Een beetje deskundigheid gevraagd.

Ondanks het mooie weer van vandaag, bleef en blijft mijn lichaam mijzelf wel steeds meer en meer te gaan pesten. Heb intussen naast diverse medicatie ter verbetering van mijn gezondheid, ook de zorg omtrent mijn enkels volledig stop gezet.

Laatst genoemde, oogt naar mijn eigen idee achteraf gezien, ook nog een hele mooie keuze te zijn geweest. Behalve dat mijn onderbenen en voeten er steeds schilferiger uit gaan zien, en weer een beetje jeuk begin te voelen bij mijn linker onderbeen begin te voelen, werden en worden deze beide genoemden zeker niet meer zo dik als dat deze vroeger werden wanneer ik de zwachtels  van mijn enkels afhaalde om mijzelf even te kunnen gaan douchen (het omkleden duurde en duurt vrij lang bij mij zelf).

Kreeg wel eens op mijn donder, wanneer ik te vroeg begon aan mijn zelfstandige douch plannen.

Heb een poosje terug van een FNV  ‘collega’, een nieuwere PC ontvangen met Windows 10 erop, op mijn vorige stond Windows Vista. Deze kast stond\staat voor een deel al wat mooier ingesteld dan dat ik vooraf verwacht had, heb hem nu intussen bijna zo weten in te richten, dat alles zo gaat werken zoals ik bij voorkeur zou wensen.

Mijn huishoudelijke hulp had op een maandag 1 vrij dag, de week daarop had ik haar zelf extra vrij gegeven omdat ik voor mijn eigen ook even een en ander goed op een rij wilde gaan zetten.

Zelf was en ben ik echt klaar met het leven, alvorens ik ooit eens een keer een psychiatrisch onderzoek mag gaan, die aantoonbaar kan gaan maken dat ik heel goed weet wat ik stelde en stel, was\is niet echt aangenaam, maar ik weet heel goed wat ik deed en doe.

Zelf was\ben ik een enorme chaoot, datzelfde ook op administratief vlak, in welke fysieke map zat\zit welk formuliertje ook al weer kort samen gevat?

Schijfindeling van dit systeem heb ik in 4en gedeeld:

  1. Originele status met Windows 10 (Onzichtbaar).
  2. Ruimte voor meerdere herstelpunten (Onzichtbaar).
  3. De C: Voor Windows, Open  Office en overige software als mail programma’s, browsers et cetera (zichtbaar voor iedereen mits je het opstart wachtwoord kent).
  4. De D: Op die schijf staan nu 15 mappen, vermoedelijk zal het nog wat minder gaan worden, maar juist daar zul je o.a. Mijn documenten, Mijn Afbeeldingen en Mijn Downloads aan gaan treffen.

Zelf wil ik van mijn oude kast, die bijna hetzelfde is ingericht als bovenstaande, de inhoud daarvan gaan kopiëren naar de D: schijf van deze kast. Heb een alles in 1 abonnement van Ziggo, mijn Wifi bewust uit staan mede doordat er hier wel vrij veel open internet verbindingen te zijn wanneer je kwaad wilt.

Hoe zou ik mijn oude PC die nu in mijn kantoortje staat, kunnen gaan instellen als soort van server?

Uit mijn hoofd zet ik daarbij de I schijf gewoon op delen, met wachtwoord indien mogelijk onder Windows Vista. Vervolgens kan ik dan vanuit de PC in mijn woonkamer, alle gegevens van PC kantoor over pompen naar hier (PC Woonkamer).

In totaliteit zal er iets van 300 Gig over gepompt moeten gaan worden van daar naar hier, was\ben in het bezit van 2 type hardschijf readers, die bekabeling is wel zo netjes weg gewerkt, daar kan en wil ik ook niet mee gaan ‘klooien’. Weet wel hoe het moet, maar dan zou ik aan vrienden moeten gaan vragen:”Klim even onder\achter mijn computer meubel”,”Trek de stroom en UTP bekabeling die ik nu aantrek ff los.”

Vervolgens kan ik 1 HD reader mee nemen naar mijn kantoor, de boel gelukkig wel zelfstandig gaan aansluiten, en kijken hoe lang het duurt om ongeveer 300 Gig te gaan overpompen naar de externe HD reader ‘nieuwste model’.

Tips zijn dus zeer welkom.    

Zelf was ik ‘blij’ met dit extra lange weekend.

Vrij recent had ik een nieuwere PC ontvangen van een ‘collega’ van mijzelf, op de meest ingewikkeldste punten staat deze nu zo ingesteld als ik het liefst zou willen. Softwarematig ook legaal, heb de beschikking over de licentie codes die bij deze kast horen.

De schijf(\schijven), gaan herindelen ging helaas even wat lastiger, dat werkte niet meteen volgens behoren en moest mijzelf even gaan redden met andere software dan Partition Magic. Op dit systeem waren al wel 1a 2 herstelpunten aanwezig, wil dat gebeuren nog extern gaan opslaan en uitzoeken of ik net als bij mijn vorige PC, een herstel punt gaan maken, die de laatste 4 juiste configuraties zich herinneren en in nood alles terug zou kunnen gaan zetten naar softwarematige instellingen v.a. Moment van aanschaf.

Ondanks het mooie weer, de pijnklachten, blijven mijzelf in de steek aan het laten, ook bij heerlijk warm weer waar ik zelf altijd gek op was en gek op ben, werkt mijn lichaam niet meer mee.

Voor mijn eigen hoop ik dat ik dit jaar nog geholpen zou mogen gaan worden, ik ben echt klaar met het leven. Alle vormen van zorg weiger ik nu ook gewoon, behalve de huishoudelijke hulp. Zal daar niet teveel tijd in gaan investeren, wanneer ik dat wel zou kunnen gaan omzetten naar een PGB regeling, hoop ikzelf dat ook te kunnen gaan doen.

Maatschappelijk en Politiek gezien, mijn aandacht gaat het meest uit naar het Gehandicaptenplatform Hoogeveen en GroenLinks landelijk, diverse netwerken en werkgroepen.

Uiteraard, kwam\kom ik nu ook wel met wat meer hulp oproepen naar voren, vanuit de gemeente Hoogeveen bestonden en bestaan er enkele financiële hulp potjes, die ikzelf afgelopen paar jaar niet meer aangesproken had (de onkosten die je er voor zou moeten gaan maken staan bijna ‘gelijk’ aan de opbrengst vanuit mijn situatie uitgerekend).

Mijn woning, begon en begint intussen al wel lekker leger te gaan geraken. Er bleven en blijven ook nog steeds mensen bij mijzelf aandragen die wat inktpatronen zouden kunnen missen, of gewoon wat concrete klusjes voor mijzelf zouden willen gaan afronden.

Hier was en ben ik dus ook enorm blij om\mee.

Wel jammer dat voor een deel diverse dingen zo omslachtig moeten gaan verlopen, wanneer ik werkelijk geen optisch over houd, zal ik eind dit jaar nog even met vakantie gaan in België. Wist en weet dus maar al te goed waarmee ik bezig was en waarmee ik bezig ben.

Voor mijn eigen had\heb ik 2 belangrijke contracten voor mijzelf binnen weten te slepen, 1e was al wel ruim betaald, maar de 2e kost mijzelf t.z.t. Maar 200,– en die had\heb ik al wel beschikbaar… Wanneer ik zekerder van mijn zaak was, zou ik deze nu al meteen gaan willen betalen, hoef ik mijzelf op het allerlaatste moment, daar niet meer druk over te gaan maken.

Van mijn 2 meest belangrijkste blog adressen zal er 1 gemaakt gaan worden, zodra ik echt weg mag gaan via de ‘officiële’ routes, zou ik zelf vanaf mijn sterfbed nog een laatste post in de vorm van een grap, gedag of het werkelijke gebeuren mogen gaan plaatsen (het hoeft niet, het mag!).

De laatste paar weken, waren en zijn mijn paniek ervaringen ook weer terug gekeerd, deze waren\zijn heftig genoeg dat deze ook hartkloppingen bij mijn eigen aan het veroorzaken waren en zijn.

Afgelopen paar weken, had\heb ik mijn eigen misschien wel even te druk gemaakt, heb intussen dit gebeuren al wel weer, stuken beter onder controle…. 😉