegen te gaan.

Zeker naar aanleiding van mijn incontinentie problematiek van achter en van voren, had\heb ik enkele jaren terug al een streep getrokken in de vorm van tot hier en niet verder. Tijdens de regionale verkiezingen van GroenLinks Hoogeveen had ik mijzelf ook al wel aangemeld als lijstduwer i.p.v. serieuze kandidaat voor de werkelijke kandidatenlijst..

Per ‘toeval’ begon en begin ik het v.a. minimaal begin maart dit jaar wat drukker te gaan krijgen, pas geleden ook intussen al in meervoud bevestigd heb gekregen via gewoon de officiële legale wegen, dat ik zelf helemaal niet met een rare vraag aan kwam kakken die nu nog steeds speelt.

Wel verlangde ik zelf vanaf zeker afgelopen maandag de 15e, liever de vrijdag er voor naar een stukje vakantie, en juist nu, bleek en blijken velen mijzelf in 1x nodig te hebben (bekenden van mijzelf kunnen daar niets aan doen!)….

Waarom?

Ter zelf bescherming was\ben ik voornemend zoveel als mogelijk mijn telefoon als ook deurbel uit te laten gaan staan, mede in verband met komende paasdagen had en heb ik mijn komende Morfine bestelling weten te verplaatsen naar vandaag (wat minimaal inhoud dat ik zelf tussen 12:00 en 15:00 paraat moet staan voor de deurbel, met een beetje pech tot ongeveer 17:00 maximaal).

Mede dankzij al mijn fysieke pijn klachten, begon en begint het liggen nog lastiger voor mijzelf te worden, dan dat het al was. Er was\is ook al wel bloedarmoede bij mijzelf geconstateerd, te korten aan bepaalde vitaminen et cetera (deels herkenbaar, anderzijds totaal niet).

Maar juist nu, bleek en blijkt alles en ‘iedereen’ mijzelf nodig te hebben, uiteraard ontvang ik zelf alvast mijn Morfine dosering voor komende week maar wat graag.. Zelfde gold en geldt voor divers administratief werk… v.a. afgelopen maandag tot aan straks, had\heb ik minimaal wel 1personage op mijn thuis in levende lijve in ontvangst moeten gaan nemen.

Voor vandaag, hield en houd ik voor alle zekerheid mijn telefoon maar even aan, sliep en slaap in etappes wat een ander ergens even niets aan ging of gaat.

Zelf liep en loop ik wel met 2 petten op en rond, kies er zelf voor om zo snel als mogelijk het ja woord te pakken te kunnen gaan krijgen, vanaf dat moment wil ik zelf ook de maximale tijd gaan pakken om mijn boek netjes dicht te gaan doen…

Zelf bleef en blijf ik er rekening mee gaan houden dat ik zelf nog voor een paar kleine jaartjes zal door moeten gaan zetten, het net iets ‘te vroeg’ zou zijn om ‘weg’ te mogen gaan…

Hield en houd bewust al mijn vrijwilligerswerkzaamheden gewoon vast bestaande uit veelpolitiek en het maatschappelijke dienstverlening gebeuren, daarnaast diverse MLM dingen en ook dienstverlening waaraan ik wat extra zakgeld in contanten of goederen\dienstverlening aan bij kan verdienen.

Stel dat ik nu al alles zou gaan opgeven qua mijn maatschappelijke en politieke bezigheden, daarnaast ook nog eens het MLM, de reclame wereld en het vriendendienst dingetje…

De Scen arts zegt:”Klaas”,”je mag gaan..”, dan zal er vervolgens nog iemand boven deze komen te gaan staan die ter controle moet gaan uitzoeken of ik echt klaar ben om te gaan… Zou deze nee kunnen gaan zeggen, misschien vanwege ‘mijn strijdvaardigheid tegen onrecht’, gevolg daarvan zal zijn dat ik wederom ff wat langer, vermoedelijk een paar jaartjes moet gaan wachten om een realistisch komend verzoek te kunnen gaan indienen (per controle beurt zal er strenger gecontroleerd gaan worden, zelf zit ik nu op verzoek 2).

Dan zou ik zelf toch alles per direct kwijt zijn geraakt, en weer opnieuw moeten gaan opbouwen? Dat risico durfde en durf ik zelf niet te gaan nemen, verlang mede daarom naar een normale pauze (even niemand te hoeven horen en zien, in te vullen voor)…

Wat een toeval, deurbel ging, de medicatie werd geleverd vandaag 15:05 en in bovenstaand schrijven denk ik alles wel voldoende correct verwoord te hebben.

Mijn deurbellen staan weer uit,

Mijn telefoon ook..

Mailen kan\mag, heb dan zelf de keuze of ik er op in wil gaan reageren of niet en in welk tempo. 😉

Zelfde geldt ook voor reacties en opmerkingen, hoef daarvoor niet direct paraat te staan immers.. 😉

    

Heb weer wat positief nieuws binnen.

Fysiek gezien begin ik steeds meer hinder te gaan ondervinden van diverse kwalen, vandaag heb ik te horen gekregen dat ik nog maar naar 1 psychiatrisch onderzoek hoef te gaan in Groningen en dan zouden de meeste SCEN artsen wel weer verder kunnen gaan met mijn laatste wensen.

Het zal wel een duur ritje gaan worden van mijn adres richting de locatie waar ik aanwezig dien te zijn, hoef gelukkig ‘maar’ 2,50+0,25 te gaan betalen per gereden kilometer en de uitkomst daarvan weer te gaan vermenigvuldigen met 2.

Dat wordt dus 17,83 x 2 = 35,65 + 5 = 40,65

De komende 2 wil ik wel even vakantie houden voor mijzelf,
zowel mijn intercom + deurbel en telefoon blijven tot 29 april even uitgeschakeld.

Digitaal gezien wil ik mijn aandacht gaan richten op een aantal lastige maar ook wel interessante klusjes en klussen, daarnaast wens ik financieel en administratief gezien ook nog het een en ander bij te gaan werken, af te gaan ronden en\of nog beter te gaan maken.

Daarnaast een leuke ‘meditatie’ soort,
even een paar weken uit de dagelijkse ‘sleur’,
wat je ook als een soort van vakantie vieren zou kunnen gaan beschouwen.

Even alles op ‘0’ zetten en na de ‘vakantie’ weer fris verder gaan met alle normale dagelijkse verplichtingen.

Er wordt aan mijzelf werkelijk ook geen minuutje vrij gegund!

Vorige week maandag had ik hier mijn huishoudelijke hulp op bezoek gehad, waarbij de vraag even had gespeeld of zij bij mij bleef of elders meer uren zou kunnen gaan krijgen, gelukkig blijft zij wel gewoon bij mij!

Mede in verband met de Paasdagen, had en heeft zij zelf 2 weken vrij genomen voor afgelopen maandag en aankomende maandag, kwam en komt mijn eigen ook wel goed uit mede omdat ik voor mijzelf ook hard toe was en ben aan een beetje vakantie, ruimte en rust voor mijn eigen.

Voor mijn eigen was en ben ik nog steeds wel klaar met het leven, was voornemend om deze komende 2 weken even vrij te gaan houden voor mijn eigen en ook alleen maar mijn boodschappenhulp te gaan aanhouden voor die periode…

Afgelopen maandag gewoon wel in de middag boodschappen gedaan met mijn boodschappenhulp, in de avond v.a. 19:30  er rekening mee gehouden dat toch een goede vriend\tevens mijn buddy hier langs zou ‘moeten’ gaan komen om opnieuw een beter plan van aanpak te gaan bespreken omtrent mijn Euthanasie wensen (wij willen alles netjes gaan regelen maar ervaren deels wel wat tegenwerking). Morgen, vrijdag en aanstaande dinsdag wil ik gaan proberen hoe dat werkt qua het gaan doen met wekelijkse boodschappen (je kan en mag niet in 1x veel boodschappen inslaan omdat zij alles ook voor je gaan dragen tot aan de keuken).

Een taxi dien je minimaal 3 werkdagen vooraf te gaan bespreken, en\of tijdens feestdagen kan je wel iets sneller gaan overleggen met je vaste chauffeurs\ chauffeuses. Er vanuit gaande dat ik mijzelf aan de standaard dosering Morfine gebruik hou, niet bij ga slikken wat wel zou mogen….

Kom ik exact uit op aanstaande dinsdag 12:00, en ja… aanstaande dinsdag v.a. 13:30 volgens mij mede in verband met de Paasdagen, gaan wij dan zo ver als mogelijk wat extra boodschappen inslaan, want op de dinsdag middag, woensdagmiddag daarna de vrijdagmiddag, kwam en kom je niet goed uit.

Voor komende woensdag en komende vrijdag zal ik zelf zeker wat extra lekkers in huis gaan halen, vermoed namelijk dat hier wel wat vrienden langs willen gaan komen wat ik zelf best ook wel leuk vind (laat daar geen misverstanden over bestaan).

Was\ben er echter bang voor, dat de apotheek aan mijzelf vertellen gaat:”Meneer”,”u besteld te vroeg wanneer u v.a. aanstaande donderdag uw opiaten al in huis wenst te gaan hebben (was al een keer eerder voor gekomen in een soort gelijke situatie).

Bij mijn laatste levering van meerdere medicatie gebruik, was er juist afgesproken dat ik eigenlijk toch wel 2 werkdagen vooraf  mijn medicatie bij zou moeten gaan bestellen en de huisartsenpraktijk weer 1 dag vooraf voor 12:00.

Daarnaast dien ik even heel snel contact op te gaan nemen met mijn webhoster,  vervolgens weer met enkele andere mensen over vrij urgente zaken..

vanochtend om 5:00 ontving ik op mijn mobiel een waarschuwing, dat v.a. aanstaande donderdag 18 april mijn digipas zal gaan verlopen (dat ding was\ben ik bijna elke werkdag gewoon nodig, via mijn verouderde mobiel, kon en kan ik echter niet op het internet gaan komen). Zal de bank wel even gaan opbellen uit voorzorg, maar wederom zal ik dan vermoedelijk tussen 10:00 en 15:00 op dag x aan huis gekluisterd moeten gaan zitten.

Best wel balen, de agenda van mijzelf vult zich nu al behoorlijk aan tot aan 29 april aanstaande 9:00 wanneer de vakantie van mijn huishoudelijke hulp er op zit!

Ergens best wel K.U.T. dus!  

Geluk bij een ongeluk (2x)

Niet dit weekend maar afgelopen weekend, was mijzelf zwaar tegen gevallen. Mede door diverse toevallige omstandigheden had ik zelf alleen de zondag maar voor mijzelf vrij kunnen gaan houden.

Zelf was en ben ik nog steeds even een extra lang vrij weekend nodig om beter tot mijzelf te kunnen gaan komen, daarnaast wens ik wat klusjes te gaan afronden waar ik echt even de tijd voor zal moeten gaan nemen.

Dit kan niet in etappes, dus wanneer je aan klus A begint, dien je er aan door te gaan werken totdat klus A ook volledig afgerond is.

Nu het vermoedelijke minder leuke nieuws met misschien wel heel leuk nieuws er boven op. Mijn huishoudelijke hulp zou hier aanstaande maandag voor het laatst langs kunnen gaan komen.

Zelf had en heb ik een hele goede band met haar, zij doet gewoon haar werk, houd rekening met een aantal aangepaste wensen qua schoonmaak werkzaamheden.

Zij doet gewoon haar ding en voor de rest mengt zij haar eigen nergens in, ongeacht hoe ik haar binnen laat en waar ik mee bezig ben wanneer ik achter mijn PC zit.

Aanstaande maandag zou zij hier voor het laatst komen, wat ik ergens heel jammer vond en vind (tijdens haar korte rookpauzes weet ze wel heel goed hoe ik in het leven sta en toont er ook begrip voor).

Wanneer ik in de planning kijk van CarenZorgt, is zij hier aanstaande maandag hier voor het laatst, bij even door gaan bladeren naar enkele weken verderop…..

Staat zij toch wel weer gewoon bij mij vanaf 29 april ingedeeld!

Als dat echt waar is, zou ik dat heel fijn vinden,

de winst die ik er uit haal was en is dan wel dat ik mijn eigen oude mislukte planning zou kunnen gaan verschuiven naar 19 tot aan 22 april!

Dit zou ik zelf echt super fijn vinden, zal niet te vroeg gaan juichen maar dit oogt wel heel mooi nieuwste kunnen gaan worden.

Ook mede in verband met mijn Euthanasie verzoek, zelf begon en begin ik zelf intussen wel steeds toegang te gaan verkrijgen tot enkele medische gegevens over mijzelf, die zouden kunnen gaan bevestigen dat ik zelf echt klaar met het leven ben.

Zelf dien ik er Allert op te zijn, dat ik deze gegevens niet te vroeg ga delen met de Levenseinde Kliniek, per controle van een Scen arts zal je wel steeds moeilijkere en zwaardere vragen voor je voeten geworpen kunnen gaan krijgen, daarnaast wanneer je al een akkoord hebt gekregen van een Scen arts, zal daar boven wederom een controle post aanwezig zijn, die het misschien wel oneens met de Scen arts zou kunnen gaan zijn.

Voor een deel was en is dit best wel een slopend traject, minimaal v.a. afgelopen donderdag tot aan nu, had ik amper wat gegeten, wel meerdere biertjes op + 1,5 liter River Lemon Lime… Moet qua drukken nog steeds snel, echt seconden werk helaas…

Mijn ontlasting begon en begint er wel steeds beter en gezonder uit te gaan zien. Vond en vind ik zelf dus ook even heel vreemd, meer gaan drinken qua alcohol vrije producten en wat biertjes extra….

Toch wel dikkere ontlasting gaan krijgen?

Hoe kan dat?

Mede doordat ik diverse medicatie weiger te slikken, begon en begin ik zelf wel steeds vermoeider te gaan geraken. Zelf vermoed ik, dat een te kort aan vitamine B12 hier een grote rol in speelt.

Zelf maakte en maak ik mijzelf er enorm kwaad over, dat niemand even de bovenzijde van mijn dunne darm wil gaan controleren. Voor zover ik dacht en denk te weten, lag en licht daar de oorzaak van het incontinentie probleem aan mijn achterwerk.

Ook valt het mijzelf op dat er tussen artsen, medisch deskundigen en uiteindelijk huisartsen veel miscommunicatie plaats vond en plaats vind.

Binnen de huisartsenpraktijk waarbij ik aangemeld sta, heb ik te maken met 2 personages, voor heldere en aanwijsbare klachten schakel ik de man in, mocht mijn eigen deels ook geestelijk dwars kunnen gaan zitten naast de fysieke klacht, vermeld ikzelf het liever aan de vrouw.


Maar waarom konden en kunnen Groningen, Nijmegen, Utrecht en ook het ziekenhuis te Hoogeveen, zo ver van elkaar kunnen verschillen qua mening waarvoor ik zelf diverse medicatie had en heb mee gekregen?


Zelf was en ik echt klaar met vechten, heb 1 blog in de wachterij staan die wel heel veel over mijn eigen verteld, zal er nog wel iets meer van censuur op moeten gaan toepassen wanneer ik ga wensen dat v.a. mijn dood al mijn schrijfsels minimaal 10 jaar lang online zouden kunnen en mogen blijven bestaan.

Zelf streed en strijd ik snoeihard voor mijn eigen dood, daarbij nam en neem ik het nog steeds wel graag op voor anderen. Zelf kon en kan ik wel eens wat ‘grof’ uit de hoek komen, soms wist en weet ik ook niet altijd te gaan vermelden waar ik zelf naar toe zou willen gaan.

Wanneer ikzelf 1 thema wens te gaan aandragen met oorzaak, gevolg verhaal daarbij, wil het wel eens zo zijn, dat v.a. het moment dat ik wat schrijven ga, er steeds meer vergelijkbare oorzaken bij mij zelf naar boven gaan komen, die er weer toe kunnen gaan lijden dat de gevolgen ervan nog wel eens behoorlijk van elkaar zouden kunnen gaan verschillen.

Vrij recent had\heb ik een blog geschreven over de Confrontatie, deze staat nog niet online, ergens vond en vind ik juist die tekst\preek wel een hele mooie. Naast schelden op het systeem, zal men ook mijn eigen gemaakte fouten te lezen kunnen gaan krijgen.

Met alle respect voor de dokter en zuster van de Levenseinde Kliniek, zij leefden en leven wel echt met mij mee. Heel fijn om te weten dus, tevens wezen en wijst men mijzelf er op wat de gevolgen zouden kunnen gaan worden wanneer ik zelf  toch te vroeg een Scen arts wens in te gaan schakelen (mag het wel, zou er verstandig aan doen om er even mee te gaan wachten).

Voor een deel maakte en maak ik mijn eigen hierover enorm kwaad, begon en begin intussen ook steeds meer begrip te gaan krijgen voor de mensen die uit wanhoop hen eigen polsen gaan doorsnijden of van een dak gaan springen.

Zal dat soort type acties niet gaan ondernemen, wel kwamen en komen er steeds meer ideeën bij mijzelf naar boven, hoe ik zelf heel misschien zelfstandig mijn leven zou kunnen gaan beëindigen.

Had en heb vrij veel pijn medicatie in huis liggen, qua Morfine zal ik echter nooit uit kunnen gaan komen, mede doordat ik wel eens uit dien te gaan leggen waarom ik op dagen X en Y wat extra geslikt heb (tussen 12:00 en 0:00 2x 20 mg, bij extreme pijnen tussendoor in 1x 20 mg extra waar ik zeer weinig gebruik van maak, sommige mensen schrikken ervan wanneer deze mij zien te creperen van de pijn).

Voor een deel poogde en poog ik mijn eigen te kunnen gaan redden met een stukje zelf spot, juist die krachten waarover ik de beschikking had en heb, houden wel een keertje op!

Er waren en er zijn enkele mensen die toegeven dat zij zelf ook aan mij zien dat ik fysiek gezien aan het aftakelen was en ben, met de opmerking erbij komen:”Het is niet jou probleem wanneer jij ‘straks’ weg bent”,”mogelijk gemaakte schulden krijg jijzelf toch niet meer mee?”

Foute opmerking, ja ikzelf was en ben echt klaar met het leven.. En ja, vanaf het officiële ja woord, wens ik via de officiële wegen aantoonbaar te kunnen gaan aantonen dat ik zelf wel meer dan 1000 maal had en heb nagedacht over mijn laatste te moeten gaan nemen stappen.

Het leren los te gaan laten, zou soms een enorme kunst kunnen zijn!

Zelf kwam en kom ik uit een gezin, die vanuit het verleden al meerdere malen diverse negatieve dingen hadden en hebben mee gemaakt, o.a. ziekte overheerste hierin kort samen gevat.

Van jongs af aan was ik zelf een strijder, mensen die mijzelf redelijk tot goed kennen zien dat nog steeds ook wel in mij. Mijn gezondheid heeft mijzelf dermate in de steek gelaten dat ik echt niet meer verder door wil gaan met het leven (zwaar onderwerp, wel de realiteit).

Tijdens mijn kleuter periode, verloor ik een vader, iets er voor of er na diende ik zelf even om te gaan schakelen van normaal kleuter onderwijs naar iets wat tussen kleuter onderwijs en LOM basis onderwijs in zat.

Nadien stroomde ik zelf door naar het normale LOM basis onderwijs die groepen kende van A tot en met H. Mijn verloren jaren wegens het tussenonderwijs wist ik zelf dus wel netjes in te gaan halen.

Zelf weet ik de exacte jaartallen niet meer uit mijn hoofd, vanuit groep A, belande ikzelf het jaar er op, zeker in groep C. Nadien had ik zelf ook enkele klassen over geslagen.

Vanaf het moment dat ik in groep G zat, was ik eigenlijk klaar voor het middelbaar onderwijs, vond van jongs af aan al, dat het dan minimaal een LTS opleiding had moeten zijn (was voor die periode al vrij handig met elektronica en o.a. de frequentie schroefjes binnen speelgoed en oude radio’s.

v.a. Groep G gerekend zou de LTS te hoog voor mijzelf gegrepen te zijn geweest, koos er dus zelf voor om ook maar akkoord te gaan met het middelbaar LOM onderwijs…

Voor zover ik mijzelf meen te herinneren, liet men aan mij weten binnen de 1e 3 jaar:”Waarom ga je niet in de MAVO klas zitten, waar ik uiteraard op in ging.

Tijdens de afronding van de 3e klas diende je wel door gestuurd te gaan worden naar een reguliere MAVO klas in mijn geval. Mijn Lichaam liet mijn eigen helaas in de steek, kampte met veel pijn klachten en artsen waren voor een deel ook de moet verloren… Zelf zette ik door via internaat verband v.a. mijn 16e.

Tussen mijn 16e en 18 had ik een hoop ellende mee gemaakt, overwon echter wel alles. Sprong verder in de tijd, van af 1998 tot aan 2001 volgde ik een MBI opleiding en in plaats van niveau 3 kon en mocht ik mijn eigen laten beoordelen op niveau 4 wat gelijk staat aan HBO denk niveau.

Mede dankzij mijn stage binnen de zorg, enige voorkennis over waar mensen met een lastig lichaam tegenaan zouden kunnen gaan lopen, droeg ik destijds voor mijn opleiding al goede alternatieven aan, en men stond daar ook van te kijken.

Qua gezondheid begon en begint mijn lichaam mijzelf steeds meer en meer in de steek te gaan laten, zelf was en ben ik blij met mijn zelfstandigheid. Niet dat ik de aller rijkste ben met mijn minima inkomen mede waardoor er weinig spaarcenten over blijvn.

Dierbaren krijgen gewoon geld toe zodra ik weg ben.

Baal er wel eens van dat sommigen het niet al te serieus nemen, “Kleine Klaasje zegt wel iets”,”hij zal het NOOIT voor elkaar krijgen!”

Het klote traject waar ik momenteel in zat en zit, ervoer en ervaar ik als verdomde zwaar, vooral omdat ikzelf binnen mijn kunnen alles wel heel netjes wens te gaan afronden!

In het verleden had ik al gespaard en betaald voor de Laatste Wil pil etc; Zelf was en ben ik echt op!!!

En ja, ter voorkoming van….
Stel dat ikzelf nog een jaartje of 3 door moet gaan blijven knokken voor mijn gezondheid, wens ik gewoon te gaan bewijzen ondanks al mijn beperkingen, dat ik zelfredzaam ben en was geweest.

Momenteel begon en begint mijn linker arm het ook steeds meer te gaan begeven, zou stoppen met roken of drinken daar iets aan kunnen gaan veranderen?

Volgens mij niet.

Zelf was en ben ikzelf intussen helemaal op, de weekenden wens ik graag voor mijzelf te gaan houden en heel misschien kan ik over een paar weekjes de maandag ochtend erbij pakken (alsnog eenmalig)….