Een beetje deskundigheid gevraagd.

Ondanks het mooie weer van vandaag, bleef en blijft mijn lichaam mijzelf wel steeds meer en meer te gaan pesten. Heb intussen naast diverse medicatie ter verbetering van mijn gezondheid, ook de zorg omtrent mijn enkels volledig stop gezet.

Laatst genoemde, oogt naar mijn eigen idee achteraf gezien, ook nog een hele mooie keuze te zijn geweest. Behalve dat mijn onderbenen en voeten er steeds schilferiger uit gaan zien, en weer een beetje jeuk begin te voelen bij mijn linker onderbeen begin te voelen, werden en worden deze beide genoemden zeker niet meer zo dik als dat deze vroeger werden wanneer ik de zwachtels  van mijn enkels afhaalde om mijzelf even te kunnen gaan douchen (het omkleden duurde en duurt vrij lang bij mij zelf).

Kreeg wel eens op mijn donder, wanneer ik te vroeg begon aan mijn zelfstandige douch plannen.

Heb een poosje terug van een FNV  ‘collega’, een nieuwere PC ontvangen met Windows 10 erop, op mijn vorige stond Windows Vista. Deze kast stond\staat voor een deel al wat mooier ingesteld dan dat ik vooraf verwacht had, heb hem nu intussen bijna zo weten in te richten, dat alles zo gaat werken zoals ik bij voorkeur zou wensen.

Mijn huishoudelijke hulp had op een maandag 1 vrij dag, de week daarop had ik haar zelf extra vrij gegeven omdat ik voor mijn eigen ook even een en ander goed op een rij wilde gaan zetten.

Zelf was en ben ik echt klaar met het leven, alvorens ik ooit eens een keer een psychiatrisch onderzoek mag gaan, die aantoonbaar kan gaan maken dat ik heel goed weet wat ik stelde en stel, was\is niet echt aangenaam, maar ik weet heel goed wat ik deed en doe.

Zelf was\ben ik een enorme chaoot, datzelfde ook op administratief vlak, in welke fysieke map zat\zit welk formuliertje ook al weer kort samen gevat?

Schijfindeling van dit systeem heb ik in 4en gedeeld:

  1. Originele status met Windows 10 (Onzichtbaar).
  2. Ruimte voor meerdere herstelpunten (Onzichtbaar).
  3. De C: Voor Windows, Open  Office en overige software als mail programma’s, browsers et cetera (zichtbaar voor iedereen mits je het opstart wachtwoord kent).
  4. De D: Op die schijf staan nu 15 mappen, vermoedelijk zal het nog wat minder gaan worden, maar juist daar zul je o.a. Mijn documenten, Mijn Afbeeldingen en Mijn Downloads aan gaan treffen.

Zelf wil ik van mijn oude kast, die bijna hetzelfde is ingericht als bovenstaande, de inhoud daarvan gaan kopiëren naar de D: schijf van deze kast. Heb een alles in 1 abonnement van Ziggo, mijn Wifi bewust uit staan mede doordat er hier wel vrij veel open internet verbindingen te zijn wanneer je kwaad wilt.

Hoe zou ik mijn oude PC die nu in mijn kantoortje staat, kunnen gaan instellen als soort van server?

Uit mijn hoofd zet ik daarbij de I schijf gewoon op delen, met wachtwoord indien mogelijk onder Windows Vista. Vervolgens kan ik dan vanuit de PC in mijn woonkamer, alle gegevens van PC kantoor over pompen naar hier (PC Woonkamer).

In totaliteit zal er iets van 300 Gig over gepompt moeten gaan worden van daar naar hier, was\ben in het bezit van 2 type hardschijf readers, die bekabeling is wel zo netjes weg gewerkt, daar kan en wil ik ook niet mee gaan ‘klooien’. Weet wel hoe het moet, maar dan zou ik aan vrienden moeten gaan vragen:”Klim even onder\achter mijn computer meubel”,”Trek de stroom en UTP bekabeling die ik nu aantrek ff los.”

Vervolgens kan ik 1 HD reader mee nemen naar mijn kantoor, de boel gelukkig wel zelfstandig gaan aansluiten, en kijken hoe lang het duurt om ongeveer 300 Gig te gaan overpompen naar de externe HD reader ‘nieuwste model’.

Tips zijn dus zeer welkom.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.