Gadverdamme, dit is dus iets wat ik echt niet leuk vind!

Was zojuist gebeld door de planning van de Zorgzaak dat de verpleegster die mijn benen zal gaan verzorgen en opnieuw zal gaan zwachtelen eerder bij mij langs zal gaan komen, zelf zou ik moeten gokken op 19:45.

Voor mijn eigen veiligheid hou ik er dan maar rekening mee dat het 19:30 zal gaan worden, van de hoofdverpleegkundige mocht en mag ik mijn zwachtels niet te lang af hebben zonder met de benen in de lucht te gaan liggen.

Wanneer ik een keertje douchen wil dien ik eerst de zwachtels van mijn enkels af te gaan halen, waar nodig ook pleisters, daarna kan ik pas onder de douche gaan stappen. Aan het werkelijke douche gebeuren zal ik altijd zo’n kleine 15 minuten kwijt zijn, het afdrogen en mijzelf weer gaan aankleden kost mijzelf meer tijd.

Dit totaal gebeuren doe ik op zijn snelst 2 uur over, was\ben dan zeker niet in staat om binnen 30 seconden op mijn intercom te gaan reageren. Bij mijzelf werd er al 1x eerder een poging gedaan om mijn voordeur te gaan forceren, toen gebeurde dat omdat de intercom gewoon defect was (men had gewoon nog even kunnen aanbellen aan mijn voordeur maar die stap sloeg men over).

Van huidige heb ik al meerdere malen de ervaring opgedaan dat 30 minuten vroeger met gemak 60 minuten vroeger zullen gaan zijn.

Voor mijn eigen had ik zojuist al even contact opgenomen met de politie, gewoon nuchter en helder met het verzoek om indien nodig beneden 2x aan te bellen, aan mijn voordeur zeker 1x

Antwoord daarop was:”u moet bij de woningbouw wezen”,”deze kunnen een vertrager in uw intercom gaan inbouwen”,”wanneer u niet open doet forceren wij gewoon per direct uw deur.”

Deed daarbij extra navraag in de vorm van wanneer jullie bij mijn voordeur zijn, bellen jullie dan nog eens aan? Nee, wij zijn dan ingeschakeld om de deur te forceren en zullen ook dat alleen maar gaan doen!

Voor mijn eigen veiligheid stap ik over zo’n 15a 20 minuten wel onder de douche, leuk is anders.

Volgens mij had de telefoniste niet goed in de gaten dat ze te maken had met iemand met een handicap, wat ik vanaf de start van het telefoongesprek duidelijk liet weten…

Daar zouden andere diensten voor wezen gaf zij aan mij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.